Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Ghiulul de alamă s-a înverzit în direct

Ghiulul de alamă s-a înverzit în direct

Au fost pe punctul de a da România pe mâna unui robot de bucătărie (Zoe Petre)

Aseară a fost un măcel (dez)organizat. Orice om întreg la minte admite asta. S-a scris cam tot ce se putea scrie pe tema asta. Și s-a vorbit. Cum o să se petreacă și deseară. Pentru că Iohannis și Ponta sunt acum ca-n bancul cu iepurașul și ursul. Neamțului pare că a început să-i placă să și-o fure. Sau e atât de disperat, încât încearcă să producă o minune. Dacă mă-ntrebați pe mine, meciul este jucat. Tragedia e că unii și-au putut închipui că un personaj gol, calp, vanitos, fără pic de substanță sau aplecare spre meseria asta poate ajunge președinte. Au încercat să ne vândă un ghiul de alamă, care s-a înverzit instantaneu, nu la prima intersecție, pe post de bijuterie de colecție. Numai că și-au întors singuri portofelul.

P.S. De dragul atmosferei de mare meci, aștept astăzi comentarii și impresii pe marginea confruntării de labeunu. Măcar aici să pară finala echilibrată

Comentarii

comentarii

Similar Posts

73 thoughts on “Ghiulul de alamă s-a înverzit în direct

  1. Eu cred ca intrebarea asta de final nu l-a lasat sa se concentreze in timpul dezbaterii. Si mai cred ca si-a dat seama de ce i-a raspuns Ponta,la mult timp dupa ce a u iesit din direct. Astept cu interes, de dragul stiintei, intalnirea de diseara. Sunt curioasa ce atitudine vor adopta cei doi. 🙂

  2. @victor

    a zis Ciocazanu ca aseara a catigat Iohannis, pentru ca tot ce zicea el inspira incredere pe cand Ponta era mincinos si mai avea si fituici.

  3. @florin: din respect pentru tine las citatul din idiotul ala sinistru aici. da’ te rog sa nu se mai repete 🙂

  4. D-le Ciutacu, v-am spus acum câteva zile că dacă este lăsat să vorbească Iohannis, rtomânii o să vadă împăratul gol. Știam ce spun, pentru că îl cunosc. Nu poate lua decizii rapid, nu ” are digestia” bună la o frază spusă de altul. Nu are umor. Nu are prezență de spirit. Nu are cunoștințe de cultură generală. Face doar lucruri repetitive, care îi crează confortul lucrului cunoscut. Nu are creativitate.Când o viață întreagă ai stat între elevi care te ascultă, indiferent ce spui și nu te contrazic niciodată, sau ai fost o vreme primar, vreme în care secretara nu-ți iese din cuvînt, atunci te simți frustrat că nu te ascultă cineva cu sfințenie.
    Ci privire la reuniunea de la B1 Tv: o să fie două monologuri, pentru că ăasta este singurul format care îi permite lui Iohannis să recite. Mădălina Pușcalău o să-și țuguie vocea la Ponta și o să-l întrerupă de fiecare dată, ca să-i fragmenteze discursul. Vom vedea.

  5. @victor Te asigur.

    Acum astept emisiunea de la B1 sa vedem daca nu cumva Iohannis a prins ieri o zi mai slaba sau Ponta si-a dorit mai mult victoria.

  6. pai domnul Johanis pe 3 Noiembrie cind a fost intrebat de o ziarista dupa conferinta de presa pe care a avut-o, ce-i doreste domnului presedinte de ziua lui a raspuns ,,o sa ma gindesc pina miine”,si atunci ce pretentii sa mai avem de la acest domn care nu are raspuns la o intrebare banala si are nevoie de timp de gindire.

