Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Nonbeligeranţa vinovată şi caloriferul

Nonbeligeranţa vinovată şi caloriferul

Duminica trecută, undeva după ora obişnuită a prânzului, două calorifere de dimensiuni apreciabile de la parterul blocului unde continui să mă încăpăţânez să locuiesc (dotat cu interfon care necesită folosirea cartelei inclusiv pentru ieşire şi din balcoanele căruia se vede clar Palatul Parlamentului), unul dintre ele aflat pe un perete exterior de apartament, au fost demontate şi scoase din incintă. Fără ca vreunul dintre locatarii aflaţi acasă – destui, dacă stau să mă raportez la câţi am găsit în scară după aceea privind consternaţi la ţevile care se terminau în aer – să observe, să iasă din apartament, să strige, să intervină, să reclame la sectorist, să orice. Astăzi, spre seară, un prieten a descoperit, coborând pe scară, dispariţia încă unui calorifer, cel de la primul etaj. Evident că nimeni nu ştie nimic, evident că vieţuitoarele din apartamentul deposedat de prezumtiva căldură exterioară, nici unul ocupat cu munca în timpul zilei, n-au auzit cum le-a şurubărit cineva la uşă. Bine că nu le-a luat contorul de gaze de pe ţeava de deasupra uşii, că săream dracu-n aer.

Strict în context, îmi închipui că nu-i unicul bloc al Capitalei deposedat (organizat, pe baza complicităţii mute a locatarilor) de excesul de metal cu aparenţă nefolositoare de pe scări şi nu mi-a luat Dumnezeu minţile să cred că l-a pus Băsescu pe Coldea să trimită nişte băieţi să mă facă la nervii capului. Trec mai departe. Înainte să continui, fiindcă nu vreau să-mi închipui că vă frecaţi la ochi uluiţi că m-a apucat amocul şi-mi plâng nostalgic caloriferele de scară, dispensabile şi înlocuibile la nevoie, ajunse probabil la REMAT, simt nevoia unui disclaimer pentru ocazionalii imbecili trimişi aici în misiune, cu postatul, de stăpânirea portocalie: acesta nu e un text despre fostele calorifere de pe scara tonomatului, ci despre un fenomen.

Apelez la încă un exemplu. Luni seară, la Sinteză, am făcut un soi de pariu retoric, dacă-i pot spune aşa. Am pronosticat că mitingul de protest al profesorilor (în jur de 300.000, oficial) – nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25% şi, în general, de crunta degradare a nivelului lor de trai – nu va strânge în Bucureşti nici măcar cât a reuşit Ozzy Osbourne să aducă la Zone Arena (peste 12.000 plătitori) la o medie de preţ care a depăşit binişor 50 euro biletul. Fără nici o satisfacţie, am avut dreptate. Deşi li se înalcă drepturi legitime, deşi abuzul a devenit regulă, iar normalitatea şi legalitatea sunt excepţii, oamenii nu mai ies să-şi apere drepturile. E o atmosferă extrem de apăsătoare, combinată cu o nonbeligeranţă iresponsabilă, de tipul oricum nu rezolvăm nimic. Chestie care nu-ţi păzeşte nici caloriferul, nici leafa, nici pensia.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

105 thoughts on “Nonbeligeranţa vinovată şi caloriferul

  1. parca mai acu` ceva timp furau contoarele de la subsol pentru cupru. s-au reprofilat observ, las’ ca e bine.. pana-n 2012 ne fura si usa de la casa, poate asa iesim in strada. (?!) 🙂

  2. Ar trebui legat cate un PD-L-ist de fiecare calorifer si lasata usa deschisa poate asa scapam de ei odata ! Dati pe ei ca ne gata cu zile !

  3. Pentru ca lipseste dimensiunea principiului, a demnitatii. De aia s-a si putut realege asta, fiindca pe oameni nu-i deranja sa le calce drepturile/demnitatea in picioare. nu asta ii deranjeaza nici acum, ci faptul ca le-a umblat la mat. iar aici, inca se mai pot descurca – le mai trimite o ruda din afara, mai iau ceva de la tara, in fine, se mai scot. Mie imi placea Miorita, fiindca ciobanul ala murea cu rost si noblete. Avea notiunea idealului, a principiului. Traia mai sus de haleu. Problema noastra acum e tocmai ca NU suntem mioritici. Acum, singura notiune care ne mai insufleteste nitel e MATZUL. Care, cu putin sprijin, inca mai tine.

