Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Nürnberg-ul Arogantului. Peştele mare

Nürnberg-ul Arogantului. Peştele mare

Năstase a luat doi ani cu executare (şi cu recurs) în dosarul Trofeul Calităţii. E, la mai bine de şapte ani de la instalarea regimului Băsescu şi într-un moment politic greu pentru fostul său contracandidat la prezidenţialele din 2004, una dintre ţepele din Piaţa Victoriei pe care acesta le-a promis. Este greu de comentat, în cunoştinţă de cauză, un verdict al instanţei într-un proces unde n-ai fost nici parte, nici martor. Aşa că mă voi rezuma, pentru moment, doar la aspectele cu încărcătură politică.

– Sentinţa e o gură de oxigen pentru Băsescu (în sfârşit, a muşcat peştele mare!) şi a lui campanie anticorupţie. Imaginea publică e că nu l-a demonizat degeaba.

– Opoziţia primeşte o lovitură cruntă-n plex exact când reuşise (oarecum) să se suie pe valul nemulţumirii populare şi să se desprindă în sondajele de opinie. Propaganda portocalie, de regulă performantă, nu va precupeţi nici un efort s-o anatemizeze.

– Mesajul transmis această condamnare tuturor celor care ar putea compărea în faţa instanţelor e clar unul de intimidare: dacă faci ciocu’ mic, poate te sare rândul, ai chef să protestezi, vin mascaţii cu duba peste tine.

– Năstase a fost demonizat mediatic şi electoral că ar fi cel mai bogat şi corupt om (miliardul din Marea Chinei) din România. Condamnarea nu vizează nici Sidex, nici Alro, nici Petrom, ci un simpozion de trei parale unde alţii ar fi strâns bani pentru campania lui prezidenţială, într-un dosar cu mai mulţi martori decât la Nurenberg.

– Cariera politică a lui Năstase e într-un punct de inflexiune. Cu siguranţă, dată fiind iminenta sa transformare în trofeu electoral, se vor face mari presiuni asupra lui pentru a ieşi din prim-plan, dacă nu chiar pentru a se retrage de la vârful PSD.

– Abia acum s-a deschis cu adevărat Cutia Pandorei, uşor crăpată până azi. Odată instalată o eventuală guvernare USL, Băsescu ori pleacă la prietenul lui Al-Assad (dacă o scăpa viu şi ăla până atunci), ori îşi ia adio şi de la funcţie, şi de la libertate.

P.S. Am fost angajat într-o instituţie direct subordonată primului ministru, dar nu am lucrat nici cinci minute cu/pentru el. Asta nu mă împiedică să scriu şi să spun răspicat că Năstase a fost cel mai bun premier din istoria noastră postrevoluţionară.

UPDATE: Ion Cristoiu şi-a împlinit vocaţia. A ajuns angajatul lui Dan Andronic

Comentarii

comentarii

Similar Posts

104 thoughts on “Nürnberg-ul Arogantului. Peştele mare

  1. adineaori, pe realitatea tv se ‘diversiona’ cu ‘clasa politica la fel’ (un tip de la formatia ‘luna amara’), dar cel mai tare urmeaza diversiunea cu regele.mira-m-as sa nu le trazneasca o aberatie, basistilor, de genul unui referendum in care intrebarea sa fie:’doriti monarhie sau republica?’

  2. Cat timp doi, din cei trei judecatori de la ICCJ, sunt fosti subaleterni ai lui Daniel Morar, iar sentinta a fost data intr-un dosar cu prejudiciu ZERO (cf.expertizei) nu mai este nimic de comentat!

  3. Pertinent comentariul tau, esti un jurnalist de exceptie, bravo tie!!!
    …cat despre ciclopu’ si gasca lui de idioti facuti gramada …greu de spus , cert e ca TREBUIE sa scapam de ei,in orice fel s-ar intampla asta !!!
    Cei 2 ani “rezervati” de chioru’ pt. Nastase…patetic!!!
    De cate setinte “pe viata” ar trebui sa “beneficieze” gasca piratului-hot si a piticului-porno pt SUBMINAREA ECONOMIEI DE STAT SI GENOCID???

  4. Este foarte clar un dosar politic.
    Adrian Nastase trebuie sa faca un pas in spate, deocamdata, parerea mea.
    Eu cred ca va scapa la recurs. Pana atunci liderii USL sa se abtina de la comentarii pro Nastase.
    Am o singura intrebare: daca Adrian Nastase a fost condamnat la 2 ani de puscarie cu executare, solutie atacabila cu recurs la ICCJ, atunci jaful national savarsit cu buna stiinta, in valoare de miliarde de euro, de catre cuplul BASESCU-UDREA, cam cati ani de bulau ar merita?!
    Cel putin 20 de ani, daca nu mai mult, pentru genocid impotriva poporului roman.

