Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Poveştile de cătănie ale unui caporal

Poveştile de cătănie ale unui caporal

Am făcut armata înainte de facultate, nu mi-am amânat-o. 9 luni, TR, infanterie, UM 01027, Piatra Neamţ, ieşirea spre Săvineşti, gard în gard cu Avicola. Obiectivul ăla industrial pe care, mult înaintea lui Cherecheş la Baia Mare, primarul Rotaru (ăla cu sângele-n păsărică al Udrei) l-a transformat în cartier pentru ţigani. A fost nasol la aşa-numita “şcoală de ofiţeri în rezervă”. În fine, am dus-o până la capăt şi am absolvit-o, după nesfârşite trageri de noapte şi un “examen” cu AKM-ul şi AG-ul simultan în spinare pe Pietricica, cu gradul de caporal. Cutuma vremii era că (mai) toţi teriştii se liberau sergenţi. Regimentul de la Piatra, fost batalion disciplinar pentru cadre, era mai cu moţ. Acolo sergenţii erau excepţiile, nu regula. Am plecat acasă (aproape) din arest. Nu înainte de a muta, la lopată, un munte de pământ pietrificat peste iarnă în mijlocul unei alei. Celebrul colonel Mierlici ştie ce mai bine povestea.

După Revoluţie, MApN nu s-a mai ostenit să cheme, la absolvirea facultăţilor, foştii terişti la aşa-numitele concentrări premergătoare avansării la gradul de sublocotenent. Aşa că m-am mai intersectat, oficial, cu oştirea doar înainte să-mi schimb buletinul de identitate. Mutaţia era condiţionată de luarea-n evidenţă la comisariatul militar de sector. Deşi nu eram vreo celebritate, comandantul s-a crucit că-n livret scrie (doar) caporal. Şi m-a întrebat dacă nu vreau să devin locotenent. Am scuipat în sân, i-am mulţumit pentru amabila intenţie şi l-am rugat să-mi pună ştampila de luare-n evidenţă.

Astăzi, în livretul meu scrie (tot) caporal. Bizar, nimeni nu s-a gândit să mă avanseze, împotriva voinţei mele, la gradul de locotenent-colonel înainte de ziua mea. Cred că, aşa cum am fost îndemnat în scris de un cetăţeam civil avansat pe nedrept şi fără să fie anunţat că are de semnat un proces verbal, merit să-mi trag un glonţ în cap.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

137 thoughts on “Poveştile de cătănie ale unui caporal

  1. Cam asa stateau lucrurile atunci. Ca absolvent de matematica am fost “varsat” la artilerie, doar ca am facut scoala de ofiteri de rezerva dupa absolvire. Concentrari am facut de toate felurile: si cu “scoatere din productie” si fara (cele “cu” erau preferate pentru ca eram platit ceva mai bine). Din grad in grad am ajuns la cel de “capitan in rezerva” dupa care gata. Gradele de ofiteri superiori erau inaccesibile unui rezervist provenit din TR. Acum vad ca sunt accesibile si pentru cei absolviti (abs) de satisfacerea stagiului militar obligatoriu.

  2. Victor, şi eu am făcut armata tot înainte de facultate. La actuala Romavia, regimentul de aviaţie transport de la Otopeni. Unde am şi huzurit, am văzut tot ce era de văzut în Bucureşti(teatru şi film, şi în anii 70 era de văzut!)am şi tras, poligonul de la Mihai Bravu era un coşmar, după trei zile neîntrerupte de ploaie, când am fost beţi permanent, că altminteri nu rezistam, am făcut şi gărzi, mă rog, tot tacâmul. După facultate, nici nu se uscase semnătura decanului pe diplomă, ne-au înhăţat şi ne-au trimis la Mediaş, unde era o foarte mişto şcoală de mecanici militari de aviaţie, unde am luat-o de la capăt, inclusiv cu beţiile, şi unde am dat examene de sublocotenent. Şi de atunci sublocotenent am rămas! Nu şi-a adus aminte de mine Generalul Izmenelor! Nu-mi pasă! Mi-am făcut datoria faţă de ţară! Bine, rău, n-am de unde şti! Dar mi-am făcut-o! Aşa că dacă e cineva care să-şi tragă un glonţ în scăfârlie, ăla e Turcescu.

