Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Jocurile lor politice pe voturile noastre

Jocurile lor politice pe voturile noastre

Cei doi miniştri sensibili la cântecele sirenelor băsiste au demisionat în grup. Fără să-l informeze în prealabil pe preşedintele interimar. Unul dintre ei, emotiv tare, nu mai suportă presiunile politice, al doilea-i strategic în străinătate şi nu vrea să comenteze. La pachet, Curtea Constituţională s-a sucit şi ea. Cere să vadă numai listele pe care s-a făcut referendumul. Suspendatul joacă tare, mini-recensământul e-n aer, se-anunţă o remaniere-fulger. Noi, însă, rămânem tot 7,4 milioane. Să vedem dacă putem fi ignoraţi la nesfârşit.

Editorial Jurnalul Naţional

UPDATE: Amplă remaniere guvernamentală. Duşa la Interne, Stroe la Administraţie, Corlăţean la Externe, Pivniceru la Justiţie, Şova la relaţia cu Parlamentul, Marga ambasador în Germania. Nu ştiu câtă vână au ăilalţi, da’ Mona e sigur cel mai bărbat din guvern

LATE UPDATE: Manoloiu, urmărit penal luni de procurorii asmuţiţi vineri de Băsescu. Nu ştiu dacă e bine, domnu’ chestor. Barroso, Merkel, Reading şi Daul sunt în concedii şi n-au ochi pentru asta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

203 thoughts on “Jocurile lor politice pe voturile noastre

  1. cât de prost trebuie să fii ca să te încrezi în Rus! şi spun asta încă înainte de referendum…

  2. @Radu.
    Invalidarea nu este solutia cea mai corecta doar pentru ca nu s-a indeplinit cvorumul.
    90% din cei care au votat DA, au avut argumente constitutionale solide: TVA, pensia, salariul.

  3. Daca , macar D-na Pivniceru o sa fie cea mai ,, barbat ”dintre toti , atunci macar vom avea un minim de speranta , ca si-n aceasta tara , justitia se va indrepta cat de cat , si nu vor mai fi atatia slugoi pentru jigodia ordinara numita basescu ! Insa , se vede cu ochiul liber in ce mocirla suntem bagati ! Cretinul de basescu , nu este omul nostru , al romanilor , este al altora….., care s-au folosit de el , ajutat sa ajunga in cea mai mare functie a statului ,pentru ca Romania sa fie controlata , batjocorita , devalizata , saracita , furata …., si cate si mai cate , prin acest vanzator de tara ! Basescu a fost un securist roman , dar care a fost prins de rusi , si-apoi a lucrat pentru rusi ca dublu agent ! Credeti oare , ca el nu mai are nici- o legatura cu acest trecut al sau ?? Oare cum de a ajuns sa fie ministru al transporturilor , si sa termine toata calea ferata si nu numai…., oare cum de a ajuns primar la capitala , si nu a facut nimic bun , decat a distrus …, si-apoi ajunge seful statului ??!! Cine l-a sustinut ca sa ajunga presedinte , si in scopul cui….? Asta a fost rolul sau in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei…, acela de a distruge complet statul roman , in folosul unor mafii din afara si al altora …! Pacat ca prea putina lume si-a dat seama , si prea putina lume isi da si acum cu adevarat seama de adevar ! De acest mafiot trebuie sa scapam fara doar si poate…! Nu conteaza cum , dar trebuie ! El este cel mai mare tradator al romanilor !

  4. ioan rus a votat la referendum?

    Culmea ipocriziei: Nu pot fi scosi din listele electorale permanente cei cu buletinele de identitate expirate pentru ca li s-ar incalca dreptul inscris in Constitutie de a vota.

    Deci cu un buletin expirat am dreptul de a vota dar cand ma duc la vot nu mi se da voie sa votez! AM DREPTUL DAR NU MI SE DA VOIE!!!

    Constitutia nu e ipocrita, ipocriti sunt cei care o interpreteaza dupa bunul lor plac!

