Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Jocurile lor politice pe voturile noastre

Jocurile lor politice pe voturile noastre

Cei doi miniştri sensibili la cântecele sirenelor băsiste au demisionat în grup. Fără să-l informeze în prealabil pe preşedintele interimar. Unul dintre ei, emotiv tare, nu mai suportă presiunile politice, al doilea-i strategic în străinătate şi nu vrea să comenteze. La pachet, Curtea Constituţională s-a sucit şi ea. Cere să vadă numai listele pe care s-a făcut referendumul. Suspendatul joacă tare, mini-recensământul e-n aer, se-anunţă o remaniere-fulger. Noi, însă, rămânem tot 7,4 milioane. Să vedem dacă putem fi ignoraţi la nesfârşit.

Editorial Jurnalul Naţional

UPDATE: Amplă remaniere guvernamentală. Duşa la Interne, Stroe la Administraţie, Corlăţean la Externe, Pivniceru la Justiţie, Şova la relaţia cu Parlamentul, Marga ambasador în Germania. Nu ştiu câtă vână au ăilalţi, da’ Mona e sigur cel mai bărbat din guvern

LATE UPDATE: Manoloiu, urmărit penal luni de procurorii asmuţiţi vineri de Băsescu. Nu ştiu dacă e bine, domnu’ chestor. Barroso, Merkel, Reading şi Daul sunt în concedii şi n-au ochi pentru asta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

203 thoughts on “Jocurile lor politice pe voturile noastre

  1. asta cu Mona Pivniceru e cea mai tare!!”nepolitica” dar relatia ei PERSONALA cu Basescu e mai tare decit orice apartenenta politica!!!!si va face Mona acum ce fatalaii aia n-au facut, ca ea nu prea-i dusa la biserica,si cind are de facut o treaba o face !eu zic sa-si ia un tab ca-i vor scoate astia toate pinioanele din rotile masinii!

  2. Domnul Rus care se pretinde mare sculă, are un IQ în contradicție, pentru că pretinde că sunt peste 18 milioane de cetățeni numai buni de vot, dar care au ceva mai mult de 15 milioane de cărți de identitate.

  3. @2shy: la urmatoarea jignire si/sau postare cu litere mari ne despartim

  4. @Victor Ciutacu
    Corect, tonul era ridicat. Evident, nu la adresa dvs. Mea culpa. Ca sa fac o gluma, nici dvs nu aveti o voce plangareata cand va ia unul de fraier. 🙂 Cum fac astia acuma cu noi.
    Ma intreb ce naiba o sa se mai intample pana in 31 august. Daca o fi batuta ziua asta in cuie, ca ma astept la orice. Sau aproape orice. Pentru ca miscarea cu Mona Pivniceru e geniala si m-a lasat busbee. E din sistem, deci ieuropa nu mai poate racni la bietu’ victoras ca e un satir care atenteaza la pudoarea justitiei si 2: a dovedit ca face fata la Jucator. Singura din tara asta care l-a pus la punct in direct la tv, o umilinta similara cu celebra ”iesi afara, fiinta extraordinara”. Ii doresc succes!

  5. domnule Ciutacu, toti suntem nervosi!majusculele intaresc vizual nu auditiv(!?)si subliniaza ceva…da te rog nu ne mai certa ca eu una uite ma retrag ca sa nu te mai deranjez.sunt mai de pret , pentru mine ideile si atitudinile dumitale…credeam ca s-a gasit cineva sa vorbeasca(sa ne asculte)si pe noi!?succes mai departe.

  6. Cred ca atitudinea d-lui Ponta nu este benefica -o fi seful Guvernului si vrea sa demonstreze ca nu se amesteca dar este liderul celui mai mare partid din Romania si are o mare raspundere .Celalalt Antonescu este presedinte interimar si nu poate sa zica ca de funtia .si uite asa putera tace milc iar basescu si ai lui zburda pe ecrane.Este inadmisibil si cred ca se va intimpla o catastrofa daca CCR nu valideaza vointa celor 8.5 mil. de votanti.

  7. @Victor Ciutacu. Imi cer scuze fata de dumneavoastra,…dar nu fata de basism.

    Nu se va mai repeta!

