Esti aici:
Prima pagină > Blog > Corespondentii Ciutacosferei > Regimentul lui Băsescu este România

Regimentul lui Băsescu este România

Victore, poate reușești să explici tu mai bine treaba următoare …emblematică.

FuXi

Metoda Cucului de la Bonetă

Nu știu câți dintre ziariștii și comentatorii politici au făcut armata ”la trupeți” (1 an și 4 luni) sau la marină (2 ani) înainte de 1989, câți au experiențe elementare de ”futai”. La fel, nu știu câți au făcut-o la ”TR-termen redus” (9 luni) sau TRB ”termen redus după facultate – teriștii bătrâni” care ar putea avea amintiri punctuale de ”futai”. Futaiul era metoda de supunere prin terorizare a soldatului practicată pe ”schema ierarhică” în care de multe ori funcția bătea gradul. La bază, futaiul căpăta forme monstruase și primitive. Pifanii (cei care terminaseră primul ciclu) abia așteptau să prindă pufarezii (pe cei din primul ciclu) pentru a răzbuna tot futaiul halit de la predecesori și de la tablagii și ofițeri. Dar cum se aplica futaiul? Se căuta cel mai neînsemnat motiv regulamentar și se aplica pornind de la el o corecție semi-abuzivă de tip (culcat, târâș, masca pe figură) care ajungea să se transforme într-una abuzivă (spălat veceul cu lama, scările pe ger cu cârpa cu apă fierbinte, alergat și târât pe distanțe mari, prin bălți și noroaie, până la leșin cu masca pe figu). Problema cu futaiul era că, oricât de disciplinat era un soldat, tot i se putea găsi un motiv de aplicare. Odată pornit, motivele se generau de la sine (nimeni nu putea executa corect și la timpul subiectiv ordinele de futai). Cel mai ușor era să se găsească un motiv legat de ținută.

Trebuie spus că futaiul se aplica și individual dar și colectiv. Devenise o metodă complexă de control și reglaj al relațiilor dintre cei aflați sub comanda. De la nivel de pluton și până la nivel de regiment exista o metodă de declanșat futaiul care era INFAILIBILĂ – Metoda Cucului de la Bonetă. În ce consta ea? Cucul (stema) de la bonetele militarilor se desprindea ușor, se pierdea ușor și se fura ușor. Permanent erau mai puțini cuci decât bonete și, de aceea, cucii se furau, se tezaurizau, se comercializau. Fără cucul de la bonetă orice superior în grad sau funcție te putea lua la futai mediat pe motiv de ținută necorespunzătoare. Ți se băga în cap că era stema de pe frunte pe care ar trebui s-o păzești cu sfințenie. Ehe, câte teorii de subminare și sabotaj se nășteau maieutic de la chestia asta. Așadar, deficitul de cuci de la bonetă era mijlocul prin care un întreg regiment putea ajunge să mănânce futai, mai ales atunci când scopul urmărit era să se pedepsească și anihileze prin teroare un lider informal sau un grupuscul recalcitrant. Eu am trăit-o pe pielea mea. Eram recalcitrant și pentru mine întrega companie a fost adusă în situația de a mînca un futai de pomină. După acel moment, mai mult de un sfert dintre colegi ar fi fost dispuși să mă bată. Norocul meu a fost că am reușit să simulez la timp o hemoragie nazală de neoprit și m-am izolat la infirmerie.

Am scris acest text pentru a vă explica adevăratul mesaj transmis de Băsescu polițiștilor prin exacerbarea problemei celor 2-3 șepci și prin amenințarea cu ”raportul”. Așa se lansa o amenințare de futai general. În urma unui astfel de futai zeci de alte rapoarte de ”instruire deficientă” puteau fi inventate și zeci de gradati și cadre puteau să piardă puncte la avansare. Polițiștii au înțeles-o imediat la nivel subconștient. Numai comentatorii nu prea au remarcat-o sau (unii) nu au vrut s-o remarce așteptând futaiul general cu plăcere de slugi. Metoda trebuie dată pe față. Ne arată exact cine este Băsescu – un fost pufarez ajuns Comandant Suprem, care-și răzbună futaiul mâncat în toată cariera. Regimentul lui e România.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

67 thoughts on “Regimentul lui Băsescu este România

  1. Eu nu pricep de ce spp-istul ala din prima poza isi scoate cashcheta in loc sa salute. E un fel de saru’ mana boierule nedemn de un militar. P-ala nu l-a trecut in rezerva pe motiv de nerespectare a conduitei militare?