  4. pai …nu stiu de ce ne miram ca infractionalitatea e in crestere avand in vedere nivelul de trai…
    cat despre protesc … eu cred ca sunt inutile…absolut inutile cu tot cu lozincile de genul “iesi afara, javra ordinara” , cu tot cu miscatul gardurilor de protectie si aruncatul caschetelor… n-au nici un rost …pentru ca nu ii vede nimeni…nimeni din cine ar trebui sa vada …

    Singura sansa pe care cred ca o avem este o greva generala (bugetari si privati)…dupa ce ingheata toata romania …atunci vom obtine ceva concret…pana atunci … doar ne “milogim” (vorba lu Funebru ..pardon Funeriu)

  5. O sa ma refer la ultima parte a postarii tale.
    Tocmai cei care nu mor si nu vor vor muri de foame (desi le va fi mai rau) ajung sa simta ca nu se mai poate… nu pentru bani, ci pentru principii. Un sentiment de scarba, neputinta si nervi in fata nesimtirii si tupeului afisate si aplicate de portocalii.
    Raman interzis cand vad ca cei care mai au un pic si n-au bani sa treaca strada ma intreaba de ce ma enervez asa, ca oricum tot aia e. Indiferent de cat de important e motivul nervilor (frauda din parlament, de ex)… daca nu trece prin stomac, degeaba.
    300.000 sunt? Au iesit doar vreo 5-6.000? Stii ceva? Sa moara de foame. Sa se hraneasca cu fluturasii pe care-i aveau in stomac cand au pus stampila pe PDl ca le-a marit salariile cu 50%. Stiu ca sunt si exceptii printre ei… din pacate, putine.

  6. ai dreptate Victore cu furatul pe scara, noua ne a furat gratarul pe care faceam friptura(desi stau la bloc) din subsolul blocului, se fura orice, cat despre profesorii care nu au iesit sa isi strige drepturile, toti au cazut in amorteala ce noi suntem in Franta unde oamenii au iesit de 3 ori intr-o luna sa se certe cu autoritatiile pt. stabilirea iesitului la pensie la 62 ani. dana

  7. Uite-asa mai faceti si voi o “investitie”! De ce sa nu schimbati voi caloriferele alea vechi? A? Nu stiai ca nu se mai poarta “acordeoanele” alea vechi de fonta?
    Trist! Foarte trist… In asta tara se fura orice! Se fura calorifere, capace de canal, contoare, robinetii din subsol, pana si cablurile subterane de telefon!
    Ce sa ma mai mire ca mai saptamana trecuta au furat cablul telefonic subteran din zona unde locuiesc…, si astfel Policlinica Titan a ramas fara telefoane, cand Palatul Parlamentului a fost deposedat de acesta in cateva randuri?
    Asta-nseamna “saracirea populatiei”! Se fura tot ce se poate!
    Cat despre “…oricum nu rezolvam nimic” este doar reliefarea dulcelui spirit romanesc. Poate continua cu: Lasa ba ca merge si asa…, nu ma prezint la vot ca oricum ies tot aia… O stare de lehamite fara dorinta de schimbare.

  8. …dimensiunea principiului, a demnitatii…. subscriu cu zece maini. asa e, lipseste cu desavarsire, nu mai e, nu stiu daca vreodata a existat cu adevarat. eu vreau sa plec afara, mama imi spune ca trebuie sa fac economii, sa imi chibzuiesc banii, sa ma fac mica si poate trece cumva… si oricum, si daca plec, cine imi garanteaza ca o voi duce mai bine, ca doar afara nu umbla cainii cu covrigi in coada…. sa ai capul plecat si sa taci, sperand ca trece, ca te descurci tu cumva…. toate sunt prea adanc in noi toti (sau in marea majoritate)

