Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Viaţa mea de intrus în lumea vedetelor

Viaţa mea de intrus în lumea vedetelor

Vali: Cu ceva vreme în urmă, criticai protestele din fața televizorului sau cele internautice și semnalai absența protestelor stradale. Acum lumea e în stradă, eu recunosc că am rămas uimit și am participat în semn de solidaritate. Tu cum le vezi? Ai fi dispus să participi după ce se încălzește vremea? Știu că ai probleme mari cu temperaturile curente.

Victor: Păi s-o luăm metodic. Le văd bine, atâtea câte un fost. la Indiferenţa şi laşitatea românească, e enorm. Le văd prost ca proprţie de populaţie. Cred că trebuie să le violeze femeile ca să iasă-n masă, dacă sărăcirea lor şi umilinţele nu i-au convins încă. Nu m-am dus fiindcă am avut intuiţie bună. Am fost convins, de la început, că o vor da pe Voiculescu, lovituri de stat, instigatorii de la Antena 3 etc. Se pare că am nas. N-a fost nimic coordonat. Stancu şi cu Badea s-au dus, eu şi cu Gâdea n-am fost, spre exemplu. Da, e frig, e infernal, dar, dacă decideam că facem o specială din Piaţă, mergeam fără ezitare.

Vali: Noi urlăm cam demult, nu simți o stare de nervozitate atunci când îi vezi pe cei care s-au trezit recent și parcă-s mai vehemenți decât noi? Ăia care-n 2009 votau cu patos căpitanul și acum țipă de parcă ne-a luat ăla țara cu forța.

Victor: Îmi vine greaţa. Ni l-au ţinut pe ăla pe cap două mandate şi acum urlă-n ei revolta. Nişte laşi ticăloşi. Au impresia că, dacă se sucesc pe ultima sută, li se prescrie toată complicitatea. (interviul integral, aici)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

39 thoughts on “Viaţa mea de intrus în lumea vedetelor

  1. Stiu de ce sunt putini: sunt cei mai inteligenti conationali in Piata, asta e procentul…din pacate. Si mai e si …”indiferenta este esenta lipsei de umanitate”

  2. Caracterizari de genul “lipsiti de simt civic” urmate de “lasi ticalosi” risca sa plaseze emitentii in aceeasi sfera cu actuala propaganda basista care merge pe ideea ca oricum ai da-o nu e bine, in timp ce destinatarii epitetelor pot fi indreptatiti sa se simta jigniti atata timp cat se inscriu in categoria celor care n-au votat Basescu nici in 2004, nici in 2009 si care au luat atitudine publica ori de cate ori s-a ivit vreo ocazie.
    Eu inteleg ranchiuna celor care striga de ani de zile si care constata ca de juma’ de luna s-au trezit subit oile in staul, dar nu e bine si-n ceasu’ al 13-lea? Sau v-ati obisnuit cu solitudinea in demersul opozant si aidoma unui masochist preferati sa nu mai iasa nimeni sa strige pentru ca nu e demn de asa ceva in anul de gratie 2012 dupa ce voi ati ragusit deja?
    Eu unul am votat Nastase in 2004, Geoana in 2009, sunt bagator de seama pe blogul asta de aproape 2 ani si pe facebook de juma de an. In strada am iesit doar acum in Ianuarie, pentru ca, dupa cum am mai discutat in trecut, cand ne-am contrazis cu privire la atitudinile lui Oana Dobre si ale catorva realizatori A3 vis-a-vis de lipsa de simt civil a cetatenilor, am sustinut (se pare pe buna dreptate), ca este imposibil sa organizezi un miting avand in vedere demersurile inumane, hartogaraia necesara si riscul imens.
    Tocmai asta-i motivul pentru care chiar nu inteleg cum se trece atat de usor de la “fara simt civic”, la “imi vine greata…niste lasi ticalosi”, uitandu-se de fapt vina sindicatelor, opozitiei si a oricarei alte entitati capabile si apte de a organiza si de a ghida constructiv nemultumirea oamenilor in ultimii 3 ani… Dar bine ca tot plebea e de vina. Si atunci cand nu are reactie, dar si atunci cand are, in cazul in care e oarecum tardiva reactia… Ma intreb cand o fi vreodata de vina opozitia sau sindicatele pentru lipsa protestelor in strada. Sindicalistii sunt avuti la mana cu dosare, iar opozitia nu risca pentru ca pierde la capitolul imagine+procente. Asa ca jocurile lor politice (ale celor care vezi Doamne ar trebui intr-un stat civilizat sa organizeze oamenii si sa-si asume ei riscul unor miting-uri), se sparg tot in capu’ cetateanului, care oricat de prost sau de destept ar fi, oricat de des sau de vizibil ia atitudine sau nu, oriunde s-ar manifesta, e bagat in aceeasi oala cand se trage linie si isi ia un cos plin cu mure si cand face si cand nu face ceva…