  7. Ca om care am fost antrenat la propriu de un partid despre cum se duce o batalie politica, va dau in scris ca meciul este transat.Exact cum ati zis aseara; baetii a jucat bine dar scarbile ailalte a vrut mai mult Victoria. ca sa joci trebuie sa participi, dar ca sa castigi trebuie sa si joci si sa VREI SA CASTIGI. Unul si vrea si poate, celalalt doar vrea, da nu s-a antrenat deloc.
    Aseara a fost sange pe pereti, l-a incoltit Ponta de n ori si KJ nu numai ca nu increrca ceva, dar nici macar nu se apara. In lumea crocodililor politici de azi, aici si in afara, KJ ar fi luat pe sus, consumat si ejectat fara nicio jena. Intre un om gaunos si un crocodile o sa prefer crocodilul. Nu de alta, dar este singurul care pare momentan sa tina piept in lupta politica. Noua ca popor nu ne plac arhanghelii si sfintii, ne cam plac astia mai indracitii,; sfintii sunt plictistori si periculosi, se cred deasupra tuturor.
    Asta-seara un nou prilej de sange pe pereti. pERSONAL CRED CA pONTA VA ATACA DIN PRIMUL MINUT. In fieful adversarului va da la jugulara pentru ca nu mai are vreo inhibitie si va vrea sa-l arate propriilor suporteri pe KJ in toata splendoarea. stima.

  8. N-am mai scris de mult aici. De pe vremea cand ma uitam la Mircea Badea cu religiozitate (In Gura Presei aparuse tocmai inainte sa plec din Romania si era chiar draguta; si ramasesem asa) si ala te promovase, cand inca Sinteza Zilei avea iz de Paler si voi ceva legitimitate. Si ajunsesem spalat pe creieras de Mircica si credeam ca numai Basescu e groaznic (si e) si ca Voiculescu e nevinovat (ca aia era tema importanta, tata)… In fine, facusem si un clip de campanie anti-Basescu in 2009 (uitand de PSD si de Nastasele de care fusesem ingrozit in Romania in 2004 cand eram student la SNSPA) si uite-asa ma spalasem pe creieras de tot. Mai mult de unu’ singur, cu Romania mea idealizata de peste ocean.
    In fine, nu crezi, ba Victore, ca e idioata toata tema confruntarii din perspectiva “avutului vorbelor la el”? Cand ala prezinta ideile foarte clar, explica de nenumarate ori de ce nu vrea confruntare la o singura televiziune in parte si de ce ar fi corecta o dezbatere cu acces general al media pe teren neutru, zice ce ar face cu economia si cum poate sugera din pozitia de presedinte scaderea TVA-ului la 19% cu masurile aferente pentru acoperirea gaurii create etc.
    Fir-ar al dracu’ m-am extins aiurea. Oricum, ce importanta au mizeriile alea cu “va cereti scuze?” sau cu “deci nu stiti, va spun eu” sau magariile alea cu Lavinia Sandru slugarnica? Nu e si ala un argument pentru dezbatere pe teren neutru?
    Eh, astept comentarii, daca citeste cineva romanul-fluviu pana aici. Inca ma simt nedumerit de unde ideea ca ala nu stie sa vorbeasca sau ca daca alalalt e mai coltos e automat mai bun ca presedinte.

  9. Am o intrebare: Basescu, la cat e el de uns cu toate alifiile, chiar nu stia ce papagal e Werner? Chiar n-a stiut ce scoate la inaintare? Da, am inteles, e primar de succes, e neamt, lucrul bine facut, blablabla, dar aici e Romania, tara caterincii, tara smardoielii, si nu trimiti in ring un pianist (netalentat) sa se smardoiasca cu un pervers de pe Targu Ocna….Parerea mea continua sa fie ca Ponta e mult mai apropiat de Basescu decat arata aparentele, si prevad o reluare a coabitarii mai curand sau mai tarziu dupa alegeri. Daca Baselu chiar ar fi vrut un candidat capabil s-o dea parte in parte cu Ponta nu l-ar fi scos din joc pe Crin.
    Cred ca numai asa se explica inexplicabilul atac la Werner al udristo-basistei Lavinia…Cred ca mecanismul e al dracului de simplu si de pervers…Cu cat deschide gura mai mult Werner, cu atat mai iute fuge pulimea indecisa catre Ponta, care surprize-surpizeeee…. e un pisicut dragalas care din cand in cand face gesturi de marinimie cu Base, gen investire de Kovesi, hai cu UDMR-ul in guvern, samd.

  10. Daca nu reuseste sa fie ales duminica asta presedinte, Klaus Iohannis ramane favorit pentru scrutinul prezidential din 2019.