  2. Mi-a placut foarte mult textul asta. Cred ca e cel mai bun din aceasta categorie.

    P.S. La mine nu se vede prima poza…

  3. o intrebare scurta: nu am inteles eu bine sau la spp nu s-a redus cu 25%? si daca nu, motivul…?
    cu multumiri anticipate

  4. Genial articol. In cadrul Diviziei 11 Mecanizate “Carei” de la Oradea ciclul unu se numeau buhai iar ciclul doi erau veterani. Deci Base e un fost buhai ajuns din greseala comandant suprem.

  5. Deci e “Pufi” 🙂 Buna constructia logica. Sigur ca vrea sa le-o traga la politisti, in corpore. Si prin extensie romanilor in uniforma de izmene si pingele.

  6. Cita dreptate ai… Distinsul nostru presedinte si Doctor Honoris Pauza, nu e decit un frustrat, un tarat, un om grav afectat psihic de mai micile sau mai marile sicane din timpul copilariei si al tineretii sale, cind era prea slab sa le poata face fata sau sa riposteze (un exemplu: rezultatele sale de la scoala, de unde si ura fata de profesori).
    In alta ordine de idei, vorba frantzului: ” cherchez la femme” – sunt numeroase cazuri in istorie in care “la femme” domnea din umbra regelui. Ceea ce nu stiu eu…oare toate or fi fost blonde? 🙂

  7. Futaiul asta s-a mutat la toti ” civilii ” …
    E un futai ” en gros ” iar vegheaza satisfacut privind de dupa perdele Cotrocenilor …

  8. @dg: nu, nu s-a redus. nici la spp. nici la sri, sie, sts. Din contra, bugetele acestor institutii + a presedentiei si a sgg au crescut in 2010 fata de 2009. Teroarea cu obrazul subtire se tine 😉

    @victor, eu am fost la TR, ni s-a aplicat si noua futaiul, insa am reusit prin coeziune sa ne opunem. Cind eram in public, mincam futai, cind eram doar cu locotenentul nostru, minca el futai. Nu-l bateam, dar nici departe n-am fost. Practic am echilibrat situatia, si dupa o vreme s-a lasat si el, ne-am lasat si noi. A rezultat remiza. Insa am fost putini in pluton (vreo 22), si am format o echipa.
    In caz de o institutie ca politia la asemenea coeziune nu se poate ajunge din cauza nevertebratelor, a pupincuristilor si a provocatorilor. Iar la nivel de tara si mai greu. Ca atare ne ramine Revolta de pe Bounty: cind concentratia de cutit la os creste pina la un nivel critic, spontaneitatea poate invinge frica insuflata prin futai.

  9. Bine scris e putin si extrem de real.Doamne cat futai am mancat in armata.Sa te trezesti la 2 noaptea cu alarma data de caporal si dormitorul plin de apa e moartea echilibrului mental.
    Base asta e o idee pentru tine frate ca vorba aia ai constitutie militara doar.

    Omule esti genial.

  10. oameni buni, e atat de greu de citit intreg textul si de priceput ca nu l-am scris eu?

  11. De aceia m-am ferit de armata. Am avut si ordin de chemare, nu l-am semnat si i-am bagat in ma-sa cu armata lor cu tot. La fel este si Bog. Cand a fost emisiunea aia de i-au aratat cum erau in tinerete, am inteles toate frustarile care le-a trait si care si le refuleaza acum. Cred ca e adevarat si in legatura cu marinarul. Un popei care ne considera spanacul personal si ne mananca ori de cate ori isi aduce aminte de futaiul pe care l-a primit….

