Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > “Ploaia de stele”, acum şi pe la tonomate

“Ploaia de stele”, acum şi pe la tonomate

Suficientă lume din piaţa asta mică şi meschină în care mă învârtesc se întreabă ce l-a apucat pe Băsescu să-şi strige aşa-zisul amar generat de tăcerea stelelor PD-L. Adică de ce, subit, n-ar mai fi mulţumit stăpânul portocaliilor de recitatorii oficiali de partid din studiourile tv. Eu nu cred că despre asta e vorba. Prototipul activistului fără idei proprii, trimis la televiziunile de ştiri doar ca să urce gradul de isterie din platouri şi să repete papagaliceşte nişte mesaje politice prefabricate-n Modrogan, este parte a strategiei de comunicare a PD-L. Decisă cu aprobarea liderului absolut. Pentru că, în ciuda aparenţelor, cel puţin la vârf, PD-L nu e vreun partid de troglodiţi. Lucrează, din preistoria lui Roman şi până azi, de la cotele fixe obligatorii de cotizat din furăciuni şi până la comunicare, extrem de profesional şi aplicat.

Până acum, din motive ce ţin de propria strategie politică, Băsescu şi ai lui au mers pe comunicarea de tip fascist: mesaje repetate la nesfârşit şi clasicul Fuhrerul are întotdeauna dreptate. Nu luaţi, de data asta, musai peiorativ alăturarea, e doar unul dintre modelele care se regăsesc în orice manual serios de profil. Avantajele mari au fost perturbarea oricărei încercări de dezbatere serioasă a unor măsuri catastrofale şi protejarea imaginii liderilor autentici de erodarea pe care ţi-o dă participarea la o guvernare de sacrificiu. Semnalul şefului de facto al PD-L vizează, după părerea mea, schimbarea strategiei de comunicare. Nu ştiu încă dacă şi a strategilor…

Dat fiind că blogul e citit şi de oameni din industria comunicării, aştept părerile lor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

130 thoughts on ““Ploaia de stele”, acum şi pe la tonomate

  1. nu cred ca pdl are cine stie ce strategii de comunicare. ca base se ia de ai lui din cand in cind e pentru ca nu vrea sa fie el tapul ispasitor. stie ca totul se deconteaza la alegeri sau poate la o noua suspendare(tentativa). le-a zis la ai lui sa nu mai fure asa sa-i vada lumea, ca el plateste la sfarsit, insa se pare ca nimeni nu da doi bani, toti fura pe fata. nu-l suspectez de loc pe base de strategii, de oricare fel. el e omul momentului, acum ride, acum plinge, acum zice ceva iar peste 5 minute se contrazice. e exact omul care face ce-l taie capul, nu tine cont de nimeni si nimic, nu are remuscari, e omul caruia nu-i place sa-i iesi din vorba, nu are argumente temeinice, doar fabricate pe moment. strategia care cred ca le-a impus-o e sa fure fara sa afle multi, daca se poate nimeni (doar ei, bineinteles). cam asta cred ca e strategia pdl (si a psd, which failed).

  2. strategie inseamna sa stii unde se vor indrepta lucrurile (ce se va intampla) peste ceva timp (> trei zile). crezi ca base stie ce va face maine ?sau de ce ?

  3. Apa, paie si bataie…era o vorba pe cand eram copil si de care radeam cu totii cand ne jucam in fata blocului :)Poate cumva in ziua de azi acesta vorba sa devina o crunta realitate..Asta ne pregatese oare “augustul” presedinte odata cu acele achizitii pentru jandarmerie? 🙁

  4. Este doar o alta perdea de fum parca Basecu. Citiva tuteri fara prea mare importanta vor fi aruncati in groapa cu lei a mass media, care imediat vor musca momeala si iarasi va fi abatuta atentia de la probleme mlt mai arzatoare, cum ar fi, de exemplu, ca in Romania se moare de foame la propriu. Se va dezbate o saptamina, maxim doua si apoi totul va fi dat uitarii, ca de obicei. In felul asta Chiorul impusca doi, ca sa zic asa, iepuri deodata. Pe de o parte, intoxica dezbaterea publica cu teme care practic nu sint pe agenda nimanui, cu exceptia politrucilor si a celor din cercul lor apropiat (comentatori, etc), pe de alta parte, este o amenintare voalata (sau mai putin) la adresa oricarui pedelist care incearca sa se foiasca in rind. Adica – “uite, ba, vedeti ce puteti sa patiti daca ma enervati? Nu ma faceti, ca stiti ca va pot pedepsi mult mai rau decit sa va dau pe gura ziaristilor, cum ar fi, sa pun DNA sau ANI pe voi.” Si stim toti ca poate…

  5. As vrea sa-i vad pe fruntasii PDL-isti la Gadea in emisiune alaturi de tine,Badea,Radu Tudor sau in emisiunea Danei Grecu;va curge sange!!!

