Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Logică uşor inginerească pe teren juridic

Logică uşor inginerească pe teren juridic

Dragă Roberta, o ţară întreagă te-a văzut, la televizor, cum ai şmenuit un vot. Dovezile au fost produse de instituţia pe care chiar tu o conduci. Dacă aş beneficia de imunitate pentru declaraţiile politice şi aş fi alt Victor, mai exact Ponta, aş urla ca muşcat de şarpe că eşti o hoaţă; sau, mă rog, un hoţ, că el e fost procuror şi limbajul balanţei justiţiei nu admite diferenţele între infractori pe bază de sex. Repet, eu sunt doar Victor, nu altVictor, deci nu-mi permit o asemenea afirmaţie.

Orice regim politic care protejează hoţii, în loc să-i condamne, este, prin definiţie, corupt. Dacă juristul altVictor are dreptate, atunci România-i condusă politic de un regim corupt. Logica spune că un regim corupt nu poate avea în fruntea lui decât un politican corupt. Istoria recentă şi statutul de jucător autoasumat ne-au convins că preşedintele Băsescu e vârful regimului politic din România. Dacă legea pensiilor, declarată consituţională de omonima curte, va fi promulgată, înseamnă că preşedintele corupt Traian o protejează pe hoaţa Roberta. Şi-l îndreptăţeşte politic pe altVictor să demareze demersul instituţional de suspendare din funcţie a lui Traian. Cu amendamentul juridic că va trebui să convingă poporul suveran că un comportament de preşedinte corupt e, concomitent, anticonstituţional…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

117 thoughts on “Logică uşor inginerească pe teren juridic

  1. Nu-l suspenda nimeni pe Traian Basescu , anul asta.
    Eu unul chiar daca ne asteapta aderarea la spatiul schengen l-as fi suspendat pe Presedinte, este mult mai importanta pentru Romania o democratie sanatoasa , ci nu furata.

  2. Da si Curtea Constitutionala a legiferat acest sistem corupt, unde se mai duc omenasii din tara asta sa se planga??? E simplu: SISTEMUL E BASESCU!

  3. Legea pensiilor este constitutionala. Chiorete o va promulga. Se va reusi suspendarea lui??? Nu cred… cozi de topor sunt multe. Dar daca DA si se va ajunge la referendum… VOTEZ PENTRU SUSPENDARE. Desi ma tem ca sper degeaba. Si am ajuns sa ma imbolnavesc de atita speranta desarta 🙁
    P.S. Mai am trei ani pina la pensie, voi avea o pensie de nimic… iar in astia trei ani cit mai lucreaz, nici macar salarul nu mai cred ca il voi lua la valoarea din iunie 2010.
    Long live our dearest and respected president Chiorete I ! Cu siguranta voi muri bine… si repede.

  4. Da, Anastase a furat, a numarat fraudulos voturile.Da, traim intr-o tara corupta pana in maduva oaselor.Da, marinarul este cel care patroneaza aceasta hotie portocalie.Si? Face cineva ceva? Da.Se uita la otv.In rest, lasa ca face vecinul si pentru mine.Si dincolo de referendumul pt suspendare, sa nu uitam ca suspendarea se face in parlament, iar psd+pnl inca nu au voturile necesare.

