Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Preşedintele roşu al flăcării violet(e)

Preşedintele roşu al flăcării violet(e)

Dat fiind că nu noi decidem numele preşedintelui PSD, ci participanţii votanţi la congresul din Romexpo, vă invit la un concurs de pronosticuri. Şi să cârcotim de ce.

    [poll id=”29″]

Comentarii

comentarii

Similar Posts

200 thoughts on “Preşedintele roşu al flăcării violet(e)

  1. Am vazut ca ieri la sinteza ai intrat in emisiune dupa Geoana… daca il prinzi te rog transmite-i din partea mea ca un MANAGER NU ISI ASUMA RISCURI , un manager prevede riscurile (prin experienta, calcule, rapoarte, tot ce vrei tu ) si le ELIMINA ininate sa se intample ceva nasol…

  2. Clar va castiga Basescu ca Ponta nu are sustinere calumea si de prostanac s-a saturat lumea……Si doar marinaru conduce Romania, deci si PSD

  3. Reprezentantul ezoterismului si flacarii violet joaca alba-neagra cu reprezentantii diferitelor tabere in sanul Rosiilor. Vorba lui Van Gheele “dimineata la Ponta, seara la Iliescu-Nastase, dovedind ca are “coloana vertebrala”?!

  4. Cine putea să câştige, decât idolu’ nostru comun: Zăus!? Cred că se râde de se sparge, iar khmerii portocalii, râd şi ei, fie din devotament, fie de râsu’ Zăusului.

  5. astept cu interes sa vad urmatoarele:
    1. daca Mazare ajunge la congres …
    2. daca Mazare ajunge, ce va spune la congres …
    3. daca manariile interne vor fi la fel de transparente ca toata porcaria pe care ne-au vomitat-o in fata pesedeii in ultimele zile.

    in rest, hwo the smuck is Dorela? PSD = Propunem Sambata Dorela? probleme, mircica?

  6. probabil o sa cistige oricine, numai psd-ul nu. ponta si diaconescu nu sint rai, cu un minus pentru fiecare: ponta e prea tinar, dar ar cam fi cazul sa vedem in fruntea politicii si persoane carora sa nu li se mai reproseze nimic cu privire la apartenenta la partidul comunist; diaconescu, citeodata, cu tendinta de permanentizare, e prea indecis; in principiu, un lider potrivit pentru o tara asezata, nu una in care timpii prefera bascalia, glumele, injuraturile.
    daca iese geoana presedinte al partidului, psd-ul e ca si distrus; omul asta habar nu are cum sa coordoneze o campanie electorala pe care sa si-o transforme in victorie, nu are carisma, nu se face respectat, un parvenit, putea la fel de bine sa faca parte din orice partid, e limitat, un mic robotel, din pacate, defect din fabricatie.
    si mai e ceva: in afara lui ion iliescu, nu am auzit pe nimeni sa vorbeasca, sa cunoasca, sa se revendice din miscarea socialista, din valorile social-democratiei, sa cunoasca putin istoria acestei ideologii: despre campanella, thomas morus, baboeuf, saint simon, kropotkin, marx, owen, lenin, trotki, chiar si einstein cu a sa lucrare: de ce socialism.

  7. Am votat basexu pentru ca: la “congresuri” numai basescu poate avea “succesuri”.

    Ponta nu stiu cum de i-or acceptat psd-istii candidatura. Daca intradevar mama lui ponta lucreaza la cotroceni, atunci e un conflict de interese ca fiul sa detina leadership-ul celui mai mare partid de opozitie… poate ca daca PSD intra din nou la guvernare, ponta are dreptul sa candideze. Se preconizeaza cumva inca “una mica”? Nu le-o ajuns? “tradare, tradare dar sa stim si noi”..nu?
    hmmm…..

  8. Cel care o sa castige cel mai mult (pentru ca o sa aiba grija sa fie asa) e Basescu. Cel care are cel mai mult de pierdut e Victor Ponta, pe care, desi suna ciudat, cred ca o sa il traga mult in jos partidul asta de “nemancati”, care se calca in picioare unii pe altii..ca-s de-ai lor, ca nu-s de-ai lor, putin le pasa.