  3. @Cãtãlin I.: ai si tu o fixatie cu opozitia si sindicatele. trebuie sa-ti spuna astia ca esti nemultumit? nu mai cauta la altii motive justificative pentru care nu iesi tu in strada. uite ca s-a putut protesta doua saptamani juma’ in Bucuresti fara nici o autorizatie si fara sa-i scoate opozitia sau sindicatele din case pe oameni. sunt oameni activi pe blogul asta care merg seara de seara si nu-i mana nimeni din case. ce te tine s-o faci si tu daca ai nemultumiri? sau tu te duci numai la masa intinsa, cand se fac 100.000 de protestatari?

  4. Am auzit un comentariu care m-a surprins: Sa se duca in piata cei care l-au votat si prima data si a doua oara. Ei l-au ales, ei sa-l dea jos!
    Nu sunt de acord.
    M-a surprins placut ca au iesit oamenii in strada si ieri, pe gerul ala. Probabil ca o vor face si astazi.

  5. Salut Victor
    Am si eu o intrebare:

    Cand l-ai intrebat pe colonelu ala in direct daca face parte din structura informativa a armatei te astepta-i sa-ti raspunda ?

    O zi buna.

  6. @cristian: e locotenet si, daca avea coaiele de revolutionar pe care pretinde ca le detine, raspundea

  7. Ok se pare ca nu m-am exprimat bine. Sa detaliez putin.
    Nu sunt bugetar. Nu m-a dat Basescu afara de unde muncesc. Nu mi-a taiat Basescu salariul de la 15 mil. la 8 mil. Nu am 4 clase. Am citit mai mult decat cele 52 de carti ale unui pachet de joc. Nu ma da foamea afara din casa. Nu am probleme materiale. Nu m-a umilit nimeni punandu-ma la cozi birocratice interminabile. Nu le-a taiat Basescu parintilor mei pensia (sau chiar daca le-o fi taiat-o, habar n-am, pentru ca ei nu stau in banii aia). Etc.
    Eu am alt gen de nemultumiri. Pe mine ma deranjeaza ca Basescu se autositueaza mai presus de lege. Ma deranjeaza cum numara miss Romania voturile in Parlament. Ma deranjeaza ca mii de demnitari din aparatul de stat au lipsa de sange-n instalatie in asa fel incat toti, lipsiti de cea mai mica urma de verticalitate, pupa in cur un singur om. Ma deranjeaza ca se desfiinteaza spitale pentru ca nu sunt bani, dar se fac partii de zeci de milioane, sali de sport si patinuare in sate fara drumuri si fara canalizare. Multe lucruri ma deranjeaza teribil, dar cel mai tare ma deranjeaza ca o lege a fost votata in Parlament, a fost promulgata de Presedinte, a fost publicata in Monitorul Oficial si nu a fost respectata nici macar odata. Nada! Am facut prinsoare in cercul meu de prieteni ca daca ma opreste politia cand sunt la volan (fie ea si o contraventie…nefiind infractor n-am de gand sa dau spargeri), am de gand sa invoc precedentul legii majorarii salariilor profesorilor cu 50% si sa sustin ca nu ma supun nici unei legi din tara asta, atata timp cat o lege in vigoare nu este respectata.
    Nu inteleg de unde ai tras concluzia ca nu am iesi in strada. Nu mai locuiesc in Bucuresti dar chiar si in municipiul in care vietuiesc actualmente au fost manifestatii in fata primariei, la care am participat seara de seara, fara sa ratez vreuna.
    Eu nu m-am referit la numarul oamenilor. Nu mai lua in considerare protestul actual de la Universitate cand vrei sa sustii ca opozitia si sindicatele n-au gresit cu nimic in ultimii ani. Am vazut cu totii ce parghii au Basescu si ai lui, cand e vorba de un miting neorganizat si cum se pot transforma protestele in batai de strada. Eu m-am referit la anii din urma, in care nimeni nu a miscat un deget pentru a-si asuma riscul scoaterii oamenilor din casa, ci au asteptat sa le ajunga cutitul la os omenasilor in asa fel incat sa iasa singuri.
    Si stii ceva? In ultimele zile in piata, majoritatea celor care au protestat a fost compusa din bugetari intelectuali, studenti etc. Nu au fost majoritari cei care efectiv mor de foame. Deci eu ma simt reprezentat. Chiar daca n-am fost la Universitate din 96′ de cand a iesit Emil si eram student, chiar si aici unde am protestat, am simtit ca “jos Basescu” e pentru umilinta mai mult decat pentru foame.
    In nenumarate randuri am sustinut in discutii cu tine ca daca oamenii vor iesi in Romania o vor face de disperare, nu pentru ca-i scoate cineva. Si asa a fost. Intr-un calcul logic simplu, trebuie sa concluzionez ca opozitia nu vrea sa scape de actuala putere? De-aia nu a scos oamenii din casa ani in sir? A asteptat sa vada oameni disperati iesind singuri, neorganizat? Chiar atat de orbitor este valul ajungerii la putere, incat orice risc de a te face de ras ca organizezi miting la care vin 78 de insi, nu merita luat in calcul? Daca-i vedeam pe Antonescu si pe Ponta ca ei insisi in fruntea oamenilor ieseau in strada in 2010-2011, iar in spatele lor, incolonati, se aflau 3 persoane, imi scoteam palaria. De la dorinta pana la putilinta e multa cale. Tu si cu Badea ati avut cohones si probabil si spate cat de cat, dar chiar si asa ati luat aprobare doar pentru protest de 2 persoane. Nimeni nu risca. Cum pot (sau mai bine zis, as fi putut) eu sa risc asa ceva, cand voi, ditamai realizatorii tv, arhicunoscuti si admirati de atatia oameni, adica vorba aia, cu ceva garantii morale ca nu vi se intampla nimic, n-ati riscat.
    Dar-ar naiba in ele de sindicate. Bine ca nu mai e Hossu ala din 2 in 2 zile pe tv. Sau taranu’ ala de Marica, care vorbeste de zici ca-l joaca pe William Wallace mai bine decat a facut-o Mel Gibson, dar care nu face nimic concret. Mai nou vad ca e liderasu’ ala de la invatamant, ala de vorbeste o Romana mai perfecta decat Saftoaica+Oana Sarbu=”multumasc Nalu”, care joaca in rolul lu’ Tatoiu, ca-i invitat din 2 in 2 ore. Il vad la mic dejun, la pranz si seara. Dar cand au fost umiliti profesorii si intreg sistemul de invatamant, nu i-am vazut mutra si nu i-am auzit glasciorul. Tanti invatatoarea a facut greva foamei 70j de zile. Ala exemplu de disperare. Si acum ne explica liderashu la Sinteza, alaturi de Athanasiu si Diaconu (doi Romani cu coloana vertebrala), cum stau lucrurile.
    In fine…ma lungesc prea mult si sar dintr-una-ntr-alta.