  8. Demisia celor doi ministri si “sucirea” CCR a oferit astazi un spectacol cumplit de gretos. Il ascultam pe rus si simteam greataaaa! Cata nesimtire! Oricum se impunea demisia urgenta. Iar CCR ala…Ce mizerie! Era evident ca au impus pragul de 50%+1 cu intentia sa-l mentina in functie pe suspendat. Pentru mine amanarea a insemnat doar o incercare de uitare si neglijare a votului celor peste 8 milioane.

  9. Trebuie sa iesim cu totii in strada sa-i ”ajutam” pe cei 9 numiti politic de la ccr sa inteleaga ca vointa a 7,5 milioane conteaza mai mult decat interesele lor politice. ccr trage de timp. Vrea doar sa ne anestezieze inaintea loviturii de gratie. Ne-am exprimat vointa la referendum, nu a fost de ajuns se pare. Nu putem sta linistiti in casa, asteptand ca doar televiziunea si o parte din politicieni sa se revolte in locul nostru. Am fost in stare sa iesim in iarna, pe un ger cumplit sa cerem demiterea lui basescu. Ce ne impiedica acum? Lipsa noastra de reactie de dupa 29 iulie e incredibila. Daca nu iesim in strada, daca nu boicotam ccr si pdl si basescu si toata mafia lor, vor fi convinsi ca pot face ce vor cu noi. Inca nu e totul pierdut, dar daca stam in casa si asteptam cuminti decizia ccr e ca si cum i-am face cadou lui basescu Romania.

  10. Să nu ne imaginăm că Rus este singurul “defect” din USL.
    Pe timpul alianței DA care l-a adus la putere pe acest subprodus care este T.B. cred că s-au legat multe prietenii între liberali și băsei, ceea ce a recunoscut și Victor Paul Dobre, care ca și Rus, s- a declarat prieten al lui blaga.
    Deci cei doi jucau la off-side, deci trebuiau debarcați.
    Despre Rus am spus că ar trebui trimis oficial la PD-L Cluj, dar despre Dobre să hotărască liberalii dacă mai este frecventabil, sau este păstrat ca o viitoare punte pentru o nouă alianță dacâ revine Băsescu și pleacă, inevitabil, Antonescu?
    Poate că l-au retras pe domnul Marga de eventuale represalii, pentru că CCR se dă de gol cu ultimile adrese cu ce are de gând, să-l salveze pe imbecilul paranoic și trebuia și curățarea guvernului de prietenii lui blaga.
    Mona Pivniceru poate avea o șansă în lupta cu băsiștii care populează justiția, pentru că nu poate fi acuzată că este membru de partid, așa cum s-a dovedit inchizitoarea nazistă Macovei.

  11. astept sa-l vad diseara pe Basescu spumegand la casuta sa cu geamuri termopan.
    mona cred ca va fi minunata! a fost o miscare frumoasa pe care nu o anticipam.

  12. Sustin ca USL a facut o treaba in pripa. Cind te iti pui in cap sa-l dai jos pe primul securist al tarii nu trebuie sa lasi nimic la voia intimplarii. Trebuie sa fii sigur ca-i dai lovitura decisiva si apoi sa0i mai dai vreo 5-6 bucati sa fii sigur. Va dau un singur exemplu: cum de a fost pus acest Rus in fruntea MAI? Pai daca ma intreba Ponta ii spuneam nici vorba stimabile

  13. @Unbasist
    Optiunea pentru un partid/candidat sau altul se exprima cu stampila pe un buletin de vot. De aceea primari, consilieri locali etc se aleg cu un procent din numarul celor ce se prezinta la vot, nu din mumarul celor care nu voteaza din diverse motive (nu comentam motivele). Asa ca pe viitor daca doresti sa-ti exprimi optiunea si sa tina cineva cont de ea du-te la vot si pune stampila pe cine crezi ca te reprezinta. Stand acasa vei conta doar in statistica. Atat.

  14. @ana: eu fac regulile aici. si am nervii mei. nu vreau sa ma incarc vizual si cu ai vostri.
    @2shy: basismul se poate combate si civilizat, cu argumente. merci pentru intelegere
    @Nostradamus: opreste-te cu majuscule, ca ma ia capu’!

  15. “Noi, însă, rămânem tot 7,4 milioane.”

    Numărul frustraţilor creşte… parabolic.

