Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Flăcări violet cumpărăm…

Flăcări violet cumpărăm…

În secolul XXI, vârfuri ale lumii politice româneşti au dat-o într-un ezoterism de babe superstiţioase. Oameni care, teoretic, s-ar presupune că-s citovi la minte o dau pe flăcări violet şi atacuri energetice, umblă pe la astrologi şi ghicitoare şi ţin tot soiul de paranormali prin curtea din spate a casei. De cînd a lansat Hrebenciuc porumbelul la Sinteza zilei, nu trece săptămâna şi să nu se devoaleze alt fan politic al magiei minţii. Aseară, fatalitate, tot la Gâdea-n studio, iniţial m-am uitat siderat la Vosganian cum torcea motăneşte poveşti frumoase despre scuturi care-l feresc de atacuri energetice. În final, n-am mai reuşit să mă abţin şi am izbucnit în hohote nestăvilite de râs. Iertare, dar chiar nu pot privi serios un asemenea tablou.

Nu ştiu, poate-s eu ignorant în domeniul ăsta şi pragmatic în viaţa reală, dar mi se pare că singurul efect al acestui trend este că, într-o criză economică înspăimântătoare, va creşte exponenţial piaţa imposturii şi emisiunea lui Oreste se va alege, curând, cu o concurenţă serioasă. Deja vând unii pe facebook nu ştiu ce flăcări violete la modica sumă de-un milion juma’, iar telefoanele de pile la diverşi astrologi, zodiacişti, ghicitori şi şamani sună neîncetat. Sfântul şi ipocritul popor credincios cască gura tâmp (a uimire) şi cumpără hulpav (pe bani mulţi) iluzii deşarte. Pe lângă că-mi trece dorul de Mudava şi nu pricep de ce nu-s folosiţi paranormalii ăştia să facă bau la criză şi s-o sperie, nu văd absolut nici o diferenţă între prostirea populaţiei prin jocuri piramidale şi, noua fiţă a lumii bune, îngrăşarea ezoteriştilor prin legitimarea unei ocupaţii de tip medieval.

După consfinţirea prin decizia Curţii Constituţionale a rezultatului alegerilor prezidenţiale, cei mai sceptici au spus că ne-am întors cu 20 de ani în urmă. Urmărind, însă, dezbaterile politice televizate din ultimele zile, impresia e că am dat înapoi cu minim un secol.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

158 thoughts on “Flăcări violet cumpărăm…

  1. Pare ca majoritatea politicienilor, sau cel putin cei care au declarat acest lucru, cred in aceste lucruri.
    In consecinta, nu putem decat lua ca buna credinta lor in asemenea obiceiuri, dar si practicarea fenomenului contra opozantilor politici.
    Asadar, cred ca in curand va lua fiinta presa atacurilor energetice!

  2. Sa spuna si lumea cine era in spatele lui partescu ca avea asa puteri!?daca esti slab nu te bagi in competitii pentru duri si smecheri,Geoana asta a facut si salonarzii din psd l-au lasat ,aia is de vina ,nu el,el avea datoria sa incerce dar sfetnicii lui erau sau slabi sau erau vanduti!

  3. Asta e cea mai mare gugumanie pe care a putut sa o emita Hrebe!!!
    Da’ si ca sa vina Geoana si nevasta-sa s-o intareasca depaseste culmea ridicolului!!!
    Ori s-au tacnit cu totii, ori varianta ca ne iau pe toti de idioti e perfect valabila.

  4. in nemernicia mea, ca un caine turbat, nu-s asa de evoluat ca astia care ne “administreaza” noua taxele..

