Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Poveştile de cătănie ale unui caporal

Poveştile de cătănie ale unui caporal

Am făcut armata înainte de facultate, nu mi-am amânat-o. 9 luni, TR, infanterie, UM 01027, Piatra Neamţ, ieşirea spre Săvineşti, gard în gard cu Avicola. Obiectivul ăla industrial pe care, mult înaintea lui Cherecheş la Baia Mare, primarul Rotaru (ăla cu sângele-n păsărică al Udrei) l-a transformat în cartier pentru ţigani. A fost nasol la aşa-numita “şcoală de ofiţeri în rezervă”. În fine, am dus-o până la capăt şi am absolvit-o, după nesfârşite trageri de noapte şi un “examen” cu AKM-ul şi AG-ul simultan în spinare pe Pietricica, cu gradul de caporal. Cutuma vremii era că (mai) toţi teriştii se liberau sergenţi. Regimentul de la Piatra, fost batalion disciplinar pentru cadre, era mai cu moţ. Acolo sergenţii erau excepţiile, nu regula. Am plecat acasă (aproape) din arest. Nu înainte de a muta, la lopată, un munte de pământ pietrificat peste iarnă în mijlocul unei alei. Celebrul colonel Mierlici ştie ce mai bine povestea.

După Revoluţie, MApN nu s-a mai ostenit să cheme, la absolvirea facultăţilor, foştii terişti la aşa-numitele concentrări premergătoare avansării la gradul de sublocotenent. Aşa că m-am mai intersectat, oficial, cu oştirea doar înainte să-mi schimb buletinul de identitate. Mutaţia era condiţionată de luarea-n evidenţă la comisariatul militar de sector. Deşi nu eram vreo celebritate, comandantul s-a crucit că-n livret scrie (doar) caporal. Şi m-a întrebat dacă nu vreau să devin locotenent. Am scuipat în sân, i-am mulţumit pentru amabila intenţie şi l-am rugat să-mi pună ştampila de luare-n evidenţă.

Astăzi, în livretul meu scrie (tot) caporal. Bizar, nimeni nu s-a gândit să mă avanseze, împotriva voinţei mele, la gradul de locotenent-colonel înainte de ziua mea. Cred că, aşa cum am fost îndemnat în scris de un cetăţeam civil avansat pe nedrept şi fără să fie anunţat că are de semnat un proces verbal, merit să-mi trag un glonţ în cap.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

137 thoughts on “Poveştile de cătănie ale unui caporal

  1. Îmi cer scuze că intervin pe Blogul lui Victor, dar vă rog citiţi o scrisoare publică a profesorului Ion Diaconu, care demontează toate mârlaniile făcute de Băşescu şi ai lui

  2. Intrebare: coloneii astia facuti din pixul lui Oprea au ceva beneficii in urma avansarii lor? Sau de ce s-au inghesuit sa le dea grade? Banuiesc ca nu le-a da pensii de militar…

  3. Perfect!…Eu zic ca pe astia sa-i judece Tribunnalul Militar,sau ca optiune,daca vor neaparat sa-si pastreze gradele sa faca in pic de instructie pe bune cum se zice,macar 9 luni,presupunand ca toti sant licentiati in cate ceva…stiu si cum i-as imparti:in doua grupe si in ordine alfabetica.Instructori Radu Tudor si Victor Ciutacu…dupa ce depun juramantul pentru un pic de variatiune si divertisment i-as da si pe mana lui Mircea Badea 🙂
    Sa Traiti ! ….;)

  4. Pentru a avea ”succesuri” depline și la alegerile care urmează, a început să scoată dosare și condamnări și își asmute acoliții să muște să mai poată ciupi vreun vot sau două… Continuați, ”Domnule Prezidente”, victimizarea v-a adus succesuri întotdeauna, de ce n-ar aduce și pentru alții? 😛

  5. Si eu in 1988 pe 14.09. am fost inregimentat la compania 7 TR batalionul 2 infanterie UM 01336 Zalau.M-am liberat sergent.Sergent sunt si azi,dar vreau si eu colonel!!!! Sa fim cu totii colonei!!!

