Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Flăcări violet cumpărăm…

Flăcări violet cumpărăm…

În secolul XXI, vârfuri ale lumii politice româneşti au dat-o într-un ezoterism de babe superstiţioase. Oameni care, teoretic, s-ar presupune că-s citovi la minte o dau pe flăcări violet şi atacuri energetice, umblă pe la astrologi şi ghicitoare şi ţin tot soiul de paranormali prin curtea din spate a casei. De cînd a lansat Hrebenciuc porumbelul la Sinteza zilei, nu trece săptămâna şi să nu se devoaleze alt fan politic al magiei minţii. Aseară, fatalitate, tot la Gâdea-n studio, iniţial m-am uitat siderat la Vosganian cum torcea motăneşte poveşti frumoase despre scuturi care-l feresc de atacuri energetice. În final, n-am mai reuşit să mă abţin şi am izbucnit în hohote nestăvilite de râs. Iertare, dar chiar nu pot privi serios un asemenea tablou.

Nu ştiu, poate-s eu ignorant în domeniul ăsta şi pragmatic în viaţa reală, dar mi se pare că singurul efect al acestui trend este că, într-o criză economică înspăimântătoare, va creşte exponenţial piaţa imposturii şi emisiunea lui Oreste se va alege, curând, cu o concurenţă serioasă. Deja vând unii pe facebook nu ştiu ce flăcări violete la modica sumă de-un milion juma’, iar telefoanele de pile la diverşi astrologi, zodiacişti, ghicitori şi şamani sună neîncetat. Sfântul şi ipocritul popor credincios cască gura tâmp (a uimire) şi cumpără hulpav (pe bani mulţi) iluzii deşarte. Pe lângă că-mi trece dorul de Mudava şi nu pricep de ce nu-s folosiţi paranormalii ăştia să facă bau la criză şi s-o sperie, nu văd absolut nici o diferenţă între prostirea populaţiei prin jocuri piramidale şi, noua fiţă a lumii bune, îngrăşarea ezoteriştilor prin legitimarea unei ocupaţii de tip medieval.

După consfinţirea prin decizia Curţii Constituţionale a rezultatului alegerilor prezidenţiale, cei mai sceptici au spus că ne-am întors cu 20 de ani în urmă. Urmărind, însă, dezbaterile politice televizate din ultimele zile, impresia e că am dat înapoi cu minim un secol.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

158 thoughts on “Flăcări violet cumpărăm…

  1. Patetic!…Sau sa fie doar acea stare in care se duc multi atunci cand pierd-nu, nu e vina mea, adversarul a jucat necinstit; io sunt atat de imaculat si, daca nu era adversarul nesimtit, io castigam, ca-s un minunat. Advarul e ca niciunul nu e minunat. Unii au furat mai mult ca altii sau mai bine.Daca pierdea Basescu atunci, el avea o problema cu partidul sau. Asa are Geoana. Nasol…pentru el. Chestia e ca nu vad niciun beneficiu din chestia asta cu mediatizarea agresiva a prostiei asteia cu flacara, cu violetul, movul, cacaniului in dungi, etc. De decapitat cred ca va fi decatitat(Geoana), in partid, vreau sa zic. De ce? Pai, PSD-ul este mai multe gasti 😛 Si, ca sa continuie armonia, locul gastii asteia trebuie luat de alta gasca. Simplu.
    sanatate…

  2. Multumim din inima tovarasilor iliescu si basescu pentru eforturile lor deosebite de a mexicaniza Romania. FSN-ul impreuna cu innoita securitate a lui ceausescu si UE au reusit sa faca tara praf. Westul si vecinii nostrii isi freaca miinile de bucurie pentru aceasta reusita colectiva. Bravo tovarasi! Mai aveti sa gasiti o sigla pentru lichelism ca sa fiti recunoscuti. Oricum acest regim isi trage seva din vechiul regim fanariot.

  3. @ciutacu: asta e o clarificare, deci happy! si intelesesem si eu chestia cu enervatul pe Basescu doar ca intr-un mod poate subtil pareai sa simpatizezi cu anumite idei/persoane si iti atrasesem atentia ca poti deveni contradictoriu.

