Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cazul Voicu: statul de drepti si de spaga

Cazul Voicu: statul de drepti si de spaga

– Lumea relevata de stenogramele publicate de Hotnews (lovitura de presa, desi intuiesc lesne sursa, orice s-ar spune) e pestilentiala. Avem in fata ochilor o amestecatura de politicieni, oameni de afaceri si judecatori care convietuiesc intr-un melanj gretos pe principiul “o mana spala pe alta si amandoua obrazul”. Evident, lipsesc procurorii, ca ei sunt pe partea corecta a cazului, nu-i asa? De parca NUP-urile pe care se falea ca le produce generalu’ pesedist le scria fata de la debit. (UPDATE: A apărut şi episodul 2, altă greaţă ininteligibilă cu miliţieni şi imobiliari)

– Asa functioneaza, de la Revolutie incoa’, poreclitul stat de drept, asa s-au facut si s-au conservat o sumedenie de mari averi, asa s-au pronuntat (si se pronunta) o multime de sentinte judecatoresti strambe, asa s-au santajat (si se santajeaza) oameni, asa s-au cladit grupuri de influenta, de interese si de puterea in mediul politico-economic romanesc. Doar ca unii ne iau de prosti si mimeaza cu talent surprinderea si naivitatea.

– Dupa tam-tam-ul de presa pe tema “retelei mafiote Voicu”, mai exista vreun senator care sa aiba curajul sa-si asume responsabilitatea de a sustine in plen inoportunitatea si injustetea unei decizii politice privind arestarea omului negru? Am serioase indoieli. Apropo, daca exista la dosar probe incontestabile privind activitatea mafiota a grupului care l-ar avea in centrul sau pe senatorul pesedist si acesta chiar e un pericol social, raspunde cineva pentru ca, ani de zile, acuzatul de azi a tras sfori in libertate, iar politicul, sistemul de justitie si cel al serviciilor secrete au conlucrat de minune la mutilarea unor destine si parvenirea frauduloasa a gastilor? Da, stiu, vine reforma statului si ne scoala din boala…

– Cu exceptia lu’ Badea, nimeni nu scoate o vorba ca s-au postat, la momentul oportun, fix in locul unde isi depunde traditional DNA icrele (“cazul Remes” va mai spune ceva?), fisiere si scripturi dintr-un dosar nefinalizat, deci deocamdata secret, pe care pedelistii se jeleau ca-l tine Geoana sub cheie.

– Voicu (pe care, har Domnului, m-a ferit Dumnezeu sa-l intalnesc vreodata) e exemplul tipic al reusitei postrevolutionare: alunecos, aproximativ, descurcaret, megaloman, amenintator. Si are o gandire tipic militieneasca. Numai ca obiectul marii manevre, procesul intentat de Casuneanu statului si aflat pe rolul instantei supreme, a fost “solutionat” fix invers decat s-a negociat/platit.

– Personajele care apar sunt selectate profesional. Orban are o imagine consacrata de chefliu, iar accidentul lui e notoriu (apropo, avem vreo stenograma a interventiei lui Voicu in acest caz?). Geoana-i daunatorul care trebuie ras de la sefia Senatului. Pe fruntea lui Casuneanu scrie din istorie Basescu (autorizatii de transport, casa-n Baneasa, Mercedes, dosar de spalare a banilor). Alaturarea lui de Vanghelie si Mazare (al mic, da’ nu mai conteaza), simboluri ale raului in campania electorala, este magistrala din punct de vedere al actiunii de imagine. Costiniu e sotul guralivei si protestatarei judecatoare omonime. Oprea si Ontanu sunt, de data recenta, de partea corecta a liniei de demarcatie politica. Deci postura de prezumtive victime ale lui Voicu (viitor posesor de dosare penale, respectiv arestat) e de-a dreptul emotionanta pentru constructia viitorului partid politic al independentilor. Isi mai aminteste azi cineva despre povestita stenograma pesedista din perioada 2001- 2004 in care Oprea-i cerea lui Nastase, la fel de abuziv, acceptul de a-l aresta pe Basescu? Mai lipsesc rusii, mogulii, minerii si Iliescu.