  12. FUXI SE SI SEMNEAZA….TARE EXPERIENTA SA.CRED CA MULTI SE REGASESC IN EA.TATAL MEU CU SIGURANTA. DE MULTE ORI MI-A POVESTIT CE A INSEMNAT ARMATA PENTRU EL…SPALATUL PE JOS CU SIRETURILE DE LA BOCANCI,SPALATUL W.C-ULUI CU PERIUTA SI MULTE ALTELE… SI EU VOIAM PRIN CLASA A 10-A SA FAC STAGIUL MILITAR. BINE CA MI-A TRECUT. DE FAPT, BINE CA AM AVUT CEVA PROBLEME DE SANATATE. CA ALTFEL, CA FEMEIE, CRED CA AVEAM SI MAI MULTE DE TRAS…MA BUCUR CA SUNT PROMOVATE SI SCRERILE BUNE ALE CITITORILOR TAI DE PE BLOG. MAI ASTEPTAM ASTFEL DE SCRIERI DACA MAI SUNT SCRIITORI TALENTATI SI CARE CHIAR AU AEVA DE SPUS, NU NUMAI SA COMENTEZE…CA MINE:)

  13. Eu imi cumpar 100 de metri de pamant si imi declar independenta fata de Romania! Si o sa cer protectie ONU si UE.
    M-am saturat pana peste cap de prostia si dictaturile din Romania.
    De 2000 de ani oamenii care traiesc aici au de ales doar intre a fi sclavi si opresori.
    Deoarece am depus juramantul militar la TR in caz de razboi statul meu va asigura asistenta militara Romaniei! 😛

  14. Victore, nu te supara, dar ti-ai pierdut timpul inutil in armata. N-ai inteles sistemul “futaiului”. In toate armatele se practica. Eu am facut-o la TR-9 luni. 8 ore lucram cu ofiterii la nivel academic. In rest , veneau niste ghiolbani de gradati care ne supuneau la umilintele de care faci vorbire. Am intrebat de ce. Explicatia: la razboi ca la razboi. Esti incercuit multe zile, n-ai ce manca; apare canibalismul, holera, dezinteria, tifosul. Esti ranit , n-ai bandaje, antiseptice etc. Cazi prizonier, te bat inamicii sa spui secrete militare etc. D’aia esti umilit! Sigur, ma disociez de nebun. Dar metodele de instructie militara sunt infailibile. In fine, nu mai dezvolt subiectul, dar nici nu vreau sa-l asociez pe “javra ordinara” cu corpul militar de elita de oriunde.

  15. Convingerea mea e ca Javra a fost tinta unor abuzuri de tip homosexual pe cind era tinar mariner. ceva s-a produs in tineretea lui, fapt care l-a marcat pe viata, si de acolo comportamentul lui aberant. V-aduceti aminte cu “20% din romani sunt homosexuali”? ei, nenorocitu asta are niste sechele si cred ca exista multe, foarte multe puncte intunecate in trecutul lui

  16. voi nu vedeti adevaratul gest,ala isi acopera ochii sa nu il vada ………….(remarca la foto 1)

  17. Foarte reusit paralelismul . Asa e , Basescu e un APV-ist batran , invatat cu armata de genul Mos Teaca . De-aia n-a reusit sa invete ce inseamna sa fii presedinte , de-aia nu poate practica compromisul si negocierea , de-aia nu poate media intre oameni si partide politice sau intre institutii . E in ADN-ul lui relatia de tip comandant-subordonat , ordin-executare .

  18. Foarte corecte cele scrise. Propun ca toti cei care l-au votat pe chior sa curete closetele de la Cotroceni cu periutele de dinti

  19. @Un cetatean dezgustat: iar tu ti-ai pierdut degeaba pana acum timpul pe blogul asta daca esti in stare sa-ti inchipui, chiar si dupa ce am anuntat cu litere bloduite ca nu eu sunt autorul, ca textul de mai sus mi-ar apartine. asta-i una dintre bolile societatii romanesti: aproape nimeni nu mai are rabdare sa citeasca/asculte si parerea celuilalt. macar semnatura diferita putea sa-ti sara-n ochi. cat despre metodele “academice” de instruire a soldatului roman, te-as invita sa faci o excursie-n timp, in urma cu mai bine de 20 de ani, la UM 01027 Piatra Neamt

  20. Off topic , daca mi-e permis :
    O tara a lui BASE , in care o amarata de asistenta plateste neputinta si imbecilitatile unui sistem bolnav si nenorocit !!!…
    Ce satisfactie !!!… Eu as tine-o cel putin 20 de ani la puscarie !!!…
    Si daca o vedeti pe strada sa traversati ca poate scoate toporul si va omoara in drum …
    DOAMNE DUMNEZEULE !…

  21. genial articol…si tata a facut 1 an si 4 luni de armata…si o zis ca ii punea in fiecare dimineatza sa-si faca patul si daca nu era la dunga patura sau perna le dadea “futai”:Culcat , SUS,culcat,sus,culcat,sus….etc !