  5. Cred că nu mai este de glumă. Șantajați probabil cu distrugerea familiilor membrii CCR fac pas cu pas ceea ce dictează Basălăul din buda de campanie, schimbând sensul deciziei inițiale.
    În plus, tot ca urmare a amenințărilor descreieratului, aflăm că s-a declanșat urmărilrea penală împotriva chestorului Manoloiu pentru abuz în serviciu.
    Cred că este timpul pentru acțiuni de stradă pentru debarcatea și tragerea la răsundere a procurorilor șefi Kovesi și Morar, pentru abuz în serviciu și pentru modificarea de urgență a legii de funcționare a CCR, care să primească un mandat strict constituțional cu interdicția de a malforma legislația în vigoare.
    Așa idiot și șantajist băsălăul ni se cacă în cap pe zi ce trece, deci mă îndoiesc că ăsta va abandona puterea altfel decât Ceaușescu, atâta doar că acum nu mai avem pedeapsa cu moartea, deci va trebui găsită o cale antică.
    Probabil să fie înconjurat de” căldura” celor 7,4 milioane de români care nu-l mai suportă.

  6. cati, la 16:39

    sau maria, la 16:49.

    Postacă băsistă ce ești! Victor ți le-a băgat pe amândouă ca să te vedem toți.

    😆

    P.S. Cine zicea mai sus că băsiștii sunt cei mai deștepți? 🙂

  7. Se sustine robotic de USL ca in recomandarile comisiei de la Venetia nu se prevede prag electoral. Este perfect adevarat. Nu se aminteste insa de gornistii USL o alta recomandare, a aceleiasi comisii de le Venetia, cu aceeasi putere ca si prima recomandare, si anume ca (citez): “The fundamental aspects of referendum law should not be open to amendment less than one year before a referendum, or should be written in the Constitution or at a level superior to ordinary law.” Tradus, este complet nerecomandat sa modifici forma de organizare a unui referendum cu mai putin de UN AN inainte de a desfasura acel referendum; si nu se modifica prin legi ordinare. USL a modificat o lege de organizare a referendumului, buna proasta cum era ea (legea care spunea ca referendumul necesita cvorum), prin ordonanta de urgenta, apoi folosind acea ordonanta de urgenta a declansat suspendarea si referendumul. Asta a starnit iritarea europenilor, nu cum mincinos se sustine ca suspendarea lui basescu a declansat iritarea. Putea fi si popescu, si ionescu, si antonescu, nu schimbi legea cum iti convine prin ordonanta, pentru ca poti, si a doua zi sa te folosesti de acea schimbare ca sa produci efecte.
    Modificarea legii s-a facut insa de catre USL prin ordonanta pentru ca ei stiau bine de acum cateva luni ca orice ar face nu vor obtine cvorumul (jumatate din 18.2 mil), au eliminat pragul din lege, au fost urecheati, au refacut legea, s-a mers la vot si nu le-a reusit, acum incearca penibil un plan B. Dar toate balbele nu fac decat sa ii indeparteze pe posibilii dezgustati de basescu dar care nu le sunt lor fideli.

    http://www.venice.coe.int/docs/2007/CDL-AD(2007)008rev-e.asp

  8. SENZATIONAL!

    Strategia cu care PDL-ul va castiga puterea dupa alegerile parlamentare din toamna anului 2012!

    PDL-ul boicoteaza alegerile.
    Nu intra in parlament.
    In urma acestui succes, PDL-ul devine cel mai legitim partid din Romania, reprezentand peste 70% din populatia trecuta, prezenta si viitoare a Romaniei.
    Traian Basescu numeste primul ministru din PDL, felicitand partidul ca a obtinut aceeasi legitimitate cu a sa.

    🙂

  9. Am mai zis, repet:
    de asta nu scapam decat cu strada.
    Se putea si decent, daca nu aveam un carierist lingau
    in varf de guvern — ca el ne-a indesat pe gat cvorumul,
    ca s-arate el misto la Bruxelles.
    Singura solutie de avarie acum e completarea legislatiei
    asa cum a propus Nicolaescu — deh, tot liberalii —
    cu turul 2 al referendumului in caz de invalidare, fara cvorum.
    Si daca tot m-am apucat de laudat liberalii,
    da, Mona Pivniceru e marea lovitura pe ziua de azi, aplauze!

  10. Cred că și membrii CCR care se dovedesc șantajabili sau, mai grav, pe statele de plată ale lui Blejnar (bani negri în valize încăpătoare), ca la validarea furtului votului în 2009, ar trebui, ca niște cetățeni onești, să fie urmăriți și ei penal pentru abuz în serviciu, că prea este mare bătaia de joc la adesa românilor.
    Eu refuz să ascult de comenzile unor idioți gras stendiați care sunt în niște structuri inventate de mai marii Europei, cum sunt Barosul, Reding, Daul.
    Cred că este timpul ca românii să facă precum islandezii în 2008 și să le dăm ciorapii la supt celor de FMI, BM, UE.

