Esti aici:
Prima pagină > Blog > Barfoteca de Net > Telectualu’ Cotoi termină liceul pe pile?

Telectualu’ Cotoi termină liceul pe pile?

Bănuiţi că această scriere agramată aparţine Elenei Udrea; sau lu’ EBa. Dar greşiţi. Nu, una pune virgula unde respiră, de obicei între subiect şi predicat, iar despre cealaltă istoria nu deţine nici o mărturie scrisă cu mânuţa ei. Oroarea aia apare, într-o dedicaţie către colegu’ intelectual Preda, pe blogul intelectualului Sever Voinescu Cotoi. Care-i emulul lui Andrei Pleşu şi cică ar fi făcut şcoala la stat. Oribil!

P.S. În subsol, nişte proşti de dreapta îl pupă duios în cur. Unul n-a văzut hidoşenia.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

127 thoughts on “Telectualu’ Cotoi termină liceul pe pile?

  1. …dintre toti latraii lui Basexu asta era cam cel mai decent. Ca a gresit … asta este, se mai intampla, dar e normal sa-l taxati.

  2. Mai are mult pana cand cineva il ia in serios ca emulul lui Plesu, dar poate Sever nici nu vrea sa fie decat emulul lui Basescu.

  3. Îmi spune și mie cineva de ce se spune flacăra VIOLET și nu VIOLETĂ ? Prin analogie ar trebui să spunem flacăra Roșu sau flacăra GALBEN…Mie mi se pare că sună ca dracu’.Luminați-mă, vă rog !

  4. Un tiz al meu l-a atentionat pe stimabilul de greseala. Omul s-a conformat si a “indreptat” … care este!
    Rapid si eficace.

    @Georgiana: un motiv pentru care se spune “flacara violet”: se ACOARDA cu initiatorul, care este inclus in desinenta ideii (un hrebengiuc, doi hrebengiuci). DECAT.

  5. E un atac energetic care este domle..Paicisha da nu prea.Muuult prea mult zgomot pt nimic.Nu esti Victore curios cum o sa reactioneze bashinile astea politice cind fisiiturile lor nu vor mai fi amplificate de cei carora le pasa ? Cred ca lipitorile astea pot suporta orice, dar NU sa fie ignorati.

  6. Cine l-a facuta pe Cotoi intelectual? ….S-au proclamat unii pe altii…si gata e sprijinit tovarasu` Base de intelectuali!!!!!!!!!!!!!!!

  7. apropo de flacari lumini propun ca noul imn al romaniei sa devina Prince – Purple Rain.
    P.s. Ultimul stinge lumina in cazul acesta flacara.

  8. Acum si Maiorescu spunea “e usor a vorbi (a scrie) academic, fara a spune nimic”. Ca a gresit, asta e. Problema-i, ca nici nu spune ceva de care sa ramanem uimiti de inteligenta randurilor…

  9. Neajunsurile astea pot fi cauzate si de frecventa cu care foloseste samponul. Ma rog, sunt rautacios. Dar sunt fericit ca prin televizor nu pot sa-i adulmec duhoarea.

  10. Disputa din ultima vreme referitoare la atacurile energetice din timpul campaniei electorale continuǎ buna tradiţie a perioadei interbelice a mioriticei noastre democraţii, când taberele beligerante se acuzau reciproc de folosirea parului, armǎ deseori testata atunci pe spinarea adversarilor întru apǎrarea valorilor politice. Diferenţa este cǎ atunci se folosea un par normal, în timp ce astǎzi se recurge, zic unii, la par…anormal. Apropo de aceastǎ temǎ, vǎ propun o încercare de epigramǎ:

    De ce Geoanǎ n-a parat,
    Când Bǎse l-a atacat ?
    Mi se pare-un fapt normal:
    Bǎse avea par…anormal !

  11. Nimic nou pentru contemporani. Din punctul meu de vedere este oribil. Dar ce sa mai spun de Radu Tudor, despre care chiar pot spune ca-mi place ? Politicienii sunt si idioti si agramati, aproape fara exceptie, dar daca Radu Tudor sau Dana Grecu nu stiu ca se spune minge si amandoi spun mingie, mi se pare uimitor, de la ei aveam pretentii.

  12. Nu cred ca exista om oricat de literat ar fi sa nu greseasca uneori gramatical, sa nu uite vreo sintaxa, sau poate urmarind transmiterea unui mesaj important sa nu ignore pur si simplu scrierea ! Garcia Marquez face si acum deliciul corectorilor datorita greselilor gramaticale pe care le are in romanele sale ! Il face acest aspect mai putin important ?!

