Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Papuaşi; suntem cea mai Nouă Guinee

Papuaşi; suntem cea mai Nouă Guinee

baietii

Aflu stupefiat de la Dorin Chiotea, care transmite de la Soci pentru Realitatea TV, că Alexandru Teodorescu şi Radu Şovăială, calificaţi în competiţie, nu pot participa fiindcă n-au sanie de rezervă (aia de concurs e nesigură după ce s-au răsturnat la antrenament). Îmi vine să urlu de furie şi de revoltă. Primul dintre ei mi-e nepot, dar nu am nici un merit că are stofă de campion. Nu l-am văzut de când era mic şi am aflat de performanţa lui din presă. M-am bucurat, m-am mândrit cu el şi am aşteptat să văd pe loc termină băieţii. Ca astăzi, în drum spre casă, să mă lovească ştirea asta stupidă în moalele capului. Dacă auzeam mai devreme şi ştiam că marele şi finul european Octavian Morariu de la COSR nu e-n stare să producă un echipament de rezervă pentru sportivii care-i asigură traiul burghez, mă dezbrăcam iar, mă făceam preş pe la prieteni şi-i trimiteam eu pe copiii ăia cu o a doua sanie. N-ar fi fost prima oară când i-aş fi făcut treaba preşedintelui COSR…

UPDATE: Marea muşamlizare e-n curs. Vom afla că au avut copiii sanie de rezervă, dar greşeala de pilotaj a decis comitetul de organizare să nu le mai permită accesul în competiţie, din motive de securitate, evident. În acelaşi timp, la Soci au loc şedinţe de anchetă şi sesiuni de înfierare. Marele interes e răspunsul la întrebarea ucigătoare “de unde a aflat presa?”

4

LATE UPDATEGata, Comitetul Olimpic a anunţat public că sportivii nici măcar nu-s atât de valoroşi şi că au ajuns la Olimpiadă dintr-un noroc (eu zic să vă uitați la pozele din Cupa Mondială). Eu sunt de vină, că-s unchiul nemernicului care a rupt bunătate de sanie. Chiar, trebuia s-o ţină în tiplă, nu să iasă cu ea pe pârtie. Să-i oprească, din diurnă, banii pe ea, să avem sanie şi pentru Olimpiada viitoare. O s-o plătesc eu…

3

Comentarii

comentarii

Similar Posts

54 thoughts on “Papuaşi; suntem cea mai Nouă Guinee

  1. Ce si-a propus oare COSR pentru Jocurile Olimpice de iarna de la Soci?Nu cred ca prea mult…Sa va fie rusine!Sunteti la fel ca cei din care va trageti “politic”:niste hoti,impotenti,parveniti si lasi! ce mult as vrea sa vad o emisiune cu invitati din “rezervatie” !

  2. Este vina celor 2 coabitaci ponta si basescu si a sistemului mafiot ce il reprezinta ei. Nu traim intr-o tara normala

  3. Cred ca si tie iti vine sa urli de ciuda cand vezi in ce hal a ajuns pista de ob si sanie din Sinaia atat de draga amandorura.
    Din pacate n-o sa mai existe un Panturu niciodata ,niciodata.Cat de borfasi erau comunistii(Scaunas & company),erau in stare sa faca mult,mult mai mult decat Morariu & company.
    Romania nu mai este o tara ,este o ruina, care nu poate fi comparata nici macar cu vreo Guinee.Papuasii sunt jigniti, in momente de comparatie cu romanii.Din 1945 tara asta n-a fost condusa decat de prosti ,hoti,oportunisti s.a.m.d.
    Nici in 200 de ani nu ne mai revenim, in orice organism international am intra.
    Eu unul nu mai sper nimic si ca mine sunt nenumarati.

  4. Păi, dacă tre’ să ne adunăm să punem bani pentru toate alea în ţara asta, după ce am plătit taxe şi impozite în toate direcţiile şi sub toate formele posibile şi imposibile, eu zic să ne facem o ţărişoară a noastră, să ne organizăm noi taxele şi impozitele… şi atunci o să iasă şi de o sanie de rezervă, schiuri de rezervă, adidaşi de rezervă, şosete de rezervă, săpun, apă caldă şi toate alea…

  5. Pai in presa scrie ca au cazut de doua ori la antrenamente si organizatorii au hotarat din motive de securitate sa le interzica participarea. Care e adevarul COSR?

  6. @alex constantin: numai de asta nu mai erau vinovati
    @Bogdan: unde sa mai inventezi un Panturu cand tu ai avut zeci de milioane pentru FOTE si n-ai reabilitat unica partie de bob?
    @oare!: pana azi noapte cazusera doar o data. au mai cazut si-n somn?