    P.S.: Ca de la dinamovist la dinamovist, n-ai fost fair cand m-ai trecut de la “fara simt civic” la “imi vine greata…niste lasi ticalosi”. Nu de alta dar ai gresit target-ul…zic! Or fi si d’aia care votau conform “hai Basescu la putere, cicalaca cichiciac…” si acum incep sa-si dea seama ce au facut, dar sunt multi (majoritatea celor care protesteaza de 15 zile) care nu se incadreaza in categorisirea asta.

  8. In Raportul Institutului lui Catalin Zamfir, fostul ICC, se gasesc numeroase aspecte ale tranzitiei stand pe loc si dand inapoi din ultimii 22 de ani. Doar un aspect, relevant, salariul minim in 2010 era cu 20% mai mic decat salariul minim (ala de vroia sa-l mareasca cu 100 de lei) de pe vremea lui Ceasca. Bine inteles ca nu toti politrucii sunt la fel, desigur ca unii sunt mai hoti si mai incompetenti decat altii. Dar, sa contribui la performanta mentionata mai sus (toti au guvernat!) si sa ai tupeul de a solicita iar, pentru a n-a oara votul alegatorilor mi se pare o obraznicie. Solutia ar fi, in prima instanta, LIMITAREA la 2 mandate pentru toti “alesii”. Este nevoie de o presiune imensa a strazii si a oamenilor inca cinstiti (tot mai putini!). Apropo, domnule Ciutacu, de ce nu-l inviti pe dl. Zamfir intr-o emisiune? Mai lasa-i incolo de politruci, lumea s-a saturat de baliverne!

  9. @ Catalin I
    Cred ca gresesti. Victor Ciutacu nu a pus eticheta de “lasi ticalosi” tuturor celor care protesteaza, ci numai celor care s-au repezit sa-l voteze pe basescu (mai ales in 2009) si care sunt sigura ca acum sunt cei mai vocali; dupa mine acest epitet este chiar excesiv de elegant pentru trogloditii astia.Au gresit o data in 2004, este scuzabil, au gresit a doua oara in 2007 (referendumul pentru demitere), sa zicem ca nu s-au lamurit deplin, dar sa gresesti si a treia data, in 2009, asta nu este decat dovada de oligofrenism!
    Eu am mai spus-o si o mai spun: sa nu aiba in veci parte de liniste si bucurii toti tampitii care ne-au adus beleaua pe cap!

