Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Jocurile lor politice pe voturile noastre

Jocurile lor politice pe voturile noastre

Cei doi miniştri sensibili la cântecele sirenelor băsiste au demisionat în grup. Fără să-l informeze în prealabil pe preşedintele interimar. Unul dintre ei, emotiv tare, nu mai suportă presiunile politice, al doilea-i strategic în străinătate şi nu vrea să comenteze. La pachet, Curtea Constituţională s-a sucit şi ea. Cere să vadă numai listele pe care s-a făcut referendumul. Suspendatul joacă tare, mini-recensământul e-n aer, se-anunţă o remaniere-fulger. Noi, însă, rămânem tot 7,4 milioane. Să vedem dacă putem fi ignoraţi la nesfârşit.

Editorial Jurnalul Naţional

UPDATE: Amplă remaniere guvernamentală. Duşa la Interne, Stroe la Administraţie, Corlăţean la Externe, Pivniceru la Justiţie, Şova la relaţia cu Parlamentul, Marga ambasador în Germania. Nu ştiu câtă vână au ăilalţi, da’ Mona e sigur cel mai bărbat din guvern

LATE UPDATE: Manoloiu, urmărit penal luni de procurorii asmuţiţi vineri de Băsescu. Nu ştiu dacă e bine, domnu’ chestor. Barroso, Merkel, Reading şi Daul sunt în concedii şi n-au ochi pentru asta.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

203 thoughts on “Jocurile lor politice pe voturile noastre

  1. va iesi lumea in strada, masiv!nu te poti pune cu 7,4 milioane carora nu mai poti sa le schimbi hotararea!
    presedintele Laş târăşte ţara in mocirla, dupa el!ce nu pot sa cred e faptul ca mu exista o(1) minte luminata in pd care sa spuna ca e o idiotenie sa se mai agate de o nava esuata!

  2. Se fac presiuni groaznice din partea lui Basescu la adresa CCR si eu cred ca Zegrezn&co vor ceda cu totul in final. Vad ca nimeni nu este alarmat de aceste presiuni oribile si neincetate ale lui Basescu, iar noi, cei 7, 4 milioane nu contam pentru ca asa vrea CCR si toata aceasta mascarada, pornita de acei “judecatori” ce vor sa duca in derizoriu, un fapt cat se poate de clar si de evident: 7,4 milioane de oameni au spus ca Basescu sa plece si el nu a plecat pentru ca Zegrean incearca din nou sa ni-l bage pe gat, nu mai putem tolera la nesfarsit acest CCR penibil ce se joaca cu deciziile, cu voturile a milioane si milioane de oameni, cu nervii si viata noastra. Rus este pur si simplu un ticalos, dar nimic nou in ce-l priveste.

  3. Mare caracter rus asta… Mare inteligenta si ponta asta, care l-a pus cu manuta sa pe individu’ asta. Mai bine il punea ministru de interne pe blaga. Si inca ceva, sa spuna clar ce fel de presiuni si la ce se refera cand spune de nerespectarea legii, ca daca nu ajungem la vorba aia cu barbatii versus curve. MI-E GREATAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Urmeaza sa fim trasi in piept, noi aia care ne-am dus la vot. Ce mizerie!!!!!!!!

  4. Marinaru’, orbit de furie neputincioasa, tese intrigi, santajeaza, ameninta, pune la cale tot felul de mizerii complicate si abracadabrante. Dupa parerea mea, i-ar fi mult mai simplu sa nu complice lucrurile si sa se gandeasca la un singur lucru: poporul. Stiu ca e pe ultimul loc in gandurile si planurile si grijile lui, dar poporul e pe primul loc de fapt, pt ca de se va ridica, toti ceilalti actori vor iesi din scena, cu regizorul in frunte!