  3. Capusarea institutiilor statului a fost,este si va fi marca Basescu. Pai daca in MApN, cu complicitatea unor cocalari de acolo care nu stiu pozitia verticala( ca de, padure fara uscaciuni nu exista si acei cocalari s-au suit pe treptele ierarhiei militare pe pupincu…) au fost infiltrati pedelei si UNPerei care in caz ca ARMATA s-ar trezi ca trebuie sa scape de Basescu , acesti nimicei ar fi fost chemati ” la arme” si ar fi ocupat functii care sa blocheze orice incercare de presiune sau actiune impotriva tatucului.
    Nu cred in scenarite dar eu am fost santajat, amenintat si mi s-au propus avantaje de un fost SRIst, colonel in rezerva ( care acum este un reprezentat al unei organizatii asa zise nonguvernamentale) sa ma inregimentez in “armata PDLista si UNPRista” si-mi garanteaza ca drepturile mele pentru care ma lupt, legitime , vor fi recompensate cu varf si indesat material si bineinteles ca voi avea si grade pe umar fara numar.

  4. Dac doriti sa aflati mai multe cereti MApN ( care este o institutie , in ansamblul ei , formata din valori si care are un impact de incredere mare la populatie-si care trebuie , in acceptia tatucului, adusa in mizerie pentru a-si putea pastra puterea) toate avansarile din 2010 si 2011 si veti avea surpriza :
    – cadre in rezerva,fosti militari de cariera, aproape 90 %, au fost inregimentate in UNPR si PDL( puteti verifica lista membrilor de partid). Mai mult au beneficiat d e drepturi financiare cu incalcarea legilor si frauda financiara ;
    – cadre active avansate fara respectarea legilor , ca recompensa pentru slugarnicia lor fata de putere. Mai mult au fost si decorate, recompensate baneste persoane care au tangenta cu penalul.

  5. Deh Victore, ce sa-ti fac, daca nu ai stiut in ce “barca” sa te urci…Acum un biet caprar trebuie sa asculte ordinul “colonelului” … insa nefiind ofiter nici pistol nu ai 🙂
    Pentru RT: Cand esti colonel, esti tare! Colonele!
    Rusine Turcescule!

  6. de ce este turcesu colonel?pt ca a executat cu gratie comanda”la dreapta-mprejur”(dupa cum se cunoaste, aceasta comanda este inexistenta ,ca si colonelul care o indeplineste).la ce arma este?cumva la “geniu”?

  7. Cred ca se rasucesc in morminte militarii, indiferent de grade, care si-au dat viata pentru Romania si au fost mandri sa poarte uniforma Armatei Romane, vazand ca in 2012 sunt “colegi” cu Blejnar, Falca, Oltean, Turcescu & comp. Sunt femeie si nu am facut armata, doar pregatirea premilitara din timpul liceului si un stagiu de o luna, conform pregatirii si specializarii mele. Am primit livret militar cu grad de sergent in rezerva. De atunci au trecut peste 35 de ani si nu am mai primit nici un semn din partea oficialitatilor militare romane. Nu ca as fi avut nevoie, fereasca Cel de Sus!! O fi cazul sa ma interesez daca nu cumva mi-or fi dat vreun grad si acum, in 2012, oi fi “colega” cu impostorii ca Turcescu?

  8. asa-i Victore, e putin probabil sa fi fost avansat Turcescu si el sa nu stie.
    sunt curios totusi, lasand deoparte ilegalitatea ordinului in sine si imoralitatea acestuia (tinand cont cum sunt tratati militarii care chiar isi dau viata prin teatrele de operati), care-i povestea din spatele avansarii astora si cui foloseste? ce beneficii au ca ofiteri superiori in rezerva?

    in alta ordine de idei, fara tangenta cu subiectul si cu tot respectul pentru tragedia familiei Nastase, ce zici? reuseste USL sa intoarca provesionist toata povestea asta in favoarea lor? un pic de “Dumnezeu are alte planuri pentru Adrian, misiunea lui e sa lupte pentru o justitie corecta dupa ce-si ispaseste pedeapsa … ” chestiile astea prind la popor suveran.

