Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Gunoieri, vă ordon, treceţi Mediterana!

Gunoieri, vă ordon, treceţi Mediterana!

România e plină de gunoaie. Nici măcar Prigoană, oricâţi bani ar încasa, nu le poate colecta pe toate. Sunt gunoaie şi gunoaie. Cele mai infecte sunt alea care, fie debitul apei cât de mare, ies la suprafaţă ca PET-urile. Presa românească are şi ea, evident, gunoaiele ei umane. Unul dintre cele mai pestilenţiale se numeşte Ioan T. Morar, zis şi Biju, un saltimbanc ridicol cu pretenţii abuzive de scriitor. În fapt, un biet agramat puhav, negru-n cerul gurii cu duşmanii declaraţi şi pupător plin de duioşie în cur al dregătorilor care-i pot face viaţa mai liniştit/prosperă.

Libidinosul, parte a echipei care i-a vândut de câteva ori în viaţă aceeaşi revistă Academia Caţavencu lui SOV, dar de departe cel mai lipsit de talent membru al ei (parcă şi Grigore Cartianu arată a literat pe lângă el), s-a remarcat, în democraţie, dincolo de faptul că l-a imitat la tv pe Nicolae Ceauşescu, prin două fixaţii publice: atacarea descreierată a fostului consulul de la Marsilia, Gabriel G. Stănescu (nici el vreo lumină, fie vorba între noi), şi glorificarea deşănţată a lui Traian Băsescu (în paralel cu atacarea furibundă a oricărui opozant al acestuia). Două linii de acţiune, un singur scop: să fie nominalizat pentru ocuparea funcţiei de consul al României la Marsilia. Ceea ce a şi obţinut, fiindcă slugile trebuie, din când în când, furajate şi mângâiate pe ţeastă, cu nu ştii niciodată, ca tiran în exerciţiu, când te loveşte pixelul albastru şi ai nevoie de lătrători pe sticlă şi de mâzgălitori pe Internet.

Evident că reziduul menajer, parcă mai fâşneţ ca niciodată după recenta cura de cianură business class din Noua Zeelandă, se dă lovit în aripă. Între altele, pentru că, ca toate uneltele băsesciene, musteşte de tupeu ca WC-ul public de chiştoace.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

59 thoughts on “Gunoieri, vă ordon, treceţi Mediterana!

  1. 100% de acord. Ioan Tî Morar este un rebut ordinar, lefegiu cu acte in regula dupa cum arata ultimele evenimente.
    Cel mai gretos atac a fost cel din perioada pixelului albastru cand urla ca din gura de sarpe ca filmuletul este un trucaj, ignorand orice logica sau bun simt.
    Dar sa nu ne suparam foarte tare pe el…cred ca are de ispasit o pedeapsa crunta avand in vedere la ce trebuie sa se holbeze-n oglinda…

  2. Domnule Ciutacu,

    1. Articolul publicat este corect, insa, astazi este “Ziua Internationala a Solidaritatii Jurnalistilor”… asa ca trebuia sa mai asteptati o zi, poate iesea ceva si mai si!

    2. Poate ca il suspectati de unele lipsuri pe cel numit, insa, astazi este “Ziua Internationala a Alfabetizarii”. Poate daca mai asteptati pana maine, mai crestea inca putin gradul de alfabetizare.

    3. Cu totii ne dorim mai mult de la viata, insa, astazi este “Ziua petrolistului” si nu puteti sa chemati sindicalistii Petrom sa foreze in curte la Dumneavoastra. Daca mai asteptati o zi, poate veneau sa va foreze in fata blocului si, cine stie, poate ca va permiteati luxul sa va doara la cozoroace de solii “marieisale”.

    4. Afara ploua! Daca mai asteptati o zi, poate incepea sa fie vara ca iarna….

  3. Referintele profesionale care il califica pentru postul de diplomat sunt “realizările şi faptul că sunt absolvent de limba franceză”?…mai bine tacea.
    Pe de alta parte, daca ar fi stiut arta de a tacea atunci cand e cazul, nu am fi avut atatea argumente pentru a ne exprima dezgustul fata de acest personaj.

    PS “Între altele, pentru că, asemeni tuturor uneltelor băsesciene, musteşte de tupeu ca WC-ul public de chiştoace” parca ar suna mai bine, desi, in contextul dat, parca nici cacofonia nu e nelalocul ei.