  9. Da Victore, ai dreptate…
    Dar pe de alta parte, si cei care refuza sa iasa la demonstratii, au si ei dreptatea lor. Pune-te un pic in pielea lor…
    Toate fortele politice ale opozitiei din aceasta tara, incearca printr-o modalitate sau alta, de multa vreme, sa-l rastoarne pe Basescu. La ultimele alegeri, s-a realizat aproape imposibilul, UDMR, PNL, PSD, PC, PRM, si-au dat mana sa-l dea jos pe tiran, si nu au reusit. De ce? Cauzele sunt multiple si de cele mai multe ori se regasesc in sfera infractionalitatii. (mita, voturi multiple, furt la numaratoare, amenintari, santaj, etc etc).
    Merg mai departe…
    Roberta Anastase este prinsa cu mana pe p…ortofel, filmata, dovedita, beyond the reasonable doubt. Este ca si cum ai avea amprenta pe cutit, semnatura ADN si poza cu piciorul pe gatul victimei la un loc. Un furtisag mai clar nu se poate concepe, si cu toate acestea nu s-a intamplat NIMIC.
    Merg si mai departe…astazi probabil curtea constitutionala va consfinti ticolasia PDL-ului si va sterge cu buretele orice faradelege.
    Intr-un stat normal, sanatos..ai avea toate motivele sa demonstrezi, pentru ca ai putea sa speri ca probleme tale vor fi rezolvate intr-un fel sau altul. Dar intr-un stat corupt pana in maduva oaselor, unde nu se intampla NIMIC in afara vointei marinarului, orice speranta la rezultatele sau efectele unui miting sunt practic nule.
    In perioada Iliescu, Constantinescu, macar se simula ingrijorarea…dorinta de a rezolva problemele demonstrantilor si grevistilor. Acum nici macar asta nu se mai incearca. Boc se comporta de parca ar fi primul in sondaje si toate merg struna, si are dreptate in felul lui. Pentru ca viitorul lui politic, nu este decis de partid sau sondaje..ci de vointa aluia de la Cotroceni.
    Concluzia…
    Orice faci in tara asta este inutil. Nici o demonstratie nu va reusi sa schimbe nimic, cata vreme nu va lovi clar si puternic in interesele directe ale Cotroceniului. Ori asta nu se rezolva cu dansul pinguinului si cu epigrame scrise pe panouri.

  10. Este dovada lipsei de incredere in toti liderii politici, inclusiv in opozitie. Oamenii asteapta la mult de la Loteria vizelor decat de la cei care ne conduc.

  11. Daca aveau un catel altfel ar fi stat treaba!Mai in gluma mai in serios se mizeaza tocmai pe neimplicarea asta,un dolce far niente,si doar constatarea ii face sa se trezeasca din amorteala.Cand ajung sa realizeze ca trebuie sa scoata bani din buzunar atunci incep sa gandeasca cu adevarat si sa actioneze in consecinta.Daca le lua patul de sub fnd atunci sa vezi ce reactie,dar fiind in afara barlogului…mai va.Ehei,spiritule civic,unde esti?!

  12. Mitingurile astea nu rezolvă nimic. Defilări, tipete, îmbrînceli, şi ce se întîmplă? Nimic, pentru că nu pasă nimănui de mitinguri.Nu deranjează pe nimeni. Nu văd rostul mitingurilor, singura acţiune care are rost e greva generală.

  13. Exista mitul , bazat pe realitate – din pacate , ca intotdeauna pagubasul e vinovat . Ca orice incercare de recuperare a unor bunuri/drepturi furate e sortita apriori esecului . Ca intotdeauna se va gasi o instanta (nu neaparat judecatoreasca) care sa respinga o cerere legitima de repunere in posesie pe stramsescul motiv ca pagubasul n-are basca . Milioanele de romani care au luat calea Occidentului sunt simptomatice pentru lehamitatea de oameni invinsi care ne-a cuprins . Suntem o societate care se defineste , dihotomic , in doua atribute : smecher / fraier . Smecherii sunt putini si traiesc pe seama fraierilor ; fraierii sunt multi si stiu ca n-au decat sa plateasca bunastarea smecherilor . N-ar fi cel mai rau lucru care ni se intampla . Adevarata tragedie este ca fraierii , desi multi si teoretic puternici , nu-si propun sa-i determine pe smecheri sa respecte aceleasi reguli pe care le respecta ei . Nu , visul cel mare al lor este sa devina , la randul lor , smecheri . In masura in care se poate : un drum cu trenul neplatit , un calorifer furat de la niste fraieri , un mic bonus la salariu pentru marele merit de a sti sa faci sluj frumos in fata sefului … Toate astea te ridica din multime . De ce sa te pui contra curentului cand , daca stii sa prinzi pista potrivita , poti sa ajungi la mal ? Cu astfel de fraieri , smecherilor le va merge intotdeauna bine …