    Merită menţionat şi tovarăşul SIE+DIE Isărescu_care s-a jucat cu leul la sentiment, depreciindu-l nejustificat până-n vinerea de dinaintea referendumului. Cu mizeria asta i-a convis pe creditacii fricoşi să stea acasă.

    Băsescu ne face cu SIE, STS şi BNR. SRI-ul va interveni la protestele de după întoarcere.

    Dacă vom scăpa vreodată de securistu’ statului, reformarea instituţiilor ceauşisto-securiste e un must.

  16. bine ca l-a schimbat pe marga. ala numai tampenii spunea. la 65 de ani sa te apuci de diplomatie!? bine ca nu neurochirurgie. oricum se simte tensiunea din usl, psd vs. pnl

  17. Cred ca Base a intepenit la nominalizarea d.nei Pivniceru.Sper sa nu-si bata joc Ponta de o asemenea personalitate,sa o lase sa faca ceea ce trebuie si cu siguranta ca nu o sa il mai gaseasca nici Interpolul pe psihopatul asta.Cred ca este printre putinele personalitati din lumea justitiei in care am incredere.Singura veste buna pe ziua de azi.

  18. Mintea mea nu poate sa inteleaga cum poate cineva sa se suceasca dela o zi la alta in halul asta. Numai moartea ne mai scapa de Basescu.

  19. @ Victor Ciutacu.
    Aveti dreptate, basismul se poate combate si civilizat si chiar tin sa va multumesc pentru atentionare. Insa banuiesc si sigur intelegeti ura crescinda fata de basism,… dar asta nu e o scuza in a a deveni bestii in limbaj.

    Argumentul meu este acesta:

    @UnBasist.
    1.Pentru a opta ptr ceva trebuie sa votezi, altfel, dupa cum spunea silviu mai sus, un primar este ales din numarul celor absenti.

    2. Dupa cum spunea mai sus iambatman, si asta mi se pare un argument genial: daca unii s-au exprimat prin vot si altii prin boicot, pragul electoral a fost atins si chiar depasit demult.

    3. Iar argumentul suprem este acesta:
    Basescu a mintit prin indemnarea la boicot invocind lovitura de stat (acasa). El insusi a recunoscut ca totul a fost, de fapt, o strategie de campanie aparuta dupa ce CCR a anuntat pragul si Antonescu a aprobat-o.

  20. @2shy: Sigur ca se schimba, domnule nebasist. Se schimba prin lege, atat timp cat acea lege respecta constitutia. Ca repet, ne pretindem stat de drept, bazat pe respectarea fara abateri a legilor. In cazul de fata, legea e clara si fara echivoc in ceea ce priveste listele de electori si modul de alcatuire a lor. Legea nu prevede nicio recalculare postcoitum a listelor pentru ca nu ne convine brusc rezultatul, ar fi si aberant sa o faca. Daca iesea cum perora Sova, 52% cu DA, tot asa ca din gura de sarpe ati fi tipat sa se recalculeze?

    PS: Vad ca multi se intreaba cum de basistii, care au 15% suport popular, sunt atat de eficienti in comunicare. Citind aici aberatiile multor postaci, am impresia ca cele 15% ale basistilor contin in majoritate pe aia mai destepti din societate. Restul, obraznicie maxima si mana intinsa catre stat, sa le deie si lor ceva.

  21. Este incredibil.
    CCR a adaugat un paragraf esential dupa publicarea in MO a Hotararii nr. 3/2.08.2012.
    Chipurile ar fi o omisiune materiala, insa concluzia schimba RADICAL sensul paragrafului 2.2 de la pag 19:”in speta sunt APLICABILE …” ceea ce inseamna ca in contradictie totala cu explicatiile date prin liste electorale permanente se intelege LISTA CU CETATENII CARE AU IMPLINIT 18 ANI SI AU DREPT DE VOT.
    asa se explica SUCIREA CCR este un subiect de presa. Si trebuie vazut daca PLENUL a trimis adresa CCR catre Guvern sau Presedintele ,CCr.
    Este incredibil zic ce se intampla la CCR

  22. Foarte buna remanierea mai ales la justitie.Banuiesc cine va semna suspendatului ordinul de arestare.
    Nea Rus e bine ca pleaca.Avea dreptate,multa dreptate ,Mircea Badea.

