Esti aici:
Prima pagină > Blog > Corespondentii Ciutacosferei > Am 21 de ani şi îmi doresc să trăiesc

Am 21 de ani şi îmi doresc să trăiesc

La varsta cand colege de-ale ei isi incep cariera in jurnalism, nu a putut sa isi implineasca visul de a deveni medic. A fost diagnosticata cu leucemie acuta limfoblastica pro B, pozitiva la cromozomul Philadelphia. O fata de 21 ani, ale carei poza si nume nu vi le pot dezvalui, din simplul motiv ca nu a vrut sa fie privita cu mila. Ii voi respecta dorinta. Asa ca ma veti crede pe cuvant sau nu. Sper ca o vom putea ajuta cumva…

Sunt o tanara de 21 ani.

Înţelegînd că viaţa este darul nostru cel mai de preţ de la Dumnezeu, urmam cursurile Facultăţii de Medicină. Speram să alin şi eu puţin durerea, oriunde ar fi apărut ea. Dar, la o lună din ziua în care împlineam 21 de ani şi vedeam cum visele mele începeau să prindă contur, am fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică pro B, pozitivă la cromozomul Philadelphia. Unica mea şansă de vindecare a acestei boli este de a găsi urgent un donator compatibil pentru a mi se putea face transplant medular la o clinica din Italia. Costurile pentru găsirea donatorului compatibil şi pentru transplant medular se ridică la peste 160.000 euro, neincluzînd costurile pentru tratamentul ante şi posttransplant.

Vreau să ştiţi că, în momentul în care citiţi aceste rânduri, viaţa mea depinde de ajutorul fiecăruia dintre dumneavoastră. Vă mulţumesc pentru şansa pr care mi-o acordaţi pentru a putea trăi.”

CONTURI deschise la: BRD Agenţia Târgul din Vale, nr. 12, PITEŞTI, Jud. ARGEŞ

COD SWIFT: BRDEROBU

EURO: RO18BRDE030SV64038900300

USD: RO08BRDE030SV64039100300

RON: RO83BRDE030SV64038570300

Comentarii

comentarii

Similar Posts

37 thoughts on “Am 21 de ani şi îmi doresc să trăiesc

  1. Nu va inteleg, de ce prima data ni se cere noua ajutorul, de ce nu lui copos, lui borcea, lui Felix, kui Vantu, lui Basescu…astia…

  2. m-am trezit in dimineata asta mai devreme si ceva mai optimist decat de obicei si am pus ochii pe acest articol nu stiu ce pacate au inaintasii ei sau poate e doar soarta stiu insa ca este una din ipostazele pe care nici dusmanilor ,nici dusmanilor dusmanilor mei ori cat rau ar fi putut sa-mi faca nu le-o pot dori.
    nu pot spune ca viata-i dreapta au ba ,fiecare are steaua lui dar,nedrept si strigator la cer este ca, dupa ce cotizezi ani la rand la un istem ce se vrea de asigurari de sanatate ,in disperare de cauza si in bataie de joc fata de demnitatea umana statul,te obliga sa faci astfel de demersuri.
    demnitatea este invinsa fara drept de apel de saracie,mandria nu are nimic deaface cu supravietuirea .safim bineintelesi,nu cred ca in alte parti lucrurile stau mult mai bine,oameni in situatii similare sant peste tot in lume,dar prea mult ne uitam si grefam modele din vest (fara nici un succes)iar de beneficiat nu beneficiaza tocmai cei mai indreptatiti.astea-s consecinte ale accidentelor soldate cu iradieri masive anuntate sau nu din anii anteriori si de care guvernantii nu vor nicicum sa-si aduca aminte nu si-au asumat responsabilitatea nici atunci dar nici acum cand consecintele se vad din plin prin procentajul de boli greu tratabile sau incurabile.imi doresc sa poata strange acesti bani si sa-i poata folosi cu folos (suma este imposibila pentru orice traitor pe meleagurile astea ).
    nu stiu daca mai pot spune s-auzim numai de bine

  3. Cred cu tarie ca in afara de micul ajutor pe care il putem acorda unei persoane suferinde precum cea mentionata, a sosit timpul sa muncim mai mult si, totodata, sa-i punem la treaba pe bugetarii platiti din banii nostri pentru a avea grija de noi cat si pe cei ce se infrupta din bugetul de stat – incepand cu medicii din Botosani si terminand cu militienii din Craiova, incepand cu gunoierul din coltul strazii si sfarsind cu magnatii gunoaielor, de la cel ce manuieste picamerul pentru a mai face o gaura-n sosea si pana la rechinii asfaltarilor.