  9. Mă bucur că am trecut prin aceleaşi experienţe, la U.M. 01027 – Regimentul “Neagoe Basarab”, în perioada 1984 – 1985, la T.R., am avut comandanţi de treabă: căpitanul Pârvu, locotenenţii Olaru,Filip, Bumbu şi alţii şi colegi din diverse centre universitare … Amintiri de neuitat, mulţumesc Victore că ne-ai reamintit acea frumoasă perioadă şi nici noi nu am avansat la “excepţional”, pentru că folosim limba potrivit funcţiunilor anatomice şi nu ca cei cu limba “dulce” …

  10. daca as fi uslist cu acte mi-as strange vreo citiva gealati si as merge in fata labe1 (tvr e labe2) si imbracat in uniforma de pescar si mi-as pune niste epoleti de colonel…

    2.la usl lipsesc formele de protest reactive, nu au imaginatie precum ziaristii aia ‘independenti’ de la ‘kakikaze’.

    3.la 3coceni m-as duce si as face o sceneta cu invatarea bautului de whiskey.

    ce dracu’ mah, baieti, fiti creativi!

  11. multumim.Ciutacule,pt emisiunea de aseara.eu ma gandesc cu groaza,prietene,ce vor face lichelele din lista coloneilor,in caz de razboi.uite asa s-a aruncat cu noroi in cea mai respectata si de incredere institutie a tarii-Armata.asa au facut portocaliii cu toate institutiile statului.asa au sadit URA in toti.ce guvernare isi bate joc de institutiile statului?

  12. Domnule Ciutacu, la mine in sereleu orice hartie care iese are:
    – numar de inregistrare
    – stampila

    In plus, poate ne vede si ochii nostri o copie dupa livretul militar (serie, numar, moaka posesor, inscrisuri, etc.).

    Asa, ca intre caporali la TR.

    Numai de bine.

  13. Io am facut o armata si mai scurta, sase luni, la Bacauschwitz, infanterie. Parca ne-au avansat pe toti sergenti, in ultima zi de armata. Dupa facultate, dupa cutume, am fost chemati odata la Comisariat unde am stat vreo trei ceasuri la coada, sa ne treaca-n livret inaintarea in grad: sublocotenent. La acest stadiu a inghetat admirabila-mi cariera militara…

    In ce ma priveste, in legatura cu avansarea echipei Turcescu et comp. am eu niste banuieli. (Turcescu, recunosc, imi placea pe cand facea 100%; dupa aceea n-am mai servit, chiar daca a mai ramas la Realitatea o vreme; azi nici atat; cred ca-i un jurnalist, profesional, bun, foarte bun chiar; pentru mine conteaza si alte criterii…)

    Cutuma asta a recompensarii celor apropiati cu grade in rezerva a aparut ori in ultimii ani ai lui Milica, ori in primii doi ai lui Naste. A fost modalitatea ieftina de a recompensa, nedand de fapt nimic. Doar gadiland orgoliul… Sunt convins ca, daca va cauta cineva in arhivele MAN, va gasi mult mai multe astfel de cazuri, de pe la toate partidele si din afara lor.

    Cei aflati la putere exploateaza astfel, in favoarea lor, ca-i ieftin, un viciu national: placerea pentru diplome, decoratii si alte brizbrizuri de astea, care te scot ca paduchele in frunte. Pentru ca noi romanii si latinii in general avem aceasta placere de paduche.

    Am intrebat pe cineva apropiat la un moment dat ce placere ii fac diplomele, insignele, decoratiile adunate intr-o viata de om, pe care le pastra cu mandrie, cumva la vedere. Pentru el, sunt semnele ca a fost apreciat, in momentele respective… Chiar frumos.

    Recunosc, eu gandesc altfel. Pretuiesc, in privat, doua vorbe de recunoastere a meritului din partea cuiva pe care il respect si il apreciez. Public, niscaiva bani ori alte recompense strict materiale. Festivitati, diplome si alte asemenea acestora… ma lipsesc.