  7. Intr-o tara mizera ca a noastra , ce ne mai uimeste !? Stiti ca sportivii care practica spoturile de iarna se antreneaza vara … la mare ? Stiti ca merg in cantonament 4-5 sportivi , iar delegatia cere-i insoteste , cuprinde peste 20 de persoane , cu masa si cazare gratuita ? Cine sunt ei ? Leprele sistemului bolnav pe care trebuie sa-l suportam noi , sefi de federatii , rude ale lor , sotii , copiii lor , etc . De aceea nu au bani pentru o nenorocita de sanie !!! Adunatura de lichele profitoare ! Dar , bucurati-va : asta e Romania reala !

  8. Nu trebuie sa tot dam vina pe tara.Ea ne-a dat ce are mai bun.Noi,locuitorii ei suntem cel putin ciudati.Inca nu au demisionat vinovatii?Mai stau acolo?Noi,ceilalti ce facem?Nimic ca de obicei?

  9. Din cauza unor nemernici am ajuns de rasul lumii. Inainte erau bancurile cu albanezii, acum le-am luat locul . Pe care sa-l injuram, pe Morariu sau pe Banicioiu ? Mai bine pe amandoi.

    P.S. Si cand ma gandesc ca am o sanie in balcon si sta degeaba. :))

  10. Mereu trebuie sa gasim un vinovat? Sa dam vina pe cineva!
    NOI toti suntem vinovati pentru ca ne complacem in diferite situatii. Degeaba injuram, aratam cu degetul si ne uitam in trecut. Trecutul nu ne lasa sa inaintam. Cred ca toata lumea ar trebui sa-si aduca aportul. A venit timpul ca sa nu mai lasam lucrurile sa se intample, ci sa fim uniti fara a cere ceva in schimb.

  11. Sa fim seriosi , suntem in Romania , daca aveau o a doua sanie era ceva anormal asa ca au numai una , ceva banal. Astia nici daca iau șpagă sau daca le iese ceva comision nu sunt in stare sa facă ceva calumea. SUNT SATUL DE INCOMPETENTA CELOR CE CONDUC ORI CE ORGANISM CE E DE STAT , DE LA PRESEDENTIE PANA LA ULTIMUL FUNCTIONAR CE LUCREAZĂ LA STAT, sunt satul , nimeni nu își face treaba , nimeni nu e pus in funcție pentru ca e bun in ceace face, profesionist,studii in acel domeniu, doctorat,masterat,toți vor de la funcțiile lor numai bani si șpăgi dar de muncit ?! CAM GREU CU MUNCA! Păcat ca cei care termina cele mai bune facultati din tara si străinătate cu masterate si doctorate nu au nici o șansa sa facă ceva pentru tara asta pentru simplul fapt ca nu au bani sau relații sa poată sa ajungă intr-o funcție la stat si suntem condusi numai de oameni care au diplome si nici măcar nu stiu adresa facultatii de unde au diploma.HAIDETI SA FIM REALISTI !!!!

  12. revoltator, rusinos,…si ar mai fi si alte expresii, da’ nu vreau sa le expun aici….

  13. @LILIANA NIMAT: ce cacat de “aport” sa ne aducem? parca suntem la Plenara CC al PCR. sa le luam noi sanii? nu le dam bani la buget pentru asta?

  14. eu zic ca aportul sa nu mai fie in numerar ci in natura ! numai ca romanu’ nu iese la “natura” decat odata la 45 ani deci mai avem de asteptat vreo 20 … eu o sa fiu apoape pesoniar pe atunci….
    Poza asta spune tot
    (sper ca nu e problema cu linkul….)
    Am inceput sa cred ca e pacat ca au decimat minerii… acum ar fi fost un moment optim sa vina la bucuresti…

  15. Mi-as arata idignarea, dar nu mai am putere… “Ne-am saturat de palavre, de carti si filme de soc,
    Cu vampe, regi si cadavre, cu stele de iarmaroc.
    Ploaia care va veni
    Le va potopi pe toate.”

  16. @Dana: imprumutata de la aia de la Soci, nu adusa de acasa si inscrisa ca atare. eu zic sa mai ia una si de la Carrefour, sa aiba interimar la rezerva 🙂