  11. Sigur nu vine la A3. Doar la posturile basiste. O sa fie producator si asta seara labeunu grijuliu cu timpul si publicitatea? Nici Mircea Badea nu e asa grijuliu….

  12. 1.Non c e due senza tre?Adică,se risca Iohan miine la A3?Nu cred!Așa că ,proverbul italian va fi infirmat de un așa zis neamț.
    2.De o lună de zile băsiștii incearcă să ne convingă că Nasolu e istorie,uitînd ca insuși Băse a spus că vrea să mai joace un rol în politică.
    Deci,nu e vorba de Ponta si de Iohan,e vorba de Băse si de cei din spatele lui Iohan.Dacă pierde Iohan,rolul lui Băsescu va unul secundar,iar cei din spatele lui Iohan vor cam dispărea din politică.Dezbaterea labe1 e divertisment.La a3 sau rtv ar fi altceva.
    Corect?

  13. @radu (din vegas)
    S-ar putea peste cativa ani sa zici despre tine ca in 2014 erai spalat pe creieras… in fine
    aseara asa zisa dezbatere s-a tinut pe terenul lui Iohannis moderata de unu care numai netru si impartial nu e… Ponta l-a facut varza pe Iohannis.Iohannis a avut mingea la fileu de n ori si degeaba a dormit pe el.
    In mare in politica liderii lumii s-au facut remarcati prin vorbe , prin discurs , prin comunicare si in general in viata de zi cu zi e foarte bine sa ai talentul oratoriei ….
    cat despre cunostintele lui Iohannis mi se pare penibil sa fie ales presedinte unu’ care nu stie ca judetul deva nu exista , care nu stie unde sunt cei mai multi romani in diasporta , care nu stie care e pensia minima sau medie , care incurca articole din Constitutia Romaniei ,etc ….

  14. Extrapoland, situatia e cam asa: te prezinti la negocierea unui contract pe cinci ani, cu mainile-n buzunar, fara date, fara adnotari, fara nimic, ci doar cu o idee si cu telefonu’ mobil. Daca asta-i eleganta, seriozitate, bun simt sau lucru bine facut…atunci musai ca s-a-ntors lumea cu curu-n sus. 🙂

  15. radu (din vegas) :

    Spui lucruri de bun-simț și mare parte dintre ele le gândesc și eu. Aș zice că ești mai puțin ”otrăvit” decât noi, cei rămași în țară. Iar ăsta e un lucru bun. Îți doresc însă și, de fapt, ne doresc nouă, românilor, să existe o altfel de societate și aici, la noi. Una în care să te poți, eventual, întoarce. Una din care să nu mai plece tinerii.

    Pe scurt, vreau să-ți răspund la întrebarea din final. Știi de ce contează pentru propaganda pesedistă inducerea ideii că trebuie să vorbești mult și repede, ca să fii bun de președinte? PENTRU CĂ NU CANDIDEAZĂ CRIN ANTONESCU în locul lui Klaus Iohannis! Dacă ar fi candidat el, toată propaganda pesedistă ar fi fost construită altfel; atunci, vorbele lui Crin, alea care îi vin atât de repede pe limbă și care l-ar fi usturat pe Ponta și pe orice țață din stafful lui, sigur-sigur ar fi constituit un lucru de criticat pentru camarila lui Ponta.

  16. ma scuzati ca va intrerup, da’ ultima oara cand m-a interesat subiectul Crin Antonescu se (auto)retrasese din cursa. daca a aparut vreo noutate, astept vesti. daca nu, continuati…

  17. ce-o căuta ponta la labeunu, când de la publicul postului nu poa să scoată mai mult de trei voturi…

  18. viteza de reactie fara a spune prapastii, e singura masuratoare accesibila a numarului de neuroni valizi din creierul cuiva. aia cu cinstea si consecventa e o prostie – ca sa faci pureci in politica trebuie sa nu excelezi in niciuna dintre ele. prostii sunt periculosi oriunde in lume – mai ales in pozitii de forta. exemplu este basescu – un derbedeu agramat. cand nu stii ceva exista moduri de a evita sa fii ridicol – ce parere ar avea profesorul de fizica iohannis daca un alt profesor de fizica i-ar raspunde la intrebarea ‘cum suna legea a doua a termodinamicii ?’ cu ‘sunt sigur ca o sa-mi spuneti dumneavoastra’ ? un interviu pentru un job – a fi presedinte e un job(nu vorbim despre voievozi sau regi) – se pregateste, mai ales ca doctrina de dreapta blameaza angajarile pe alte criterii decat competenta.

