Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Gaşca oamenilor de spirit şi televiziune

Gaşca oamenilor de spirit şi televiziune

Recentele exhibiţii muzical-dansante Tălmăcene au reaprins falsa dezbatere privind calitatea invitaţilor din emisiunile tv. Aud scârbit justificări puerile şi ipocrite de genul “ce vină am eu că sunt obligat să împart studioul cu personaje stranii sau dubioase?” Această abordare e unul dintre marile falsuri vânturate în piaţa publică a ideilor. Nimeni, niciodată, nu te poate obliga să accepţi o invitaţie alături de un ştie-tot de ăsta la fel cum tot nimeni, tot niciodată, nu te poate obliga să inviţi bizarerii umane la tine în emisiune. Mircea Diaconu, a spus-o şi la Sinteza zilei, nu acceptă să vină în orice companie, indiferent cine-l invită şi ce subiect se dezbate. Eu nu invit pe oricine la Vorbe grele, chestie care presupune eforturi (inclusiv de imaginaţie) infinit mai mari decât dacă stai la jgheab şi aştepţi să-ţi trimită partidul invitaţii pe burlan. Nici pe Diaconu, nici pe Ciutacu nu-i obligă nimeni s-o facă şi nici unul dintre ei nu suferă fiindcă se opun valului.Tălmăcenii au devenit figuri publice ca rod al unei complicităţi dulci cu oamenii care dau cu sapa pe sticlă şi cu echipele lor. Complicitate pe care aproape nimeni nu vrea s-o spargă. Se simt bine între ei, fac rating împreună, devin celebri în grup şi sunt la fel de oameni de televiziune.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

91 thoughts on “Gaşca oamenilor de spirit şi televiziune

  1. acest talmacean… ce realizari mari are omu’, e fiul ploii, nepotul soarelui sau e doar un agarici trimis de conducere sa prosteasca pe prosti? Inchipuiti-va: un om inteligent nu poate face asta, are constiinta valorilor, nu se coboara, in schimb acest dansator vrea sa-i faca pe romani sa danseze asa cum li se “canta”, sa danseze ca prostii pentru bucuria altora,ce mumu mare trebuie sa le dam la alegeri acestor nesimtiti!

  2. Foarte tare,dar trebuie sa fie atent Talmacean sa nu-l supere pe Basescu, tanand cont de faptul ca il plagiaza cu celebra ingenunchiare pe care marele conducator a execxutat-o la picioarele unei tiganci care ii canta pe nu stiu ce terasa la mare……..asa conducator, asa sluga. “Sa ne distram sa ne simtem bine!”

  3. @deontologu: s-a pierdut in neantul mutarilor de pe un hos pe altul. la ce-ti face trebuinta?

  4. Va rog frumos sa-i spuneti domnului Gadea sa nu-l mai invite pe mandruta in emisiuni. Este de o incompetenta CRASA si cred ca va scad audientele grav din cauza lui. Sinteza Zilei este una din emisiunile mele preferate dar nu se poate cu mandruta, va rog luati masuri! 🙂

  5. Am inteles ca rideti de acest personaj ca s-a apucat sa danseze.Din ce stiu eu umorul este absolut necesar la angajare in Danemarca , in general in tarile cu cel mai mare nivel de trai si nu intimplator acolo.

    Pentru ca oamenii sint relaxati ,asa este specific acelor natii si astfel isi construiesc capitalismul spre bunastarea lor.

    Fiecare se scalimbaie sau se distreaza cum stie mai bine.Faptul ca s-a ris de fotografia lui de la nunta sau de faptul ca stie sa danseze pe ritmuri de Michael Jackson ma face sa cred ca romanii sint cei mai mari mistocari.Oameni buni,omul era invitat la o emisiune de divertisment.Ce ti fi vrut sa faca acolo? Sa vorbeasca despre productia de cirese la hectar?Nu se iese dintr-o criza sau o economie saraca daca toti pastram doliu si sintem incruntati .
    Si Becali Gigi a dansat pe ritmurile lui Michael Jackson dar a avut o presa buna.Oare pentru ca este mai bogat?DEsi garantat daca comparam personajele Talmacean acesta poate sa rezlve o ecuatie de gradul II si cred ca a citit si el niste carti.