  14. …si uite asa va “ajuta” sa faceti “iconomie”la caldura si implicit la bani !!! Ne mai plingem ca nu-i bun “rejimul”

  15. Ne pacalim constant ca sunt vinovati conducatorii! Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu sunt conducatori “dezastru”! Dar neamu’ asta pe un unde d..acu umbla? Ce face? Ce gandeste?

  16. tare…
    eu stau şi mai în Rahova, aproape de piaţă, dar caloriferele n-au dispărut niciodată 🙂
    până anul trecut nu dispăruseră niciodată nici grătarele de fier de şters picioarele din faţa scării – eu dau vina pe criză…
    da, la centrele de colectare e buba, câtă vreme ăia acceptă orice se va fura orice.

  17. In curand se va fura orice , oricand , de oriunde … iar aceasta ” meserie ” nu va mai fi strict a unei comunitati .
    Poate sa-ti fure si clanta de la usa , ca poate o valora ceva pe ” praful ” asta !…
    In alta ordine de idei : imi place , oarecum , ca se respecta momentul de doliu din viata lui Basescu … in sfarsit , e un om a carei mama i-a decedat , iar asta este cumplit pentru oricine !…
    Totusi , as vrea sa amintesc ca astfel de batrani se sting zilnic din cauza saraciei si a bolilor , nestiuti de nimeni iar Basescu ” ii ajuta ” cum poate mai bine , mai ales acum in pragul iernii …
    Am vazut anul trecut , la voi la Antena , un reportaj despre o batrana care statea in pat , in frig SI NU AVEA NIMIC NICI IN FRIGIDER SI NICI PE ARAGAZ !!!
    STATEA IN FRIG SI MUREA DE FOAME !!!…
    ATENTIE : ERA O FOSTA INVATATOARE !!!!!!!!

    NO COMMENT !..

  18. In momentul in care vom inlocui “oricum nu vom rezolva nimic” cu o atitudine de minima reactie in fata a orice nu e la locul lui, in orice domeniu ( si nu ma refer la clasica reactie de a injura si a intoarce spatele), vom face un salt urias catre mai bine. Pana atunci…las’ asa ca merge asa.

  19. Exemplul de la care a-ţi pornit poate presupune şi complicitatea locatarilor, mai mare sau mai mic, dacă casa scării urma să fie încălzită sau calorifele erau decor.

  20. o alta stare de fapt:
    la Apele Romane nu s-au redus salariile. Cum e posibil ca aceasta institutie sa aiba mii de angajati si colaboratori, platiti din banii nostrii, iar cu fiecare ploaie mai serioasa romania sa fie inundata?

    Acesti functionari nesimtiti de la apele romane nu lucreaza decat cate 2 zile pe saptamana, prin schimb si nu au altceva de facut decat sa treaca niste debite in “caiete”. Acesta institutie este exemplu cel mai fidel al nepotismului si nesimtirii cu fgunctionari f lenesi si pupi-n-basisti.

    Eu nu stiu decat de acest caz – Apele Romane, dar cu siguranta si ale institutii bugetare sunt organizate asemanator si va mai mirati ca s-au gasit 5mil de prosti care sa-i voteze pe portocalii.

    poate ca ai vrea profesori si medici bine platiti, dar degeaba. tzapa din piata victorie, exact cum a promis base. Functionarii e multi si prosti dar “mituiti” legal, asa ca noi sau copii nostrii n-or sa prinda vremuri mai bune.