  19. Iohanis e prost, prost! Ii arata Ponta procesu verbal ca vorbitoarea de la pnl a retras amendamentul si el o tine langa ca a fost respins de PSD. 🙂

  20. Dacă Ceaușescu Nicolae, pintr-o minune supraviețuia asasinatului ritualic din 1989, fiul Nicușor ar fi fost în viață și era probabil următorul în functia de președinte, ceea ce nu ar fi fost tocmai rău, apropo tot de la Sibiu vedea la fel ca neamțul Iohanis!
    Lui Băsescu, care va supraviețui atât alegerilor cât si finalizării mandatelor sale, cine să-i urmeze în dinastie, Sida?
    Altfel nimic, dar nimic despre ce vor face ca președințe sau administrator de țară. Halal!
    Pentru mine alegerile s-au oprit în turul I;din scârbă,ură sau manipulat de civicii cu simţ nu mai vreau să mai votez. Civismul astora înfocaţi de sângele nevinovat al revoluţionarilor se termină începând cu ziua următoare alegerilor. Sunt disperaţi să-si exercite dreptul, de parcă le ia cineva ștampila din mană, dar dacă e să lupte pentru vreun drept cetățenesc stau băgați sub pat și să se ducă alții domne!

  21. De data asta i s-au servit pe tava intrebarile care il favorizau, nu stiu daca doar eu am impresia asta, dar cred ca Iohannis stia intrebarile ca de data asta a avut raspunsurile la el, spre deosebire de ce a fost ieri la Realitatea.
    Sa inteleg ca merge si la A3 si RTV? daca nu o face da dovada de lasitate crunta pe care oricat de spalati pe creier ar fi votantii lui tot nu ar putea sa o nege.

  22. Prima întâlnire, cea de la Realitatea a fost clar câştigată de Ponta. N-are nici o Johannis, e praf omul. În seara asta a fost dezastru. Nu Johannis, ci proasta de Puşcalău care a stricat totul împiedicând drepturi la replică (avantaj Johannis). Şi în această seară Ponta la bătut pe Johannis la aşa zisa confruntare. Execrabilă mi s-a părut însă Puşcalău. Cum bine aţi spus în acest articol d.le Ciutacu, meciul s-a jucat. După prestaţia jalnică a lui Johannis de la Realitatea … PA.
    Dacă în aceste 2-3 zile nu trimite Băsescu mascaţii să-l salte pe Ponta şi să-l bage în arest preveniv până prin 2020, e clar ; Ponta va fi noul preşedinte al ţării, spre disperarea fără margini a lui Băsescu, care spera cumva să se salveze din rahatul în care este băgat până la gât.

  23. Film artistic:Duelul candidaţilor, Factorul X-1

    Partea I: Capcana mercenarilor de la IRealitatea.