  6. Stii ce mi-e teama …? Ca rezolvarea problemei nu-i la noi … Ca oricat am cunoaste si para-cunoaste strategiile “lighioanelor portocalii” , in frunte cu AL LOR sef , natia asta NU CRED ca a fost si NICI CA VA FI VREODATA in stare sa se debaraseze singura de cei care-o “siluiesc” !!! 🙁 (in ciuda celor invatate din Cartile de Istorie) . Cred ca soarta noastra s-a schimbat , de fiecare data CAND AU HOTARAT ALTII…
    Chiar si Revolutia , desi “mi-am bagat si io coada pe-acolo” , acum stiu sigur ca au “declansat-o” altii pt. noi ; noi am fost DOAR figurantii si actorii secundari !

    Asa ca , pana cand interesele mai-marilor occidentali nu le va dicta ca ar fi cazul sa se descotorosesca de sleahta asta pestilentiala care capuseste Romania (dar si care ASERVESTE Romania celor mai meschine interese occidentale !!!!!!) , pana atunci NU CRED ca se va schimba ceva la noi , oricat “ne-am da noi cu fundu’ de pamant !” 😥
    Cand , insa interesul le-o va dicta , ne vor scapa de aceste “javre” ca de-o masea stricata ; pana atunci n-avem decat sa scrasnim din dinti ca si-asa , mai mult de-atat si de niste rabufniri sporadice , NU SUNTEM IN STARE sa ne mobilizam si sa ne organizam (si STIU ce vorbesc … , ma lovesc zilnic de o multime de oameni si m-am lamurit cum ii “materialul” !) .

  7. Inca ceva … , oare din noua strategie de comunicare face parte afirmatia lui Videanu: “În ultimele opt săptămâni, PDL a crescut opt procente. Explicaţia este conştientizarea faptului că nu există altă soluţie” ?! 🙄

    Vorba cuiva de la “comentarii” : “Videne, ce drojdie folositi taica? Si care-i tinta, cit veti lua la alegeri , s-a hotarit…? STS-ul stie ce are de facut, sondorii vostri de opinii stiu, securistii vor… ?!” 🙁

  8. cu putin inainte de ora de dirigentie basesciana, madam udrea a fost la realitatea.
    imediat, zeus spune ca bossii pdl nu participa la apararea partidului.
    intrebarea este: cine pisoii mei gandeste la cotroceni?
    nu cumva base nu e decat porta vocea inteligentei blonde ?
    prea mari coincidentele, d-le ciutacu…

  9. Tactica de a trimite la televiziuni doar membrii de mâna a treia şi semiretarzi urmăreşte “retrogradarea” în ochii părţii cretine a publicului, atât a televiziunilor cât şi a celorlalţi invitaţi.
    Cu timpul, în minţile slabe, se formează ideea că unii lideri de opinie şi lideri ai unor partide sau sindicate sunt egalii slugilor cu care stau de vorbă, iar “stelele partidului” sunt la un nivel mult prea înalt pentru ei.
    La fel se întâmpla pe timpul Imperiului Otoman, când sultanul trimitea soli dregători mărunţi, pentru a-i arăta celui vizat “cât de neînsemnat este”.
    O eventuală “scoatere la rampă” a personalităţilor “grele” din PDL ar putea prefigura un atac mediatic însoţit pe fundal de acţiuni mult mai dure.
    “Sultanul” (Băsescul) şi “Marele Vizir” (în cazul nostru “greii” PDL) nu se mişcă decât cu armate imense în spatele lor (în cazul nostru DNA, ANI, Servicii etc).
    Schimbarea de atitudine a Băsescului, în afară de cazul în care nu rămâne decât o vorbă spusă “sub influenţă”, nu imi sugerează nimic bun.