  9. cred ca dak culoarea PSD-ului era ALBASTRU…mai castigau cateva procente la alegeri…cat sa-l invinga pe basexu…culoarea asta ROSIE…”SUNA” a rana-deschisa….

  10. sunt tanara si m-as bucur mult ca un partid din tara noastra sa aiba la conducere un tanar, cu viziune si verticalitate..e o speranta pt cei tineri care si-ar dori sa intre intr-un partid cu puterea de reformare si incurajare a tinerilor competenti..sper mult ca Victor Ponta sa castige si sa-si faca o echipa tanara cu noi viziuni pt tara…uni membri tineri nu au de ce sa sufere pt sintagma .. e comunist..cei tineri ce urmeaza un partid social-democrat nu tr sa fie perceputi ca, comunisti,..e pacat de asta consider eu ca o echipa tanara ar reforma ideea despre partid si inlaturarea sintagmei *comunisti*…multa bafta si sper sincer ca cei ce vor decide soarta acestui partid sa fie cu gandul pe o perioada lunga la partid nu pt 2 ani, cat tine o functie…

  11. Lipseste din poll Marean: daca da lovitura de partid si la insistentele poporului se auto- proclama “regele partidului” in direct la congres?

  12. Nici acum nu pot concepe inca 5 ani de zeus,iar principalul vinovat pentru acest cosmar e Geoana!Omul asta cu un partid stat in spate a fost umilit in 04 la alegerile pt primaria generala,cu o coalitie de peste 60 la suta a pierdut prezidentialele,a facut din psd in premiera partid de mana a 2 a la guvernare!!!Ce mai vrea?Sunt fan Victor Ponta si sper ca el, impreuna cu Diaconescu,sa faca din Psd o alternativa la masinaria portocalie!

  13. Iliescu-n basme de Ispirescu

    Nici călare, nici pe jos (preşedinte onorific al PSD).
    Nici în căruţă, nici în teleguţă(pe scaun cu rotile, la 80 de ani).
    Nici pe drum, nici pe lângă drum (nici comunist, nici capitalist).
    Nici îmbrăcat, nici dezbrăcat (a luat năvod).

  14. Vai, dar si la alegerile din propriul partid e invins saracul Geoana de Base??? Ori e frauda, ori ceva ce arde violet, e clar!

  15. Ba, voi va dati seama ce e aia sa te garanteze Vanghele? Voi intelegeti unde a ajuns pesedeul si “clasa politica” in tarisoara? Voi va mai amintiti ce nume arau in politica prin anii 90?
    Bine ma, era si Dumitrascu, si Petrina -nu-mi mai aduc aminte si alte catastrofe, dar…
    Mai bine sa dispara astia, sau sa-si faca fiecare partidul sau. Daca Mazare candideaza la misteaux, totul este la misteaux.
    Iar Baselu, daca nu le-o serveste, este un prost. Ca-i pacat de la Doamne-Doamne cand nu-ti bati joc de prosti si fraieri. Doar daca i se face mila de pesedei si-i lasa in plata domnului.
    PS
    L-am votat pe Ponta. Dar votul meu este egal cu zero.Si-al vostru. Si poate si-al lor. Ca poate-i ca la prezidentiale…

  16. Mânari şi mânăreli

    Pe Adrian Năstase l-a adus de mână Iliescu.
    Pe Ponta l-a adus de mână Năstase.
    Ponta o va lua-n mână mâine ?

  17. A, si inca ceva. O veste buna!!!
    FMI da drumul la inca vreo 2 x10 la puterea 9 de euro. Dar cum va arata vestea cand vor trebui dati inapoi? Ha?

  18. Q: cat mai dureaza cu Basescu asta ? (L-am votat, era sa-mi tai mana, dar parca peste tot se vad sforile astuia).

    Sunt complet confuz.S-a aruncat ca Mitrea e omul lui Basescu, iar acum Geoana-Vanghelie se vor la guvernare cu PD-Leul.

    Pana la urma e cineva in partidul ala contra lui Base ? (Iliescu l-a pus cu mana lui in 2004 presedinte, deci varianta traditionala cade)

  19. Dle Ciutacu, trebuia pus si Adrian Nastase.
    Cu toate problemele sale, este foarte capabil.
    Insa in lipsa sa am votat cu Radu Mazare.