  11. Se pare ca Rus,a fost reevaluat de TB,dupa demisia sa.Oare nu trebuia si el sa fie urmarit penal?De ce doar chestorul?

  12. @Hefox: Spuneti ca stiti 9 persoane care s-au abtinut din dusul la referendum din motive extrem de obiective si de importante precum munca, vacante etc. Serios acum, daca un dictator nu merita sa ne rupem jumatate de ora de la munca (ce muncesc acei prieteni timp de 15 ore sambata???) sau de la plaja, poate ca totusi acel dictator nu este chiar atat de dictator, ma gandesc. Cum ar fi fost ca aia din decembrie 89 sa nu fi iesit pe strazi, ca era in preajma Craciunului si curatau porcul, era iarna cu zapada buna de ski, etc?

  13. SINGURA SOLUTIE !
    ,, INCA O REVOLUTIE ! ”
    Si-atunci o sa scapam cu adevarat de comunism !
    ( a se citi , dictatura mafiotilor securisti si comunisti , din perioada ceausista )

  14. De SimP
    Cu buletin expirat nu se voteaza.
    Dar cu buletin furat se poate…,
    Cine poate verifica CNP-urile?
    mai ales daca “originalul” nu s-a prezentat.

  15. Dupa invrajbirile ,facute de PRESEDINTE ,in cei 8 ani,basescu reuseste si CA SIMPLU CETATEAN IN FATA CURTII ,sa INVRAJBEASCA pe cei CARE AU VOTAT cu cei CARE N-AU VOTAT.Sa speram ca este ultima INVRAJBIRE si sa SPERAM CA CEI CARE S-AU PREZENTAT IN COMPETITIE, VOR CASTIGA,fiindca cei care nu se prezinta pierd INTOTDEAUNA..Ceace regret ca in aceasta GALAGIE POLITICA(f.importanta de altfel)nu vede NIMENI ca AVEM O SECETA CUMPLITA ca in 1946 cand multi oameni au murit de foame(e drept ca si de 8 ani mor de foame oameni saraci dar nu a fost un FENOMEN DE MASA).O sa vedeti atrocitati LA SATE ca in 1946( cand politia era politie nu acesta caricatura a lui BOC/BASESCO care a decimat POLITIA RURALA).Poate faceti preventiv niste reportaje din satele care nu mai ai nici apa de baut ,despre gospodariile taranesti care isi taie vaca ,care asigura hrana zilnica a familiei.Asculta-ti va rog,faceti o pauza cu politica,lasati-l pe simplul cetatean sa stea singur, pe prispa curticicii si aplecati-va un pic asupra taranimii.Multumesc mult.

  16. Daca Basescu nu este deja inapoi la Cotroceni este datorita lui Crin Antonescu. Ponta si PSD-ul sunt niste labe triste. Antonescu lupta de unul singur. Daca masele, cei 7, 5 milioane de romani care au spus DA schimbarii nu se vor strange in jurul lui pe mana lui Ponta si a psd-istilor vom pierde tot iar situatia va fi si mai rea de cat a fost inainte de suspendare.

  17. @De Duda
    Un ministru nu se ocupa de arestari.
    Face totul pt independenta justitiei.
    D-na Pivniceru nu e Corlatean.

  18. Ponta tu de care parte esti?Ca sa stim si noi?Pe Rus si Dobre dupa tot ce au facut,ii lauzi iar despre chestorul care este urmarit penal,nu ai nimic de spus?

  19. @parazitu & maria: abtineti-va de la chat!
    @Dan: da, liberalii-s niste lumini si pesedistii tradatori. hai sa fim seriosi
    @gheorghe & Nostradamus: voi nu sunteti in stare sa scrieti ca oamenii, fara majuscule?

