Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Lovitura de stat antistat a statului român

Lovitura de stat antistat a statului român

Când o instituţie fundamentală a statului de drept, iar Ministerul Finanţelor (şi, în subsidiar, Fiscul) exact asta e oriunde-n lume, este ocupată, fizic, de salariaţii proprii şi banii statului nu mai circulă în sistem, guvernul trebuie să demisioneze. Am scris guvernul, accentuez, în bloc, nu doar ministrul de profil. Nu poţi conduce o ţară, în democraţie (dacă azi-noapte nu s-a instaurat prin decret dictatura militară, România mai e democraţie), cu dorobanţii-n uşă, iar în paralel să benchetuieşti subţire la Ateneu cu icra-n gât şi să faci pe autistul profesionist.

Când un ministru important şi influent – şi mă refer concret la Elena Udrea – spune că, în şedinţa de guvern, nu s-a abordat deloc subiectul la zi al blocării activităţii şi ocupării sediului Finanţelor, atunci ori minte cu neruşinare (şi trebuie să dispară pe vecie din viaţa publică), ori are dreptate (şi iresponsabilii sfidători trebuie să plece în bloc).  Când premierul, mi-e şi silă să scriu numele ipochimenului, se isterizează, în direct la televiziunea publică, pentru că e întrebat dacă are vreo soluţie pentru ca un minister să fie eliberat de sub ocupaţie, cămaşa de forţă pare unicul remediu. Când lumea începe să simpatizeze, nenatural în societăţile întregi la minte, cu poliţiştii şi cu perceptorii în detrimentul puterii politice, nici FMI, nici serviciile secrete, nici vrăjitoarele din Buftea nu te mai dezleagă de blestem.

Oricâtă ambiţie sau disperare te-ar mâna să te agăţi de putere, oamenii plătiţi cu (sau chiar sub) salariul minim pe economie nu pot fi ţinuţi ca oile-n ţarc. Pentru că, deşi mari lideri sindicali sunt şantajabili, ghiftuiţi şi inerţi (cu excepţia lui Vasile Marica, urcat inteligent şi oportunist pe valul revoltei, care-şi joacă bine marele moment), vin peste ei facturile şi, mai grav, executorii. Şi se aprind…

UPDATE: Bine că ne-a lămurit Liga de pe pedeleu. Vântu i-a instigat şi pe ăştia.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

86 thoughts on “Lovitura de stat antistat a statului român

  1. De data aceasta nu sindicatele au organizat aceasta revolta(foarte important acest fapt).Nu se mai poate trai.Cred ca a inceput,,lovitura de stat,,.

  2. duca-se dracu’ si cu aceasta tara artificiala, condusa de la 1918 de o gloata de idioti (cu mici si notabile exceptii). Nu a reusit niciodata fara manageri straini (citeste regi), desi cu manie proletara ii injura…

  3. Cred ca o sa privim cu jind la tipul de manifestare gen revolutia din 89′. Entropia ce urmeaza se va propaga in progresie aritmetica, direct proportional cu foamea, frigul, umilinta. Daca in timpul comunistilor eram invatati sa induram, acum ne mintim ca avem drepturi, iar ce va urma nu va fi decat exact prima lege a fizicii conform careia unei cauze ii urmeaza inevitabil un efect.

    P.S.: Sper sa nu batem recordul de prezente in jurnalele CNN.

  4. Parerea mea – acesta este sfarsitul INCEPUTULUI
    Normalitatea pe care o descrieti, care ar trebui să genereze in mod reflex orizontul de asteptare al boborului, este normalitatea altora…
    Si eu ma surprind uneori facind un efort pentru a corecta emotii cretine de genul “asa le trebuie”…
    Suntem intoxicati de ani de zile, in doze neletale, daca ne lipseste otrava de la prinz devenim nelinistiti…
    Stau pe linga oameni de stiinta si m-am molipsit: NU MA POT SUPARA PE CEEA CE ESTE
    Dar atunci cind modelul nu explica intreaga realitate DEGEABA EXPLICA 99% !!!!!!!
    Mai gasesc 1 singur model compatibil cu tot ce se intimpla, care poate fi extrapolat “natural”
    “Complexul securistico-economic” care-l are pe post de steag pe naufragiator ne pregateste un regim autoritarist cu “tulburari”, ca sa ne scoata din UE. In UE nu le-ar mai merge smenurile decit pe termen scurt