    Las sa plece si sa moara intelectualii ca ei(gasca portocalie) sa traiasca bine.

  21. Poate miscarea sindicala isi dozeaza efortul pentru o miscare de amploare la moastele Sfintei Parascheva. Nu-i mai bine sa te rogi decit sa faci ceva? 😉

    Referitor la calorifere, poate ati optat pentru instalarea unei centrale de bloc si nu stiti ca vine revolutia tehnologica peste voi 😛

  22. Cred că dispariţia ( doar) a caloriferelor de pe casa scării ar fi un frumos deziderat, pentru următoarea perioadă. 🙁

    Apropo de protestele profesorilor: ieri am auzit la A3 că au avut loc dezinformări, de exemplu în sectorul 2. Profesorii au fost derutaţi, li s-a comunicat că nu mai au loc protestele. Când am auzit că e vorba de FEN, m-am gândit imediat la fostul şef de sindicat Cătălin Croitoru, actual portocaliu cu acte. De fapt, deputat. M-am gândit, iar în secunda următoare am aflat că LIDER ACTUAL DE SINDICAT FEN E NEVASTA LUI CROITORU!!!!

    Concluzie: domnilor profesori, să vă trăiască doamna Croitoru, dacă numai atât puteţi!”

  23. Nu orangistilor trebuie sa le pese de demonstratii. Noua trebui sa ne pese. Pentru noi trebuie sa fie importante. Un lucru devine important daca ii acorzi importanta.

  24. Pai de unde atata solidaritate si demnitate?Imi displace profund sa ma “dau la noi”dar realitatea este ca din vremuri imemoriale,cand veneau furtuna sau tatarii/turcii ne trageam caciula peste ochi si urechi asteptand sa treaca sau ne puneam pe bejenie injugand boii la faimoasele care cu doua oisti,una in spate si una in fata.De aici confuzia intre fete si dosuri,confuzie de care unii profita din plin rotunjindu-le pe amandoua.Pe banii nostri bineinteles.Tot noi am inventat vorba aia cu “la Ploiesti,da Doamne la Ploiesti”si tot noi suntem cei ce luam apararea ortodoxiei dar ne injuram si ne batem de Boboteaza pentru cateva picaturi de apa sfintita de cred ca se cruceste si Satana de ce vede…Ce naiba domnule Ciutacu,fura unii o tara intreaga si romanii tac,va mai mirati ca nu au bagat de seama ca se fura de doua calorifere prapadite?

  25. Adica inainte ne luau fetele si baietii din casa si nu punea mana nimeni pe topor si acum tu vrei sa iasa lumea pentru un calorifer?! Referitor la miting, eu m-am mirat ca au fost atatia. Cum spunea regretatul Paler “intr-un regim totalitar si tacerea face parte din el…”.
    Nu inteleg de ce te m-ai miri, da` no tu stii m-ai bine…

  26. Nepasarea romanilor, pentru mine ramane un mister, nu pot sa-mi explic de unde provine, din lene, din prostie, din lasa ca ma scot eu cumva, din ideea ca oricum nu rezolva nimic daca se revolta……atitudinea generala a romanilor este dezolanta, pentru a-si apara interesul nu misca un deget,in schimb daca sunt reduceri de 10% la hypermarchet la orice nu conteaza se duc cu sutele sa se calce in picioare. Greu de inteles.

  27. @everybody: in ciuda stuporii generale, da, ma mir ca lumea sta impasibila cand i se fura caloriferele de pe perete! fiindca vor urma, logic, dupa ce se termina alea de pe scara, cele din case. iar asta-i doar un biet exemplu particular dintr-o mare, care contureaza o stare generala…