  23. Scuze, sper sa nu se dubleze comentariul. Listele electorale permanente actualizate conform legii trebuiau deja sa existe fizic la 29 iulie 2012 la AEP sau BEC, daca nu ma insel. Deci, pentru ce sa le ceri Guvernului (mai ales ca acesta a spus deja prin MAI ca nu si le asuma)? Daca vrei porcariile din care rezulta 18,3 milioane cetateni cu drept de vot, le iei intr-o clipa de la AEP sau BEC. Daca ceri ceva Guvernului, lucru care conform legii trebuie sa stea la AEP (accept corectii, daca gresesc), inseamna ca vrei ca Guvernul sa intreprinda ceva in privinta acelor liste! AEP recunoaste ca aceste liste nu reflecta realitatea, MAI la fel, pentru ce CCR ar cere un teac de hartoage a caror cifra finala da 18,3 milioane? Nu vorbeste nimeni de mini-recensamant dar absolut nimeni nu te poate impiedica sa faci verificari de teren atunci cand verifici actualizarea acestor liste, asa cum a cerut CCR.
    Mingea e tot in terenul USL-ul. Putin curaj, ca se poate!

  24. Spuneai Victore intr-un articol recent din Jurnalul ca lupta in justitie a atins nivelul de jihad – in cazul asta numirea doamnei Pivniceru cred ca este echivalenta cu sosirea lui Saladin…

  25. Apropos de intrebarea daca toti cei 7,4ml, printre care cu mandrie ma numar, putem fi ignorati la nesfarsit.
    Intrebarea suporta doua raspunsuri, in functie de cui ii este adresata.
    Daca o adresam lui Base si PDL-ului, este evident ca nu exista nici un fel de retinere sa se stearga la poponet cu voturile noastre, cu sau fara cvorum, dat fiind ca ele sunt expresia “unei lovituri de stat a comunsitilor si puscariabililor”.
    Daca o adresam USL-ului, atunci exista un raspuns oficial “NU, nu pot fi ignorati 7,4ml cetateni romani”, insa neoficial avem o grava problema a Guvernului, care a permis ca institutii si oficali din subordinea sa sa puna la indoiala importanta votului nostru. Pe cale de consecinta, ma intreb: nu cumva seful este raspunzator pentru actiunile subordonatului? Din cate stiu eu, asa este logic. Tehnic vorbind, Ponta (pe care eu unul il consider un prim ministru nepotrivit unei perioade de criza) nu poate invoca sabotajul subordonatilor, pentru simplu motiv ca este raspunzator in solidar cu greselile acestora. Imi pare foarte rau sa afirm acest lucru, insa guvernul Ponta are cel mai mare numar de ministri remaniati raportat la numarul de zile de mandat, lucru care nu ii face onoare.
    In alta ordine de idei, as fi interesat sa citesc un comentariu pertinent la explicatia CCR privitoare la cetatenii romani cu domiciliul in strainatate si prezenta acestora in listele electorale permanente.
    Nu am inteles daca cvorumul se calculeaza avand in vedere doar voturile exprimate in Romania raportat la lista electorala permanenta fara cetatenii din strainatate.

  26. @Silviu: Asta este o interpretare a ta. Eu pot avea o cu totul alta interpretare. Atata timp cat nu e legiferat, sunt doar opinii/pareri.
    La referendum au fost 3 reguli/legi de care oamenii au tinut cont:
    – votul nu este obligatoriu;
    – tinem cont ca exista 18.000.000 votanti
    – 50%+1 pentru validare
    Oamenii, cunoscand aceste reguli, au avut 4 optiuni:
    1. Se voteze DA si sa-l demita, ramanand Crin presedinte pentru o perioada.
    2. Sa voteze NU si sa ramana base
    3. Sa nu se prezinte, sperand ca in felul asta vor invalida referendumul si vor anula votul celor ce au votat suspendarea
    4. Indiferentii ce nu s-au prezentat la vot

    Astea au fost regulile, restul sunt doar comentarii/opinii/pareri. Procentul real pentru NU este alcatuit din 2+3.
    Daca acest referendum a provocat o mare nemultumire sociala, sa mai organizam altul, sa anuntam regulile de la inceput si sa-l demitem fara fortarea/incalcarea legii. Altfel, schimband regulile dupa joc….ne scaldam intr-o mare mocirla.
    Toate cele bune

