Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Nürnberg-ul Arogantului. Peştele mare

Nürnberg-ul Arogantului. Peştele mare

Năstase a luat doi ani cu executare (şi cu recurs) în dosarul Trofeul Calităţii. E, la mai bine de şapte ani de la instalarea regimului Băsescu şi într-un moment politic greu pentru fostul său contracandidat la prezidenţialele din 2004, una dintre ţepele din Piaţa Victoriei pe care acesta le-a promis. Este greu de comentat, în cunoştinţă de cauză, un verdict al instanţei într-un proces unde n-ai fost nici parte, nici martor. Aşa că mă voi rezuma, pentru moment, doar la aspectele cu încărcătură politică.

– Sentinţa e o gură de oxigen pentru Băsescu (în sfârşit, a muşcat peştele mare!) şi a lui campanie anticorupţie. Imaginea publică e că nu l-a demonizat degeaba.

– Opoziţia primeşte o lovitură cruntă-n plex exact când reuşise (oarecum) să se suie pe valul nemulţumirii populare şi să se desprindă în sondajele de opinie. Propaganda portocalie, de regulă performantă, nu va precupeţi nici un efort s-o anatemizeze.

– Mesajul transmis această condamnare tuturor celor care ar putea compărea în faţa instanţelor e clar unul de intimidare: dacă faci ciocu’ mic, poate te sare rândul, ai chef să protestezi, vin mascaţii cu duba peste tine.

– Năstase a fost demonizat mediatic şi electoral că ar fi cel mai bogat şi corupt om (miliardul din Marea Chinei) din România. Condamnarea nu vizează nici Sidex, nici Alro, nici Petrom, ci un simpozion de trei parale unde alţii ar fi strâns bani pentru campania lui prezidenţială, într-un dosar cu mai mulţi martori decât la Nurenberg.

– Cariera politică a lui Năstase e într-un punct de inflexiune. Cu siguranţă, dată fiind iminenta sa transformare în trofeu electoral, se vor face mari presiuni asupra lui pentru a ieşi din prim-plan, dacă nu chiar pentru a se retrage de la vârful PSD.

– Abia acum s-a deschis cu adevărat Cutia Pandorei, uşor crăpată până azi. Odată instalată o eventuală guvernare USL, Băsescu ori pleacă la prietenul lui Al-Assad (dacă o scăpa viu şi ăla până atunci), ori îşi ia adio şi de la funcţie, şi de la libertate.

P.S. Am fost angajat într-o instituţie direct subordonată primului ministru, dar nu am lucrat nici cinci minute cu/pentru el. Asta nu mă împiedică să scriu şi să spun răspicat că Năstase a fost cel mai bun premier din istoria noastră postrevoluţionară.

UPDATE: Ion Cristoiu şi-a împlinit vocaţia. A ajuns angajatul lui Dan Andronic

Comentarii

comentarii

Similar Posts

104 thoughts on “Nürnberg-ul Arogantului. Peştele mare

  1. Eu nu m-as grabi sa trag concluzii,zilele astea tot am redactat recursuri,nu vrei sa stii ce minuni se gasesc in hotararile judecatoresti.Nu inteleg unde e lovitura in plexul opozitiei,pentru ca Nastase nu mai era de mult timp in centrul atentiei.Avertizasem inca de la desemnarea lui Ponta la presedintia PSD ca Nastase are o problema cu dosarele.Deci nu era o varianta viabila pentru sefia psd.Oricum am inteles ca omul va merge pana la CEDO,asa ca mai vorbim in vreo 4 ani.

  2. O sa vezi acum cati destepti vor striga “Traisca basescu” marele conducator care a castigat in lupta cu coruptia. Au trimis in inchisoare cel mai mare corupt, acum tara poate sta linistita, ei pot fura in continuare, ah pardon in ceea ce ii priveste pe base si ai lui nu se numeste furt, sunt doar eforturi facute pentru binele poporului si al tarii.RUSINE sa le fie!!

