Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Muncitori, talente, vedete şi piscuri…

Muncitori, talente, vedete şi piscuri…

În orice domeniu există muncitori, talente, vedete şi piscuri. Aşa cum piscul fotbalului se numeşte Diego Maradona, al atletismului Carl Lews, iar al baschetului e Michael Jordan, cel al showbiz-ului s-a chemat, până azi noapte, la ora 1, Michael Jackson. 1 s-a născut, 1 a prestat, 1 s-a ratat, la 1 a murit. Şi 1 rămâne pe veci…

Există, încă, din ce în ce mai rar, momente când îmi aduc aminte cum e să fii mândru că eşti ziarist. Azi noapte mi s-a întâmplat iar. Când Jurnalul Naţional a fost singurul ziar din România, după ştiinţa mea, care a scos un tiraj suplimentar; de fapt, o ediţie specială. Nu l-am văzut la Bucureşti şi nu credeam că voi ajunge să caut ca un căpiat prin arhiva electronică a JN unicul text pe care l-am scris vreodată (iunie 2005) despre cel pentru care s-a introdus în dicţionar cuvântul megastar.

UPDATE: Mulţumesc, în numele echipei Jurnalului Naţional, pentru felicitări, dar, nominal vorbind, cei care şi-au dovedit profesionalismul în crucea nopţii se numesc Anca Aldea, Violeta Fotache, Sebastian Eduard, Valentin Buga şi Cristian Severin. Pe care (cu excepţia ultimului, pe care l-am sculat eu din somn) i-a urnit de acasă Marius Tucă. Mă-nclin cu cea mai sinceră admiraţie în faţa lor…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

178 thoughts on “Muncitori, talente, vedete şi piscuri…

  1. Victor,problema nu se pune ca a murit Michael Jackson ,problema este ,o sa mai existe un Michael Jackson?

  2. Felicitari, don ciutacu, n-am mai prins ziarul, dar cum m.j. a reprezentat si pt mine un reper, va multumesc pe aceasta cale dvs si colectivului pt osteneala si fiindca v-a pasat, fiind de altfel singurii care au facut altceva decat banalitati in aceasta zi, una dintre cele mai triste din viata mea si-a multor altora.

  3. Dumnezeu sa-l primeasca in Imparatia Sa! Sa incante si ingerii asa cum ne-a incantat noua tineretea, noua si copiilor nostri. A fost si va ramane pentru multi ani un artist inegalabil, un adevarat MEGASTAR. Ce pacat ca mor atat de timpuriu adevaratele valori ale lumii! Dumnezeu sa-i ocroteasca copii si sa-i mangaie familia!
    Felicitari Jurnalul National, felicitari Victor Ciutacu!

  4. saracul. mi-e mila de el. insa era extrem de infantil. nu a reusit sa-si gestioneze succesul, cariera. nu m-a surprins atat de tare moartea lui. era de asteptat. arata sinistru, era terminat dupa atatea operatii, atat fizic cat si psihic. l-am vazut in cateva interviuri despre procesul din 2005, parea labil psihic, incoerent, uzat. poate nu mort la 50 de ani, dar nu ma asteptam sa apuce 70.

  5. Azi am incercat sa fiu o actrita ,dar am esuat lamentabil.Mama m-a anuntat ca sunt in doliu.Am crezut ca e o ironie de-a ei.M-am ascuns de lume un moment si am plans.Pe drum spre serviciu m-a intrebat un domn ,un strain,de ce sunt trista,daca poate sa ma ajute cu ceva.Si-a dat seama imediat ca nu poate face nimic pentru mine.Am mers mai departe.La serviciu , am incercat sa ma concentrez la lucrurile pe care le aveam de facut.Am incercat sa ma fac ca nu aud subiectul,cand era pomenit.De fiecare data, mi-am stapanit plansul.Acum plang din nou.Nu ma vede nimeni.Cu Michael imi ingrop adolescenta si cei mai frumosi ani ai tineretii.De la el am invatat sa lupt pentru drepturile mele si ale altora.Nu ma intereseaza ca par ridicola,cand scriu randurile astea,dar simt nevoia sa plang.Atat.

