Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Gunoieri, vă ordon, treceţi Mediterana!

Gunoieri, vă ordon, treceţi Mediterana!

România e plină de gunoaie. Nici măcar Prigoană, oricâţi bani ar încasa, nu le poate colecta pe toate. Sunt gunoaie şi gunoaie. Cele mai infecte sunt alea care, fie debitul apei cât de mare, ies la suprafaţă ca PET-urile. Presa românească are şi ea, evident, gunoaiele ei umane. Unul dintre cele mai pestilenţiale se numeşte Ioan T. Morar, zis şi Biju, un saltimbanc ridicol cu pretenţii abuzive de scriitor. În fapt, un biet agramat puhav, negru-n cerul gurii cu duşmanii declaraţi şi pupător plin de duioşie în cur al dregătorilor care-i pot face viaţa mai liniştit/prosperă.

Libidinosul, parte a echipei care i-a vândut de câteva ori în viaţă aceeaşi revistă Academia Caţavencu lui SOV, dar de departe cel mai lipsit de talent membru al ei (parcă şi Grigore Cartianu arată a literat pe lângă el), s-a remarcat, în democraţie, dincolo de faptul că l-a imitat la tv pe Nicolae Ceauşescu, prin două fixaţii publice: atacarea descreierată a fostului consulul de la Marsilia, Gabriel G. Stănescu (nici el vreo lumină, fie vorba între noi), şi glorificarea deşănţată a lui Traian Băsescu (în paralel cu atacarea furibundă a oricărui opozant al acestuia). Două linii de acţiune, un singur scop: să fie nominalizat pentru ocuparea funcţiei de consul al României la Marsilia. Ceea ce a şi obţinut, fiindcă slugile trebuie, din când în când, furajate şi mângâiate pe ţeastă, cu nu ştii niciodată, ca tiran în exerciţiu, când te loveşte pixelul albastru şi ai nevoie de lătrători pe sticlă şi de mâzgălitori pe Internet.

Evident că reziduul menajer, parcă mai fâşneţ ca niciodată după recenta cura de cianură business class din Noua Zeelandă, se dă lovit în aripă. Între altele, pentru că, ca toate uneltele băsesciene, musteşte de tupeu ca WC-ul public de chiştoace.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

59 thoughts on “Gunoieri, vă ordon, treceţi Mediterana!

  1. PD-L, în frunte cu onor Şobolanus Opăritus, vrea să legalizeze prostituţia. În sfîrşit, adoratorii Chiorului recunosc că se află în afara legii. Curvele dracului…

  2. Nu ştiu cum se face, dar o parte dintre lupii moralişti care criticau tot şi toate ale statului pe la Academia Caţavencu (televiziuni, ministere şi moguli included) au ajuns de-a lungul timpului buni viţei la ţâţa statului sau a mogulilor:
    – IT Morar vrea ambasdor (şi probabil va fi daca asta este vrerea lui Zeus)
    – Mircea Toma a fost şi este vajnic realizator pe la mult hulita Televiziune de stat
    – Liviu Mihaiu a fost Guvernator al Deltei Dunării, acum are emisiuni pe Guerrila.
    And so on…

  3. Esti cel mai tare,recunosc.Cat despre aroganta,pastreaz-o,te face ”Beton”
    acum,problema mea a urmatoarea
    “Potrivit unor surse din Poliţie, miile de pachete de medicamente (Enap, Ranolip, Bilobil Forte etc), urmau să ajungă la SC SORIDIM Târgovişte.

    La controlul oamenilor legii au fost prezentate documente de provenienţă doar pentru medicamente în valoare de 170.000 de lei.

    Cantitatea de medicamente, fără documente legale a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

    Fa ceva dumneata,mediatizeaza,da din coate,din ce poti,dar pt numele lui Dumnezeu,opreste mafia alba,ca vom muri cu totii.

  4. Incompetenta naste monstri! Procesul asta de numire a tuturor incompetentilor in posturi pentru care nu au nici o pregatire si nici macar inteligenta necesara suplinirii golurilor din pregatire a inceput in anii Conventiei (asa-zis) democratice (in care a crescut ca sarpele la san Basescu), atunci cand fostul presedinte Constantinescu a tratat in mod suetist problemele politice si diplomatice. Am intalnit in Tunisia un ambasador care fusese cantaret prin Piata Universitatii si care se fofila ca sa-si ascunda precara limba franceza. Pentru ca nu putea discuta nimic cu ceilalti, era in situatia in care Base este acum pe la Strasbourg sau Bruxelles, unde nu-l baga nimeni in seama. Ar fi trist de n-ar fi tragic!!!