  3. Si pe Al Capone l-au condamnat pentru “tax evasion”, desi cu siguranta a a fost implicat in situatii care au dus la disparitia (fizica) a unora. Atunci cand furtul este foarte elaborat, este extrem de complicat sa dovedesti ceva care sa duca la condamnare (Sidex, Alro, etc). Simpla existenta a conceptului “numbered account” poate duce totul intr-un punct mort.

  4. Sentinta nu este o gura de oxigen pentru Traian Basescu;dimpotriva,cei care mai gandesc in tara asta se vor gandi la cele pentru care ar trebui sa raspunda acesta,la gradul lor da gravitate si la diferenta unitatilor de masura cu care se judeca(sau nu se judeca deloc,la comanda,bineinteles).Dar cum nici o putere nu tine vesnic….

  5. Dacă lui Năstase i-au dat 2 ani pentru “marele trofeu al lui pește”…lui Băsescu,Boc,Udrea,Videanu și restul…oare cât or să le dea???
    Apropo…Ciordea Anastase a primit NUP!
    PE ĂȘTIA NUMAI DE PĂR ÎI SCOATEM DE LA PUTERE!IAR JUDECATA…VA RĂMÂNE PE MÂNA NOASTRĂ!
    JOS BĂSESCU!
    JOS GUVERNUL!
    VREM ANTICIPATE!

  6. @Irina: tu nu intelegi multe, iar eu am obosit sa-ti explic
    @Cosmin: 1. fiindca aia de la PDL nu vin la Antena 3, da’ tu esti ultimul care a aflat asta. 2. Cred ca te uiti la alt post. 3. nu, nu e. si nici nu-si propune. e o televiziune in opozitie cu regimul politic, la fel ca Fix in America. 4. cine sunteti “voi”, aia in numele carora vorbesti? habar n-am cine si ce datorii are.

  7. P.S…Încă n-am înțeles pe ce se bazau capetele de acuzație în cazul lui Năstase…

  8. Cam ăsta e răspunsul celor bătuţi în cap care credeau că Băsescu o să aştepte liniştit ghilotina electorală din noiembrie. O să aresteze şi o să condamne în draci oameni ai opoziţiei. Parcă văd mâine-poimâine te miri ce dosar în care să fie cerută arestarea lui Voiculescu.

    P.S. a mai observat cineva că de fiecare dată când justiţia are de dat un verdict crâncen Băsescu e plecat din ţară? aşa a fost când CCR a validat alegerile din 2009, aşa a fost când l-au arestat pe Voicu, aşa e ş-acum cu Năstase.

  9. O mizerie care-l va manji copios si pe marinar, fiindca dovedeste ca se poate, chit ca in cazul lui nastase e trasa de par. Ca odata si-odata tot va trebui sa raspunda si el. Oricum, nu cred ca va avea atat de multa importanta pt poporean, el are alte griji azi, ingheata si-i ghioraie matu de foame ! Alta ar fi fost treaba acu’ fo doi-trei ani, ori mai multi! Acum s-a cam rasuflat. E buna insa ca sa schimbe un pic directia gandurilor.

  10. De ce sa isi ia Basescu adio de la functie? Din cate stiu eu are mandat pana in 2013 si pentru suspendare sunt necesare mai mult de 51% din voturi. Sincer in ciuda cotei extrem de scazute de incredere pe care o are, cred ca o eventuala tentativa de suspendare a lui Basescu nu ar strange nici macar 51% din voturi: omul stie sa se victimizeze si pentru cei mai multi din cei care il injura nici ceilalti nu sunt mai breji.