    Omul este comic intr-adevar dar nu vadproblema.Sa te legi de el , de o fotografie de la nunta, sa rizi de aceasta fotografie mi se pare o mojicie

  6. Cred ca daca ar exista mai multi oameni ca voi, oameni care sa se opuna acestui val, aceste vedete de carton si acesti “oameni de televiziune” vor disparea si in felul asta se va face loc oamenilor care chiar au ceva de spus.

  7. @Mort de Viu: ai inteles prost. iar eu n-am rabdare sa-ti explic.
    @alex: n-o sa-mi permit niciodata sa spun cuiva pe cine sa invite

  8. @Mort de Viu: ai inteles prost. iar eu n-am rabdare sa-ti explic.

    **********************************

    Nici nu imi doresc deoarece atit Dumneavoastra cit si ceilalti din tabara opusa sinteti in razboi si in linia I se varsa mult singe,ura si armament de tot felul.Nu va deranjez ca poate nu veti auzi la timp vuietul unui obuz si nu veti avea timp sa va feriti ori sa bagati gloante pe teava

  9. Victor, a-ti permite sa fii selectiv presupune sa stii cine esti si ce poti, sa fii integru mai ales fata de tine, sa ai incredere in succesul obtinut prin valoare autentica. Compromisul pe care aleg atat de multi sa-l faca are legatura, dupa parerea mea, cu disperarea de a avea notorietate, frica de a nu pierde ceva, lipsa de substanta.
    Si eu accept doar invitatiile care ma inspira, in contexte pe care le consider in concordanta cu mine, chiar daca multi au strambat din nas cand i-am refuzat. 🙂
    Felicitari pentru cine esti si ce faci. Te urmaresc cu placere, ori de cate ori am ocazia!

  10. am plecat sa traiti!

    imi aduc aminte de o scena din filmul Nea Marin Miliardar ,cind Amza era fugarit si era disperat de ziaristi.La un moment dat se opreste si le spune: “Ma , dar voi nu aveti servici?”

  11. intr-o tara in care promovam mediocritatea de peste 20 de ani,pr-isti de la pdl au inteles si asa ca trimit “la inaintare” geniile neintelese.

  12. tatoiu e mama talmacenilor. eu visez la o emisiune talmaceanu+tatoiu+pora+mircea marean moderata de cristoiu si turcescu. evident cu invitat telefonic kovesi.

    pana una alta poate mai renunta si gadea la formatul ”top 10 youtube” – cele mai/cei mai…

  13. incet incet nu prea o sa mai ai pe cine invita…lumea pleaca din tara Victore…pleaca pe capete si nu raman cei mai straluciti, raman homunculii si oligofrenii (din ce in ce mai multi si mai galagiosi, limbrici nervosi), batranii care sunt pe cale de disparitie (ajutati la greu de oranjada) si o mana de visatori (voi) care spera ca s-ar mai putea schimba ceva…guess what! nu o sa se schimbe niciodata nimic, citeam memoriile lui Carol I, e la fel ca acum 200 de ani, soboru cu politicianu si cu oportunistu’. Imi vine sa pun pariu pe ce vrei tu ca in 3-4 ani o sa ajungeti sa va rotiti 10 invitati mai de soi pe la diferite emisiuni. O alternativa la invitati sunt desenele animate…sa iei interviu lui Johnny Bravo…cred ca ar fi mai inteligent decat Rastalmaceanu sau cum ma-sa l-o chema pe unicelularul ala

  14. Tocmai l-am vazut si cantand.Are nevoie urgenta de un control…………..pana nu inchid ai lui toate spitalele!

  15. In PDL-e ori a tunat si a adunat ori chestia cu circarii (Hoara etc) pe tv este programata? Cred ca este programata treaba ,scoatem circul in strada si noi prin spate ii lucram pe astia,le inchidem spitalele ii aruncam in strada ii infometam,da-i dracu’ca doar de asta ne-au votat astia. Multi din realizatorii tv se dau loviti,ca nu stiam ca vezi doamne eu sunt scolit si nu acceptam daca stiam,in realitate isi freaca mainile de fericire:-ah ce-am lovit-o cu circarul asta s-a uitat lumea la mine.

