Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Jack şi vrejul de umilinţă; trist destin…

Jack şi vrejul de umilinţă; trist destin…

România politică a ajuns la stadiul de nebunie patologică. Raţiunea este pe cale de a fi scoasă definitiv în afara legii. Oficinele, acoperiţii din presă şi uneltele puterii delirează, rostogolind, unii din ticăloşie, alţii din slugărnicie, scenariul aberant al tentaivei de lovitură de stat căreia i-a supravieţuit miraculos Providenţialul. Părintele găinii care naşte pui vii îşi bate joc la bătrâneţe de tot ce-a făcut bun în carieră, îşi dă ochii peste cap în compania unuia pe care-l dăduse în judecată pentru acuzaţia de turnătorie plecată şi rostogolită din studioul lui, extrage scenarii fantasmagorice, de om cu febră mare şi pixul după ureche, din buzunarul vestei de piele şi-i înjură cu ochii scoşi toţi mogulii care l-au plătit după Revoluţie.

Ajuns, după slugăreala la curtea Elenei Udrea, coleg de idealuri şi de încartiruire cu Ioan Talpeş, George Roncea, Andreea Pora, Mircea Marian, Grigore Cartianu, Nicoleta Savin şi Radu Moraru, jonglează neobosit cu mingea pe nas, poate o băga stăpânul mâna-n găleata cu peşte. Imaginea teribilă a lui Ion Cristoiu îngenuncheat în faţa celui pe care-l dispreţuia public, bătând apăsat şi umil cu fruntea în ţărână a îndurare, mi se pare cea mai cruntă şi eficientă răzbunare a lui Traian Băsescu pentru ce a îndurat la Sinteza zilei, strângând din dinţi, în primul său mandat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

136 thoughts on “Jack şi vrejul de umilinţă; trist destin…

  1. Cristoiu..niciodata nu l-am agreat, acum, ma rog, de mai mult timp, sa vede si de ce.
    Asa e in tara asta: ori esti geniul, ori esti curva la propriu sau la figurat ca sa-ti fie bine.

  2. De Cristoiu mi-e atât de silă încât nu mai am loc şi de milă.

    Ceilalţi, sper să dispară o dată cu Băsescu, Udrea, Boc şi toţi acoliţii care n-aveau ce căuta acolo unde sunt, vreodată în viaţa lor.

  3. Cred ca modul in care a ,,intors” cristoiu armele nu mai mira pe nimeni.
    Probabil ca basescu il avea la mana cu vreun dosar devreme ce el a schimbat cu 180 de grade discursul.

  4. mai trist e altceva…tineti minte cum vadim il injura prin anii 90 si spunea despre el ca a colaborat cu foasta securitate?!
    in felul in care s-a schimbat in prezent ajungi sa ii dai dreptate lui vadim.
    imi aduc aminte si acum cat il mai blagoslovea moraru.
    si cum cristoiu la randul lui povestea la sinteza despre cum se caciulea moraru in trecut la el pe cand era moraru la antena1.
    bai victor astia 2 cum dracu se pot privi acum in ochi stiind toate astea?!

  5. BAdea are dreptate: Ciutacu scrie genial!
    In privinta lui Coroiu, nu ne mai mira nimic. Dintre toti invitatii lui Gadea, el era cel mai lipsit de credibilitate cand il injura pe Basescu. Departe de a fi vreun geniu, am impresia ca succesul sau se datoreaza firii speculative si cameleonice. Nu-i pot urmari peroratiile, asa cum n-o puteam face nici atunci cand il intoxica cu prezenta pe maestrul Paler, in studioul Sintezei. Sa ne scuteasca, sa iasa la pensie si sa creasca… gaini care nasc pui vii!
    Multa bafta, Victor Ciutacu!

