Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Nonbeligeranţa vinovată şi caloriferul

Nonbeligeranţa vinovată şi caloriferul

Duminica trecută, undeva după ora obişnuită a prânzului, două calorifere de dimensiuni apreciabile de la parterul blocului unde continui să mă încăpăţânez să locuiesc (dotat cu interfon care necesită folosirea cartelei inclusiv pentru ieşire şi din balcoanele căruia se vede clar Palatul Parlamentului), unul dintre ele aflat pe un perete exterior de apartament, au fost demontate şi scoase din incintă. Fără ca vreunul dintre locatarii aflaţi acasă – destui, dacă stau să mă raportez la câţi am găsit în scară după aceea privind consternaţi la ţevile care se terminau în aer – să observe, să iasă din apartament, să strige, să intervină, să reclame la sectorist, să orice. Astăzi, spre seară, un prieten a descoperit, coborând pe scară, dispariţia încă unui calorifer, cel de la primul etaj. Evident că nimeni nu ştie nimic, evident că vieţuitoarele din apartamentul deposedat de prezumtiva căldură exterioară, nici unul ocupat cu munca în timpul zilei, n-au auzit cum le-a şurubărit cineva la uşă. Bine că nu le-a luat contorul de gaze de pe ţeava de deasupra uşii, că săream dracu-n aer.

Strict în context, îmi închipui că nu-i unicul bloc al Capitalei deposedat (organizat, pe baza complicităţii mute a locatarilor) de excesul de metal cu aparenţă nefolositoare de pe scări şi nu mi-a luat Dumnezeu minţile să cred că l-a pus Băsescu pe Coldea să trimită nişte băieţi să mă facă la nervii capului. Trec mai departe. Înainte să continui, fiindcă nu vreau să-mi închipui că vă frecaţi la ochi uluiţi că m-a apucat amocul şi-mi plâng nostalgic caloriferele de scară, dispensabile şi înlocuibile la nevoie, ajunse probabil la REMAT, simt nevoia unui disclaimer pentru ocazionalii imbecili trimişi aici în misiune, cu postatul, de stăpânirea portocalie: acesta nu e un text despre fostele calorifere de pe scara tonomatului, ci despre un fenomen.

Apelez la încă un exemplu. Luni seară, la Sinteză, am făcut un soi de pariu retoric, dacă-i pot spune aşa. Am pronosticat că mitingul de protest al profesorilor (în jur de 300.000, oficial) – nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25% şi, în general, de crunta degradare a nivelului lor de trai – nu va strânge în Bucureşti nici măcar cât a reuşit Ozzy Osbourne să aducă la Zone Arena (peste 12.000 plătitori) la o medie de preţ care a depăşit binişor 50 euro biletul. Fără nici o satisfacţie, am avut dreptate. Deşi li se înalcă drepturi legitime, deşi abuzul a devenit regulă, iar normalitatea şi legalitatea sunt excepţii, oamenii nu mai ies să-şi apere drepturile. E o atmosferă extrem de apăsătoare, combinată cu o nonbeligeranţă iresponsabilă, de tipul oricum nu rezolvăm nimic. Chestie care nu-ţi păzeşte nici caloriferul, nici leafa, nici pensia.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

105 thoughts on “Nonbeligeranţa vinovată şi caloriferul

  1. I-am scris mogulului că îmi pun mare nădejde în el. Are o postare care pe mine (poate naiva), m-a dat pe spate. Cică în ţara asta mai există oameni puternici, care nu se tem. Şi a boldat respectivele cuvinte. Iar eu n-am putut să mă abţin şi i-am scris.

