Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Blejnăria

Blejnăria

Motto: “Nu s-a pişat pe mine, s-a pişat pe el! I se scurge în pantofi! (Blejnar despre Vlădescu)

Odată pus în capu’ trebii, Blejnar, care-n ciuda aparenţelor şi a jocului actoricesc remarcabil, nu-i deloc prost, a ajuns semizeu. Om al sistemului, promovat politic din interior după ani de practică, a ştiut să regleze repede pârghiile şi (măcar) să mimeze infailibilitatea. Puterea lui a fost reală. Intensitatea ei era cu adevărat covârşitoare.  Pentru că de o simplă decizie a lui depindea dacă tu, contribuabilul, mori sau mai trăieşti. D-aia stenogramele date publicităţii (care-i supără, mai nou, al dracu’ de tare pe foştii beneficiari băsişti ai transcrierilor de convorbiri telefonice uselistice, din presă şi din mediul de afaceri) în dosarul de spălare de bani în care este inculpat fostul şef al Fiscului relevă o mulţime de solicitanţi de favoruri şi un singur paşă care emite indulgenţe. D-aia stăteau ghiocel în faţa lui parlamentari din tot spectrul politic, şefi de instituţii şi agenţii guvernamentale, agenţi de influenţă vopsiţi în ziarişti şi cine Dumnezeu s-o mai fi milogit de aparent rocambolescul personaj decupat parcă din filmele de divertisment pentru copii. (integral, aici)

UPDATE: O lungă perioadă, am privit oarecum amuzat încercările unui decrepit, Horia Tabacu pre numele său mirenesc, de a demoniza seară de seară Sinteza zilei. După ce i-a supt ciorapii lui Marius Locic şi a jucat un soi de rol de fată-n casă, doar Dan Andronic, din motive de el ştiute, i-ar ţine cuşca de maidanez scăpătat pe lângă poartă. E treaba lor, să se spele pe cap reciproc, dar când balotează căcat pe seama mea uit de amuzament. Concret, ticălosul a insinuat securistic că aş avea teren la Sinaia şi aş avea interesul ca statul să-mi construiască o pârtie pe el. Pentru neliniştea băsiştilor, puşi să-mi găsească musai ceva până-n alegeri, tragedia (inclusiv a mea) e că în toată istoria cadastrală a României nu vor găsi un metru pătrat de teren care să-mi aparţină ori să fi trecut pe la mine. Aşa că marş, potaie bătrână!

 

Comentarii

comentarii

Similar Posts

12 thoughts on “Blejnăria

  1. Orb la orb nu-si scoate ochii, nu … parca asa era situatia pana acum jumatate de an, cand puterea si opozitia (indiferent care) se atacau cu tot felul de fumigene, mai mult de forma.
    Uite ca din toata mizeria ultimelor luni ne-am ales si noi, contribuabilii de la talpa tarii, cu ceva bun: acum partile beligerante se ataca pe bune, serios, cu artilerie grea, isi imprastie creierii pe pereti si nemerniciile in massmedia.
    Avem si noi, muritorii, ocazia de a afla ce le poate cu adevarat pielea, si unora si altora, iar odata intrati in circul asta, politicienii trebuie sa mearga pana la capat. Si mai este mai bine de un an pana la finalizarea campaniei pentru prezidentiale, timp in care or sa tot iasa la iveala diverse matrapaslacuri ale celor care populeaza scena politicii dambovitene.

    Trist este ca toti sunt o apa si-un pamant, si chiar daca ajungem sa le stim adevarata fata, tot nu ai de ales si trebuie sa votezi fie cu unii fie cu ceilalti.

  2. Rotofeiul cu mutra de papitoi,este numai o rotita din angrenajul infernal al regimului basist.Trebuie dinamitat si aruncat in aer TOT REGIMUL asta criminal al lui Basescu!
    Basescu e Seful Cupolei,al Comisiei,cred ca si mafiotii din N’Dragetta s-ar speria de amploarea caracatitei lui Marinake !

  3. Blejnar blejnărea fraierii încă de pe când era elev, adică pe turcii T.I.R.-işti care opreau la staţia de benzină din Săvârşin unde Sorinel îşi făcea veacul şi se oferea să le schimbe valută iar turcaleţii plecau şmenuiţi şi fericiţi.