  10. Toti uitam ca Hitler a avut un sfarsit.Singur.Daca ceea ce am citit este adevarat ,atunci strategia lui Base i se va intoarce grav impotriva.Ideea e ca stelele nu exista in pdl.Toti-o apa si-un pamant.Macovei ,lipsita de credibilitate.Lupta anticoruptie si reformarea-himere in care nu crede nimeni.Daca se va merge in continuare pe ideea :”toti sunt murdari ,deci eu sunt cel mai bun” (asa gandea si Hitler),atunci cel care ii va arunca in fata :”ai falimentat o tara, imparate ,nu traim bine” va avea rezonanta in randul oamenilor.Ghinionul lui Base e ca realitatea e prea cruda ca sa mai invinga minciuna.Iar miracole in economie nu vad posibile in urmatorii ani.Cat despre tacere,in tacere se fac cele mai marsave lucruri.Nu e vorba de tacerea unor lideri pdl ,ci de magariile pe care le pregatesc in tacere.Asa a fost si la alegerile prezidentiale.

  11. Victore, nu sint adeptul violentei si, prin urmare, de acord cu tine, avem nevoie de un popor! Dar, din pacate, pe teritoriul numit Romania, nu cred ca vom mai avea asa ceva. Varianta cu lunetistul ar fi mult mai simplu, desi, repet, nu o accept!

  12. Inca un UPDATE la cele scrise mai inainte de mine (desi mi-ar fi placut al-naibii de mult sa n-am aceste confirmari !!!): a reusit , CU GREU si nu de mult timp , sa “smulga” PSD-ul un parlamentar de la PDL …?!
    No problem ( 🙁 ) , se pare ca a si venit replica PDL: “Deputatul Marian Săniuţă şi-a anunţat demisia din PSD, spunând că va activa ca independent.” – bine , acum isi zice “independent” , da’ stim cu totii ce inseamna asta …!
    Ufff …!

  13. As numi ce se intampla acum, linistea dinainte furtunii !! la cat de inversunat este baselu’, nu se lasa fara lupta si cred ca ultima va fi urata si fara scrupule si se cam apropie ultima lupta mare pe care basexu o sa o poarte

  14. Cred ca Basescu e negru de suparare de cat de rau si-a luat-o la Iasi pe 24 si e constient de cat de rau si-o va lua constant pe unde va merge de acum incolo. Cred ca ploaia asta de stele nu are nici o legatura cu vreo strategie de comunicare ci doar cu furia nebuneasca a lui Basescu si cu dorinta lui de a redirectiona mare parte din huiduielile si atacurile indreptate asupra lui catre Videanu, Blaga, Berceanu, poate si Udrea (stelele partidului). Numai ca stelele nu vor sa fie carne de tun ca dobitocii de serviciu pe care oricum nu ii ia nimeni in seama: Murg, Toader, Talmacean, Petrescu, Berca, Visan, etc.

  15. Eu nu pricep de ce opozitia-i asa de nesigura pe ea?! Sa se datoreze faptului ca au avut in timpul cruciadei tampailor pedelisti, in avangarda, numai oameni care gandesc inainte de a deschide gura?! Si-au epuizat munitia??! Adica, vine Blaga ‘telectualul si-i “inchide” gura domnului Marga?! Sau “intra la bataie” Frunzaverde si il face KO pe d-l prof. Athanasiu??!! Nu pricep! Pana si cei din linia a doua, promovati de opozitie ii bat rau la kur pe ‘ai de stralucesc in capul prezindentiabilului. Eu zic asa: Mult zgomot pentru nimic! Daca nu s-ar fi fabricat atatea scenarii, daca in 2004 Basescu nu se “alegea”; ne-ar fi fost mult mai usor sa luptam impotriva lui Nastase acum -in caz de deraiere a acestuia, decat sa ne transformam intr-un Don Quijote colectiv. Intr-un fel, si pesedeul si-o merita! Si peneleul intr-o mai mica masura. Dar gata cu pedeapsa! E timpul sa aflam ce-au invatat din lectia de istorie, cu conditia de baza ca intre timp, la naiba, sa nu devenim istorie!

  16. O fi ‘ploaie’ la tonomate portocalii, dar nu nu ‘de stele’ ci doar de niste fanatici, ploaie de care se ‘scutura’populatia ca lebedele, fara sa mai lase urme.Nu cred ca seful statului chiar s-a gandit la conducerea PDL-lui ca la niste stele veritabile; mai de graba a folosit cuvantul in ironie, sau in expectativa aparitiei unor ‘stele’ reale care sa si vina cu o strategie de comunicare cu eficienta maxima si sa produca ceea ce se pare ca este pierdut 99%, credibilitatea.