  27. basescu si toate hienele sa apeleze la un dram de ratiune si sa plece, acum, cat inca nu e prea tarziu!Indiferent de decizia CCR, basescu&co vor iesi din scena oribil !!
    Suntem mandri ca exista oameni ca doamna Pivniceru, care ne confera siguranta ca suntem pe maini bune

  28. Tocmai am auzit stirea data de Adrian Ursu,cum ca,CC s-a razgandit din nou si tot ce a spus ieri suspendatul a pus in aplicare.Deci cvorumul va fi mai mare.Astfel poftele suspendatului sunt puse in practica fara sa clipeasca nimeni.Concluzie:vom avea un referendum invalidat,caci asa vrea suspendatul si cei de la CCR.Ultima solutie inca o revolutie.

  29. @Radu. Citind argumentele tale, care de fapt sunt, ad-literam, cuvintele lui basescu, imi dau seama ca nu prea sunt argumente de niciun fel.
    In primul rand dumneata ma cam bagi indirect in aceeasi oala cu USL. Eu unul am sustinut suspendarea, am fost la vot. De platit nu plateste USL, platim noi, cei care am votat.

    Acum, evident ca discutia pare a-ti da dreptate, dar nu-ti da. Dumneata nu pomenesti nimic de pragul impus abuziv, prag ce nu a existat in 2007, prag ce era criticat vehement de base in acelasi an.

    Nu pomenesti defel, schimbarea cererii CCR la 180 de grade. Da, domnule Radu, si-au schimbat parerea, ptr ca initial (si nici asta nu pomenesti)au spus ca vor reactualizarea listelor.

    Dumneata sustii aberatia ca suntem 18 milioane de votanti si as putea inclina in a-ti da dreptate ca dupa referendul, a cere reactualizarea cifrelor pare abuziva, dar nu e.
    Stii de ce nu e? Pentru ca abuzurile au fost incepute de base, prin prag, printr-un boicot mincinos, recunoscut chiar de base ca fiind strategie electorala. La asemenea abuzuri e necesara o reactualizare a cifrelor.

    Am votat 7,5 milioane (tu sigur nu) si numesti asta o minoritate? Ceea ce inseamna ca adaugi in mod abuziv la cei 15% sustinatori basisti si indecisii si cei ce urasc usl si pdl in acelasi fel. Asta nu e democratie, asta e smen.

    Iar faza cu mana intinsa la stat, acum stiu sigur ca esti basist, poate nu constient, dar inconstient, sigur, sigur.

  30. Ma ingrozeste gandul ca iar vom ajunge sa fim prostiti de Zegrean si scuipati in fata desi suntem atatea milioane! Este cumplit servilismul, fanatismul, stupiditatea acestor indivizi de la CCR. Am impresia ca au amanat decizia pentru a se departa de data referendumului, sperand ca oamenii sa mai uite si sa nu fie foarte nervosi, poate sa doarma linistiti, in timp ce CCR “lucreaza” pentru ei.

  31. @Radu
    Legea nu prevede nicio recalculare pentru ca nicio lege nu poate pleca de la premiza existentei unor liste (respectiv a unor fapte) care nu reflecta realitatea! Conform legii, listele trebuiau actualizate (fara morti, disparuti, plecati, etc.)in fiecare an. Vina e a tuturor guvernelor care s-au perindat pana acum, inclusiv a lui Boc si MRU. Ceea ce ar trebui facut acum este sa se constate aceasta uriasa eroare (umflarea listelor electorale) cu toate consecintele de rigoare, nu sa maturam sub covor gunoiul si sa mergem senini inainte, cu 18.3 milioane de alegatori si 22 milioane de romani, asa cum abera cel mai iubit fiu al poporului.

    Cat despre desteptaciunea basistilor..I beg to differ, mister. La urma urmelor, idolul lor e un ipochimen care cu greu poate fi definit ca apartinand rasei umane. If at all.

