Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Telectualu’ Cotoi termină liceul pe pile?

Telectualu’ Cotoi termină liceul pe pile?

Bănuiţi că această scriere agramată aparţine Elenei Udrea; sau lu’ EBa. Dar greşiţi. Nu, una pune virgula unde respiră, de obicei între subiect şi predicat, iar despre cealaltă istoria nu deţine nici o mărturie scrisă cu mânuţa ei. Oroarea aia apare, într-o dedicaţie către colegu’ intelectual Preda, pe blogul intelectualului Sever Voinescu Cotoi. Care-i emulul lui Andrei Pleşu şi cică ar fi făcut şcoala la stat. Oribil!

P.S. În subsol, nişte proşti de dreapta îl pupă duios în cur. Unul n-a văzut hidoşenia.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

127 thoughts on “Telectualu’ Cotoi termină liceul pe pile?

  1. Pe blogul unui fost jurnalist, actual PDL-ist, se strecoara o greseala gramaticala pe care 99% dintre romani ar fi ignorat-o cu seninatate, pentru ca nu ar fi recunoscut-o ca atare.
    Victor Ciutacu taxeaza insa promt. Emite si o parere, Sever trebuie ca a facut liceul pe pile.
    Un cititor ocazional face o observatie critica la adresa lui Victor Ciutacu.
    Victor Ciutacu concluzioneaza ca cititorul este platit ca sa posteze.
    Genial! Cumva tot universul conspira pentru a va da jos de pe piedestalul pe care v-ati suit singur (am adaptat un citat dintr-un scriitor la fel de insipid si gol de continut).
    Pentru a iti forma o viziune completa ai nevoie de mai multe puncte de vedere, uneori complementare, uneori opuse. Mediocrul ramane intotdeauna un punct de referinta de baza. In calitate de excelent exponent al acestuia va mai citesc cate unii. Ceilalti, marea majoritate, o fac doar prin prisma aceleiasi apartenente.

    Dezvoltarea este intotdeauna conditionata de factorii potrivnici, nu de cei prielnici. In locul dumneavoastra as citi cu mult mai multa atentie criticile decat laudele. S-ar putea sa contina ceva mai mult adevar decat sunteti dispus sa recunoasteti la o prima vedere. Si mai mult potential evolutiv.

  2. @Andrei: ai emis un fluviu de vorbe goale ca sa omiti esentialul. individul e agramat. iar agramatii trec scoala pe pile sau la norma. e simplu.

  3. La urma urmei Voinescu nici nu e intelectual. Si nici Plesu. Am verificat si pot sa spun cu siguranta ca dl Vanghelie nu a garantat pentru ei.

  4. “Pentru că, pe fondul apăsător al suspiciunilor privind răzbunarea şefului statului pe cei care i-au fost împotrivă, râsetele şi glumele preşedintele României nu pot convinge nici măcar un singur om care gândeşte cu propriul cap”

    A durat vreo 5 minute sa gasesc exemplul de mai sus. Aplica singur statistica.
    Sa inteleg ca Victor Ciutacu este agramat si a terminat liceul pe pile sau doar ca sufera si el, ca toti ceilalti, de graba si neatentie?

  5. @Andrei: intelege ca nu esti in stare sa intelegi o fraza mai lunga. iar eu n-am nici timp, nici chef sa fac apostolat cu tine. suferi pentru Sever din pasiune sau din interes? ca sa te linistesc, tin sa te asigur ca siluirea gramaticii nu intruneste elementele constitutive ale vreunei infractiuni.

  6. @ Andrei:

    Când scrii repede, gândind, în acelaşi timp, tot repede şi mai ales pe mai multe planuri, poţi face greşeli ca aceea de mai sus. Eu, de exemplu, sunt tentată să repet în aceeaşi frază o sintagmă.

    Cine nu pune cratima, indiferent cât de repede scrie, e agramat. Pentru că nu ştie rolul ei, nu ştie că desparte părţile de vorbire. Nu ştie morfologie. Nici Voinescu nu ştie morfologie, în cazul de faţă nu ştie modurile verbelor. Oricât de repede ai scrie ” înţelepciunea de a ştiI”, o faci aşa cum a făcut-o el, doar dacă nu ştii că verbul e la infinitiv şi e o varză în capul tău şi în legătură cu conjunctivul verbelor. Pentru un aşa-zis intelectual, chiar e de toată jena . Presupun că Voinescu are probleme şi cu pluralul anumitor substantive, gen “membri”. Oare când naiba o fi cu un “i” şi când cu doi? 🙂 Despre articole hotărâte sau nehotărâte nu mai scriu acum.

  7. Uite, eu acum, dacă nu m-aş fi grăbit şi aş fi citit textul înainte de a-l trimite, nu aş fi folosit de atât de multe ori verbul ” a şti”. Nici măcar pentru a întări ideea. Puteam folosi şi sinonime. Mea culpa.

  8. trebuie sa-l ignoram pe Voinescu pentru o greseala??Cine ridica piatra primul????
    ªViolet
    Poate te mai recitesi o data si vezi ca substantivul este “membru”.
    Victore chiar nu ai gresit miciodata????Sau ai avut timp sa te corectezi???