  4. Incredibil! Energie peste tot, vraji, vrajeala. Necuratu’ e pe primul plan. E normal, de cand OTV a ajuns postul prezidential, nu era decat o chestiune de timp pana cand emisia lor (energetica, adica unda TV) sa ajunga realitatea noastra.
    Solutia este sa treaca toti la o cura de ciocolax, sare amara si clisme zilnice. Dupa ce-si scot tot rahatul din ei poate vor vedea lumea cu alti ochi. Daca nu, ramane varianta evului mediu: arsul pe rug.

    Energie maxima si spor la treaba.

  5. Acuma, dincolo de penibilul in care se aseaza singuri simabilii politicieni cu gargauni violeti pe scafarlie, nu e mai putin adevarat ca ceausescu a creat asa-numita divizie 0 a Securitatii, care functiona sub supravegherea unui medic chinez si care se afla in subordinea directa a cabinetului 1. Tot ce se poate ca isteria care i-a cuprins de cand guzganul rozaliu ne-a facut creierii terci cu flacara violet sa aiba legatura cu aceasta divizie.

  6. D-le Ciutacu, ma gindeam ca daca ”e da vina astia cu paginismu”…..nu mai e de vina diaspora sau furaciosii….de aceea ziceam de oarece iertaciuni.

  7. Deci, daca porti mov esti pro Base, mai nou? Doamne…. Deci, fetele de cariera stiu ele ceva…Voi va dati seama ce vanzari s-au facut la camasi si cravate violet? Si daca mai vrei sa vezi si, live, seara, acasa, culoarea asta? Uite asa se impulsioneaza industria producatoare de confectii, importurile…
    Sa fi fost in America, deja apareau si jucarii, sabii,pixuri,etc, se facea o mega afacere pe tema asta! In Romania, sa produci ceva? Nu, ne spargem in discutii. Sincer, poporu asta a nostru nu are imaginatie, nu speculeaza,cred ca ii trebuie niste pase…
    In alta ordine de idei, daca ar fi adevarat,tine totul pentru tine, nu poti aparea la T.V. in costum si cravata si sa povestesti de flacari colorate. Trebuie sa existe o simbioza(ohhh)intre forma si fond, de genul (alt termen cool)Oreste si abia apoi sa o dai in ezoteric.
    Si, nu in ultimul rand, e bestial cu ce se ocupa clasa noastra politica. Cred ca sunt impartiti in tabere: razboinicii Ninja, Spider Man, Batman, Sandy Bell,Ben 10, bakougani, pokemoni…Razboinicul Luminii, reconvertit in Arhanghelul nu stiu care…Si toti, la un loc, ce iese?
    Ce somaj, ce pensii, ce criza? Exista asa ceva? Nu, dar, va dainui mereu, eterna si fascinanta Romanie si flacara violet!

  8. Deja am dat-o pe paranormal,daca invocam pierderea alegerilor pe seama violetului supranatural.In seara cu pricina,Vantu era imbracat in violet si Prostanacul a simtit o chemare mistifica spre Opozitie?

  9. Mie-mi pare bine ca de Badea nu se ia nimeni ca poarta chilotii pe dos. Bine, nu sa fie tras la raspundere, dar o intrebare, un misto acolo s-ar putea :))))

  10. 1. Accept sa existe parapsihologi…
    2. Accept ca Basescu ar fi folosit parapsihologi…
    3. Accept ca Geoana in joia cutare sa fi deranjat de parapsihologi….

    Dar nu accept ca parapsihologii indata descoperiti, si-au putut continua activitatea fara a fi deranjati de cineva din stafful Geona. Nu accept ca Geoana dupa pauza nu i-a sarit la gatul lui Basescu cu “securistule, ma urmaresti peste tot…”. Nu accept explicatiile esecului PSD gen flacara violet si atac energetic.