  22. @toti, (nu imi plac superioritîțile de TR-ist, le-am disprețuit întotdeauna ca semn de elitism ifosit)

    Intervin și eu (ca autor). Am făcut armata la TR. Eram prima serie din respectivul regiment și nu am avut parte de nimic academic. Mai mult, ofițerii speriați că le vin TR-isti, ne-au dat în prima lună pe mâna pifanilor. Plutonul meu a avut doi aflați în concurență pentru școala de gradați. Un român și un ungur. Din lupta lor pentru grade noi ajunsesem … NIMICI.

  23. Textul nu-i foarte exact. Nu descrie suficient de bine fenomenul futaiului, in sensul ca omite jumatatea lui cu adevarat semnificativa.
    Unora la placea futaiul superiorilor,cand era colectiv, si cautau …sa se evidentieze.
    Am avut in armata un individ care semana izbitor cu asta, mai putin hamurile specifice, ca noi nu eram din aia:

    (imi cer scuze pentru link, da nu stiu sa ridic poze pe blogul lui Ciutacu, daca vrea poate sa-l rada)

    Nici nu va inchipuiti ce futai neoficial si neierarhic patea nenorocitul cand ramanea pe mana noastra. De obicei il luam unu’ de cap si altu’ de picioare si dadeam cu el de pamant o vreme sa “vedem daca moare”. De multe ori il incuiam noaptea sa doarma in dulapul de arme, sa nu-l mai vedem. Statea acolo pana cand eventual venea vreun ofiter in inspectie si atunci schelalaia pana ordona ala sa-i dam drumu’.
    Cand era in siguranta, adica in prezenta superiorilor, era model de slugarnicie si de turnatorie.
    Asta ni-l facea si mai odios, aveam aversiune fizica fata de el si lucrurile continuau in cerc vicios.
    Acest aspect neoficial si neierarhic al futaiului lasa probabil urme mult mai adinci asupra indivizilor. Nu le ajung trei vieti sa se razbune pe lume, pe oameni, pe tara daca se poate.
    Asta e un aspect pentru care IN PRINCIPIU nu sunt admisi nici in armata si nici la preotie(tot un fel de armata) indivizii “insemnati”, adica cei cu ciudatenii fizice sau de comportament sau afective. Indivizi absolut asociali, in sensul ca ei sunt ei si ceilalti sunt ceilalti, fara prieteni, cum se zice ‘fara mama fara tata”.
    Se mai intampla insa si erori, unii se strecoara dar universul concentrationar al cazarmii sau al seminarului sau al manastirii ii transforma iremediabil in monstrii.

  24. Traduc semnificatia neluarii in discutie a raportului de azi.

    Eu, Comandantul, vreau un raport adevarat: bazat pe futai si care sa mentina teroarea suficient de mult!

  25. mereu când ies oamenii la miting, printre ei mai sunt vocalii care inventează sloganu după care se iau “prolii”, tot printre ei sunt ăia cu ureche muzicală şi cu talent la dans care inventează pinguinu dansator, tot printre mitingişti mai sunt şi ăia care dau câte 50 lei de căciulă – când sindicatele sunt mai bogate – plus drumul şi eventual mâncare, că i de la sindicat ŞI astfel masa, strigăturile, urările eventual bine articulate pe elementele hoarăistice dau impresia unui protest de anverGură; în uie sindicatele au baloane şi floricele pe care le aruncă graţios asupra lor;

    de data asta s a dat desfrâu liber la contondenţe verbale specifice lu marinelu urbeţ, căruia cred că – în masochismul lui de slugoi pe filiera fmi –ue&com, jucător al ţării la ruleta globală – îi convine de minune că ici sau colo sindicatele îşi fac bine treaba, societatea civilă lige unde a mai pupat în toate vremile, presarii presăruiesc pe 30 de arginţi, nalţii ierarhi tac în nespiritu iecumenic, analiştii sunt din ce în ce mai bine „instruiţi”, DOAR naivii naţiunii mai cred că dacă se lasă duşi de mânuţă de către liderii sindicali pot schimba ceva…