  4. Buna seara Victor, ma uitam la stiri acum cateva zile, vad stenograma discutiei dintre judecatorul Dragomir si Blejnar , sincer stiu cat de putred e sistemul judiciar dar fiind direct implicat m-am ingalbenit .
    Ma judec de 4 ani si am o sentinta de 5 ani cu executare pt o infractiune inventata de diicot singura speranta era inalta curte , ma gandeam ca-i ultima reduta cat de cat independenta inamovibila si tot tacamu si ce sa vezi presedintele completului care judeca speta mea e judecatorul Dragomir . Este posibil sa judece impartial sa dea o decizie corecta si dreapta in baza dovezilor sau este doar un cal cu manere …….
    Nu pot descrie ce simt ce melanj de frustrare , ura ,furie , durere si deznadejde ma incearca . Efectiv cum mi-au zis si in timpul anchetei sunt victima colaterala dar nu ma pot impaca cu gandul ca-mi fura 5 ani si copilului meu si familiei si nu pot face nic ….
    Acum pricep cu adevarat cum se nasc monstrii din somnul ratiunii si al constiintei adaug eu .

  5. Încuiat și limitat să fi să nu vezi că țărișoara asta e blejnăria lui Băsescu. O blejnărie cu sucursale, care suge tot ce prinde și pupă tot ce i se dă.

  6. Victoree ! (icnet a la Stefan Mihailescu-Braila)
    De o luna, de la episodul cu unguentu’ lu’ MRU
    ai trairi crestinesti (cum remarca si d-l Bejan,
    apropo de “pronia cereasca”).
    Stii mai multe, s-o apropia apocalipsu’ si-i
    ia dracu’ pe toti indiferent de culoare ? 😀

    Ce e interesant, e ca, dupa episodul “nasul din
    suflet”, a doua zi (cam ca in scenariul ala cu
    vamesii saltati cu elicoptere si autobuze obosite)
    apare subiectul “nasul (mai mic) din tren”, care
    pare sa ingroape subiectul initial pe sistemul:
    “Daca nu putem face ‘cu bolta’ peste vulg,
    macar sa ingropam mizeria de-o facuram in
    derizoriu, ca merge si-asa !”.

    Nu stiu de ce, dar de cind cu cintecul ala, “blejnaria”,
    am asimilat-o ideii de “la brutarie”, si nu sistemului.

  7. Pt Mircea Badea, Clamart (SC Clamart firma lui Dorin Cocos) este o localitate in sudul Parisului, pe directia de tren Versailles (a 2a statie). O avea vreo legatura.

  8. Ma uitam aseara pe tv si vedeam cum unii faceau misto de actiunea spaga la nasu. Ba fratilor toata tara e organizata pe gasti si sa fura marunt, cu metoda, organizat, cu ramificatii in sus care creaza obligatii de colectare, targhet cum s-ar zice in era moderna. Asa ca nu duceti in derizoriu orice incercare de corectie. Niciodata, dar absolut niciodata proportiile faradelegilor legate de bani nu au fost atat de mari. Destructurarea acestor retele va dura, este bagata frica in aceste sisteme incat cine misca in front e ras, fiecare se unge bine pe degete inainte de a pune mierea in borcanul sistemului. Justitia e si ea la loc de cinste iar daca apare vreun procuror mai zelos e ejectat din sistem sau e … promovat. Baseala, inclusiv in presa e o meserie rentabila. Morar si Luluta trebuie linsati in piata publica. Poate miscarea cu trimiterea Lulutei la Bruxelles nu e lipsita de inteligenta. Vom scapa vreodata cu adevarat?

  9. ,,Agenţi de influenţă, vopsiţi în ziarişti…”!Frumos, dar unii, ziarişti nevopsiţi, consideră un privilegiu faptul că au ,,obținut un interviu cu Blejnar, în care acesta din urmă admite că e numit politic și că a numit în vămi oameni pe criterii exclusiv politice, ba chiar că nu a găsit nici o ilegalitate, din punct de vedere fiscal, la Antena 3″(Prisacariu – blog de kamikaze). De ce nu-l întreabă pe Blejnar de ce a furat, a făcut trafic de influenţă, a ameninţat, a şantajat, etc? Cine nu-l lasă să lucreze în privat? Poate nu e un profesionist(eu ştiu, nu e…)!Sau poate îi este teama! De cine? De Mihai Gâdea, Victor Ciutacu şi Mircea Badea! Oare, unii, chiar sunt orbi, nu vad ce se întâmpla în lume în care trăim? Nu vad jaful pe care l-au făcut băcut băsiştii şi la care noi am fost spectatori, e drept, fara bilet?

  10. Salut,
    nu vreau sa comentez la articol dar vroiam sa-ti spun ca de azi, google chrome vede site-ul tau ca avand mall-ware si recomanda sa nu intri pe site, sau daca o faci, o faci pe riscul tau. (in internet explorer nu da eroara asta, n-am incercat in firefox)
    Deci e posibil ca cineva sa-ti fi bagat ceva bete in roate…
    vezi un pic despre ce e vorba.

  11. Si Mozilla spuen la fel (noroc cu Explorer-u’, ca e mai permisiv). Or fi luate de basisti ?! Or fi aia de la “cacareaza”, sau aia cu nume de font ?! Ca baseasc-a mica nu cred sa se priceapa la d-astea informatice, d-astea si cu vocale…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.