  5. condamnarea lui Nastase este o dementa totala. daca ne gandim ca vine din partea presedintelui in functie nu este nicio surpriza, pana la urma. impostura pedelista si-a aratat azi fata, in toata hidosenia ei. pai daca un fost prim ministru cu o armata de avocati nu s-a putut feri de lovitura nemerniciei portocalii, cu sute de martori intr-o facatura de proces, atunci ce sanse la justitie sa mai aiba un protestatar din Piata Universitatii, spre exemplu. per ansamblu, parca traim un vis urat sau jucam in cea mai proasta piesa de teatru a epocii noastre. nu sunt religios, dar Dumnezeu sa ne aiba in paza!!!

  6. Bai ce va tot bagati voi nasul in hotararea instantei cand nu aveti habar despre aceasta materie.in al dolea rand cat au tras tara cu petrom din cauza acestui condamnat nu va mai ganditi.O sa spuneti lasa frate si altii au furat.
    GATA !! Foarte bine daca si altii si aia sa fie judecati,foarte bine ca acesti ingamfati ajung sa plateasca hotia lor.Numai comentati si nu va mai dati voi alaturi de toti hotii,are 3 dosare penale,vi se pare usa de biserica ?! Foarte bine ca justitia este corecta si sa pice si altii,toti cei care au furat.

  7. @Soso: tu esti normal la cap? ce legatura are privatizarea Petrom cu dosarul penal “Trofeul calitatii”? sau se condamna, priceputule la justitie, pe baza perceptiei opiniei publice asupra vinovatiei unui om?

  8. Ciutacia ta, verdictul dat in speta Nastase este o jena a justitiei, pentru ca ce a facut Nastase nu se incadreaza nici de frica in textul de lege pe baza caruia l-au condamnat. Mie mi se pare condamnare pe baza de probe de-alea, gasite dupa venirea la putere, adica dosar fabricat 100%.
    Daca ai rabdare cu o analiza juridica a unei mizerii judiciare

  9. Asta e Soso, cind in tara asta de 22 de ani se fura la greu, iar virful de aisberg al furaciunii e in epoca chiorului, vrem sa felicitam justitia asta de rahat care condamna o smecherie legala de doi lei. Cit s-a furat? Miliarde, cam de vre-o 4-5 ori PIB-ul Romaniei si facem justitie de doi lei. Hai sa mai prostim pe prosti.

  10. SINGURUL ROMAN in stare sa preia presedentia si sa readuca demnitaea acestei tari este Adrian Nastase. Toata LUMEA cunoaste acest adevar. De aceea a fost si este murdarit continuu de catre POLITIA POLITICA din Romania, care-l are drept marioneta pe beasescu.

    Basescu este un PUTIN in miniatura. Nu-i diferenta intre regimul dictatorial agresiv al lui Putin si cel a lui basescu, amblele sunt bazate pe principiile politiei politice care l-a sprijinit si pe Ceausescu.

    Exista totusi o diferenta intre Putin si basescu: Putin a stiut cand sa se retraga, s-a retras fara a-si promava odraslele in functii politice si nici nu a dispus avansarea cocotelor la grad de ministri sau presendinti ai camerei deputatilor. Faptul ca nu stie cand sa se retraga, il va costa MULT pe bietul nostru betiv lacrimogen. Asa cum am spus, basescu este o marioneta a politie politice de Rasarit, deci a mafiei comunistoide. Putin si Basescu…doua marionete umile, doi alcolici, doi oameni fara scrupule, deosebit de violenti care pot trece cu usurinta de la plansul populistic la mania cu care pot lua beregata oricui.

    Nu basescu conduce Roamnia ci POLITIA POLITICA care creat o structura economica subterana, putin controlabila de catre marile puteri dar foarte usor de decimat prin jocuri finaciare subtile. Coruptii sunt cei care manipuleaza politica Romaniei folosindu-l pe unul ca basescu pe post de gagautza.

    Singurul rol al lui basescu a fost acela de a decima noua generatie de politicieni democrat-liberali; acest tiran nu a lasat sub nici o forma creerea unui nucleu de oameni capabili care sa conduca Romania in deceniile urmatoare.

    Basescu a promovat numai gunoaie, pe care, dupa ce le-a marit conturile bancare le are la mana oricand (judecatori, politicieni, juranlisti, intelctuali, etc). Si-a creat aura de ‘anti-comunist’ cu mana agentului volodea.