  6. Observ ca majoritatea comentatorilor urmaresc si Sinteza si In Gura Presei, cu toate astea nu vad de ce nimeni nu il ia in serios pe Badea cand zice ca Udrea e extraordinar de periculoasa.
    Imi amintesc vag de o emisiune a lui Cristoiu dintr-o duminica in care a avut-o invitata, si am retinut sentimentul de stupefactie vazand cum Cristoiu o sorbea efectiv din ochi, stiindu-l pe acea vreme inca la Antena 3, si prin urmare inca “on the right side”, comentand cu aciditate despre Basel si acoliti.
    Noile sale aparitii la Realitatea imi lasa impresia infricosatoare ca Cristoiu vorbeste chiar din convingere, ceea ce, dupa umila mea parere, e chiar mai grav decat posibilele motive expuse mai sus.
    Traind deja de aproape 12 ani in Germania, ma uit de multe ori cu jena la viata politica din Romania si imi pare rau ca nici politicienii, nici analistii nu au ajuns inca la maturizare.
    Sunt de parere ca, dincolo de patimi si simpatii sau antipatii personale, masa trebuie educata sa decida cerebral si nu sentimental atunci cand pune stampila pe un buletin de vot. Iar asta e obligatia analistilor mai mult decat a politicienilor, carora situatia actuala le asigura un succes facil.

  7. eu nu ma uitam la televizor pana de curand si nu ma intereseaza politica – toti o apa si un pamant.

    reluand acest prost obicei, am observat un trend periculos – repetarea la infinit a unor idei pe la vreo 2 televiziuni pana la punctul la care ajung ei insisi sa le creada – mai putin telespectatorii lor care la un moment dat nu au cum sa nu se plictiseasca. sa va spun ce: nu devin mai adevarate doar pentru ca le repetati!

    iar faptul ca unii nu apuca sa mai discute si altceva cu fir logic din cauza placii care se tot repeta justifica intru-catva faptul ca unul precum cristoiu se duce acolo unde poate discuta si prezenta cu adevarat punctul sau de vedere. dar pentru papagalii care se repeta este evident greu de conceput acest concept.

    oricum, asta nu schimba nici faptul ca moraru repeta si el placa la infinit, doar ca nu e aceeasi.

    sunteti penibili cu totii. asta de la cineva care nu s-a lasat inca prins in jocul de a tine o parte sau alta.

  8. eu mi-am spus parerea despre Cristoiu atunci… iar broderii nu vreau acum sa fac.De ce sa-l mai bagam in seama? a spus ceva ce conteaza?

  9. Gura stramba a fost un lingau de cand exista el, nu vad de unde atatea cuvinte de lauda?
    Tata nu se uita la sinteza zilei din cauza ca era prezent Gura stramba acolo mai mereu.
    Voi la sinteza zilei aveti impresia ca toti care sunt anti Basescu sunt automat au fost automat fani ai sintezei zilei de la inceputuri?
    Cand un lingau decide sa lucreze in trustul tau dupa care schimba iar tabara si se intoarce la ce facea pe vremuri, tu ce faci?
    Il victimizezi?

  10. Era convingator atunci, acum nu stiu ca n-am nervi de irosit, n-am decat doua variante, una: s-a ramolit si-a intors-o ca la ploiesti din convingere, a doua: are o mare problema cu care e santajat si n-are incotro. Restul, rusinos si gretos!

  11. Eu nu pot înţelege cum îşi poate acest om, pe care îl urmăream de multe ori şi căruia îi purtam respect, să îşi poată schimba atât de radical opiniile,darămite să le exprime în media , fie TV sau scrisă. Domnului Ciutacu , respect !

  12. Cristoiu… ziaristu lu peşte stricat. Pretenţia de a i se spune “maestre” pe la talk show-uri spune tot ce e necesar despre individ, ce mai e de zis?

  13. Va mai amintiti cand spunea in emisiunile lui Gadea ca el e comunist ? Credeati ca glumeste,nu ? Gura pacatosului…

  14. Inspaimantator este ca nu exista limite pentru modul in care Basescu isi foloseste tehnicile de manipulare. Omul asta nu are frica de Dumnezeu. Spun asta pentru ca, oricat o fi Cristoiu de “flexibil”, banuiesc ca fortarea lui in acest fel se lasa cu traume severe.

  15. Victore, chiar a fost lovitură de stat, ba chiar a şi reuşit, numai că nu o să auzi pe nimeni din presă spunând asta… Singura problemă este că au dat-o exact ăia care strigă din gură de şarpe despre lovituri de stat. Nu a fost o lovitură de stat dată dintr-o dată. Puterea absolută s-a câştigat puţin câte puţin, metru cu metru. În fapt, un singur om, Traian Băsescu, controlează şi executivul, şi legislativul, şi puterea judecătorească…

    Cât despre Cristoiu, de ce te mai miri?