  6. si eu dupa 9 luni la Focsani si doua saptamani la Lipova am ramas tot caporal TR!Totusi:
    Ai jurat,ai strigat URA,
    Ai semnat,ai belit lula!
    Hai Liberare!!!!!!!!!!!

  7. 1.as propune ca niciun reprezentant al usl sa nu mai calce la labe1.chiar, ce rost mai are?

    2.cu firave exceptii, usl vad ca se comporta , mediatic vorbind,dar si in plan guvernamental cam ca o fata mare…nu stiu, astia sunt legati la gura?

  8. Aoileu, de ci nu Oprea ? Danaila ? Uuu….
    Deci pilotul cel indraznet, indraznet…are scroafa moarta in cotet !
    Sper doar ca aviatia romana nu-i plina doar de asa baieti.

  9. ca nu a stiut turcescu ca e colonel,nu-i problema .oricum minte.dar cel care l-a avansat a stiut ca nu are stagiul militar satisfacut?
    nu e motiv de dosar penal pentru incalcarea legii?unde e tribunalul militar?

  10. Auzi dom’le, ce abuz infiorator a suferit domunul colenel Turcescu – a fost avansat (zice el) fara sa stie. Si ce discriminare: cei mai multi de pe aceeasi lista cu el stiau de avansare (si Ialomiteanu, si Boureanu etc), numai lui nu au vrut sa-i spuna raii astia ca ii platesc serviciile (pe langa alte avantaje) si cu avansari ce ii gadila orgoliul.
    Acuma cei care isi aduc aminte de casa ANL pe care cu ceva vreme in urma don’ colonel a primit-o fara sa aiba dreptul, stiu ca atunci a jucat aceeasi partitura : “Nu am stiut…”.
    Cam penibil…
    Acum tov colonel ramane sa va lamuriti cu domnu’ Oprea. Eu astept de la acesta din urma niste explicatii pertinente la aceasta magarie fara margini (recompensarea toturor lingailor cu grade mari in armata romana).
    Ce le-ati urat la aia care au gasit magaria (in loc s-o urati celor de la MAN care au facut avansarea – stiti d-voastra, faza cu glontul… ) as putea sa va urez si d-voastra tov colonel, dar nu o fac ca nu sunt atat de jos ca d-voastra.

  11. “Ungureanu: Avem datoria să-l dăm jos din politică pe omul de Neanderthal”

    CORECT: basescu TREBUIE EXCLUS URGENT DIN SOCIETATE NU DOAR DIN POLITICA… iar in drum spre rahova poate sa-l ia si pe colonelul turcescu cu el

    p.s. sa-l parafrazez pe Badea: Tovarasul colonel turcescu… cu banii de la becali cum a ramas?!

  12. De la un fost si actual “soldat TR” (“termen redus”, pentru astia mai mici, nu numai “absolvent”, ca ala de-l facura colonel), si, in nici un caz “membru pedele” :
    Victore (sper ca nu deranjeaza lipsa eventualului “domn” in fata, da nu discutam intre colonei p-aici), am un mesaj linistitor : la “iepurasii” la care zici ca te incadrezi (aia care aveau “varza” pe umeri, “absolventii” de stagiu militar la vremea lui stiu ce inseamna), speranta de viata pentru cadre (bine, pentru alea inferioare, gen locotenent, capitan, maxim maior) este mult redusa, comparativ cu soldatii(cica un locotenent, in camp de lupta, scapa maxim 30 secunde, pe cand astia mai mici in grad au speranta de viata la nivel de minute…).
    Acu’, serios vorbind, nu-l vad pe don’colonel (oarecum concitadin, chiar “concartierean” cu mine – da’ sper din suflet sa nu ne trezim cu el – tot fara vointa lui, bineinteles… – si pe lista cetatenilor de interes/onoare ai urbei…asa cum apare pe lista MAPN… noroc ca in urbe pedeleu si-o cam fura de cand s-a inventat p-aci, prin Romanica)sa faca strategii de razboi, ca iese, dreacu’, si-acolo chioru’-n fata ! Omu’ a vrut doar sa aiba ce n-avea, s-a basicat c-a fost devoalat… Asta e, atat il duce mintea, atat poate…
    Ca niste oameni inteligenti, putem sa-l ignoram… Da’ daca, lasat in pace, ne trezim ca e si membru la Academie !? Cum pentru ce… Pentru merite culturale… A facut “Liceenii rock’n’roll” mai ceva ca Banica Junior (si nu ma refer la Oana Sarbu, e vorba de “aptitudinile” personale, ca cica e rocker …spera el).
    Si, spre amuzament final : se auzea ca “colonelu'” (scuze de cacofonie, da’ merge si olfactive cand e cu d-astia, fosti portocalii, ulterior inverziti, pe viitor, probabil, cacanii pe fata)avea veleitati de candidat la primarie de la partidu’-cameleon… pacat ca nu s-a realizat, era mistocareala deplina (prin urbe, primaru’ actual pare ca e de la absolvire, si ca va ramane pana la pensie… ar fi fost misto sa-l vedem pe “colonel” ca pretendent…)