  5. E EVIDENTA aservirea CCR la picioarele lui Basescu 😯 :
    – CCR MINTE 😳 cand o da acum “intoarsa” ca ar fi cerut doar listele pe baza carora s-a facut Referendumul si nu cele actualizate , altfel NU AR FI LASAT TERMEN pana la 31 august !!!! 🙄

    Listele ACTUALE au fost ridicate de Parchetul lui Basescu in DOAR CATEVA ORE , nefiind necesar o luna intreaga pt. livrarea lor la CCR !!! 👿

  6. eu i-am vazut la tv pe Zegrean si Aphazia aia… nu-i de mirarea nebunia asta,cu asemenea specimene inumane cocotate la CCR. sunt foarte prosti vorbitori,agramati,inumani…au mari dificultati in a articula niste propozitii simple… astia sunt normali?! sunt sanatosi la cap?! au invatat carte?! ce discernamant pot avea aia???!!! le-a facut cineva analizele? si chiar nu incerc sa fiu saracastic. pun o intrebare legitima. ne punem sperantele intr-o Curte populata cu lighioane …

  7. Am si eu o intrebare : oare CCR este organul legislativ suprem in stat , este ca un fel de monarh absolut ? In vechea Persie , daca o lege era stampilata cu sigiliul regelui , nu mai putea fi schimbata ; oare CCR , de ce isi schimba hotararile de la o zi la alta ? ba ia o hotarare pe 12 sept , ba pe 31 aug ; ba vrea sa se actualizeze listele , ba nu mai vrea ; CCR-ul asta nu poate fi snctionat ? nu poate fi intrebat in ce baza isi ia hotararile ? sau deja suntem intr-o dictatura si nu stim ? Ce e de facut , sa putem si noi cei 7,5 mimioane sa fim luati in seama ?

  8. Un lucru este evident si de netagaduit: PDL si Basescu au o propaganda extraordinara, cu o organizare exemplara, fiecare stiind foarte bine de ce anume sa se ocupe si in ce fel.
    Pur si simplu, este incredibil cat de bine comunica si cum reusesc sa manipuleze si sa convinga, desi, la modul concret, nu mai reprezinta decat maxim 15% din preferintele electoratului. Practic, reprezentantii a 15% sunt mai sonori si mai puternici decat cei ai 50-60%, care practic nu se mai aud deloc. Este incredibil cum, pe orice forum, posteaza 100 de PDL-isti si un singur USL-ist. Asta spune multe. Uimitor!
    Este fantastic cum reuseste propaganda PDL sa discrediteze un referendum si implicit votul hotarat a 7,4 milioane de romani.
    Este soiul acela de uimire amara. Nu pot sa cred ca un guvern de aproape 100 zile este sabotat de proprii functionari si directori din minstere sau de institutii publice.
    Nu pot sa cred ca justitia reactioneaza la semnalele unor simpli cetateni ca Basescu, Macovei, sau a unui simplu senator, Blaga, in timp ce pe ministrul justitiei toata lumea il ignora.
    Este a doua oara cand afirm: Crin Antonescu ar fi trebuit sa fie optiunea USL pentru functia de Prim Ministru, Ponta fijnd mult prea necopt pentru o astfel de raspundere. Nu este vorba tocmai despre o functie de Prim Ministru intr-o democratie linistita, fara tensiuni politice, sociale si economice, ci despre o situatie grava a tarii, in fata careia Ponta nu este omul potrivit.

  9. Cred ca demisia ar fi fost una “de onoare” daca ar fi “involvat” propriile greseli privind fluturarea fara nici o urma de echivoc a listelor cu 18 mil. de votanti.

  10. Doar iesirea in strada,mai poate schimba ceva.Jos BASESCU,jos KOVESI,jos MORAR,jos CCR,jos toata mafia PDL-ista.Jos UE,care inchide ochii la tot ce face acest Basescu in acest moment.

  11. cel mai tare ma doare faptul, ca CCR s-a sucit.Au zis 12 septembrie, apoi 31 august acum bomba au facut azi adresa catre prim ministru si cer listele.Nici noi nu mai stim ce sa intelegem, cat despre rus cam toata lumea si noi p…. ceream demisia lui, dar nu inteleg ce e cu remanierea asta urgenta.Ma rog, om trai si om vedea ce ne mai asteapta, dara asa cum spui si tu NOI RAMANEM TOT 7,4 MILIOANE CARE AM SPUS DA.