  11. Sentinta a fost data exact cand trebuia.
    Banuiesc ca era “data” de cateva luni, dar se astepta momentul lansarii oficiale. Probabil ca evenimentele din ultmele 2 saptamani au grabit acest lucru, altfel ar fi avut loc mult mai aproape de alegeri.
    Nu cred ca este vorba numai de o lovitura data USL-ului ci si de o noua “bomba” aruncata presei.
    Avand in vedere faptul ca gerul va pune capat miscarilor de strada, noul subiect va acapara si emisiunile tv, astfel se va uita de “circul” oferit de cei de la putere in ultima luna de zile.
    Oricum am o nelamurire, sau poate de fapt in Romania este un act de normalitate – au murit 6 oameni de frig, datorita bufonilor de la putere ! Unde sunt ONG sau societatea civila ? De ce nu se cere capul celor vinovati ?
    Imi aduc aminte cat scandal se facea si se mai face pentru drepturile unui caine maidanez.
    Sau poate oamenii in acesta tara nu sunt egali nici macar unui caine.
    Cred ca Nastase ar trebui sa se retraga din PSD si poate ar face un serviciu acestui partid.
    Ca idee acum “zeus” a inceput sa ofere circ si jertfe in “arena”, iar din cate se aude vrea sa mai ofere si bani de o paine-doua…iar plebea va urla de placere si va astepta in toamna lopata portocalie, litru de ulei pentru candela, kilogramul de grau, zahar si bombonelele pentru coliva….oricum romanul petrece si se imbata si la parastase

  12. Regret ca un om capabil ca Nastase ete terfelit prin tribunale in halul asta, dar marea mea bucurie de astazi a fost tocmai deschiderea acestei cutii a Pandorei. Basescu nu va scapa nici la CEDO. Daca-i voi vedea peste ani pe Basescu si Udrea in inchisoare, reumatismul ce-mi intra zilele astea in oase a meritat. Si daca,prin absurd, nu se va intampla datorita unor interese, noi, cei ce invatam astazi ce inseamna democratia, poate ne vom mai intalni odata in strada sa o cerem. Si poporul asta merita justitie.Si asta este una din revendicarile noastre, chiar daca nu o scandam. Se va termina ea si circoteca din justitie, pentru ca viitorii cercetati de DNA chiar au pentru ce sa fie condamnati.

  13. Pana la urma nu am inteles titlu’ si nici textu'( asa sunt eu mai prost ) , cine este pestele cel mare? nastase? nu ma face sa rad , un imbogatit pe banii nostrii si asta , un nesimtit , Ciutacule nu le mai lua apararea la bagabontii astia !

  14. Din lipsă de timp, voi spune doar că sunt perfect de acord cu ultima liniuţă. Dintotdeauna am susţinut că Băsescu n-a lăsat loc de bună-ziua şi că, dacă va fi cineva în stare să-l bage la răcoare, acela va fi Crin ( dar şi Ponta ). Forţarea notei în dosarul lui Năstase e doar cireaşa de pe tort. Nu că mai era nevoie de motivaţie în plus…

  15. Daca se mentine sentinta la recurs, eu nu iau decat partea buna a lucrurilor(sorry pentru Nastase ca individ): “Corb la corb nu-si scoate ochii” nu va mai fi un proverb de actualitate. Si-atunci sa te tii: baselu’ la parnaie nu pentru ce face, ci eventul pentru neplata ipozitelor pe luna mai ’98 la “fabricuta de inghetata”…orgasm, nu alta!

  16. @curiosu’: eu ti-am mai zis ca n-ai capacitatea intelectuala necesara sa pricepi ce se scrie/comenteaza pe blogul asta. imi pare rau, ne despartim

  17. Oricum nu mai intereseaza pe nimeni Nastase! :)) Daca sentinta asta era data acum 3-4 ani, era o “realizare”, dar acum lumea in strada striga jos basescu, nu jos Nastase! Oricum din punct de vedere mediatic Nastase era ingropat, ba mai mult daca i s-a intamplat lui Nastase, o sa i se intample si lui basescu! Lumea il compara pe basescu cu Nastase si spune ca e de 100 de ori mai arogant si mai dictator, deci asteapta cu interes ziua cand nu va mai fi presedinte marinarul, ca sa si-o fure si el, poate si sper, mai rau decat Nastase! :))

  18. Sa vad si ziua cand intra Bombonel in puscarie… Oare de asta se tot grabeau cei din USL sa faca alegeri anticipate? Probabil vor sa-l scape…

  19. Machitorul se razbuna. In discursul aiurit si de neanteles pentru majoritatea tinut de machitor la investitia lui Cristian Diaconescu a turuit despre Iliescu,mineri,Voronin si psd. Toata trancaneala machitorului era bazata pe informatii primite de la servicii cum ca in spatele manifestarilor stradale se afla indivizi ,,antrenati,, unii chiar fosti prin secu priceputi al dracu de a face din liniste neliniste,veniti cu dedicatie din partea psd.