  5. Nu stiu ce sa zic. Pentru mine e destul de clar ca pe Geoana nu l-a trintit atacul energetic, si nici macar Basescu. Omu’ s-a trintit singur, si se trinteste in continuare. Nu sint nici vreo “autoritate” in flacari colorate, da’ ce pot sa spun este ca omul stapin pe sine si pe situatie nu poate fi trintit nici de conjuratia samanilor din lume. Dupa cum ala care nu e stapin pe sine si nici pe situatie, si doar da cu incercatorul farra convingere, nu poate fi ajutat de nimeni. Eu stiam de aia cu Dumnezeu care da, dar nu baga in traista, de unde si adevarul ca nimeni si nimic nu-l ajuta pe ala care nu se ajuta singur. In rest, atacuri energetice, aruncatul vinei in curtea altuia, explicatii auto-suficiente, whatever punct whatever, nu aduc decit a schelalaituri cam impotente dupa fapte. Faptele s-au consumat, s-au explicat, si ar trebui sa fie si asumate de cine trebuie. Daca victimele atacate energetic cred ca din cauza asta a fost cu nu, la proxima sa dea acatiste din timp.

  6. Cred ca primul lucru ce va pati Oreste din partea concurentei va fi ca i se fura globul, ca prea tare sustine ca “ne aflam in schimbare de paradigma”, si pana cand vom intelege ce este “paradigma” si ce este “schimbarea” vor mai trece niste ani, intrucat “elevarea constiintei” nu se face batand din palme si presupune achizitionarea si a “flacarii violete”.Zau!.

  7. voi toti v-ati nascut dilii si acum ne credeti si pe noi prosti Geona a fost atacat de prostia din capul lui si acum cauta o scuza.

  8. Aveti perfecta dreptate: de ce nu rezolvam si criza. Este o manipulare fara precedent. Un popor care se considera credincios nu poate accepta acest lucru. Daca vom continua sa nu incercam sa ridicam majoritatea ignoranta din starea actuala, “FLACARA VIOLETA” ne va desfiinta ca natiune.

  9. Ceva o fi cu energiile astea, dar să-ţi explici eşecurile prin intervenţia duhurilor rele e cale lungă !

  10. Cred ca nu mai avem mult.. daca ajungem sa ne pierdem macar o secunda pentru a trata cu seriozitate prostia asta cu flacarile multicolore, e clar. Nu mai avem nici o sansa. Dar nici macar una. Cand noi nu avem solutii sa ne facem bine mental, atunci sa nu ne mai intrebam de ce suntem asa saraci… Pacat.

  11. Nici macar “al batran” al lor nu crede… si-i aminteste lu’ Geoana ca suntem in sec XXI ! 😀
    Cat despre rasul ciutacesc, perfect indreptatit as spune eu, ba chiar as spune ca ai rezistat neasteptat de bine discursului “aplicat” al lui Varujan !… 🙂

  12. Eu as numi toata aceasta poveste drept o aberatie si toti penibilii astia, care nu au alta treaba sunt doar niste inculti si lipsiti de inteligenta, niste parveniti ce acum isi arata adevarata masura. Daca ar fi fost Geoana vreun iscusit, vreun tip ironic si fermecator, care-i facea praf pe toti din cuvinte si la dezbatere sa fi avut o zi proasta, mai aveau dreptul sa isi inventeze tot felul de scuze, dar prostanacul era doar el insusi si surpiza reala ar fi fost de fapt sa fie altfel.

  13. D-nule Ciutacu, vad ca ati avut mana buna: ati dat semnatura pentru EBA, a castigat alegerile, ati “dat semnatura” pentru Stroe, a castigat alegerile.
    Nu puteati sa va calcati pe inima si sa semnati si pentru Geoana, ca scapam dracului de flacara violet si de maleficu’ de la Cotroceni!

  14. as zice ca cineva trebuie sa ceara scuze DIASPOREI in cazul acesta.Sa inceapa dl. Geoana……..

  15. Mi se pare deplasat sa te gandesti in secolul 21 la asemenea lucruri..poate ca in secolul 17 se puteau gandi oamenii pentru ca nu-si puteau explica unele lucruri, insa acuma nu.

  16. Eu nu cred in povestiile astea, dar e adevarat ca la confruntarea finala la pesedentiale au fost aduse mai multe persoane in astfel de scopuri.