    Din pacate a distrus cu buna stiinta sistemul de invatamant care producea mai multe capete luminate in vremea lui Ceausescu decat acum. Romanilor de azi le place spiritul de ‘gashca’ si se multumesc cu FOARTE PUTIN cand vine vorba de salarii. Nu au cultul traiului CIVILIZAT. Ca atare, este foarte greu sa-i convingi sa iasa in strada si sa-si ceara DREPTURILE NORMALE deoarece ei se simt bine asa cum sunt. Care natie ar vota si suporta un impostor ca basescu drept presedinte?!

    Intre-timp, basescu este in dilema: sa ramana fidel POLITIEI POLITICE de care s-a folosit cu varf si indesat, sau sa aplice planul de regulamente cerut de catre Vest. Pt basescu este prea tarziu sa mai actioneze. Este TERMINAT! Cei care l-au pus in functie il vor anihila din cauza starii de dilema; iar ce-i care l-ar fi putut ajuta sa devina democrat NU-L mai cred de mult. De aceea, bietul base incearca cu mare disperare sa pozeze in ‘luptator’ anti coruptie cand lupta anti coruptie trebuie sa inceapa cu EL si dosarul FLOTA. Din nefericire pt el, ii va veni randul in curand. Timpul schimbarii a sosit iar schimbarea va avea loc cu surle si trambite. Va fi primul presedinte European care va abdica, ca un mare corupt. Cu el se va exemplul.

  11. Si da, a fost deschisa cutia cu viermi… Mi se sparie gandul sa ma gandesc cati ani de parnaie va primi Basescu …

  12. Nustiu daca e corecta sau nu decizia magistratilor in cazul ‘Trofeul Calitatii’. Dar ma intreb, ce s-ar fi intamplat cu Basescu daca nu ar fi castigat alegerile in 2004? E clar ca dupa venirea la guvernare a USL, Basescu tre sa se evapore pana se dezmeticesc astia, pentru ca altfel o sa ia multi ani.

  13. Ca sa cred ca schimbarea se va produce la caderea basescului, inseamna ca sunt trepanat. Pai avem noi un sistem judiciar sanatos? Crede cineva ca Justitia Romana e Alba ca Zapada? Pai la ce increngaturi se afla in sferele inalte ale sistemului de de Stat, la ce serparie exista in politie, justitie, administratia centrala si locala, de fapt oriunde se poate invirti banul de la buget, nu cred ca ei vor dori sa se dea in git unul pe altul. Vor trece ani si ani si poate o alta generatie…

  14. acu’ ajunsei si moa acasa de la beut prin targ…si iote ce de dashcutzii are loc fara moa…
    iarasi…punctzii…ele este bune…:
    1/ nastase…yup…cel mai competent premier avut dupa ’89…clar…
    2/trofeu’ lu’ mana mea stanga…
    hai mai copii…astia chiar nu au nici pic de imaginatie…creativitate…?
    ce drac’…puteau lua cu japca la munca neshte firme de advertisng si alte alea…si tot gaseau ceva…
    3/ziarele de p’aci (o tara central-europeana)…n-au mimat nici un cuvant despre protestele din strada…despre violentele jindarilor (‘r’de-i-ar focu’!)…nimic…oooooh…dar iata…zorile s’arata…nastase…prin asa zise ziare comandite full…trist…nu pentru romania…ci…pentru tara asta central…mi-e scarba…
    (acu’ inteleg scarba lui victor…si…momentul declaratiei sale despre cum s-ar lasa de scris prin jurnale…nu te lasa victore…c’asa castiga aia care ne provoaca greata…)
    4/nu sunt fan nastase (daca asta a inteles careva e bou…!) dar sa numesti pe cineva care nu e grobian “bombonel’…e o mare greseala…
    da’ lasa ca poate va place “ernesto fabricante”…”el capitan comendator”…v-o trage baiatu’ asta de o sa aveti impresia ca va trageti toti de loc de la aplecatii infiptoseni…mai…parca o cereti (iar eu nu-mi pot refuza placerea sa v-o ofer…fara lubrifiant)…
    5/baselu’ deveselu’ (no pun intended…dar…ce potrivire…)…a tras la doi iepuri odata…desi a lovit in trei urecheati…de nu mai multi…
    primo…nastase…polita veche…
    secundo…da bine la cum se lupta el cu coroprisnitza…coro…aia…cum ii zice…?…
    de le place batavilor sa se ia de noi pe tema ei…
    terzio…(nume de latin lover la gang-bang)…
    arata batzul “justitiei” alora care se ridica prea spre freza…pardon…chelia lui (a lu’ baselu’ copilashi…)…
    si pot continua…
    incrucisatu’ e in corzi…si nu-i place…
    ce stiu ca-i place…e ca noi polmotim peste tot despre el…daca va cadea in uitare…asta isi va supune corpul…ce mai are …unei castrari rituale…(pe clasicul motiv…”te-ai culcat cand te vream sculata…te tai…)
    asa ca sa-i dam (lui si sustinatorilor sai…) ce le place…(a noastra nu se culca niciodata…)
    eu ma sacrific…si ma ofer sa-l satisfac pe dom’ boc…din picioare…
    dar…hai ca delirez…
    ma duc in lumea mea…
    victore…iertare…iar dau copy paste…ca eu este…cum este la ora asta…si nu mai scriu …ca nu mai pot…
    deh…only human…