  17. Cine uită că muuuuult peste 50% din bobor asclta manele si-i admiră pe ”ăi de s-au scos” subapreciază forța comunicării PDL.
    ”Fără de Noima”, ”Fără de Legea”, ”Fără de Scrupulele” și ”Fără de Rușinea” șunt transformate de ei în adevărate arme de convingere halucinantă. Pe unii îi vor convinge să-i voteze, pe alții (mai ifosiți, ca Oana Dobre) să-și exercite ”dreptul sfânt” de a sancționa morrrral ”întreaga clasă politică” Fără de Vot.

    Deci, au PSD-PNL-PC tupeul să facă o campanie bazată pe manele?

  18. Eu cred ca strategia asta de comunicare a fost o strategie gresita , pentru ca pdl a fost perceput ca un partid de aplaudaci care nu au alte pareri decat fuhrerul si oricat de buni comunicatori ar fii unii , e greu sa stergi parerea asta .
    E ca si cand ai face reclama la un produs defect pe care incerci sa-l prezinti ca pe unul nou .

  19. Este interesanta declaratia lui M.Sarbu: UNPR va sprijini coalitia cu conditia revenirii salariilor la nivelul iunie 2010 si majorarea pensiilor cu cel putin rata inflatiei. Din 2012 desigur. Nimic despre eliminarea sporurilor din ianuarie 2010, nimic despre taxarea pensiilor cu 5,5%. Sa speram ca populatia nu va cadea in plasa. Sau mai stii?

  20. Strategia de comunicare nu ar functiona, daca ziaristii nu au musca momeala cu o consecventa demna de o cauza mai buna. Asta insa cere ceva mai multa pregatire si pricepere decit gasim in media romaneasca. Nu vreau sa ofensez pe nimeni insa, daca va aruncati un ochi pe posturile de stiri de la vest, veti vedea diferenta.

  21. Dezbinarea celor mulți și incriminarea celor puțini a fost întotdeauna o armă folosită cu eficiență de lideri politici fără scrupule. Populația, în genere, fiind prinsă în capcana urii programate… Fenomenul nu este nou, ci a fost experimentat de prea multe ori în istorie ca să rămânem indiferenți. Isterizarea maselor și dezbinarea lor a fost și continuă să constituie un flagel periculos la care, se pare, nu ne-am format imunitate. Astfel de „acrobații” pot deveni fatale pe fond de criză economică! Și, drept consecință, indiferența devine o armă letala.

    De aceea, chiar daca va avea loc o schimbare de strategie, efecetele vor fi aceleasi, fiindca actorii sunt aceiasi. Probali ca Basescu nu este multumit de nivelul de dezbinare pe care l-a creat. Intentioneaza sa intre de acum cu artileria grea…

  22. Pana acum, din tot ce am citit, un singur comentariu a avut cat de cat o analiza corecta, cel al lui Misu.
    Desi se vede de departe influenta propriei sale opinii politice, omul a incercat sa o lanseze obiectiv si pe chestiuni teoretice de comunicare.
    Cei care l dati ca si terminat pe Basescu si pdl… Imi pare rau sa va anunt, va amagiti, din pacate pentru noi, oamenii astia nu or sa dispara asa curand si inca nu au epuizat toate tacticile, asa ca nu sunt nici de cum pe moarte, ci vii si mai activi ca oricand.
    Era si o vorba:
    Nu mor caii cand vor cainii.
    Analizand la rece, in momentul de fata:
    Voi vorbiti, va agitati, va dati cu curu de pamant, va creste tensiunea, va imbolnaviti.
    Ei isi iau cuminti salariile si beneficiile, isi vad de viata lor tihnita, isi fac afacerile in continuare!
    Cine e in avantaj?
    Nu mai pot ei de latraturile oamenilor, pentru ca stiu ca la momentul potrivit e de ajuns sa iasa cu o suma de bani, o punga de orez si asa mai departe si omul, chiar ala de latra pana mai atunci, va vota cum trebuie.
    Mai crunt e faptul ca nu sunt singurii care fac asa.
    La constanta, Mazare ca sa fie sigur ca va fi votat etern, da pachete cu alimente odata la doua luni pensionarilor, pai e clar cu cine vor vota astia.
    Deci, cum spunea si Hamlet, “Restul e tacere”.