  20. Romanta lui Mircea

    Ne-au scuturat toti trandafirii
    In seara cand m-au tepuit,
    Plangeai la difuzarea stirii,
    Plangea si Vantu, răvăsit.

    Eu stiu că m-ai votat pe mine
    -Pe cine *** s-alegi?-,
    Dar staful care mă sustine
    S-a dovedit un staf de blegi.

    Mă vei uita, că-i prea departe
    Momentul unui nou scrutin
    Si mă vor da ai mei deoparte
    Si mă va părăsi si Crin.

    Poate vreun murmur de chitare,
    Atunci cand iti va fi mai greu,
    Iti va sopti de seara-n care
    Puteam fi presedinte eu..

  21. Ufff!!! Statistica arata ca Gioana e pe trei!!! M-am mai linistit, desi…pentru o noapte e cam putin! Sper sa nu-l apuce topaitul maine seara. Sa iasa si mazariche numai sa nu-l mai vad pe rasuflat! Acusha, la cate statistici “burtite” am vazut eu…dreaq mai stie!:(

  22. Daca nu castiga Geoana,chiar ca i-a ciuruit piratul.Hienele de la Cluj trag sforile ca sa iasa Ponta.Nastase a tras glontul si Rus Il dirijeaza.N-am sperat niciodata in Psd dar prin alegerea lui Geoana in decembrie am fi avut si noi un premier de tara europeana.Alegerile au fost fraudate,de ce tace presa? Cu neamtul de la Sibiu premier,nu ne luau Bulgarii inainte.Si liberalii au pus batista pe tambal,asa ca…..avem de luat.

  23. He, he, până mâine e “Băsescu” pe primul loc! Şi, uite aşa, ne întoarcem la partidul unic şi suprem!

  24. Salut Victor! Sunt un “capsunar” de 32 de ani, absolvent de arte plastice, la stat, nu pe puncte si nu ascult manele (prefer Alifantis). Am cont intr-o banca din Romania, citesc presa din Romania si privesc in fiecare zi Realitatea Tv si Antena International(reusind inca sa decantez jurnalismul “profi”, de propaganda)
    Cele mai importante “link-uri” ale mele cu Romania sunt: Parintii, Fratii, amintirile si…dreptul la vot. Drept pe care mi l-am exercitat la consulatul roman, 5 romani pe metrul patrat (sic Dinescu!), vreo 1200 de persoane, majoritatea “portocalii”, majoritatea plecati din lehamite (pot exemplifica!), inainte de 2005.
    Sunt unul din cei 70.000 de ingrati “portocalii”. Cu toate acestea, in sondajul de pe blog-ul tau, un vot din cele 40 la suta ale lui Ponta, este al meu.
    Pentru Victor Ponta simaptizez si l-as vota, sincer, ca alternativa concreta la prezidentialele urmatoare.

  25. Am votat cu Diaconescu, sunt eu mai naiva si sper intr-o schimbare a clasei politice romanesti. Trebuie sa fiu si realista totusi si sa recunosc ca nu cred in asta.

  26. Oricum Geoana nu.Daca isi revine Nastase cistiga sigur,daca nu Ponta este de preferat.Macar este tinar si luptator.Nu am vazut sa-l incalece cineva asa cum s-a facut cu Geoana.Deci votez Ponta daca nu candideaza Nastase.

  27. Dulaii, stiu ei, cum sa faca sa fie in tabara castigatoare, indiferent cu cine voteaza. Iar presedinte va fi o marioneta!

  28. cel mai previzibil rezultat. daca la prezidentiale basescu mai avea ceva emotii, acum nu cred ca e cazul.succesurile sint specialitatea lui.”AD ASTRA PER ASPERA” si “SCOPUL SCUZA MIJLOACELE”,”DIVIDE ET IMPERA”.probabil ca basescului, i-a placut mult matematica de-a doispea,mai precis acolo unde a invatat cum sa integreze si sa dezintegreze…dedicatie muzicala pt candidatii de azi: Jason Mraz-I’m yours…si Dalida-Parole;roxette-sleeping in my car

  29. Va câştiga Ponta, e singurul pesedist care se poate bate cu Crin de la egal la egal şi care poate reforma partidul lui Ion Ilici Iliescu.
    Pronostic de microbist: “Ponta câştigă din primul tur”.