  2. nu conteaza sa a-i interfon ,pe mine m-a trimis de l-a firma sa pun pliante in posta , in scarile din oras, sunam la interfon ,nici nu apucasem sa zic posta ,ca omu deschidea usa imediat ,nici nu intreba cine e, parca erau toti speriati

  3. Uite aici pretext…Curtea Constitutionala, o adunatura de basinosi santajati de Base prin intermediul prietenului Coldea si-a dat girul pt Legea Pensiilor…

  4. P.S.
    A juns o ” fatuca ” in bikini sa aiba drept de viata si de moarte asupra unui popor !!!…
    CHIAR NU PUTEM FACE NIMIC ???…
    Iarta -ma ca insist , dar sunt extrem de revoltat si nu vreau sa folosesc cuvinte dure !!!

  5. Pentru mine este un„deja vu”(cu accentele pe care nu le mai caut pe tastatură).S-a întâmplat acum vreo 5 ani când o administratie pusă pe economii pe spatele,sau mai bine zis pe dârdâitul nostru a debransat caloriferele de pe sală,iar unul dintre ele a dispărut imediat,desi aveam interfon.Deci,nimic nou sub soare.
    Ce câstigă cei care au niste drepturi de apărat si nu ies din case?Linistea călâie a neputintei.Asta îmi aduce în minte sloganul:„dormi linistit,FNI veghează(sau lucrează)pentru tine”.Dar când te vei trezi….

  6. Andrei, poate nu! Mie mi se pare că e deschisă calea suspendării. Mingea e la Băsescu. Dacă-i dă drumul legii, îl suspendă. Dacă nu, animalul politic din el va suferi. Şi va pica al doilea, dovedind slăbiciune. Ceea ce pentru el e de neacceptat. Să vedem…

  7. Nu te da bătut 🙂

    Eu am fost la miting. N-am strigat nimic, pentru că-i murise omului mama şi – oricum aş da-o – nu pot şi nu-mi permit să mă cobor la nivelul lui. Dar am fost acolo şi am tăcut, în frig, pentru că-mi pasă mie. Şi ca să ştie că sunt.

    Lumea din jur nu se schimbă. Singurul lucru controlabil e propria mea atitudine. Iar aici sunt incluse şi propriile mele revolte. Fără ele aş fi moartă. Sau ca şi.

    Iar ca o slabă consolare: mulţumim pentru revoltele tale. Chiar dacă uneori ţi se pare că te revolţi în zadar 🙂

  8. Daca Anastase Roberta fura in vazul tuturor votul de la legea pensiilor, daca Zeus fura cu stiinta multora alegerile prezidentiale, daca Udrea fura spatiul public si il transforma in parcari, etc., cum sa ne mai miram ca niste calorifere sunt furate dintr-o scara de bloc fara stiinta locatarilor.
    In Romania se merge pe principiul
    “furam unul de la altul si traim toti.”
    Vai de steaua noastra.

  9. Ca sa facem haz de necaz eu as putea sa-ti spun ca facem o noua frectie la piciorul de lemn.Pai cum sa nu se fure din scara blocului daca se sparg usi de metal cu ranga si vecinii nici macar nu suna proprietarul sa-l anunte ca-i cara din casa,daramite la 112.Pai cum,sa-i puna martori.Eu cred ca suntem doar,nesimtiti.Bunicul meu spunea ca romanul e sarac,fudul si ambitios,iar bunica zicea ca ne caracterizeaza lenea,foamea si folclorul.Dar ei erau de moda veche.Intre timp ne-am mai altoit…Acum vor iesi din nou pensionarii in strada,noi vom chibita de pe margine.Rusine sa ne fie!

  10. Vreti sa va spun ceva? Eu stau in zona Titan si la blocul nostru a fost luat caloriferul de la intrarea in scara. Ca si la Victor Ciutacu vecinii au ramas interzisi cum de nu a vazut nimeni nimic, mai ales ca in bloc sunt multe persoane care stau acasa, fiind la pensie si care stiu orice misca in blocul ala. SA FIE O ACTIUNE LA NIVEL NATIONAL de debransare calorifere de vreo echipa pe care noi nu o cunoastem? 😀

  11. Eu ma gandesc foarte des la ce ati aruncat voi pe finalul unei “sinteze” si RT zicea ceva de transmisie.Un live asa ,cred ca ar fi mai mobilizator decat orice miscare sindicala.Tu?

