Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Nici un tiran nu-i veşnic ca vântul

Nici un tiran nu-i veşnic ca vântul

Poporul suveran poate să răsufle mulţumit. Mogulul eolian a fost umflat. Dar nu pentru devalizarea FNI, cum îşi închipuie naivii care râgâie a mici şi satisfacţie în fotoliile matlasate, fiindcă aprigele autorităţi ale statului n-au fost în stare să-l găsească acolo vinovat pe bază de semnături. Sorin Ovidiu Vântu, un tip mult prea deştept ca să-şi lase urmele ca limaxul prin hârtii care ar putea încăpea pe mâinile procurorilor, e arătat la tv, în direct, în faţa Parchetului, suindu-se olog în maşină, pentru complicitate financiară şi penală cu fugarul Nicolae Popa. A cărui extrădare a fost anunţată în avans, conform obişnuinţei regimului, de Dan Andronic. Care văd că tot n-are  strângeri de inimă pentru anii petrecuţi alături de părintele FNI.

Procurorii vor cere arestarea lui SOV. Pentru că, aşa cum scrie în Codul Penal, ar reprezenta un pericol pentru siguranţa şi ordinea publică. Marea fractură de logică – pentru cine mai are timp, chef şi, mai ales, minte să se aplece asupra detaliilor – apare în momentul în care te întrebi de ce a devenit azi-noapte patronul Realităţii periculos pentru lumea înconjurătoare. Popa a fugit din ţară, cu sau fără sprijinul lui Vântu, acum vreo 10 ani. Dacă mogulul care a vrut să fure Poşta l-a alimentat cu bani prin viramente bancare în toată perioada asta, BNR a pus de când hăul la dispoziţia serviciilor de informaţii şi a procuraturii extrasele şi ordinele de plată. Nu cred că o persoană sănătoasă la cap îşi poate închipui că marele exponent al răului s-a apucat să ofere muniţie duşmanilor taman de când a devenit ţintă vie.

Şeful regimului cătuşelor, care de şase ani conduce prin teroare o ţară pe care a băgat-o în cea mai cruntă gaură economică postbelică, e incapabil să priceapă un lucru elementar: arestările nu ţin de foame, iar cătuşele nu plătesc facturi. Şi nici să citească orice banală broşură de istorie disponibilă la chioşcurile de ziare de pe Bulevardul Geniului, la pagina de bilanţ, unde scrie, negru pe alb, cu exemple concrete, că nici un tiran nu e veşnic ca marea. Sau, mă rog, ca vântul…

UPDATE: Dan Andronic tocmai m-a sunat să-mi spună că a lucrat mai puţin de un an cu şi pentru SOV. Şi că a aflat din întâmplare informaţia privind extrădarea.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

152 thoughts on “Nici un tiran nu-i veşnic ca vântul

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.