Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Exerciţiu de transparenţă cu Emil Boc

Exerciţiu de transparenţă cu Emil Boc

Domnule prim-ministru,

Pe fondul scandalului Ridzi, mass-media se sfâşie că n-are răspuns la întrebarea existenţială Cine-s mai corupţi, pesediştii sau pedeliştii? Întrucât sunt convins de buna credinţă a ministrului Tineretului şi Sporturilor şi, prin extensie, de a întregului Executiv, iar dumneavoastră sunteţi un om cinstit şi dintr-o bucată, eu vă propun să facem împreună un mic exerciţiu public de sinceritate şi de transparenţă.

Dumneavoastră daţi un ordin scris ca toate ministerele şi structurile subordonate lor (agenţii, companii, regii autonome) să vă trimită toate contractele de consultanţă încheiate cu toate societăţile comerciale care au acţionari sau asociaţi ziarişti (sau, după caz, pe drepturi de autor, cu ziarişti persoane fizice) din toate trusturile de presă din România, iar eu promit că le voi publica integral. Cred că ambele părţi ar ieşi pe deplin câştigate din micul nostru demers. Dumneavoastră ce părere aveţi?

Excelenţei Sale Emil Boc, prim-ministru al Guvernului României

Comentarii

comentarii

Similar Posts

111 thoughts on “Exerciţiu de transparenţă cu Emil Boc

  1. Dragul meu domn Ciutacu,cu tot respectul,cum sa cereti asa ceva domnului PAHARNIC BOC ?

  2. Sa iti fie rusine! daca el te-a facut derbedeu, tu de ce il injuri?
    sau poate ai chef sa fi linsat de colegii de breasla?

  3. Buna seara,domnule genialo-arogant.Eu cred ca prima data trebuia sa-i explicati “excelentei sale emil boc”,ce-i aceea TRANSPARENTA si SINCERITATE….ca sa va poata iesi exercitiul 🙂

  4. Victor, visezi tata… si oricum nu te baga EL in seama, tu esti un derbedeu si el prim-ministru.Nu ai vazut ca nu au nici cel mai mic pas,poti latra la el pina la revelion ca ei tot aia fac.

  5. Dupa cum vad eu in imagine ar trebui denumit “Exercitiu de transpiratie si sinceritate”. (pt cei care nu isi dau seama la ce ma refer priviti fotografia lui Boc mai atent)

  6. După ce-şi schimbă cămaşa, poate se mai gândeşte la propunerea dv. indecentă… 😛

  7. Exercitiu de transpiratie poate? ce scarbos! nici nu pot sa ma uit.
    Azi, Boc iar a zis ceva fara logica cu salariile, raportul de 1 la 15 este exagerat, la ce se raporteaza 15, la salariul minim banuiesc.
    acum minimul este 720 lei * 15 = 10.800 lei
    Daca pana acum erau putini cu salarii foarte mari, dupa noua lege vor fi mult mai multi cu leafa mare.10.800 este fara sporuri care nu s-au scos.Ne aburesc astia cum vor.
    Pogea si boc au facut la fel si cu imp minim forfetar, la noi s-au inchis 4.000 de firme.

  8. Saracul domn Boc….nici bani de deodorant anti-perspirant nu are…cred ca o duce rau, saracul, ar trebui sa se faca un referendum sa votam pentru marirea salariului domnului premier…sa aiba si dansul bani de un deodorant ca lumea, poate ca al domnului Basescu…sa se simta si Boc bine…ce sa mai, mi-e si mila de el…nu stie cineva cand e ziua de nastere a dansului?poate punem mana de la mana sa ii luam un antiperspirant…Domnule Ciutacu, sunteti printre putinele persoane care ma mai fac sa deschid tv-ul (alaturi de Mircea Badea, Mihai Gadea, Oana Dobre si Radu Tudor)…macar ma faceti sa ma simt mai putin tampita, chiar si pentru scurt timp, decat tot circul din tara asta…chiar am impresia ca imi este jignita inteligenta cu toti analfabetii astia care ne conduc, cica…

  9. @Fiara: e cat se poate de reala. seara realegerii ca primar al Clujului 🙂

  10. eu cred ca mai intai ar trebui sa arate mai intai demisia lui Ritzi Pitzi. de furat fura la fel numai ca PD-L sunt mai prosti/tupeisti

  11. Doamne feri, da’ ce l-a transpus intelectual atat de adanc?! Era oare cantecul cu pusca si cureaua lata?! Era campania lu’ marinaru’? Ori pur si simplu a gasit solutia pt criza?!?!

