Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Manţogii Bocilor

Manţogii Bocilor

O vreme, am şi uitat că există. Mi-a revenit brusc în atenţie, pe guvernarea asta de criză şi împărţeală a ciolanului, odată cu reciclarea lui – sper că la ordin de sus şi nu din proprie iniţiativă, că mi-aş schimba irevocabil părerea despre el – de către Adriean Videanu. Care întâi şi l-a luat consilier personal, că apoi să aibă de unde-l pune ditamai directorul general al Complexului Energetic Turceni, întru desăvârşirea triumfului băieţilor deştepţi din energie şi spre disperarea partenerilor pesedişti de coaliţie, pe care i-a călcat vârtos pe gât o campanie electorală întreagă.

Acest tip de gest politic (pentru că e o modă pentru guvernarea asta să scoale de pe boală toate mârţoagele politice, nu-i Manţog vreo excepţie) relevă cât se poate de bine raţiunile unei construcţii politice contra naturii. Băieţii veseli habar n-au cât va ţine cârdăşia asta pe vreme de criză şi, pentru a-şi asigura financiar spinările, au trimis în linia întâi toţi verificaţii. Dacă iese cu panaramă şi procurori, n-au ce pierde la imagine, că-s deja învăţaţi cu tăvăleala. Dacă nu se prinde lumea, e şi mai bine, că toate marile învârteli financiare ale istoriei s-au făcut cu ocazia diverselor crize. Nu-i aşa că, indiferent ce se-ntâmplă, tot ei câştigă?

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

18 thoughts on “Manţogii Bocilor

  1. Ei, asta cu Manţog e dedicatie speciala : “Fara numar pentru Victor Ponta ” Intelepciunea populara zice “Cine se aseamana se aduna”

  2. E ADEVARAT, CE SPUI D-TA SI MIRCEA BADEA ,INSA SE PARE CA PENTRU A SE SCHIMBA CEVA IN ROMANIA TREBUIE SA AI O APROBARE A SERVICIILOR SECRETE.
    BASESCU A FOST PUS IN FUNCTIA DE PRESEDINTE CU AJUTORUL SECURITATII DIN UMBRA.

  3. Asta am zis si eu de acum o luna , ca aceasta criza nu face altceva decat sa imbogateasca alti si alti baieti destepti!
    Te salut!!!

  4. da mă , da ! cîrcotim ! bună şi asta ! mă , da hai dracu să-ncepem şi vreo construcţie , ceva , că nu merge numa’ cu asta . hai , că ăştia viaţă lungă n-au ! şi-n loc ce punem ? iar lăsăm pe alţii ? aşa ?!

  5. in tara lui CRIZA -VODA sa nu fie criza in energie ? cine s-o faca , videanu are alte competente, iar berceanu are una pe masura , mai lunga ca retelele de gaze si petrol unde si-a dat masteratul .

  6. @deci,totodata
    Da mosule sunt extrem de acord cu tine,da cu ce dracu sa incepem?In tara asta totul este atat de bine itepenit in masinatiuni si hotie ca ar trebui scrisa o carte de genul:CUM SA INDOBITOCESTI O TARA SI S-O FURI.-Manualul micului dictator in devenire.

  7. E greu sa nu castigi cand ai painea, cutitul si o mentalitate pradalnica in posesie. Din pacate nu cred ca se mai poate schimba ceva in viitorul apropriat. Ce ar fi de schimbat: regii soselelor?, parlamentarii?, politicienii “uscati”?, guvernul? Putem doar sa ne exprimam optiunea pentru a nu alege pe nimeni prin neprezentare lasand astfel sa se inteleaga ca in opinia populatiei nu este nimeni potrivit sa ne conduca.
    Romania a trecut printr-o tranzitie dar aceea a fost una dinspre un sistem comunist in care printre altele nu aveai voie sa te exprimi, sa devii intreprinzator, sa ai mai mult decat societatea spre unul democratic in care poti sa te exprimi dar nu conteaza ca exista manipulare, poti sa devii intreprinzator dar nu conteaza ca locurile de intreprinzatori s-au cam ocupat, poti sa risti sa iti faci o afacere dar e sortita mediocritatii intr-o societate care promoveaza valori ne-capitaliste. Deci traim intr-o democratie dar nu una capitalista este una a favorurilor, una prezidential-parlamentara mai nou, de prin decembrie 2008.
    Aceasta este asa numita democratie capitalist limitata adica serveste interesele unui numar limitat de capitalisti auto-proclamati in cazul nostru.