    Brucan, in ianuarie 1990, ne-a dat un ragaz de 20 de ani pentru a ne schimba, eu mai pun 20 – oare vom reusi ?

  4. Offff..ne pierdem in discutii despre Zeus, Elenele lui, monarhie..sau tot republica, iar Vadim, acelasi Plesu….si uitam cat de cruda si…inexplicabila poate fi viata cateodata. Da, o ajutam, cum sa n-o ajutam…altfel ce ne-ar mai deosebi de..ei…?!

  5. Victor, eu o sa incerc sa donez intr-unul din conturile de mai sus. Insa trebuie sa-ti spun, nu cu un sentiment f placut, ca nu prea am incredere in astfel de cazuri. Adica, gresesc daca vreau sa vad actele medicale care atesta ca pers X are o boala anume? Sau ceva, un document de la doctori care sa spuna ca X are nevoie de suma XYZ?

  6. da… stii ce nu inteleg eu? Deschisese Mihaela Radulescu (daca imi amintesc eu bine) acum ceva vreme o campanie; nu mai stiu exact despre ce cazuri sau boli era vorba, dar sublinia ideea ca statul ar trebui sa suporte nu-stiu-cat la suta din cheltuielile necesare tratamentelor in strinatate. Era vorba de toate bolile sau incurc eu borcanele…? Nu stiu.
    Pun si eu textul asta pe blog.
    Oricum e bine ca macar cineva in tzara asta dovedeste ca ii pasa…

  7. Nici macar nu am puterea sa comentez asemenea tragedii,spun tragedii pentru ca sunt multe,prea multe cazuri,iar neputinta pune stapanire pe noi toti.Intrebare:Exista cineva in tara asta care isi poate asuma raspunderea pt demararea unei campanii nationale cu ajutorul mass-media,presa scrisa,personalitati etc,de a strange bani pt a dota cu aparatura necesara o singura sectie de spital pt asemenea cazuri?specializarea unor doctori?Atunci nu ar mai fi nevoie sa plece in alte tari(unde costurile de spitalizare sunt f.mari).Parerea mea e ca se strang haotic niste bani doar pt cazuri izolate,si de care aflam atunci cand sunt mediatizate. Nu m-ar dernja sa vad la tv,la ore de maxima audienta,personalitati care sa umble cu jalba in bat,si sa caute la buzunar marile companii,oameni obisnuiti,care cu mult,care cu putin, reusesc sa urneasca nepasarea din loc.

  8. Trist dar adevarat… Atat de putini au dorinta de a-si ajuta semenii… Ai dreptate, NU conteaza numele. Important e ca, atunci cand avem ocazia, sa facem acel minim efort de a incerca sa intindem o mana de ajutor. Eu o voi face… Voi?

  9. @Alinush: nu te obliga nimeni si punct.
    @everybody: toata documentatia e la dispozitia mea.

  10. Mai oameni care puteti sa ajutati cu ceva – bine ,care nu – nu. Life sucks,life is a bitch. Saptamana trcuta un copil d-asta ,culmea tot de 21 de ani de la etajul 1 din blocul meu a murit.Leucemie.S-a dus intr-un an. Nu vreti sa-i vedeti fata maica-sii, credeti-ma.Nu puneti intrebari daca puteti sa ajutati.

  11. Buna ziua d-le Ciuatcu,
    Va multumesc din suflet ca ati trimis acest mesaj.Nu toti inteleg aceste situatii,ci oameni,OAMENI,ca Dvs. si cei care au trecut prin suferinte cumplite.Sper sa aiba posibilitatea sa adune banii care o va ajuta sa traiasca.
    Va multumesc inca o data pentru asta si va multumesc pentru corespondenta mea pe blogul Dvs.M-ati ajutat foarte mult,nici nu banuiti…
    Cu tot respectul si pretuirea,
    IoanaP