  20. @Victor,
    Praf in ochi. Si tu, si eu si Basescu si Nastase (iti place in ce liga ne-am bagat? 🙂 ) stim ca nu va fi cu executare. Timpu’ trece, anticipatele intarzie, intarzie si suspendarea. Suspendare care daca vine inainte sa iasa musca… ghici cine-i interimar, constitutional? 🙂
    Cu totii vad ca se apropie inevitabilul dar trag de timp DOAR pentru a-si acoperi urmele, care in acest moment sunt ca pipi pe zapada.
    PS (si-ti cer scuze pentru off-topic)… interesanta atitudinea lui Pieleanu in ultimul timp, nu ti se pare?
    Stima

  21. Am citit cu atentie toata analiza domnului Ciutacu si-l consider ok avand in vedere jobul pe care il are in institutia domnului Voiculescu. Eu ma bucur ca Adrian Nastase este condamnat dar si faptul ca la alegerile viitoare va iesi USL. Nu-mi plac Crin Antonescu (chiar nu mai are nici o treaba cu liberalismul)si nici Victor Ponta (e istet cu mare potential politic in viitor) dar este necesara o schimbare. Schimbarea trebuie facuta la termen, legal (nu comasate si nici anticipate) si astfel va fi semnul cel mai bun ca traim intr-o democratie…

  22. Da , Victore , ai dreptate cu toate , dar mai trebuie sa te completez cu ceva : cred ca Basescu si-a tras aer in piept si a revenit in lupta -TOTUL SAU NIMIC !!! 👿 Pe individul asta nu cred ca o sa-l apucam vedea predat ; va lupta pana la ultima suflare si ,cazut fiind , va mai incerca “sa muste” , daca nu-i strivim capul , ca la sarpe.
    Eu cred ca mesajul lui Basecu este , IN PRIMUL RAND UNUL DE INTIMIDARE: “mesaj transmis prin această condamnare tuturor celor care ar putea compărea în faţa instanţelor , DAR NU NUMAI (!!!!) -sa nu uitam nenumarate cazuri DE DOSAREA FABRICATE ARTIFICIAL (cazul Paul Pacuraru , etc.) 😳 : dacă faci ciocu’ mic, poate te sare rândul, ai chef să protestezi, vin mascaţii cu duba peste tine.
    2. – POMANA de 5% indexare este O BATAIE DE JOC vizibila , aruncata unor “viermi”, ca sa-i cumpere pe amarati si sa-i sfideze pe ceilalti, iar capusele oranj sa aibe , in timpul asta , ce “suge” din miliardele imprumutate !!! 😡

    Prin toate aceste miscari , scarnavia prezidentiala vrea sa ne reaminteasca faptul ca “tara este el”, iar cine i se impotriveste va fi scuipat (vezi asa-zisa “indexare”) si calcat in picioare (vezi condamnarea lui Nastase).
    Ramane doar de vazut daca noi , romanii , mai avem atata sange-n … organism , pe cat e el de dement si marsav! 🙄

  23. Daca mai era nevoie de inca o dovada ca justitia in tara asta e “independenta”, am primit-o!!Mai, ce bafta are nenea base, tocmai acum cand se perpelea de frica strazii sa ii pice din cer asa o pomana…
    Rusinos pentru acest regim odios!

  24. Nu-mi plac razbunarile politice.Dar ,daca au gresit, sa plateasca oamenii politici.Daca nu ,atunci e mare pacat sa acuzi pe cineva nevinovat.