  15. E posibil sa castige la capitolul imagine,mai ales ca l-a acuzt de multe pe Nastase,dar in ochii cui va fi acest castig?!Majoritatea romanilor o duc din ce in ce mai rau si nu-i intereseaza acest castig de imagine.Pe de alta parte,in interiorul partidul sau,ptr membrii partidului,acest castig de imagine poate duce la o motivatie de a scoate in evidenta “realizarile” marelui prezident.Sustin ideia ca opozitia a primit o lovitura dar nu chiar in plex…Miscarea opozitiei de “a se urca pe umerii” miscarilor stradale din ultima vreme(bravo celor care in ciuda temp scazute se duc si spun nemultumirile lor)sa zicem ca e corecta politic,dar moral aceasta miscare a opozitiei nu cred ca este corecta(toti cei care au fost la putere s-au capatuit si au secat visteria tarii in mod nechibzuit)…Oooo,daaa,Cutia Pandorei e deschisa pe deplin acuma caci cei din opozitie cand vor veni la putere(de fapt reveni)nu vor uita “episodul Nastase” si vor actiona ca atare…Da’ia sa vedem cand revin cei din opozitie la conducerea statului,o sa fie pus sub acuzare actualul prezident?!?Hai sa vedem daca se intampla asta ca,deh,vazui destule la romani pana amu…

  16. Buna seara ,adevarat ,s-a deschis cutia pandoriei ,vai de maidanezul basescu Un trofeu pentru unii indiferent de partid ,cei ce au inteligenta ,caracter,fac bine politica ii sint potrivnici si considera gestul periculos
    Adrian Nastase nu dispare ,intra in categoria valorilor acestei tari ,in istoria ei Daca nu poate acum sa fie in prim plan el conduce f. bine si din planul doi ,nu fiti naivi ,nu mor caii cind vor ciinii
    Nu se modifica lozincile strazii ,a inversunat lumea si mai mult .o v-a simtii imediat Baseascu subestimeaza usl ,Ponta si Antonescu Nimeni pina acum nu i-a spus atitea la obraz ca acestia doi ,nici unui presedinte nu i-a strigat atitea cuvinte urite la demonstratii ca lui .Mai spera la ceva ?
    Cu acest gest facut lui Nastase si-au luat piatra de sub roata ,coboara navalnic ,iar noi ii asteptam la cotitura cu stampila de vot in mina si hainele vargate A inceput sfirsitul culorii portocalii.
    Noapte buna ,imi place articolul D-le Ciutacu si sanatate ,avem mare nevoie de d-stra ,Maria

  17. Scrieti mare adevar! DA, fost cel mai bun premier in ultimii 21 de ani. Cat despre ceea ce i se intampla, e vizibil un joc politic.
    Le este frica de el…ca va candida…
    Va admir mult, pe dvstra, Gadea si Badea.
    Va doresc multa sanatate si multa liniste.
    Sunt moldoveanca , dar viata m-a adus in SUA-Cleveland. Felicitari si pentru scris si pentru grait!

  18. Năstase o fi el vinovat de una, de alta, şi poate chiar o merita nişte ani de puşcărie însă acum este clar o făcătură băsistă. Numai faptul că nişte judecători au fost în trupa de comandă băsistă prin intermediul Morarului, spune multe.
    O decizie precum o gumă mare de mestecat, poate, poate va fi dezbătută mai mult şi uită piaţa de “JOS BĂSESCU”.
    În opinia mea, javra ordinară nu îşi schimbă năravurile, după cum nea şi anunţat la una din “intervenţiile cu românii”. Văd că pe altă parte piticania de Boc, o arde aşa … cu “să vadă motivaţia curţii”, hotărât să comaseze, hotărât să fraudeze pe repede înainte, dacă tot s-a mai potolit piaţa.
    Ce n-a înţeles Boc şi Băsescu e că-şi trăiesc sfârşitul.
    Despre Năstase … nu ştiu …. o să dureze, recurs, CEDO (din ce am înţeles), până atunci o să fie căzut şi Băsescu şi Guvernul Boc, care sper eu, se va duce la răcoare ptr. “reformarea statului” făcută cu simţ de răspundere.