  30. Hai sa ne aducem aminte cine castiga.

    Remember;
    1)-Cand “Baselu” incepea sa prinda puteri(alegeri 2000″primaria capitalei”) in renumitul sector 5 iesea Marean Vanghelie primar.
    2)-Cand “Baselu” era la apogeu(alegeri 2004 tot primarie)la capitala era “Base” contra “Prostanacu” iar la sector 5 parca era “Marean” contra “Cristi Diaconescu”( sa nu uitam ca “Marean” era exclus din PSD pata imaginea)

    Rezultat
    Base matura cu Prostanacu capitala
    Marean idem cu Cristi Diaconescu prin sectorul 5.
    Poate nu imi mai aduc chiar asa bine aminte?.

    Urmarea rezultatului
    Marean este reprimit in PSD si de atunci Prostanacu mai castiga si el cate ceva prin PSD

    Ciudatenie
    Super politicienii reprezentanti ai stangii castiga doar prin partid.
    Super incultii din PSD castiga prin popor(vezi Marean,Mazare,etc).

    Deci poporului de cine este mai apropiat?.

    Rectificare pe care multi nu o stiu.
    In 2004 inainte de alegeri Marean s-a dus la liceul Gh.Lazar a strans toti directorii reprezentantii de sindicat din scolile si gradinitele din sectorul 5 si le-a cerut ajutorul chiar prin urmatoarea fraza “Nu stiu sa ma exprim gramatical ca sa pot castiga primaria”.
    Rezultatul a fost 60% din profesorii si educatorii care predau in scoli din sectorul 5
    au sarit in ajutorul lui si chiar i-au facut programul electoral.

    Oare cine este mai inteligent dintre astia?.

  31. Revenire la postul de mai sus.

    Daca Marean nu va mai fi in spatele lui Geoana dl Geoana nu va mai fi decat un membru PSD.
    Vezi dezbaterea TV cu Basescu ca sa aflii rezultatul(@vizita Vantu,Marean nu a fost in sala).
    Marean are nevoie de Geoana ca el sa se exprime elevat.

    Exercitiu de imaginatie;
    Daca cineva ii arata maciuca lui Geoana asta incape sa-l ia pe partea diplomatica dar Marean i-o va taia fara menajamente.

    Carcoteala mea este;
    -Oricine iese presedinte PSD castiga Basescu
    -Daca iese Geoana presedinte PSD castiga Vanghelie.

    Asa ca era bine sa fie si el in clasament.

  32. @Victor,
    Mergi azi la congresul pesedeilor? Eventual sa-i dai in cap cu violet lu’ prostanacu? 🙂

  33. Eu cred ca Geoana va cistiga,e in ton cu vremurile,deci cred ca el e potrivit desi pare slab…Probabil ca Vanghelie va pierde mult din influenta.

  34. Io zic ca Mazarica va lua sefia,de ce? Pai pentru ca va aduce dansatoarele de samba din Rio la PSD si masinile de epoca in parcarea partidului ca sa dea bine pe plasma. Doar asa ii mai poate prosti PSD-ul pe romani la viitoarele prezidentiale.Viata e un dans pe capota masinilor de epoca…tare nu?

  35. Judecand iarasi dupa picajul spectaculos din ultima zi inainte de alegeri sansa lui Geoana s-a diminuat considerabil si poate atunci presedintele PDS-lui nu va fi o ‘marioneta’ci un om carismatic, care insufla un aer de reformare a partidului.

  36. Piratul va pune şeful psd, îşi va face noua mare adunare naţională, reforma statului va fi pe măsura unui mandat pe viaţă şi o să trăim bine…..

  37. “EU CU CINE MAI VOTEZ????

    Sunt un simplu membru PSD care nu stie pe cine sa voteze la mult trambitatul si mediatizatul congres din 20 februarie.