  5. Din moment ce mi s-a taiat sporul de confidentialitate , de azi inainte voi da informatii oricui mi le va cere …
    Vreau sa mentionez ca lucrez intr-un Minister important care are secrete profesionale ” grele ” , dar nu ma mai intereseaza !!!!!!!!!
    PUNCT !…

  6. E dureros ce se intimpla. E dureros ca acum un an, aproape 9 milioane de romani cu drept de vot au stat in casa bine mersi, ca erau prea “subtiri” ca sa voteze cu PSD-ul sau PNL-ul(recte Geoana/Antonescu). E dureros ca 5 milioane din cei care au mers la vot, l-au votat pe Chiorete, pardon… “domnul” Basescu. Deci…. 5 milioane au hotarit pentru alte aprox. 15 milioane. Eu, personal, nu cred ca vom scapa usor de ciuma portocalie. Doar daca “structurili” se satura si ele de atita umilinta si ii lasa din brate. Ceea ce nu cred. La citi jandarmi am vazut azi dimineata contra a citeva zeci de femei…hmmm… ma tem ca decretul de dictatura militara s-a si dat.
    Bravos natiune si halal “barbati” de stat!!! Sa va apere o armata de jandarmi de citeva femei flaminde. Rusine sa va fie!

  7. Scuze ca revin… dar am si eu o fantasma: mi l-am imaginat pe primul ministru al Romaniei, Klaus Iohannis, primind-o pe d-na Merkel si discutind cu ea….

  8. Intr-o tara civilizata nu ca ar fi demisionat de mult tot Guvernul, el nu ar mai fi fost azi aici, sa ne amintim de “proiectul Johannis” si argumentele solide ale dl-ui Presedinte de ce nu ar fi in stare domnule sa povesteasca el cu “finantistii de la FMI”. Curios e ca cel pe care l-a numit nu poate dialoga nici macar cu cei de la el din tara.
    Cat despre demisie, sincera sa fiu, cred ca le-ar ajuta tot lor mai mult decat poporului, mai bine ar fi – zic eu – sa se mai agate de putere si sa vedem legile fizice aplicandu-se.

  9. Eu aseară am vazut clar cum Udrea fugea de reporteri. Căci asta înseamnă graba ei şi ceea ce a spus: fugă. Altfel, după cum – din păcate – ştim foarte bine, făcea pe mimoza şi zâmbea, declarând vreo inepţie de-a ei.

    Reporterul de la TVR a demonstrat că încercarea de portocalizare a televiziunii publice n-a reuşit, nu în proporţie de 100 %.
    Chiar dacă voi spune acum un lucru arhicunoscut, dar…VOI VĂ DAŢI SEAMA CÂT DE PROST E BOC, DE A FOST EL ÎN STARE SĂ SE COMPORTE AŞA ÎN FAŢA MODERATORULUI? :))

    P.S. Da’ pe Pora înfulecând aţi văzut-o? :))

  10. Tara artificiala?Condusa din 1918(unirea?)de o gloata de idioti? Ce spui d-le Ciutacu despre comentariul lui wtf? Dar tu wtf ce ai zice sa vina, daca mai poate, Miklos Horthi? Banuiesc ca e d’al tau!Atunci romanii o duceau bine?

  11. Vasile Marica si-a construit urcusul cu minutiozitate de o vreme incoace, de cand vine mereu pe la TV si tuna si fulgera impotriva puterii. E vehement, e usor brut (nu mult, cat sa para “din popor”) dar are cuvintele la el, nu ezita sa-si asume mici riscuri din cand in cand, are o charisma putin din topor dar eficienta… sunt curios daca e inca un sobolan care a prins momentul sau e de-adevaratelea.

  12. Iar asta cu SOV trimis în judecată e fix pe măsura felului de a fi al lui Băsescu. Într-o luptă trebuie să mai dai dovadă şi de tact, nu să vrei să demonstrezi tuturor cât de al dracului eşti tu, că nu te laşi.

    P.S. Când am citit titlul am simţit că “mi se limbă plimba-n gură”. :))

  13. Desi acum mai toti sunt solidari cu cei de la Ministerul Finantelor si ANAF, pana in urma cu cateva zile aproape toata lumea ii ura.
    Ei sunt cei care din exces de zel, pentru a-si mari probabil stimulentele, au facut in septembrie acest an o campanie fara precedent (s-a afirmat ca la toata baza lor de date) de executari silite, popriri pe conturi si retrageri automate de bani din ele, la IMM-uri si Asociatii/Fundatii.
    Problema castigurilor mici ale celor din Ministerul de Finante si nu numai ramane, este reala si dramatica.
    Politica “Divide et impera” combinata cu incompetanta actualei puteri, reflectata in inechitati, atacuri, defavorizari si jigniri intre diferite categorii sociale si profesionale duc “mamaliga” spre punctul de explozie.
    In caz ca sunt interesati, tot articolul aici.