  6. SHOCANT! INREGISTRAREA AUDIO a apelului de Urgenta a lui Jarmaine Jackson confirma partial ipoteza mortii lui Michael. Un doctor a fost prezent in camera lui si a fost singurul martor

  7. maistru ciutacu…nu poti bre, sa prezinti stirea inainte sa se intample? sa moara concurenta …

  8. @trezirea – o mare parte din artistii enumerati de tine sunt bazati tot pe MJ , el fiind practic autorul celor mai cunoscute piese alre rhianei (don’t stop the music de exemplu are incorporate parti ale piesei “Wanna Be Startin’ Something” , akon etc 🙂

    un adevarat MEGASTAR , a carui viata personala a fost practic marcata de “victima propriului succes” , pentru ca orice geniu are si o doza mai mare sau mai mica de nebunie.cu siguranta idolul generatiei mele , pentru ca sincer vorbind nu eram singurul cu palaria lu’ tasu’mare care incerca sa’l imite prin 90.

    Nu in ultimul rand felicitari JN , azi am primit o surpriza extrem de placuta!

  9. Domnule Tonomat,
    Pe dumneavoastra va arde cine a fost primul care publicat stirea in Romania, in timp ce omenirea a pierdut cel mai mare artist al tuturor timpurilor.
    Sa nu sariti va rog la gatul meu. 😛

  10. @fan barca: nu ma arde nimic. ma bucur ca macar atat am putut oferi noi.

  11. E intr-adevar o mare pierdere pentru intreaga lume a muzicii. Michael a fost o vedeta in toata puterea cuvantului, un interpret de exceptie.
    Nu mai este printre noi, dar raman in urma lui toate hiturile sale pe care sa le ascultam si sa ne amintim de el!

  12. Citat de pe site-ul CNN (mizez pe faptul ca nu e nevoie de traducere): Jackson dies, almost takes Internet with him. How many people does it take to break the Internet? On June 25, we found out it’s just one — if that one is Michael Jackson. Asta defineste cel mai bine cat de mult a insemnat MJ pt lumea intreaga.

  13. Am fost fanul lui declarat pana intr-a V-a. Dupa aceea m-am maturizat si am mai deschis ochii si la arti artisti, mult mai profunzi decat el. Ii recunosc si acum veleitatile muzicale, armata de coregrafi, dansul ce l-a facut celebru si miliardele de dolari bagate in videoclipurile sale si in concerte; un showman/entertainer fara pereche. Pacat ca n-am vazut atata lamentare si desfasurare de forta cand a murit Freddy Mercury, spre exemplu.
    Pe de alta parte, nu poate sa nu ma scarbeasca spiritul asta de turma, ipocrizia unor marlani de presa (cred ca-i stiti si dvs. domnule Ciutacu, ca doar unii sunt colegi de trust cu mataluta), care pana acum isi faceau ratingul de emisiune promovand absolut toti tiganii, manelistii, poponarii, curvele si ghertoii, toata scursura Romaniei, iata-i astazi plangand moartea marelui artist, de parca ei ar fi fost vreodata promotorii bunului gust si a talentului in muzica si in general. Punem pariu, domnule Ciutacu, ca de luni revin, impreuna cu suita lor de “asistente”, la aceiasi manelisti, ciumaci, tolea, pitici-porno, sexy baicoience si celelalte mizerii promovate la greu in slujba zeilor Rating si Share, sub eterna scuza cinica, mincinoasa si, totodata, ucigasa a bunului-simt in general, conform careia “asta se cere”?

  14. Azi noapte am fost prima persoana care o comentat pe aici despre Michael, cand am auzit initial am crezut ca e o gluma, mai ales ca trebuia sa sustina 50 concerte la O2/London si milioane de oameni au luptat sa obtina un bilet, era o isterie de proportii colosale pe aici in legatura cu asta, acum a murit, si toata lumea a fost redusa la tacere. Se scria azi in ziare ca americanii and rest of the world invinuiesc Londra pentru moartea starului.