  17. Ăştia fac cam ca părinţii ăia care explică de ce n-a intrat odorul la facultate prin “a avut o zi proastă, că l-a deocheat o babă-n tren” :))

  18. Imi vine greu si sa comentez. Ce mai poate fi de zis…Pana la “venerabila” varsta de 29 de ani am “crescut” cu iluzii… am facut facultatea condusa de iluzii de genul – ai carte , ai parte; am votat cu iluzia schimbarii , m-am angajat(IN SYS BUGETAR) cu iuzia ca pot face o diferenta (iluzie care a tinut vreo doi ani si asta din cauza unei conjuncturii favorabile de schimbare; iluzia s-a spulberat la auzul unui argument de genul ” si ce daca ai dreptate, noi asa am decis” si l-am abandonat)si multe altele… Am ajuns sa nu-mi mai cred nici propriile ganduri, de frica manipularii si a minciunilor servite cu tatam de ” luminosii” acestei tarisoare; toti incearca sa ne explice, cu zambetul pe buze, de ce poporului credul nu ii este bine iar lor da. Tinand cont de faptul ca sunt pre multi cei care asculta si cred toate astea ma intreb daca nu cumva, noi, acesti “gica-contara “, nu suntem niste erori ale “matrix”-ului in care traim cu toti. Sincer , pare singura “explicatie logica” intr-o realitate care reuseste sa spulbere orice speranta si sa transforme in realitate orice ineptie-iluzorica, intr-un timp record.

  19. Pai Victore, uitasi ce de adepti la Misa…am avut? Acum cu flacara asta violet ies la suprafata s-ai care n-au mai prins spirala!

  20. Poporul roman nu e profund religios, ci profund superstitios. Daca nici in institutia Bisericii nu are incredere pe deplin…ce sa mai zicem?
    Ce nu-mi place este ca toti domnii astia nu au fost atacati cu deochiul sau vreun descantec autohton. Am ajuns sa importam pana si farmecele, oameni buni?

  21. cred ca si noi suntem supusi unor atacuri energetice pentru ca nu inteleg de ce nu suntem in strada sa ii trimetem acasa pe toti pentru ca au facut in asa fel incat s a ales praful de tara asta !!! pe principiul ,,tara arde si baba se piaptana” in loc sa discutam treburi serioase astia ne iau de prosti …

  22. @octopus: incep eu: ma scuzati ca am aceptat votul “umflat” al diasporei si ne-am pricopsit cu omul pe care nu l-am vrut.Daca-i asa de bun, luati-l cu voi in diaspora sau reveniti in tara condusa asa de bineee…Iar eu, ma iertati, ma straduiesc sa va iau locul in …occident !

  23. Ce sa caute la sefia unui partid, care se vrea de frunte, un nene care-si trimite consoarta la televizor ca sa justifice in fata neamului impotenta propriului sot prin prezenta flacarilor movulii?
    Si parca nu se face ca oameni seriosi sa dezbata intr-o emisiune serioasa culoarea flacarii!
    Daca n-ar fi atit de tragica situatia oriunde te-ai uita parca ti-ar veni sa te trintesti pe jos de ris.
    Forta fie cu noi!
    Yoda cavaler Jedi.

  24. Sarim din lac in put, dupa faza cu A. Gheorghe si D. Bittman la finante credeam ca nimic nu ma mai poate distra in felul asta, dar asta cu flacara violet e super tare:)) Sa te mai miri de ce tara e in stare in care e…

  25. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Sa siti ca ne-am dus cu o mie de ani in urma!!!Ma gandesc si nu pot gasi raspunsul:de ce ne-am idiotizat in asa hal,ca am ajuns sa credem toate tampeniile?!Vorba Dvs.,paranormalii cu violetul de ce nu omoara dintr-una criza?!Sa scapam si noi,rapid,ca ne sufoca si ea si desteptii astia care ne conduc si inventeaza toate prostiile si in somn si cand au ochii deschisi,dar mintea aiurea!
    Ce ne facem,d-le Ciutacu si dragi corespondenti??!!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

    P.S.Si sa vedeti,ma gandisem sa va trimit o cravata violet,din drag si simpatie,ca tot modificasera-ti tonomatul la inceput de an,dar acum am renuntat,ca violetul ne-a cuprins de tot.Nu cumva Dvs.sunteti”vinovatul” ca le-ati sugerat ideea?Cred ca astia sunt cu ochii pe Dvs.,sa invete tot,ca au realizat cat de inteligent sunteti.