  12. Victore,
    pai tu vrei sa o dea in gat pe elena udrea? Sau pe berceanu? Nu se face mai. Transparenta e a altora. Raspunsul perfect al bocului prim ministru va fi. De vina sunt liberalii.

  13. @tony: eu zic ca trebuie sa-l intrebi pe el. da’ ai vreo hartie la mana si esti sfios? baga pe mail. misto e ca, dupa mai bine de 20 de comentarii, primul nume de ziarist scris aici e cel al sociologului Pieleanu 🙂

  14. Ar fi fost mai bine daca cererea asta ar fi fost facuta in numele CRP sau macar a unui numar consistent de ziaristi;altminteri,slabe sanse ca micul gigant sa-i raspunda unui derbedeu (si-al dracului , pe deasupra). Eu unul, am un fix cu Nicoleta Savin (dupa cum s-a vazut probabil in celelalte comentarii pe blogul asta). M-am saturat s-o vad pe B1 lovind in stanga si-n dreapta pe scena politica tot ce nu este portocaliu , in calitate de jurnalist. Macar sa spuna ca vorbeste din postura de consultant platit de PDL , asa cum faceau in 2004 Bogdan Teodorescu si Dan Andronic.

  15. Buna seara d-le Ciutacu,

    Excelenta fotografia ,care merge la fix cu textul pe care il trimiteti la “un om cinstit şi dintr-o bucată”!
    Asteptati o parere?!Sunteti prea optimist,zau asa.Cred ca o sa primiti ,Doamne fereste,o injuratura,spusa printre dinti,dar Dvs.sunt sigura ca o auziti sau o intuiti!

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  16. sa-i recomandam vechiul leac pe care il stiu de la ai mei si care se folosea pina s-au inventat deodorantele: rasina de brad?

  17. După cum au oscilat, virat sau s-au metamofozat tonurile și toanele unor ana/jurna-liști, simt ca s-au incheiat multe contracte din astea.

    Sezonul ”sunteți nou, aveți nevoie de-un pr serios, cu conexiuni … mă ofer, mai ales că …” s-a cam încheiat.

  18. in primul rind acest post trebuie tradus din romana in boceana sau boceala, e o limba noua da’ cel mai bine o stie ochiosu’cind boc e in spatele lui, adica tot timpul. contracte de gen bogdan chirieac nu se pun?

  19. Victor sigur glumesti! Il vezi pe ospatarul Boc sa spuna ceea ce vrea el, vreodata?!
    Cu atat mai mult sa ne arata contractele de unde se infrupta cu nesat cohortele pedeliste, dar si pesediste! Eu zic ca 70% ii ia PD-L-ul si 30% PSD-ul.

  20. Poza e buna cand nu sunt copiii cuminti.
    Un parinte degenerat ar putea sa-i sperie cu “va papa Boc”.
    Nu stiam ca broastele transpira, Doamne fereste blogu’ asta devine horror.

  21. Stii ce rezistenti sunt astia?? Ceva de speriat!
    In armata am luat doi insi un din asta , unu’ de cap si celalalt de picioare, si am dat cu el o vreme de pamant, sa vedem daca moare.
    N-a murit, da’ cand i-am dat drumu’, s-a ridicat in patru labe si a guitat: “v’aliniati!!!” , ca era ‘fruntas”.
    Mie imi pare rau si acum cand imi amintesc.
    Mi-a provocat mila si sila.
    Imi pare rau cand imi amintesc.

  22. Daca tot va duceti acasa si spuneti ca tara asta e terminata si atat puteti voi sa faceti pentru copiii vostri cand ajungeti la TV, atunci nu mai este nimic de comentat, dar ar fi un lucru pe care ati putea sa-l faceti: pastrati inregistrarile de la emisiuni si aratati-le copiilor vostri cand vor fi mari si cereti-le parerea, cum v-ati facut voi meseria cand ei erau mici si daca asta o sa va faca sa va simtiti mandri,inseamna ca va meritati un ziar ,un scaun si un sut in fund spre azilul de batrani.