  13. Victor, cred ca postarea lui Robert Turcescu e o instigare la sinucidere. Art. 179 cod penal pedepseste instigarea la sinucidere:
    2A. Obiectul infracţiunii:
    – obiectul juridic generic – este identic ca la celelalte infracţiuni contra persoanei;
    – obiectul juridic special – este format din totalitatea relaţiilor sociale care ocrotesc dreptul la viaţa oricarui om, incriminâd faptele care instiga la autosuprimarea vieţii.
    – obiectul material – este corpul persoanei care s-a sinucis sau care a încercat sa se sinucida.

    De ce nu il denuntati la Parchet? Eu cred ca merita…

  14. Cata ‘delicatete si subtirime spirituala’ la acesti ‘telectuali’ cu papion! Si,iata de ce ne miram ca prostii (ca,daca stiam mai demult,n-o mai faceam!)de ce, cand atatea momente grele pt.natie,ce-ar fi pretins sustinere din partea ei, au lasat ‘rece’ SOCIETATEA CIVILA! Pai,de ce ar scandaliza ‘societatea civila’ violarile repetate ale celor mai elementare principii ale democratiei, terfelirea parlamentarismului, Constitutiei, demnitatii umane etc…? A,da, ‘societatea civila’ este scandalizata de taierea stipendiilor grase ale kulturnicilor, de deconspirarea tovarasilor… si,asta le intuneca mintea si-i face mai putin prudenti,lasand sa le iasa la iveala ‘epoletii albastri’ (din nou?) si reala misiune a ‘societatii civile’: apararea conducerii de partid si de stat, spre binele si propasirea natiunii! Doamne, da’ chiar nu mai scapam de umbrele trecutului? Stiti ceva, dle Ciutacu? ‘Disidenta’ aceasta a dvs. s-ar putea sa va prinda bine candva, cand va face din nou ‘plopul pere si richita micsunele’, de care s-a indoit atat bietul Ceausila!

  15. Ma bucur foarte mult d-le Ciutacu ca ati facut mediatizare in legatura cu acest caz. Am vazut in 20 de ani cum s-a pus la pamant tara asta, cu industrie, cu transporturi si cu societate. N-as fi crezut totusi ca astfel de impostori pot ajunge in astfel de ipostaze, si mai mult decat atat sa ii indemne pe cei pe care nu i-a parasit bunul simt, sa-si traga un glont. Pe acest impostor numit Turcescu l-am urmarit in trecut, pe vremea cand facea emisiuni la un radio ce serveste si azi ca rampa de lansare a micilor talente basiste (vezi Moise Guran), si mi s-a parut un penibil. Nu pot sa-mi dau seama cum a ajuns impostura si jegul la un asemenea nivel. Cred ca in Romania ar trebui sa doara propaganda basista, nu prostia…

  16. Mi-a placut mult ce sustinea ieri d-ra general(desigur)Monica Macovei, cum ca la Bruxelles nu se va vorbi cu Ponta, din motive de acuzatie de plagiat.