  26. Bravos Ciutacule ! Bine zis.Si aseara ai fost total.Problemele “energetice” sunt reale,dar nu in cazul lui Geoana.El trebuie sa-si asume esecul.Stanga din Romania merita alt conducator.Un Victor Ponta ar fi preferatul meu.

  27. @Ionut
    Miza pentru prezidentiale a fost DE VIATA SI MOARTE.Cine este H.A. Prigoana??

  28. Se pare ca se pierde esentialul in aceasta problema. Gravitatea nu consta in faptul ca Hrebenciuc, Basescu sau Geoana sau oricine altul crede in “Flacara Violeta”. Fiecare individ e liber sa creada in orice fantezie, chiar si in “foca de la circ”.

    Problema (daca se confirma ca reala) este ca un candidat la presedentia Romaniei, disperat , a recurs la practici care dovedesc lipsa lui de scrupule, lipsa de fair play, imoralitate, tendinta de a incerca sa controleze tot cea ce misca in jurul lui.

    Aici cred ca e “buba”. E posibil sa avem un presedinte care sprijinit de o lacoma BANDA “portocalie” sa nu aiba nici un fel de jena (vizavis de U.E.)in a restrange libertatile democratice si sa isi croiasca o noua constitutie dupa pohta lui.

  29. Mie imi place. Tara ii pana la gat in caca, iar marile teme de dezbateri sunt flacarile violet, atacurile (poate ale distribuitorilor) energetice si ezoterismul secolului XXl.
    Dar daca la Revolutia din Decembrie, au fost folosite, cu succes, armele psihotronice(?!) de ce n-ar fi fost si familia Geoana atacata?
    Si astia-s oamenii care conduc Romania…
    Iar Marele Maestru sta la Cotroceni si pregateste diferite alte vraji…
    PS
    La cati l-au votat pe Tiran, mare lucru sa nu fi umblat cu chestii necurate…

  30. Mai, lume, dar politica n-ar trebui sa fie ceva serios? Ce-i cu comedia asta, afisata de personajele de pe scena politica?
    Si cand ma gandesc cine reprezinta Romania in parlamentul roman si cel european, imi vine sa ma opresc din gandit…

  31. @ciutacu: In ultimul timp am inceput sa urmaresc postarile tale pe blog si aparitiile la tv, ce-i drept nu toate si poate ca imi mai scapa unele lucruri dar… e o oarecare contradictie intre anumite declaratii impotriva flacarii violet si altele care par sa sustina ideea flacarii violet sau macar care par sa simpatizeze cu Hrebenciuc. Nu cred ca trebuie sa fii intr-o tabara sau alta dar, mie personal, mi-ar placea sa iti clarifici pozitia, chiar fiind si pro si contra intr-o oarecare masura (clarificata).

  32. Dementilor din presa si politica, ne-ati facut definitiv de rasu’ lumii.
    Se uita lumea la tine ca la dracula cand pleci din romania, iti crapa obrazul de rusine.
    In curand o sa vedeti de nu or apare articole precum ca avem obiceiul stramosesc de a ne ingropa de vii partenerii de afaceri.

  33. Când toată lumea din jurul tău ţi se pare nebună, există două variante: ori eşti geniu, ori tu eşti nebun şi ceilalţi normali.
    Conform statisticilor geniile se nasc mai rar…

    Dacă aplicăm prin reducere la absurd textul de mai sus “înflăcăraţilor violet” rezultă că au probleme la mansardă. De fapt, totul pleacă de la faptul că sunt complet rupţi de realitate.