  16. Incepind din ’90 si pina nu demult,am urmarit emisiunile de politica de pe la noi,asa cum au fost ele si cum au evoluat in timp.De ceva vreme,nu mai urmaresc politicienii,decit poate pentru analiza comportamentul lor sau usurinta cu care scot panglici pe gura,fum pe urechi,fac orice pentru a nu avea o pozitie clara fata de orice se discuta.Dar,si asta o fac foarte rar.Urmaresc doar inceputul emisiunilor,vad invitatii si daca sunt politicieni,chiar onorabili unii,mut.Deliciu il fac emisiunile de la A3 cu voi toti,V.Stan,Badea,Ciutacu,O.Stancu,Ursu,Ciuvica,etc(cred ca si audientele o arata).Memorabile au fost si “Vorbe grele” cu D. Puric,T.Gheorghe,Oprescu(aia cum nu va candida) si altele.
    Talmaceanu si ceilalti,fac in talkshow-ul politic ce fac Tonciu,Sensual,Nichita la Maruta.Adica,sunt aduse acolo sa ne minunam noi ce proaste sunt,ele iau ceva maruntis,astia fac audienta si isi vind spatiu de reclama,iar noi platim abonamentul TV si publicitatea inclusa in pretul detergentului.
    La politica,pretul se pare ca e un pic mai mare.

  17. @Mort de Viu: La cât de incompetenţi sunt pdl-iştii şi la cât de gravă este situaţia din ţară, nici măcar un Tălmăcean nu-şi poate permite luxul să se prostească la televizor! Când o să avem şi noi PIB-ul Danemarcei atunci mai vorbim…

    Oricum Tălmăcean va avea din ce trăiască şi după ce nu vor mai fi “portocalii” la putere; poate să devină invitat permanent la Capatos sau să facă stand-up comedy într-un bar sau o cafenea, ceva… :))

  18. Cand ma gandesc cu cate surle si trambite a venit la Antene Cordoneanu nu pot sa nu-i reprosez decaderea si decadenta la care recurge de dragul audientei;dupa mine, un om se califica si se descalifica in ordine crescatoare si direct proportional cu propriul lui comportament;plaja e larga, asa ca…au de unde alege;e alegerea fiecaruia unde se duce si pe cine prefera sa aiba de partea cealalta a ecranului…

  19. @Ylynka: eu n-as fi asa drastic. are o familie de intretinut si-o casa de tinut intr-un oras care nu (mai) e al ei. lucreaza la o televiziune bulevardiera, face o emisiune bluveradiera. ce ar trebui sa faca, sa someze cu demnitate?

  20. Mortul viu sau viul mort….il gasiti la”Curentul” zilnic,postac platit,este acolo Mishu,Vichentie sau…Rizoaica. . In ceea ce il priveste pe “saracul” Talmacean,este de ceva timp unul care in emisiunile Realitatii dilueaza orice “derapaj “al invitatilor contraportocalii.Prost,prost dar nu degeaba.

  21. De remarcat faptul ca oamenii care lucreaza in aceste televiziuni antene etc muncesc pentru un ban nu buzunaresc lumea cum fac ,,marile valori ale culturii neamului,,prin intermediul TVR-ului.

  22. In “discursurile” Talmaceanului la tv cuvantul “desfintare” apare alaturi de “reforma” tot mai des .Ne putem intreba daca “Reformarea statului” inseamna pana la urma,desfintarea lui ,in logica apucatului?