    Când am auzit întrebarea adresată lui Iohannis de către doamna Vâlcov (poreclită Şandru), eu am avut o presimţire. Cînd i s-a adresat lui V. Ponta, aveam deja o certitudine: Capcana mercenarilor care au căpuşat toate marile formaţiuni politice. În rolul mercenarilor: Cosmin Guşă şi Lavinia Vâlcov – Şandru. Spun asta pentru că eu nu o cred pe doamna Vâlcov capabilă de disidenţă faţă de Guşă. Ce-i în Guşă şi-n Căpuşă, aşa cred… Scuze doamna Vâlcov, aşa-i proverbul. La prima întrebare, Căpuşa s-a lipit de jugulara lui Iohannis, la a doua i-o reteza… Nu a mai avut ocazia,Rareş Bogdan a trecut-o pe tuşă, omul nu ştia în ce film joacă. Scuzaţi-l, domnule Guşă. În nemernicia lui…
    În rest, Iohannis mi s-a părut cel puţin neinspirat. Este inadmisibil să-l laşi pe contracandidat să-i dea extemporal: câte secţii de votare sunt în…? câţi români sunt în…? care articol din Constituţie prevede că…? cât este pensia minimă? Ce-i asta, bre? Candidau la vreo funcţie în BEC,Curtea Constituţională sau Casa de pensii? Eu, ca telespectator, m-am simţit insultat.Nu înţeleg cum nu a realizat K. Iohannis. La acuzele prezidenţiabilului Ponta cum că oamenii din jurul lui Iohannis au tăiat pensii şi salarii, acesta nu a avut replică adevărată. Cum să uiţi, bre, că şi K.Hunor sau G. Oprea au tăiat salarii şi pensii? Dar MONICA IACOB RIDZI? Membră USL-ul de rit nou…
    La un moment dat, V. Ponta scoate un ziar ACL în care soţia acestuia era acuzată de ceva şi-i solicită lui Iohannis să-i ceară scuze acesteia. Iohannis replică bine iniţial, spunând că nu a acuzat el, dar, la rândul lui a fost acuzat de trafic de copii. Ponta spune fără să clipească: Nu eu v-am acuzat. Şi Iohannis nu este în stare să spună că NICI EL NU A SCRIS ÎN ZIARUL ACL. Era greu? Civilizat, şi-a cerut scuze, dar nu era cazul.
    La finalul emisiunii, Rareş Bogdan l-a invitat pe V. Ponta să rămână în studiu pentru comentarii… Probabil i se suflase în cască în ce film joacă. Dacă V. Ponta rămânea, era vişina de pe tort…

    Concluzie: Iohanis nu ma convins. Deşi nu mă interesează ca preşedintele să ştie câţi români sunt în nu ştiu ce ţară sau ce articol din Constituţie prevede orice, consider că spontaneitatea trebuie să facă parte din fişa postului de preşedinte. Cu Merkel sau Obama te întâlneşti o dată într-un mandat, dacă nu eşti spontan ai pierdut.

    Nici V. Ponta nu m-a convins. Mi s-a părut arogant peste medie. Şi mai este ceva, degeaba eşti stăpân pe situaţie şi spontan cu Iohannis dacă nu-ţi reuşeşte cu Barroso sau Gordon.

    Partea a II-A: Ultimul cartuş.

    B1, alt format, surpriză, bravo! Nu mă aşteptam. Ambii candidaţi au avut un comportament onorabil, în general. Dacă ar fi avut loc doar această confruntare…
    Nu am înţeles strategia lui Victor Ponta: extemporale la foc automat. Sunt importante aparanţele, dar nu suficiente. Nu a ştiut Iohannis zicerea episcopului Hossu, câţi ştiau? Vă dau şi eu o mulţime de citate din ziaristul M. Eminescu şi pun pariu că nu le recunoaşte nimeni.

    Iohannis are o mare problemă: prima impresie contează. Şi prima impresie a făcut-o la Irealitatea mercenarilor. Cu Vântu sau fără Vântu acolo se fac preşedinţi.

    Nu pot lua o decizie pro sau contra unuia, duminică merg şi-mi anulez votul.

  24. Vorbim cu toții despre casele din meditatii….banii din meditatii au fost cumva impozitati sau miroase a evaziune fiscală ?! Meditațiile…deși practicate si “acceptate” sunt ilegale….atâta timp cât nu sunt impozitate……reprezintă munca la negru! România lui Johannis e o mare pacaleala….aviz intelectualilor Păcăliți de Basescu in 2004 cu scrisoarea lui cerșind voturi cu promisiuni mincinoase !!!

  25. Dupa astea doua seri superbe m am apucat sa ma uit pe youtube la dezbaterile si confruntarile intre Constantinescu si Iliescu ,Nastase cu Basescu,cele din 2009 etc.Am o intrebare ?Ce dracu am vazut la tv?Astea s au numit dezbateri ?Asta e confruntare intre doi candidati la presedentie?Vai de capu nostru..

  26. Ciutacule, Iohannis va castiga ca si Basescu in 2009 la mustata!Prea mult seamana si procentele din ultima saptamana pana si Puscalau pare a fi noul Turcescu, l-a intrerupt pe Ponta cand trebuia dand senzatia ca Iohannis e stapan pe sine si domina confruntarea.