    PSD a pierdut prezidentialele mai ales datorita incompetentei staffului de consultanti a lui Geoana…
    Au stiut ca nu e orator bun, are tac in fata publicului, de ce nu l-au pregatit mai bine, mai instrumentat?
    Au stiut de Vantu, de ce nu l-au pazit zi si noapte pe Geoana sa nu faca vreo prostie?
    (Un staff bun a facut presedinte SUA chiar si din George W. Bush)

  11. Tot ce va doriti in 2010 si un sincer La multi ani!alaturi de cei dragi.Cam tarziu,dar cred ca o Flacara violet m-a tinut de bila vreo 2 saptamani:)))))Daca nu au cum sa isi justifice prostiile o dau cu violet,maime poimaine o dau cu alta culoare pentru ca paleta de culori e imensa.Daca politicienii nostri cred in babe si varcolaci atunci sa deschida centre de metoda ~stuchitul intre ochi~ sigura:))) si poate daca vom fi mai multi care am aplica metoda le-ar veni mintea la cap.Iar de atacuri energetice pot spune ca la citeva zile mai e cate unul si orbecaim pe intuneric asa ca impotriva am facut achizitii de lumanari si lanterne,plus blagoslovelile de rigoare…..

  12. Aţi observat că la “baieţii” ăştia funcţioneaza pe bază de Rogvaiv: pixelul albastru, flacăra violet, ba chiar şi cravata violet! Simpatică ţară!

  13. Concluzionand, tara de kkt, ezoterism pe masura. Ia sa-l fi luat Prostanacul la intalnirea cu Basel pe nea Nelu Iliescu cu amuleta lui cu secera si ciocanul; atunci sa fi vazut soro confruntari energetice la greuceanu 🙂

  14. Eu zic ca cel mai bine ar fi sa ne declaram stat ecleziastic sa infiintam DNAAE(Departamentul national Anti Atacuri Energetice) ca re sa fie un fel de spp care sa ii apere pe distinsii nostri alesi de rau-facatori paranormali. in lista mea de reforme fundamentale as mai pune :obligativitatea testarii rezsitentei energetice a parlamentarilor si presedintelui, obligativitatea purtarii culorii violet la sedintele de guvern, CSAT si cele ale Camerelor, precum si adaugarea culorii la drapelul Romaniei, pentru ca se stie cat de atacata energetic este Romania de agenturile straine. Last but not least, as baga in inchisoare pe toti cei care blesteama sau deoche pentru atacuri energetice neautorizate. Romania tara tuturor energiilor

  15. N-ar fi trebuit sa-l intrebam chiar pe initiatul nostru prezident ? Si asa a uitat de popor de cand a recastigat Cotroceniul…Adio bai de multime, dansuri cu rromii,fotografii cu sustinatorii, Piata Universitatii,paine si sare , adio moguli rai…

  16. am urmarit emisiunea cu pricina si nici o clipa nu am vazut ca Vosganian ar fi declarat ca el crede in magii, flacari violet sau te miri ce vrajitorii. Omul a afirmat ca el crede ca fiecare dintre noi detinem campuri energetice, care prin capacitatile proprii putem sa le stapanim mai mult sa mai putin fiecare…E ca atunci cand bolnav fiind prin atitudine optimista invingi boala mult mai repede comparativ cu unul fatalist. E ca atunci cand imbracat intr-o tinuta care iti place, care te reprezinta reusesti sa fi seducator fata de o situatie in care ai avea pantalonii patati…sa zicem. Campurile energetice exista in fiecare. Unii le asimilam starilor emotionale, altii concentrarii mentale, ori altii care n-au ignorat acest aspect le trateaza ca fiind mai mult. Asta nu inseamna ca intr-o infuntare ca aceea dintre cei doi candidati ar fi contat vreo manevra energetica subtila si dibace…Acolo s-au infruntat doi indivizi cu sanse egale, chiar si cu campuri energetice la fel de evoluate sau involuate. Acolo unul a fost mai dibaci decat celalalt, unul prostovan si altul constient de avantajul sau…Daca era Crin in locul lui Geaoana cu toate camuprile, dealurile si muntii energetici, Base s-ar fi stins ca o lumanare fie ea si cu flacara violeta.
    Totusi… daca suntem ignoranti in anumite directii, nu este si cazul sa luam in ras pe toti cei care fac afirmatii in legatura cu subiectul…gen Vosganian. Omul a incercat sa explice existenta a ceva ce exista in fiecare dintre noi, care insa intamplator a devenit motivatie aberanta in fata unei infrangeri, motivatie la care au apelat hilar altii, nu el…

  17. “Saru’mana! Excelenta, iti multumesc pentru tot ce ai facut pentru mine. Imi cer scuze, pentru ca nu am putut sa-ti raspund mai devreme…”
    Cel care ti-a spus asta aseara in jurul orei 23.30 era imbracat in violet…

  18. Pai revolutii portocalii au fost; contrarevolutii albastre, revolutii rosii, cantrarevolutionari albi; razboiul celor doua roze; am ajuns la violet. Ce va fi dupa?

