Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Reforma statului, pe aripile vântului

Reforma statului, pe aripile vântului

După ce a gâtuit din faşă activitatea infracţională a interlopilor şi, pe alocuri, a maneliştilor aferenţi (care i-au fost alături în campania electorală doar fiindcă le-a plăcut planul de reformare a statului pe care l-a schiţat odinioară împreună cu Vântu), a decapitat cooperativa băieţilor deştepţi din energie, a salvat Poşta şi Sarea de moguli, cota unică de furia lui Vanghelie şi s-a desolidarizat public de demnitarii care negociau şpaga-n Ministerul de Interne cu instalaţia de bruiaj pe birouri, mai avea de tăiat un singur gât al hydrei.

Terorizaţi ani de zile de noii Bonnie & Clyde, românii aşteptau asta. Detestabilul clan mafiot Cati & Andrei, cunoscut opiniei publice drept cuplul de rectori Andronescu–Marga, mai periculos decât Ghenosu şi Cămătarii la un loc, trebuia să primească o ultimă lecţie dureroasă şi să fie dat sănătos cu frunţile de ţărână. Ei, cei doi foşti miniştri ai Educaţiei, rectori fără nici un soi de merit în ochii de şoim ai celui mai rezistent la băutură dintre toţi bişniţarii de port, sunt de vină pentru tot. De scârba lor au ales faimoasa universitate privată Româno-Americană (situată confortabil în Top 500.000) cele două odrasle prezidenţiale şi s-a desăvârşit intelectual la Cantemir faimoasa cărturăreasă Udrea, din cauza lor şi-a luat Igaş bacalaureatul la 24 de ani, iar Funeriu nu-şi poate echivala cele 11 clase de bază şi tot din vina lor emite-n serie doctorul în drept constituţional Boc acte normative neconstituţionale.

Textul integral, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

110 thoughts on “Reforma statului, pe aripile vântului

  1. Portocaliii sunt in mod sigur romani de mana a doua,scoliti si tolerati in scolile romanesti iar unii dintre ei au iesit tot tampiti.Daca la inceput au fost printre ei si unii de alte categorii , acum au ramas doar smecherii si frustratii,unii ratati daca n-ar fi sustinuti de politicile partidului democrat.Chiar nu i-am inteles pe unii intelectuali care au fost si au ramas sustinatori ai dlui Basescu.S-au descalificat ca oameni.Dl Basescu s-a grabit sa califice scolarii Romaniei ca tampiti uitandu-se in oglinda cu odraslele lui cu tot.Mi-e sila de ei de toti,mi-e sila si-i urasc,desi stiu ca nu este un sentiment crestinesc,dar urasc la ei pacatele lor de moarte indreptate impotriva unui popor crestin.

  2. Probabil ca ai acces la “pomelnicul” celor care iti acceseaza blogul. Daca da, probabil ti-ai dat seama ca, chiar daca mai rar, am mai intrat totusi din cand in cand şi am mai citit. Adesea doar textele tale, dar uneori şi comentariii. E unul din ultimele bloguri pe care le mai citesc. Mai intai pentru ca nu prea mai am timp, iar in al doilea rand pentru ca a ramas unul din putinele locuri din spatiul virtual in care imi pare ca mai gasesc urme de normalitate. Evident, nu doar in postarile tale (nu chiar in toate, totusi!) ci şi in unele dintre comentarii. In cam putine, din pacate.

    Cei mai multi din zona imi par a confunda spiritul critic cu fanatismul “anti”, asa cum sunt sigur ca pe alte tarlale sunt mai multi fanatici “pro”. Recunosc, eu unul, in cinismul meu, nu-i prea inghit pe fanatici. Nu sunt ab initio nici “anti”, nici “pro” cineva, ca nu ma intereseaza cine şi cum este unul ori altul. Ma pretind, şi probabil ca in mare masura reusesc, sa raman un spirit critic. Cam cinic, repet. Şi de asta am tendinta usor viscerala sa fiu cam “anti”. Toti şi tonti.