  12. @Victor Ciutacu
    Cand am zis ca traim in zona crepusculara, m-am referit in general, fiindca nu mai vede nimeni luminita de la capatul unui lung cosmar de mai bine de 20 de ani.
    Sindicatele si opozitia ar trebui sa-l plateasca pe Osbourne sa-i scoata pe romani in strada. Daca a strans cu 50 de euro 12 mii, atunci va strange 100 de mii free.
    In ceea ce priveste sugestia camerelor de la intrari, m-am gandit s-o exprim, de vreme ce Dumneavoastra ati spus ca nimeni nu a vazut/observat nimic.

  13. TRAIASCA REPUPLICA SOCIALISTA PEDELISTA !!!
    Hotia si nemernicia au invins !!!…
    Singurul drept care ne-a mai ramas este acela de a muri !!!…

  14. traiasca fraierii din ROMANIA care au votat in 2009 pentru continuitate,va doresc sa traiti bine fraierilor.astazi curtea constitutionala a pus capac la sicriele pensionarilor.cei care ati votat cu marinarul sa aveti pe constiinta,daca aveti una,moartea parintilor si bunicilor vostri,TAMPITILOR.

  15. Roberta Anastase este etalonul hotiei. Smanglitorul sef. Gainarii au un nou tel de atins,cu cat esti mai hot cu atat poti fi mai sef.Pai frate, cand furi din vorbe esti cel mai tare! Curtea s-a pronuntat,acu’ iese tatelu lor si-o promulga si ce? probleme ma? Poate ca si ei au inceput cu un drum mic pana la REMAT…

  16. @ Mariana:
    La mitingul la care s-a dansat şi cântat, Hossu n-a strigat niciodată “Jos Băsescu!”. Doar contra guvernului. Fâs! Nu a fost, bineînţeles, nicio surpriză pentru mine.
    Deci ceea ce ai scris tu mi se pare corect.

  17. Noua ne place sa ne plangem de mila. Nu iesim in strada pentru ca este posibil sa se rezolve situatia si sa ramanem fara motiv de plans. Si in plus, “de ce sa ies eu, ce io’s mai fraier? Lasa, sa iasa prostii si daca se leaga ceva, ma bag si io”

  18. A mai interesanta chestie e ca de cand cu noul ministru de interne, vanzarea de tigari de contrabanda se face din nou oe fata, cu marfa expusa pe trotuar sau in portbagaj.
    Inainte de ‘eveniment” tigarile astea devenisera mai greu de gasit, si “comerciantii” ceva mai speriati.
    Ma intreb daca nu cumva de asta a fost schimbat Blaga. Sa le treaca spaima alora cu tigarile.

  19. Fura lumea tot ce poate, e asa mare foamea ca treci la fapte. Legat de meeting-ul profesorilor, in general, multi cred despre capra lor ca nu este moarta (ca cea a vecinului). Concluzia … se vede pe strada.

  20. “….E o atmosferă extrem de apăsătoare, combinată cu o nonbeligeranţă iresponsabilă, de tipul oricum nu rezolvăm nimic.”
    Să ne amintim că, doar o mână de oameni au spulberat regimul lui Ceauşescu. Şi, din câte ni se spune, din “mâna” aia numa’ un “deget” a fost de-al nostru. 😉

  21. In cazul asta ar cam trebui sa-ti pui intrebarea daca merita efortul de a te zbate pentru binele cuiva. Intr-un fel faci acelasi lucru pe care-l face si actuala guvernare, sau mai bine spus pe care crede ca il face: vrei sa impui un bine cu forta! cred ca ar trebui ca macar tu sa-ti faci o selectie a categoriilor pentru care sa te zbati!