  27. De ce va place tuturor sa va plangeti ca nu ati auzit nimic? Ce nimic? Chiar nimic?
    De ce nu vorbeste nimeni de adevaratul subiect: “Hai sa picam legea amnistiei vineri!”, “A, a, aia pica oricum de la un AVIZ NEGATIV (al unui ministru efemer, un Cazanciuc de doua randuri pe Wikipedia, sigur pica)”. “Pai hai s-o facem vineri si toate problemele parlamentarilor cercetati pentru coruptie se rezolva de la sine (nu de la ordine de sef de partid ca la bulibasa)”. “A, a, nu inca, dupa alegeri (de fapt nu, ca dupa ce ies presedinte se schimba toata ecuatia instantaneu, ceea ce e adevarat)”.
    Sa fim seriosi, nimic? Hai cu raspunsurile, ca vad ca tre’ sa va traduc dezbaterea, se pare. Numai nelamuriti, ca aia cu “n-am inteles de ce a rupt Antonescu USL si a demisionat de la sefia PNL”, cand ala a explicat din tot alfabetu’ care si cum si ce. In, sfarsit, reactii?

  28. Ca Iohannis e foarte slab nu e o surpriza pentru mine. Ma uimeste insa cat de jalnic e si Ponta, chiar prin comparatie cu necuvantatorul. Cum dracu se face ca din 20 de milioane de romani nu se gasesc 20 mai de Doamne-ajuta care sa poata conduce Romania in mod decent? Pitecantropii astia doi (si nu numai ei) nu sunt capabili sa poarte un dialog mai sus de nivelul claselor primare. Sau, daca dialog nu se poate, cel putin un monolog inteligent…

  29. Am vazut doua emisiuni si doua “confruntari”. Primele doua la DIGI 24. Prima emisiune invitat Ponta si Melescanu, emisiune de mare clasa, mi-a placut! Moderatorii erau profesionisti (folosesc trecutul fiindca, nu au mai fost profesionisti in urmatoarea emisiune). Apoi am vazut emisiunea in care a fost invitat Iohanis. M-am speriat de tot ce a debitat Iohanis, moderatorul a tacut, nu a scos nici un cuvant toata emisiunea.Moderatorul invitat spunea ceva prin mimica fetei si se scremea in cuvinte sa spuna altceva! Din cele doua “confruntari” de la televiziuni la care nu ma uit am ramas doar cu constiinta nivelului la care au ajuns pretentiile celor ce te-au urmarit pe tine si pe cei de la Antena 3. M-am intrebat cum este posibil ca acesti indivizi sa lucreze intr-o televiziune? De asemenea este deja o perioada de cand imi pun problema cat timp va mai reusi Antena 3 sa fie in top, caci fac din ce in ce mai multe greseli profesionale!

  30. Si totusi, de ce LWV s-a retras in 1988 din organizarea dezbaterilor prezidentziale in USA ?

    De ce au zis unanim:
    “It has become clear to us that the candidates’ organizations aim to add debates to their list of campaign-trail charades devoid of substance, spontaneity and answers to tough questions. The League has no intention of becoming an accessory to the hoodwinking of the American public.”

    Si prin ce difera ceea ce acolo a fost etichetat astfel de ceea ce am vazut noi la noi, la TV ?

    Stie cineva cine a organizat dezbaterile prezidentziale in USA din 1988 pana in 2008?

    “the two major political parties assumed control of organizing presidential debates through the Commission on Presidential Debates (CPD). The commission has been headed since its inception by former chairs of the Democratic National Committee and Republican National Committee.”

    A si inca ceva
    De aceea CTP-ul e CTP dincolo de caratcterul sau de jivina slinoasa.
    http://www.gandul.info/puterea-gandului/magistrul-loaza-si-ucenicul-forfota-13537738

    PS pentru a vedea ca ceea ce vedetzi de fapt nu este luatzi d-aci: sora mea care numai proasta sau fanatica anti-PSD nu este (matematician programator de formare si matematician programator in meseria de zi cu zi) l-a vazut in prima seara pe Iohanis castigator. Punct.

    Asata ne dovedeste ca desi noi cu totzii vedem si auzim acelasi lucru nu il simtzim la fel.