    Pur si simplu cred ca becherii din lista lui Turcescu au cazut victime propriei arogante si infatuari (sa n-ai vreo indoiala ca sunt mult mai multi, si de la PNL si dinspre PSD; sefii pesedisti sunt campioni la recompense tip diploma si lauda-n careu!). Nu-i scuz, ii acuz. Atat de usor de cumparat. O simpla zgandarire de orgoliu…

  14. Din momentul in care a aparut la A3 stirea cu “coloneii”, am intrat si eu pe Facebook la respectivu’.
    Nu sunt surprins de atitudinea, aroganta, minciuna, obedienta si ce “atuuri” de genul acesta mai vreti sa spuneti.
    Eu sunt surprins de comentatori. De cei care-i tin partea.
    In prima seara spuneau ca e o inventie a A3.
    In a doua seara, ca MApN e condus de un USL-ist si normal sa confirme ce-i spune Felix.

    Concluzionez. Cred ca mai e loc in tara asta de un Base reloaded. Si cred ca … ne cam place dictatura.

    Respect!

  15. Acest nesimtit,pupincurist,pe numele lui civil Turcescu,nu vede evidentele????? Nu ma mira,este scolit la pdl(ceea ce vezi nu este adevarat).In judecata cu el,vorba pedeleprelor,justitia sa-si spuna cuvantul!!!! Turcesculeeee!!!! pregateste-ti glontul!!!!!
    D-le Ciutacu,dati in continuare cu ei de toti peretii,asta merita nesimtitii dracului!!!! Nu mai pot sa-i suport!!! Succes si nervii tari!!!

  16. Colonelul a fost prins cu izmenele in vine, ce vreti sa faca altceva decat sa strige “poponarilor”?!Oricum, sa citesti cuvantul “onoare” scris de sugatorul sef al ciorapilor prezidentiali, e un eveniment. Cat priveste indemnul, va dati seama cat de frustrat si de nenorocit se simte? Cum zice badea, sa se zbata in chinuri. Ideologice, desigur!

  17. Victore m-am distrat putin imagindu-mi cum ai fi fost tu racnind in transee imbracat catana.
    Dintre toti “ofiterii” astia merituosi si aninati in emisiunea lui Gidea cel mai gretos este Turcescu.
    Dar chiar asa,ce ar fi sa-l caute cineva pe acasa sau in drum spre casa si sa faca treaba cu glontul? Daca tot se pricepe sa fie barbat si sa faca fata.Nu-i trebuie glont ,un par peste ochi este suficient.

  18. Imi explica si mie ce inseamna TR-ist?(ca nu am avut “placerea” de a prinde stagiul militar obligatoriu :d)

  19. @stefan: TR = termen redus. adica militar in termen care a intrat la facultate sau a absolvit-o

  20. La dl.Turcescu exista o logica,desi situatia ar putea parea usor alambicata.Iata si dece:candva,in negura vremii domnia sa a avut o sclipire,de necrezut acum;a pus-o in dificultate,impingand-o putin in ridicol

  21. @Victor Ciutacu pe 23 June 2012 la 10:54
    Incorect: la medias militar TR insemna militar turist

  22. scuze pentru manevra gresita;reiauimpingand-o in ridicol pe insasi dna.Udrea.Probabil,apoi s-a straduit atat de mult sa-si indrepte gresala,incat zelul sau a atras atentia si a fost rasplatit pe masura.

  23. Si cum Puii Mei a obtinut Turcescu gradul ala daca nici nu a facut armata???

    Art37 din Statutul Cadrelor Militare
    Ofiţerii în rezervă provin din:

    e) absolvenţi cu diplomă de licenţă ai instituţiilor civile de învăţământ superior sau, la nevoie, ai liceelor, cu diplomă de bacalaureat ori ai şcolilor echivalente, cu diplomă, [u]cu profil corespunzător specialităţilor militare deficitare în Ministerul Apărării Naţionale[/u], care au vârsta de cel mult 35 de ani. Bărbaţii trebuie să aibă stagiul militar îndeplinit;

    Deci stagiul militar e obligatoriu in toate cazurile. Daca Turcescu nu stie nici macar sa traga cu arma, cum Puii Mei a ajuns colonel ???