  5. Nu mai stiu cum e cu valabilitatea unui referendum . Stiu ca la un moment dat se discuta posibilitatea scoaterii prevederii ca la un referendum trebuie sa fie prezenti cel putin 50% + 1 din numarul electorilor pentru ca acesta sa fie valabil . Dar parca nu s-a votat nimic si a ramas tot asa . Caz in care , si daca trece de parlament suspendarea presedintelui (discutabil , ca sa fim realisti) , referendumul care va urma are toate sansele sa fie declarat nul pentru ca nu vor veni aproape 10 milioane la urne . Sunt aproape sigur de asta (tine si de postul tau precedent , vor sta toti uitandu-se cum li s-a furat caloriferul) . Ce se intampla in cazul asta ? Stii (chiar nu cunosc amanuntele acestea procedurale) ? Cert e ca daca vor da gres iar cu o suspendare pana-n 2012 nu scapam nici de Boc (chiar daca acesta va pica si in locul sau va fi numit altcineva – Udrea , Baconsky , poate fi si Hoara , ce mai conteaza) . Culmea culmilor va fi ca in 2012 lucrurile vor incepe sa mearga mai bine decat acum , oricat de prost va fi guvernul care va gestiona situatia . Si se vor gasi multi care sa puna botul la textul “fara noi , revenirea din dezastrul in care ne-a adus PNL-PSD nu era posibila” .
    Vreau sa spun ca daca procedura de suspendare e atat de complicata pe cat am spus in prima parte a comentariului , mai normal ar fi sa se mearga pe ideea modificarii majoritatii in parlament si impunerea (nu stiu prin ce metoda – poate alegeri anticipate , desi … ) a unui guvern care sa-l izoleze pe Basescu la fel ca in 2007-2008 . Ma tem foarte mult de deciziile celor din PSD . Nu ar fi prima gafa monumentala (doar decizia de suspendare din 2007 sau desemnarea lui Geoana candidat sunt suficiente pentru a arata ca uneori fac prostii incomensurabile) .

  6. Legea pensiilor este necesara. Vecinul meu care a fost cadru militar (militia comunista) are pensie mai mare decat castig eu si cu nevasta la un loc ducandu-ma la servici si producand bani pt buget. Daca toata lumea din tara asta munceste pe salariul minim si drepturi de autor inseamna ca da la bugetul casei de pensii minimul…probabil ca vreo 5 salariati tin in spate un pensionar de genul vecinului meu lunar. pai si atunci de unde sa ramana bani pt pensia lu bunica-mea care ia 5 milioane pe luna desi si-a rupt spinarea muncind???Legal sau nu votul din parlament mi se rupe…ma intereseaza daca legea produce efecte. In situatia de azi nu ma mai incurc in discutii de principii si semantica.

  7. @ didi
    O usoara corectura, daca-mi permiteti. Vecinul dvs (sau capra vecinului) nu primeste pensie din bugetul Casei de Pensii. O primeste de la Bugetul Consolidat al Statului. Abea de la 1 ianuarie 2011 o sa o primeasca de la bugetul Casei de Pensii si atunci sa vedeti jale. E adevarat ca o sa moara si capra vecinului dar, o sa moara si cine jinduieste la capra lui …

    Apropo, parintii dvs n-au lucrat in economia comunista?

  8. Sa decida purgatoriul lui Alighieri soarta astora cand vor da ortul popii, asa cum au votat ei (PD-Listii violeti) azi, asta in cazul in care ei nu cad direct la ultimul nivel… ala mai incins.

  9. basaescu nu va fi never ever suspendat!Situatia din 2007 nu se va mai repeta deoarece opozitia actuala nu are suficient sange in instalatie sa-l demita.

  10. “Legal sau nu votul din parlament mi se rupe…ma intereseaza daca legea produce efecte. In situatia de azi nu ma mai incurc in discutii de principii si semantica”

    mie citatul asta-mi explica multe…

  11. Multi smintiti mai sunt in tara.Ca altfel nu pot sa spun. Si fara salar sau loc de munca, tot Iliescu si comunistii din P.S.D sunt vinovati. Inseamna ca nue rau,inca. Mai au ce manca.Foametea oare ii va face sa gandeasca? Sau se vor orienta spre prima punga de paine?
    Deci, Ponta e si el comunist. Se merge pe rationamente simple, bune de inghitit. Suspendare? Un vis prea frumos.Dar e bine sa stim ca opozitia nu,se opune.

  12. presedintele o sa promulge legea(conform declaratiilor consilierului prezidential Kovacs-Eckstein Peter) , iar opozitia va incepe demersul … dar dupa cum se misca pdl sunt putin cam sceptic in ceea ce priveste sansa de reusita a opozitiei … jocurile de culise sunt putin cam prea complicate din exterior ..