  19. Poate ca Ad.Nastase a savarsit fapte de coruptie de a lungul mandatului sau de prim-ministru, cred in proportie de 70% ca a patronat si dezvoltat un sistem corupt.INSA…un judecator judeca nu cu proportii de vinovatie ci cu certitudini, bazate pe probe legal administrate si care conduc la ideea certa ca inculpatul este vinovat, numai astfel se poate solutiona o sentinta de condamnare.
    Daca urmarim cu atentie cele 3 dos.in care a fost trimis in judecata Ad.Nastase vom constata cu stupoare ca aceste probe lipsesc cu desavarsire (din contra probele administrate pe timpul cercetarii judecatoresti dovedesc nevinovatia), si mergand mai departe au fost administrate cu incalcarea legii si de multe ori obtinute prin savarsirea unor infractiuni de catre procurorii DNA (santaj,amenintare,purtare abuziva,cercetare abuziva…)-probele astfel obtinute in orice stat civilizat din lume ar fi fost ori declarate nule (drept conventional-cum e si cazul Rom.) ori excluse (drept cutumiar-common law).
    Ca o paranteza J.Chirac a fost condamnat la doi ani cu suspendare ptr.un prejudiciu de 5 ori mai mare decat presupusele prejudicii ale lui Nastase din cele trei dosare la un loc.
    Revenind la Trofeul Calitatii, daca opinia publica ar fi avut un min.de cunostinte juridice si un min.de educatie ar fi obs.ca dos.este eminamente unul politic (solicitat de Basescu pe al carui birou a fost dos.cum singur a declarat,desi nu avea ce cauta acolo si a fost zamislit chiar de ziua presedintelui de catre sluga sa credincioasa D.Morar cel care l-a spalat ca la Nufarul pe T.Basescu de dos.Flota), probele din dos.Trofeul au fost declarate ca fiind ilegal administrate si lovite de nulitate absoluta in alt dos.ulterior fiind transferate in acest dos.(in SUA in faza de pre-trial, daca s-ar intampla asa ceva nu numai ca nu ar fi fost trimis in judecata, dar procurorul ar fi fost tras la raspundere civila pentru acest abuz procedural, platind daune insemnate), ar mai fi de remarcat inainte sa aruncam cu pietre, faptul ca D.Morar s-a intalnit cu vicepresedinta ICCJ – Aida Popa cat si cu judecatorul Ionut Matei (judecator in completul care l-a condamnat)in repetate randuri solicitand condamnarea lui Ad.Nastase, ceea ce este de neconceput ptr.o justitie ce se pretinde independenta (in fapt ajungand brelocul PD-L si brelocul departamentului juridic al PD L – DNA-ul), daca era vinovat de ce trebuia dl.Morar sa mai faca presiuni? Ioana Bogdan alt judecator care a facut parte din complet si a decis condamnarea a fost consiliera lui Daniel Morar, credeti cumva ca a luat decizia cu propria constiinta? Interesant ar fi si faptul ca pe data de 23.01.2012 ICCJ trebuia sa se pronunte, dar pe fondul demonstratiilor in strada impotriva actualei puteri, s-a amanat pronuntarea, daca era vinovat de ce s-a amanat pronuntarea?Sa fie pura coincidenta sentinta in an electoral si inainte de Raportul CE? Aceasta condamnare care este bucuria nebunilor, nu reprezinta altceva decat legalizarea justitiei prin telefon de la partid, si nu raspunderea penala in baza probatoriului administrat.Cei care se bucura ar trebui sa se gandeasca intai de toate ca daca vreodata deranjeaza pe cine nu trebuie oricand pot fi ferecati dupa zabrele fara probe si chiar nevinovati fiind.Singurul lucru bun din tot acest circ juridic este faptul ca Basescu pierzand alegerile isi pierde cu certitudine si libertatea, si pe langa el si clanul sau mafiot (inclusiv D.Morar juristul sau personal si executantul unor manevre politice (Paduraru, Nastase, Anghel, Chiuariu…)si a unor abuzuri condamnate pana si de CEDO (Barsan,Burzo,Jiga,I.Popa,Creanga…)).