P.S. Nu strigati dupa diacrtice. Am schimbat laptopul si n-am.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

182 thoughts on “Cazul Voicu: statul de drepti si de spaga

  1. Jurnalismul romanesc este in doliu .
    Dumnezeu sa-l odihneasca pe tanarul jurnalist

    Mile Carpenisan 🙁

  2. Publicarea stenogramelor, in forma in care au aparut pe HotNews, demonstraza ca , PARCHTUL GENERAL si DNA nu mai dispun de specialisti in cercetarea criminalistica, dar nici presa si nici partidele, cu exceptia PDL, nu dispun de juristi cu pregatire in domeniu pentru a da de pamant cu cei care nu au nici habar cum sa-si disimuleze intentiile de manipulare.

    Nu e de mirare ca specialistii lui Basescu fac ce vor in tara asta, inclusiv sa fure pe fata in alegeri, fara ca opozitia sa poata demonstra, desi urme ramase sunt garla.

  3. 1. Bineinteles ca Base – ca despre el e vorba-n propozitie – stie ca “ancheta” nu se va lasa cu arestari pe termen mai lung de 29 zile. De fapt, sunt sigur ca nici nu isi propune altceva. Toate stirile de genul asta au menirea de a redirectiona atentia publica de la subiecte precum apartamentul de 800 000 de coco, de la faptul ca s-a dat o caruta de bani pe o locomotiva care din cauza infrastructurii CFR – praf dealtfel – ruleaza doar in zona de teste; de la salariile si pensiile injumatatite sau de la achizitiile publice pentru care nimeni nu se mai oboseste sa organizeze licitatii (macar la misto). Si ii iese. Toate posturile TV, radio si internetul dezbat subiecte referitoare la densitatea, structura cristalina si indexul de refractie a flatulentelor non-portocalii.

    2.Nu e cazul sa ne punem problema “ce-ar fi fost daca…?” pentru ca tara asta e in coma profunda de cand aveam eu 5 ani si indiferent ce […]escu va fi imbracat in halat nici macar nu ii va schimba sonda urinara.
    Imi e foarte greu sa imi amintesc cum era “pe timpul celalalt” dar oamenii il tot invoca pe raposat: “macar pe atunci” era nu-stiu-cum. Multe emisiuni din ziua de azi relateaza cu un respect ingrijorator despre realizarile de pana acum 20 ani. Chiar si Oana Dobre se chinuia la un moment dat sa gaseasca nu-stiu-ce tip de ciocolata.
    Si eu traiesc sentimentul pe care tu ai reusit sa il transpui intr-un cuvant – CHIRIAS. Si subscriu la ceea ce a spus si Mircea, precum ca trebuie sa se aleaga praful de Romania. Si asta se intampla.
    Eu ma astept pe viitor ca tara asta (fiind in coma profunda dupa cum am spus) va ramane fara organe de donat, mai are vezica biliara (Rosia Montana) dar se ocupa infirmierul berceanu si de asta. In curand va aparea iar trimisul FMI, de data asta sa o deconecteze de la aparate, si il vom delega pe Dan Bittman sa ne explice el senin precum ca sufletul ei este in ceruri. Ma opresc aici ca a inceput Johnny Bravo pe Cartoon Network. Ciao

  4. Pe mine nu ma ia deloc cu frisoane, sunt doar niste vorbe in transcrierile interceptarilor telefonice si ambientale. Ceva probe materiale concrete sunt? Se pare ca nu prea asa ca nu e de mirare sa scape basma curata acest Voicu.

  5. Constat că în ultima perioadă ies la iveală din ce în ce mai multe cazuri asemănătoare cu acesta. Ar trebui să îmi fac griji sau să fiu indiferent?

  6. Victor, cum ai facut de te-a ferit viata de asa specimen? Cred ca zici de Voicu doar si nu de restul ca el care sint peste tot si nu ai cum sa nu-i intalnesti in viata din Romania. Poate ca ai intalnit alti “Voici” mai spalati si cu mai putin tupeu, dar ei raman niste “scumbag” pina la urma. ca au ajuns atat de multi pe m2 e in mare parte(99%) din vina celor ce conduc (mare parte din jegosi fiind chiar ei). Totul e aranjat de base si clica lui din nou. prost sa fii sa nu-ti dai seama. Isi pregateste terenul pt urmatoarele actiuni, astept sa vad care.