  34. @andrei_viitor_jurnalist: am si eu superstitiile mele, ca orice om, da’ nici s-o dau in dileala de film 3D.
    @alex.dumitrascu: n-am inteles unde-i vina presei? trebuia ca moderatorii sa le puna gluga-n cap alora care cred in gura mare-n magi si samani?
    @Manuela: ai urmarit degeaba, fiindca n-ai inteles nimic. nu halesc vrajeala asta mistica, da’ port mov ca sa-l enervez pe Basescu si sa-i ajut pe initiatorii miscarii “sa ne luam culoarea inapoi”. happy?

  35. Si tocmai cand credeam ca le-am vazut/auzit pe toate. =)) Astia-s fenomenali. V-am urmarit la Sinteza Zilei si ma prapadeam de ras odata cu dumneavoastra. Eram cu o carte de finante in fata, ca deh – e sesiune si nu`s asa priceputa ca ministrul nostru – si nu stiam de ce si pentru cine sa ma mai chinui sa invat. Mai marii si luminatii nostrii o au cu Mama Omida, scuipat in san, facut cruci de 3 ori si energia`n ceru` gurii.
    Intre timp, pana si cartile mele de economie raman masca la ideile alor nostrii.
    Maaare-i gradina, multi ii sar gardul si toti si-au spart capul la aterizare.

  36. Hmmm… 🙂 daca tot ne-am intors inapoi un secol pe pariu ca baga OTV si o ardere de vrajitoare in direct ?? sau macar o exorcizare 🙂 mai creste ratingul lui Elodia ….
    Ups… am avut o revelatie!
    Elodia e rapita si e intr-o dimensiune paralela … gateste la… o flacara violet… 🙂
    Asta o fi razboiul manele vs. paranormal ???? Ca nu mai inteleg nimic… 🙁

  37. Ai dreptate domnule Ciutacu,asa-i cind nu ai ce face si citesti tot felul de carti te uiti la filme, asculti emisiun de larg inters,devii peste noapte obsedat ca ar fi bine in anumite situatii sa fie si asa si te trezesti peste noapte ca devii schizofrenic, mai bine dute la birt trage o dusca omoara femeia si copii sau invers cind vii acasa si, cine are, are.
    Cum de nu mi-a trecut prin minte toate astea pina acum ? Ces toate prostiile astea ?!> ea la munca copii si daca nu aveti atunci “pi;curind”.

  38. M-am tampit si eu, caut articole de gen, citesc despre varajitori ai evului mediu, incantatii, patrate magice, semne si intamplari! Am sa scriu si eu ce cred despre asta…daca tot m-am documentat putin.

  39. trei lucruri lipsesc oamenilor, in esenta:
    asumarea realitatii, analiza si sinteza.
    Nu ne mai apartinem, avem belciug in nas si suntem purtati, unde se vrea.
    Avem la indemina “ograda vecinului” si ‘realitatea facila’ a aruncatului mitzei moarte. Simplu si comod, deoarece a analiza si sintetiza, avalansa de evenimente ce vin peste noi, e un ‘bolovan sisific’ prea mare si greu.
    Omul a devenit un bazar, un talcioc ordinar, unde toti vind si cumpara, de dragul comertului.
    O lume chimerica, chimerica si fara sens, traieste in vara verii vesnice.

  40. Nu uitati ca suntem tara lui Dracula. Eu cand le-am spus unora ca vin din Transilvania mi-au spus ca tara asta nu exista. Ba pe unul l-a prins ora 24 la noi; eram mai multi din Ardeal si am facut putin misteaux de el. Ala nu stia daca glumim sau vorbim serios…
    Asa ca…

  41. Ce imi plac persoanele astea, gen Manuela:)))))
    Manuela, tu esti de stanga sau de dreapta?

  42. eu recunosc că nu dau doi bani pe prostia asta coloristică, dar mi-am luat o bluză mov să mă pot şicana cu un mare portocaliu din oradea…port movul pentru motivul pe care l-a explicat bine Victor Manueleli

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.