    Cu referire la politicieni şi, mai ales, la cei ce ne conduc, nu vreau sa stiu prea multe despre viata lor şi nici ce fac ei, in viata lor privata. Ce ma intereseaza este ce fac ei, ca persoane oficiale / publice. Dar mai ales ce urmari au actiunile lor politice, administrative etc. – ori, adesea, lipsa lor de actiune – asupra mea şi a celor din preajma. Daca mi se par bune, le categorisesc ca atare. Daca nu, nu. Actiunile lor, nu pe ei. Ori, cam asta mi se pare mie ca faci si tu adesea. De asta imi vine sa(-ti) zic: Ai grija! Ca faci opinie separata. La A3, cel putin. Ca acolo e una şi buna: Nu stim şi pana la urma nici nu prea conteaza ce s-a intamplat, dar de vina este Basescu. Sau Udrea, ori Funeriu, ori altul etc. Dar, pentru ca oricum am da-o cotita, Basescu i-a pus acolo unde sunt, invariabil el este vinovatul ultim, de serviciu. Ori tu pentru ca nu il condamni ab initio pe el şi nici pe cei din preajma lui esti suspect, maestre… Grija mare!

    Acuma, la subiect, parca prea i-ai bagat prin postul de fata pe toti in aceeasi cofa, fara o justa discriminare. Chestia cu acuzarea lui Marga e cu adevarat o mare tampenie, ca daca a reformat cineva cat de cat vizibil sistemul de educatie dupa ’89, apoi Marga a fost acela. Dar madam Cati (şi, mai ales PSD-ul!) isi merita din plin balacareala. Uite un exemplu: dupa epoca Marga ea a venit ministreasa şi a schimbat “inapoi” curicula, facand un soi de restauratie nefericita. Deh, principiul romanesc: un pas inainte (Marga), doi pasi inapoi (Cati şi altii).

    Ca nu avem azi universitati de prima mana, de vina este subfinantarea. Dar subfinantarea nu se datoreaza faptului ca nu s-ar da bani invatamantului superior, ci pentru ca de vreo 15 ani se risipesc sume enorme in invatamantul superior. Prin infiintarea de zeci şi zeci de universitati cu finantare publica in cele mai irelevante (stiintific!) cotloane din tara. Dar, evident, influente politic. Ce studiu de impact a stat la baza infiintarii universitatii de stat in Arad, oras aflat la vreo 50de km de Timisoara?… Pe ce temei universitatea de stat din Galati primeste o finantare mai mare decat cea din Iasi (Cuza)? Cati absolventi de teologie ortodoxa (cu finantare de la buget) aveam nu in 89, ci in 95-96 şi cati avem azi? Iat-o pe Cati şi, mai ales, PSD-ul, cu baronii lui locali de acum 10-25 ani. Evident, ce-au facut ei atunci este azi mostenit, continuat, elaborat, perfectionat şi dus mai departe de catre cei de la PDL.

    Vorbesti apoi, tot la gramada, de unul-altul de la PDL. Şi aici faci un talmes-balmes destul de aproximativ. Una este sa vorbesti de “inaltele” studii ale unuia ori altuia de la SH, romano-americana, Cantemir etc. şi complet alta de cele 11 clase ale lui Funeriu, chestie care nu-i decat o gaselnita de presa, pe care numai din ignoranta o poate lua cineva in serios. Daca individul pleca din tara in clasa a II-a şi isi facea in continuare scoala asa cum a facut-o, cu o facultate, (probabil) un masterat (nu ii stiu şi nici nu sunt curios sa-i vad CV-ul) şi un doctorat (am auzit, ca nu ma pricep chiar deloc) macar decent, luat la o universitate care oricum este mai bine cotata decat ORICE universitate romaneasca, ce faceau baietii: il acuzau ca este analfabet şi ca semneza documentele oficiale scuipand in varful degetului şi apoi apasand foaia sa-şi lase amprenta?… Mi se pare mie ca atacuri 100% legitime, cum sunt cele la celebrele absolvente de “particolare” isi pierd astfel greutatea.