  19. Bine ca nu m-am uitat aseara la circ!
    epuizarea programelor si banii multi duce la
    flacari violet pentru unii,dar vai ,Victore (si aici nu mai este nimic de ris)pentru noi
    cei mai multi inseamna praf in ochi….
    ar fi de dorit sa nu mai pomeniti de ceeace nu
    stiti,apropos de “flacari”(aviz directorasului cel istet)
    Respect.

  20. Auziti-o pe doamna Fecioru: “… blocati flacara mov cu foita aurie sau argintie…”
    Asta spre stiinta celor atacati…

  21. deci violetul este noul negru? pe cand eram copil era culoarea curvelor! am ramas rau in urma! vorba lui badea : cred ca pana acuma am fost pe o alta planeta!

  22. Am votat pentru imbecilul asta de Geoana in turul II. Singurul motiv pentru care nu-mi pare rau ca am votat este ca a fost un vot pentru ce a mai ramas din stanga romaneasca.
    Totusi daca Imbecilul (de de faza prostanac/alintare) a trecut de multisor, mai face multe declaratii cred ca ingroapa stanga de tot. Probabil ca asta si doreste, nu vad cum un om care vroia sa castige a putut pierde alegerile din urma (pe propria mana si facana o cantitate de erori neprovocate IMENSA).
    Sincer sper sa dispara din viata politica si sa stea sa de in bobi la cazan cu coana Margareta ca vooduista sefa si tata (ţaţa) Mihaela pe post de servant cu ingredientele – mai un sobolan mort, mai o verdeata …
    Niste cretini. Poate s-o gasi unul cu nervii capului acasa sa conduca si partidul asta, si mai ales unul care sa ofere ceva mesaje de stanga oamenilor necajiti de furtul masiv practicat de guvernele portocalii.
    Dar la ce burti-averi-si in ultimul timp lipsa de creier se dovedeste a fi PSD tare mi-e teama ca imi va fi ucisa si speranta…

  23. @Ciutacu Victor

    Nu trebuia sa le puna gluga in cap , da nici sa bata campii nu trebuia sa-i lase.
    Trebuie sa mai si inveti ceva de la presa nu numai sa te distrezi.
    Uite ce contradictie au trecut cu vederea cei din presa;
    Daca consulti in problema asta un preot ortodox, unul catolic, un rabin si un muftiu, toti patru o sa-ti declare ca aia care cred in “energii” si incearca sa se foloseasca de ele, sunt defapt satanisti cu acte in regula.
    Intradevar, toate marile religii monoteiste, iau definitia dumnezeirii din prima porunca a lui Moise, care zice “eu sunt Dumnezeul tau, sa nu ai Dumnezeu strain”.
    Vasazica, lui Dumnezeu trebuie sa-i zici pe nume cand i te adresezi(Dumnezeu, Yehova, Allah) Daca te inchini la o chestie si nu ii zici pe nume, sau folosesti un substantiv comun, inseamna ca te inchini defapt celuilalt, adica lui Satana(sau Seitan cum ii zic mahomedanii, apropo de numele ministrului.
    Daca toata menajeria asta, Basescu, Boc, Geoana, Hrebenciuc si cati or mai fi, vor sa se declare satanisti, e dreptul lor. Da’ atunci sa nu mai minta lumea ca sunt ‘crestini ortodocsi” si mai ales sa nu se mai inghesuie la hramuri, moaste de sfinti, si alte paranghelii politico religioase.
    Iar patriarhul sa faca bine sa-si ia job-ul in serios, si sa-i afuriseasca in bloc, nu de alta da’ fiind in fruntea tarii dau un foarte prost exemplu.