  9. @Andrei
    Gramatica unei limbi nu se stabileste prin vot. Sau daca vrei, mai pe intelesul tau, nu e la discretia oricui. Sa spui ca majoritatea romanilor sunt agramati, e adevarat, dar asta nu absolva pe nimeni, e doar trista realitate.
    @Violet
    Foarte potrivita remarca ta, ai pus punctul pe “i”. Nenorocirea e ca cine comite asemenea greseli habar n-are de morfologie. Ai pus diagnosticul corect pentru o maladie fara leac. Nu ne ramane decat sa le remarcam greselile. Sa tinem cont de faptul ca mass-media e invadata de asemenea agramati.

  10. @ Rocker:

    În ceea ce priveşte mass-media, sunt DISPERATĂ când aud: ” ca şi profesie” in loc de ” ca profesie”. Am dat doar un exemplu.

  11. @ gingishan:

    Substantivul “membru” e la numărul singular, iar substantivul “membri” e la numărul plural. Vrei să vorbim şi despre cazurile gramaticale şi în ce forme poate apărea acest substantiv? Însoţit sau nu de prepoziţie? Articulat sau nu şi cu ce fel de articol?

    N-ai nimerit-o! Dacă tăceai, filozof rămâneai.

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  12. hmmm..voinescu!?un licurici,trepadus, un ciocoi nou…un acolit de-al noului regim..dictatorial…pe romaneste un pupincurist care nu are nici macar curajul si taria de caracter sa recunoasca ca a fost facut cu ”ou si cu otet” de seful lui ierarhic numindu-l un politician fara experienta politica…un…”chiulangiu” la sedintele partidului,rusine…mai ”hagi tudose”PS. respect pentru d-nu Preda

  13. Victore hai sa-i lasam pa violetii astia de alde telectualu sau Hoara…etc.Sa ne spui de ce a disparut Boureanu de pe micile ecrane? probleme cu NASU`sau cu ZEUS?

  14. @violet
    Tocmai am vazut una tare la DTV. In loc de “ceea ce este” baietii au scris “ce a ce este”. E scuzabil pentru un post de televiziune ?

  15. Şcoala nu mai este ce a fost odată; mulţi elevi nu învaţă suficient sau nu pricep anumite lucruri. Cel mai rău este atunci când foştii elevi care nu au învăţat corect limba română ajung în posturi din care pot influenţa şi pe alţii mai slab pregătiţi. Aceştia din urmă pot crede că e corect cum aud şi văd la TV sau pe blogul unui mare intelectual(…)şi urmează exemplul greşit. Limba română e din ce în ce mai suferindă.

  16. Nu intrasem niciodata pe blogul lui Voinescu, dar aveam o impresie pozitiva despre el, in baza articolelor scrise in Dilema.
    Ori trateaza blogul cu o anumita lejeritate, ori e durere.
    Pai cum sa scrii ‘Ar fi bine dacă toţi cei care vor să participe la această schimbare, ar rosti în sinea lor cît de des se poate această mică rugăciune…’ Ce cauta virgula acolo?
    Pe de alta parte, lipsesc virgulele care ar incadra ‘în sinea lor’ si ‘cît de des se poate’.
    Greu, nu?

  17. Eu cred ca Manolea a fost testat putin de Base si l-a atacat energetic pe Cotoi si l-a facut sa uite cum se scrie corect!Sever a fost psihotronizat!

  18. Nu cred ca doamna Elena Udrea poate fi acuzata de asa ceva! Ea este o persoana corecta din toate punctele de vedere!

  19. Am vizionat emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea din seara de 22 ian.2010. Avea ca invitati pe dl. Mugur Civica, si 2 parapsiholoage sau parapsiho-oloage. As dori ca prin intermediul dumneavoastra sa le pun o mica intrebare. Oare nu pot sa ne spuna (prin mijloacele stiute numai de ele)cat a furat Basescu, PD-L si tot aparatul de stat (SPP, SRI, MAE, MAI etc ? poate stiu, sau au facut parte din cei 12 discipoli angajati de Basescu . Parca asa spunea una (cea cu vocea dogita de fumator innrait)stiu cum o cheama dar nu vreau sa-i pronunt numele mi-e scarba!
    Eu cunosc un parapsiholog a fost seful lui Basescu il cheama cdor. Dumitriu se spune ca este cel mai tare radiestezist, oare tot el l-a initiat si pe Aliodor si Doina Manolea?. Intrebati-l pe Basescu daca a apelat si la serviciile lui. Iar in curte Cotroceniului mai bine zis la SPP exista multi radiestezisti. Oare Basescu apeleaza si la ei? Si tot de la un radiestezist (acum nu stiu cat de adevarat este)stiu ca au cam furat 1.000.000 voturi.

  20. Te mira, Victore? Credeai ca niste intelectuali constienti de valoarea lor il sustin pe Base?…Ma rog, poate si Voinescu e constient, da ca-i lipseste valoarea!

  21. Nu prea inteleg de ce ar fi dna Udrea si nu inteleg de ce lumea tot are tendinta sa se lege de dansa. Face o treaba buna si merita respect.

  22. @VC da!eu cred ca nici cu calculelele-le-le nu sta bine!daca il pui sa rezolve problema asta>3632 de oameni stateau la coada la casa,intr-un mall,la paris,sa zicem si au reusit toti sa plateasca in 8 ore,la cate secunde i-a venit randul fiecaruia sa plateasca?n-o sa-i dea!ca nici lui boc nu i-a dat !

  23. 🙂 I-am consultat si eu acum ineptia aia de blog si observ ca tocmai s-a corectat! Deh… filosof omu’…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.