    marinelu urbeţ are de dus probabil la bun sfârşit un plan, fiindcă altfel nu ar fi fost lăudat cu atâta patos de către perez la ciudata venirea prin România, adică după fiţele din capu lu perez, noi românii trebuie să îl apreciem pe urbeţ că ia deciziile cu hotărâre şi face reforme susţinute de uie şi fmi… ŞI nu ar fi atât de susţinut de către noii stăpâni externi ai ţării, mai nou deciziile le ia fmi şi uie iar slugile le aplică cu bestialitate naţiunii române…

    după cum aţi văzut marinelu urbeţ după revolta „calculată” a maselor bine ieducate sindical se plimba cu maşina prin capitală, vorbea la telefon şi fuma; adică nu l a durut deloc răzvrătirea, ba mai mult a fost la fel de smintit cum îl ştima deja de ceva vremi…

    exemplul dat de tine Victor este real DAR ceea ce face marinel urbeţ pe uscat este un joc – că doar de aia este o slugă jucătoare, noii stăpâni i au dat jocul însă cu respectarea măsurilor dictate de ei – DAR unul murdar şi ticăloşi iar te miri pe unde poţi afla coechipieri cu marinelu în acest joc, chiar şi printre cei care protestează, la orice nivel scris dintru început aici…

    el se joacă, opoziţia simulează dejucarea jocului, sindicatele fac hitul jocurilor, societatea civilă prozaizează jocul, presarii îl duc până la ispita dinspre greaţă, totul spre ducerea naţiunii la limita răbdării şi ca urmare alunecarea în revoltă sau pavlovizarea până la pierderea oricărei forme a conştiinţei naţionale şi umane…

    în acest joc cucu de la bonetă tinde să fie doar un element decorativ… bătaia de joc în schimb este generală…

  26. Este mai mult decât evident ce se urmăreste:pumn în gură,intimidare.Se vrea probabil ca acei care au îndrăznit,în felul lor,ca oameni necăjiti,să se exprime,să blesteme ceasul în care au făcut-o,lezând ”onoarea”,care?a stăpânului(expresie venită chiar din tabăra celui ce se crede sțăpân).Si să nu mai îndrăznească nimeni,pentrucă sclavii,nu-i asa?nu au voie să ridice glasul.

  27. Nu stiu cum e, dar dupa mandatul baiatului asta de basel si liotei lui, sa-i dea fiecare roman cate un f..ai regulamentar.
    Crezi ca ar rezista cu brio?

  28. Bravo, FuXi, fain text… m+ai făcut să regret că n-am făcut armata 😀

    PS @Victor Ciutacu: Victore, mulţumesc că l-ai găzduit pe Fuxi şi ne-ai dat astfel ocazia să citim acest text…

  29. Cine nu-si aduce aminte de vestitul cantecel de cazarma…Mandra Tara, tanar colt de rai/bum bum/Noi mancam futai, pana-n luna Mai/bum bum. O fi vreo premonitie legata de alegeriile din Mai2011? Parca parca mijeste ceva…Cine orea o sa-si lustriasca bocancii pe fundul pifanilor. Huh…sa vedem

  30. @Victor Ciutacu,
    Din fericire, eu am facut armata in Bucuresti, la o unitate de elita. Sigur ca am remarcat, dar am vrut sa subliniez ca nu are nici-o legatura armata cu basescu. El este altceva si orisicare incearca vre-o asemanare este in eroare. Oricum , esti unu dintre cei mai iubiti jurnalisti (sau vorba lui Mircea, unul dintre cetatenii care au sansa sa apara la televizor si sa reprezinte pasurile amaratilor).

  31. Sa va spun cum am scapat io de futaiuri in armata: dupa un prim futai de 2 ore jumate cu culcaturi, la ixulescu in linie adunarea si alte de astea un diliman a sarit de la etaj si-a rupt ambele femururi si l-au clasat inapt serviciu militar pace si razboi. Dupa faza asta la toti (de la vladica la opinca) le-a pierit cheful de futaiuri.

  32. Da, e foarte adevarat, din nefericire…Chiar ma intrebam de unde atata frustrare, dorinta nemasurata de a strivi orice opinie diferita de cea proprie, sete nemasurata de razbunare josnica si dezaxare de spital de nebuni la acest exemplar care se autonumeste presedintele Romaniei.