    The show must and will go on dar fara :

    Substantza,
    Spontaneitate ori
    Raspunsuri concrete la problemele care va afecteaza.

    This message is endorsed unanimously by both Democrat and Republican National Committee.

    Hahahahaha

  31. Am auzit la tv urmatoarea retorica: ce este, domnule, prostia asta cu psd, partid-stat? Dar ce, pdl-ul nu a fost partid-stat? Cred ca majoritatea cititorilor acestui blog este de acord ca pdl-ul a comis multe porcarii tocmai pentru ca a fost partid-stat. Atunci solutia de a preveni noi abuzuri este de a inlocui un partid-stat cu altul? Faptul ca psdistii se declara anti-basisti constituie o garantie ca nu vor fura ca pdl-ul?

  32. eu de aseara incerc sa ma concentrez asupra unui gest facut de Ponta . cel cu degetul la ureche. avea Herr Klaus casa in ureche? daca avea, era normal? si cine ii sufla? Macovei? Turcescu? Blaga? sigur ca wannabe Udrea din tabara PNL nu erau suficiente de conectate!

  33. Poate ma lamureste cineva: strict politic, interesul psd-ului este sa aiba atat presedentia cat si functia de prim-ministru. Dc nu se poate, atunci una din doua. In aceasta situatie, de preferat e sa ai postul de premier (alocarea resurselor).De ce a preferat psd-ul sa nu il sustina pe candidatul usl de atunci si astfel sa aiba garantata functia de premier? Acum ei spun ca il sprijina pe tariceanu. Fie tariceanu in calitate de prim-ministru va face tot ce ii spune psde-ul, fie psd-ul nu il va nominaliza pe tariceanu. Presupunerea mea este ca tariceanu nu va fi premier.Vom vedea.

  34. ,,Domnule Victor Ponta ati afirmat ca in tinerete ati votat cu Ion Ratiu mai tirziu cu candidatul liberal…”stau si ma intreb de ce domnul Johanis nu a avut curajul sa-i rosteasca numele lui Crin Antonescu>?

  35. a cam efectuat operatia de suctiune domnu ponta aseara. scorul e 1-1. la antena 3 neamtu nu merge ca pana pune intrebarea de o ora gadea pana raspunde catindatu se tremina emisiunea. cotele caselor de pariuri ne dau informatia exacta ca acolo nu e poezie e pe bani adevarati.

  36. Dupa ce am vazut dezbaterea de la B1 m-a mirat foarte mult primirea fixa a lui Iohannis in culisele studioului. Eu vad doar 2 explicatii: ori se uita pe prompter, ori era sub influenta unei hipnoze.

    Nu m-ar mira sa foloseasca hipnoza pentru a-i mai da un pic de siguranta. Dupa ce am vazut in cazul Basescu folosirea mult cunoscutei Flacara Violet, acum nu ar fi de mirare ca la o dezbatere candidatul sa fi mers hipnotizat la dezbatere.

    Prea avea privirea aceea de… catel care asteapta un premiu de la stapanul sau ce se afla in culise. Imi aduc aminte de filmul Pistruiatul si cainele lui Calul, care mai tot timpul cand pistruiatul ii spunea ceva, Calul se uita intr-o parte (la instructorul sau).

    Acelasi gest reflex s-a vazut si la dezbaterea de la Realitatea atunci cand Lavinia Sandru i-a pus intrebarea cu vizita la Chisinau, Iohannis a ramas “masca” privindu-l pe Bogdan Rares. Analizati cele 2 emisiuni si veti observa acest lucru.

  37. Parerea mea ?
    La iRealitatea Johannis a fost foarte slab.
    La B1 a fost doar slab. Orice fraza coerenta pare un succes pentru el, de aici si impresia pentru unii ca a fost “egalitate” aseara. 😀

    Oricum, pentru orice privitor impartial Johannis s-a agatat la propriu de Ponta aseara, la chestia cu aministia. N-a punctat deloc, ba chiar a fost prins si in offside la faza cu Merkel si la altele.

  38. @laur22

    Dom’le, vă invidiez sincer pentru sora dvs. ! Tare mi-aș dori una la fel! Când primesc lei să-mi spună că-s euro, când dau euro să-mi spună că-s lei…
    Of, mare baftă au unii!