  23. A compara sau facea analogie intre Basescu si fuhrer-ul de trista amintire e ceva total deplasat si asta fara nici o legatura cu greselile lui.

  24. E clar pentru mine ca este o strategie de protejare a celor care l-au ajutat sa castige si cred ca,contrar unora de pe bloc,Biserica este pusa acum in situatia de a fi fortata sa intre in sprijinul PDL(d-nei Udrea) care va aparea in postura de “Maica Precista” la urmatoarele alegeri,cu sprijinul Bisericii;ca doar e pe primul loc la increderea populatiei;vom trai si vom vedea!

  25. Daca nu neaparat ca specialist, ci doar ca om care castig ceva bani din comunicare (nu in Romania, ci in lumea europeana), dati-mi voie sa spun ca ceea ce dictatorul a decretat nu are nici cea mai mica legatura cu o veritabila strategie de comunicare.
    De regula, actiunile lui nu se bazeaza pe o programare strategica, ci pe eternul « faci ca mine, sau deloc »…cu varianta « ma lingi, deci existi »…
    Asa ca, ar trebui gandit ca el, nu ca un specialist in comunicare, pentru a-i intelege actiunile.
    Ce vrea acest individ ?
    Sa nu fie contrazis, sa fie urmat orbeste, sa domine absolut.
    Pana acum a lasat iluzia ca PDL il urmeaza in totalitate, iar restul clasei politice este cea oarba, surda si zaluda ca nu-i accepta preceptele…si iata ca greii partidului ii dau o lovitura (de imagine ?), delimitandu-se (prin tacere si neimplicare sociala) de actiunile in care el implica partidul.
    Aceasta atitudine este periculoasa pentru pozitia lui de dictator, caci exact cei care au ceva creier, la acest moment TAC…adica, il contrazic…adica, ii fac opozitie interna…adica, este mai mult decat posibil sa coaca ceva…
    Intrucat aceasta atitudine risca sa molipseasca si alti indecisi in a mai suporta tirania lui, trebuia facut ceva (doar se vrea un Putin de Romania, nu-i asa ?!?).
    Si atunci dictatorul le-a transmis acest mesaj : aveti grija ce faceti, ca eu sunt aici.
    NU MISCATI IN FRONT, BASE VEGHEAZA.
    Cam acest mesaj il vad eu transmis, tuturor membrilor din coalitia ce conduce la acest moment(tinte sunt si lideri din UNPR, nu doar cei din PDL).
    Un mesaj de forta, nicidecum o strategie de comunicare.
    Dar, pe de alta parte, transmiterea acestui mesaj denota frica, instabilitate, incertitudine, dezechilibru…
    Nu stiu daca este cazul sa facem o sedinta de psihologie sociala, ci sa analizam ce valuri/vanturi se vanturara prin serviciile secrete…ca frica/instabilitatea dictatorului de acolo izvoraste.

  26. Strategia lui Basescu este una de manual. În anii ’50 se preda la “școlile” de profil (nu cea de marină. cealaltă). Tocmai de asta mă uimește lipsa de eficientă a opoziției în contracararea acestei strategii. “Cine nu cunoaște istoria este obligat s[ o repete”. Mda, dar unul dintre liderii opoziției (Crin Antonescu) este istoric. Deci? Eu sincer nu mai înțeleg nimic 🙁

  27. Se apropie sfirsitul dictaturii portocali. Tu nu ii vezi ca sunt tot mai nervosi, au caelasi slogan la fiecare emisiune, sunt aceeasi oameni pe posturile de stiri.
    Sper sa nu fiu plecat din tara pina pica ordinari

  28. update
    cred ca discursul lui basescu ar trebui interpretat in cheia lui michel foucould, in care acesta defineste monstruozitatea, conducatori incestuosi ai unui popor canibal.
    mai cred ca ar trebui evocate cartile fundamentale ale dictaturii Recursul la metoda, Conversatie la catedrala, Toamna patriarhului.

    victore, mi’ar placea ca evocarea si interpretarea sa o faca Bogdan Teodorescu, poate gasiti impreuna ceva timp la vorbe grele, ori poate il convingi pe radu tudor sa il invite la o discutie pe tema asta.

    stiu ca trimiterea livreasca suna aiurea pentru multi, insa nu numarul lor conteaza acum si aici.
    fii sigur ca se va atinge targetul de audienta….