  13. @Cuza Andrei: la mine-n scoala, scrierea corecta era obligatorie pentru promovarea clasei. se pare ca am absolvit eu o institutie de invatamant anacronica si lipsita de consistenta 🙂

  14. Indiferent ca a dat sau nu copy/paste , cand stii sa scrii corect(sau pretinzi a sti) ,nu e nevoie de o analiza speciala sa realizezi un “i” care e in plus , asta facand parte din elementele de baza din gramatica.
    Trecand peste greseala “inocenta” (poate Francisc D’assisi l-ar ierta) a unui om care pare a fi “sever cu gramatica” , parerea mea este ca daca s-ar face un test printre noi , s-ar realiza ca multi au problema “i”- ului (uitat sau pus in plus).Dar asta nu-l disculpa, nu pe el.Avem(are) pretentii , s’avem pardon.

  15. Buna ziua d-le Ciutacu,

    M-am gandit aseara, cand ati povestit de Vantu ca v-a epuizat energetic,ca dupa o convorbire cu dumnealui de cinci ore, ati dormit de la opt seara pana la 12 a doua zi.Ei,vreau sa va spun ceva: e un tip care ,probabil ,”goleste” energetic lumea.Eu am avut o sefa care avea acest dar;avea ochi albastri,dar cand venea nervoasa la servici,culmea erau verzi!
    In ziua aia daca te chema la raport,erai pierdut!Plecai epuizat din birou si nu mai erai bun de nimic pana a doua zi.Cred ca Vantu i-a “lucrat” pe multi asa ,inclusiv pe Geoana.
    Sunt multe lucruri pe care poate nu le intelegem,dar sunt reale;nu vreau filosofii a la Oreste,dar am trait eu destule,insa totdeauna nu ma las -lupt in continuare pentru mine si de de foarte multe ori,castig.De aceea multumesc lui Dumnezeu ca inca supravietuiesc.

    Va doresc din tot sufletul,numai bine!
    IoanaP

  16. @Cuza Andrei.
    Da mai, ai gasit scuza potrivita.Bravo ! Cu alte cuvinte Garcia Marques, e si el un analfabet care se da mare, nu ? Cu rationamentul asta o sa ajungem exact la obiectivul pe care ni l-am propus, adica sa ne macelarim pana si limba. Frumos ai grait inteleptule. De-aia ramane valabil ce-a zis Eminescu privitor la epigoni.

  17. Mda. Mult succes. Să sugă … energia …! Sau… să se mute în altă parte. Deci eu m-am săturat de scrisul ăsta de piţipoance! Şi îl găseşti peste absolut tot! Mai puţin pe câteva bloguri… 😀

  18. Am uitat sa intreb. A terminat vreun liceu? Nu pare sa fi terminat nici generala , unde eu eram depunctata daca puneam un “i” in plus sau il uitam.

  19. Dumnezeule…cine era sa ajunga presedintele Romaniei! Unul care are pusee energetice! Vai de natia noastra…

  20. @agia: Dumnezeule, cine a ajuns presedinte! unul care umbla cu magii dupa el si care si-a pus sefa de protocol un soi de bioenergeta 🙂

  21. A …si am uitat ceva: e plin tv-ul de “sa AIBE”(incepand cu base); eu stiu ca exista verbul A AVEA, in concluzie: sa AIBA.

  22. Ati vazut asta? Asa o sa ajunga “Landof Choise” al lui Udrea +Marinarul Chior & Company
    Uitati-va ce a patit ARGENTINA in 2001

  23. Victore
    Da´tu de ce nu scri la inceput si dupa punct cu litera mare? Ha?

  24. La un moment dat incepusem sa cataloghez greselile uzuale facute din punct de vedere gramatical, de diverse categorii sociale. In scurt timp am ajuns la concluzia ca nu are niciun rost. Daca un medic ajunge in service, incepe sa vorbeasca intocmai ca mecanicii. Daca un inginer trebuie sa-si repare chiuveta, incepe sa vorbeasca precum instalatorii. Daca un rural ajunge la oras, incepe sa vorbeasca precum smecherasii de la oras.
    La un moment dat, un profesor universitar de la Facultatea de Constructii, le explica studentilor ca pluralul de la “pana” este “pane”. Un medic renumit folosea verbul “a suspiciona” in loc de “a suspecta”. Ca sa nu mai spun ca mecanicii auto au o mare influenta, ca si instalatorii, in modificarea graiului romanesc. Conjunctivul prezent, este aproape imposibil de folosit pentru ca aproape nimeni nu mai stie cum se formeaza. Asta nu face decat sa exemplifice ca modalitatile in care ne asasinam limba sunt foarte diverse. Putem spune ca suntem chiar versatili in aceste proceduri.