  24. Oameni buni, facut armata normal in Brigada 30 Garda Mihai Viteazul( 1 am fara sa ma feresc cum se facea prin 95 – 96 in speranta ca se face profesionista si scapi). Comandantul brigazii era colonel desi ar fi trebuit ca pentru postul ala sa fie general, iar ca ofiter era desavarsit si ultra competent (merita sa aiba gradul Izmenarului). Omul ala mergea la tragere cu trupa in uniforma de campanie completa desi avea la dispozitie vreo 300 de ofiteri doar pentru a fi sigur ca totul se face conform cu regulamentul. Au fost momente in care a explicat unui pifan cum se trage corect el insusi in locas in noroi. Chestia era ca era putin cam tanar(2 ani) pentru general asa ca nimeni nu l-a avansat mai devreme si cred ca nici el nu dorea asta.
    Azi sunt facuti colonei unii care nu au facut armata? Oprea trebuie spanzurat de oua pentru asta. Mor oameni in Afganistan si Irak Mapn ii avanseaza sublocotenent si uita de ei si familiile lor dar face lent-colonel pe javra de Turcescu. Bataie de joc la adresa armatei in sine. Dupa care ala se face ca nici nu stia de parca nu trebuiasa isi semneze livretul si ordinul de avansare si cate altele(care au nr de inregistrare si stampila si semnatura). Ma bucur ca am refuzat scoala de subofiteri ca poate ajungeam coleg cu toata lista aia de sugative.

  25. Acuma, ca tot veni vorba, rangul de colonel ii conferea si ceva drepturi? Adica zic ca nu era doar un nume pe o lista secreta, o fi si binemeritat in vreun fel. Nu stiu, il scutea si de altceva decat de decenta? Lua si bani, pe langa luatul la supt al ciorapilor sacrii? Intra in istorie si altfel decat ca pupinbasist de frunte? In caz de razboi, lupta si cu altcineva decat cu sustinatorii usl? De fapt, in afara de uitatura aia rea, rangul de colonel ii mai daruia si alte satisfactii? Ca daca nu, la ce s-au mai apucat, nu tu notorietate, nu tu trese pe umar, nu tu onor prezentat, nu tu fudulie, nu tu nimic! Ori poate doar fanfara, coroana si dric gratis la retragerea definitiva!

  26. ce stiam mi-a fost confirmat de comentariile de mai sus : barbatilor le place sa vorbeasca despre armata ! E, na , vorbesc si eu : am facut armata in timpul facultatii, marti de dimineata aveam 4 ore de sala , iar dupa amiaza 4 ore de laborator ! Cel mai greu a fost convocarea de dupa sesiune : instructia pe o vreme caniculara la marginea Timisoarei ! Ce vremuri ! Apropo de turcescu : nu-mi suna prea bine ,, avansare ” , eu zic ca avansare e daca pe Ciutacu din caporal il face sergent sau slt. turcescu minte ! A stiut ca a fost numit colonel. Pe deasupra cred ca este si renumerat ! Sa se caute ! Trebuie sa fie si niste bani !

  27. Salut, tizule! Când mă gândesc că Turcescu, Boureanu, Blejnar şi alte câteva mii de patibulari (vorba scremutului de preşedinte al ICR) au acelaşi grad cu mine, parcă-mi vine să ies în Piaţa publică şi să-mi ard gradele în semn de protest. Am obţinut gradul de colonel după 25 de ani de armată adevărată, în care mi-am măcinat sănătatea. Din cei 25 de ani, 7 am învăţat. Şcoală militară, Academie, cursuri de specializare, postuniversitare.
    Şi acum să mă trag de şireturi, cu Turcescu şi ai lui.
    Dacă-i dai pistolul să comită gestul necesar spălării ruşinii, ştie maimuţoiul ăsta să apese trăgaciul? Da ce spun eu de gesturi, când vorbim de indivizi fără onoare? Ceea ce a făcut fosta conducere a M.Ap.N se numeşte trafic cu grade. Juridic, cred că poate fi comparat traficul cu armament. Poate vom vedea şi “responsabili” la răcoare!. Şi cei ce-au dat, şi cei ce-au luat!