  10. @ Catalin I

    Nu vreau sa comentez post-ul tau, dar la treaba cu sindicalistul de la invatamant, cred ca te referi la Marius Nistor, sunt 100% de acord. Ti-as da o medalie daca as putea.
    Am vrut sa o spun de mult timp…Omu’ este perfect pe langa, revoltatul de serviciu, cu 0 credibilitate sau carisma. Cand il vad la TV simt nevoia sa schimb canalul. Sa fiu sincer, il prefer pe Marica in locul lui Nistor, macar Marica poate fi si comic din cand in cand.
    Parerea mea!

  11. iti scrisesem ceva frumos…
    dar sunt bou si m-am auto sters de tampit ce sunt si din greseala…
    nu mai am rabdare s-o iau de la capat…
    sa comentez punct cu punct interviul tau…
    voi puncta sa te amuz (sper)
    “s-a crapat cutia pandorei”
    “m-am facut persoana publica”
    si…frate…ai zis “coaie”…he he he …
    (beavis and butthead dixit)
    ete’ ca iar imi veni sa scriu…ma mananca…
    NU monarhie…punct !
    victore…vezi ca intelegi gresit cuvantul vedeta…(adica TU esti vedeta…nu mizeriile impinse in fata pe sex si bani)
    iar ma enervai…uh…
    in fine…inchei si eu frumos …cum se cade…
    merci monser pentru ca ti-ai deschis sufletul…
    si m-ai lasat si pe mine sa ma uit un pic inauntru…
    iti sunt recunoscator pentru asta…
    sa traiesti boierule…!

  12. Victore,

    Referitor la sloganuri preferate de la manifetsrile recente cel mai mult imi place ‘Orice agramat sinistru azi ajunge un bun Ministru’ cum l-am auzit m-am gandit la Branconierul, dar imediat mi-am zis stai asa dar Ialomilitianu? Dar Funereru? dar Vergu? Vass ”Sulfina va fi cel mai bun minister”. Dar oare e vreunu mai breaz sa nu fie catalogat ‘sinistru’? Poate Borbely

  13. Sincer vorbind protestez în modul meu (poate părea laș dar asta sunt)…NU l-am votat pe Băsescu niciodată pentru că încă din 2004 mi-a mirosit a prefăcut (îi am pe ai mei ca martori)!De când au început protestele,de câte ori am ieșit în oraș am purtat și voi purta în continuare tricolorul pe braț,în semn de solidaritate cu țoti cei care și-au descoperit mândria de a fi român!Iar la fereastră,către stradă stă agâțat cu insistență (până în ziua când vor disprea Băsescu și cu ai lui de pe scena politică),un carton mare pe care scrie cu negru “JOS BĂSESCU”!Locuiesc într-un orășel mic numit Pucioasa,un orășel pe care îl iubesc din ziua în care am deschis ochii!N-am ieșit în stradă să protestez pentru că ai mei m-au oprit…(ai mei sunt revoluționari care în ’89,când aveam 5 ani,m-au lâsat singură în casă pentru a ieșit în stradă pentru a apăra orașul!în momentul de față,trăim din pensia mamei de 5 milioane lei vechi iar dosarul lui tata de pensie a fost refuzat de 2 ori-deși întrunea toate condițiile-)…m-au oprit să ies în stradă,temându-se că și a treia oră,dosarul lui tata va fi refuzat!Din 2002 în caut loc de muncă și nu găsesc și da,deși dețin 4 calificări în diferite domenii,anul trecut în toamnă începusem Facultatea de Drept…pe care la începutul anului ăsta am fost nevoită s-o întrerup pentru că nu am bani!
    Da,sunt sătulă de un președinte care nu m-a reprezentat niciodată,sunt sătulă de politizarea pieții muncii pe care au aplicat-o jegurile portocalii,sunt sătulă de batjocura lor hidoasă la adresa toturor păturilor sociale,sunt sătulă de porcul de la județean care împarte fondurile după bunul lui plac,sunt sătulă de tot,inclusiv de mine pentru că protestez așa,în modul ăsta laș!
    Sper să mă iertați,domnule Ciutacu dacă am derapat dar mă simt pur și simplu neputincioasă într-un oraș adormit!