  23. Ideea cu contractele clar va fi ignorata deoarece este una buna.
    Cat despre poza, no comment. Mai mult decat geniala.

  24. Prefer sa fac ceva pentru copii mei decat pentru tara asta a bocilor.
    Tara asta nu-mi apartine, e proprietate de stat si de partid.
    O las in responsabilitatea guvernului , nu sunt dator sa-i port de grija.
    Copiii mei nu le datoreaza si nu le vor datora nimic pedeleilor ingrijitori de tara.

  25. dnu ciutacu..ipoteza de studiu :)…ce inseamna de fapt “Romania ,the land of choice” pentru majoritate populatiei.??…ca eu nu vad prea multe optiuni pt oameni
    e criza economica, e greu de gasit ceva de lucru, e si mai greu de gasit un salariu cat de cat decent
    am prieteni care sunt someri deoarece firmele la care lucrau s-au inchis si nu isi gasesc job si vor sa munceasca
    ca majoritatea romanilor de altfel,ca nu au fi altfel cateva milione de capsunari raspanditi prin lume
    ce face guvernul in sensul asta?..pt ca in afara de “nimic” si lauda ca platesc salariile bugetarilor altceva nu se vede
    pt cei de la putere sau din politica in general o fi: the land of choice da pt noi astialalti e mai mult the end of choice

  26. Problema e ca toata presa vorbeste de hotiile celor de la putere si pe ei nici nu-i intereseaza, au o nesimtire de fier. Ei procedeaza dupa principiul …cum zicea o cucoana din politichie …”Ciocu’ mic ca acuma noi suntem la putere”.

  27. @ Victor

    Daca le esti prieten, sfatuieste-i pe Gadea si Grecu sa nu mai modereze dezbateri pe teme economice. Se vede ca sunt afoni la asta si nu ajuta la comunicare. Chiar incurca si este jenant !!!

  28. Dle Ciutacu, ce faceti domle’ !? Ati inceput campania electorala ? :))
    … o sa le placa rau de tot la ziaristi ! 🙂
    … iar excelenta sa o sa faca boc ! :))

  29. Felicitari Victor! Esta e cumva un atac la Cristoiu? Adica stiu ca-i lovesti la masea pe cativa jurnalisti intre care si Chireac si altii. Dar cumva ai aflat ceva despre Cristoiu si nu stim noi? Oricum felicitari inca odata! Ai 2 tone de cuae!!

  30. Felicit masa din seara asta de la Sinteza ca 3 insi incearca sa il suplineasca pe dl.Valentin Stan pentru care am tot respectul din lume! Mare om, mare profesionit! Om foarte competent. Ce s-o fi intamplat cu el? De ce nu mai apare la antena3? Sincer sa fiu, regret pt.dl.Gadea insa pe mine unul m-a cam pierdut ca telespectator in serile “cu luna plina” (a se citi “masonice”). Nu agreez acesti tipi de “ştecheri”!

  31. Unul dintre marii “deontologi” transparenti si onesti Grigoar Ecrivant : “In 15 ani de presa, veniturile mele au evoluat aproape constant: am castigat rezonabil, apoi bine sau foarte bine tinand cont de tara in care traiesc.” Alti mari “deontologi” : Emil Hurezeanu – capul sau pajura, TRU – true “deontolog”, Horia Mihalcescu. Dan Andronic si Rosca Stanescu fac si ei parte din aceeasi categorie de “deontologi” transparenti?

  32. Asa. si ce se va intampla daca toate ministerele ii vor raporta contractele? Va fi mai bine? vai de mama lor de retardati jogosi – umani ca m-am saturat de rahatii astia.
    Ce poza scarboasa ai postat 🙁 , iti ia pofta de mancare

  33. Ca analist politic, ca jurnalist de investigatie, si chiar ca jurnalist vizionar, va apreciem foarte mult, dar prin incercarile Dvs.zadarnice, de pana acum, de a ajunge la ‘transparenta’ cu oameni ca D-l Boc, ne sugerati ca aveti tendinta sa deveniti si ‘jurnalist visator'(o calitate noua?). ‘Micul’ Dvs. ‘demers’ in ‘interesul ambelor parti’ va ramane fara raspuns, chiar daca dumnealui este constient ca nici un sistem, nici un guvern nu poate functiona adecvat fara transparenta. Va ramane doar un vis ( si nu numai pentru Dvs. din pacate!)