  32. Ca de fiecare data, orice demers democratic e aruncat in derizoriu de cel mai iubit fiu al poporului: nu conteaza ca cei mai multi dintre concetatenii lui nu il mai vor pe el sa-i reprezinte (@un basist: contati si voi cei care v-ati abtinut ca asa v-a zis el, doar ca sunteti mult mai putini, ca altfel va cerea sa iesiti si sa ne inecati in democratie), mult mai importante sunt viciile de procedura si demagogiile strigate cat mai agresiv.
    Intr-o tara normala la cap, atunci cand nu mai ai reprezentativitate si poporul iti arata asta (chiar si numai prin proteste prelungite de strada, nu prin scrutin oficial), deblocarea se obtine prin demisia celui contestat.
    La noi dementa a inceput cu strigatele de lovitura de stat data de parlament!!!, s-a aplificat cu transformarea unui vot popular intr-o mascarada prin boicotul uneia dintre parti si se desavarseste acum prin circul creat de ccr pentru care si litera legii a inceput sa fie incetosata, nu numai spiritul ei in care nu mai judeca de foarte multa vreme.
    Pentru mine personal, cea mai buna varianta mi se pare asta cu referendum invalidat si vot masiv impotriva marlanului, pentru ca energiile care se acumuleaza in randul celor frustati ca orice ar face nu conteaza devin imprevizibile si poate, poate, le scapa roata istoriei din maini politrucilor lui ceusescu, securistilor, copiilor sau pupililor lor (cel mai negru cosmar politic pe care mi-l imaginez pentru viitorul apropiat ar fi MRU vs Oprescu pentru presedentie).
    PS Sunt pe punctul de a face atac prelungit de voma daca mai aud idiotenii de genul: “oti fi voi 7.4 mil, dar noi suntem peste 10 mil cei care il vrem pe minunant sa ne apere de comunisti/mineri/iliescu, mai nou A3”
    Pe principiul asta de “gandire” Antonescu trebuia sa fie presedinte in 2009 dupa votul final, pentru ca basescu si geoana au luat cate 5 mil de voturi, deci ne putem imagina ca cei care au stat acasa (vreo 8 mil) il voiau pe Antonescu.
    Sau poate ma trece un gand la rundele urmatoare de alegeri sa declar public ca cine nu voteaza voteaza cu mine, sa vedem cum o sa va descurcati cu zecile de mii, sutele de mii sau milioanele mele de simpatizanti si cum o sa ma rugati sa preiau demnitatea pentru care va (z)bateti 🙂
    PS2 pt presedintele nevotat: promit sa nu ma uit o saptamana la A3 daca tu promiti sa nu ne furi (si sa-i tii in frau si pe ai tai) o saptamana

  33. Mini recensamantul este un cretinism inutil, marca Ponta, la fel cum este si solicitarea CCR sa ne apucam acum, dupa Referendum sa verificam listele, cand ar fi trebuit sa facem acest lucru, conform Legii, inainte sa ne apucam de vreun Referendum.

    In momentul in care ne-am apucat sa facem Referendum (nu discut de pragul de validare) se prezuma ca aveam sau ar fi trebuit sa avem liste electorale valide si verificate.

  34. O, da! Chiar ma gandeam ca ponta, cu toata vitejia lui, nu mai trebuia lasat la maturat, ca vinul de calitate, si pus prim ministru altul mai coios si mai agresiv. Incep sa am indoieli. Da-l in ma-sa pe marinar, doar n-o fi el cel mai cel din tara asta! S-o punem prim ministru pe mona?!?

  35. In acest moment cu parere de rau, cred ca Antonescu pe zi ce trece isi asuma rolul de “paiata”.Astfel neschimband pe cei ce conduc institutiile statului in perioada interimatului se vede ca a fost o tactica gresita.

  36. @~UnBasist. Argumentele dumitale par logice, asa la prima vedere, dar numai prin omisiune…

    1.Ai omis sa spui ca CCR a impus un prag abuziv cu 5 zile inainte de referendum, prag criticat chiar de base in 2007 (schimbarea regurilor in timpul jocului?).

    2.Ai omis sa spui ca base si-a schimbat strategia de campanie brusc cand acest prag a fost impus. Si, repet, strategie recunoscuta de el, ceea ce face ca faza cu lovitura de stat sa fie o mare minciuna.

    3.Ai omis sa spui ca la cifra boicotului, pdl si base au adaugat in mod abuziv si indiferentii, sustinind ca are 10 milioane de oameni in spatele lui.

    4.Aici nu e vorba de USL vs base. Aici este vorba de 7,5 milioane de romani (mai mult cu 2,3 milioane decat votul investiturii lui base, lucru evident omis de catre dumneata)vs base. Romani care se simt furati, frustrati si batjocoriti de jocurile de culise, de smenul si de nepasarea clasei politice.