  12. Radu, lamureste-ma : cuM dracu e aia cu liste actualizate, reactualizate, permanente , alea cerute de CCR , etc. NU MAI INTELEG NIMIC ! dOAR MI SE MASESTE TEAMA CA NU MAI SCAPAM D-ASTA !

  13. mda … urat … cam am pierdut orice speranta ca o sa plece basescu. singurul lucru bun e ca poate s-au lamurit si prostii aia din psd pentru cine face jocurile RUS. mi-e greata…

  14. CCR asta se tine de glume si face ghicitori? Deja sunt la a treia razgandire! La ce au mai dat atunci termenul de 31 august? De ce au trimis adresa Guvernului Ro si nu AEP sau BEC?
    E clar ca vor sa valideze referendumul no matter what. Singura solutie e iesitul in strada. Masiv.

  15. Astept ca Uniunea Europeana sa iasa si sa spuna ca in Romania doar TB,trebuie sa fie presedinte,doar CCR trebuie sa decida iar in parlament si guvern doar cei din PDL sa faca parte.

  16. V-as fi recunoscator daca nu ati mai scrie cu majuscule. Am impresia ca tipati la mine!

  17. Sper ca după această demisie să se producă și excluderea din PSD a acestui individ cu aere de mare corect, că de, el este ardelean, de la Cluj.
    Tocmai pentru că este de la Cluj este cazul să fie tranferat cu catrafuse cu tot la colegii lui din zonă, Boc, Apostu și care or mai fi, curățind PSD de ruși (că tot îi pomenește băsălăul aproape zilnic) și dânci!
    Amin!

  18. Eu unul, alaturi de alte cateva milioane nu am venit la vot pentru ca am fost informat ca sunt necesare 9 milioane de voturi pentru validare, si prin neprezentare am votat pentru invalidarea votului. Optiunea mea si a celor ca mine de ce poate fi ignorata si a celor 7.4 milioane nu poate fi ignorata?!
    Prin schimbarea regulilor jocului dupa joc, e similar cu stergea casutei cu DA din buletinele de vot pentru cei ce au votat DA – demitere.
    Referendumul acesta trebuie judecat dupa regulile stabilite inainte de votare. Daca dorim sa schimbam ceva, facem minirecensamantul si organizam un nou scrutin la care, cu siguranta, vor participa si cei ce “au votat” pentru invalidarea referendumului – asa e fair pentru toata lumea. Clar ca USL va castiga dar nu va mai fi un procent de 90% ca e total nesanatos pentru orice democratie. Va fi un 58-60%.
    Asta e parerea mea exprimata fara patimi sau rautati. Astept raspunsuri/reactii asemenea.
    O zi buna tuturor fara invrajbire sau ura.

  19. Asa cum ne-am obisnuit articolele din mass media, in marea majoritate, sunt subiective, iar pericolul vine de la Voiculescu si Ghita (televiziuni care ancheteaza abuzuri de genul vila Dante nu este a mea (Basescu), eu numai o folosesc in mod exclusiv, scandalul ARLO, energie electrica pt. P.D.Lasi).
    Noroc cu U.E. si Angela Merkel care o sa verifice listele electorale permanente din România în 2686 comune și 265 de orașe, o sa mareasca natalitatea si o sa scada mortalitatea din Romania .
    Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in care se prevede modul cum se intocmesc si actualizeaza “Listele electorale permanente” nu confera nicio atributie parchetelor. Deci ofiterul sub acoperire Kovesi – procuror g-ral I.C.C.J. a comis un abuz in serviciu impreuna cu subordonatii. Dar apologetii regimului Basescu sunt disperati sa nu-si piarda functiile dar mai ales privilegiile.
    In acest sens folosind metode securite mint, ameninta, intimideaza, calomniaza, dezinformeaza, s.a.m.d. poate o sa scape de “lovitura de stat” data de popor, adica de peste 7,5 milioane de alegatori.
    Regimul securisto- bolsevic a lui Basescu a ajuns o rusine internationala care ne va aduce in pragul razboiului civil.
    P.S. Multe raspunsuri (dosare santaj) sunt in camera de la Cotroceni sigilata in mod abuziv de Basescu. Doar este domeniul public, iar statul sunt eu (Basescu).
    “Statul sunt eu” sunt cuvintele lui Ludovic al XIV-lea spuse in Parlamentul francez in anul 1655.