  28. Victor, tata, ce sa zic? esti un idealist daca tu crezi ca apelurile repetate (ale tale si nu numai) la ATITUDINE vor reusi sa faca ceva!
    Trebuie sa admitem ca poporul roman nu are simtul protestului in sange (cum vezi la francezi). Noi suntem umili, induram multe, cat timp avem ce baga in stomac poti sa ne scuipi si seminte in freza, suntem ignoranti, indobitociti de cancanul etern din presa si lista poate continua. Crezi ca daca exemplele, multiple de altfel, de incompetenta si nesimtire CRASA ale celor ce ne conduc si ne-au condus in ultimii 20 de ani n-au starnit o reactie in lant de tipul: ‘ajunge, ori faceti treaba ori va aruncam molotovul in birou’ se va produce ceva de acum incolo? eu sincer nu cred (si-s optimist de felul meu). Si-atunci, te intreb: cati oameni nu ar fura, nu ar fi aroganti, zeflemisti si incompetenti atunci cand nu le-ar fi frica de nimeni si cati oameni s-ar apuca sa faca treaba atunci cand ar sta cu frica unor proteste populare!?
    Ah, si ca sa fiu un pic extremis (ca-mi place): Protestele n-ar trebui indreptate doar spre clasa politica ci spre toti aia care si-au construit averi pe banii publici!:)

  29. ” Vor urma cele din casa ” , zici tu ?…
    Cele din casa nu se vor fura pentru ca lumea o sa si le vanda singura , de buna voie , poate mai scot un ban pentru la iarna …
    Prin urmare , slabe sanse pentru hoti : or sa aiba multe surprize de acum incolo cu furturile din case , pentru ca nu vor mai gasi cine stie ce , hahaha …

  30. Treaba cu caloriferele este si urmarea trimiterii acasa a ¨concetatenilor¨ nostrii , poate asa inteleg cei cere-i blameaza pe francezi cum este cand raman fara utilitati asa cum in strainatate raman zilnic sute de persoane ( localitati intregi fara curent , telefon sau chiar tren ).
    Cat despre romanii si caracterul lor , nu va mai amagiti – suntem un popor de cacat , oriunde si oricand .
    PS. spun aceste lucruri cu foarte mare parere de rau , dar este crunta realitate.

  31. Caloriferele au fost duse in beciurile SRI fiindca anchetele continua, iar cele vechi, ramase de la Securitate, sunt destul de ciobite de la pulane, si au si vopseaua sarita de pe ele. Inestetice.

  32. la mine au reusit sa treaca de gratiile care duc la boxa/beci si au luat un carucior de piata ahahahahahahahahahaha

  33. Asa din solidaritate……as organiza niste excursii in India,doar dus……prietenii stiu de ce………

  34. Cîţi proprietari sînt pe scară, nene Victore? Şi cîţi chiriaşi? “Da’ ce, erau ale mele?” Cam ăstă-i gradul de implicare a românului. Ia să fi fost ale lui!
    Aia cu “ce poţi face, că oricum …” e foarte valabilă. A se vedea procentul de neparicipare la ultimele alegeri.
    Muuulţi dintre români, dacă bagă de seamă că cineva vrea să i se cace în cap, scoate iute şapca, nu cumva să rateze ăla ţinta! Asta e! Da’ ne supărăm cînd ne fac alţii mămăligi!
    Banzai!

  35. DE fff multe ori administratia blocului e complice la asa ceva Ca acele calorifere de pe scara bocului sa fie demontate oficial (ca factura la incalzire sa fie mai mica) era nevoie de votul la majoritatea locatarilor si probabil nu s ar fi obtinut( evident cei carora le incalzea si din exterior nu perete la apartamen nu ar fi acceptat)Si se urmareste cand un vecin mai tare n clanta nu este in bloc se trece la actiune

  36. Si daca ieseau 100 de mii de oameni,tot in zadar….cainii latra,ursul trece;,,agenturili” straine lucreza doar la culegerea de informatii…nici macar cea maghiara nu e interesata de o schimbare de regim.Intr-un fel, e normal ce se intampla la noi,daca e adevarat ce se spune….adica romanii au cel mai mic coeficient de inteligenta din Europa si de multe ori ,in istoria noastra s-a intervenit din exterior atunci cand ai nostri depaseau masura.Pacat ca nu mai traieste Nicolae Militaru!

  37. Din pacate acest popor iubeste mult prea mult “Miorita”. Nu cred ca trebuie sa ne incapatanam sa asteptam mai multe de la el. Nu isi va depasi niciodata conditia.