  33. Basescu este bolnav .Nu stiu daca are vreo boala fizica ,dar sigur mintea lui a luat-o razana rau de tot ,iar sufletul ii este plin de rautate .Uratenia sufletului i se citeste pe chip si nici macar nu se mai straduieste s-o ascunda .Suntem condamnati de sistemul politic mizerabil sa traim intr-un regim impus de o minte bolnava .Este cea mai neagra pagina din istoria acestei tari .

  34. Au fost norocosi politistii ca nu au procedat ca si colegii lor din Ecuador.Parca le-a suflat cineva la ureche sa pazeasca ”cucii de la boneta”.

  35. problema e ca avem o tara plina de personalitati
    baieti inteligenti,priceputi care-si dau cu parerea, persoane care se indigneaza usor, sensibile, avem o multitudine de drepturi pentru toata lumea, rromi( adica tigani), intotdeauna sunt incurajati handicapatii si incompetentii; profesorilor nu le mai ajunge spaga, iau mii de euro pe la diverse facultati
    daca nu le dai bani noteaza in sistem rusesc pana la 5 adica, doctorii( alti spagari)
    cam astia sunt bugetarii nostri : SFINTII CARE TE MANANCA PANA SA AJUNGI LA D-ZEU; aici sunt de acord cu base si guvernul, sa le taie si sa-i dea afara de incompetenti si spagari

  36. Basescu seamana cu Darth Sidious/Palpatine/Imparatul din Razboiul Stelelor! Toata cariera lui e parca trasa la indigo dupa povestea asta! Ne lipseste un Darth Vader sa-l ia de bracinari si sa-l arunce-n gura de emisie! Hihihi, cine e discipolu’ lui Basel in povestea asta?! Ala o sa-i faca felul, e in natura lucrurilor… dar dupa ce o sa distruga imbecilul asta sinistru tot in jurul lui.

  37. ce s-a obtinut dupa 89, s-a denumit democratie
    dar e doar numele. De fapt e doar o tiganie un dezmat in care s-a furat timp de 20 ani si s-a distrus munca unei generatii de “comunisti” “securisti”(adica aia rai dl Victor).cum au fost ei asa, au muncit oamenii aia pentru romania, pentru ceausescu; si munca trebuie respectata; aceasta de acum nu e democratie. Puterea Poporului. si aceasta putere folosita pentru ce ? in ce scop ? de jaf fanariot, pentru autodistrugere?
    de 20 de ani cantam desteapta-te romane/ si atat, ramanem cu cantecul
    ar trebui desteapta-te si pune mana la munca
    🙂
    basescu e prea bun pentru romania

  38. Bine scris si la obiect.Alte comentarii sunt de prisos. Am fost TRB-ist si dupa m-au avansat in grad la sublocotenent in rezerva. Am avut o chestie in armata cind un intreg pluton ne-am revoltat impotriva comandantului de pluton care vroia sa faca pe zbirul. Nu i-a mers. Cind intr-o zi dupa intoarcerea de la intructie atunci cind am intrat in curtea unitatii nu am mai ascultat ordinele lui. Si de atunci sa vezi ce baiat bun se facuse.
    Asa ar trebui sa facem toti sa ne revoltam impotriva gogomanilor astora de la conducerea tarii. Sa ne adunam macar vreo juma de milion de oameni in fata Cotrocenilor si in fata Palatului Victoria sa-i vezi atunci cum o sa faca…

  39. Eu vreau sa-l vad cand n-o mai fi suprem,o sa-si ia futai si de la cainii de-au scapat de la “marea eutanasiere” a lu’ dom’ primar.Sau inainte de asta vine Brutus…

  40. Victor, sunt aproape convins ca s-a strecurat o greseala in text.
    “Pifanii (cei care terminaseră primul ciclu) abia așteptau să prindă pufarezii”.
    Cred ca era “pufanii” acolo, pifanii sunt cei care fac parte din PIFA (Prostia Intruchipata a Fortelor Armate).
    De regula pifanii erau cei de rosu (infanteristii – mai erau numiti si “iepurasi de camp”) si erau porecliti asa pentru exagerarile in respectarea disciplinei militare.

  41. Ma mir ca nici tu nici Badea nu ati observat sau nu v-ati adus aminte de batjocorirea simbolurilor nationale char de Bas …el a dat tonul!!!! Va amintiti de inmovulirea emblemei de stat aflata pe pupitrul unde vine sa certe poporul?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.