  5. poate că parabola prezidentului cu bolnavul de cancer ar trebui extinsă şi la media; sînt destule exemple de metastaze care continuă să crească nestingherite (ba chiar încurajate) în corpul presei noastre

  6. Mai Ciutace, cum indraznesti tu sa te legi de cel mai intelectual gunoier si de cea mai ingenua tarfa?

  7. Sunt multe mituri pe care Biju (si amicii sai de cumetrii) le-a construit in jurul propriei imagini. In primul rand, Biju a fost membru PCR intr-o vreme, autor de articole cu iz socialist in anii ’80 (ceea ce ne spune altceva decat ca era comunist: anume ca era oportunist si scria din ambitie carierista). In al doilea rand, Biju “s-a jucat” si de-a poezia si proza postmoderne. Rezultatul final este unul mediocru pana si in raport cu generatia sa, daramite cu postmodernismul de dincolo de granite. Dupa 1989, tipul de jurnalism al lui Biju nu este nici ironic, nici inteligent, nici comic, ci infantil, vulgar si superficial. Intre cei de la Divertis, ale caror glume de cartier mi s-au parut mereu dezumflate si artificiale, Ioan T. Morar a fost mereu antipatic si fara prezenta scenica. Insul a fost mereu arogant si pus pe imbuibare. Iar Academia Catavencu, unde I.T. Morar detine un numar serios de actiuni (deci are arginti), pe langa grobianismul clasic (ceea ce nu ar fi rau daca nu s-ar vrea “elitist”: mitocania de elita!), s-a tinut de facut bani grei din a santaja oameni politici cu publicarea unor articole compromitatoare. De unde a ajuns Liviu Mihaiu, grobianul cu staif par excellence, guvernator al Deltei Dunarii? Cand ameninti politicieni corupti ca-i dai in vileag, cu timpul va imprieteniti. Ioan T. Morar, famelic din fire, nu a facut exceptie.
    Dupa 2000, Biju a capusat pana la faliment ziarul Cotidianul. Pe langa faptul ca lua 3500 de euro pe luna din rubrica acea care parea scrisa de un student mediocru in anul I al Facultatii de Litere (cea de azi, nu cea de acum 30 de ani), Bijulica a lasat in urma jumatate de milion de volume nevandute, care au ajuns sa fie distribuite pe nimic prin tara, si un pasiv de 500000 de euro. Cam multa risipa pentru veleitatile lui bijulica, neobisnuit decat cu un singur tip de piata libera: la negru din banii statului. Nu-i de mirare ca acum s-a ales cu un post la bugetul scheletic al aceluiasi stat. Dupa 2 ani de stat pe bara, Morarica (diminutivul este o stare de spirit a omuletului Ioan T. Morar) si de tras sfori pe filiera prietenilor sai de multa vreme Vladimir Tismaneanu-Mircea Mihaies (plus infinita caracuda ce se inteste de aici, inclusiv pe o ramurica T. Backonsky, baiat de fost activist si poet socialist) s-a intors la “capuseala”, direct la stat. Observati polimorfismul: poet, comunist, jurnalist de poante groase, prezentator la o emisiune care facea un rating ridicol acum cativa ani (la TVR, post de stat, dar care nu poate suporta la nesfarsit o emisiune cu 10 spectatori, cei din studio), coordonator de biblioteci fara cititori la ziar, angajat al imaculatului Vantu (si nu oarece angajat, ci unul de top… la remuneratie), calator prin tari indepartate si autor de carti platite inainte de a fi scrise (asta pentru a ne lamuri ca toate cogitatiile bijuiste ale marelui artist sunt scrise cu ochii la lume si mana pe portofel), prieten la toarta cu “intelectualii lui Basescu” (e facil sa folosesti eticheta de mult asezata pe chipul “dreptei” elitiste romanesti), sforar prin tari straine (cum ar fi S.U.A: ask Tismaneanu why), dar, una peste alta, omul care pe oriunde trece lasa in loc o gaura financiara de proportii, cheltuieli si risipa financiara. Bineinteles, toate in buzunarele celor care cred in bijulica.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.