Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Muncitori, talente, vedete şi piscuri…

Muncitori, talente, vedete şi piscuri…

În orice domeniu există muncitori, talente, vedete şi piscuri. Aşa cum piscul fotbalului se numeşte Diego Maradona, al atletismului Carl Lews, iar al baschetului e Michael Jordan, cel al showbiz-ului s-a chemat, până azi noapte, la ora 1, Michael Jackson. 1 s-a născut, 1 a prestat, 1 s-a ratat, la 1 a murit. Şi 1 rămâne pe veci…

Există, încă, din ce în ce mai rar, momente când îmi aduc aminte cum e să fii mândru că eşti ziarist. Azi noapte mi s-a întâmplat iar. Când Jurnalul Naţional a fost singurul ziar din România, după ştiinţa mea, care a scos un tiraj suplimentar; de fapt, o ediţie specială. Nu l-am văzut la Bucureşti şi nu credeam că voi ajunge să caut ca un căpiat prin arhiva electronică a JN unicul text pe care l-am scris vreodată (iunie 2005) despre cel pentru care s-a introdus în dicţionar cuvântul megastar.

UPDATE: Mulţumesc, în numele echipei Jurnalului Naţional, pentru felicitări, dar, nominal vorbind, cei care şi-au dovedit profesionalismul în crucea nopţii se numesc Anca Aldea, Violeta Fotache, Sebastian Eduard, Valentin Buga şi Cristian Severin. Pe care (cu excepţia ultimului, pe care l-am sculat eu din somn) i-a urnit de acasă Marius Tucă. Mă-nclin cu cea mai sinceră admiraţie în faţa lor…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

178 thoughts on “Muncitori, talente, vedete şi piscuri…

  1. off topic:
    “Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun? ”

    Cred ca se trateaza de o “gaselnita publicitara”, pentru ca altfel ar fi paranoia!?

  2. @Giovanni il romeno: scrie de doi ani chestia aia acolo. bine c-o remarcasi la moartea megastarului. mai bine mai tarziu decat niciodata 🙂
    @Roxana: sper ca filmeaza la catafalcul lui Michael. altfel nu vad ce cauta cele doua personaje in economia acestui text.

  3. Dl Basescu a predicat azi 28.06.2009 din Altarul Bisericii unde a slujit azi dimineata Vicentiu Ploiesteanu.
    Au fost si alti lideri de partid in Sfantul Lacas si oameni de afaceri.
    Preotul la sfarsitul lucrarilor de slujire a multumit ministrului Blaga pentru programul de reabilitarea de izolarea locuintelor, parca, n-am inteles bine.
    Mi s-a parut o blasfemie! altarul pentru campanie electorala!Base n-a putut sa rabde pana iese afara sa dea mana cu toti enoriasii daca Il interesa asta?!
    Punand in balanta ocazia presedintelui de a se face auzit si de data asta si comportamentul de om dus la Biserica pentru purificarea personala si apropierea de Dumnezeu, prima varianta cantareste mai mult, nu?!

  4. @daniela: da, e blasfemie nesimtita, la fel ca si alaturarea Basescu-Michael

  5. daniela Says:
    cam asa am comentat despre Michael Jackson, mie personal mi-a placut acest artist, rupt parca din imposibil/ireal in sensul ca miscarile sale mi se par extraordinare, vocea, totul.Sincer m-a miscat vestea mortii lui.

    June 27, 2009 at 9:21 am

    Buna tuturor,
    Michael Jackson, dupa parerea mea a fost un fenomen, sunt inegalabile, ritmul, vocea sa, care au “innebunit” de placere o lume intreaga, tineri si batrani nu pot ramane impasibili la muzica lui, este magnifica, la miscarile coregrafice, la stilului lui de a se imbraca, pantalonii “de apa adanca” cu sosete albe numai lui i se potrivesc,spilhozenii albi peste pantaloni,au farmecul lor numai pe Michael.

    Pacat ca timp de 15-16 ani a stat retras, izolat in umbra propriei celebritati, pacat ca a fost o constitutie mai fragila si a fast rapus de rautatile paparazzilor, pacat ca a fost judecat de acele operatii estetice despre care stim “adevarul” doar din presa de sandal.
    De ce oare, de ce oare nu a iesit de pe scena vietii ca un rege incoronat al muzicii sale si totusi si asa ramane un rege, un rege care n-a putut sa ne spuna lumii intregi ultimile sale cuvinte, prin muzica, un spectacol unic se pregatea, iar o greseala de dozaj al calmantului a facut ca inima lui si asa bolnava sa se opreasca.
    Pretul celebritatii? ….???

  6. Mult respect pt ce a fost k artist ,in viata personala nu ma bag k toti avem scheleti in dulap. Rest in peace Michael !

  7. @daniela
    nu-ti mai cere atatea scuze, draga mea.
    “blasfemia nesimtita” concretizata in alaturarea basescu-maical a “comis-o” chiar juranalul national, de a carui editie speciala e atat de mandru dl ciutacu care te pune la pct; in aceasta editie speciala de vineri 26.06.09, pe prima pagina (dupa cum se vede), abia dupa citatul din speechul ‘privat’ al lui basescu (astia-s mai rau ca fosta securitate!)apare stirea-eveniment istoric planetar.

    tot respectul pt dl tuca – este un profesionist valoros, dar uite ca se mai pot face gafe si la case mari.