  20. Am o intrebare pe adresa USL : CUM DRACU , sub nasul vostru, Basescu isi conduce si coordoneaza atat de bine activitatea de manipulare si INTIMIDARE ???
    Daca niste paparazzi pot sa-si urmareasca victimele pana si la WC , daca Serviciile sunt sub controlul momentan al Presedintelui interimar , cum se face ca procurorul Gheorghe Balan a putut avea monitorizat telefonul (pe ce motivatie ?) , iar presedintele suspendat (TOCMAI PT. ABUZ SI AMESTEC IN JUSTITIE) isi face de cap “cum vor muschii lui” , iar NIMENI NU ARE DOVEZILE CUM O FACE ?! 👿

    Ce dracu , sunteti chiar atat de prosti USL-istilor , Basescu face ce vrea chiar sub nasul vostru , iar voi nu sunteti in stare SA-L PRINDETI ASUPRA FAPTULUI ??? 😡
    Un nenorocit de betiv securist VA DECIMEZA PE VOI si pe CEI CARE VA SPRIJINA , unul cate unul ??? 😳

    CCR e in vacanta DAR ISI SCHIMBA DECIZIILE , UNILATERAL si FARA PLEN , mai des ca si chilotii , iar voi iarasi n-aveti reactii prompte ??? 😯

    De ce NU SUNT DEJA PREZENTATE la Bruxelles , Berlin si Washington , bine documentate detaliat , TOATE ACESTE ABUZURI DISCRETIONARE ale lui Basescu ???? 🙄

    PS: tocmai ascult declaratia lui Ponta despre “guvernarea linistita si tacuta” pe care o va face , asta in timp ce Basescu impreuna cu o CCR ingenuncheta si un Parchet aservit se sterg la cur cu voturile noastre ale celor 7.5 milioane … Si ca “nu are ce le reprosa ministrilor demisionari” , asta in timp ce Rus a facut niste DECLARATII CHIAR NESIMTITE !!!

    Tocmai ascult si declaratia CORECTA , DEMNA si de BUN-SIMT a chestorului Manoloiu . Pai acesta este cu un cap deasupra lui Ponta.

    Poate m-am tampit eu , dar deja incep sa ma intreb tot mai des de posibilitatea unui blat Basescu-Ponta , IN SPATELE lui Crin Antonescu si a multora din USL (chiar si a PSD-ilor) . 🙄 Oricum prestatia lui Ponta , de la inceputul acestui an (la numirea lui MRU ca prim-ministru) , pana in prezent , este mai mult decat … ciudata ! 🙁

  21. basescu – Domnu’ chestor, eu stiu daca e bine?! Daca o pun pe kovesi sa-ti faca dosar domnu’ chestor?! E uite ca o pun, domnu’ chestor! Gata domnu’ chestor, esti urmarit penal!

    Europa (Barroso, Viviane Reding, Merkel) – ZzZzZzZzZzZzZzZzZz… (vorbind in somn) Justitia e independenta in Romania…. ZzZzZzZzZzZzZzZz… (vorbind in somn) Ne-a asigurat macovei si basescu ca justitia merge bine in Romania… ZzZzZzZzZzZzZzZzZz… (vorbind in somn) USL da lovituri de stat… ZzZzZzZzZzZzZzZzZz…

  22. @Nostradamus: e ultimul comentariu cu majuscule care iti mai apare aici!

  23. Victor eu nu am spus ca “liberalii” sunt niste lumini. Am spus “Crin Antonescu”. Dealtfel dupa cum vezi chiar Crin a decis sa o propuna pe Mona Pivniceru pentru justitie si nu un liberal. Si bine a facut. Pentru aceasta a fost de acord cu rocada intre ministerul de externe ce a apartinut liberalilor si ministerul justitiei care apartinea PSD. Faptul ca in aceasta dimineata Crin Antonescu s-a intalnit cu Marga demonstreaza ca a trebuit sa ii explice acestuia de ce trebuie sa accepte aceasta rocada.

  24. Ok,Victor am sa ma abtin.Doar sa sti,ca si eu fac parte din cei 7,4 milioane care au votat cu da si am dreptul sa fiu frustrat de cum decurg evenimentele.

  25. ok ! Asa-i bine ? 😉

    ps: Hai ma , ca nu v-am asurzit … prea tare … ! 😛 (abia acum am vaz’t atentionarea tocmai dinainte de postare ; sorry! )

  26. Victor, apropo: pe Rus nu l-am numit eu ministru de interne si declaratia de azi suna a tradare groasa iar Ponta iese la guvern sa-i multumeasca in timp ce Manoloiu este chemat la procuratura. Ai o alta explicatie pentru declaratia lui Rus? Ai o explicatie logica pentru atitudinea lui Ponta? Cand noi eram cu apa in gura Ponta facea pluta pe spate la mare.

  27. De maria
    Dar cu buletin furat se poate…,
    Cine poate verifica CNP-urile?
    mai ales daca “originalul” nu s-a prezentat.
    ———————————————

    Cate buletine de identitate au fost furate in pragul referendumului si din acestea cu cate s-au prezentat hotii la vot si din acesti hoti votanti la cati le-a fost dat voie sa voteze fara original? Putini.