  25. Sentinta e greu de comentat,insa un judecator a cerut achitarea si ceilalti doi condamnarea la doi ani inchisoare,discrepanta mare.Apoi,pentru unii din dosar au dat sase ani pentru complicitate la abuz in serviciu-exagerat,cred.
    Intotdeauna,cind a urmat o magarie,arestare(Vantu),o sentinta Basescu a plecat undeva,ca si cum nu ar avea nici in clin nici in mineca cu asa ceva!
    Saptamina trecuta,la TVR,o basista il tot intreba pe Antonescu ce discurs va avea daca VNastase va fi condamnat!Asta ma face sa cred ca stiau de inainte de sentinta!
    Azi,la A3,Frunda ne explica cu cuvinte frumoase ca asa ceva nu se face intre politicieni.De aici,trag concluzia ca s-a dat briciul maimutei!Asa ca,ai dreptate,dupa alegeri sa vezi tribunale!
    Asta cu Giac e tare de tot,maestre in sus,maestre in jos!

  26. ‘fecioara cea mai frumoasa din sat’ potoleste ‘monstrulbasescian’ din adancuri…cit de jegos e regimul asta basist…se pare ca nu e bine sa fii arogant, oricum , basexu nu va avea tupeul sa-l inchida.stie ce are pe cap…sa-l vad peste 2 ani…

  27. @traznitul, e parerea ta traznita, daca tu crezi ca asta e democratie…inseamna ca e bine sa ne bucuram ca nu ne trazneste vreun lunetist ca-n Siria…

  28. basescu ca sa “reabiliteze” macar 1% din imaginea de javra penala securist mafiota pe care o are acum trebuie sa se bage singur la carcera pe viata pt subminarea economiei nationale si tradare de tara impreuna cu toata mafia lui…
    multi dintre noi sintem rupti de raceala… dupa ce trece gerul si ne revenim sintem din nou pe baricade in Piata

  29. nu mai pot de grija lui adrian nastase, a fost cel mai bun prim ministru post decembrist, dar in guvernarea basista asta nu-l va scuti de puscarie daca si la recurs sau dupa epuizarea tuturor cailor de atac va fi considerat vinovat. norocul lui ca pana atunci, gasca portocalie va disparea de la putere si in acest caz nu se va mai pune problema.
    referitor la gasca aflata in acest moment la putere, acesta trebuie sa stie ca vor trebui sa dispara urgent, altminteri vor infunda sigur puscaria, nemaiexistand alta alternativa. basescu a creat precedentul iar din acest moment ne vom distra, pe drumul spre boasca se vor aglomera ministri, primi ministri si de ce nu presedinti?

  30. Victore care-i diferenta intre Nastase si Anastase?

    Unu-i gasit vinovat poate ca pe buna dreptate intr-un proces VADIT politic iar Alta (Hoata din Parlament) e gasita nevinovata de o hotie in vazul lumii dar de data asta de o Justitie 100% politic.

    E doar o Justitie Aservita sau vorba aleia ‘Ciucu mic acum noi suntem la guvernare’?

  31. Cum sa fi fost Nastase cel mai bun premier cand a privatizat tembel si Petromul si Sidexul si a semnat si gaura de 3 miliarde de euro cu Behtel? Cum sa fie bun ca premier cand din cauza lui nu am intrat in UE in 2004 ca Ungaria si restul blocului comunist si am intrat in 2007???

  32. Citesc multa ura pe aici. Se varsa laturi la greu… Sunt unii care-l considera dictator pe marinar dar daca vin la putere vor deschide plutoane de executie pe strazi. Asta simt din postarile unor “infierbantati” patimas. Halal democratie promoveaza…

  33. Cod portocaliu de frig+ Nastase+ 5% la salariu/pensie+ o micuta remaniere+ politica externa la greu+ alte eventuale scandaluri ce se anunta in primavara+ multe luni pana la alegeri= alegeri organizate de PDL+ nesiguranta celor 59% USL existente momentan.