  4. Ce mai conteaza ca ne mai facem de cacat cu inca unul trimis unde nu-i e locul? El e si omul potrivit in a ne(se)face de “caca”,doar a pupat cu atata sarg popoul “imparatesc”,nu? Hei,francezilor,vaccinati-va tata, pupincurita se ia cateodata!

  5. Vulturul nu prinde muste, dar de data asta, parca as intelege, desi “preferatul” meu ramane Patrasconiu.
    P.S. S.O.S ! Alaturare nefericita in ultima fraza… 😉

  6. Pe cat punem pariu ca peste ani, dupa debarcarea tiranului,va fi victima, dizident, cu domiciliu fortat en etranger si va striga, prin toti porii,”La Roumanie, notre chere patrie!!!””
    Si, normal, va fi bun prieten si cu viitorul dizident Valeriu Stoica.

  7. Off topic , daca imi permiti Victor : Am vazut ce e fericit e Oprea ca intrat in comisia aia de rahat !!!
    Daca lumea ar sti ce gunoi de om este OPREA asta … Il cunosc inca pe cand lucram la Ministerul Apararii …
    E o curva nenorocita !!!… Numai cand te uiti la fata lui : eo rautate . DFaca ar putea ar musca !!! E ca un caine turbat !!!
    Il cunosc si stiu destule despre el !
    Repet : E un gunoi !!!

  8. Ei, sunteţi voi invidioşi, tu şi Mircea… :))
    Acum serios vorbind: toate gunoaiele adunate în jurul lui Băsescu obţin posturi care, într-o societate normală, nici măcar în vise nu puteau să le apară ăstora. Oare de câte ori oi fi scris asta până acum?
    Auzi, “scriitor”!…

  9. Ti-am zis eu ca o sa faci riduri atacand PreaDeontologii! O sa-si doneze ”salarul”.
    Stii de ce isi va dona baiatu’ salariul de consul? E multa spaga de adunat de la rromii/tiganii din Franta! E multe de facut in cardasie cu ICR! He-he! Si va mai avea in ograda si oaspetii videni de Cannes. Gunoi? Nu, gunoiu-i bun, îngrașă pământul dă bio-gaze … Ăsta-i deșeu toxic! Ai nevoie de cheltuială ca să scapi de el.

  10. Ei, la naiba, la felul cum ne percep europenii, actorasu’- scriitoras- pispirel- penibil- pupincurist, pare taman bun! Marsilia ziceti?! Marsilia sa fie!
    Si apropo de prigoana, baiatu’ asta e-n toate ale lui?! Nu stiu, da’ are niste idei de te doare mintea! Sigur, asta cu impozitarea centuristelor e mic copil pe langa aia cu profesorii din pakistan si india care ar urma sa le predea copiilor nostri la scoala dupa ce muritorii nostri de foame profesori s-or muta cu totii la cules de capsuni! Totusi, pe langa agresivitatea ce-i iese prin toti porii, prostul gust, tupeul si mitocania afisate cu nonsalanta de cand e favorit al curtii portocalii, de departe la capitolul idei pentru propasirea tarii e tata-lor!

  11. Nu pripep mai nimica!!! Si asta pentru ca, desi ma straduiesc, nu reusesc sa fac diferenta dintre nesimtire si tupeu, prostie si infatuare!! Din ce in ce mai multe se invalmasesc in mintea mea. La nivel macro, sa zicem, idiotii avanseaza aberant de nejustificat, la nivel micro, tot astia-s primii. Badea are dreptate: drept la dracu ne ducem si ala-i fericit!:(

  12. Am vrut sa plec la munca in Franta dar daca pleaca ala renunt.Sapai frate Victore ala nu-i wwc ii buda in toata regula pentru ca wwc-ul are si el demnitatea lui

  13. Eu nu inteleg ce te agiti, de aia esti respectat si vizitat ca jurnalist, pentru ca esti opusul lui Morar.
    Acum sa te miri ca “postacii” si “cantatorii” isi primesc plata nu crezi ca e putin cam copilaresc?
    Regimului actual ii e greu sa plateasca niste datorii dar o face bagand o tara intreaga in mormant.
    Sper ca nu il invidiezi pe deontolog. Pentru ca daca ai facut asta nu esti cu nimic mai presus decat el si inseamna ca te astepti la recompense materiale pentru ce scrii.
    Iar asta… e cam… inseamna ca “blogarasii” sunt niste naivi, ar trebui sa cer si eu bani pentru ca nu il suport pe Basescu si gasca?