  28. Ca tipul era PDL-ist s-a vazut in confruntarea din 2009 de la presedentiale.Toata lumea era intrigata ca dupa ce Ba(secu) a jurat ca nu i-a dat un pumn in plex copilului nu l-a intrebat logic:dar vre-un pumn,dos de palma peste fata (cum apare in imagine) i-ati dat.Cred ca dintre toate slugile cele mai scarboase nu sunt sunt CELE care fac ceva, ci sluga care nu face nimic(sa mature macar curtea) ci lauda si-l pupa in K.r pe stapan si devine astfel stapan peste celelalte slugi,deci SLUGOI SEF.Este drept ca la uni ziaristi mai putin dotati cu meseria este un mod de ati castiga o paine sa nu mori de foame,dar turcescu nu este asa de prost cum pare pentru altii.

  29. onor pdl,cinstit partid

    Noi suntem vestitorii primaverii, / Prezenti intotdeauna la apel / Azi PD-ul isi cheama toti Baseii: / Incolonarea grabnic sub drapel! / Deschidem ochii mari / asupra vietii, / Azi de la partid noi invatam / Dar maine, in puterea tineretii / Noi PD-ul vom sti sa-l aparam! / Frumoasa e la noi copilaria, / Traim un vis de aur in PD / Partidul, Basescu, Romania / Ne sunt parinti in fiecare zi / Si lui Basescu ii dam onorul / Printr-un salut tovarasesc / Portocaliu e tricolorul / Si este steagul ce-l cinstesc. / Acesta-i marsul bucuriei / Si al recunostintei vii / Noii Basei ai Romaniei / Sunt cei mai fericiti copii.(xerox)
    oda partidului:Afara ninge si e frig,Deschid geamul si-l inchid,Drag partid,Iti multumesc ca m-ai calit…base!
    noi tov.colonei rezervisti va pupam popoul

  30. Am discutat chiar azi cu o parte dintre colegi care sunt mai apropiaţi şi am depănat câteva amintiri foarte faine din armată, U.M. 01027, Batalionul 3, la T.R., cu tragerile de noapte din Poligonul de la Cracău, unde ajungeam cu marş întreaga Companie (fără glumă, eram chiar la Compania 7, apoi la Poligonul din Dealul Vulpii şi cele mai faine clipe au fost petrecute sus, pe Pietricica, după exerciţii strategice, la poveşti cu dl. lt. major Luca, cel care nu avea frică de “mătrăşelile disciplinare” ale cadrelor active, spunând că a fost de toate: şi “miner de oanoare” şi “fruntaş al Muncii Socialiste la Canal…”!!! Mi-a părut extraordinar de rău de renumele prost făcut acelui orăşel curat şi frumos de poliţişti de kkt ca acel şef de Inspectorat, de “folcloristele” lui Pinalti şi de Pinalti însuşi …

  31. Mai mai nea Turcescule , ce naiba , te credeam o persoana rezonabila.Sa nu imi spui ca nu stiai CA TE FAC ASTIA COLONEL.Daca spui ca nu stiai , e minciuna.Am facut armata si stiu cum vine treaba cu “gradili militare”.
    Vreau sa imi spuna cineva de ce nu pleaca americanii ,armata americana ,din Germania?China e pe butuci , ca furara si ei saracii ca si grecii ,pe rupte cred eu.Americanii vor sa “globalizeze Pacificul adica asa se spune la colonizare .
    Si unde naiba isi vor vinde gunoaiele lor de produse contrafacute asiaticii astia , daca Europa sare in aer ?
    Vreau sa sara in aer Europa sa vedem ce iese .
    Se joaca tare de catre speculatotorii internationali.Vreau sa sara in aer totul , asta este.