  39. Desi sa zicem ca votul meu era stabilit odata cu primul tur, pentru ca eu cand incep ceva imi place sa si termin, am avut rabdare si am acordat totusi clementa si celeilalte parti desi ma lasasera toti nervii. Cu toate astea am indurat cu stoicism ca sa fiu sigur ca nu ma insel si ca aleg cat de bine pot intre ceia ce avem pus pe masa. Dupa ce am vazut aseara mizeria de la B1TV decizia mea a fost luata ca definitiva, alegerea imi este clara si am incercat pe cat posibil sa o si sustin la mine pe blog. Nu o mai intind aici ca nu stiu pe cati intereseaza (cine este curios sa citeasca) … insa consider ca voi alege un rau pe care macar il cunosc in speranta unui mai bine pentru 2018.

    P.S. Buna muzica si mai ales citatul de inceput:

    “Au fost pe punctul de a da România pe mâna unui robot de bucătărie (Zoe Petre).”

  40. Dupa 10 ani cu Basescu mie nu prea imi mai e groaza de nimic sincera sa fiu…rectific…nu imi mai era groaza de nimic,mi se parea ca oricare dintre ei ar castiga tot nu li se termina numele cu “escu” si o fi mai bine decat in ultimii vreo 50 de ani….Dupa ultimele doua seri mi-am schimbat parerea, nu de alta, dar ma oripileaza prostia…acum ma ingrozeste simbolul inteligentei si al intelectualitatii, dl briliant neamt…n-am crezut ca exista asa ceva, pe mine m-a stupefiat marti…am crezut ca oricat e corupti, de lipsiti de scrupule, de lipsiti de caracter ar fi politicienii, au si ei o calitate…pot vorbi orice, oricat, oricand, chiar si fara sa zica nimic…domnul asta nu poate face nici asta, oare ce poate sa faca (eu nu sunt lamurita deloc ce stie sa faca domnul asta de e recomandat pentru acest job). Ma ingrozeste acum ca el trebuie sa ii tina piept lui Putin, lui Viktor Orban, Angelei Merkel, extermistilor in crestere din Franta si Anglia…si “biata” diaspora romaneasca pentru care plange toata lumea…o fi domnul asta in stare sa se bata pt drepturile lor de a nu fi discriminati, de exemplu, la Londra? Adevarul e ca nu avusese tara asta presedinti care nu stiu nici sa vorbeasca, nici sa gandeasca in timp real, asta credeam si eu ca ne lipsea…acum putem respira usurati s-ar putea sa avem si asta si sa zicem ca le-am avut pe toate:))))

  41. Mi s-a parut mai echilibrata dezbaterea decat cea de la B1, insa Iohannis a recitat neconvingator o poezie invatata pe de rost. Am avut chiar senzatia ca a venit ieri, cu raspunsurile la intrebarile de alaltaieri! Omul asta nu e capabil sa transmita nicio emotie, e sloi de gheata! Daca nu-i iese pasa cu prezidentialele, ar putea juca cu succes intr-un film cu ofiteri SS.
    Jenant sa afirmi ca Ponta a venit cu “fituicile”, omul e procuror, asa ca lucreaza cu dovezi. Foarte bunele mesajele cu dedicatie din discursul lui Ponta, mai ales cele cu referire la Crin. As zice ca meciul e jucat.

  42. Inteleg ca de maine se va circula si pe ultimul segment de autostrada dintre Sibiu si Sebes. Facem pariu ca Primul Mincinos se duce si se impauneaza cu inca un success? Macar daca ar avea bunul simt (asa cum a avut Oprescu atunci cand a inaugarat podul de la Basarab) sa-i multumesca lui Boc, dar ma indoiesc.

  43. @jewel – domnul profesor de fizica Iohannis cred ca in timpul sau liber de profesor bugetar, a facut o extraordinara descoperire a unei bule temporale in care timpul se dilata. El a ramas in aceea bula, dar a uitat sa isi promoveze din pacate aceasta mare descoperire (desi el nu cred ca era acoperit) care i’ar fi adus mult mai multa glorie decat sa fie presedintele unei tari.

    Probabil ca asa se explica incetineala gandirii sale … deci sa nu fim rai cu el!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.