  20. ma doare`n spatele garii cat a primit nastase (in opinia mea cam putin pentru cat a facut – e drept nu a fost judecat pentru toate cele facute :D) in schimb mi-ar placea mult sa ai dreptate cu ultimul paragraf – “cutia pandorei” … tot ar fi un pas inainte.
    ma repet – daca justitia acestei tari ar fi functionat 70% din capacitate si ar fi facut justitie dupa legile din aceasta tara, o roberta, una ca ridzi n-ar fi aparut niciodata. dar cine stie poate de-aici inainte va avea si tarisoara asta justitie (dar tare`mi e ca`i “apa de ploaie” aceasta sentinta si e doar pentru a`l gadila pe marele carmaci al tarii)

  21. PE FUNCTIILE TOATE, CEL MULT DOUA MANDATE!

    Clasa politica, putregaiul societatii romanesti, nu poate fi reformata fara modificarea legislatiei partidelor, a administratiei locale si centrale si, in general, a alegerilor de orice tip. De la partide, de la modul in care sunt construite ele, de la cheltuielile uriase ale acestora in alegeri si intre alegeri ne vine aproape tot raul. Pana cand nu va fi limitat la maximum doua, prin Lege, numarul de mandate permis unei persoane pe orice functie publica, de la consilier local de comuna la parlamentar si ministru, inclusiv in ierarhia interioara a partidelor, nu vom fi vindecati de minciuna, hotie si saracie.

  22. DIN FURTUNA IN FURTUNA, CATRE O VIATA MAI BUNA!
    Este ciudat cum nici tu nici Mircea BADEA nu ati inteles (oricum, nu faceti dovada)ca numai niste oameni lucizi si pragmatici, precum americanii de la FMI, pot sa-l sprijine pe marele carmaci de la timona “Romaniei” sa-si poarte corabia din furtuna in furtuna, catre o viata mai buna! Pentru cine? Ghci ghicitoarea mea!

  23. De la 100 milioane dolari prejudiciu,expertiza a adus un prejudiciu O- persoana scapata BASE- flota dusa.
    De la prejudiciu O expertiza-persoana condamnata cu inchisoare doi ani-Nastase.
    Splendid ! Traiasca slugile din justitia romana .

  24. basinescu e bolnav de ura, asta o stim cu totii l-a bagat la fileu pe Nastase acum, preaf in ochi vedeti fratilor cum baga el la puscarie leprele? raman si eu la pararea ta poate fi considerat CEL MAI BUN MINISTRU , asa citeam si pe blogul Florianei mai deunazi, anastase si voinescu hotii in vazul tuturor primesc NUP, madame udrea oare ce mai comenteaza acuma, ce declaratii mai face? cat despre cristoiu am citit si eu dimineata pe fb ca s-a intors la meseria de gazetar, nu mai e labeunu sa comenteze el cu amicii lui? desi si pe la mine la serviciu toti comenteaza ca nu se v-a intampla nimic cu hotii astia, eu inca mai sper ca asa ca in 1989 ROMANII ISI V-OR CERE DREPTATE, ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.

  25. @unul din multime
    “SINGURUL ROMAN in stare sa preia presedentia si sa readuca demnitatea acestei tari este Adrian Nastase.” hai sa fim seriosi. nu-i contest fostului prim ministru calitatile dovedite de bun organizator, bun gospodar… dar de aici pana a afirma ca este singurul… este cale lunga. sa nu uitam ca este un om deosebit de arogant, sa nu uitam ca este deosebit de bogat (de unde?). de acord ca mascarada judiciara este de toata jena, dar de ce sa nu spunem ca daca aceasta este competenta oamenilor din ministerul public, asta nu insamna ca nastase este chiar alba ca zapada…si… de unde ati tras concluzia ca in afara lui nastase in Romania s-a epuizat competenta si nimeni nu ar fi capabil s-o conduca? poate chiar mai bine de ce nu?

  26. a si am mai citit ceva de dimineata, cum jefrey ala de vine cu pantofi gauriti, si e prietenul lui base a fost el la munte sa se odihneasca un pic ,si se lua la tranta in hora cu primarul si alti saltimbaci pana cazura lati.Ce le pasa lor de fraieri, ca doara de la vara incepem sa platim noi si inca alte cateva generatii la banii de ii imprumutaram.

  27. @dana logofatu: incearca sa-ti scrii din prima impresiile zilei, nu ma lungi aiurea carnatul cu tot ce-ti trece prin cap

  28. Ciutacia dvs.am vazut comentariul.
    Apreciez profesionalismul si corectitudinea la postul antena 3 si chiar te admir.Insa vazand emisiunea cu dna aceea judector in care tu ii pui o intrebare daca ea pune urmarirea penala in miscare,pe care i-ai adresat unui judecator de civil de prop intelectuala mai exact,e clar ca sunt mai priceput ca tine pe domeniul asta.
    Apoi ma refeream la Petrom ca se stie de privatizarea,cine a luat “grosul”,nu inteleg de ce te faci ca nu stii.Apoi nu te inteleg prietene de cand ii iei apararea unuia care este condamnat,care ne a furat pe toti pana nu a mai putut.nu stiu de ce titlul tau nu este ..” de ce doar 2 ani ?! ” in loc sa stai sa aperi pe asta,ca vai domne e dosar politic.Uiti aroganta astuia din 2004,chiar nu va inteleg cateodata de ce voi ii luati apararea unui asemenea personaj.