  13. atâta vreme cât vine pe la noi prin ţară unu perez şi îl osanalează pe marinel nu îl dă nimeni jos; atâta vreme cât fmi şi uie sunt încântate de măsurile economice clar că nu îl dă nimeni jos; atâta vreme cât axa marinelului rezistă nici cele mai dure măsuri nu îl vor da jos…

    şi cred că măscăriciul urbeţ abia aşteaptă ca naţiunea să se sature şi să iasă la bătaie tocmai spre a savura baia de sânge

    după 89 corupţi au fost corupţi sunt încă fie prin ereditate fie prin adopţie…

  14. Ce bine le zicea PĂRINTELE ARSENIE BOCA pe la 1940 despre vremile robiei de azi

    “Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri o să
    dispară, dar va veni steaua cu şase colţuri, anarhia, şi va fi vai
    şi-amar de lume”

  15. Of,sa-i ia naiba ca m-am saturat de ei!!!Mi s-a urat pana peste cap de deciziile aberante ale CC!!!Idiotii aia dorm in papuci acolo,in timp ce unicul lor neuron voteaza…cel mai probabil neuronul alcoolic!!!Majoritatea judecatorilor de acolo sunt ai partidului PD-L!Care mai este rolul justitiei impartiale si independente daca oricum judecatorii sunt numiti de puterea politica?!!!!Ce tampenie!Oricum nu ma mai mira nimic.Sa speram ca vor reusi sa il suspende fiindca la referendum va fi distrus!Daca nu cumva fraudeaza si acolo!

  16. Este absolut infiorator sa vezi (din citatul de mai sus) ca mama imbecililor e mereu gravida! E ingrozitor!

  17. La emisiunea moderata de d-na Grecu a fost invitata si duduia placinta(cu p mic)care a repetat de cateva ori aberatia cum ca milioane de pensionari stau si primesc bani.Pai da,pensionarii trebuie sa stea si sa primeasca bani caci au muncit.Probabil ca muma-sa nu sta ci da ocol in alergare Casei de pensii.Oamenii astia”portocalii”sunt zdraveni la cap?Sau sunt atat de misei incat ignora evidenta cu buna stiinta.Cum intr-un partid nu pot fi toti sonati ramane valabila a doua ipoteza.
    Cu toate acestea consider ca poporul asta merita ceea ce i se intampla,chiar mai mult decat atat.Eu cred ca daca peste cateva zile ar fi alegeri basescu si pdl le-ar castiga.Cunosc prea bine poporul acesta ca sa-mi mai fac iluzii.

  18. Eu privesc cu stupefactie cum niste cretini de la udmr si pdl,unii chiar consilieri prezidentiali,spun ca CCR nu se baga in treburile parlamentului,nu conteaza lipsa quorum-ului.Pentru toti acei cretini parlamentari care cred ca nu ar trebui sa raspunda in nici un fel in fata nimanui,unul dintre miracolele separarii puterilor in stat este si acela al controlului concomitent intre puteri.Deci majoritatea inseamna si 1 in perceptia idiotilor.

  19. Oricat de mult ne-am dori,sant putine sanse sa
    pice Incrucisatorul..nu sant rea dar acum dupa ce i-a murit mama ma astept sa iasa cu texte gen„din cauza mogulilor,a jurnalistilor s-a intamplat,care sant niste ticalosi,niste criminali etc..uitati cetateni de ce sant in stare…ea,o biata batrana..„etc.ba mai mult,o sa si planga nitel pe la otv si b1.si tvr.sigur.

  20. Victor,fara suparare,dar ai produs un sofism perfect.La ce oare va mai chinuiti cu sfortari sferto-logice,nu-i mai cinstit sa incepi cu finalul? Basescu trebuie musai suspendat,asta-i directia.

  21. Poate, cand va implini Roberta 80 de ani o sa auzim de un dosar penal. La cat de repede merg lucrurile la noi in tara, s-ar putea sa fiu cam optimista!