    Dar sunt 600 000 de cetateni romani cu BI expirat care nu au avut voie sa voteze la referendum. Daca nu au avut voie, de ce sa ii mai includem in calculul cvorumului?
    CVORUMUL ESTE VALID DACA IN CALCULUL LUI S-AU LUAT DOAR PERSOANELE CARE PUTEAU VOTA LA DATA REFERENDUMULUI.
    Daca in calculul cvorumului includem pe cei ce nu puteau vota din motiv de BI expirat, atunci putem include si pe cei ce nu puteau vota din motiv de deces… si ne intoarcem exact de unde am plecat : 18 milioane de persoane cu drept de vot! O cifra mincinoasa, penala!

  28. @Silviu: Si cum oare putem rezolva dilema asta?! Recensamand + noi alegeri. Doar asa putem multumi ambele parti!
    Altfel facem doar presupuneri….

  29. @Silviu: BTW esti unul din putinii comentatori USL-isti de pe forumul asta cu care se poate discuta civilizat si care ataseaza argumente pertinente opiniilor sale.
    Probabil ca asta e calea…altfel o sa ajungem o tara de dezbinati patetici.

  30. @UnBasist & Silviu: asta incerc sa construiesc de cinci ani, da’ in polarizarea asta dementa mi-e imposibil

  31. @Radu. Vorbesti, ca si UnBasist prin omisiune.
    De schimbarea legii referendumului de catre base, cu obligatia ca 50%+1 sa fie de-acord cu suspendarea presedintelui, nu pomenesti?

    Prin acel OUG-ul adoptat de USL a fost readusa legea referendumului inapoi la ce a fost in 2007, adica lipsa pragului.

    Posibil sa ma insel, dar cam acum 8 luni a fost schimbata legea referendumului de catre boc, base si pdl.

    Si cum ramane cu incalcarile legii jocului de catre base, boicot mincinos prin schimbarea strategiei de campanie (care, repet, a fost recunoscuta de base)?

    Prin ce spui tu, CCR a schimabt legea referendumului in mod ilegal cu 5 zile inainte de vot, prin introducerea pragului de 50%+1, lucru pe care nici pdl, nici usl nu l-a sustinut oficial. Nu a existat acest prag al CCR nici cand boc a impus ca 50%+1 sa fie de-acord cu demiterea.

    Lasa-te de argumente prin omisiune, ca PDL a schimbat prima legea referendumului cu mai putin de un an inainte de referendum.
    Da, se poate invoca faptul ca atunci nu stiau ca va exista un referendum la mai putin de un an,…dar acel prag introdus de boc depaseste cu mult cerintele comisiei de la Venetia.
    Pana la urma, e clar, nu se recomanda prag la referendum…

  32. CCR nu s-a sucit oficial, judecatorii sunt in CO.Doar Zegrean s-a sucit si a scris dupa dictare.Pe de alta parte Zegrean isi contrazice o adresa anterioara dar mai aberant contrazice in ultima adresa inclusiv dispozitivul Hotararii CCR.Daca cititi comunicatul lui Zegrean, este lipsit de minima logica, solicita listele electorale reactualizate pana pe 29 iulie (adica liste actualizate anterior comunicatului!?-nu are legatura nici cu lb.romana nici cu logica!), mai mult aceste liste solicitate de Zegrean sunt deja in posesia CCR (pe astea au judecat pe 29iul.) iar CCR a amanat pronuntarea pentru a fi reactualizate!?Intelegeti ceva?Eu nu.Inteleg doar ridicolul si lipsa de profesionism a lui Zegrean (motivele pentru care o face sunt evidente – e unul dintre pionii chiorului)

  33. Evul mediu: 7.4 mil ii masacrau pe cei 600 000 si faceau legea pentru ceilalti, indiferent de numarul lor. (in Regatul Ungar intotdeauna ungurii au fost minoritari,de unde si nevoia de maghiarizare cu sila)

    UE: in loc sa dam cu sabia, dam cu votul. Dar logica ar trebui sa fie aceeasi.

    O intrebare: procentul asta de 85% nu se regaseste si in structurile de stat ?