  7. Domnule Victor,
    De ce nu m-ai faceti emisiunea “Vorbe grele”? V-a lovit cumva flacara violet? Doamne fereste,pentru ca fara voi, cei de la Antene (Badea,Gadea,Ciutacu),atunci emigrarea nu e doar o necesitate,ci si o obligatie pentru toti romanii cinstiti.”Succesuri”depline!

  8. adevarata, frate, oana dobre a voastra.
    tocmai o vad la tv cu un mesaj pentru zeus: sa-si bage undeva decoratia pentru mile.
    are un fulger in ochi de nu cred ca poate zeus sa-l indoaie…
    daca n-ar fi asa trista…

  9. Consider că se vorbeşte mult prea mult despre acest caz, când în ţară se întâmplă foarte multe probleme, gen – profesorii abia primesc 30 – 50% din salariu.
    Mie mi se pare că prin acest circ se cam muşamalizează unele probleme reale, de interes naţional.

  10. “a treia republica” seamana cam mult cu “Al Treilea Reich”, nu credeti?! Si, desigur, in bun stil latin(o)/oriental (ca sa nu spun direct “tiganesc”) iese parodia/porcaria sinistra/tigania in care traim. “Omul sfinteste locul” si implicit si organizarea statala: moacele majoritatii romanilor cer asta, asa cum un om din lumea civilizata ar fi tentat sa spuna ca cer euthanasia. Tare ma tem ca Occidentul adopta/va adopta o politica gen “Keep the humans safe by keeping the Rromanians separate”, si nici nu poti sa-i condamni pentru asta, asa cum sunt tentat sa-i condamn pentru permeabilitatea extrema (si suspecta) pe care au aratat-o fata de toate elementele antisociale provenite din spatiul carpato-danubiano-pontic si pentru sprijinul acordat clasei potentatilor/mafiotilor/nomenclaturistilor/oligarhilor autohtoni.

  11. trebui mers pe sistem american . jurati ( NOI nu politruci numiti de alti politruci ) , procurori alesi ( cat mai des la 1 2 3 ani nu 10 0000 ca basecu ) . si da adevarata demos-cratos : legi date de cetateni nu de intermediari ,,alesi ” pe N ani sa ne fie stapani .
    alfel ne vom mai zbate in mocirla inca …..pana la sfarsitu sistemului solar ( am impresia 5 miliarde ani ) . unii se vor face mai drac decat dracu si vor reusi , altii ( cei mai multi ) vor lua M.UE ( ASA CA NOI ) …

    toate resuresle sunt pe mana lor . toata puterea : executiva , judecatoreasca , legislativa . si ORGANELE DE FORTA ( CUM LE ZICE CHIORU ) alea care ne pun cu botu pe labe cand nu avem chef sa respectam vointa stapanilor sunt TOT pe mana lor ( actualmente pdl in …viitor altii… in trecut psd ) . garzi patriotice ( sau mineri ) , jandarmi , militie ( sau politisti ) armata ( cand e vorba de razboaie pe bune ww1 ww2 tot fraerimea moare grupa mare ) , serviciile cica secrete ( numa bune de folosit ca arma politica sau de ascultat/urmarit ,,boboru ” )……

    la naiba ma atata venin ca as putea continua la infinit ….
    SI TOTI ( CETETENII ROMANI ) SE POARTA DE PARCA SUNT ADORMITI ..POFTITI IN SCAUNUL ELECTRIC SA VA ODIHNITI ( EXTRAS DIN PARAZITII )

  12. Exista extraterestrii si sunt de mai multe feluri; totul e ca ei sa nu se amestece in vietile noastre- lucru aproape imposibil, pentru ca sunt adanc infipti in carnea noastra, altfel nu ar supravietui. Daca dau de necaz sunt internati, apar boli (nu spun ca sunt inchipuite), se interneaza, bolesc luni de zile si pana la urma isi rezolva toate problemele. Inclusiv transhumanta a fost probata!