    Sunt membru PSD din 1998 si va marturisesc sincer ca nu stiu pe cine sa mai votez. Ii cunosc destul de bine pe toti candidatii la functia de presedinte, dar cel mai interesant este faptul ca i-am cunoscut si atunci cand aveau toata puterea si se credeau invicibili, ii cunosc si acum, cand, au contracandidati, acum cand unii au curajul sa le vorbeasca deschis, chiar sa intre in polemica cu ei, acum cand poti sa-ti spui parerea despre unul sau altul fara sa-ti fie teama de o eventuala excludere, acum cand, dupa spusele unora exista democratie in PSD.

    Oare chiar exista democratie in PSD? Sincer nu stiu ce sa zic, sunt oarecum derutat.
    Oare democratia inseamna alegerea taberei (gastilor) dupa bunul plac sau cum iti dicteaza interesul la acel moment? Sau libertatea de a injura presedintele partidului cu nonsalanta, chiar si in gluma, iar dupa cateva ore sa recunosti ca l-ai injurat, dar ii ramai in continuare loial, e oare dovada de maxima democratie? Sau democratie e atunci cand secretarul executiv al unei organizatii judetene avertizeza membri de partid ca le va ferifica votul inainte de al introduce in urna, iar daca votul nu corespunde cu ce a “recomandat” liderul organizatiei, in maxim 3 zile respectivul va fi exclus din partid? (anuntul a fost facut in consiliul politic din cadrul unei organizatii locale si a fost supus la vot!!!!).

    Oare nu cumva asa zisa democratie, aceasta libera exprimare a opiniilor si intereselor liderilor locali, cunoscuti si sub numele sau renumele de BARONI, este doar pentru ei? Iar in realitate este o dictatura impusa membrilor de partid din organizatiile locale? Am putea spune ca asa zisa democratie provine din neputinta unor lideri centrali de a impune o disciplina si o linie in partid? iar in spatele acestor cuvinte frumoase sa fie doar interese politico-economice?

    Analizand toate aceste aspecte ma intreb oare daca aceasta democratie exista cu adevarat sau este doar controlul liderilor locali, in functie de interese politice, economice ori altele, asupra liderilor centrali dependenti de voturile din organizatiile locale?

    Cel mai bun exemplu in sustinerea celor spuse mai sus, este modalitatea de desemnare a delegatiilor la mult asteptatul congres. Liderii locali s-au asigurat ca pe lista de delegati nu vor accede cei care au opinii diferite fata de conducerea organizatiei locale, delegatii find inscrisi pe lista nestatutar, fara votul consiliului politic al organizatiei respective, cel care e in masura sa delege pe cei ce vor decide soarta partidului pe urmatorii cel putin 2 ani.

    Nu pot totusi sa nu remarc progresele de democratizare si modernizare a partidului, fie ele timide, fie ele si incomode pentru unii.
    Chiar si daca pe alocuri asta a dat nastere unor lideri mai mult sau mai putin controversati, tocmai acest lucru a intarit ideea ca in PSD, aproape oricine are o idee, si-o poate exprima liber, cu sau fara consecinte ulterioare si poate accede la o functie importanta din partid daca este sustinut de catre organizatia locala.
    Curajul de a organiza alegeri pentru fiecare functie de conducere din partid, in toate structurile (organizatii de tineret, organizatii de femei, organizatiile de seniori, etc), concurenta pentru toate aceste functii, renuntandu-se astfel la numirile dubioase, nelegitime si contestabile, metode instaurate de unii conducatori din acea vreme, care acum urla ca din gura de sarpe ca nu este democratie in partid, arata ca PSD a parcurs o etapa importanta din viata sa si a depasit anumite gesturi si impulsuri dictatoriale, sau cum le place unora sa spuna…..”conducere cu mana de fier”

    Va invit insa pe fiecare dintre voi sa va puneti aceste intrebari si sa va raspundeti cu sinceritate bazandu-va pe propriile dvs experiente si dovezi de democratie din interiorul organizatiilor voastre.