  15. In noaptea asta ma simt vulnerabila si poate ce voi scrie,nu ar trebui scris.Genul asta de mesaj il trimiteam doar lui Tudor.Ma voi infatisa prin vorbe ,cu o particica din viata mea.Ce treaba are Michael cu viata mea ?De mica am urat doua domenii din societatea romaneasca:politica si justitia.In cel de-al doilea,am fost fortata sa intru,dar am ales sa fac ceva ce-mi place,intorcand spatele definitiv muzicii(in sensul de a face cariera).In primul, am intrat din pura intamplare.Din joaca si pentru ca imi placea de el,mai mult impinsa de la spate de o prietena,i-am aflat numarul si l-am sunat.M-am recomandat:Diana(in gandul meu ,Dirty Diana).Studenta,el preparator universitar,la inceputul carierei politice.Din curiozitate,a intrat in joc.La un moment dat,a aflat cine sunt.Si am facut si o greseala:nu m-am dus la o conferinta de-a lui.Din momentul acela,nu mi-a mai raspuns la mesaje.Pot sa il critic,pot sa il injur,e mut.Cand eram fata in fata ,era rece.Fiecare isi vede de cariera lui,eu avand de-a face cu niste rechini din politica si justitie,intamplator,iar el cu altii.Pot sa spun ca ,de timpuriu, m-am confruntat cu cel care a instrumentat “flota”,ulterior cu cel caruia i s-a instrumentat dosarul respectiv.A urmat momentul numirii ca ministru.Mi-am zis:nu am nimic de pierdut daca ii scriu,ca oricum nu raspunde.Asa ca am intrat in politica pana peste cap,la un nivel la care altii doar viseaza sa ajunga.Unii incep lipind afise,altii direct de sus.Detest politica.Anii astia au trecut rapid.El a incercat sa fie indirect alaturi de mine(uite de asta nu voi fi).Nu e usor sa fii intre ciocan si nicovala,intre doi munti care se bat cap in cap.Am intrat in PNL,recent,vad ca unii canta prohodul acestui partid.Mai vedem noi.Din toamna,imi voi lua rolul in serios.Deja,i-am transmis niste critici lui Antonescu.Nu sunt sigura daca au ajuns la el sau nu.Dar ,la momentul oportun,ii voi spune punctul meu de vedere in fata.In seara asta ,m-am decis sa iau serios in calcul si o cariera in politica,asa cum am perceput-o eu,domeniul ala care mi-e atat de antipatic.Imi place sa lucrez cu oamenii.Voi vedea daca mi se potriveste sau nu politica.Asta este un nou inceput si il voi face doar in PNL,asa cum cred eu de cuviinta.Tatal meu deja e ironic,m-am saturat sa il tot aud:astia toti sunt niste hoti.Ei bine,il las in ironiile lui,nu-mi place sa ma complac in mediocritate si nici in atitudini de acelea:nu se poate,nu poti schimba nimic,sa traim in nesimtire la infinit.Poate e timpul sa ii reamintesc in fapte,momentul acela din copilarie,cand la 10 ani, luam 10,la faza judeteana,la matematica,iar el nu m-a crezut pana nu a vazut rezultatul.Dupa aceea ,eu am fost cea ironica.Ma tot provoaca,imi place sa raspund la provocari in felul meu.In concluzie,politica,justitia romaneasca,Michael Jackson,o parte din viata mea…un nou inceput.

  16. Mare ipocrizie zace in oameni.Doar dupa moarte un geniu indiferent de domeniu este apreciat;cat a fost in viata a fost defaimat,calcat in picioare improscat cu noroi distrus psihic si financiar.
    90% la suta din cei care acum isi exprima regretul “sincer” pana acum cativa ani il faceau pedofil,satana,freack etc.

    Natura umana este una bolnava, cel care se va ridica deasupra gloatei va fi strivit si ingropat caci omul prin natura lui deficitara nu stie sa isi aprecieze seamanul care este mai bun intr-un anumit domeniu,sa il admire si sa incerce sa invete de la el ci din contra il invidiaza,uraste si gata sa il elimine prin orice metoda.Iar la romani e ceva inevitabil,caci toti oamenii competenti care i-am avut i-am umilit si gonit din tara.

  17. Niciodata nu am crezut ca Michael Jackson ar fi pedofil.A fost un copil agresat sexual si psihic si “idiotii specialisti in psihologie” au tras ei concluzia ca si el la randul sau s-a transformat in agresor.