  8. Stau si ma crucesc cata similitudine este intre ce este acum si ce a fost si cum a fost inainte de ’89.
    La vremea respectiva tot asa erau numiti politrucii in functii de conducere spre bunastarea intregului popor….. Si au furat si i-au umilit pe oamenii competenti si drepti. Dar de ce ma revolt ? Poate asa e normal sa fie . In Romania .

  9. Statul roman este in faliment total. Nu mai functioneaza absolut nimic. Toate institutiile statului colcaie de invartiti si spagari ca hoiturile de viermi.De cum iesi pe strada simti in nari duhoarea acestor institutii care teoretic ar trebui sa lucreze in slujba noastra.
    In orice institutie ai intra, daca nu cunosti pe nimeni acolo, si/sau n-ai portofelul umflat,ai facut drumul degeaba.
    Drepturile noastre exista doar pe hartie. Atata timp cat avem norocul sa nu ne fie incalcate, avem senzatia ca e bine. Insa orice drept odata incalcat, incalcat ramane pentru ca nu exista nici o autoritate care sa-l repare. Poti sa urli cat vrei, nu te aude nimeni.
    Deocamdata fiecare dintre noi ne ascundem in anonimatul nostru caldut si speram sa nu fim printre victimele care apar la televizor.
    In foarte scurt timp insa vom fi mitraliati pe strada ca victime colaterale in razboaiele dintre “baietii de baieti” care se vor bate la lumina,fara nici o jena pentru stapanirea unei zone sau alteia.
    Nu mai e loc nici macar de haz de necaz, situatia este de o gravitate extrema. De aici pana la dictatura nu e decat un pas foarte mic si sunt convins ca anumite cercuri asta si vor.
    Comentarii putem face toti. ARE CINEVA SOLUTII???

  10. la muls pun “profesionisti ” , in functii de mare raspundere pun oameni de paie , premier ,vice , prefecti , secretari de stat .

  11. Conform indicaţiilor de partid(e), de alianţă de guvernare, Bugetu’ dă criză, este menit să “genereze prosperitate”(zicea Dl. premier), iar grija celorlalţi, e lăsată la mila Divinităţii, după cum spunea sâmbătă dimineaţă Dl. Geoană: “Să ne rugăm la Dumenzeu”… şi ceva de efectele crizei…
    Dacă nu mă credeţi, D-le Ciutacu, cereţi înregistrarea interviului-fulger, acordat de M. Geoană, sâmbătă dimineaţă Antenei3 la Sinaia… Fuse în studioul Antenei3, inclusiv Dl. Pieleanu.

  12. mery,eu cred ca tara asta oribila s-a nascut indobitocita & furata de-a gata. alta explicatie nu gasesc. adica,magar de-ar fi fost smecherii astia din fruntea tarii niste genii ai raului sau eminente cenusii. din contra,sunt niste golani,smecherasi de coltu’ strazii,parveniti cu preocupari marunte sau meschine. chiar & furatul poate fi facut subtil. ei ne fura pe fata,intr-un mod primitiv & grobian. ca n-are cine sa-i traga la raspundere. ei raspund doar la instincte primare,cum ar fi frica. dar de cine sa se teama? de mine?! de noi?! ce putem noi sa le facem? nimic,bineinteles.

  13. Pai Victore nu sti tu povestea aia cu porcu’/a s-a murdarit retragerea in (linia doi) spalarea de “pacate”si maine e pus iar in linia intai CURAT frate mai ceva ca fecioara maria.mai e o vorba in popor”cine euu?!nu draga nici ustorui nu am mancat nici gura nu-mi pute”cam asa si cu cadrele retrase o vreme si date la inaintare gata “spalate”.ne mai auzim ne mai vedem

  14. ante coroptia nene.da ce noroc ca avem un presedente asa capabel si cu pupilu lui-boaca sa ne scoata din creza asta

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.