  14. Acuma l-am citit şi m-am convins ca eşti!
    “oamenii plătiţi cu (sau chiar sub) salariul minim pe economie” ar trebui să-i apere,în caz de “doamne-feri”, pe ăia care i-au băgat în căcat (zic de jendari),de ăia care ar trebui să facă rost de bani la buget (pe lîngă ei şi alţii pe care-i văd că se adună), care fac nasoale fix pe motiv de lipsă de bani.
    Să-i dezbîrlige cine i-o îmbîrligat!
    Banzai!
    Ăsta-i numa’ începutul! Frigul încă n-o venit. Atunci să vezi!

  15. @ gabriel …secrete de la serviciul de salubritate unde iti desfasori activitatea merci dar nu ne trebuie…cum poti sa ne minti asa mai?

  16. Hai ca ia pacalit pe astia de la finante le mai da stimulentele pe o luna doua si dupa ii arde iar..hai ca facem legi,hai ca va dam avocati bla,bla ,bla. Se va continua ca pana acum…alo bai vezi la firma….nu ai ce cauta cu controlul ai inteles ca altfel zbori…da sa traiti sefu.Au iesit toti securistii sa mai calmeze masele rupte de foame bla bla bla.

  17. De aplaudat spontana de la finante si brava “alipitilor” dar cu poporul… cam subtireanu ca trebuiau sa fie-n greva asa…grupa mare.Cred ca se va stinge ‘ncetisor.

  18. Incredibil,incredibil!Acum câteva minute un PDL-ist(Liga parcă-l cheamă) a dezlegat “misterul” protestului de la Min.Finanţelor.Ştiţi cine e de vină? Nici nu vă trece prin cap!VÂNTU,D-L VÂNTU!Care luni spunea la TV. că acest guvern trebuie să plece,iar liderul de sindicat de la Finanţe,Oprescu este omul lui Luca,care(scuzaţi cacofonia intenţionată) este omul lui Vântu! CLAR?.Nu disperarea amenilor i-a dus la acest gest, ci Vântu .
    Câtă logică,câtă înţelepciune !!!!!!!!!!!!!!
    Ăştia şi când vor fi daţi afară cu picioare în fund,de cei care nu mai post îndura birurile şi necazurile aduse pe capul lor, vor găsi vinovaţi fie pe Antena 3 fie pe Realitatea.
    Doamne cum îi mai rabdă pământul ?mincinoşi “javre ordinare”!

  19. “Suntem intoxicati de ani de zile, in doze neletale, daca ne lipseste otrava de la prinz devenim nelinistiti…”De Obuzierul (Alin B) pe 14 October 2010 la 14:56

    Intoxicati cu ce? Cu H-CN? Mai in gluma sau mai in serios…
    Imi povestea un individ cu cativa ani in urma, ca dec 89 s-a intamplat doar din cauza faptului ca temperaturile neobijnuit de ridicate de atunci i-a bagat pe cei ce se ocupau de intoxicarea/linistirea natiei in dificultate sa isi mai “pompeze” toxina (Cl-CN punct de fierbere 12 grade-riscau sa le explodeze instalatiile) Vara foloseau H-CN, punct de fierbere 24 grade.
    Ma uitam nedumerit la individ si atunci el imi pune 2 intrebari:
    -Nu iti pare ciudata obsesia dictatorului sa ne bage pe toti in blocuri usor de “controlat”?
    -Stiai ca H-CN e folosit in sinteza polimerilor atat de dragi “tovarasei”?

    Nici azi nu stiu daca individul era nuts sau stia el ceva… oricum imi place sa cred teoria lui cand vad mamaliga ca nu explodeaza. Suntem o natie de cretini dar nici chiar asa de imbecili incat sa ne lasam calacati in picioare in asa hal. Imi place sa cred ca suntem intoxicati (la propriu)…
    Etern optimist.

  20. Da Liga asta care e de profesie excursionist dupa ce a fost in PRM a plecat in excursie in PD si acum are un popas in PD-L,personajul asta fost de profesie catelusul lui Vadim il acuza pe Vantu ca vrea sa dea o lovitura de stat. Bai Liga tii spun eu ma pe cei trei care vor sa dea o lovitura de stat astia sunt Foamea,Saracia si Lipsa oricarui viitor in aceasta tara. Catelusule de curte.