  12. @c: unu la mana ca medicii buni, cu specializari in alte state europene, se cara din tzara asta cu primul tren (si nici nu sunt de condamnat, la urma urmei. de ce sa lucreze in spitalele din Romania, in conditii mizere, cand dincolo castiga muuult mai mult pe acceasi munca, pe care de altfel obtin si cu totul alte rezultate.Asa ca prioritatea ar fi schimbarea conditiilor din spitale. Deci ai totala dreptate. Taica-miu e medic si aud de cazuri din astea zilnic. Ce ma revolta si mai tare sunt fazele de gen: mergi cu bilet de trimitere la un specialist, fie el cardiolog, chirurg, sau ce vrei tu, si nu te baga nimeni in seama fara cateva mii de euro in plic. Iar tu mori in sala de asteptare. Asta se intampla in majoritatea spitalelor din Romania. De ce? pentru ca banii care se aloca atat medicilor in sine, cat si spitalelor pt renovari si etc, intra in diferite buzunare.
    e trist sa vezi ca exista oameni care au nevoie de ajutor pentru a supravietui, iar banii se duc pe palmieri in centrul Bucurestiului, spre exemplu.
    Imi amintesc cu ocazia asta de cazul gimnastului Marian Dragulescu. Trist si revoltator.
    Ziceai de personalitati cu jalba in bat… Uite ca a inceput Ciutacu, intr-un fel sau altul. Is curioasa cine se mai baga…
    Ca si concluzie, uite de ce merg prost domeniile cele mai importante in Romania: sanatatea, educatia s.a.m.d.
    Hai sa donam. Fiecare cat poate. Din sume mici, fata asta se poate sa traiasca.

  13. “daruind ve dobandi spunea” Henri Michaux, asa ca sa dam daca putem si sa nu intrebam fara rost. Cine vrea si poate da cine nu..la revedere.

  14. ajutam, Victore, ajutam…Doamne, ce disperare pe familie, la 21 de ani…cand zici, ca ai crescut-o mare!

  15. Eu zic ca ar trebui sa dai datele de identificare ale persoanei si clinica din italia unde trebuie operata. Pare un story marketing de umplut un cont si asa ca e bine sa aibe lumea mai multe detalii in cazul in care povestea e reala.

  16. @Ana: eu zic ca ar trebui sa nu mai faci pe desteapta si sa-ti pastrezi suspiciunile de ticalosie pentru tine. daca voiam sa ma imbogatesc, aveam suficiente mijloace la dispozitie pana acum.

  17. Eu sunt absolut convinsă de probitatea dvs.morală şi sunt sigură că acest caz trist este cît se poate de real şi disperat;
    doresc,cu tot respectul,să vă sugerez ca la emisiunea dvs.din această seară să afişaţi numerele de telefon,în reţelele fixă şi mobilă,ale fundaţiei Mereu Aproape unde şi la alte emisiuni ale Antenei 2 am donat, noi, telespectatorii sume accesibile oricui;
    este foarte eficient şi se strîng mult mai repede banii necesari
    Dumnezeu să-i ajute tinerei şi tuturor celor în nevoie şi boală

  18. cum s-ar spune eu am luat-o -n freza primul si am adus aminte ca nici la vremea aceea ,nici acum statul roman nu si-a asumat responsabilitatea protejarii oamenilor.
    un gest de minima decenta ar impune responsabilizarea factorilor de decizie in preluarea si rezolvarea unor astfel de cazuri disperate.simpla recunoastere a culpei ar duce la asumarea integrala a demersurilor si tratamentelor necesare .dar nu o permit criteriile economice de eficienta manageriala.
    oricat ne-am stradui si cat de buni samariteni am fi nu ne putem asuma rezolvarea unor astfel de cazuri la nivel individual.nu pentru ca uneori nu ne-am permite un astfel de ajutor ci, pentru ca aceste cazuri depasesc cu mult nivelul colectei sociale;ele impun eforturi masive din partea guvernelor prin reprezentantii ministerului sanatatii ,aladministrarii si internelor al muncii si solidaritatii sociale si a unor masuri imediate si radicale.
    nu putem crea parcuri,bazine sau arene sportive spatii verzi si sosele pentru ca o lege ce se voia reparatorie,se dovedeste a fi stramba, distructiva dar mai ales rapace.
    nu putem nici astazi( dupa cat timp?)sa adunam gunoaiele,dar continuam sa le aruncam pe unde ne vine pe geamul apartamentelor sau a masinilor luxoase,in locurile de campare si prin padurile din ce in ce mai putine.
    programa scolara a desfiintat total orele de sport.
    unii au fost executati pentru genocid! asta ce este?
    nu mai pot s-aud numai de bine……..

  19. demersul mihaelei radulescu a fos facut in contextul oarecum asemanator legat de copilul de 2 ani al dianei stanciu dar nu numai.
    cred cu tarie ca astfel de demersuri pot fi salutare dar insuficiente

  20. Iti doresc multa sanatate,capul sus si incredere in Dumnezeu; nimic nu este imposibil, totul tine de ATITUDINEA cu care oamenii isi privesc semenii si viata in general.