  29. Si apoi am pretentii de la tine omule,ai cunostinte avocati sau prin redactia ta vreunu pe care sa-l consulti inainte sa iesi sa dai cartoful pe blog sau in public,care sa te ajute sa spui parerea pe baza acelei sentinte de instanta,nu hai sa scoatem si noi ceva pe gura ca asa e trendu,toata lumea dosar politic,basescu e de vina! Lasa-l si pe Basescu ca va veni si randul lui sa plateasca.
    Ar trebui sa ti pui intrebarea de ce dracu doar acum cand un alt partid de opozitie e la putere e condamnat Nastase si nu numai el ci in general si de ce dosarele astora din pdl,ex ala din cluj merg greu,cum am auzit si de ce doar cand va veni,daca va veni,usl la putere doar atunci vor fi si astia din pdl judecati “corect” ?? Ce zici nu ar fi mai normal de dus subiectul pe partea asta?

  30. Si uite asa, brusc, instantaneu, deodata, s-a infaptuit actul de justitie. Scuza-ti-mi limbajul toti, si tu, Victor, si ceilalti cititori, insa am senzatia tinzand spre convingere cu iz de idee fixa ca asta e o natie de muisti, la cum se pune botul. Si exact aia o sa mai primim multa vreme de acum incolo. Mult si adanc.

  31. Daca Nastase va fi achitat la recurs, oare CSM va avea de spus ceva in privinta celor doi judecatori care l-au condamnat, sau nu intra in obligatiile CSM?

  32. Hai sa-ti dau un pont ca tot am boala pe astia.Comandantul jandarmeriei,acel om mai in varsta si purtatorii lui de cuvant ieseau la conferintele de presa si spuneau ca ei au facut ACTE PREMERGATOARE pentru acele persoane pe care le-au dus la politie in seara protestelor.Pe langa faptul ca ei trebuie sa cunoasca legea,adica sa aiba habar care sunt atributile lor de serviciu mai ales ca vorbim de comandantul jandarmeriei,care daca el nu cunoaste care sunt intinderile atributilor jandarmeriei,ce sa le mai ceri ofiterilor sau subofiterilor care i-au batut pe oameni.
    Afla ca iei nici macar nu au competenta sa faca ACTE PREMERGATOARE inceperii urmarii penale,deci comandantul ala nu avea habar nici macar ce competenta are ca sa intelegi mai bine si aparea la conferinta de presa si toti 3 spuneau acelasi lucru.Zicala “pumnii mei carte nu stiu” li se potriveste de minune
    Numai pui ca ei ii invatau si pe astia de la presa ca masura retinerii se dispune de oraganul judiciar de ei raspunzandule jurnalistilor pe un ton arogant ca si cum habar nu aveti ce intrebati,cand ei nu au habar care le sunt competentele,macar atat.Am ramas uimit ca nimeni nu le-a sesizat prostia pana acum

  33. Glumesti :)) e emisiunea ta de weekendul asta,ia si uita-te din nou sa vezi ce intrebare ai putut sa-i pui femei la tv

  34. @Soso: repet, daca nu te-ai uitat la alta emisiune, n-ai priceput nimic aia de vineri. merci de ponturi, am zis-o pe post inainte sa-ti treaca tie prin cap. si nu mai insista cu chat-uiala, detest oamenii carora le place sa se auda sa se citeasca
    * femeiI

  35. :)) inseamna ca nu prea ia lumea in serios ce spui tu,ca el a tot continuat sa spuna asta.nu obisnuiesc sa chat-uiesc si scuze daca te-au deranjat observatile pertinente.Nu ma asteptam la o asemenea reactie de om antipatic.salut

  36. Cum vad eu asta, precum a rezolvat Becali ecuatia aia cu doua necunoscute din care calcula TVA-ul.
    Oare cum se numeste o necunoastere a necunoscutului?
    Stiinta care se ocupa cu incurcarea creierelor se numeste ABURELOROGIE, cred ca tot in cuprinsul acestei stiinte se inscrie si condamnarea lui Nastase.