  29. Am retinut ideea lui Catalin, referitoare la inarmarea jandarmilor care au strigat, nu demult, chestia cu “iesi afara”.(!?!)
    La romani se incinge mai greu mamaliga, pentru ca Tara asta este, inca, destul de bogata ca sa suporte generatii intregi de hoti, iar romanul e istet si… se mai descurca! Asa ca ne putem pune speranta tot in tatuci si in Unchiul Sam, care, mai mult ca sigur, il va chema pe base la el, sa dea cu subsemnatul, ca martor, in procesul traficantului de arme Bout.Si cum informatia asta are suficiente semne ca s-ar corela cu alte stiri din mas media noastra, despre traficul de arme,dupa acest proces poate Base sa scoata ce stele vrea, steaua lui a apus! Si sa dea Dumnezau sa apuna dupa meritele lui! Ca americanii nu-i iarta pe cei care i-au sustinut pe dusmanii lor!

  30. Am putea comenta despre ce face si ce zice Smeagol, nonstop. Insa pe mine ma ingrijoreaza mai nou, declaratiile lui Videanu la TVR cum ca PDL-ul a crescut in sondaje (sanchi ) 8 procente, pentru ca vezi-Doamne , romanii au inteles ca alte solutii nu exista. Declaratia nu este destinata nici macar fanilor lui Guta deoarece nici macar astia n-ar putea inghiti o asemenea gogoasa. Basescu & comp. pregatesc terenul pentru marea fraudare de la viitoarele alegeri unde se va vota prin corespondenta. Iar pentru viitorii protestatari se pregatesc milioane de gloante , mitraliere,spray-uri paralizante , etc. Cum spunea Bogdan Teodorescu intr-o emisiune la Sinteza zilei, ca un abuz nesanctionat creaza altul si mai mare in viitor, este perfect adevarat si, tare mie teama ca vom vedea tupeul si ura sefului Cosa Nostra de Romania, ridicate la cote inimaginabile.
    Din pacate in Romania va fi din ce in ce mai greu de trait.

  31. Da, don Ciutacu. Si eu fac parte dintre cei care considera ca “în ciuda aparenţelor, cel puţin la vârf, PD-L nu e vreun partid de troglodiţi”. Nu-s toti idioti in partidul ala. Problema e ca aia care nu-s chiar tampiti, is extraordinar de ticalosi!
    Strategie? Sigur ca da! Nu-s priceputa-n comunicare asa ca ma abtin sa dau cu presupusul despre care strategie ar fi vorba. Dar o fi vreuna.
    Imi amintesc cu mare scarba faptul ca Basescu ne anunta in gura mare de intentiile lui dictatoriale si antidemocratice si n-a fost luat in seama. Pai, “separatia puterilor in stat” la nivel mic, local, se cheama ‘consiliu local’ – legislativ si ‘primar’ – executiv, da? Buun. Ce urla base din toti rarunchii pe vremea cand era primar? Aud? Pai, daca nu ma inseala memoria, cerea sa i se dea consiliu local… Un consiliu ascultator si supus, ca altfel cum sa poata el sa-si faca treaba?
    De ce ne miram acum de faptul ca vrea sa conduca tot cu mana de fier (si, fir-ar, reuseste!) cand “poporul” asta l-a votat exact cand el isi exprima tendinta asta cu voce tare si oricui dispus sa-l asculte. Ba chiar isi facea un titlu de glorie din asta! Acum ne mai miram?
    Strategie? O spune din nou cu subiect si predicat, in ticalosia lui, doar ca, din nou, nu reusim inca s-o intelegem…

  32. Din ce am urmarit eu atat stelele cat si patefoanele PD-L, numai prima categorie are credibilitate cand lanseaza invitatii de coabitare spre PNL. Ma rog, la nivelul perceptiei unora. Daca nu suntem ei in stare sa adune procente, macar pot sa le dea la operatie contracandidatilor. Ei vor justitie, ei vor dreapta unita, ce mai, salvatorii tarii. Iar nenorocotii de liberali se asociaza cu comunistii in loc sa vina langa ei, unde le e locul.