  14. cu stupoare l-am auzit acum 2 minute la A3 pe Bogdan Chireac repetind exact ce postasem eu ieri, ‘sa facem un referendum pt. monarhie’.cred ca ‘bulgarele’ asta se va rostogoli si va fi preluat chiar de catre tb&pd sub forma unei tentative de referendum…’eludind meandrele concretului’

  15. Dl-e Ciutacu, am zis todeauna ca cel mai usor lucru din lume este acela de a da sfaturi. Azi vreau sa fac pe satuitorul. Cred ca ar fi bine sa actionati cu condeiul de calitate care va caracterizeaza, in ceace priveste atacurile dircte ale lui Dan Andronic la adresa postului Antena 3 si Trustului Intact. Stiu ca ve-ti zice ca trebuie sa fiti impartial. De acord, dar nodul in care ataca nu poate fi luat usor.
    Ma dereanjat si cuplarea care o face, conform mentorului sau Traian Basescu, intre liderii USL si Moscova via Voronin.
    Eu cred ca Antena 3 nu trebuie sa justifice ceva, dar nici sa nu raspunda la unele atacuri fara cap si coada, facute numai ca un oarecare sa isi arate atasamentul fata de ideile unui politician cu 8% popularitate.
    Va multumesc si astept..

  16. Din “lectia de democratie” am concluzionat pana acum ca: Nu doar politicienii, in cazul de fata PDL-istii traiesc intr-o bula, ci majoritatea romanilor au si ei bulele lor individuale. Constat cu stupoare in jurul meu cata lume guvernata de nesimtire se invarte. Majoritatea celor ce casca niste guri imense cand afla ca protestez din prima zi, nu se sfiiesc sa recunoasca faptul ca pana acum nu i-a interesat politica, si nu stiu nimic. De cata nesimtire, putoare si prostie dai dovada, traind ca o leguma fara a arunca o privire in jurul tau? Si-apoi ne miram ca un schizofrenic ajunge presedinte?
    Dar indiferent cate revedicari se vor sau nu rezolva, un lucru a reusit aceasta miscare pentru Romania: a mai atras macar atentia unor nesimtiti care chiar daca stau inca in bulele lor, incep sa mijeasca ochii!

  17. Reforma sistemului incepe si se termina, din pacate la TELEVIZOR
    Da…
    Daca vrei sa rezolvi problemele din sistem socio-economic-educational-cultural-medical din Romania, probabil ar trebui sa iei in considerare toate variabilele din sistem. Acest sistem in ultima instanta face parte din planul metafizic al realitatii. Acest sistem este un concept, un sistem de operare care ne ajuta pe noi Romanii sa facem posibila existenta noasta coerenta in in real. Este harta realului. In ultima instanta totul se produce in mintea noasta, in universul nostru interior, unde bineanteles avem o alta harta, o alta reprezentare a realului, pe care o aplicam pe harta sistemului socio-economic-educational-cultural-medical din Romania. Educatia ar trebui sa iti traseze drumul prin labirintul realului, un fel de fir al Ariadnei. Acum fiecare poate sa inteleaga ce vrea din real, fiecare dupa cum este educat. Eu unul cred ca problema este cum mult mai profunda decat presedintele tarii, primul ministru, guvernul, parlamentul, deputatii si consilierii.
    Eu unul, nu cred ca din cauza Guvernantilor si a parlamentarilor se bat unii cu shipci si topoare la Bistrita sau o educatoare isi rupe in bataie copii la gradinita. Cred ca este vorba mai degraba de mentalitatea fiecaruia dintre noi, de harta sau paradigma noastra personala, de sistemul nostru de operare cu ajutorul caruia vietuim in acest real crepuscular, real de care nu cred ca stim prea multe lucruri.
    Sistemul fiind un consens imaginar de realitati, de harti, nu are aplicabilitate in Real atata timp cat in interiorul sau exista erori si conflicte. Nu inshir erorile, pentru ca mi-ar lua prea mult timp sa le gasesc. Ideea este ca fiecare dintre noi este responsabil de propria sa existenta si de modul in care reushim sa vietuim ca si vietuitoare sociale in acest vis impreuna cu semenii nostrii. Plus ca fiecare vietuitoare din sistem are propriul sau mod de a opera si suntem si cateva milioane in aceasta mica Tarisoara, care nici nu cred ca exista pe harta.
    Acum, incercati voi sa multumiti 20 si ceva de milioane de oameni fara sa apara disensiuni si conflicte si mai mult de atat, ca deee.!!!…Acum vrem cu toti plasma si “shaorme cum zice Badea”. Ca nu are sens sa punem mana pe carte cand il avem pe Chuck Norris si Segal sa ne prezinte cum stau lucruile.
    Degaba incerci sa reglezi sistemul, cand unii oamenii nu sunt capabili sa inteleaga ratiunea de a fi a acestuia si ratiunea de a fi a legilor acestuia.
    Poti sa aduci presedinte dupa presedinte, sa schimbi ministru dupa ministru, impreuna cu tot Guvernu, sa aduci zei ai economiei, culturii si educatie, cand, in timp ce fac reforma, unii rup shipci din gard si se ard cu toporele intre ei, altii molesteaza copii in gradinita, unii trag tzepe, altii se imbata de dimineata pana seara, etc.
    Este evident ca sistemul de educatie are trebui sa rezolve aceasta problema pe viitor, pentru ca in prezent se poate face prea putin si pana la urma este utopic. Tu iti dai seama cum ar fi ca toti oamenii sa respecte legile si sa inteleaga ratiunea de a fi a sistemului sub toate formele de manifestare ale acestuia? Nici nu cred exista asha ceva. Sunt sigur ca exista oameni care nici macar nu realizeaza ca fac parte dintr-un sistem, dapai sa mai si coopereze cu semenii sai pentru optimizarea acestuia ( a sistemului )….Despre ce vorbim aici?!?!
    Mai ales ca nu poti sa pui increderea a 20 de milioane de oameni ( printre care unii care nici nu stiu ce inseama ala vot ) in cateva sute de oameni. Si dupa aia sa te intrebi de ce lucrurile sunt asa cum sunt. Observ o oarecare disproportie!!!
    Dormi linistit noi avem grija de statul tau!!!!
    Eu cred ca Mircea Badea si cu Oreste sunt de vina pentru altercatiile cu shipci, topoare si scanduri care au avut loc azi.. Am impresia ca Badea ii instiga aseara in emisiune si Oreste sigur a pomenit ceva pe blog. L-am vazut intr-o emisiune..Ii citeam in privire cum unelteste ceva. Nici nu a prea vorbit in emisiunea aia, a stat mai mult retras, dar ganditor. Sigur concepea un plan, planuia ceva!!!
    Faza este ca reforma sistemului incepe si se termina, din pacate la TELEVIZOR.
    Daca ar fi sa militez pentru ceva, as face-o pentru educatie, libertate, dialog si cooperare, pentru intelepciune, ratiune si cultura, etc!!!
    All wrong-doing arises because of mind. If mind is transformed can wrong-doing remain?