  37. Erata: scuzati-mi.
    Recunosc, sunt destul de neglijent atunci cand scriu la claviatura.

  38. Nu merita 2 ani .Si singurul tap ispasitor din cei 22 de ani de demoncratie.Ei ,,poli-ticienii,, sant fete mari.Vina pt tot si toate o poarta badea Cartan din Vascautii de Vale.Din cauza lui Romania e unde e.Ce mile mi-e de alesii nostrii numai cearcane si slabi ai naibii de noptiile nedormite si zilele in care nu au pus nimic in gura si asta de grija Romaniilor si Romaniei.Oricum intr-o alta tara cu politicieni cu obrazul fin unul ca Nastase si-ar fi dat demisia sau dat afara din partid la trimiterea lui in judecata.Dar la noi unde au fost absenti la impartirea rusinii toti striga,urmarit politic,nevinovat, curat ca lacrima,facatura,inexistenta justitiei bla bla bla.

  39. Foarte buna analiza. Subscriu. TB si-a dat foc la valiza si a deschis cutia Pandorei. Toata pasarea pre limba ei piere. As avea o propunere. Basescu si guvernul Boc si intreaga piramida portocalie se sprijina pe majoritatea din Parlament, intre care UNPR-istii, niste jalnici traseisti, santajati sau cumparati. Ce ar fi sa faci o analiza de caz cu cativa traseisti – unul cate unul – cum si de ce au facut stanga imprejur si cu ce obraz se mai prezinta in fata electoratului care i-a ales pentru cu totul altceva.

  40. 1). Poate ajungem sa-i mai platim si lui Nastase niste despagubiri pentru prejudiciile provocate de reformata justitie a statului basist roman, trecuta prin ghearele Monicai Macovei si a celorlati iluminati… 2). Nu spunea Cristoiu Ion despre aia de la EVZ ca sunt rezultatele iluziei lui ca poti face jurnalisti din aurolaci, sau ceva de genul asta?!

  41. @ Victor Ciutacu

    “Gura de oxigen” pentru Traian Băsescu poate să lovească precum bumerangul dacă se constată că doi dintre cei trei judecători au fost cumva puşi pentru a da verdictul “vinovat”.

    Eu nu înţeleg cum de presa nu se interesează pe ce traseu au ajuns aceşti judecători care au dat verdictul exact la acest proces… că suspiciuni există.

  42. Ar castiga PSD-ul ceva imagine daca s-ar retrage Nastase (oricum va fi nevoit) si la un moment dat si Iliescu? Din punctul meu de vedere,daca acum N timp il propulsau pe Diaconescu pe vremea cand era “om de echipa”,in loc de Geoana SI intr-un mod miraculos Nastase si Iliescu stateau in umbra,ca sa dea o alura de partid care se desteapta. Desi poate gresesc si Diaconescu poate nu are abilitati pt o astfel de raspundere (si probabil nici n-ar fi acceptat),dar ca intelectual si ca imagine,ar fi fost perfect.

    Oricum e o sentinta lejera comporativ cu imaginea extra demonizata a lui Nastase.

  43. Eu ma intreb de ce nu ii pun in carca si “Flota”?
    Nu cred ca Nastase “nici usturoi nu a mancat si ca nici gura nu-i miroase”, dar daca el este atat de vinovat, inseamna ca Basescu trebuie condamnat la moarte prin “omor cu ghioaga”, fara judecata si fara preaviz.

  44. Nastase a primit ce NU merita!Merita 6 ani,la fel ca restul!Nu ma intereseaza jocul poliic,pentru mine este clar ca lumina zilei,ca trebuie votata o noua CLASA POLITICA,cu NOI PARTIDE!Cei din momentul de fata,si-au dat proba competentei lor sau mai bine spus a incompetentei lor,timp de 22 de ani!Fasaiala din aceste zile.cu ‘manifestatii’de nemultumire,este frectie la un picior de lemnLa vot oameni buni de vreti schimbare,nu cu jos Basescu si jos Boc,ca nu se rezolva nimic!
    @Virtualkid
    sa stii ca Basescu in cazul flota a avut un superior(cel putin)!Cine era atunci prim ministru,care contrasensa orice ordin?
    ps.Cei care fura,fura indeajuns de mult,incat sa dea la judecatori,avocatti si sa-i mai ramana si lui ceva!Inseamna ca Nastase nu a dat cat trebuie!Sa nu ne mai prefacem ca nu stim,cum stau lucrurile cu oamenii politici!
    BancLCe inseamna 1000 de politicieni romani,pe fundul Marii Negre?-Un bun inceput!

  45. Au mai spus si altii ca ,,nastase a fost cel mai bun premier postrevolutionar,,Ar trebi sa o spu(net) cu o mai multa putere si indarjire ca sa ,,crape,, cei doi B , de ciuda !

  46. Au mai spus si altii ca ,,Nastase a fost cel mai bun premier postrevolutionar,,Ar trebui sa o spu(net)i cu mai multa putere si indarjire ca sa ,,crape,, cei doi B , de ciuda !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.