  16. Domnule Ciutacu, de ce dezinformati? cum pot eu sa va stimez, daca nu reusiti sa fiti impartial? Blogul dumneavoastra mi se pare o manipulare pe fata… Trist 🙁

  17. Despre cei amintiti: mi-e rusine de rusinea lor.Nu sunt un bun exemplu pentru generatiile urmatoare lor.Dl Cristoiu a fost santajat,era vizibil acest lucru cum a cotit-o nu dintr-o data,indulcindu-si tonul fata de femeile basesciene mai intai.Bineinteles,nu are nici o scuza si daca a incetat sa mai critice puterea trebuia sa stea departe de televiziune si de moguli chiar si de cel “bun”.Asa cunosti omul,dupa cum se intoarce in bataia vantului.

  18. Text spumos,adevar absolut.Ion-Jack Cristoiu a ales sa moara urat pentru ca,am impresia si va rog sa ma ajutati aici,pt ca stiti cu siguranta mai multe,nu prea are cum sa traiasca frumos.Exista oare atatia scheleti in dulapurile domniei sale ?

  19. La categoria “Despre” esti in poza cu inculpatu’ 🙂 Doar remarc nevinovat, poate vrei sa o schimbi… sau poate nu, poate vrei sa iti aduci aminte de “vremurile bune”. 😉

  20. Cand il injura pe Basescu era bun,acum ca il lauda e rau…Ciutacule ai o dubla masura de te doare capul.

  21. Mie mi s-a parut inca de la inceput, si inca mi se pare ciudata aceasta schimbare la fata a lui Ion Cristoiu. Sincer il credeam un om de valoare ca si ziarist, insa dupa acest 180 de grade brusc…nu stiu ce sa mai cred. Probabil ma depasesc realitatile.
    Felicitari pentru articol.

    PS: inca odata iti spun, geniala faza cu Imperiul Ciutacesc 🙂

  22. Niciodata nu mi-a trecut prin cap ca Cristoiu, desi mic, poate sa fie sintetizat perfect intr-atat de putine cuvinte.
    Felicitari, Victor!

  23. “bătând apăsat şi umil cu fruntea în ţărână a îndurare”….Perfect ai descris faptele de arme ale lui Cristoiu!!! Vorbele matale(grele, evident) ma duc cu gandul la fanarioti si la una dintre cele mai reprezentative descrieri ale neamului romanesc, cea din “Ciocoii vechi si noi”.
    Prosternarea lui Cristoiu ma ingrozeste nu pt ca s-a umilit si s-a degradat intr-un hal imposibil de imaginat intr-o tara civilizata, ci pentru ca ne reprezinta; ca atitudine, ca popor.

  24. dl. ciutacu eu cred ca BASE a detonat bomba cu PROSTIE de au ajuns toti sa se inchine in fata lui. eu il rog pe BASE sa nu treaca niciodata prin orasul BARLAD pentru ca nu raspund de ceea ce o sa fac. Am indurat si indur atata prostie si mitocaneala din partera lui ca am ajuns la limita

  25. ”Revenons a nos moutons”:Dupa disparitia d-lui Paler(D-zeu sa-l odihneasca),d-l Cristoiu vroia sa para la ”Sinteza” un fel de ”guru” al jurnalismului,le stia pe toate,se certa uneori cu d-l Stan la cutite ,din nimic,Mircea Badea il ”enerva” din ce in ce mai des cu opiniile lui(de altfel pertinente),uneori parea in plus la acea masa.Omul s-a vazut inconjurat numai de oameni inteligenti si s-a gandit sa se retraga intr-un mod original:fiind sigur ca Basescu va pierde alegerile (ca multi dintre noi de altfel),a vrut sa fie PRIMUL care trece in opozitie,de mana cu Base.Da’ uite pocinog ca n-a fost asa,a-nghitit galusca si a ramas…de mana cu Base,sa apere puterea.Nici el nu crede ce spune si ce scrie acum,cred ca seara ,intins in pat,isi da palme si se scuipa singur, dar cum sa iasa el acum si sa strige in gura mare AM FOST UN PROST ?

  26. Un juma´ de metru mai sus, o “Anca” zice ca blogul tau pare o manipulare pe fata…
    Doamne, Dumnezeule marinimos care te-ai zgarcit sa inalti corespunzator gardul…….