  24. Locuiesc intr-un cvartal select ultracentral, dar nu sunt exceptat de anunturi din cele mai ciudate in curtea interioara a blocurilor. Si astazi chiar a aparut un “reparator de umbrele”. M-am apropiat de dumnealui si intinzandu-i niste bani l-am rugat sa se uite cu mine impreuna spre cer, intr-un punct fix. Ma faceam ca-i explic ceva; instantaneu au aparut cativa locatari si ne intrebau la ce ne uitam. Omul,caruia i-am spus de o farsa cu Flacara Violet, a inceput sa strige:”Cumpar Flacara Violet” si gesticula. Bineinteles ca nimeni nu a vazut altceva decat un cer innorat care a inceput sa cerne fulgi de zapada, dar nimeni n-a comentat nimic.
    Eu m-am retras intre timp si m-am distrat copios vazand fetele nedumerite ale locatarilor.
    Daca pana acum D-l Ciutacu ne imboldea sa ne luam inapoi violetul, si nu am apucat sa o si implementam, a venit cu ideea sa o cumparam, ca se gaseste din abundenta in toate ziarele romanesti si si cele din Europa, Canada, America, etc. Si uite asa a mai ajuns Romania in TOPUL “bizariilor” in lume.

  25. sa traiasca flacara violet. si voi cei de la antene ati facut campanie la o comedie de om. sa va duceti sa va antrenati ca sa biruiti flacarile de orice culoare ar fi ele.

  26. Sunt dispus in principiu sa cred orice. Parapsihologie, astrologie sau orice alta gugumanie cu pretentie pseudostiinta. Am insa o singura intrebare:

    De ce acesti atotputernici ezoteristi parapsihologi energeticieni se complac intr-un meschin mercenariat anonim si nu se ocupa dracului de propria bunastare, recte de ce nu se imbogatesc ca niste Rockefelleri aplicand “pase energetice” partenerilor de afaceri sau concurentilor.

    Las-o dracu de gluma proasta, jdemii de astrologi pretind ca stiu viitorul dar unul singur nu e in stare sa prevada 6 numere nenorocite la loto. Voi crede in ezoterism fix in ziua cand Mama Omida o sa incaseze marele pot la 6/49. Nu inainte. Iar despre Geoana nu pot spune decat ca ma sperie cat e de imbecil.

  27. servus,
    e mult mai simplu sa dai vina pe flacari, arme bioenergetice, decat sa-ti recunosti neputinta.Asta e valabil nu doar la politicieni, ci si la omul de rand. Pentru orice neimplinire e de vina cine stie cine sau cine stie ce? Peste cateva zile o sa aflam de la “stapanii tarii” ca ceea ce traim in Romania nu e din cauza incompetentei guvernului, ci din cauza planetei Nibiru….
    iulia

  28. Dl Ciutacu, nu ati vazut ca si Silviu Prigoana a zis despre fiul sau ca trebuia sa poarte cravata violet.
    Citat “ntrebat ce intelege prin aceasta formulare, Silviu Prigoana a raspuns: “Nu stiu, intrebati-l pe domnul Hrebenciuc. I-am zis: <>. El, nimic, Batman, Batman! Ce sa-i fac?!”. “(…)”

    Batman Batman, 🙂 🙂 🙂

  29. @varu sandel: tin sa te anunt ca, dincolo de penibilul lui Geoana, taman idolul tau politic umbla cu şamanii şi magii după el

  30. Domnule Ciutacu,
    Pentru un om care crede in Dumnezeu povestea asta cu ezoteristii este destul de greu de acceptat.
    Nu cred ca s-a nascut ezoteristul care sa ma faca pe mine sa il votez pe Basescu sau sa scriu articole favorabile lui pe blogul meu. 🙂
    Poate ezoteristii astia nu pot “ataca” decat oamenii slabi 🙂 din moment ce Geoana a primit totusi 5 milioane de voturi.
    Cu deosebit respect

  31. Victore, de multe ori ti`am tinut parte pentru ca stiam ca ai dreptate, insa de data asta tu esti cel care a sarit calul. Si inca ala mare, gen Semigreul Romanesc. Asemenea atacuri exista si sunt folosite din plin. Daca nu cunosti informatiile, nu e bine sa judeci. O sa iti trimit si niste carti care or sa te lumineze. Si poate vei afla si ce substante ti se pun in tigara pe langa tutunul respectiv ca sa ai mintea “ocupata” sau de fluorul din pasta de dinti care iti blocheaza hipofiza… Iti doresc iluminare grabnica!