  34. Incep sa cred ca usor usor ne citim unul altuia gandurile. 🙂 Da, si eu cred ca anghela si hose au plecat in concediu si nu-i mai preocupa democratia de pe dambovita. Asta ca asta. Dar sa il aud pe ponta multumindu-i lui rus pentru activitate asta e deja prea mult. Pai domnu’ prim ministru, nu e bine! Ca noi te-am facut prim ministru, nu tata socru. Nu e bine! Noi stim ca la comunisti isi faceau critica si autocritica in interiorul BOB si nu se scuipau pe holuri, dar asta era atunci. Acum altfel se reactioneaza cand te acuza unul de incalcarea legii la care, uuuf, ce usurare, nu poa’ sa participe. Plus acuzele de influentare facute lui antonescu, adica excat porcariile pentru care il suspendarati pe Jucator. Naspa, domnu’ prim ministru. Sigur, ne intereseaza pe noi, amarastenii, cursu’ euro si efectele secetei, dar parca mai mult apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor. Iar daca lasi comunicarea in grija lui sova, ala care ne-a anuntat la 12 trecute fix ca a numarat 9.200.000 de buletine, nu e bine, domnu’ prim ministru. Apropo, felicitari, s-a vazut si respectivu ministru, ghinion ca nu la justitie, da’ da bine in siviu.
    Noroc cu antonescu, ca ala nu baga capu’ la cutie si nu anunta ritos ca rus face parte din planurile de viitor ale pesedeului. Pai daca il propui dupa alegeri din nou ministru de interne spune-ne acuma, sa nu o muscam din nou ca ultimii fraieri. Bine, domnu’ prim ministru?

  35. Victore,
    Pe data de 3 August imi exprimam PROFUNDA INGRIJORARE ca se va face POLITIE POLITICA de catre DNA dupa descinderile si confiscarea buletinelor de vot.
    Sper ca macar acum USL v-a lua atitudine ferma asupra POLITIEI POLITICE facute de DNA!
    Politia Politica facuta de DNA e evidenta. Basecu l-a AMENINTAT cu puscaria pe Chestor iar acum e ANCHETAT si pus sub invinuire de DNA.
    Noi Cetatenii care am votat la ce sa ne asteptam atunci?
    Lasati-o MOARTA cu ‘s-a terminat Razboiul’. Razboiul ADEVARAT abea incepe!

    Da noi suntem 8,5 milioane (pt ca si majoritatea celor care au votat NU au votat pt Cvorum, cand li deci tot DA), problema e ca Basescu si Gasca Mafiota sunt un sistem bine controlat si rutinat, iar noi suntem o masa disipata.

  36. VanGogu, judecatorii de la CCR fac in nadragi de teama. Basescu o va tine in demonstratii de forta pana pe 30 ca sa le arate cine are cu adevarat puterea in tara asta. Cu Kovesy si cu Morar o sa le bage teama in oase si pe 30 vor vota 9 din 9 ca Basescu sa se duca la Cotroceni. Daca USL-ul va continua sa prinda fluturi cu basca pe 30 vom avea o decizie ce va trimite la cosul de gunoi 7,5 milioane de voturi.

  37. @radu

    stiu ca orice discutie pe argumente cu un basist e degeaba, dar sunt masochist:
    – cvorumul a fost introdus in legea referendumului anul asta in aprilie de pdl tocmai pt a incerca salvarea lui ditattore (deci cu mult mai putin de un an inainte de data lui efectiva)
    – oug-ul guvernului nu a facut decat sa restabileasca regula de dinainte de aprilie, cu un text copiat dintr-o decizie a ccr din 2007, deci valida constitutional (aceeasi constitutie)

    insa, cum spuneam si mai sus, astea sunt nuante procedurale la un fapt social evident: basescu nu mai are reprezentativitate in poporul pe care se lauda ca il reprezinta/apara, cum rezolvam asta?

    si o tema de meditatie pentru aia “15% mai destepti din societate”: nu credeti ca, atata timp cat societatea e impartita visceral in 2 tabere si, indiferent de subiect, aceste 2 tabere se pozitioneaza pro sau contra in functie exclusiv de interesul lui basescu (iar aia anti-basescu se pare ca sunt mult mai multi spre majoritari), ponta, guvernul, minerii, ilescu, voiculescu, vor putea face orice golanie pentru ca acei foarte multi anti-basescu ii vor ierta atata timp cat lupta pentru cauza? Sigur, o sa puteti sa va impotriviti prin uriasul aparat de propoganda, dar, in afara celor “15% mai destepti din societate”, nu o sa starniti decat un cor urias de fluieraturi, iar mai devreme sau mai tarziu tot o sa ai nevoie de validare populara.