  18. @DJS
    Ti se pare cumva, ca noi cei de pe strada, militam pentru altceva? Cata vreme o sa ramai la televizor, si o sa visezi despre utopia actiunii si militantismul tau perfect, nu te mai mira ca reformele raman la televizor!

  19. Victor, transmite-le, te rog, tu tristilor portocalii ce
    colcaie pe blogul tau sub acoperirea de “oameni de bine”,
    dar care “o ard de dreapta”, ca in Piata Universitatii,
    de cind s-a lasat frigul, se afla cu precadere persoane
    trecute de a doua si a treia tinerete, iar “reprezentarea”
    e un cacat; pe mine, “cetateanul X”, ma intereseaza ca
    acolo sint oameni normali si nu bagatori de seama
    (e.g. oportunisti, pupincuristi de partid, traseisti).

    Aceasta perioada e mai dificila, pentru ca e vremea
    examenelor la facultati – tinerii nu-s obisnuiti cu
    frigul; cei ce doresc sa vina, vin oricum, pentru
    ca ei protesteaza si nu fac doar act de prezenta,
    iar cei ce nu vin deloc, ori se complac, ori vin
    obositi de la munca.
    E ceva mai complex decit ar putea cineva scrie
    intr-o singura propozitie, insa, ascultindu-le
    problemele celor din Piata, vazindu-i pe multi
    dintre ei cit de amariti sint, (apropo, s-ar
    putea realiza acolo o emisiune in direct ?)
    pot sintetiza cele spuse de ei, de-a lungul
    celor trei saptamini, astfel:
    “nu ne incalzeste milionul de romani ce-s alaturi
    de noi din fata televizoarelor, daca cineva are
    ceva de spus, ori se simte alaturi cu sufletul de
    (orice) piata, poate veni juma’ de ora, un sfert de ora,
    cinci minute, un minut, ori sa fie chiar si in trecere,
    prin zona, fara sa scandeze, privind (statuile)”.

    Apropo: in Piata sint mult mai multe persoane decit
    incap in prim-plan “pe sticla” in prime time, iar
    acolo este o “viermuiala” continua pina seara tirziu
    (sint multi oameni ce vin si pleaca).

    Pe de alta parte, si oamenii asteapta un semn de la
    actuala opozitie unita; e momentul de a veni printre
    ei si de a-i asculta (fara a anunta ziua, ora);
    oamenii de acolo nu-s doar o masa de insi buna
    doar de votat si de platit darile, sint oameni
    normali ce asteapta un semn de normalitate.

  20. Simpatic Jefrica a lu’ Franks.Aia cu ” Printesa Ardealului” o fi dantuit-o? Daca se nimerea si
    Mondialu’ pe-acolo il priponea pe “fratele meu” cu vreun lantoc de aur.Bravo!…Bravo! Vedeate-as cu garoafa-n bot baroane si cu pantofi de lac cu talpa de carton.