  22. in curand nu va mai avea nimeni nici curajul sa comenteze pe un blog… cred ca pana in decembrie, daca sunt 3 pers. la un loc vor fi numite “agenturile straine”… au murit niste oameni degeaba!!!

  23. eu sunt pierdut nitel,nu era ilegal cumva ca o lege sa fie adoptata de un numar atat de mic? e CCR-ul,la ultima au scos-o bine din ce am vazut si asta i-a demontat zambetul domnului Vladescu in ziua respectiva.
    deci “cd-ul cu poze” nu este o dovada buna…

  24. Alma si Cotoi au invins.Curtea constitutionala a legalizat frauda din parlament,lasand muta o tara intreaga.Opozitia a gresit cand a parasit sala lasand puterea sa-si aleaga favoritii la curte.Acum actualii pensionari si viitorii sunt la mana lu’Cap de Oaie.Slabe sperante.Cu un conducator care accepta ideea ca trbuie sa suga la marele Licurici,la ce sa te astepti?la invitatia sa servesti de la el.Daca apuci,ca acolo e coada mare stiti povestea cu “Tucalu”lui Maniu.Fara sprijinul poporului, atentie, nu a “populatiei”astia raman neclintiti.Jumatate din opozitie are bube’n cap si stau ca iepurii,daca nu chiar joaca la doua capete.Ramane cum am stabilit…”la nume necesar”si mai astept si sindicatele.

  25. daca se fura calorifere de pe casa scarii chiar si usile de la intrare din bloc , voi ma speriati si ma faceti sa-mi pun alarma pe usa de la intrare din casa sa nu mi-o fure , sa ma trezesc dimineata ca ma trage curentul ca din casa nu prea are ce sa ia !

  26. Grea dilema…, mare problema!
    1-Base’ coplesit de moartea mamei sale si cuprins de remuscari la vederea marii mase populare pusa pe demonstrat…, decide demiterea Robertei Anastase si retrimiterea “Legii pensiilor” in Parlament. Astfel…, mai castiga capital electoral, partidul (re)creste-n sondaje! Miscare politica demna de un adevarat strateg in conditiile actuale… Ar “primi” in compensatie timp sa iasa din iarna ceva mai linistit!
    2-Base’ isi pastreaza aroganta…, se uita chioras la opozitie si promulga “Legea pensiei”. Consecinta imediata…, partidul pierde majoritatea-n parlament. Isi pierde din mana propriul partid. Aripa BVB rupe partidul. UDMR-ul rupe alianta cu PDL-ul, guvernul Boc este demis pana la sfarsitul lunii noiembrie.

    Cuiul lui Pepelea! Sau… pisica moarta-n curtea Cotroceniului!

    Grea dilema…, Mare problema!

  27. Nu i-a trebuit mult celui mai iubit fiu al poporului, sa mai ridice pe unu de la CC,la rangul de pupincurist portocaliu.Referitor la Roberta Anastase,e doar un jeg uman.

  28. Ce mai faci roberto,te simti bine in postura de infractoare nr.1 a Romaniei,te simti bine ca ai distrus sperantele unor oameni care incearca sa traiasca cinstit in tara asta?Ai sa fii singura cu rusinea ta.La piovra isi intinde tentaculele pentru scaunul tau,iti ring a bell?

  29. domnul victor cum puteti sta la masa cu basista de tatoiu:P?eu cand o vad la tv la post la voi(ca numai acolo ma uit deoarece la celelalte posturi toata ziua numai pitipoancele si bianca lu’bote sunt promovate din pacate..)mi se face scarba…tot respectul pentru dumneavoastra si badea :P!

  30. apropo credeti ca base va fi dat jos pana la urma?daca da,in ce conditii?poate daca va fi o revolutie ca in 89?(e parerea mea,nu stiu ce sa zic mai multe in legatura cu ideea asta,aveam doar 3 ani atunci)dar cand lumea va ajunge in pragul disperarii nu va iesi in masa in strada?