  38. Victore,

    Scuze pt scrisul cu majuscule, dar poate ca multi decit vrem sa subliniem cata ceva fara a-ti aduce un afrond.

    Dar oricum ma voi comforma, in definitiv tu esti gazda care are dreptul de a pune/face regurile casei.

  39. Buna ziua,

    Intrucat nu am (deloc) experienta postarii pe …niciunde, pe de o parte, si cum mi-as dori sa nu (mai) vorbesc/gandesc in punga, contactand pe oricine altcineva decat titularul acestui blog, inclusiv target-ul aferent, as incepe cu o problemo-intrebare: Cati ani am daca acum o saptamana si jumatate aveam 35 ani si pana azi am imbatranit cu 100 ani pe zi?

    Ce mai asteptam?????????? Eu vin…in caz ca ma cheama cineva! Nu mai am putere si nici rabdare sa mai comentez actualitatea politica,atat din cauza varstei venerabile dobandite recent si fulgerator, cat si a fobiei fata de taratoarele (n.b.portocalio-verzuio-albe). Atat stiu: Eu vin…in caz ca ma cheama cineva!

  40. CCR face smenul clasic de la licitatii pe proiecte: ia cu 6-3 (sau mai mult) o decizie, dupa care, cu 5-4, vine cu acte aditionale care modifica decizia initiala. Ce mi-e CCR, ce mi-e asfaltangii si baietii destepti!

    In alta ordine de idei, devine straveziu ca e o gasca mare in PSD, cu Rus la inaintare, care nu-l vor pe Antonescu presedinte, si care l-ar
    tine cu bucurie pe Basescu inca doi ani, sa se vada cu sacii in caruta, dupa care sa-si propuna presedinte pesedist. Si nu dadea nimeni doi bani pe Vali Stan, care de vreo jumate de an tot urla ca Ponta e un duplicitar care il va arunca la cos pe Antonescu cu prima ocazie.

    Imi vine sa vars cand mai vad pesedisti batandu-se cu caramida in piept ce vartos se lupta ei cu Basescu, dupa ce l-au pus pe Rus sa se faca ca nu pricepe cum e cu pragul, cvorumul si alea. Ma simt cel putin la fel de batjocorit de factiunea pesedista care-l tine in brate pe Base, ca de Base in persoana.

  41. Pe zi ce trece, regimul portocaliu ne dovedeste ca poate intinde coarda si mai mult. Chiar daca strategia demiterii a fost una foarte buna, ceilalti pasi nu au fost sincronizati si s-au bucurat prea repede. Cu Basescu nu poti spune ca ai castigat pana nu te asiguri ca nu mai misca (politic vorbind). Una dintre marile greseil ale USL-ului a fost aceea ca n-au schimbat mai mult de 80% din sefii de deconcentrate din toata tara care trag ca disperatii pentru clica portocalie. Plus serviciile si parchetele. Nici macar nu au IQ-ul care sa le permita reformularea indicatiilor sau crearea unor alte scenarii. Preiau cuvant cu cavant indicatiile d-lui in tricou albastru (CCR) sau merg exact la persoana indicata (amenintata) de acest domn (parchetul). Puteau crea un scenariu, sa inceapa cercetarile cu un cerc mai larg si sa ajunga unde voiau. Dar sunt prea mici, intelectual si profesional. Cert este ca guvernantii nu trebuie sa cedeze, au obligatia fata de noi, cei 7,4 milioane de romani. Ponta si Antonescu trebuie sa lupte pentru noi, cei majoritari, si sa aduca starea de normalitate in Romania. Pentru asta am votat. Piesa cu piesa, mecanismul represiv trebuie demontat si facut sa raspunda pentru tot raul. Marii lideri europeni au fost folositi pentru a atrage in cursa poporul si a face jocul murdar al portocaliilor. De ce nu ies sa ne explice despre atitudinea perfect democratica, cultivata si in UE, de a boicota alegerile. Dle Victor, va rugam sa ne sustineti si sa nu cedati!