  21. @uneksia:fii linistita,cunosc situatia medicilor,si nu toti sunt in situatia celor de care tu vorbesti.Mai sunt medici care nu intind mana si sunt buni profesionisti.Inca ceva,nu pleaca din tara si incearca sa salveze vieti, asa, cu dotatea proasta din spitale.As putea da exemple,dar nu e cazul.

  22. am luat nota. voi trimite si altora mesajul..poate se va reusi ceva

    DAR, pentru Dvs si pentru altii va propun o alta logica (matematica de asta data)

    1 caz= 160 000 euro
    10=
    100

    la ce numar credeti ca opinia publica-si mass media-trebuie sa inceapa sa se agite pentru a se CONSTRUI IN ROMANIA UN CENTRU DE EXCELENTA pentru LEUCEMIE-LIMFOAME ???

    dar pentru centre cel putin rezonabile de RADIOTERAPIE/ ONCOLOGIE/CHIRURGIE ONCOLOGICA?

    1 din 3 barbati
    1 din 2 femeie

    vom face cancer pe parcursul vietii…zice OMS..

    sarutmana doamnelor, salutari domnilor, luati va rog loc la rand, in ordine si fara inghesuiala, e pentru toata lumea

  23. daca am apela la alde poponet,casuneanu ,jiji sau oricare dintre astia care va vine in minte credeti ca vor cere si dobanda?

  24. Eu din cate stiu statul roman este obligat sa suporte integral costurile operatilor care se fac in strainatate numai in cazul in care operatia respectiva nu se poate efectua in tara. Deci in mod normal si conform legii….se poate opera dincolo….pe spatele guvernului…asta e o lege pe care nu multi oameni nu au stiut-o pana nu demult…

  25. Transplantul de celule stem hematopoietice în România

    Medici bine pregătiţi, dar infrastructură deficitară. Specialişti în transplant compe­tenţi, dar puţine transplanturi faţă de alte ţări europene. Mulţi bolnavi care necesită tran­s­plant, dar un registru al donatorilor sărac. Aceasta este o caracterizare a României prin prisma transplantului de celule stem hematopoietice. Iar cei care au for­­mulat-o sunt ex­perţi de renume mondial în domeniu, care s-au reunit în această lună în cadrul unui curs intensiv de perfecţionare în transplantul de celule stem hematopoietice.

    restul articolului–aici
    http://oncolog-hematolog.pulsmedia.ro/article–x-Info-Transplantul_de_celule_stem_hematopoietice_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia–5635.html

  26. pe toti scepticii care au postat aici,ii intreb si daca e adevarat?si daca,din pur ghinion,intr-o buna zi,traiti aceeasi tragedie?
    cui ceri sprijin?ce faci?astepti pasiv sa iti intalnesti sfarsitul?

    momentan poti doar sa speri ca nu ti se va intampla tie si daca ti se intampla speri sa ai destui ‘ieuro’.

    160.000 euro, atat valoreaza o viata!
    asta e realitatea in care traim,ghinion.

    m-ar interesa,din curiozitate,sa stiu cati bani au reusit sa fie stransi,daca e prea mult ceea ce cer,nu-i nevoie.

    salutari!

  27. Foarte trist ca diferenta dintre a trai si a muri este cheltuirea unor bani, din nefericire destul de multi.
    Dar,fiindca este vorba despre bani si cu cinismul societatii in care traim hai sa facem niste calcule:
    Cat valoreaza un roman!
    Sa presupunem ca subiectul nostru este CEL MAI MEDIU ROMAN – absolvent de facultate platit exact cu salariul mediu pe economie. Conform INS acesta este 1730(brut). Pentru usurinta calculelor sa consideram ca la un curs de 3.65 RON pe Euro asta inseamna 474 euro minus impozit 16%. Daca trecem cu vederea alte taxe – asigurari sociale, pensie, medicale si TVA. Putem calcula ca acest ROMAN valoreaza FIX 400 euro/luna. 4800 euro/an. Acesta munceste ca in prima zi de la 22 la 60 ani si anume 38 ani(enorm – nu-i asa).
    182.400 Euro – atat! Pare cam putin si totusi asta este suma pe care “cel mai” mediu roman o poate “produce” intr-o viata.

  28. esti doar genial mai Aditza mai, arogant mai putin (sau cel putin nu se vede). 10 maestre

  29. D-le Ciutacu, găsiţi tot pe blogul Sătmărencei sau a Luciei Verona o problemă cu un copil hipoacuzic, având nevoie de operaţie. Dacă puteţi, faceţi demersuri pentru a-l ajuta, pe toate căile posibile.
    Vă mulţumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.