  14. Cum bine zici nici consulul actual nu este vreun competent, dar cu T Morar vai de capul meu, sper sa nu am nevoie de vreun act (apartin de consulatul de la Marsilia ).
    Promit ca dupa ce va fi numit o sa sun la consulat sa cer o intrevedere cu el, in franceza…

  15. Scuze pt off, dar, in sfarsit aflam ca iubeste si marinaru’ pe cineva in tara asta! Ma temeam ca nu-i capabil de sentimente calde dar m-am linistit: ii iubeste pe tigani! Ailalti poa’ sa plece in ale patru vanturi, profesori, medici, politisti, armata, tineri, pensionari, copii, la dracu’ cu toti pretentiosii astia care vor salarii ori scutece, tiganii sa traiasca, ei dau taxe la buget, ei sunt un exemplu de civilizatie si cultura atat in tara cat si-n europa, ei muncesc in tara asta de se rup, ei sunt singurii care merita sa fie iubiti si pretuiti pentru ca sunt un exemplu si-o mandrie nationala! Pai zi asa, sefu’, sa stim si noi, dracu’, pe ce picior dansam! Auzi, le-a transmis ca-i iubeste! Soldatilor din irak parca nu le-a zis vorba asta si nici copiilor de 1 iunie ori femeilor de 8 martie, ori poporului intreg la anul nou! Fir-am sa fim de ras, ca asta suntem!

  16. frumos ….felatia prezidentiala trimisa cu o scopul de a imbogati cultural si a ne reprezenta cu cinste….biju se arata ca o curva virgina care a decoperit ca nu era in pozitia ‘umeri craci’ a Jucatorului.monstrele de tupeu jegos nu contenesc sa apara

  17. Acest om face parte dintr-o specie aparte:lipsit de talent,lipsit de onoare,ce mai un adevarat deontolog care respira interes pecuniar prin fiecare celula a fiintei lui.trebuie sa ai stomac de bou sa practici ceea ce face acest individ.

  18. ce vreau sa va spun n-are legatura directa cu “graseistul”de care tot vorbiti;nu directa,are legatura cu absurdul pe care-l traim.sunt medic pneumolog o grasa de bugetara recent ajustata cu 25%.bolnavii de tuberculoza,boala contagioasa,sunt tratati pe programe nationale de sanatate fiind tratati indiferent daca sunt asigurati sau nu.casa de sanatate olt obliga acesti bolnavi sa plateasca contributia la asigurari de sanatate pe sase luni si abia dupa aceea elibereaza adeverintele necesare.inutil sa va mai spun ca nu au de unde.bolnavii sunt internati,diagnosticati si nu pot fi tratati.pleaca in colectivitate fiind intens contagiosi.se produce un act de o mare gravitate.sper sa ma ajutati.cu multumiri.

  19. Îmi place această ciomăgeală(scuze pentru exprimare)pe care jurnalistul i-o aplică….surogatului(care,însă,îsi vede bine merci de binefacerile aduse de pupăturile sale).

  20. 😀 cu toata supararea, ceva ne ramane! dixtractiunea!!! pampalaul si-a luat-o rau de tot!! cum sa fii asa de prost incat sa nu tii minte macar ce-ai combatut?!! :)))

  21. Pai si ne mai miram ca o ducem greu, cand in jurul nostru sunt atatea “gunoaie”, care, din nefericire, ne influenteaza viata ?

  22. Gunoaie penibile care ne fura banii. Ei au impresia ca sunt conducatori de tara, defapt sunt doar talhari!

  23. cele mai multe gunoaie s-au adunat in jurul crucisatorului. Unele s-au fosilizat si stau lipite de el. De se vor desprinde se duc la fundul apei sper. boculete bidonel o sa se desprinda in curand si el si se inece in voma-i spumoasa.