  21. D-le VICTOR CIUTACU,ce parere aveti despre introducerea rovinietei electronice;nu vi se pare un atentat la libera circulatie a persoanelor? Nu vi se pare ca e o forma legala de a urmari miscarea anumitor persoane? Scuze,stiu ca nu e acesta subiectul de azi,dar poate pe viitor!In imperiul Ciutatesc nu ma simt sclav!

  22. @ pit baia mare
    Mei pit baci, ember prost! La magyarsag vigneta electronică funcţionează demult! La ei e cumva “atentat la libea circulaţie” ? Che bou mai este dumneavostrul! (pentru cine nu ştie, bou’ este soţul lui vache!)
    Banzai!

  23. Osanza ranceda ambulanta numita Elena Udrea zisa si Ciocanitoarea Woodrea, esecul evolutiei numit Pora, degeneratul de Predoiu, handicapatul William “Candida Albicans” Branza, etc., nu pot sa faca nimic “subtire”: cei ce s-au strans la Ateneu sunt doar un conglomerat gros si slinos de mizerie umana, o infectie sociala care trebuie starpita asa cum starpesc SUA nucleele teroriste!

    Populatia este VINOVATA ca s-a complacut sa traiasca in conditiile acestea, s-a multumit sa se “descurce” si sa se “propaseasca” in umilinta, mizerie, saracie, coruptie, sa fie santajabili si cand le vorbeai despre DEMNITATEA UMANA, LIBERTATE si CONSTIINTA, te priveau ca pe un nebun. Si-au facut CREDITE la banci in conditii care ar fi REVOLTAT pe orice traitor intr-o tara civilizata, pentru a achizitiona numai TAMPENII. Dupa ce ca erau exploatati de statul terorist roman, in loc sa LUPTE PENTRU DEMNITATEA LOR UMANA, s-au ingramadit ca oile la strunga sa-si bage capetele seci in jugul bancilor si al companiilor private!

    Cred ca aceste miscari sunt declansate la initiativa sefului mafiei personale a Ciocanitorii Woodrea, Tiran Basescu, special pentru a bloca banii in sistem si a intarzia platile catre populatie, sub orice pretext posibil. Ciocanitoarea Woodrea vrea sa instaureze dictatura sa personala, de cea mai pura sorginte stalinista/ceausista, si nu se va abtine de la nici o marsavie pentru asta. Iar puterile Occidentale (si nu numai) au sprijinit, au girat si continua sa sustina acest stat terorist, cum bine spunea WTF “o tara artificiala, condusa de la 1918 de o gloata de idioti”, asa cum au facut-o si cu bestia de Ceausescu (nu uit episodul vizitei acelei scarnavii in Marea Britanie si onorurile care i s-au dat), cu Carol al II-lea sau cu orice alt ticalos, scelerat si infect care a distrus tara asta dar a avut intotdeauna grija sa momeasca cu ceva marile puteri.

  24. hai gata cu protestele – sa punem botul la datul in judecata a lui Vantu! Sa stam o saptamana si sa rumegam noul subiect servit!

  25. Tocmai Ialomiţianu a spus, întrebat LA OBIECT fiind de Stoicescu, că vor primi stimulente doar cei care le merită; în traducere liberă, cei care vor jupui mai bine mediul privat. Oamenii de la Finanţe au plecat acasă cu promisiunea că TOŢI vor primi banii, cel puţin pe august şi septembrie.

  26. @Gabriel
    Tu vrei spor pentru ceva ce este in fisa postului? Prima pentru faptul ca te speli pe maini si-ti tai unghiile nu vrei?

  27. Isi mai aminteste cineva de vizita ambasadorului american la Victor Ponta, cateva zile in urma?

    Oare s-au activat iar “agenturili”?
    Cine stie unde mai parcheaza elicopterele?
    Stie cineva daca in parcare stau cu motoarele la relanti?

    Hai c-am glumit! Nu mai scapa decat daca se lanseaza cu rachetele pe orbita….

  28. abia astept sa-l vad pe boc cu nasu’ spart. Or sa si-o fure toti ratatii astia care n-au habar de capu’ lor si care ar trebui sa conduca Romania. Niste lepre care ma fac sa vomit cand ii vad sau aud. Aici ii includ si pe ponta si ai lui + crin si ai lui care sint(am mai zis de 100000 de ori) niste impotenti(asta tot din prostia si lacomia lor). cum e vremea acolo, s-a racit un pic, incepe sa ninga. atunci sa vezi scandal si singe pe pereti… o problema grava la romani e ca atunci cand vad pe unu’ ca fura se gandesc cum sa fure si nu sa-i opreasca. multi din cei ce se vaita acum au fost complici cindva la furtisag. asa-i in tara asta de 2 lei maneraleala.