    Despre reforma statului – acum capitolul reforma invatamantului – eu zic sa nu ne facem iluzii. Nimeni nu o vrea cu adevarat. Mai ales cei din sistemul de educatie. Mai ales cei din invatamantul preuniversitar. Sistem care are o inertie, ba chiar o impotrivire la schimbare fantastice. Pe care nici un bivol batran şi cu coarnele tocite de lupta nu le poate infrange prea usor, darmite un ied nevinovat ca Funeriu.

  3. Bai, nene, ai scris foarte bine! De mult nu am mai citit asa ceva! Doar Negrutiu si Marius Nitu de la Gandul mai scriu asa de bine si uneori Lelia Munteanu! Bravo!

  4. @alphas: Funeriu, propus si sprijinit in functie de Falca, detasat sub poala lu’ Nuti in marele oras, nu-i atat de ied pe cat il banuiesti tu. discutam la sfarsitul mandatului, cand vom numara – impreuna, sper – cate “active” din invatamant si sport au fost externalizate si, mai ales, in beneficiul cui. iar obligatia lui (cel putin) morala este sa-si echivaleze studiile. de ce sa obligi orice om care are nevoie de o diploma de studii superioare ca sa munceasca s-o faca, iar pe ministru, fiindca-i demnitar, nu? Cati nu e nici pe departe vreo zeita, dar, cand ai acasa doua loaze care au primit diplome de la Romano-Americana contra unor PUZ-uri si autorizatii de constructii, nu discuti, daca ai un pic de decenta, ceea ce stim amandoi ca Basescu n-are, despre fabricile de diplome ale altora.

  5. domnule Ciutacu, cu respect va recomand sa nu mai denigrati anumite institutii doar de dragul rating-ului si cand spun asta ma refer la Universitatea Romano-Americana. sunt absolvent al acestei universitati si in prezent sunt angajat al adobe (programator .net). Consider ca la Romano-Americana (facultatea de Informatica Manageriala) se face mai multa carte decat la Politehnica, unde treci examenul daca ai cumparat cartea profesorului.

  6. Si totusi, stam ca niste cretini si ne uitam cu gura cascata de uimire(de parca n-am vazut in viata nostra un “halicopter”),cum decoleaza nemernicul si-si vede de ale lui, in timp ce noi mai avem de stat in trafic niste ore bune.
    Firesc era ca bulucul ala de lume sa puna mana macar pe un singur “cataroi” si sa-i faca praf capatina si “zburatoarea”. Dar….n-ai sa vezi.
    Dam din cap nemultumiti, pufnim in barbi,da’ cam atat. Normal, doar n-o sa avem curaj sa-i adresam vreo vorba nepotrivita, tocmai lui, domnului presedinte. Nu??!!

  7. nu stiu cum dracu se face ca lai chemat pe diaconescu(un tradator)in mintea mea.sia facut bine treaba nimic de zis dar…?,a ajuns tot de unde a plecat in preajma lui basescu si a lui (seful mafiei personale a lui adrian nastase)oprea nu stiu ce ar putea spune.scuze?cumva ?,nu cred.cu stima Adi Chelariu din tg.jiu

  8. propun sa inchida spitalele. guvernul cum cine? costa o gramada de bani, nesimtiti aia care inventeaza viata, vor bani, mai sint aszate si in zone imobiliare bune, pai e bine? miscarea e sanatate (de aici vine fugi dracu d`aci)sa faca sali polivalente. avem si omul potrivit, ce daca se urca greu pe cal, vedeti cum merge cu bicicleta. daca mai dam multe pensi incetinim programul de autanasiere si cit am muncit sa-l implementam?
    sa facem si autostrazi am avea forta de munca ,doar si doctori ar trebui sa lucreze undeva, poate ca ar mai pune mina si ceva profesori si militari ca si asa urla la luna. parintii nu stiu si ei sa scrie? ar ajunge sa-si invete plozi sa scrie si….. lamunca pentru gloria patriei

  9. Stiti de ce Basescu vrea revizuirea CONSTITUTIEI? Mai vrea un mandat.
    Apropo: o propunere pentru Legea electorala:Parlamentarii care migreaza de la un partid la altul sa-si piarda calitatea de deputat sau senator.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.