  20. Competenta in cel mai bun caz mediocra si amatorismul general folosit in transmiterea de comunicari aproximative devine deja trasatura generala a institutiilor statului roman reformat si pe deasupra membru UE de vreo 5 ani !?! Keep up the good work guys…

  21. Curtea Constitutionala nu “s-a sucit”, a revenit cu o precizare intrucat, probabil ati aflat, decizia ei a fost modificata “din greseala” pe drumul de costisa ce duce in Victoriei.
    Minirecensamantul nu inseamna nimic si este o magarie fara seaman, conform legilor (pai or’ suntem stat de drept, adica respectam legile chiar si atunci cand nu ne plac, or’ nu mai suntem) listele cu pricina trebuiau actualizate pana la data de 31 martie ac, sau cu maxim 5 zile dupa declansarea recensamantului. Cine nu a facut-o atunci, ala sa plateasca, dar se pare ca PSDului si PNLului nu li s-a parut nimic ciudat pana duminica seara dupa referendum, atunci brusc au descoperit (ei si gornistii lor) ca cifrele nu sunt bune. Suntem rasul c*rului galaxiei, tinem niste alegeri care prin lege sunt filtrate de un cvorum, nu ne place cvorumul, ne hotaram dupa numaratoarea voturilor sa modificam cvorumul.
    Faptul ca sunteti (da, sunteti, nu suntem) 7.4 milioane nu inseamna nimic, romani cu acte in regula si cu drept de vot sunt, conform legii, 18 milioane si ceva (in tara si afara), sunteti minoritatea cea mai numeroasa. Deci ori dictatorul nu e atat de rau (daca era atat de rau, pe cuvant ca mergeam sa il combat) ori USLul inspira si mai multa greata si teama decat inspira PDLul (mi-e sila de basescu si panaramele lui, dar de ailalti, prosti, hoti, securisti cu acte etc imi este de-a dreptul frica).

  22. pai nu au primit listele alea in ședința de validare/invalidare? cer aceleași liste? astia-s normali cu capul? sa-l declare dracu invalid si cu asta basta! ce-o fi după… sa cada in carca lor! bine nu va fi!

  23. Toata tevatura aceasta, toata nebunia pentru un singur om, pentru ca Zegrean intelege ca un singur om este mai important decat cele 7,4 miloane. Aceasta institutie, CCR, inventeaza noi si noi tertipuri pentru a-l readuce pe Basescu, iar noi cetatenii suntem obligati sa il tinem pe banii nostrii pe Basescu, un individ sinistru, ce s-a autostabilit drept sef peste noi toti, pe viata si totul cu ajutorul CCR. Noi suntem nimic pentru CCR, 7, 8 sau 100 de milioane, acestea sunt detalii, pentru ei conteaza Basescu si atat, dar nu trebuie sa mai toleram aceasta bataie de joc si acest dispret.

  24. Acest referendum este viciat din toate punctele de vedere…Curtea asta este cea mai ticaloasa din toate timpurile

  25. In caz de invalidarea referendumului trebuie organizat altul pe date reale.Nu mai scapam de asta?

  26. in motivarea CCR referitoare la contestații USL pe boicot am văzut ca judecătorii considera boicotul tot o forma de exprimare a votului. pai înseamnă ca am avut 100% participare la referendum… adică 53% s-au abtinut…

  27. este absolut incredibil! ma tem ca tot baselu’ va ramane….in fiecare zi traiesc cu spaima ca iar apare ceva…in tara noastra nu contam!!!! nimik nu mai este normal, sigur- nici liste, nici numarul romanilor, nicio institutie nu mai functioneaza… marea CCR in fiecare zi spune altceva. cum ii putem lua in serios? termen pe 12 septembrie, apoi pe 31 august.. apoi ca n au cerut liste actualizate. pana cand va trebui sa suportam batai asta de joc???? Doamne, vino doamne sa vezi ce s-a aled de noi…dupa 8 ani de basescu

  28. In orice caz, Dobre va ramine in istorie ca omul ce a introdus stampila “personificata” la referendum. Poate ia si premiu Pulitzer (onorific, desigur) pentru contributii majore la dezvoltarea limbii si literaturii romane.