    Eu zic ca, dupa ce a trecut pana acum de sistemul de securitate de acolo ciorditorul flotei si al unui telefon mobil, unul care a dat un cap in gura unui arab in plina strada si o palma peste fata unui copil in plin miting electoral, vor fi fericiti toti inaltii demnitari europeni ca, in sfarsit, nu le mai pune nimeni in pericol telefoanele mobile si fizionomiile.

  17. Pe langa fals in declaratii, sperjur, incitare la omor, cred ca nu trebuie iertat niciunul care a pus mana pe actele de iaintari in grad, chiar daca se va zgudui MAPN. De asemenea, imi doresc scoaterea lor din cadrul armatei si restituirea banilor pe care i-au primit de 2 ani incoace si donarea catre azile de batrani sau catre rezervistii umiliti, printre care cred ca mai gasim si cativa veterani de razboi, cu pensii mizere si fara grade…este inacceptabil ce se petrece zi de zi sub ochii nostri, avansari pe banda rulanta, in orice domenii, pt. pupincuristi si curve.
    Vreau sa se respecte legea, ierarhia, anii munciti si contributiile catre stat! Apoi putem vorbi de constitutie si drept de vot…pana atunci nu cred in nimic, indiferent de cine o spune, oricat de frumos are discursul !

  18. Victor tot cei posibil tata….ca Turchi asta sa fie si sub acoperire acum tre sa ma ingrijorez caci, e posibil ca mail-urile si IP-urile unora dintre noi sa fie acum monitorizarea de serviciile astora ca de: am mai trimis si noi mail-uri in care ii fortam pe invitati sa spuna si lucruri din “casa”

  19. Asta-i doar un cacanar,Victore!Atat il duce monumentul de imbecilitate ce-l poarta pe umeri.Ce este revoltator,nu doar pana la furie ci pina la sila,e declaratia Monicai Macovei,referitoare la doctorul Bradisteanu.Sclavismul si nemernicia de care da dovada depasesc toate limitele posibile!Asa ceva nu merita nici macar un glont in cap,ca-i cheltuiala prea mare!Una grandiiiiiiiissima hija de putaaaaaaa!!!!!!Si-acu ma duc si la peluza daca traba!

  20. memento mori, turceasco!

    „Robert Turcescu a venit la mine să-mi spună că face un CD cu Fundaţia Gojdu, că ştie că sunt patriot şi să-l sponsorizez eu, pe societatea lui. A luat vreo două interviuri la Budapesta, vreo două la Bucureşti – cât puteau să-l coste? Hai să spunem vreo trei-patru mii de euro cu totul. Cât credeţi că mi-a cerut? 24.000 de euro! A venit la mine – eram la biroul meu de la Marriott – s-a rugat de mine, că îşi ia casă, că nu ştiu ce… şi i-am dat. Şpagă! Ia, mă, cu încă 20.000 mai mult, deci 44.000 de euro! Da’ să ştii că te iau la picioare. I-am zis: pleacă de-aici că te iau la picioare! După care, tot el cu coada sus. La Realitatea mă tot înjura. Şi-atunci i-am zis: ia dă’, mă, tu banii ăia înapoi… Şi fugea de mine. Şi-atunci, o persoană pe care o respect l-a scăpat. A venit Aurelian Pavelescu (avocat și politician) la mine şi m-a rugat din partea persoanei pe care o respect foarte mult să-l iert. Este o persoană ca mine… mă-nţelegeţi, cu bani. Nu vreau să dau nume. Şi i-am zis lui Pavelescu: mă, dar atunci să scoată el din buzunar 44.000 să plătească pentru Turcescu. Da’ pentru că-l respect prea mult l-am iertat pe Turcescu, pentru persoana asta, şi pot să spun şi cine e: patronul lui! Şi mi-a zis Giovanni (Becali): Mă’, ziariştii ăştia care iau şpagă ştii de ce-şi permit atâta, să ne şi înjure după? Pentru că se bazează pe onoarea noastră de machedoni, că n-o să spunem. Na, că m-am săturat. Ei iau şpagă şi eu să rămân înjurat! Ăsta-i Turcescu!“

  21. Niciodata sa nu zici never! Pe masura ce trece timpul ramanem tot mai cracanati, de sila. Incep sa ma intreb daca nu, unii ca mine, sunt cei defecti. Nu ne adaptam sau nu pricepem??! Citeam comentariile dinainte, ceea ce fac foarte rar, de multe ori postand numai sub impulsul momentului. Si citind, ma intreb: Turcescu a auzit de “dreapta-mprejur”???!! Eu am auzit numai la “premilitara”…da’ tin minte!!! Doamne! Unde ne duci?!!