  17. Ajutorul de care au nevoie sportivii nostri nu se rezuma la o sanie sau un echipament (desi nu contest importanta acestora atat pentru stima de sine a sportivului, cat si pentru desfasurarea antrenamentelor si obtinerea unor rezultate corespunzatoare in consonanta cu evolutiile colegilor din celelalte tari). Este laudabila orice initiativa individuala de sustinere a unui sportiv, a unui club! Dar unde este contributia autoritatilor romane? Unde este sprijinul acestora? Unde ne sunt bazele sportive? Ne spunea cineva acum cativa ani ca nu suntem o natie de inotatori! Cat de rusinos sa spui asa ceva dintr-o asa pozitie! Probabil cu atat mai mult se va spune ca nu suntem o natie de patinatori sau schiori! Si, totusi, sute de copii din Bucuresti practica in conditii de neimaginat patinajul artistic de performanta! In mall-uri, daca va puteti imagina asa ceva! Iar rezultatele lor la nivel national sunt de top! Va imaginati cat potential si ce ambitie… Sunt de top chiar si la nivel international. Urmariti (daca nu credeti) evolutiile patinatorilor romani la Sofia, Budapesta, Sarajevo… Avem aur, argint si bronz la categoriile Cadeti si Novice (9-12 ani). Nu e deloc putin! Acesti copii ar putea reprezenta onorabil Romania si in urmatorii ani. Dar cui ii pasa de ei? Risca sa se piarda generatii intregi in lipsa unui patinoar! Iar ignoranta maretilor nostri conducatori taie adanc in sufletul micilor nostri sportivi… FACETI CEVA!!!

  18. Victore,
    Lumea, in Romania, are treburi mai importante: trebuiesc gasite functii pentru oameni nu oameni pentru functii. Si ne mai miram ca nu ajung banii in sport, sanatate, pensii, etc.

  19. Pe nenorocitii si nulitatile din aparatul de stat nu intereseaza dekt afacerile si bunul lor trai.De inbuibati ce sunt nici nu mai catadicsesc sa aplece privirea in jos,la cei ce i-au ales,ii hranesc si-i suporta…Dar pana cand ????Eu cred ca nu stim sa folosim FB-ul cum ar trebui.Acesta ar trebui sa ne uneasca.

  20. Ar trebui luată lista ”însoțitorilor”lotului de bob-sanie și văzut cine se află acolo și de ce. Pun pariu că sunt mai mulți ”însoțitori” decât sportivi. Cu banii cheltuiți pe deplasarea lor se puteau cumpăra (la timp) săniile necesare. Nu poți lăsa un lot (fie el și de sanie) să-ți reprezinte țara la cea mai mare competiție sportivă – Olimpiada, fără măcar să-i asiguri minimum de echipament necesar. Doar pentru asta și dl.Morariu și cei din federația de Bob-sanie ar trebui să-și dea demisia.

  21. Te-a mentionat, suparat, Secretarul general COSR pe Antena 3 cumva ca “unul dintre ei este si nepotul cuiva important din zona mediei”. Urma sa te identifice drept vinovat de toata treaba.

  22. Incredibil.Tara asta e dusa rau.Eu nu as dona bani pentru nicio sanie.As dona numai ca alesii burtosi ai natiei sa isi schimbe parcul auto.Secretarul COSR nu are nicio vina.Cred ca Adrian Iovan este de vina.A doua sanie era in aparatul de zbor prabusit.

  23. Azi e una din zilele in care ma simt umilit de tara mea (pe care o iubesc). Urla in inima mea sentimentul de revolta, ma simt abandonat in oceanul cu sperante din care sunt convins ca nu se va materializa nimic. Trist privesc olimpiada nu din cauza organizarii ei (una foarte buna) ci din cauza reprezentarii sportivilor romani. Dr peste toate astea azi am primit o veste ingrozitoare pentru un iubitor a sportului “nu mai participam”. Si aceasta neparticipare nu vine din cauza sportivilor, accidentari sau altceva ci din faptul ca nu mai avem sanie!!! O sanie asta cauzeaza neparticiparea!!! Cum asa ceva??? E revoltator dezgustator si tragic!!!

  24. Ca fost practicant al acestui sport si fost component al lotului national de sanie, pot sa va spun cu mana pe inima ca NU EXISTA SANIE DE REZERVA! ai una si gata! Daca “prin absurd” rusii isi faceau mila de noi si ne “ajutau” cu o sanie ( cu toate ca in anii de competitii internationale, nu am intalnit o asa marinimie) nu poti concura cu ea fara niste antrenamente riguroase. Dureaza foarte mult acomodarea cu o sanie “noua”. Sa nu incerce nimeni sa musamalizeze acesta incompetenta acelor de la COSR si sa ii denigreze pe acesti baieti, pe care ii cunosc personal si stiu cat au muncit sa ajunga la cea mai importanta competitie sportiva. Traim in tara unde toti sunt fascinati de niste drogati si betivi care alearga dupa o minge…. Adevaratii sportivi nu conteaza … sa ne fie rusine 🙁

  25. Auzi Dn Ciutacu? Acum n-ar trebui sa aplicam acelasi algoritm de gandire ca tine??? Nu spuneai tu odata ca problema cainilor vagabozi nu e a tarii, ci a iubitorilor de animale care ar trebui sa-i ia acasa pe toti?? Eu care nu iubesc bobul, sania, ski-ul, fotbalul, n-ar trebui sa ma revolt ca se dau bani de la stat pentru a sustine aceste sporturi?? Daca cineva iubeste aceste sporturi, sa le sustina din banii proprii, NU!?!? Sau acum e alfel? A nu se intelege ca eu sunt deacord cu situatia celor doi sportivi, dar pun putin in balanta modul de a gandi al unora, vis-a-vis de interesul personal.