  24. Nici Lucian Blaga nu avea studii de specialitate.
    Ati vazut cu cine se compara Biju?

  25. s-a suparat ca l-a numit Tariceanu pe Gabriel Stanescu acum cativa ani, cum zice Gandul?
    sunt multi astfel de asa-zisi intelectuali-borhot-tescovina-zaibar,prezenti si prezentati pe post de degustatoriinkur ai puterii!o carpa de om.o efemera numire dupa ce a aruncat cu laturi in pnl si Tariceanu(nu ca l-as iubi pe Tariceanu sau pnl),dar perioada betivului a dat nastere la o intreaga pleiada de pupincuristi de joasa spetza!ce caracter infect are omul asta, ce sa mai zic de o parte din Divertisi.scarba,scarba,scarba…bine ca se duce d.racului !”comentariile sunt inchise”

  26. În România pretins capitalistă asistăm la nașterea omului pierdut în spațiu. A omului care nu mai are repere și nici modele. Și nici voința de a reveni din nou în normalitate. Nici măcar în viitorul imediat. Un om care trăiește haotic, la întâmplare, fără demnitate și impunere de respect. Incapacitatea de rezistență la umilire și expunerea la ridicol până la cote penibile exprimă o realitate cu care din nefericire suntem nevoiți să conviețuim.
    Multumim d-le Morar ca ne-ati adus aminte de aceasta realitate…

  27. cand ma gandesc ca in “90 strigam liiceanu presedinte… o fi vreo scuza nestiinta????

  28. Bine, Victore! Merita si nefericitul asta o asa intampinare la revenirea acasa!

  29. asta nu i nici măcar cireaşa de pe tortu marinarului, care pute a frişcă de euri blonde şi trezeşte plăceri suave celor mai libidinoşi lingăi ai “clasei politice” – fiiindcă “această lehamite” de “clasă politică” este şi ea concentricitară (enumăr doar câteva cercuri) în ticăloşie, tagmă a jefuitorilor, trasieşti notorii or ereditari, ligăi slugarnici, lingăi ciocoieşti, lingăii pasionali libidinoşi, slugoii de sine şi de eu fiind undeva la mijlocul terenului şi dând fantezie joncţiunii „simbiotic promiscue” a celorlalte – parte din ei fiind ăia cărora le place să se erijeze în acea fotografie în ceaţă strâmb şi incorect ca întelectualii naţiunii; nu mă miră limbile intelectualilor de ieri şi de azi fărâmiţaţi prin toată „clasa politică” or colateral alipiţi de amorul unor firimiturale stări a inepţiei slugarnice…

    se vede treaba că libidou livresc nu creşte la unii intelectuali ostentativi în exhibiţiunea lor morbidă şi lacom lascivă a slugărniciei decât atunci când mânaţi de un masochism al teribilistului prins „supt vremi” se înclină până la aproape frângerea coloanei cu vertebre fragil sinergetic legate nainte iluminătorului colectiv „clasa politică” făr de teama unei bâtrâneţi prinsă în reumă şi povara faptelor trecute dar cu urme bine rămase spre pilda cea rea…

    astfel că, societate civilă canci, sindicalism silenţium, „clasă politică” aceeaşi în teapă, biserică naţională bogată în cele lumeşti efemere prin părţile ierarhice mai mereu în silenţio stampa la birul, robia şi exilul naţiunii române, societal praf, românitate tot mai sufocată de ieuropa şi femeişti, oameni de afacer ca n totdeauna oameni de afaceri DAR mai ales o intelectualitate plină până la impudoare de „pupeze căcăcioase”… ai, ai, ai ce le ar mai fi spus Petre Ţuţea, lor şi celorlalţi şi ce i ar mai fi mustrat Părintele Cleopa pe nalţii care luxuresc şi imobiliază şi sunt aleşii lu frunzăverde or plăcuţi lui năstase sau convenabili lui tăriceanu…

    noroc că mai avem mulţi „tovi” Mateiaşi intelectuali care fie clandestin, fie prin blogosferă le o mai zic când şi când cu rimă, fireşte

  30. Pe suflet mangaietoare deosebit de exacta si perfect cuprinzatoarea descriere a individului.

    Din pacate, prosti care sa puna botul or sa se gaseasca intotdeauna. Multi.

    Datorita lor, traiesc bine ei si vom muri, foarte probabil tineri si plini de draci, noi.