  22. In conformitate cu art.3,al.(4) din Legea nr.446 din 30 noiembrie 2006,serviciul militar in rezerva se indeplineste in calitate de: a)rezervist voluntar ;
    b)rezervist;
    Art.43,al (2),mai specifica faptul ca”organele specializate in tinerea evidentei militare sunt centrele militare”,iar art.52,al.(1)mentioneaza ca “documentul de evidenta militara (…)pentru rezervisti este livretul militar”.
    Asadar,maestre,as avea si eu doua intrebari:
    1.”colonelul” turcescu,poseda un asemenea document ?!
    In cazul in care acesta exista,nu putea fi eliberat decat de Centrul Militar de care apartine,iar aceasta institutie ar trebui,si ea,sa ne dea unele raspunsuri !
    2.Un ordin de avansare in grad, semnat de un ministru ,nu se transmite institutiilor subordonate,precum si persoanei in cauza ?!

  23. Domnule Ciutacu, dumneavoastra de unde credeti ca vine suflul martial din aceste zile al domnului Cristian Tudor Popescu? Il stiam eu martial (chiar si basist, asa, mai la fereala), dar inuman nu mi l-am inchipuit niciodata.

  24. Cred ca sunt intr-o mare dilema. Eu am facut facultatea in perioada 1983-1987, am facut deci pregatire militara in anii 1, 2 si 3 si doua convocari: la finele anului 1 si al anului 3. Am livret militar cu grad de sublocotenent in rezerva. Dilema mea : daca cumva m-au inaintat la grad de colonel si eu nu stiu? Poate ca acum sotul meu care are numai grad de caporal (desi e absolvent al Facultatii de Mine) ar trebui sa mi se adreseze cu : ” Sa traiti Doamna Colonel”.
    Ce tare!!!

  25. @Captain B. va pune doua intrebari logice :
    “Asadar,maestre,as avea si eu doua intrebari:
    1.”colonelul” turcescu,poseda un asemenea document ?! ( livretul militar )
    In cazul in care acesta exista,nu putea fi eliberat decat de Centrul Militar de care apartine,iar aceasta institutie ar trebui,si ea,sa ne dea unele raspunsuri !
    2.Un ordin de avansare in grad, semnat de un ministru ,nu se transmite institutiilor subordonate,precum si persoanei in cauza ?! “
    Adaug si eu niste intrebari :
    3. La intrarea in randurile militarilor se depune un juramanat. “Colonelul “ Turcescu a depus vre-un juramant ?
    4. Daca NATO ( Romania este membru NATO ) stie de astfel de ”avansari” ? Banuiesc ca nu.
    5. Daca NATO ar fi informat, ce parere ar avea ?

  26. si eu am facut armata in Romania(1an)…am terminat soldat plin :)). Intre timp am mai terminat facultatea, am mai purtat si un “kepi blanc” pe cap…. “soldat plin” in continuare… Interesanta perspectiva ca in caz de ceva, Turcescu sa imi fie colonel si sa imi dea ordine ce si cum sa fac… :)))