  32. Tuturor celor atacati le propun o chestie tehnica pe care sa o poarte la confruntari pentru a descarca atmosfera.O banala oala de metal purtata pe cap si prinsa pe sub barbie cu elastic de chiloti.Pe oala pe exterior fixata o piesa de paratraznet,prelungita cu un conductor de cupru dezizolat care sa atinga pamantul sau sa poata fi fixat pe impamantari adhoc.Oare cum ar arata Geoana cu asa ceva pe cap.

  33. Pai daca alesii nostrii, intr-un interval de mai multi ani citesc o singura carte( levantul lui Cartarescu), ne mai mira astfel de chestii?

  34. @Adriean VICLEANU: da’ paranormalii astia, daca tot sunt asa iscusiti, de ce nu-l strica la feng shui pe Bill Gates sa-i ia banii si nici nu ieftinesc gazele de la rusi? sau ei lucreaza numai din convingere?

  35. @victor ciutacu: Bill Gates si rusii(cei cu gazele si nu numai) au cu siguranta paranormalii lor 🙂

  36. Flacara ca flacara, dar ce n-am inteles – de ce si pentru ce ar trebui dl.Geoana, sau altcineva, sa-si ceara scuze diasporei ?! (Unul care semneaza Octopus are aceasta pretentie)…Si pentru sceptici : nu stiu ce legatura o fi avut vreo energie, vreo entitate sau vreo charma, dar se stie ca oamenii RAI emit energii negative….Sint oameni alaturi de care te simti bine si oameni, pe care numai daca-i vezi, te-apuca durerea de cap.///Asa patesc eu cind il vad pe Base la televizor : ma puca brusc o durere de cap….Sau pe Sulfina…sau pe Hoara, sau pe Toader….Vedeti, o fi ceva…..

  37. Domnu’ Ciutacu!!!
    Traisca familia lu’ matale ca ne aperi de toate culorile si toate valvataieli cu blogul aista!

    “Ia sa-l fi luat Prostanacul la intalnirea cu Basel pe nea Nelu Iliescu cu amuleta lui cu secera si ciocanu”

    Am ras de m-am cocosat!
    In concluzie, raman la parerea mea: prostia lui Geoana nu se masoara in culori nici in explicatii prostesti.
    Madame, sotia, zice ca n-a reactionat la acuzatia lui Base ca se dusese la Eolian cu eo seara inainte!!! Pai, ce reactie sa mai aiba bolovanu’?!!!!!!!!!!
    Po’ sa defileze de maine tot pesedeu imbracat de la chiloti la cravata in mov, daca mai sta Geoana cucuiet acolo, tura viitoare nici daca-l ajuta si pedeleu’ “nu s-alege”!!!!

  38. eu sunt o baba si tot nu cred in asa ceva. Au inebunit maica toti politicienii. ( o baba )

  39. Si de aia merg lucrurile cum merg la noi… pentru ca suntem incapabili de a fi obiectivi,corecti si apti de a trage linie cu barbatie. Pentru esecuri, nu suntem niciodata noi de vina, sunt ba arbitrii, ba ploaia, ba oboseala, ba ne-au strins chilotii, ba ne-a intrat soarele in ochi. (aici pardon, flacara violeta) Noi niciodata nu suntem doar niste simple muhaiele tari in gura si moi in picioare. Noi suntem mereu victime. De ce ne miram ca cei ce ni se vor sefi ar fi altfel?

  40. domnle de ce totusi ca niste baieti destepti care sunteti nu ati cautat in cadrul psd-ului o persoana pe care sa o promovati din timp pentru candidatura la presedintie: asta ca sa ne scapati de penibilul topaielilor si al explicatiilor idioate in privinta esecului de la presidentiale. si de asemenea pentru a putea vota un om nu pentru a vota contra altuia.
    pacat ca cei de la pnl au gasit o asemenea persoana si mai mare pacat ca nu s-a putut ca aceasta sa aiba o sansa reala la presedintie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.