  32. căte ceva despre personajul turcescu: o echipă de băieţi de la primăria sectorului 3 e trimisă la el la vilă ca să-i amenajeze spaţiul verde şi căile de acces. Nimic deosebit, băieţii au mai fost trimişi şi în alte părţi, singura treabă e că, atunci când l-au văzut pe personaj în living şi l-au rugat de o sticlă de apă rece, omu’ le-a răspuns prin geam că nu-i poate servi, deoarece nu are cheile şi nu le poate deschide…

  33. Acum nea Turcescule care zici matale ca e treaba cu glontul tras in cap?
    Eu zic altfel mai tata , sa isi traga politicienii cu totii glontul cu priciina apoi si jurnalistii ca matale .Va trageti gloante d’alea de caucic sa nu crapati , ce naiba adica asa ca simulare . E bine asa?
    Sa vad daca aveti curaj? Baaaa, ha, haaaa haaaaaaaaaaaa

  34. Dobritoiu o scalda si el,atunci cind spune ca se pot face avansari asa aiurea,fara ca cei avansati sa stie.
    Mai ales,dupa cum ai aratat aseara in emisiune,avansarile facute de ministru sunt doar pentru activi.Pentru rezervisti,numirile le face seful statului major.
    Astept aspunsul dlui Dobritoiu.Sunt f. curios cum o vor scoate la mal cu cele 2700 de numiri.

  35. Identic cu tine, acelasi leat (1988-1989) doar ca la Arad, UM 01380, in incinta fostei cetati a Aradului , construita de Maria Tereza (o chestie imensa – acolo ascunsese Ceausescu monumentul generalilor unguri executati la 1849 si care a fost scos dupa revolutie la lumina). In sfarsit… Stiu cutuma cu “sergent”, dar eu am terminat fruntas!!! 🙂 Conform spuselor capitanului (Ionel Constantin) purtam cu mandrie titlul de “ultimul om din companie”. La mare lupta cu un brailean, si el fruntas. La inspectia de dimineata, locotenentul spunea ceva de genul “arati ca un pom de Craciun” (nu stiu ce inseamna asta). In sfarsit, asa cum zici: nimeni nu m-a avansat de la gradul de fruntas. Parerea mea e ca au uitat de mine si m-au pierdut din evidente. 🙂 Drept pentru care raportez : asta-i tot, sa traiti! 🙂

  36. Cititi si va minunati, daca va mai surprinde tupeul unui pdlist.
    ,,“Am primit nişte grade dar n-am ştiut cum de-au ajuns la mine, chiar n-am ştiut. Ce, cum, ce s-a-ntâmplat chiar nu ştiu”, a declarat vineri Ion Dumitrel.

    “Le am acasă (n.r. – gradele), probabil le-am primit în 2010. Au venit şi mi le-au adus. Am fost avansat de la locotenent la colonel”, a mai spus preşedintele CJ Alba.

    Dumitrel i-a întrebat pe jurnalişti cine a dat ordinul de avansare în grad, susţinând că nu ştie nimic despre actul emis de Oprea. “Ar trebui să-i mulţumesc lui Oprea?”, i-a întrebat el pe jurnalişti.“ (ziarul ,,Unirea“ – http://www.ziarulunirea.ro/colonelul-ion-dumitrel-am-primit-niste-grade-dar-nu-stiu-cum-de-au-ajuns-la-mine/)

  37. de-acum, una mie una bucati colonei are Galibardi (toti in fonctie!)
    …te pui cu gianta latina, soro??

    vivat tot ce misca-n front – raul, ramul si robertzii!

  38. Domnul Ciutacu, stima si respect.

    Au trecut aproape doi ani de cand a fost avansat Turcescu si totusi, ca prin minune, informatia va este servita acum pe tava sa ne-o prezentati noua publicului infometat de stimulare intelectuala.

    Asa se fac jocurile in lumea civilizata.

    Va multumim!