  22. Nu am gresit eu cand am propus sa se schimbe numele tarii asteia din Romania in Hotia si au dreptate strainii de ne numesc tigani si hoti. Bai frate in tara asta daca nu e prea mult spus,,tara,, in enclava asta se fura tot si orice de la sina de cale ferata de deraiaza trenul pana la paduri intregi.Victore ai sa te trezesti intr-o dimineata din somn si in timp ce iti vei bea cafeaua ai sa observi cu stupoare ca a disparut Palatul Parlamentului.In Romania se fura orice,bani,case,paduri,munti,fura indivizii certati cu legea fura cei ce ne conduc fura cei ce trebuie sa ne pazeasca de hoti asa ca daca traiesti in tara hotiei incearca sa te obisnuiesti cu asta. Ca a disparut un calorifer de pe scara blocului ca ti a disparut usa de la intrare sau copilul din fata blocului astea-s lucruri normale ma la noi la Romania.

  23. Nu te da batut!Poate pricepem pana la urma!
    Asta e situatia, acum fiecare se gandeste doar in “perimetru restrans”. Nu mai conteaza ce se fura de la “comun”. Multi oameni cu care am vorbit (profesori, doctori, etc) sustin ca lupta sindicala in Romania este doar un simulacru, ca mai devereme sau mai tarziu liderii de sindicat se inscriu in partide (de preferinta cele aflate la putere) si ca cel mai normal si eficient e ca fiecare sa-si rezlove singur problema (sa plece unde e mai bine platit si respectat) pe principiul, “mi-e mila de ceilalti, dar de mine mi se rupe sufletul”. Asa ca opinia generala, curentul de opinie e sa-ti aperi doar nevoile nu si neamul! In aceeasi idee atata timp cat nu-ti fura nimeni caloriferul din apartament, restul nu mai conteaza! Dureros dar din pacate adevarat!Ultimul “indemn” spre un astfel de comportament este decizia CCR de azi!

  24. La mine pe scara au debransat caloriferele de la fiecare etaj si de o luna tot in acelasi loc sunt si nu le duce nimeni.

  25. S-au furat niste calorifere…S-a furat o tara intreaga si se fura in continuare dar majoritatea sta si doarme in papuci.Atentie ca vine frigu!

  26. Ar fi totusi o posibila explicatie a disparitiei caloriferelor. Dupa cum stii, nu stiu ce autoritate nationala bla bla a decis recent ca (scuza-ma!) “caldura din scara blocului trebuie platita de toti locatarii, fie ei cu centrale, repartitoare sau daca inchid caloriferul”. In consecinta, daca vecinii de la parter or fi debransati sau cine stie ce alti vecini debransati ai(aia de la 1, ca erau acasa si nu au sesizat), poate fi o masura de austeritate autoaplicata …

  27. Fa-o pe detectivul.Instaleaza undeva la intrare,unde sa nu se observe, o camera video,fara stirea vecinilor.O sa vezi cine pleaca cu caloriferele.Posibil sa fie chiar dintre locatari sau cu acordul unuia dintre ei.Si in afara subiectului:am avut o discutie cu tatal meu,magistrat cu o vechime de aproape 40 ani in sistemul judecatoresc (cunoaste toate despre toti care sunt prin sistem) si a subliniat:CURTEA CONSTITUTIONALA TREBUIE DESFIINTATA ,IAR ATRIBUTIILE EI SA FIE PRELUATE DE CATRE ICCJ.Tatal meu nu mi-a mai spus jocul de culise,nici nu am vrut sa-l aflu.E groasa treaba.Pentru toti latraii din pdl care isi imagineaza ca prin noile legi ale pensiilor si ale salariilor ,acestea vor fi crescute,se inseala amarnic.Toate vor scadea.Udmr-ul isi face iluzii.AU MAI SPUS DE CATEVA ORI CA PENSIILE NU SCAD,CA SALARIILE NU SCAD SI LUCRURILE S-AU DOVEDIT PE DOS.CRED CA E A PATRA SAU A CINCEA OARA CAND LE SCAD.