  27. Ati avut dreptate. Sa trateze “dottoressa” Macovei toata boala din PDL. Sa-i interneze pe toti la Rahova.

  28. Nu as face pre mare caz din chestiunea asta.Armata Nationala,aceea care a creat Romania Mare(printre militari strabunicul meu,colonel medic, a cazut atunci) ,care si-a varsat sangele in al Doilea Razboi Mondial(bunicul meu si el colonel si el medic dar mort de inima rea dupa plecarea MS Regelui din Tara),care a reconstruit tara,care a intervenit la Cutremurul din 1977,Armata Nationala din care cam toti cei trecuti de patruzeci cincizeci de ani am facut la un moment dat parte NU mai exista.Ceea ce se numeste acum “armata”este un soi de srl cu asociat unic Statul Roman.Nu vad de ce as avea incredere intr-i organizatie care NU mai are nici un fel de reprezenativitate si se ocupa doar cu furnizarea de carne de tun pe la drakku’cu craci pentru tot felul de “aliati”.A,da,si de cheltuit bani cu nemiluita pentru toate vechiturile in ceea ce pompos se numeste “modernizare”.Din partea mea nu au decat sa-l numeasca pe Turcescu si maresal,nu ar face decat sa sublinieze ridicolul ipochimenului.Pentru ca mai ucigator decat un glonte este ridicolul.Oamenii de nimic isi tot lungesc numele.Poate se gandeste cineva si infiinteaza si niscai ordine nobiliare.Cum ar fi sa auzi ca Sir Ialomitianu (baronet) a fost inaintat la gradul de vice maresal iar lady Udrea a devenit si Contesa de Plescoi?Cu ocazia asta ma rezolvam si cu turismul,ar veni lumea sa se uite la noi ca la urs…

  29. Este o reclama in care apare un fost veteran de razboi si am lacrimat cand am vazut-o.Mi-a amintit de tata fost veteran de razboi supravietuitor ca prin minune al luptelor de la Cotul Donului, medaliat de regele Mihai dar care a murit cu mare amar in suflet ca tinutul in care s-a nascut a ranmas pe maini straine.De cateva zile de cand vad toate mizeriile astea am incetat sa mai sper ca tara asta se va face bine. Pacat ca am crescut copii tot in spiritul asta.Tara nu are nevoie de eroi are nevoie de boi,supusi care sa traga in jug.Pe Ceausescu in gand l-au impuscat cred zeci de mii de oameni.Pe nemernicul asta arogant nu cred.Sunt multi tampiti care il pupa in Base.
    Mi-e sila.

  30. Un lingau penibil.A fost avansat in grad(fara sa faca o zi de armata…WOW!!!) pentru serviciile de salubrizare efectuate la “numele” presedintelui…si a fost avansat de alta nulitate a armatei…ala care nu o lauda nici pe ma-sa daca nu merita,dar a supt ani de zile ciorapii smenarului politic.Cred ca si un microb sau o bacterie ar fi,macar putin,jenata.
    Poate vorbiti cu Mircea sa faca o emisiune intreaga si cu asta,cum a facut cu cap de porc…am ras cu lacrimi atunci.

  31. P.S. Ciutacule nu fi trist ca ai ramas caporal…se stie ca la inceperea unui conflict primii care cad sunt ofiterii, victime ale gloantelor fratricide(gloante venite din spate)…. :))

  32. Fara legatura cu subiectul (tragic de amuzant, de fapt) mai da-i in spume pe securistii astia si mai fa o emisiune cu oameni adevarati, artisti, etc. Sigur ca din cauza ratatilor astora ne e afectata viata, sigur ca trebuie sa traim totusi intr-o actualitate si sa o judecam, dar n-ar strica putina destindere mediatica. Publicul tau vrea sa auda niste vorbe grele de la niste oameni ‘grei'(nu doar de la unii care de multe ori nu incap in scaun langa tonomat). Gandeste-te la o alta emisiune cu Tudor Gheorghe, sau, de ce nu, una in care sa-l ai invitat pe Cheloo de la Parazitii. Sau oricare alt om de valoare cu COAIE.

  33. Victore, pai hai sa vedem de ce “comandantul suprem al armateri romane” domnul General Oprea nu infunda puscaria impreuna cu turcescu si boureanu.
    Pe ce baza s-au dat gradele. Nastase saracul infunda puscaria si pentru ce?

  34. militarii de cariera, au o vorba pentru cei inaintati in grad in mod dubios. sunt avansati la apelul bocancilor.
    pentru toti avansatii la apelul bocancilor, o singura dorinta, dati ba jegosilor gradele… iar pentru cei care i-au avansat, un proces penal pentru abuz in serviciu…

  35. Apreciez declaratia lui Dragnea privind solidarizarea publica a PSD-ului cu Nastase. Pacat ca n-a venit putin mai devreme!