  29. Dacă n-as avea cel putin două obiectiuni(mai bine zis întrebări retorice),as fi întru totul de acord cu cele prezentate în această tabletă.
    În primul rând,văzând ce vedem si trăind ce trăim,poate spune cineva cu mâna pe inimă că în aceste momente trăim într-un stat de drept, într-o democratie europeană?În al doilea rând,tot având în vedere ce trăim si vedem,putem spune că acesta este un guvern european,cu ministri specialisti de elită si,pe deasupra si cu fărâma de onoare care să-i facă să demisioneze în situatii de genul celei despre care vorbim?Noi ne-am lămurit cam cum s-ar putea răspunde acestor întrebări.Dar ei?

  30. Pampalau’ ala de-i zice liga m-a facut sa rad cu hohote, mai ales ca s-a invartit mult in jurul cozii pana-a slobozit perla, nici lui nu-i prea venea s-o zica, oricat de imbecil ai fi, tot intuiesti ridicolul! Oricum exista si-un merit: macar n-am mai auzit-o p-aia cu “rusine, dinu patriciu”! In rest, ce mama naibii sa mai comentezi despre obraznicii astia care-au prapadit o tara si poporul acesteia!?

  31. nu va este clar un lucru.singurul mod de a fii dati jos de unde sunt,este greva generala pe termen nelimitat.dar cum noi din pacate nu avem sindicate serioase(oneste),nu o sa vedem prea curand asa ceva.ciocul mic si joc de glezne ca trecem noi si de iarna asta….halal.

  32. super postul.felicitari!genial,ca de fiecare data.si mie imi place de dl marica,omul asta chiar lupta pt colegii lui…Din pacate insa,cred ca toti au fost pacaliti astazi…din nou.ps.elena are dreptate..cum ar fi fost…o seara placuta!

  33. pdlisti ce infuleca si se delecteaza cu sampanie la receptia unui nihilist,crezand ei ca fac rahatul praf,si cetateni(pentru mine asta sunt)care se gandesc ca nu mai pot suporta acest guvern de impotenti,m-am tot uitat la tabloul asta si mi-a ramas inregistrat pe retina. Imbuibatii si hamesitii.Faptul ca au stat peste noapte denota o mare hotarare si fermitate.De aici vine si tavalugul pentru ca s-a creat precedentul.Au inteles ca numai asa isi vor face auzit mesajul.CA DE OBICEI BASESCU S-A DAT LA FND,IAR NU MAI IESE DIN BARLOG.Ce zice ca un cetatean roman a intrat de peste 50 zile in greva foamei,pentru un principiu,respectarea legii,din cauza minciunii pe care le-a servit-o.Poate cei din afara vor spune ceva,ca un om face greva foamei de atatea zile,un cetatean european ca doar suntem europeni.TOT RESPECTUL MEU DNEI ANGHEL SI SA FIE SANATOASA.Probabil ca se asteapta recordul la zile nemancate ca sa se realizeze ca nu poti ignora acest fapt.

  34. Se pare că a ţinut cam… atât: oamenii îşi iau banii şi gata! Evident, nici nu mă aşteptam la altceva. Nu o spun ca să condamn, doar constat.

  35. l-am auzit astazi pe un penibil portocaliu(pleonasm)cum explica el in emisiunea doamnei petrescu faptul ca nu e intamplatoare greva spontana din minister.aducea drept argument nu stiu ce declaratii ale lui vantu(normal mogulul rau) de luni seara.si era asa inflacarat” cum credeti doamna petrescu ca e o asa mare coincidenta aparitia domnului vantu cu aceasta greva?”(citat din jenantu asta).este incredibil cat tupeu au astia.sau iesea la tabla si nu stiu ce naiba explica de salariul nevestei lui marica,liderul de sindicat,desi intrebarea moderatoarei era total diferita fata de prostiile ce le spunea acolo.

  36. Am si eu o curiozitate….stie cineva cam ce salariu au cei de la SPP….ca ma gandesc ca tb sa fie unul gras ,ca nu cumva vreodata sa ii intoarca spatele celui pe care il pazesc,nu??deci,cam cat? 🙂

  37. mai lipsea un elicopter de pe Ateneu aseara. ar fi dat bine. Oare in ce elicopter ar fi incaput toti?:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.