  28. @ Victor Ciutacu

    Scrii: “Înainte să continui, fiindcă nu vreau să-mi închipui că vă frecaţi la ochi uluiţi că m-a apucat amocul şi-mi plâng nostalgic caloriferele de scară, dispensabile şi înlocuibile la nevoie, ajunse probabil la REMAT, simt nevoia unui disclaimer pentru ocazionalii imbecili trimişi aici în misiune, cu postatul, de stăpânirea portocalie: acesta nu e un text despre fostele calorifere de pe scara tonomatului, ci despre un fenomen”.

    Cred ca orice individ cu o inteligenta submediocra intelege ca textul de mai sus face referire la un fenomen mai general, la o mentalitate colectiva etc.

    Totusi, asculta-ma pe mine, Victore: chiar daca ar fi fost un text strict despre caloriferele de pe scara ta, n-ar fi fost nimic caraghios sau rusinos. Nu e nevoie sa precizezi cu atata grija faptul ca nu te-a apucat amocul si nu-ti plangi nostalgic caloriferele de pe scara. Chiar daca o faceai, nu era nimic de ras. Sau, oricum, era ceva simpatic. Pentru ca micile preocupari domestice si inocente au si ele farmecul lor. Farmecul discret al burgheziei. Iar cine nu-ntelege asta, este chiar mai prost decat cei care cred ca textul de mai sus este o simpla reclamatie a furtului caloriferelor de pe scara.

  29. CIUTACU, NU TE DA BATUT! LUPTAM, LUPTAM, LUPTAM SI CASTIGAM! Macar experienta daca nu si altceva…

    Bai, nu cumva aia care sparlesc caloriferele sunt in cardasie cu unii din bloc, de exemplu?! Fac ei pe uimitii, da’ nu m-ar mira sa le fi carat chiar colocatarii tai la fier vechi.

    In Romania cam toti cei care mai supravietuiesc sunt in cardasie intr-un fel sau altul cu “sistemul ticalosit”. Daca nu inveti “sa-ti tii gura” si sa “inghiti”, nu treci de grupa pregatitoare la gradinita, te dau tac-tu’ si ma-ta afara din casa si ajungi boschetar, unde o sa-ti arate pedofilii si aia cu care vei fi obligat sa dormi in punctul termic sau in gara ce inseamna sa “inghiti tot” 🙂 . Scoala asta a facut mereu, familiile asta au cerut mereu… Ceea ce se poate numi generic “Securitate” a infectat societatea romaneasca asa cum face un parazit Sacculina Carcini cu gazda sa: de la creier (Cotroceni) pana la varful picioarelor (ultimu’ maturator sau muncitor necalificat), toti sunt subjugati de aceasta infectie a ceea ce generic se pot numi “securisti”. Copiii lor au acces la tot ce este mai bun, ei hotarasc cine moare, cine traieste, cum si unde… Si presupunand prin absurd ca vreo putere straina ar fi interesata sa schimbe ceva aici, tot cu “securistii” va trata. Doar evenimente naturale de amploare suficient de mare incat tamponul cultural specific lui Homo Sapiens Sapiens carpato-danubiano-pontic sa devina ineficient mai pot schimba ceva.

  30. Vom ajunge sa fim nevoiti a iesi cu bate pe strada, ca ne vor fura semenii si hainele, de disperare. Adineauri a fost aprobat un mare furt, de catre CCR. Foarte tare. Problema mare stiti care e? Vor fi mai multe furturi, mai multe delicte, iar politia romana batjocorita, nu va face nimic. Asta e, ne meritam soarta.

  31. Asa a patit si o cunostinta de a mea care sta intr-un bloc la parter. Numai ca s-au furat 2 calorifere de-odata.
    Cred ca e din cauza ca se stie, blocurile din bucuresti sunt sub dominatia unor neamuri proaste (administatorii de bloc, contabilii care fura, astia). Eu era sa imi iau bataie de la un troglodit ca asta care era contabil pe scara, ca mi-am permis sa-l intreb cat mai are de lucrat cand isi schimba usa de la intrare sambata si eu nu puteam sa dorm de zgmomtul ce-l facea cu ciocane, bormasini si toate cele.