  21. Fara legatura cu articolul, dar in legatura cu actualitatea… Un anumit “domn” a fost cumparat inca din prima zi de cine trebuie! Din auzite pot sa va spun ca inca de la inceput i s-au oferit niste “fetite” de lux si mult alcool, plus o suma importanta de bani pt. a avea o parere pozitiva despre orice! Daca cei interesati se chinuiau putin sa afle lucrurile astea, le aflau si acum nu mai erau toti “socati” de cele intamplate recent…

  22. Mai Ghitensteine , tata.Cred ca ai gresit locatia geografica si temporala.Ia fa bine si du-te in Siria ambasador si vorbeste-ne atunci de democratie.Haide pa pa.
    Si allo JEFRY draga , te vzura sefii tai la hora.Si ce zisera ?

  23. L-ai fericit pe Base cu interviul.Ii creste inima ,nu gluma.Cata sustinere!Daca era asa o parere stralucita despre felul in care conduce aceasta tara,eram in Schengen de mult timp,poate eram invitati si in euro mai devreme.Parerea mea e ca il tolereaza ,nu ca il sustin.Exista un interes pragmatic,acum ca au toti probleme,aici sau dincolo de ocean.Si se profita la greu de slabiciunile lui.E un conducator slab.E mai convenabil asa pentru ei.Momentan.

  24. Nu ma pot abtine sa nu imi dau si eu cu parerea despre cele discutate in interviu(atit de rar mai vezi interviuri cu intrebari normale,fara fite/mi-a placut).
    Am sesizat si eu ca inaintea unei magarii(arestare SOV,sentinta Nastase,etc) Basescu pleaca la o treaba “importanta” ca si cum el nu are nici o treaba!
    Daca despre condamnarea lui Nastase(pe care l-am dispretuit cit a fost la putere) am un ceva ce nu-mi place,si ca mine sunt multi,odata deschisa cutia Pandorei pentru pdl-isti nu va fi nici o parere de rau din partea nimanui.Si,nu cred ca vom trai vremurile cind,in timpul viitoarei guvernari USL,Udrea si altii vor fi nostalgici pe la TV si ne vor povesti cum faceau ei investitii in pirtii si piscine!,si ce bine era!Da,vor iesi urit din politica.
    Analiza facuta de Sorin-ソリン-celor din piata si potentialilor nemultumiti si problemelor ce ii tin departe de piata e f. corecta.Insa,nu ma pot abtine sa nu remarc,ca multi dintre cei ce au vorbit la TV dintre manifestanti au declarat ca au manifestat cu Basescu in piata la referendum.Eu nu inteleg ce i-ar fi dus pe niste cetateni onorabili la manifestatia de la referendum ,alaturi de Base.Ura impotriva celor 322 sau un soi de exaltare?Nu imi mai place categorisirea populatiei in cei ce merg in Piata Universitatii si cei ce nu au fost in piata-imi suna ca aia cu n-a mincat salam de soia.Sloganurile din piata,unele sclipitoare,erau tinute de cetateni care nu le puteau compune,asta nestirbindu-le nimic din spiritul civic.
    O sugestie pentru un invitat-Mircea Daneliuc-sper ca nu am indraznit prea mult sa propun invitati,cred ca Serghei Mizil ar face lobby mai bine decit mine.

  25. sunny vorbeste de alu’ franks…
    cica (zice lumea de la “scarbicii”…vezi colonelu’ dragnea…ca ala cand se’mbata da din el aiurea)…isi foloseste armata (D.I.E…de asta asta nu e S.I.E) casele “de protocol” sa aiba si frankye boy ceva viata in gaura la pantof…
    vrei probe …?
    he he he …
    ce dulce esti tu victore fara sa te strofoci…
    nu cumva vrei matale sa pun probele ici’sa pe blogu’ matale…?
    ceteshte legea…ce…vrei sa ne lege astia p’amandoi…?
    vrei ceva concret…uh…pai cere frumos…
    am taica…
    iar tu tre’ sa faci cum a zis caragiale…
    “cinste si gramatica…iata ce ii trebuie unei jurnalistici bune”…
    adica verifici din cel putin trei puncte…si scrii gramatical corect dupa…

  26. Imi pare rau ca am pierdut timp din viata mea protestand in piata atatea zile. La munca lumea se uita la mine ca la un ciudat , ma intreaba care-i problema mea, am bani, un job bun , de ce ma duc in piata ca un bou ?

    Ne meritam soarta, eu data viitoare ma duc la mall si mananc fast-food ca sa intru in randul oilor.