  23. @eu: incearca si portocaliii marea cu degetul…
    @Ylynka: chestie de alegere personala…

  24. Ma frate …nu mai incape indoiala..tipul E NEBUN !Si asta trebuia sa fie prefect …de parca Mioara Mantale nu ne fusese suficienta…Doamne fereste.Si sti de zic ca tipul este nebun ? Aseara l-am vazut la NASUL pe Kanal si dac inainte vreme credeam ca-i trimes pe la TV realitatea sau la Antena sa strice ploile p’acolo acum m-am convins ca …de fapt nu-i chiar asa …Asta -i omul…Asta-i omul ce ne era propus noua Bucurestenilor ca prefect .Asta-i omul care in colegiul lui [ nu stiu care si nici nu ma intereseaza ]din sectorul 2 a obtinut…sufragiile Bucurestenilor . Doamne fa bine-n lume !Apara-ne Doamne de Satana !!Pai atunci ce pretentii sa mai avem ? Ce crede cineva ca asta …nefericitul asta de Talmaceanu, pina sa fie ales era..ingeras iar imediat dupa, s-a transormat in drac ?! Hai sa fim seriosi .Si ma rog cam cite galeti si pungi de zahar o fi valorat nefericitul asta in ochii PDL-ului ?Nu ca partidul respectiv o fi format numai din academicieni si laureati Nobel….iar dl.Talmaceanu era perla coroanei, dar asa sa nu murim prosti ?!Bai pai daca pe asta l-ati ales voi astia din sectorul doi …spalati-va cu el pe cap .Cred ca ar fi de bun simt sa se duca la usa lui eventual cu ” organele ” si sa-i ceara imperios demisia din colegiu !Pentru ca el singur nu va avea niciodata bunul simt sa -si dea demisia…pai ar mai aparea el ” pe sticla ” ?La multi ani Dana Grecu !

  25. Aveti dreptate d-le Ciutacu!

    Foarte multi trebuie sa se duca ,sa se caute!

    Or fi desfiintat astia vreun spital de psihiatrie,sau n-am auzit eu?!Ca de aceste spitale avem nevoie,in primul rand acum!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP
    ioanap

  26. Balamucean s-a maimutarit sub 60 de secunde ! Negru tre sa scoata banu’ sa inteleg , sau merge mai departe in etapa a doua ? ( asta daca nu o fi la alta etapa mai superioara ) , k la cat s-a strambat zilele astea sigur castiga concursul !

  27. Eu nu inteleg ce aveti cu el.. nu era o emisiune politica.Basescu a dansat si el.. ba mai mult a si cantat cand era primar. Nu vad nimic rau in asta.. daca era un dans urat mai ziceam. Rad numai aia care la petreceri stau pe margine sau se uita numai la picioare cand danseaza.

  28. Saluturi …Victore.Salve…
    Totul a inceput de la dansul ala al pinguinului al “protestatarilor”.Plus Cerebelul ala total aiurea pe acolo.
    Ce mishteaux se leaga totul intr-o gratioasa teorie a constipatiei.Citeva zeci de mii de oamenivreo 60 000parca au protestat …alta 60 000de oameni participa la un concert Elton John parca.
    Anunta mare demonstratie mare sindicatele ?Vin 7 000.Daca venea vreun manelist cred ca erau suta de mii .
    Stii poanta aia? Sire ,sire poporul plinge?Iar regele frantuz…eh nu-i nimic.La stadiul asta se pare ca este Romanica.Poporul ride Victore.Poate ca nu ca acum 20 de ani.
    Incepe sa isi piarda pofta .Poate ca doar zimbeste timp ca si copilul ricosat de pixelii prezidentiali la Ploiesti.
    Poate ar trebui sa te superi si pe emisiunile pentru romani adevarati ai lui Dan Negru?In puii mei?Ai tai?Showurile pacatoase?O gramada d e neni se straduieste sa faca poporul sa riza iar tu i-l inveti sa plinga?Crede-=ma ca iti tin pumnii.Salut.

  29. @horia: omul ala se comporta la fel de zile intregi, indiferent la ce emisiune a mai fost invitat de atunci. si iesi, Dumnezeule, din transee si mai uita-te-n jur sau abtine-te sa comentezi ce nu urmaresti.
    @all: e atat de greu de priceput ca textul asta nu e despre Talmacean?

  30. Păi ei sunt oameni de televiziune, că doar n-oţi fi VOI. Slavă Domnului că nu sunteţi şi voi, că ne tâmpim naibii cu toţii!