    Neamurile astea proaste sunt obisnuite sa se tolereze intre ei cand fac galagie in bloc. Numai cand e unul nou sau singur sar toti pe el.

    Auzi ce replica mi-au dat: “Ce tu d-abia te-ai mutat in bloc si comentezi?” De parca la bloc in bucuresti e ca la primaria de comuna, tre sa ai ani buni de frecat menta ca vechime, ca sa te “avanseze”. :)))) Trist.

  32. Fii atent ce tare a fost Gheorghe Tinel (PDL) acum vreo trei ore la A3: “Trebuie sa respectam deciziile Curtii constitutionale. Nu e normal sa instigati lumea la revolta. Si noua ne-a respins o lege asta vara (aia cu diminuarea pensiilor cu 15%) si nu ne-a convenit , dar n-am chemat lumea in strada.” 🙂

  33. Daca nu va suparati domnule Ciutacu as avea o intrebare pentru dvs dar mai ales pentru prietenul dvs Oprescu:
    – De ce le da subventii si ajutoare pentru incalzire bucurestenilor, ca sa nu iasa in strada?
    Oricat s-ar protesta in provincie, oricate greve si mintinguri se vor face,Basescu nu va cadea daca Bucurestenii nu ies “la bataie”. Cu alte cuvinte:
    – Face Oprescu joc dublu si-l ajuta pe Basescu si pe pedalaci sa nu se prabuseasca trimitand intreaga tara in mormant in schimb (sau romanii vor iesi din istorie)? Ce ziceti, merit un raspuns?

  34. Cand va ajunge la etajul opt cu mutatul caloriferelor la el acasa, probabil se va intruni comitetul de scara care va pune lacat la usa si gps pe noile calorifer. Sa va incalziti bine!

  35. Chiar ma doare,dar trebuie sa recunosc ca multi dintre noi ne meritam soarta.Pe slabiciunile noastre,pe lasitatea noastra,pe slugarnicia noastra si pe multe alte defecte se bazeaza oricare Putere ar veni.E clar ca este mare nevoie de a face in alt fel politica,dar mai intai ar trebui sa fie un alt fel de educatie a maselor.E prea complicat si de lunga durata si pe asta se bazeaza tot EI,cei ticalosi.Sunt tot mai putini cei ce vad corect ceea ce se intampla.Degenerarea speciei umane romanesti s-a produs si este in desfasurare si cred cu disperare ca fiecare dintre noi avem partea noastra de vina.

  36. Orice motive vor invoca nu sunt decat demonstratii jalnice ca orataniile din ea sunt la fel de jalnice,de aici si confirmarea ca nu mai avem Curte ci o pricajita curticica aservita ce nu are nimic comun cu Constitutia si dreptul proprietatii pensiei. De azi pot spune ca nu mai avem stat de drept.Am intrat intr-o harababura totala.

  37. Draga Victore,
    hai sa vedem si partea buna a lucrurilor. Eu cred ca limba romana se va imbogati cu o noua expresie mondena: sta cu ochii pe ea/el ca (Ciutacu) pe calorifer!