    Si toate astea dupa ce miscari de strada in toata tara (peste 10.000 de oameni)+ proteste in Bucuresti+ miting USL= retragerea legii sanatatii+ reprimirea Arafat+ Baconschi out+ neconstitionalitatea comasarilor+ anularea noii taxe auto+ zile-n sir de panica vizibila in PDL.

    Pacat ca masinaria lor functioneaza, inca, foarte bine…:(

  34. Dura lovitura data opozantilor lui Basescu. E potop pe siturile de propadanda. Firesc ar fi ca Nastase sa se retraga din PSD dupa recurs daca sentinta este mentinuta.
    Nu vreau sa te contrazic, Victore, poate ca a fost cel mai bun PM dIn 89. In orice caz in timpul mandatului sau multe din cele ce isi aloca in mod fals actualul guvern au fost pe bune. In acelasi timp orice guvernare ar fi mai buna decat actuala daca ar promova meritocratia si experienta; daca ar fi mai multe actiuni si decizii pentru romani. Sa traim bine in sfarsit precum d-lul Base si simpatizantii sai il scandau candva.
    In alta ordine de idei, de ce inregistratile de pe site-ul antenelor nu mai sunt disponibile? Si asta la nici o emisiune.

  35. Pentru mine Natase a ramas Bombonel, dar sa vad ca nesimtitii aia di Justitia romana, mina in mina cu cei de la DNA-ul basascian, il baga la pirnaie, ca sentinta, care va fi desfiintata la recurs in mod sigur, pentru niste maruntisuri, facute din bani privati, mi se pare hilar.
    Bombo putea si trebuia sa fie bagat la pirnaie de alte zeci de ori pe chestii mult mai grave si mai serioase, milioane de euroi, dar astia il baga pentru un motiv aiuristic ce se poate traduce in : ca a impartit sepcute si pixuri in campania electorala, cu nevasta din dotare.
    Parca il vad pe Arogant impartind la babe sepcute si pixuri. Cred ca asta, sentinta justitiei, poate tine de bancul zilei.

  36. P.S.: Domnu’ Gâtenștain (cum bine l-a numit nea’ Ciuvica), ar avea o zicala perfecta pentru evenimentele de astazi: “Desperate times call for desperate measures!”.

  37. un lucru despre minoritari:

    psd si pnl au luat mai mult decit pd.teoretic, minoritarii etnici i-au ajutat ,dupa alegeri, pe românii minoritari d.p.v. politic(p.d.).

    despre ei de ce nu prea am auzit nimic in presa, de ce urasc minoritarii etnic majoritatea romaneasca?rusine sa le fie ucrainienilor, sarbilor si croatilor, poloneyilor, tatarilor si turcilor si altor natii, sa nu mai pomenesc de unguri!!!

  38. Sentinta va pica la recurs, cu certitudine, ba chiar m-as hazarda sa spun ca altfel nici nu era data. Judecatorul ala nu era tembel sa traga o flegma politica de genul asta si sa nu poata fi stearsa repede. Chiar asa, imi dovedesc ignoranta in domeniu, la noi te judeca judecatorul, sau avem si noi juriu?
    Cit despre Nastase, ca om politic e terminat. Nu prinde parlament la anul, si un ciclu electoral pe bara cred ca va fi prea mult sa poata reveni, mai ales ca nici in ciclul acesta nu a facut prea multa impresie fiind, bineinteles ocupat sa se apere. Nastase, acuzatul, nu ma pot pronunta, evident, dar perceptia mea este ca sigur s-a imbogatit, discret, de pe urma Romaniei, intuitia imi spune insa, ca e imposibil de dovedit.
    O obiectie am, insa, la articol: eu l-as vedea pe Tariceanu un prim ministru mai bun, tinind cont ca tot ceea ce a facut in tara a facut cu un parlament mai mult ostil. E drept ca Nastase ne-a dus in UE, dar PSD guverna confortabil pe vremea lui.