  8. @luminita: in caz ca n-ati aflat, Jurnalul National n-a scos vineri un ziar intreg dedicat lui Michael Jackson. dar scoate maine un supliment de 16 pagini dedicat EXCLUSIV megastarului. ce usor gasiti voi pete-n soare…

  9. @luminita: acest post este despre Michael, nu despre Traian. trebuie sa desenez? e nevoie si sa explic ca blogul meu nu e Jurnalul National?

  10. nu, se pare ce eu tb sa desenez. sa repet, cine stie…
    O STIRE EVENIMENT ISTORIC PLANETAR PUSA DUPA UN CITAT DIN SPEECHUL LUI BASESCU – apropo “traind in cercul vostru stramt, norocul va petrece”
    scrieti la jurnalul national, daca tot sunteti asa de “genial”cum nu ati vazut pericolul de a fi ridiculazati pe baza asocierii resp in ziar (bine, ca acolo nu a fost doar asociere, a fost o declasare), dupa ce dvs insiva o atacati pe blogul personal?

  11. o, nu mai fiti asa o “drama queen” dl ciutacu!

    daca erati intr-adevar deranjat de faptul ca daniela era off topic pe blogul dvs. tb sa spuneti asa. dvs insa ati preferat sa spuneti ca este o “blasmefie nesimtita” iar asta inseamna ca,in opinia dvs(caci dvs ati facut comentariul) indiferent de cadru, asocierea nu tb facuta.

  12. Rating in tv, bani in buzunar. Spune-mi ca faci totul din pura placere, ca banii nu au nici un sens in existenta ta. Spune-mi ca o echipa de oameni a facut ceva din proprie initiativa, si o sa apreciez asta, spune-mi ca o echipa a facut ce i-a cerut seful, si nu mai vad gestul maret. E simplu sa fii cinic si arogant, insa nu esti cel mai bun. Esti doar pe val, momentan, asa cum au fost multi in istorie, poporul se plictiseste in cativa ani si apare alta fatza in presa.

  13. “… in caz ca n-ati aflat, Jurnalul National n-a scos vineri un ziar intreg dedicat lui Michael Jackson. dar scoate maine un supliment de 16 pagini dedicat EXCLUSIV megastarului…”
    Multumesc mult si sper sa-l prind si eu. Concediu placut cu tot ceea ce-ti doresti!

  14. Nu am fost fan Michael, dar am ascultat cu placere fiecare piesa a lui!
    De 3 zile ascult numai muzica lui…citesc articole…vad clipurile lui…show/urile lui…si plang.A fost un MEGASTAR…Nu cred k cineva se va mai ridica la valoarea lui artistica.
    A fost si un umanist convins…a donat mai mult de 300 milioane $!
    Imi pare rau ca noi,”plebea” (adica oamenii de rand, fara vre-o farama de geniu) avem tendinta sa distrugem tot ceea ce ne depaseste nivelul umil al existentei…Poate pana la urma vom inceta sa facem asta, si ne vom aprecia Geniile…
    Pana atunci…
    ODIHNESTE-TE IN PACE MICHAEL!!!
    O LUME INTREAGA TE-A IUBIT!

  15. Nu ai ce spune ,trebuie sa taci !cine poate face mai bine sa faca ii urez putere si succes oriunde s-ar afla!

  16. S-a stins o stea, pt ca asta a fost !!! E unic si va ramane vor fi multe locuri libere intre el si urmatorul !!!

  17. Dumnezeu sa-l ierte pe Michael Jackson si sa se odihneasca in pace! Nu poti sa nu plangi, pur si simplu nu poti…eu n-am plans pana acum…nu am fost o fana dar imi pare tare rau ca a mai murit un artist si NICIODATA nu vom sti povestea adevarata a mortii lui…asa cum nu stim nici povestile adevarate ale altor mari artisti….Eu cred ca e posibil ca doctorul lui sa ii fi dat prea multe calmante…oare de ce marile genii se lasa pe mana unor profitori, oare de ce nu vor sa invete sa fie puternici si rai, sa nu lase pe nimeni sa se bage in viata lor, sa-si manuiasca singuri destinele?!

  18. Lasand gluma la o parte, mi se pare o mizerie procedeul familiei Jackson.
    Oare cum era sa nu se stie nimic de trupul lui J.F.K sau Elvis.
    In loc sa ofere publicului ce era de oferit , pentru ca Michael asta si-ar fi dorit au inceput ei acuma sa scoata nasul de sub anonimat si sa faca un circ greu de imaginat pentru un asemenea fenomen numit Michael

  19. Ala a lu’ ozzi osborn pt.cultura ta generala este MICHAEL…MICHAEL JACKSON nu maical cum incerci tu p-acilea ironii rasuflate de 3 lei,si nu iti convine subiectul iti recomand sa schimbi privirile p alt canal eventual blog!!!

    Cat despre D-ul Ciutacu ii transmit repectele mele si sa continue asa cu blogul caci face o treaba extraordinara!!!

    O fana MJ pana la moarte…si dincolo de ea!!!

    MORPHINE.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.