  31. In tomberonu’ lui prigoana dupa ce si-a refacut culcusul intra si d’alde morar laolalta cu udrea,videanu,creme de la creme, patapievici,hoara care s-a dat la fund dupa ce a luat putina apa pe creierul incins de atata gandire pro funda.Cred ca groapa de gunoi ii acopera si oricat ar fi prigoana regele gunoaielor nu mai are ce face pentru ca este complet depasit de situatie.morar ar trebui sa mai invete romaneste si p’orma sa viseze la o cariera diplomatica,oricum pe cine reprezinta el ca pe mine nu ca de altfel toti acesti papitoi care se incurca in propriile lor actiuni.Poate il unge la Ciresica si pe el,serios,le trebuie la toti un control psihiatric,din cate am vazut le recomand.

  32. Chiar daca stiu ca imi asum riscul sa nu imi mai aprobati nici un comentariu aici si sa ma stergeti si din lista de prieteni de pe Facebook, pentru ca ati scris despre Prigoana, doresc sa spun ce parere am eu despre el.
    PAREREA MEA ESTE CA PRIGOANA ESTE UN GUNOI din toate punctele de vededre, ca om, ca politician si ca patron.
    Ca patron, de frica sa nu saraceasca, desi stie toata lumea ca este un om bogat, a dat afara jumatate din angajatii din firmele lui, oamenii cu probleme mari financiare si cu probleme grave de sanatate. Nu a contat nimic pentru el. De la un care are un handicap fuzic ma asteptam la mai multa intelegere pentru persoanele aflate in suferinta.
    Isi jigneste angajatii si ii terorizeaza.
    Ca politician are doar propuneri idioate si cel mai important la ultima motiune, A FOLOSIT IN LOC DE BILA ALBA UN MEDICAMENT ca sa induca in eroare pe cei din sala si pe cei care priveau la televizor votul.
    Imi doresc sa ajunga sa ajunga si el intr-o situatie disperata, sa se roage si el cu cerul si pamantul de cineva si sa primeasca EXACT CE A DAT EL ALTORA.
    Stiu ca sunteti prieten cu Prigona dar va asigur ca asta nu poate sa schimbe deosebitul respect si aprecierea pe care o am pentru dumneavoastra.

  33. @Theodora: sunteti libera sa credeti orice despre Prigoana si s-o scrieti, dar nu despre el e vorba aici

  34. Draga Victore,
    Apropos de expresia folosita de tine aseara “iti mananca zaharul din ceai”, originalul constantean este “iti fura zaharul din ceai”:-))
    O zi buna – excelent articol , insa “porcului de rasa, de nimic nu-i pasa”.

  35. Suntem plini de nevoi!Sincer,n-as avea nevoie de inca un morar,fie el chiar(ori tocmai de-aia)la Marsilia.Ma gandesc serios ca pe 25 septembrie,sa facem asa o curatenie generala…nu de alta ,doar asa sa ne simtem si noi bine.

  36. Aveti dreptate domnule Ciutacu, articolul dumneavoatra nu era despre Prigoana.
    Trebuie sa ma controlez mai bine, sa gandesc pozitiv si sa ma preocupe in primul rand viitorul.
    Imi fac rau singura daca raman blocata trecut si in ura.
    Despre un alt pupinbasist, Vladimir Tismaneanu, un insistent pupator de „puci” prezidential, foarte bine platit din bani publici, am scris si eu aici
    http://theodora0303.wordpress.com/2010/09/03/sa-scufundam-impreuna-incrucisatorul/
    si aici
    http://theodora0303.wordpress.com/2010/08/06/un-raspuns-pentru-domnul-volodea-tismaneanu/
    Nu cred ca este nevoie sa va mai spun cate injuraturi am primit pentru cele doua articole, pentru ca sunt sigura ca va puteti imagina. 🙂
    Imi cer scuze pentru primul comentariu.
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  37. E interesant de spus si despre implicarea lu’ biju asta in treaba cu Rosia Montana ,de relatiile lui cu RMGC si de cine i-a trimis frumusel fiul in America la studii. Am uitat, cum il proslavea pe ceausescu cand lucra la Viata Studenteasca.

  38. Limbricul asta de Morar se compara cu omul de geniu care a fost Blaga….cat tupeu trebuie sa ai?Are asta fatza de consul??Poti sa-l imbraci cu cel mai scump costum Armani ,ca tot fatza de bucatar de popota are.Parca si bucatarul Antonio de la Danutz srl pare mai ,,consul” decat latraul asta utc-ist!Se vede ca omul ,,musteste”nu numai de tupeu ..dar si de smecherii…tot ca WC-ul ..de hartii.La asa consul…asa tzara!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.