  39. Va veni intr-o zi si randul lui Basescu ca si candidat la PUSCARIE ocazie cu care va trebui judecat pentru toate escrocheriile pe care le-a facut incepand cu parandaratul nerusinat de mare (cca. 2 milioane de euro) sifonati sub pretextul “rascumpararaii” jurnalistilor rapiti in IRAK.
    Daca Basescu isi inchipuie ca cineva a pus botul la asemenea tzepe de fost comerciant de blugi si cingo, se inseala amarnic.

  40. Victoreeee n-ai auzit de o lege care spune ca nu se majoreaza salariile cu 6 luni inainte de alegeri? Nu cumva portocaliii au dat-o? Te vad comentand la Antena 3 da nu cumva ati uitat de asta cu totii? Gresesc cumva? Ma lasa memoria?

  41. Cand eram copil citeam “Snoave si povesti romanesti”. Mi-aduc aminte si acum cartea..nici nu mai stiu de pe unde o capatasem. Roasa, scorojita si fara coperti. Da’-mi amintesc din ea ca din Nastratin Hogea. Era una cu “paduchiosu”. O nevasta ingalata nu prididea in a-i spune mereu barbatului ca’i paduchios, desi aia era o puturoasa sadea. Intr-un ultim timp, barbatul disperat de lenea si nesimtirea acesteia o ia si-o inneaca intr-o fantana. Cu capul la fund, muierea, cu mainile deasupra capului, intr-un ultim gest , isi misca degetele ca si cum ar fi omorat un paduche. Asa-i Basasecu! Ca muierea aia lenesa si-a dracului! E cu capul la fund si tot…altii is paduchiosi. Era cam negru la fata Nastase azi, da’ mi s-a parut indarjit ca gospodarul care, dupa ce ca muierea-i imputita, tot el…

  42. Hmm, aia cu cel mai bun prim-ministru…
    Ia mai uita-te la cifre si fa o comparatie cu Tariceanu. Cat au crescut PIB-ul, veniturile oamenilor, investitiile, etc.
    (Acum, ca restul guvernelor au fost praf, e foarte adevarat. Pe timpul lui Vacroiu am crezut ca nu va exista guvern mai prost decat ala, dar Boc si Baselu mi-au dovedit ca iata, exista!) Nu e idolul meu Tariceanu, dar bate tot de departe.

  43. Victore,

    Nu stiu daca va face vre-o diferenta dar eu am trimes un email la FMI referitor la atitudinea lui Franks (vezi petrecerea cu Blejnar &Co).

    cei care se simpt jigniti de atitudinea lui Franks se pot adresa comisiei de Etica a FMI pe adresa de mail ”[email protected]

  44. Inculpatii marunti primesc cu suspendare,rechinul cel mare trebuia sa ia cu executare.Unii primesc si patru ani cu suspendare.Nu pot sa inteleg chestia asta.De fapt e discriminare.

  45. Cand scriu aceste randuri tocmai s-a razgandit Boc (?!) si a zis ca nu mai da cei 5% acum , asa “peste noapte”…
    Dupa ce s-au repezit sa inchida gura prostimii cu acel batjocoritor 5% si-au dat seama ca sunt prea putini si sunt , de fapt , niste bani aruncati , care vor amagi pe prea putini. Asa ca , dupa prognozele meteo sumbre , care ne arata inca cel putin o saptamana (daca nu mai mult) de ger crunt , e clar ca demonstratii masive nu vor mai avea loc , ceea ce le va da ragaz de reorganizare canaliilor de la Putere. Probabil ca cei 5% promisi acum , se vor transforma in 15-20% in prejma alegerilor , CU PRETEXTUL ca economia s-a repornit datorita “masurilor inteligente” 😳 ; probabil dupa acea perioada se va da ordin de reducere la furaciuni si tepe , pt. a ramane suficienti bani de astupat gura prostimii! 😡
    Eu , unul , presupun ca un astfel de scenariu si-au regandit onor-guvernantii nostri si , cred ca nu singuri , ci impreuna cu “gunoaiele” de la FMI . De vazut in continuare ….!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.