    Michael Jackson iubea copii pentru inocenta lor si isi traia prin ei copilaria pierduta.A fost mult prea fragil,bun si a avut prea multa incredere in oameni intr-o lume populata de hiene.Si-a facut atatea operatii estetice si a devenit alb din 2 motive:

    1 datorita rasismului, caci un negru nu ar fi avut succesul lui America fiind cunoscuta pt ura fata de afro-americani si acum exista in urma cu 20-30 de ani cu atat mai pregnant.

    2 pentru a uita de trecut.Caci un individ abuzat sexual cu atat mai mult de propriul parinte se simte murdar,patat nedem.Operatiile estetice radicale au fost in viziunea lui falsa impresie de renastere, pe moment a aveau efect insa traumele reveneau si mereu a incercat sa le elimine cu alte interventii chirurgicale.

    Ce este mai grav este faptul ca au ramas 2 copii fara tata si sprijin care vor fi vanati si haituiti de aceleasi hiene care le-au distrus tatal pentru bani si defaimare.Si da Michael Jackson a fost secatuit de bani din cauza proceselor dar bani vor mai venii din drepturile de autor.

    Cosmarul s-a terminat pentru el dar abia incepe pentru cei 2 copii ai lui.

    Darwin avea dreptate ” ANIMALUL OMOARA PENTRU A SE HRANII PENTRU SUPREVIETUIRE,OMUL DOAR DIN PLACERE”.

  18. Lucian Mandruta a fost invitat azi la Antena 3 nu imi mai amintesc ce emisiune ca ma uit de aseara numai pe CNN, dar a zis ca lui Michael Jackson la concertele din Romania i-au fost furnizati copii…Ce parere ai de asta? De ce toti marii artisti trebuie sa fie bolnavi cu capul? 🙁 Michael Jackson – Gone too soon)

  19. Buna dimineata
    Cum Basel nu a demis ministrii de la mediu si de la sport natura tinerete, probabil si din cauza caldurii, media a luat-o halunga pe aratura si are subiecte: Maical a lu’Jakson a murit! Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace!
    Chiar si Ion Iliescu regreta moartea sa.Insi care au torpedoul plin de Guta si Florin Parizer,lacrimeaza acum in direct, spunand ca omenirea trece prin momente dificile datorita mortii megastarului.
    Aceeasi insi il fac pe black and white-ul american, al de se juca cu pruncii de-a mama si de-a tata,cel care-si pierduse nasul in Scary movies, numarul 1 mondial,ceea ce mi se pare mult prea fortat, mai ales cand Pink Floyd inca mai exista, vocea lui Fredy Mercury inca se mai aude prin unele boxe, iar in Liverpool aerul pe care il inspiri are un parfum dulce de Beatles. Maical a fost un fel de Coca Cola, cu un marketing fabulos, de aceea s-a vandut f.bine.Si Adi Minune vinde foarte bine , dar asta nu inseamna ca e cel mai bun cantaret din Romania.
    Asa ca, celor care cred ca o lume se sfarseste cu Maical, le recomand sa puna un pic de gheata in sprit si sa schimbe canalul.
    Salutare taica si noroc

  20. Felicitari pentru editia speciala.
    Admiratie, respect si tacere pentru EL- fenomenul si fenomenalul Michael Jackson!

  21. S-a dus inca un om care a facut istorie…Sa speram ca nu v-a fi uitat asa cum afost uitat si Fredi Mercury…Un alt OM…

  22. ma dispera ca se tot aduce vorba despre viata lui personala.N-are nicio treaba circul in care s-a transformat viata lui la un moment dat cu ARTISTUL care a schimbat fata spectacolelor in toata lumea.Concerte ca ale lui,mai rar vezi,chiar si acum,iar isteria Michael probabil ca nu se va mai repeta,oricati Justin Timberlake si alti asemenea vor aparea(fara nici un fel de rautate).A fost The king of pop,si chiar daca n-ai fi fost un fan inrait al lui,este imposibil sa nu fii in stare sa-i recunosti valoarea ca si artist.Poate acu` o sa-l lase in pace,sa-si gaseasca si el pacea.

  23. Este o mare nedreptate faptul ca mari genii din diferitedomenii inchid ochii si nu se mai trezesc. Michael Jackson a fost si ramane taticul muzicii pop-rock, cum a fost si va ramane Airton Semna taticul formulei 1. Jackson a facut istorie, si v-a ramane in istorie pe veci!