  33. he he he – s’au suparat “stelele” pe carmaciu’ tarii :))
    diversiune sau vor aparea noi cazuri mari de coruptie?
    cred ca mai repede e prima varianta – diversiune

  34. in curind,iararhile se vor stabili dupa performanta.
    Clasa BASESCU,VANGHELIE ,SI ALTI diletanti din saector ,si isi vor da seamna ca trebuie sa faca altceva…
    Baesescu sa predea lectii de intelepciune pentru omul
    de rind,

    iar VANGHELIE , sa se ia la trinta cu defectele democratiei , sa asigure echilibrul precar dintre clivajul sanatos ci consensul necesar.

  35. Ei, la naiba. E o strategie relativ noua. Ca aia de la alegeri a PSD-ului care a decis sa nu mai apara monstrii sacrii ai partidului: Nastase, Iliescu, Hrebenciuc. Dar pana si PSD-istii si-au dat seama, in final, ca nu e ok. Si l-au cooptat pe Iliescu cu basca lui in ultima zi. Oricum, atunci a fost ceva ciudat. Impresia mea e ca s-a primit o comanda din extern. In ultima zi Geoana s-a dus la Vantu, Iliescu a venit la dezbatere cu basca aia de comunist in cap. Ciudat, ciudat.

  36. apreciez interventia d/lui cosmin coman,liderii psd uzati( fantomenle resuscitate pe internet),ar trebuyui sa ia concediu..,. sunt atitia tineri capabili si dornici sa faca treaba .. cinstita , iar ei nu si-au pierdut inca virginitatea morala….

  37. Când a apărut ca din senin partidul lui Oprea am fost decepționat de pirueta făcută de Cristian Diaconescu. Cu timpul m-am lămurit că aproape toți erau nu simpli frustrați în PSD sau PNL, ci ofițeri sub acoperire plasați de defuncta(așa mai cred unii)Securitate în toate structurile (partide, presă, justiție și orice are tangență cu decizia), care primiseră ordin să iasă din căcatul disimulării și să treacă la distrugerea poporului român sub comanda celui mai odios exemplar al acestei structuri ceaușiste, Băsescu.Așa că vrem nu vrem strigătul Moarte securiștilor din ianuarie 1990 se întoarce sub forma Moarte poporului român, cel care nu le-a fost recunoscător pentru că nu l-au mai susținut pe Ceaușescu în 1989.Videanu,Blaga,Berceanu,chiar și cocalara Udrea, sunt probabil ofițeri cu greutate în structurile actualei dictaturi, pentru că nu puteau să facă în ultimii 20 de ani toate ticăloșiile știute și neștiute și să rămână de neatins.

  38. @all: poate ma lamureste si pe mine cineva de ce sunt o gramada de oameni care scriu ce le trece lor prin cap sub texte care n-au nici cea mai vaga legatura cu strabaterile lor interne

  39. @Victor Ciutacu: pentru a se baga in seama. pentru a se da cunoscatori. pentru ca e blogul domnului Victor Ciutacu. pentru ca multi isi inchipuie ca dumneavoastra salvati natiunea.
    Cred ca acestea sunt cateva…cauze…presupun!

  40. @ Victor

    Pentru ca toti avem senzatia ca daca spunem ce ne trece prin cap intr-un spatiu cu vizibilitate si audienta cat mai mare , spusele noastre capata un fel de legitimitate . Eventual , un statut de adevar irefutabil . Tine de natura noastra interioara , vrem sa ne fie confirmate parerile . Ce confirmare mai buna decat sa spui totul in public , cu o audienta cat mai mare ? Sa-ti amintesc ca Hyde Park-ul e vechi de cand lumea si ca englezii sunt poporul cu cele mai slabe veleitati revolutionare . Daca au putut refula vorbind pur si simplu in public . Poate ca si blogul are acelasi rol perfid , de adormire a spiritului civic militant . Nu ti se pare ca sunt multi revolutionari pe aici ? 🙂

    PS Scuze , ma simt vinovat . Nu o data , plecand de la un articol al tau am vorbit despre cine stie ce altceva . Mi-e greu sa ma abtin . 🙂

  41. Din ceea ce se inatampla in PDL se pot distinge:
    1. Un nou OBIECTIV STATEGIC;
    2. O noua ABORDARE TACTICA;

    Este lesne de identificat cotinutul celor doua de mai sus.

    Comunicarea este doar un element de tactica subordonat noul obiectiv stategic. Vom mai avea multe elemente “novatoare” in continutul tacticii basesciene.

    Vom aveam multe surprize.

    VESELA TARA !!!