    P.S. E usor sa ne jucam de-a cuvintele destepte, mai ales cand omiti porcariile taberei din care faci parte.

  37. @UnBasist: E complicat sa explici lucruri de bun simt unui basist dar hai sa o luam altfel. Eu cunosc cel putin 9 persoane care nu s-au dus la referendum din diferite motive (munca, vacanta,etc) si nu pentru ca doreau invalidarea referendumului si DOAR o persoana care nu s-a dus pentru acest motiv. Cum aflam noi exact ci s-a dus pentru asta sau nu?!

  38. @ parazitu
    Jos mafia PDL-ista. OK
    Dar mafia USL-ista s-a evaporat subit?!
    Sa fim impartiali cu mafia, ca nici ea nu cauta doctrina politica.

  39. @UnBasist
    Mai este si a 5-a categorie: care nu s-au prezentat din motive obiective si care nu-l sustin pe cetateanul in tricou albastru.
    Cu pct 3 nu sunt de acord si n-o sa fiu niciodata.
    Cred ca B. Chireac (sper sa nu ma insel, daca ma insel ma corecteaza Victor) a spus ca va face un partid ai carui sustinatori vor fi cei care nu voteaza si in acest mod va castiga primarii, consilii etc. Nu toti care n-au fost la referendum ar fi votat “NU”. Cunosc cazuri care nu au fost din motive obiective si nu sunt sustinatori ai cetateanului in tricou albastru. Nu e logic sa fie si morti pe liste sau la o adresa sa locuiasca o mie de oameni. Cvorumul (trecand peste aberatia impunerii lui) a fost introdus mergand pe ideea ca toata lumea implicata va juca si respecta aceleasi reguli. Or sa vii tu, partid politic si sa spui “nu veniti la vot, nu va exercitati un drept democratic” in contra Legii partidelor si a Constitutiei sfideaza normele bunului simt, normele de drept etc. Asa cum tu spui ca procentul real pentru “NU” a fost alcatuit din 2+3, tot asa si eu pot sustine ca procentul real pentru “DA” a fost alcatuit din 1+5(enuntat de mine). Problema este ca nu putem sti cati sunt la pct. 3, cati sunt la pct. 4 sau la 5. Inca ceva: daca veneau 9 mil si 4,5 mil plus 1 votau “DA” era demis si daca au venit 8,4 mil din care 7,4 au votat “DA” nu e demis? Logica asta sfideaza urat de tot.

  40. rusine ccr ,,,bravo pentru doamna Mona Pivniceru, va invalida acesti basisti de la ccr referendumul si vom iesi in strada …
    Revolutie ! sa facem curat !!!!

  41. @Radu: Daca 7,4 mil care au votat plecarea lui Basescu, nu inseamna nimic atunci ce inseamna cei 5,2 mil care l-au pus presedinte?!

  42. Domnule Ciutacu, exista oare vreo cale de atac la aceasta sucire a Curtii Constitutionale? Doamna Cojocaru ne-a spus in 2 august, la iesire, ca opinia Domniei Sale este ca “referendumul trebuia anulat”. Apoi vine “tinevas, nu spui tine, persoana importanta” si devanseaza data stabilita in plen. Astazi auzim ca s-a intors si motivarea de joi a Curtii, la 180 de grade, iarasi fara intrunirea plenului.

    Va reusi oare guvernul Ponta sa demonstreze ca procurorii si Curtea sunt atat de independente de Basescu, incat aud, la fel ca Boc, ceea ce Basescu nici macar nu apuca sa rosteasca?

  43. Astia de la Curte nu pot fi remaniati pentru ca au facut ce a zis bashina???
    Daca ala mananca un rahat ,hop si Curtea la ospat…..
    Trebuie beliti legal si repede….Si tovarasa colonel de baschet…cu toti ai ei…

  44. @ parazitu
    Jos mafia PDL-ista. OK
    Dar mafia USL-ista s-a evaporat subit?!
    Sa fim impartiali cu mafia, ca nici ea nu cauta doctrina politica.

  45. Din cate se pare TB,are informatii ca nu vor fi iesiri masive in strada.Astfel CCR,au trecut la planul 2,cel de invalidare a referendumului.Astfel nu imi explic de ce toate aceste schimbari de decizii?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.