  42. @Victor: Pai in cazul asta, pentru ca demersul tau sa fie un succes, ar trebui sa cam renunti la politica si sa te concentrezi mai mult pe valori(ex. Tudor Gheorghe, Lese,…) sperand ca macar astea sa ne mai uneasca sau sa nu ne mai dezbine, daca nu e cumva prea tarziu…

  43. @Dan
    Juzii (ma rog doar Acsinte Gaspar si Tudorel Toader ar merita acest apelativ dupa activitate,publicistica,etc. restul sunt decat politruci infecti)fac in nadragi.Problema este ca vom face si noi dupa 30 incolo si o sa ne gandim ce prosti am fost ca am stat pe net inloc sa ne aparam votul in strada.Vorba aia “Mamaliciki, go home”.
    In orice stat (dau ex.mai apropiate Bulgaria,Turcia,Serbia,Croatia,Grecia) daca ar fi existat vreun caz Manoloiu, vreun caz arestarea votului….era miting in fata PICCJ.Din pacate am ajuns datorita somnului natiunii in situatia Rusiei,Ucrainei,Belarusului in care campania electorala este facuta de procuratura si servicii.

  44. Nu voiam să mă exprim pe tema asta, dar văd că tot mai mulți o abordează…mă refer la posibilitatea trădării lui Ponta.

    Și totuși, cum Doamne iartă-mă să se lase Ponta terfelit în toată Europa, făcut de rahat, ca să ce? Ce ar putea compensa toată mizeria pe care i-au aruncat-o ăștia în cap? Foarte greu de crezut așa ceva, oricât de bănuitoare aș fi. Nu știu, ar însemna că Băsescu e mic copil pe lângă calculatul Ponta… 🙄

    La naiba, nu se poate! 😡

    P.S. Să nu-l subestimăm pe Crin!

  45. si eu ma gandeam..ca si Ana Neculai…dar eu nu astept sa ma cheme cineva…astept sa vad ce decide CCR…si gata…iau drumul spre Universitate…acolo am fost si in ’89… atunci eram disperata, trebuia sa schimb ceva…acum am doar o scarba imensa si..trebuie sa schimb ceva…sper ca rezultatul sa fie identic…hihi

  46. @Violet: Pai nu il subestimeaza nimeni pe Crin, a jucat cat de tare a putut. Inclusiv cand zicea ca se retrage din politica daca revine Basescu, nu vorbea cu poporul, vorbea cu gasca de pesedisti “calculati” (si probabil si cu ceva liberali “si mai calculati”) carora nu avea chef sa le fie locomotiva a moaca. Iar Ponta joaca la doua capete ca de obicei.

    Crin a jucat magistral non-stop, a reusit sa faca deal-ul initial cu PSD pe baza de 50%-50%, cu functia de presedinte la PNL, si sa-si impuna punctul de vedere in cel putin 4 momente cheie: 1. daca sa se faca USL-ul sau nu; 2. daca USL sa fie cu Piata Universitatii sau nu; 3. daca sa USL sa ia guvernarea sau nu, si 4. daca sa se declanseze suspendarea sau nu.

    Din pacate nu e foarte simplu, chiar daca ai mult popor in spate, sa te bati in simultan cu Base, cu tot pdl-ul, cu vreo jumate din pesedisti si cu vreo treime din liberali, care toti una zic si alta fac!!!

  47. @violet:

    Stii care e senzatia mea (repet , e doar senzatia …) referitor la asa-zisa tradare al lui Ponta (si talentul pe care l-ar avea , in acest caz , de a disimula :roll:) …?

    Am impresia ca persoana Victor Ponta nu e nici santajabila , nici perfida 😛 si ca (din punctul lui de vedere) nu ar vrea faca vreun blat cu Basescu ❗ , dar e posibil Basescu sa il santajeaza cu ceva “pe linie familiala” 🙄 , de exemplu socrul sau Ilie Sarbu (sau altcineva – totusi ceva ma face sa cred acesta , coleg de generatie si guvernare cu Nastase , e posibil sa fie “veriga slaba” ).

    Iar daca am dreptate , familia probabil considera ca tracasarea acestuia in Procesele Politice basesciene , urmate de o detentie , i-ar putea fi fatale lui Ilie Sarbu 🙁 ; in cazul in care presupunerile mele exista o farama de adevar , nu e de mirare dilema groazanica in care se afla Ponta 😯 :
    – aceea de a trebui sa aleaga intre familie si colegi & popor ! 👿

    Poate gresesc , dar cunoscandu-l deja pe Basescu si ticalosiile sale , si observand cu atentie oscilatiile comportamentale ale lui Ponta (avand ,in acelasi , timp parere buna despre intelectul sau ❗ ) , ceva ma face sa cred ca n-as fi prea departe de adevar . 🙁
    De urmarit …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.