  42. Poate pentru ca prea putini au rabdare sa citeasca, dar ce-i cel mai important sa si inteleaga ce vrei intr-adevar sa transmiti prin cele scrise; in schimb numai la simpla vedere a “pozei” fiecare incepe sa-si dea cu parerea in legatura cu adevaratele “strabateri interne de zi cu zi”.
    In legatura cu pleiada de “stele”, numai din ce-am vazut in dupa amiaza zilei de ieri,mi s-a parut ca indivizii ce apar mai tot timpul pe sticla repetand incontinuu aceeasi poezie impusa de tatic incep deloc timid, sa sporeasca in agresivitate, obraznicie,cu alte cuvinte sa ridice minciuna la rang de adevar absolut.
    Spinu si Popoviciu au facut naveta intre A3 si Realitatea certandu-se si tipand cu toata lumea, iar Oltean, pe care sincer nu l-am mai vazut demult la un talk-show mi s-a parut mie mie a fi cel mai incisiv.
    Strategiile par sa se schimbe, si tare mi-e teama ca din nou, cu toate aliantele si strangerile de mana ale opozitiei sa nu ne trezim din nou chitaind stransi de usa “schimbarii strategiilor” baietilor destepti in favoarea poporului suveran.

  43. Basica acest Hosni Mubarak al Romaniei , demagog de rang inalt isi face jocul ;adica jocul de-a golaneala romaniei ; mai plinge (in bataie de joc)pe umarul populatiei dupa care le taie citeva procente din pensie , salarii , etc,in cazul Ritzi-pitzi ne spune ca nu intelege de ce nu se ancheteaza dar inainte se sfatuieste cu PDL si chiar le indica cum sa se voteze altceva,etc.
    A sosit timpul pentru Hosni Mubarak si pentru Basica sa se retraga.Gata cu golaneala tov. Basica.

  44. off topic:
    mubarak si-a trimis militienii si securistii imbracati in civil ca fiind manifestanti pro-mubarak pt a provoca batai impotriva egiptenilor… la fel o sa faca si basescu la o adica.
    e de studiat

    pdl este latura politica a SECURITATII… MUbasescu si-a chemat securistii la ordine pt eventualele revolte ale populatiei

  45. Văd că nimeni nu a remarcat cea mai grea problemă de comunicare a PDL&Basescu:
    Chiar daca iau vreun post tv sau radio sub control, ai dracu consumatori nu vor sa faca rating pe acolo. deci cheltuie mult ca sa se adreseze unui segment extrem de restrâns!

    Pe de altă parte unii ca Vișan, Popoviciu etc. au ajuns să diminueze ratingul emisiunilor în care apar. De curiozitate, a facut cineva o analiză a căderii audienței în emisiunile la care apar astia, după primele 10 minute de emisiune?

  46. pe mine ma enerveaza ideea unei schimbari de comunicare din partea PD-L-ului si presedintelui…pentru ca se va intampla faza clasica de crestere in sondaje,dinaintea alegerilor. pot sa pariez pe intelectul meu,ala care se mai zbate,ca 30% din romani nu sunt capabili psihic sa voteze. da,stiu,sunt un nebun care ar reface total notiunea de democratie,daca ar avea sansa. dar nu mai vreau sa vad prostie. si este atat de rezistenta…evolutia rasei umane in general nu e atat de rapida pe cum se mediatizeaza.
    vreau sa vad poporul in strada. si eu cu ei. astept “scanteia”. de nebun nu am ce sa fac singur,sunt o molecula intr-un ocean care trebuie sa faca valuri. daca face valuri,si eu pe acolo.

  47. putin te-as contrazice, dar, doar putin.
    mai nou, Cristian Preda ar vrea in parlament un prag mai mic , de 3%.contrar dictatorului care afirma:
    luni,12/4/2010, la B1Tv, că este un susţinător al pragului electoral de 10% pentru intrarea în Parlament, sau a un unui sistem electoral care să permită existenţa a două partide mari, care să alterneze la guvernare cu sprijinul unui partid mai mic.

    “Eu sunt un partizan al pragului de 10% . Dar, cel mai corect, dincolo de prag, de neprag, (ar fi nevoie de – n.r.) uninominal într-un singur tur sau în două tururi. Asta va crea două mari partide care vor alterna la putere cu sprijinul unui partid mai mic, eventual. Cât timp vom sta tot în Coaliţii, nu vom avea guvernări coerente”

    asta e o alta discutie insa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.