    Pt. “Mort de Viu”:
    Diferenţa dintre Gigi şi Edi e că partidul lui Edi e la Putere şi ne împarte banii noştri între mafioţii din PDL, nu al lui Gigi.

  31. @bond-escu, apropo de postul de ieri: nu e cazul;
    am mai adaugat un post tot pe pagina de ieri,
    sper sa nu fi fost prea lung ori prost interpretat de server, ori ca nuca-n perete…

    yeap, apropo de subiectul de azi, vis-a-vis de
    “fauna” invitatilor, viata e un miracol

  32. era unul de spirit si in emisunea de-aseara. ma refer la oreste teodorescu. ala a facut cea mai stravezie propaganda basista acolo. (povestea cu doctrinele, cu votat programe totul ducand la o confuzie maxima) ori exact confuzia trebuie evitata. mai mult decat atat, la sfarsit a trantit-o pe aia cu luati de la toti, a si precizat pdl, psd, pnl si nu votati. adica exact ce doresc portocalii.voi chiar nu v-ati prins de jocul lui parsiv? macar mandruta asa e setat el, n-ai ce-i face. dar nu e manipulangiu si ticalos ca oreste.

  33. oligofrenul asta a devenit asa popular si datorita lui Badea; cine naiba l-a pus sa faca misto de el si sa-i arate pantofii?! nu stiu la ce fel de emisiune poti invita un specimen ca el. realizatorii care i-au dat verde sint clar prosti la fel ca el si la fel de penibili,dar nu ma mira si astept ca boc sa vina cu explicatie pe masura.

  34. Caraghioslacuri de genul talamacean,tinel or hoara nu ma mira,atata pot,asta fac.Vezi exemplul ebei care nici macar parlamentul european n-a cizelat-o,sa vorbeste corect romaneste,sa se comporteze ca o europarlamentara,dorobantiul si-a lasat amprenta ca deh,fara ceas de 15000 mii de euroi nu putea masura timpul,tot fatuca tampa este,astia la fel,de unde rezulta ca din rahat nu poti face bici,iar moderatorul ii lasa sa se desfasoare in toata splendoarea lor.De ce sa intrerupi astfel de momente de prostie maxima?.

  35. Uffff , ai atins Victore subiectul care ma racaie de o buna bucata de timp …!!!

    De parca n-ar ajunge ca tara are destule “dobitoace” naturale , de parca n-ajunge ca astia de la Putere pe-de-o-parte ne indobitocesc cu modelul lor comportamental , pe-de-alta-parte ne ofera si “pane e circus” (fara “pane”… 😉 ) ARTIFICIAL create (pt. prostime) , deci parca n-ajung TOATE ASTEA … , mai vin si “onor televiziunile” cu “onor realizatori de marca (????!!!)” sa ne aduca pe sticla tot felul de tembeli , dezaxati , pitipoance , cocalari , parveniti , etc. sau sa se uite prin “gaura cheii” sau prin “chilotii” lui X sau al lui Y …!!! 😡 Si toate astea pt. fututul (scuze!) ala de rating … 😈

    Stiu ca ziceti sa schimb canalul , DAR IL SCHIMB (!!!!!!!) SI GASESC ACELASI LUCRU !!!! (de multe ori chiar ACELEASI stiri si personaje) . Cum dracu pot sa angajeze patronii , pe atatia bani (cred ca se castiga de 3-4 ori cat salariul meu daca nu mai mult) , REALIZATORI ATAT DE LIPSITI DE IMAGINATIE SI LENESI ????!!! In afara de a-si fura stirile de la unul la altul sau personajele-tema , NU SUNT IN STARE SA VINA CU NIMIC NOU SAU ORIGINAL … 🙄
    Nu sunt in stare sa aduca stiri noi , proprii , sa-si creeze o nisa noua , pertinenta , in care sa-si atraga PRIN MULTA MUNCA si PERSEVERENTA noi adepti , care sa le fie fideli … Nu-s in stare sa renunte din pretentiile salariale , in cazul in care nu fac un rating asa de mare , DAR SA NU MAI FACA ACESTE COMPROMISURI GRETOASE ! Dar din pacate tot ce conteaza e “sa vina banu’ repede “… si nu conteaza cum … Bleah !