    Asadar sa facem o scurta analiza a candidatilor pentru cea mai inalta functie din partid, anume cea de PRESEDINTE:
    Avem un lider de partid care este injurat de un lider local, fara ca acesta sa para foarte deranjat; un lider de paritid care a pierdut toate alegerile de sub mandatul sau dar a castigat alegerile prezidentiale iar flacara violet si Curtea Constitutionala nu au fost de acord; un lider care in timp ce membri de partid duceau adevarate razboaie in campania electorala cu adversarii portocalii, el merge pentru o sedinta de relaxare la un cetatean malefic si turbulent.
    Gurile rele spun ca ar fi manevrat de unii lideri locali, ca este doar o papusa in mainile altora, ca singura persoana de care nu ii este frica este soacra sa, ma rog…zvonuri, eu nu le dau crezare.
    Dar trebuie spus totusi ca este un lider care si-a asumat conducerea partidului intr-o perioada foarte dificila politic. Un lider care a avut ambitia si curajul de a instaura democratia in partid, un lider European, cu relatii internationale de prima mana, un excelent negociator (calitate fundamentala pentru un politician).

    Mai avem un fost candidat la sefia partidului care a inventat si patentat conceptul de partid stat, care nu agreea nici o alta opinie venita din randul membrilor care isi rupeau hainele pe strazi in timpul campaniilor electorale pentru ai asigura continuitate la borcanul cu miere. Un lider care de dragul de a face economie la un bloc de cateva milionade euro, a preferat parchetul si termopanele ieftine si proaste importate din China….deh trebuia sa cheltuiasca cu grija banii celebrei matusii.
    Totusi un lucru este sigur si demn de laudat, domnul candidat nu a fraudat niciun congres, pentru ca nu avea de ce….era unicul candiat…fireste, iar acum, neobisnuit sa accepte contracandidati si alte opinii, isi ia jucariile si pleaca, lasandu-i locul copilului sau politic, desigur.
    Principalele atuuri ale acestui candidat sunt: cea mai buna guvernare din ultimi 20 de ani si asta in mod deosebit datorita promovari in functii cheie ale administratiei a unor oameni profesionisti si competenti si faptul ca in mandatul sau, partidul nu a inregistrat tendinte descrescatoare in alegeri, ba din contra, dupa 4 ani s-a inregistrat chiar o crestere sensibila in voturi. Cu toate acestea si acest candidat a pierdut alegerile in fata marinarului si culmea, fara sa fie atacat energetic!!!!!
    Unii spun ca cel mai important atu al sau ar fi acela ca a condus partidul cu o mana de fier, nici o decizie importanta ne fiind luata impreuna cu colegii din teritoriu, ci doar de la centru. Acest aspect nu-l comentez, eu personal nu sunt de acord cu astfel de metode de conducere.

    Un alt candidat remarcabil, este ctitorul celor 200 de KM de autostrada functionala din Romania si singurul ministru de resort care a avut aceasta performanta in cei 20 de ani de la revolutie. Mai trebuie remarcat faptul ca sub mandatul dansului CFR-ul sau vreo alta companie din subordinea sa, nu a concediat niciun angajat si nu s-a pus vreodata problema de faliment a acestor companii…remarcabil intr-adevar. Si asta se datoreaza in primul rand promovarii unuor oameni profesionisti si competenti in minister la aceea vreme si a relatiiei corecte pe care a avut-o cu sindicatele.
    Dar, urmarind cu interes campania interna a acestuia, aflu ca principalul punct din platforma program propusa membrilor, este intrarea la guvernare alaturi de dusmanul portocaliu…cum?!?!?!. Pai sa le explice cum va face asta celor care pazeau scolile si sectiile speciale de pericolul portacaliu, sau celor care dupa ce plateau mii de euro pe materiale electorale le erau distruse sub amenintare fizica de catre “amicii portocalii” in timp ce dansu expunea pe blogul personal pareri despre cei care incercau timid sa scufunde corabia portocalie si ca ce bine ne-am intelege noi cu marinarul daca am fi la guvernare……
    Domnule Ministru, cu tot respectul pe care vi-l port, asa ceva e greu de digerat de catre cei mai multi membri de partid si in plus cunoastem foarte bine metodele de coabitare cu marinarul. Imi pare rau, dar ridicati prea multe semne de intrebare in acest sens.
    Totusi nu pot sa nu aduc aminte celor care au uitat, faptul ca acest candidat l-a adus si promovat in partid pe unul dintre lideri locali ai PSD, foarte mediatizat in acest moment, acestia legandu-si destinele spirituale printr-o cumetrie traditional damboviteana, iar acum, dupa ce finul a crescut in partid si nu mai are nevoie de sprijinul nasului, au inceput sa se ameninte si sa se balacareasca in direct si la ore de maxima audienta pe toate posturile de stiri. Gurile rele spun ca scandalul a plecat de la un amic comun, ajuns din doctor de ulcere, plombagiu sef, de gropi aparute de dupa zapada.
    P.S. Aia cu mana in beregata cuiva, mi-a placut…..hihihi