  25. Victore, departe de mine de a fi portocalie. Am avut de ales (asta pentru cei care au ales sa aleaga) intre nimic si nimic. Dar…familia Geoana e dusa rau; asa ceva se spune – eventual – la o cafea, in bucataria proprie (dar, vai, am uitat – ei nu au casa lor) in nici un caz pe un post Tv.

  26. Nu ma mira nimic in ce-l priveste pe Cotoi, nu l-am vazut niciodata drept un mare intelectual sau vreo eminenta deosebita, dar rusinos este ca nici macar sa scrie corect nu este capabil. V-am mai scris, cea mai buna asemanare este ceaintre Basescu si lordul negativ din Sherlock Holmes, mai ales la faza din Parlament:) Ce parere aveti?

  27. Off topic.
    Stirea cu Dragos Staicu, marele campion de schi, e beton. Nu e nimeni sa ne explice ca poate si Franz Klammer o fi avut esecuri in viata ? Sau macar Tomba ?

  28. Dumnezeule, cine-am ajuns noi, sa fim rupti in cur si cu ifose. Bine ca a iesit Basescu, cu Udrea and Co, ca altfel era vai de natia noastra…

    uff, pe langa ce am trecut, mai ca nu’mi vine a crede..

  29. Ala nu era un “i” in plus ci doar un simplu fir de par care in momentul decuparii zilnice a ciocului (in oglinda) a scapat pe hartia marelui maestru care stia ca stie a sti.

    Tot atunci el a sesizat, de sus de unde este scaunul sau de la tribuna Parlamentului ca vor fi schimbari.

    Dar el nu este ingrijorat de ele, caci “cei sfinti” l-au invatat cum sa accepte schimbarile si fiind maestru in foarfeci a croit si celebrele haine cele noi ale imparatului. Si uite asa in fiecare noapte sa puna linistit ciocul pe perna.

    Domnul Sever, ciocu’ mic! .. Ati inteles gluma ? Cioc, barba, eh in fine.

    Oaia care stie ca afara ninge.

  30. @ RADU de la 10:47

    DECIII, RADU !!! Deciii, mulțumesc mult!!! Și eu DECÂT mă gândeam la ceva de genu’, dar nu eram precisă. Așeaaa că ma-i luminat, deci…

  31. Este oarecum de inteles, atunci cand nivelul tau literar nu poate urca peste “selectul” limbaj de cartier te refugiezi in rigorile gramaticii. Analisti din astia, spirite fine, gasesti peste tot.
    Victor Ciutacu este un contabil desavarsit, un contabil al cuvintelor. Masoara, aduna, scade, inmulteste si imparte cuvintele celorlalti….niciodata pe ale sale, pentru ca ca el nu poate exista decat in raport cu ceilalti. Victor Ciutacu este doar un om inteligent, deloc genial si absolut lipsit de profunzime, bantuit de spaima ca lumea sa nu il descopere cu ochii proaspeti ai unei fetite care striga in gura mare: Imparatul e gol!
    Aroganta nu este decat o masca care disimuleaza, foarte prost de altfel, faptul ca autorul este perfect constient de limitele sale.

  32. @Andrei: ai uitat ceva. Victor Ciutacu scrie impecabil din punct de vedere gramatical (la aia cu talentul, hai sa-i lasam pe aia priceputi la asta sa se pronunte). spre deosebire de unii dintre autoproclamatii “intelectuali” basescieni, pentru care gramatica s-a practicat prin rotatie cu sportul. asta doare si se cauta explicatii; prin avocati de ocazie platiti cu ziua 🙂

  33. Cine ştie să scrie corect româneşte, NU VA UITA NICIODATĂ SĂ PUNĂ O CRATIMĂ! La fel şi cu numărul de “i”.

    @ COTOI:

    Ăsta eşti. Te-ai dat de gol. Punct.

  34. @ polbac dela 3:44

    Hai, c-ai luat-o !Dacă ai fi citit comment-urile anterioare, ai fi înțeles că era o șarjă amicală, făcută cu haz, cu umor, iar greșelile gramaticale erau intenționate. Te-ai cam băgat în seamă, dar „rămâne așa”…

  35. Domnule Victor Ciutacu,

    Părerea pe care o cer nu are nimic de-a face cu alegerile, nici cu culoarea politică a celui implicat, ci cu valorile morale ale oamenilor.

    Vă mulţumesc totuşi pentru răspuns. şi acesta este un răspuns.

  36. Un LCD impecabil devine cel mai prost produs in momentul in care i se strica un singur pixel.
    Analizam forma, ignoram fondul, expresia sublima a superficialitatii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.