    Se spune ca Puterea vrea sa distruga presa si , mai ales , televiziunile …; nu cred ca mai e cazul , se distrug ele singure ! 🙁

    Pacat ! Foarte mare pacat …! 🙁

    PS: Acum 22 de ani ne-am fi dorit LIBERTATEA de a ne putea afirma talentul , imaginatia , arta , de a putea prezenta stiri cat mai multe si diverse , de a crea un SPECTACOL TV DE CALITATE , de a scoate “din toate cotloanele” tarii frumuseti si minuni naturale si UMANE … ; acum noi NE BATEM JOC DE EA …! 😥
    Acum prezentam DOAR “drojdia societatii” si-o oferim ca model …

  36. Talmacene esti ca si votat.Alta problem am eu , nu stiu de la cine sa iau lumina , de la Nutzi sau de la tataie acela de vine emotionat cu felinarul pe avion de la Ierusalim in fiecare an?Cum care tataie? ala de scria cu oi pe dealuri.

  37. In ziua de azi nu ma conteaza nimic…. ratingul sa creasca. Nu stiu daca acest individ este de condamnat, poporul l-a ales si nu este exclus ca prin comportamentul lui sa mai fii castigat cateva zeci de viitoare voturi.
    Problema este ca, din pacate si emisiunile Antenei 3, cel pana in ora 20.00, s-au transformat in promotoarele personajelor mioritice gen oana si pepe, irinel si monica !!
    Nu este posibil ca “marea” ziarista A Stoicescu sa intrerupa dicutiile oamenilor politici invitati, pentru a trasmite in direct declaratiile celor implicati in divorturile mondene !!
    Jenant, dar adevarat – eu daca as fi fost invitat as fi plecat imediat din studio.
    Acest persoanaj de desen animat, talmacean, nu este decat un spectacol de prost gust, aruncat ca momeala pt cei care gusta asa ceva…. si cred ca sunt destui.
    Nu conteaza cum se castiga voturile

  38. Pun si eu o intrebare care poate a fi banala> Talmacean asta a venit singur la Antena 3 sau a fost invitat? Iar cine l-a invitat si-a facut mea culpa???? Sau ne va fi servit mai departe la cina??? Demult ma intrebam cat va rezista butaforia astuia! Iata ca acum s-a daramat, insa nu fara partea de vina a televiziunilor…

  39. @Mort de Viu : “Ma , dar voi nu aveti servici?”
    …..
    P’asta am vazut-o ieri in varianta lu tacsu’ lu’ Iri care ii apara onoarea piticaniei.
    Naspa e ca a aparut si la posturile de stiri.
    —-
    As pune pe lista “obiectelor” care confunda studiourile posturilor tv cu saloanele ospiciilor sau celula de puscarie alaturi de talambocean si pe Visan. Daca le dati REJECT astora 2 ramane PDL-ul fara trompete si in felul asta poate putem urmari un talkshow in care toti invitatii pot purta un dialog, moderatorii nu mai urla sa acopere tot felul de cretinisme fara valoare.
    Ma uit la Sinteza Zilei si, sincer mi-e SCARBA de prestatia lui Visan, care in cea mai pura nesimtire urla peste toti invitatii, ii intrerupe si face acelasi penibil circ pe care il face la orice emisiune. Verificati la sfarsitul emisiunii cat a vorbit incompetentul ala si cat s-a chinuit moderatorul sa il acopere. PDL-ului ar trebui sa i se de-a dreptul la replica prin telefon, fara a mai aparea prin studiouri. Atat timp cat cat PDL la talk show-uri inseamna doar Talambocean si Visan, inseamna ca acest partid este compus numai din nulitati care nu sunt in stare de a purta o discutie fara sufleori sau fara sa stie intrebarile dinainte (parca si Base a refuzat A3 deoarece nu i s-au pus pe tava inainte intrebarile)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.