  39. Pupincuristul de turcescu zice ca el habar nu are, dar reactia aia a lui cu “trageti-va un glont in cap, nemernicilor” ii tradeaza frustrarea ca a fost “demascat”! :)) Slugile astea basiste sunt absolut infecte! Niste mizerii, iar turcescu e mizeria suprema! Si ma gandesc ca unii inca il considera un “jurnalist onest” si “impartial”! =))

  40. un singur lucru nu inteleg eu. domnul colonel turcescu spune ca nu s-a fofilat ci pur si simplu era in facultate si nu a facut armata fiind foarte studios, iar apoi cand a terminat studiile nu mai era obligatorie. domnul colonel spune despre sine ca a urmat urmatoarele scoli:1997 Şcoala Superioară de Jurnalistică, Bucureşti, 1998 Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. nu spune daca in 1997, respectiv 1998 sunt incepute sau terminate. dar luand cazul cel mai bun pt dansul, si anume acela ca le-ar fi inceput in 1998, ar fi 4 ani de scolarizare ceea ce inseamna ca ar fi terminat in anul 2002. legea potrivit careia serviciul militar obligatoriu pe timp de pace se suspenda, trecandu-se la cel bazat pe voluntariat a intrat in vigoare in 2007. acum ori el delireaza ori a durat nitel mai mult pana a terminat scoala.

  41. Vreau si eu sa stiu daca au solda “coloneii” si toate celelalte drepturi si daca se poate ca ei sa lucreze la directia informativa sau cum se numeste in armata securitatea si sa fie pitulati sub aceste caschete Au si pensie de colonel?Nu s-a gandit rau turcescu .
    Mai are rost sa ma intreb de unde vine atata agresivitate.Turcescu este un exemplu alaturi de toti sustinatorii pdl.Nu se poate lua atitudine legala fata de acest individ?mai ales ca lucreaza in media .Faceti un sondaj de opinie si sa vedem cum apreciaza acest gest fascist, romanii.

  42. Tupeu maxim pe sclavu asta portocaliu,turcescule,stiu ca citesti blogu asta ca doar n-ai ce sa citesti altceva 😛 sper sa mori ca esti un infect…..

  43. Adica, in caz de razbel, ar trebui sa-l intampini pe Tuciurescu cu ‘Traitzi! ?

  44. Ce mi se pare cel mai relevant este atunci cand unul din domeniu TAU iti aduce o apreciere.De exemplu daca ca esti doctor si alti doctori FAC PUBLIC AFIRMATIA ca esti un DOCTOR BUN ,atunci trebue sa te simti mandru.Atunci cand esti OM DE NIMIC si un alt OM DE NIMIC te lauda ca esti UN MARE NEMERNIC trebue sa fii f. mandru ca ai reusit sa ajungi in varful IERARHIEI/BRESLEI.Astazi cred ca D-nul Turcescu se simpte f.mandru de “aprecierile facute de Cristoiu la ANTENA 3″ si drept multumire l-a cooptat colaborator labeunu:Asa ca intre noi”oamenii de valoare” care suntem putini, VORBA LUI COCOS al lui udrea, ca sa ne contram/sicanam intre noi.Este normal ca cei ce au “acelasi caracter” se aduna si se sustin unul pe altul.Ei cu ei ,noi cu noi.

  45. De ce nu’l daţi în judecată pe Colonnello Turcescu? Hai,nu zău!
    La cât rău a făcut acestui POPOR,merită cu prisosinţă.
    Nu am să uit niciodată gestul pe care l’a făcut de a arătata curu’ unei ţări întregi!

  46. Domnule Ciutacu,
    Oare s-ar putea face o solicitare similară oarecum celei făcute de Băsescu prin care pretinde domnului Hașoti să se jure că nu a făcut plagiat și să se avem o declarație scrisă din partea celor cinci judecătoare de la ICCJ în care să precizeze dacă sunt sau nu ofițeri în unele structuri și dacă sunt membre PD-L ?
    Eu sunt tot mai convins, după modul în care s-au focalizat pe domnul Năstase ca fost președinte PSD, că tovarășele chiar sunt membre ale partidului lui Băsescu și astfel “reforma” statului trâmbițată constă in întoarcerea în timp la epoca de aur, când nu puteai avansa profesional decât fiind membru de partid.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.