  31. de fiecare data cand vizitez blogul acesta ma felicit pentru decizia de a pleca din tara… acum singura legatura cu romania sunt parintii dar am sa ii scot si pe ei de acolo… Base, te rog sa stingi lumina si sa tragi usa dupa tine…

  32. ba cand o aud pe tatoiu cu vrajeala ei ,mor..cica tara are productivitatea de munca scazuta..wtf?pana la urma tot romanul de rand e vinovat pt situatia tarii…ba il venereaza pe base..dute doamno si incalzeste-i scaunu lu base poate e rece si raceste la oua..

  33. in limbaj sahist, Basescu e in pozitia de pat.
    nu-i bine nicicum.
    daca prooo-mulge…protejeaza protejata.
    daca nu…recunoaste si admite implicit ca e putreda manatarca.
    in ambele cazuri – l’etat, c’est lui.

    fotografia e remarcabila in contextul dat.

  34. cata vreme o sa vina cate una ca madam tatoiu care sa ne scoata ochii la tv cu luatul unui al doilea job daca vrem sa supravietuim si nimeni nu o taxeaza pentru nesimtire si cinism… nu vad cum s-ar schimba ceva. zilnic suntem luati la misto.
    ce conteaza ca sunt din ce in ce mai putine locuri de munca?
    ma gandesc ca acelasi sfat ar putea fi dat si pensionarilor si tuturor celor aflati la limita subzistentei…ce atata vaicareala? sa-si (mai) ia un job. a, nu prea exista? eh, ghinion.

  35. cica la referendum pentru demiterea presedintelui trebuie 50%+1 din cei prezenti la vot nu din numarul total de posibil votanti. deci si daca iese doar badea vasile, tot se pune…numa sa se ajunga la referendum…tradeaza naibii UDMR-ul ala odata sau ce pana mea mai asteapta?

  36. In caz de suspendare, referendum, am un motiv clar de a-mi scoate buletinul de la naftalina si merge la vot, vot anti-base, ca de la diaspora…

  37. Pana la urma e ca in sport.
    Ai pierdut continui (sa pierzi – ca esti minoritar), ai castigat continui (sa castigi ca esti majoritar).
    Buna ziua stimati ascultatori, sunt Sebastian Domozina!
    Scorul continua sa fie trei la trei dar meciul este dramatic in continuare.
    Judecatorul UDMR este la vot, tribunele pdl-iste sunt in picioare, judecatorul UDMR se intoarce, partea I-a si partea a II-a si trimite in propria poarta! Senzational! 4 la 3 pentru Opozitie.
    PDL-ul reia atacurile, “Bomba sexy” (http://www.gicacontra.eu/bomba-sexy-arunca-in-aer-pensionarii/) dribleaza legea si bunul simt si voteaza pentru. Egalitate la patru!
    Domozina, Domozina, trebuie sa trecem legatura la Cotroceni …!
    Numai un minut, Ioane! Meciul a atins tensiuni de nesuportat, sunt ultimile secunde, si judecatorul PSD-ist greseste directia si inscrie in proprie poarta!
    5-4 pentru “Portocala Mecanica”!

  38. Si ce daca am vazut cum fura voturile? Curtea Constitutionala a spus ca a furat legal si asteapta ca Base sa promulge. Si asa va face ca oricum nu mai are nimic de pierdut, pentru ca numai candideaza. Il doare in spatele Flotei furate si vandute.

  39. Felicitari domn Ciutacu pentru tot ce scrii/faci,pentru atitudinea pe care o ai.Sper sa te tina,pentru ca tara are (neaparata) nevoie de oameni ca tine,Mircea Badea,Mihai Gadea etc.
    Un lucru nu inteleg,cum poti accepta sa participi la o emisiune cu tzatza tatoiu (seara de 6.10)?
    I-am scris si la Gadea,ca strica emisiunile cu aceasta matracuca si alte javre portocalii,invitandu-le in emisiuni,ca sa-si bata joc de noi.Iti propun sa nu te mai injosesti participand la emisiuni cu astfel de creaturi.