    Am ajuns si la cel mai tanar dintre candidati, un politician care stie cu adevarat ce inseamna adevarata competitia intr-un congres, el fiind plantat in functie de catre mentorul sau politic, fara votul membrilor de partid, asistand astfel la primul si sper ultimul congres in care presedintele este numit si nu votat, iar cei din sala sunt prezenti doar pentru aplauze.
    Un tanar politician care se lupta, dupa spusele lui, cu baieti destepti din energie (Mantoc & CO), dar acestia nu au aflat inca si isi vad in continuare de treaba.
    Trebuie mentionat faptul ca acesta este unul dintre putinii lideri ai partidului cu o imagine foarte buna in mass-media si chiar in randul celor mai multi dintre membri de partid.
    Un alt avantaj ar fi acela ca acest candidat, din postura de lider, ar putea aduce mult doritele voturi ale tinerilor, el insusi reprezentand un tanar de succes in societate.
    As mai mentiona ceva si anume curajul sau de a spune intodeauna lucrurilor pe nume, dar si faptul ca in interiorul partidului decalara ceva, iar in fata presei altceva…e si asta o calitate de politician de succes.

    In fine, cel de al patrulea candidat, este probabil cel mai putin, sau poate chiar de loc contestat de catre membri de partid, mass-media si altii analisti care isi mai dau cu parerea prin spatiu public. Dar tocmai aici e problema lui, in toti acesti ani, din nu stiu ce motive si cum a ajuns la aceasta performanta, nu a reusit sa intre in niciun grup de interese obscure sau mai putin obscure, locale sau centrale.
    Asadar are o problema majora, nu are sprijinul real al nici unui lider local, intr-un partid condus de catre lideri locali, ca deh…e democratie.
    Nefiind papusa nimanui, nelasandu-se manaevrat de tot felul de asa zisi sforari, ba mai mult, refuzand oferta unui lider local pentru un loc caldut langa protejatul sau (ala injurat), e clar pentru toata lumea, care sunt sansele lui de reusita.

    Iar acum, peste toate astea a venit si vestea ca cel care a creat acest partid, cu bune si cu rele, cel care este si va ramane etalonul stangii romanesti, cel care aduce voturi partidului doar prin simpla enuntare a numelui sau, cel care a stiut sa piarda alegerile fara sa se vaicaresca sau sa dea vina pe flacara violet, cel care a adus partidul de fiecare data cand l-a condus la putere fara compromisuri si costuri politice majore, cel care a stat departe de toate grupurile de interese din partid, cel pentru care inainte de toate e important partidul in totalitatea sa si nu micile interese de moment si de grup, asumandu-si cu demnitate toate greselile trecutului, poate printre singuri oameni onorabili din acest partid, doreste sa renunte la functia de Presedinte de Onoare al PSD.

    P.S. pe candidatul dansator de samba nu m-am ostenit sa-l mentionez, am auzit ca se prelungeste Carnavalul de la Rio, asa ca il asteptam sa ne faca o demonstratie inedita de samba…..hehehe.

    In aceste conditii, revin obsesiv cu intrebarea de la inceput….EU CU CINE MAI VOTEZ?

    Ca o cuncluzie la cele aratate mai sus as spune ca poate avem liderii pe ce ii meritam si sa ne gandim bine ca pe viitor sa nu repetam greselile din trecut.

    Oare de ce imi revin acum in minte cuvintele lui Ion Iliescu de la congresul din 2005….”aveti grija pe mana cui dati partidul”, poate ca a prevazut ce se va intampla???

    ………de Adrian Ilie, un simplu membru de partid”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.