  26. La omul sărac, nici boii nu trag. Poate ca si in fruntea acestui for ar fi bine sa vina niște vitei. Poate ca asa, macar o vreme, o sa fie altfel.

  27. Nimic nu se obtine in sportul de azi fara investitii! Si parca nimeni nu doreste sa le faca. Odata sa refaca bazele de antrenament, sa creeze academii din care sa iasa mari campioni. Toti guvernanti si presedintii pe care i-am avut s-au pozar cu marile valori ale sportului romanesc, pentru imagine, dar cand a fost vorba sa scoata banii s-au facut ca au alta treaba! Minciuna si mizeria in care se zbat sportivii romani nu a interesat pe nimeni timp de 20 de ani, chiar pe nimeni !!! Daoar cand a fost vorba de poze si de alte chestii electorale de imagine atunci au fost buni sportivii in rest i-au tratat cu spatele ca pe ultimele gunuaie! Sa mearga toti sa reprezinte tari civilizate unde sa poata sa performeze ca in Romania nu se intrezareste nimic bun pentru ei, doar promisiuni neonorate veci!

  28. @adrianȘ pai tu deja le-ai dat banii, platindu-ti taxele la buget. de unde se alimenteaza si federatia de sanie. deci nu-ti cere nimeni un leu in plus. n-am inteles care-i interesul meu personal. imi crestea stima de sine/mine daca iesea nepotul pe nu stiu ce loc?

  29. Dupa ce am citit pe acest blog am auzit la Europa FM ca ei au primit sanie, dar nu au putut convinge arbitrii ca sunt in stare sa participe la proba fara sa se accidenteze (sau ceva de genu)…acum vad ca ai scris ca e o musamalizare la mijloc… ce magarie, asta nu mai e spirit olimpic

  30. Victor – intreb si eu – e treaba COSR sau a Federatiei de specialitate (via MTS)? Din ce stiu eu, Federatiile asigura echipamentul sportivilor, ele fac strategia, ele aproba participarea sportivilor in competitii si propun lotul pentru Olimpiada. COSR doar organizeaza delegatia si mai are niste fonduri pentru pregatirea sportivilor, accesabile de catre oricare dintre federatii pe baza unui program/proiect.
    Mi se pare un pic exagerat sa sarim la gatul lui Morariu pentru lipsa echipamentului, aia e in primul rand treaba Federatiei. Parerea mea…

  31. adrian, nu inseamna ca daca nu iti place sania bobul sau alte sporturi de iarna nu trebuie investit in ele. Sportul in general e oglinda tarii. cu cat iei mai multe medalii la o olimpiada arati ca o natiune puternica, daca nu iei nici o medalie si te prezinti jalnic (n-ai nici macar echipament) atunci arati pe plan mondial ca o natiune imbecila si mizerabila

  32. Nu cred ca problema s-a pus ca nu ar fi avut sanie de rezerva (acum, realisti sa fim, cine s-ar fi dus pana-n Rusia cu o singura sanie ?!). Problema a fost ca unul dintre cei doi a avariat sania la antrenament, dar s-au prezentat cu sania de rezerva pentru a putea participa DAR nu au fost lasati de oficialii rusi invocand faptul ca s-ar fi putut repeta tragedia de la Vancouver 2010 cu sportivul Kumaritasvili (care s-a rasturnat la antrenament iar apoi in concurs a decedat).

  33. @Radu: eu zic sa nu crezi. au sunat la Sinaia sa le-o trimita p-aia de rezerva la o zi dupa doar ca sa avem mai multe pe stoc 🙂

  34. in apararea lor toti cei de la COSR rostesc aberatii, nu pot sa cred orice mizerie aruncata de unii care nu sunt capabili sa-si faca treaba profesionist. RUSINE!

  35. Eu zic sa-i facem cadou domnului morariu un capac de wc si o folie de plastic pe care sa-i scriem “multumim pentru vis” si “brought to you by rasta rocket”….

  36. vorbele astea sunt spuse fara rost si la cald ,fara a lua la cunostinta situatia lor>>> acuzele facute de dm nu isi au locul. aceste vorbe trebuiau spuse dupa ce va interesati mai mult si mai amanuntit>>>se vede ca nu aveti experienta si comentati aiurea..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.