  34. ciutacule, asta este clar o idee buna…as vrea sa vad si eu o lista cu toti jurnalistii care au facut sluj in fata Guvernului PSD si apoi PD-L…si apoi sa se evaporeze singuri din bun simt din fata ecranelor…sa nu o mai faca pe moralistii

  35. felicitari pentru initiativa victor….desi sincer, cred ca ti-ai atras si mai multe antipatii din randul celor din presa care traiesc din astfel de lucruri…si nu poti nega ca si tu stii despre astfel de cazuri.
    Cat despre Boc, pun pariu ce vrei tu ca nu iti va raspunde, nici macar nu va baga in seama gestul tau, poate doar daca nu ii da base una dupa ceafa si ii spune sa iti inchida blogul:)))gura nu poate.

    respect,
    Ionut

  36. Domnule Victor Ciutacu,
    Apăi io neica nimeni sibilină, zic să…. aşteptaţi, să pice frunza, ierte-mă Doamne, Doamne !
    De ce spun asta ? De ce-n limbaj de derbedea ce sunt şi mai şi recunosc ?
    Păi… la o scară mult mai mică, mă puse dracu să trimit oareşce Memoriu adresat onorat Guvernului, prin martie 2009. În mai primesc Răspuns : ” Secretariatul General al Guvernului vă face cunoscut, referitor la Memoriul dvs, faptul că a fost transmis spre informare şi analiză M.A.I ”…
    Acuma io, ce buba mă fac, acuşi e 1 iulie, am de ales între a ” leşina ” de iemoţii căci se semnează cu ” stimă ”… in fine cineva, sau să ” leşin ” păcatele mele căci s-a ” trimis spre informare şi analiză MAI ” ? Nah, iulie şi august trec repejor, că d-aia zic, faceţi ca dumnemea, aşteptăm să pice frunza… adevărul e că noi românii, altă şansă n-avem decât să ne trezim naibii la realitate, care realitate NU e roz bombon precum buzişoareşe di succesuri ori ciclamen precum botinele hamazoanei cucurigu… dar… oare până la toamnă, ce ne mai rezervă … zăusul şi ” curtea-i ” de majorete-ministerese şi alte fenomene ?
    Dar, zău că mă supăraţi, Domnule Ciutacu, adică să-l deranjaţi taman pe tov boc-poc-zdronc, carele nu-şi vede cocolino d-atâtea calcule şi să uitaţi domnia dumneavoastră ce ne tot recunoaşte public sărmanul turturel, cică : ” io-s mic, nu ştiez nimic ”… şi ne zise omuleţul să punem întrebări la.. şi la… şi la…la la la, la la… cam aşa se fredo-guvernează-n România zilelor noastre ! Pe sistem golden-şpriţ kameleonsky.
    Ce trusturi, ce tonomate, ce jurnalişti… ne-o zise limpede el prezidelu : presa, care va să zică estem, ” adunătură de neştiutori ”.
    Să ne mai mirîăm dară, noi, ” prostimea ” cum suntem ” luaţi ” dacă, vorba aia, voi, profesioniştii sunteţi dija ” împachetaţi ” ?
    Concluzionând, şi mititica de mine aşteaptă de fo 5 ani de lupte pe redute să vie donşoarele inoşente DNA, ANI, Curtea de Conturi prin ograda cărăşeană, da cică halea nu se iau de preteni, şi-n nesimţirea mea de derbedea mai aştept…
    D-aia ândrăznii cu timiditate să vă spun în introducere : aşteptaţi, dar nu lista tovului boc, ci, cum zisăi, să pice frunza…
    Ştiţi ce mă ţine-n picioare pe mine jumate sârb nărod ? Cică zic baladele populare cam aşa : ” care frunză pică jos, / nu mai urcă unde-o fost… ” 😉
    stimă şi respect,
    Sibilla

  37. [email protected]… uite ce fac, ii trimit direct domnului prim ministru, prin intermediul mailului departamentului de relatii publice, ca alt mail nu am, poate ma ajuti cu un mail mai bun, trimit “copy/paste” postul tau

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.