  27. Victore, nu te supara, dar oamenii incep sa-si verse naduful si frustrarea atacandu-l pe Cristoiu deoarece astea sunt singurele sanse ca cititorii presei sa-si spuna pareri, pe care, voi le cititi…Injuraturile romanesti trebuie sa ajunga intr-un fel la urechile destinatarilor lor…Fiecare isi exprima sentimentele cum poate…iar la nervi…cand vezi cat de prosti sunt unii…care indraznesc sa creada ca pot prosti o intreaga natie…iaca mai spui si o injuratura…Dar atentie injuraturile romanesti au si un dram de umor…asa ca lasa-i sa-l injure…poate citeste si el, ca sa inteleaga ca nu-i merge.
    Tu esti tonomat – ti-a dat bani mogulul cel rau sa scrii acest articol…dar noi astia de rand unde sa scriem si noi ca suntem de acord cu articolul tau?
    Si apoi noi nu suntem asa talentati…asa ca spunem si noi ce ne vine…mai ales ca la noi se culege via, se face must, se face vinul…e o perioada in care cu greu te poti abtine sa nu-i transmiti lui Cristoiu sa…stea acasa…iar lui Ciutacu…”Cum le spui tu, bobocule…”

  28. Iaca n-am observat poza cu Radu Moraru care era mai jos sub a lui Cristoiu…Vai de mine…imi vine rau de la stomac…
    TE ROG FRUMOS SA NU MAI PUI POZE CU NASUL CA-MI VINE RAU..
    Comentam despre Cristoiu…da ca sa-l bagi si pe nasul…
    DACA MAI PUI VREODATA POZE CU NASUL, JUR CA NU MAI CITESC NICIDATA ARTICOLELE TALE SI NICI NU-TI MAI FAC FILMULET CU ELFI DE CRACIUN.

  29. Hmmm…numai javrele alea comunitare, pline de jeg, pureci şi multe alte boli ascunse, schiloade, turbate, care se linguşesc pe lângă oameni până ţi se face milă de ele şi le dai, poate, ceva de haleală, eh…numai alea ling ce au scuipat. Şi îmi vine în minte un verset din Biblie…dacă ai una (şi presupun că ai) măcar din întâmplare, caută Pildele lui Solomon, capitolul 26, versetul 10 şi 11.
    Să ai o zi bună.

  30. eu cred ca il au la mana. e simplu. cand iti spune cineva “bai, ti-am gasit dosarul, iar pagina asta uite ce zice…”. din momentul acela, are 2 optiuni – o face publica si il arata toti cu degetul sau tace si se aliaza cu cel ce are foaia. Probabil o fi omorat vreo fatuca cu declaratiile lui la SRI, o fi facut-o posta cu prietenii pe vreo minora si acum nu mai are ce face, are vreun copil din flori, o fi elena udrea fiica-sa…. si tot asa… sau a bagat in inchisoare niste nevinovati si s-a intors roata… Imi pare sincer rau pentru valoarea domniei sale, dar e clar ca plateste acum pentru niste actiuni trecute… Mai cred ca se va imbolnavi curand, cand nu va mai fi de ajutor, si va muri subit, neasteptat…

  31. ref. your discussion with Tracul Liber: ca evreu, traitor printre traci, Dumneata ar trebui sa fii putin mai ingaduitor fata temerile de noastre legate de slavi…

  32. Cristoiu putea macar sa taca din gura si sa mearga pe burta si in cel mai rau scenariu tot facea rost de niste bani, pe care sa-i restituie lu’ Vantu.
    Eu unu m-am prins ca va sari in barca lui Basescu, dupa ce in emisiunea lui Turcescu (in care dumnealui era singurul invitat, dupa ce ca-l facuse pe Turcescu incompetent si facea misto de el si cursu’ lui scurt de jurnalism) vorbea de cum Basescu e izolat de toti, de cum ii e lui mila de el si apoi intreba patetic in mod retorica, daca are logica ceea ce zice el…
    Cum a ramas principiul, presa adevarata se face in opozitie si unde e logica, in a salva pe cineva in pragul alegerilor, cand in tot mandatului respectivului l-ai criticat (pe buna dreptate).
    Imi pare rau de problemele dumnealui financiare, dar si-a tradat coloana vertebrala pe propriile sale greseli.

  33. dupa mine tataie Ion Cristoiu e bagat prea mult in seama. daca l-ar asculta doar cei care urmaresc B1 tv in scurt timp lumea ar uita ca mai traieste.

    cred ca cel mai bun tratament este cel de al ignora total.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.