  13. EU cred ca dosarul voicu e pt ,,stupid people,,. daca treaba ar fi oabla AR TREBUI SA MAI VEDEM SI *VEDETE* P D L ca astia n-or fi toti INGERI in imperiul lui Zeus ! o fi asta singurul zmeu sau e un ,,ajutor,, dezinteresat pt driblarea lui Geoana si un,,goooool,, in poarta lui (Radu) Mazare ?

  14. Dupa ce se termina cu voicu incepe udrea din
    nou?
    Asa era si este viata in triburi

  15. Hei, boierule, unde ai disparut??? Nici pe blog, nici aseara la 21 h… Nu ne lasa de izbeliste! Daca ai necazuri zi-ne ceva, poate putem sa te ajutam.

  16. nimeni nu va face nimic.. intra in puscarie .. dar nu va sta mai mult de 1 an .. si noi suntem prea mici pentru a lua atitudine

  17. Ce mi-e drag! Îl auzeam pe unu , că dacă nu era PDL-ul , cel mai deontolog partid din România , nu aveam parte de spectacolul ridicării imunităţii unui parlamentar . Aiurea!… A avut influenţă PDL-ul , dar doar ca vendetă politică . Noi , proştimea , trebuie musai să ne împăcăm cu un gând . Există justiţia oblăduitoare care nu va permite să se întâmple oarecumva ceva rău celor ce ştiu să fure . De proşti a avut grijă , că deja nu prea mai încap prin penitenciare , iar noi le plătim întreţinerea de 2000 şi cât o mai fi pe lună . D-aia îmi e mie aşa dragă justiţia asta , un mecanism aşa bine pus la punct , mai ales dacă este uns la timp , că nu prea dă greş , încât, dacă persoana învinuită (suspusă) va fi găsită vinovată , atuncea va fi pusă în libertate , cu onorurile de rigoare ,eventual avansată .

  18. Voicu e doar 1 mic pestisor creat de FSN… Banuiesc ca i s-a gasit un inlocuitor si o alta retea rezolva problemele asa incat a fost sacrificat… sper totusi ca odata cu el sa dispara si clientii lui (Vanghelie, Hrebe, etc) si in felul acesta putem spune ca am scapat de o generatie de baieti de bine… In rest nimic de spus pentru ca toti simteam lucrurile astea dar nu era nimic atat de vizibil ca acum… Poate ca se rezolva ceva si mai schimbam si noi liniile ca deja comunistii astia vechi au metode cam duse…

  19. Tot răul spre bine

    Berbecul gras de 45 de ani care s-a dat cardiac, şi spovedit la un părinte, a fost lansat, ca toţi infractorii pesedişti, de către Ion Iliescu Penu, fiind, după bârfele din cârciumă, veriga slabă a lanţului mizeriei morale şi sociale, folosit acum drept fumigenă, dar mai acătării ca descurajare a opoziţiei indigeste, de către putregaiul de la Cotroceni.
    Noua “ordine socială” pusă în operă de regizorul loviturii de stat din decembrie 1989 care a legalizat contrabada ca metodă de acumulare sălbatică de capital, ne-a fost deconspirată în toată hidoşenia, după modelul ce-l intuisem cu toţii. Deconspirarea a fost, însă, o gravă eroare, în condiţiile în care sunt şi alte „urechi” ce ascultă, fiind doar o chestiune de timp dezvăluirea altor reţele asemănătoare.
    Jigodia principală care a implementat sistemul politic mafiot din ultimii 20 de ani este kaghebistul, actualul preşedinte având doar calitatea de urmaş demn al acestuia.
    Ne pierdem timpul! Altă cale trebuie urmată : deconspirarea lui TB ca trădător, prin promovarea minciunii la rang de metodă de conducecere, având ca efect distrugerea economiei şi naţiunii. Consultarea sub semnătură a poporului pentru înlăturarea din funcţie în următoarele luni a celui pe care nu l-a vrut ca preşedinte, este oportunitate pentru toţi românii !

  20. Pentru mine, totul nu e decât un joc de zaruri, condus de la Cotroceni. Dacă Voicu era de partea lui Băse, el ar fi condus independenţii!! În fond, senatorul nu e decât un pretext de a pune la punct judecătorii, singurii care mai îndrăzneau să mişte în faţa şefului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.