  38. E o trasatura nationala, las-o p-aia cu furatu’, aia-i de la sine inteleasa de-acum, ci acel “n-am vazut, n-am auzit!” -si nu neaparat pe bani!-, pur si simplu din nepasare si dezinteres pt ceea ce nu-i apartine personal omului! Ca o baba plictisita si proasta pandeste fetele si femeile mai tinere ca sa aiba ce barfi pe bancuta din pragul blocului, e una! Dar daca un talhar intra-n bloc si loveste un locatar cu bata in cap pt un mobil si-un pol, sa fie-al naibii care-a auzit, necum vazut, ceva! Sigur ca avem ghinion, unul fabulos, dar avem si defecte de care nu ne vindecam! Din comoditate, din nepasare, din teama, dintr-un sictir genetic, ie-te ca n-a intervenit nimeni, si nici n-o sa iasa lumea-n strada sa-si apere drepturile, si stiti ceva?! Uneori imi spun cu jale ca marinaru’ isi va face jocul si de acum incolo, cu toata opozitia si analiza stiintifica pe care ne incapatanam s-o mai facem, si noi si voi si baietii astia doi de la psd si pnl, frumosi, eleganti, stilati, cultivati dar impotenti politic in fata masinatiilor ticaloase! Cu toate zbaterile noastre, marinaru’ isi duce corabia inainte si-l doare fix la pupa de tot ce-l inconjoara!

  39. Buna seara d-le Ciutacu,

    Parca ati sta pe scara mea…dar de fapt,pe toate scarile,la modul general vorbind, e asa.

    Ultimul paragraf al Dvs.spune totul:
    “E o atmosferă extrem de apăsătoare, combinată cu o nonbeligeranţă iresponsabilă, de tipul oricum nu rezolvăm nimic. Chestie care nu-ţi păzeşte nici caloriferul, nici leafa, nici pensia.”

    Va doresc numai bine,cu tot respectul,
    IoanaP

  40. Mai Victor, ce Dumnezeu…. Al 3-lea om in stat fura cu un tupeu nemaivazut, pres-ul de la Cotroceni incurajeaza gestul, asa ca oamenii de rand au inteles: start la furat!!! Eu am in cartier biroul parlamentar al lui Spanu( cahhh! ), asa ca m-am hotarat sa ma duc si sa fur caloriferele.Cred ca si asa pdl-istii nu au nevoie de caldura, tinand cont ca isi vor petrece “nemurirea” intr-un cazan cu smoala…
    Turma asta de romani nemultumiti are nevoie de un leader pt a reactiona. Altfel vom indura mult si bine, pt ca nu ne vom uni niciodata pt dreptate si decenta. Asa suntem noi, meschini si fatalisti.

  41. Ce m-a suparat astazi?
    Aceasta umilire a Romaniei m-a suparat tare rau, priviti
    Cineva din Romania a fost plecat in SUA, unde a vizitat si Cascada Niagara… Acolo, pentru a nu isi uda pantofii, i-au fost date niste sandale impermeabile… La sfarsitul vizitei, un panou anunta ca poate dona acele sandale popoarelor nevoiase… Oricum, ne putem “mandri” cu ceva: SUNTEM PRIMII PE LISTA !!! PS (perechea de sandale costa 10$ !!)

  42. Vad ca e o actiune pe scara larga.As lega-o de initiativa CET de a-i obliga pe toti locatarii la plata caldurii,inclusiv cea de pe scara blocului.Cred ca cei cu centrale proprii nu au chef sa plateasca caldura de pe scara .Ai colocatari pe scara bocului care au centrale de apartament?Ei sunt primii suspecti.

  43. o întâmplare de amu 10 ani

    locatarii din blocu unde stau atunci când s a ivit treaba cu punerea interfonului nu au luat în seamă aspectul din pricina costurilor… bun, cei mai vehemenţi erau unii care locuiau la 2; întâmplarea a făcut ca ăştia să aibe murăturile, dulceaţa şi alte produse la borcan în uscătorul transformat în depozit de alimente… până în acea perioadă se furau din scară doar becurile… treptat hoţii au devenit mai curioşi şi din curiozitate au spart o dată lacătu şi le au luat murăturile, apoi la un interval de zile iarăşi au spart lacătul şi le au luat dulceaţa… apoi cu unanimitate s a ajuns la interfon…

    după alţi ani vom vedea dacă pică şi treaba cu interfonu

    amu după ceva vreme să vedem dacă hoţii vor avea ingeniozitatea să spargă silenţios geamurile uşilor din fier de la intrare şi să purceadă din nou la furat…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.