  27. @bond-escu: Piata nu inseamna doar cei care au
    dat/dau interviuri; pe de alta parte, oamenii
    aia (ce-au spus ca l-au votat) au recunoscut
    ca se caiesc si c-au gresit; pe mine altceva
    ma oripileaza: cei ce nu recunosc, cei ce-s
    prea vehementi si cei ce nu-i (mai) scriu
    numele cu majuscula…

  28. @Sorin:un bou ca tine a trezit milioane de oameni din amortire.Tot respectul meu…O sa iti povestesc o intamplare din viata mea:intr-un taxi,pe drum,lumea il asculta la radio pe Boc perorand despre viata buna din Romania.Era in timpul protestelor.Tacere.La un moment dat ,nu mai suport si zic si eu:”asta debiteaza ,minte asa cum respira.”In momentul urmator,a rabufnit toata lumea.Si te asigur ca nu erau cuvinte de admiratie la adresa lui Boc.Daca ti se pare inutil ce ai facut,am vrut sa iti arat si o alta fata.Oamenii isi comunica dupa mult timp problemele si multe sunt comune.

  29. @Sorin,
    Sunt in, aproape, aceeasi situatie ca si tine, sunt insa sigura ca nu am iesit pentru pentru cei ce se uita ciudat la mine. Am iesit pentru mine, pentru fiica mea si pentru cei care chiar daca nu ies, ma admira pentru asta chiar daca nu ma cunosc sau nu o spun. Restul nu ma intereseaza. Sunt ori prosti de-ngheata pamantul, ori putori, ori profitori, gunoi din punctul meu de vedere. Si maine voi fi acolo si voi striga in continuare Jos Basescu!Jos dictatorul!

  30. @ Victor

    Salutare Victore. Mi se pare mie, sau Antonescu incepe sa aibe mici derapaje de comportament in relatie cu jurnalistii? Si ieri si astazi. Initial am crezut ca este un accident, dar am vazut ca azi s-a repetat. Nu vreau sa fiu carcotas, dar mi se pare un pic periculos, ca cel pe care il doresc la Cotroceni sa imprumute din obiceiurile chiorului. Inca nici nu e presedinte si deja incepe sa o ia pe aratura. Poate un pic de moderatie in relatia cu presa (la urma urmei, cred ca va datoreaza destul de multe) nu ar strica.

  31. Mi-as dori o emisiune cu intrebari de pe blog sau in direct…tu si noi. Atat. Suficient.

  32. @nume_necesar
    din cate am inteles de la Victor, “vorbe grele” cu insignifianti nu fac rating, “nu rup gura targului” in plus pot aparea si surprize vezi cazurile lt alexandru gheorghe si pr. florea roman de la sinteza zilei unde nu mai pui si faptul ca exista si posibilitatea ca invitatul sa fie insipid, anost. probabil ca situatia s-ar schimba daca ar fi invitati oameni ce au reusit in viata in diverse domenii de activitate oameni care chiar ar avea ce spune, oameni noi care nu au aparut pe sticla dar care ar putea fi exemple pentru ceilalti…

  33. @ソリン
    ma numar printre cei care nu scriu numele unora cum este corect din punct de vedere gramatical, adica cu majuscule. chiar si inceputurile de fraze sau propozitii le scriu de asemenea gresit. deoarece faci parte dintre oamenii pe care ii stimez si respect inteleg sa ma explic. scriu doar numele domnului cu majuscule si ale persoanelor pe care din respect ma simt obligat sa le onorez asa cum se cuvine. sunt un militar batran si inteleg sa acord onorul si respectul meu asa cum inteleg eu.

  34. @cetateanul gogu:
    nu e vorba de dvs. in ultima jumatate de an
    am observat, atit in viata reala, cit si in
    spatiul virtual ca-s persoane ce inainte aveau
    o atitudine neutra ori ce n-o impartaseau ca-i
    scriu (ori ii afiseaza numele cu ostentatie)
    ¨bASESCU¨ ori ¨basescu¨.
    e o atitudine fortata / o schimbare
    a taberei peste noapte, serpeste.

    in ceea ce priveste scrisul cu litera mica
    la inceputul frazelor, stati linistit, si mie
    mi-e lene de multe ori sa ma conformez,
    dar numele proprii tot le scriu cu majuscula,
    indiferent de persoana.
    uneori insa, ma mobilizez si scriu ¨ca la carte¨.

  35. Cu Antonescu incepand sa o ia pe aratura, tare imi este frica de ziua alegerilor cand este posibil ca Diaconescu sa iasa presedinte ! multe rude le am in strainatate dar eu am ales sa raman in Romania sa imi continui facultatea, sa exist aici ! dar parca vad ca o sa fac marele pas sa imi bag piciorul in tot si sa o tai in Anglia sau Italia !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.