  40. Pe mine m-a zapacit declaratia mosului aluia de la CC (nu-i tin minte numele), care respingea cu toata forta orice lamurire si se mira (aproximativ) ca “ce ma intrebati pe mine, eu nu va spun nimic, eu n-am de dat nicio explicatie, nicio motivare”. Really?!

  41. Tot ceea ce s-a intamplat pana acum va produce efecte. Si cel mai groaznic efect va fi castigarea campaniei din 2012 de catre pdl. Pentru acesti oameni mizerabili nu mai e cale de intoarcere. La cate porcarii au facut sunt pierduti fara putere.Vor fura pe rupte in 2012, mai ceva decat in 2009. ALT VICTOR, trezeste-te!!!!!

  42. Daca tot se vorbeste in termeni sportivi,mi-am adus aminte de Andreea Raducan ,careia la JO din Sydney de acum 10 ani i se retragea medalia de aur la gimnastica castigata cinstit, pe motiv de dopaj,sarmana fatuca a luat un nurofen sau ceva de genul,impotriva gripei,dar,sloganul JO era” toleranta zero “…la noi se fura la televizor , pe fata,cu nesimtire din plin,sloganul acestei guvernari fiind “tupeu la maxim demnitate zero”

  43. Va promulga legea pentru ca avem nevoie de ea si de fapt si-o doreste si opozitia dar ar vrea ca ei sa se spele pe maini de treaba asta. Nu va fi suspendat pentru ca 1. suspendarea sa nu ar avea temei legal – chestia cu promulgarea e BULLSHIT! 2. Stie atat de multe incat toti ceilalti politicieni s-ar sinucide politic. De aceea loviturile de stat sunt aproape intotdeauna intelegeri sau asasinate. Guvernul Boc s-ar putea sa cada, dar legea va trece si Baselu ramane. Chestiunea cu suspendarea cred ca se doreste a fi o unealta de negociere si atat. Voi aveti atata ura in fiinta voastra incat nu mai vedeti lucrurile foarte clar. Sunteti fie rupti de realitate fie ipocriti si manipulatori. Tot voi veti plati pentru nesimtirea sau indolenta voastra…intr-un fel sau altul. Daca s-ar vota suspendarea presedintelui si s-ar organiza un nou referendum ati face infarct daca Basescu ar ramane presedinte:)? Poporul roman zice una si face exact ceea ce-i dicteaza interesul. Ceea ce dicteaza interesul ii depaseste constientul sau calculul politic. PSD-ul pana nu devine ceea ce trebuie poate sa se zbata cat doreste si sa se bosumfle ca un copil. Dar vad ca merg pe drumul cel bun si devin tot mai valorosi. Chiar sunt mandra de ei.
    P.S. Nu sutin ca ceea ce a facut Anastase e ok. Sper sa plateasca legal cumva. Dar stii ca acelasi parlament a votat sa nu se reia votul, nu? Procedura le dadea posibilitatea asta, deoarece pot sa apara erori la voturile de acest tip ( de aceea e de preferat votul electronic…dar si acolo pot aparea erori) Ceea ce a facut Anastase e evident o mare nesimtire, dar putea fi corectata foarte usor pocinoaga. Nu s-a dorit. Voi nu spuneti asta la TV. Cum puteti fi atat de…nici nu am cuvinte. Credeti ca telespectatorii vostri sunt idioti? Merita sa nu-i respectati? Eu zic ca nu. Dup-aia, cand vedeti ca repeta exact ceea ce spuneti voi pe la tv, va mai si plangeti ca sunt prosti romanii. FFF!

  44. @ramo: eu cred ca nu esti deloc proasta, da’ as putea jura ca esti nebuna

  45. Si eu as putea jura!:) Daca nu as fi nu as putea rezista psihic si nu am un caracter mizerabil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.