  29. 1. De ce a acceptat Ponta sa fie cvorum la referendum, cand nici legea, nici constitutia nu prevede asa ceva?
    2. Daca tot a acceptat cvorumul, de ce nu au actualizat listele inainte de referendum?

    Mingea era la ei in teren, Baselu era papapa demult daca isi faceau treaba cum trebuie.
    Diletantismul USL nu va fi o alternativa viabila la furtul/cinismul/etc. al PDL. Mai ales ca au si inceput sa fure si ei, vezi atat de necesarul proiect de autostrada Tg. Mures-Iasi, etc… :)))

  30. Toti hodorogii de la ccr cred ca sint senili…
    La mutrele lor cred ca asa este,exceptie facand blonda lu’ bashescu , care , totusi ,are un IQ sub 100,ceea ce ne dovedeste ca acolo se hotaraste cu partea cu care se sta pe scaun…

  31. Apropos de ultimul comunicat al lui Zagrean, sa ii spuna cineva ca legea 70/1991 e abrogata de 67/2004. Halal jurist!

  32. Ieri ma-am uitat cu mare mandrie la tricolorul nostru ce se ridica mandru deasupra drapelelor celor doi colosi (SUA si Rusia) si m-am bucurat ca nu l-am coborat pe al meu de pe catargul improvizat in curte. Astazi iar regret ca m-am nascut in tara care-l abordeaza. Oare: il dau jos sau nu, cind, cum?????????????? Nu mai am putere, nu mai vreau: in concluzie ma uit la JO (acolo mmacar am ce dedea, intelege si admira).
    Intrebare: oare se doreste sa iesim toti cei 7,4 milioane in strada? Cine, cum, cand, unde?

  33. Bai, simt ca inebunesc: a confirmat cineva chestia asta cu falsul de o tot freaca aia in Romania Libera? Sunt sanatosi la cap? Pai primul care trebuia sa zbiere era Zegrean, si nu azi, ci imediat ce a vazut in presa cum au fost denaturate lucrurile. Sa zbiere si sa isi dea demisia, pentru ca a semnat ca primarul o adresa extrem de importanta, nu? Eu inteleg ca Basescu e la rang de idol pentru toti cretinii, dar chiar asa, niciun pic de logica?

  34. Demisia ca demisia… dar nu vedem pentru rus si un penal asa micut pentru fals in acte publice? Ca nu degeaba evidenta populatiei apartine MAI iar “listele cvorumului” nostru au fost alcatuite din registrul cimiterelor si nu din registrele de la evidenta populatiei… Blat, blat dar sa stim si noi 😉

  35. ce cred eu : Corlatean la externe liberalii la justitie => propunere de inlocuire kovesi si morar, antonescu accepta , basescu pa!

  36. Dna Pivniceru o alegere foarte buna, bine ai zis e mai barbata decat multi barbati la un loc, pt dl.Marga cred ca e foarte bine postul de ambasador.Sa speram ca se misca ceva, si in bine desi vad ca toti sunt dezamagiti de decizia curtii, colega Maria discuta cu invitatii.Ne vedem in piata dragi participanti la vot.

  37. @UnBasist. Si inca ceva, cretinel tamp, BASESCU A RECUNOSCUT CA FAZA CU BOICOTUL A FOST (TINE-TE BINE) DOAR O STRATEGIE DE CAMPANIE APARUTA CAND CCR A IMPUS PRAGUL, PENTRU CA (SI AICI MEMORIA SCURTA A VOASTRA INTRA IN JOC) GHICI CE, IN PRIMELE ZILE DE LA SUSPENDAR BASE SPUNEA SI INDEMNA LUMEA SA IASA LA VOT, BA CHIAR AMENINTA PDL-UL DACA BOICOTEAZA REFERENDUMUL.