  36. Carevasazica avem si noi, ca si grecii, regimul coloneilor. Faina treaba. 🙂

  37. Ma uit la emisiunea “In premiera” si ma intreb oare care or fi acele ambasade straine neprecizate, aflate in legatura cu Mafia caviarului din Delta Dunarii?

    Sa fie cumva cea in care lucreaza cel care se consulta cu madam Macovei pe teme de justitie?

  38. @BOGDAN.nu sunt de acord cu tine,amice.eu si mii ca mine am riscat mult iesind in strada pt libertate si democratie,nu pt dictatura,ci contra ei.cei care scriu la colonelul Turcescu ori sunt platiti ori sunt idioti.de ce pui etichete pe toti?este o vorba veche la romani:nici o padure fara uscaturi.e democratie acum,poti spune ce vrei despre cine vrei,poti fi cu oricine.chiar si cu pdleprele,daca asta vrei.se vor lamuri,poate.daca nu vor muri asa,inecati in gogosi portocalii.

  39. Lui Ponta i-a scapat din gura urmatoarea idiotzenie, cu care il bate pe Boc la acest capitol:

    ”alocăm 75% din timpul ședinței de guvern pentru a discuta despre cum să ne protejam de atacuri politice”

    Mai bine ar aloca 75% din timp sa-i ceara noului ministru al Apararii, un raport despre cum au ajuns unii colonei fara sa faca armata.

  40. Dileala totala.
    Stiu ca au doar grade cei activi, ca cei in pensie au fost deposedati de grade, ca in romanica dreptul de propietate e nul si neavenit.
    Pe cine naiba a avansat?
    Eu o sa imi scot gradul la licitatie, poate mai primesc ceva.

  41. in seara asta, la Gadea, ati mai castigat un ‘prieten’, g(hi)olban.
    nu mai zic nimic despre Stan V.

  42. Ma rog, la ce arma e jupanu’ comandir? La Marina Calareata? Bre, pe mine deja ma bate o fantezie … vreau Regimul Coloneilor colea, la Romanica, pliat, desigur, pe realitatile spatiului nostru.

  43. Buna seara Victor, “te rog fa-mi lobby pe langa presedinte: tanar 34, ani, licentiat in istorie, fara sa am serviciul militar facut, sunt disponibil pentru a primi grad militar: e bun si capitan sau maior pentru moment” 🙂

    Multumesc,

    Respectele mele si multa admiratie pentru tot ceea ce publici.

  44. @ex: da’ scrie-i, frate, lu’ Gadea! nu-ti sunt dator cu nimic sa-ti citesc lamentatiile referitoare la realizatori/invitati

  45. vrem si fapte..adica arestari,santaj,urmariri,ascultari de telefoane…stati pe jurnalistii lui basescu zi si noapte..unde merg,ce fac..sa se simta urmariti..eu as pune pe seful anaf sa blocheze conturile lui mircea basescu,ficei celei mari a lui basescu..si pe nedrept..pana se va judeca mai trec ani buni…

  46. Off the Topic
    Prietene Victor
    Nu ti se pare ca Turcescu si Cristoiu, seamana cu Heckle si Jeckle?
    Dan Andronic pare a fi rodul (avortonul) iubirii lor…….?

  47. Avortonul de turcescu sa isi traga el un glont in cap, e un mare nesimtit pupator de fund basescian.Pentru oamenii care au slujit tara asta si au meritat gradele pe cinste si onoare si sacrificiu JOS PALARIA, dar pe coloneii lui basescu pusi in functie de o sluga inculta ca oprea sa se faca dreptate, sa li se ridice gradele, sa dea banii inapoi si sa fie chemati in justitie pt ca au folosit gradele Armatei Romane fara sa le merite.Rusine sa va fie.
    of topic; bafta Vladut

  48. Domnule ministru Dobritoiu, urgent sesizare la Parchet pentru abuz in serviciu. Retragerea gradelor e doar o chestiune subsidiara. Daca nu o faceti urgent va veti trezi ca ati plagiat mai stiu eu ce…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.