  38. Locuitorii tarii asteia nu mai au pic de demnitate.Principiul de baza e “lasa ca ne descurcam noi”.Mai primesc bani de afara,bani plini de rahatul alora pe care ii sterg la cur.Asa a fost tot timpul.Dar tot timpul,bineinteles cu exceptiile de rigoare.Cum exceptie face si cazul doamnei Anghel,cea aflata in greva foamei.Dansa nu vrea sa-si piarda demnitatea,atata tot.Si nu e putin lucru.Eu plec cu familie cu tot in maxim doua saptamani.E forma mea de protest si,in primul rand,dorinta de a nu-i strica nemeritat viitorul fetitei mele.Se va ajunge,in mod inevitabil,sa ti-o iei pe strada pentru o bucata de salam.E dezastru si clar nu se mai poate face nimic.

  39. Iti scapa si tie si celorlalti comentatori esentialul: caloriferele nu au fost furate cu adevarat.. cineva si-a dat acordul tacit sa dispara! Cred ca nu ai citit articolele din ultimele zile referitoare la taxarea inclusiv a celor care au centrale de apartament cu sume destul de mari pentru incalzirea de pe hol.. Foarte multi au ajuns la concluzia ca mai bine fara ele decat un asemenea abuz (incalzirea comuna oricum era inclusa in cheltuieli, iar acum vor sa oblige asociatiile sa monteze si repartitoare scumpe pe caloriferele din hol). Un articol relevant, dar mai ales comentariile

  40. Eu stau la curte (garsoniera, nu vila) :)), si aceasta minunata curte e comuna, pentru 4 case. Eu sunt la serviciu pana seara tarziu, restul cam stau pe acasa. Zilnic intra tiganii si mai dispare cate o bucata de fier , capacul de la canal, etc…. Nimeni nu stie nimic. Nu o sa inteleg niciodata. Plus ca e si un mare caine lup ingradit , dar care latra la orice miscare a portii. Chiar e asa greu sa-ti misti fundul din fata telenovelelor sa vezi de ce dracu latra cainele ala, ca de aia e pus acolo!

  41. Traim in zona crepusculara Dle Ciutacu, invitati-i pe vecinii de jos sa-si puna o camera sau doua, una in directia intrarii din fata, cealalta in directia intrarii din spate… poate o schimba ceva. In blocul meu sunt doua astfel de camere si vorba aia e un bloc amarat din Vitan cu 4 etaje, care sta langa ghetouri.

  42. 1. După mine este simplu…dacă cei de la REMAT nu ar mai cumpăra astfel de piese(aici întră şi capacele de canal), aceşti hoţişori nu ar mai avea de ce să le fure…! Însă ştiu că e greu ca asta să se întâmple!

    2. Liderii de sindicat, alături de oameni(cei care se duc sincer să protesteze şi cei care sunt angajaţi să facă asta) sunt într-o continuă luptă cu cealaltă parte, reprezentată de politic, iar rezultatul se regăseşte în numărul de oameni din stradă şi cel care stă acasă.
    Nu ştiu de ce vă mai miraţi de acest fenomen care nu este deloc nou!

  43. vad ca-i extrem de greu de priceput ca furtul caloriferelor a fost doar un pretext pentru o discutie mai larga, pe un subiect de substanta. cred ca ma dau batut.

  44. Blestemati sa fie toti nenorocitii de Curtea Constitutionala !!!…
    Din acest moment au pe constiinta moartea a sute de mii de oameni !!!…

  45. E clar că democratic nu se mai poate face nimic cu ăştia la cârmă. Când au făcut majoritatea aceea neruşinată, contrar votului popular, mi-am zis că nu vor putea trece nicio lege organică. Dar ei, portocaliii, mi-au întrecut orice aşteptare negativă. Ce dacă sunt 3 oameni în sală, Roberta trece pe hârtie 300.

    Cei care ne pot scăpa de ciuma asta trebuie să facă odată ceva! Are dreptate Mircea Badea când spune ce spune despre doctrine. Ce doctrine, domnilor? Noi avem faţă de doctrine? Noi trebuie să vedem cum trecem de iarna asta, să ne păzim bunurile şi pe noi înşine, când ieşim din casă. Sau când nu ieşim. Doamne fereşte!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.