    DECI, VEZI, MAI CACAREAZA DE OM, CA TOTUL (LOVITURA DE STAT, BOICOT, JALE) A FOST O STRATEGIE ELECTORALA,…ADICA O MINCIUNA!

    AI STAT ACASA PTR O MINCIUNA!

  38. De ce se ofusca lumea abia acum despre desemnarea lui Rus in postul de ministru al internelor? Eu unul , nu prea priceput in politica ca mai marii nostri conducatori, am rams intrezis de cand s-a facut nominalizarea la interne a celui din grupul de la Cluj. Cel care a tinut in carca Vulpea, pentru care a garantat intotdeuana cand s-a aflat la fraiele ministerului de interne. Aceasi Vulpe care a creat ruptura in PSD prin sustinerea sa la conducerea lui doi si-un sfert de catre reevaluatul Oprea. Parca nu stia lumea de catre cine este dorita Vulpea la 0215.
    Si mai dau una din casa: “puternicul” opozant din Consiliul General al Capitalei , “marele” dusman al primarului Basescu(cel mai mare cum se declara)nimeni altul decat Doru Giugulea. Si credeti-ma, Dorulet are o relatie cu Danielea Andreescu si Relu Teodorescu foarte-foarte apropiata (nu din presa m-am inspirat). Fac pariu ca-n PSD sunt foarte multe cartite iar Dorulet este una dintre ele.
    Pai intotdeauna marinarul va fi cu un pas in fata tuturor atata timp cate exista un Rus, Oprea Sau Giugulea.

  39. @db

    foarte corect ce spui. daca unii s-au exprimat prin vot, iar altii prin boicot, dar si unii si altii s-au exprimat, inseamna ca a fost indeplinit cvorumul.

  40. @Radu. Esti prost si basist pe deasupra. Lucrurile se schimba atunci cand introduci prag !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    boule

  41. Pentru unBăsist trebuie să spun că logica lui este identică cu cea clamată de băsălău.
    Toți cei ce nu au fost la vot au invalidat referendumul.
    Măi unBăsistule, dacă voiai să invalidezi referendumul trebuia să votezi Nu și nu să te pierzi în masa absenților din diverse motive, inclusiv cei care nu au drept de vot.
    Sper ca partidul ăsta de securiști-masoni care este PD-L, cu structura lui de famiglia siciliană să fie destructurat de votul din noiembrie.

  42. Guvernul face recensamant, aduna numarul celor care au pierdut/dobandit drept de vot intre timp si afla numarul corect pe care l-a cerut CCR la data conform legii. Altfel de ce ar mai fi cerut lista, si de ce ar mai fi dat ragaz guvernului pana la sfarsitul lunii? Eu cred ca iar avem parte de o intoxicare din partea celor care nu inteleg nimic dar vorbesc la televizor. Ce crezi?

  43. Daca astia toti isi permit sa isi bata joc de 7.4 milioane de alegatori,nu ii vad bine!Poate ar trebui schimbati toti si pdl si usl.Iar daca stau si ma gandesc ca daca 500 de mii de oameni ar iesi in strada cred ca s-au trezi in sfarsit la realitate si nu si-ar mai bate joc asa de cetatean….

  44. “Nu ştiu câtă vână au ăilalţi, da’ Mona e sigur cel mai bărbat din guvern.” – SUBSCRIU !!! 😛 (si sper sa nu ma-nsel …)

    Iar Marga – ambasador in Germania , mi se pare o idee buna CU CONDITIA SA FIE EFICIENT , nu doar guraliv …! 😉 Pe restul urmeaza sa-i vad la treaba …

    Concluzie: acum ca formatia de lupta este gata , VREAU UN CONTRAATAC IN FORTA (CU TOTI MEMBRII si simpatizantii USL , NU DOAR cu cei din conducere !!!) , LUPTA LA BAIONETA daca e cazul , iar dupa 31 august , Basescu sa devina O TRISTA ISTORIE in Cartea Neagra a Romaniei ! 👿

    Bafta multa ! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.