  24. Michael Jackson ne aminteste ce inseamna sa fii o super-vedetea, un megastar. Cum poti rascula inimile a milioane de fani de pe tot globul. Vedetele cu vocea stridenta care isi pretind acest statut ar trebui sa incerce sa aiba performante daca vor statut. Si nu ma refer la starurile de Romania vazute in afara cum vedem noi starurile de Calarasi cu pretentii de concerte pe stadioane in Bucuresti.

  25. Atunci felicitari tuturor celor enumerati de tine si sper sa continuati sa scrieti despre Michael pentru ca a fost un artist adevarat care a pus mult suflet in tot ceea ce a facut, care si-a iubit fanii si va ramane in inimile noastre in continuare. Ce bine ar fi sa se dea la televizor macar unul din concertele lui din Romania… Dumnezeu sa-l ierte!

  26. Mulumesc Victor pentru interviul acordat si pentru ca esti o persoana extraordinara.
    Nu stiam ca esti fac Michael.Sau ma insel?

  27. L-am urmarit pe Lucian Mandruta ieri dimineata vorbind despre Michael, aveam deja o impresie despre Lucian ca viind foarte slab, ieri mi-a intarit parerea, persoana foarte usor influentabila si cu idei de desene’animate.
    Despre Michael lucruri foarte bune se stiu.
    FOARTE IMPORTANT. Cautati pe youtube:”michael vitiligo” si aflati adevarul despre aceasta boala, ca sa nu mai vb de inalbirea pielii.
    Despre pedofilie. Consider ca a fost o inscenare, pentru a ii face rau si pentru o suma de bani. Nu se poate vb de asa ceva in cazul lui Michael. Trebuie sa va uitati la privirea lui.
    Victore te rog vorbeste tu cu Mandruta si spune-i sa nu mai dea cu muci’n’fasole.
    Numai respect pentru echipa voastra de la A3.

  28. inainte de judeca viata unui om, incearca sa o judeci pe a ta mai intai, si cu cat ai facut mai mult ca sa ramai in memoria colectiva. MJ ?!!adulat sau renegat va ramane in memoria celor care am trait in aceasta epoca, cu sau fara voia noastra.si nu sant fan MJ.RIP – child forever.

  29. Doamne cata pasiune pune in muzica lui…cata energie pozitiva emana acest super-om!
    Pacat ca s-a intamplat atat de devreme!
    Mai avea multe lucruri de facut pe aceasta lume.
    Dumnezeu sa-l ierte!

  30. A murit un artist.
    Dar ceea ce i s-a intamplat acestui om , oglindeste cu mare fidelitate societatea americana. Intr-o societate in care totul se vinde si se cumpara, talentul lui a fost o marfa rara. Inocenta lui si dragostea fata de copii l-au transformat in inculpat , daca interesele Inchizitiei Hartuirii o cer.
    Cand n-a mai reprezentat nimic, a fost aruncat la cos de catre Marele Creditor
    A fost un strain in lumea asta si neinteles, ca orice mare artist.

  31. Respect pentru Michael Jackson! RIP!

    O mai fi existat oare vreun om pe planeta care sa se fi nascut negru si sa moara alb?

    Intreb si eu! Numai bine!

  32. Nu vad mandria in a-ti face treaba. Hai sa o luam altfel, a fost munca patriotica sau totul inseamna rating si bani? Bine ca te-ai indurat sa ne spui si aici ca voi ati fost primii care s-au gandit cum sa castige audienta.
    Legat de MJ, a fost un mare artist, regele muzicii pop, insa REGE ramane Elvis, prin imagine si vanzari. Si sa nu omitem ceva, acum cand toti plang pe jumate ipocrit moartea lui: ca artist, ca showman era terminat de mult, era tras pe linie moarta si nu mai inseamna nimic nou, traia doar din renume.

  33. Sint uimita Cit RIP vad. Nu se mai spune “odihnesca-se in pace”, am dat-o pe ritichisme: ” rest in peace”?! Parca sint tentata sa-i dau dreptate lui Basescu cu “intelectualii” lui! N-o fi nici asta prost degeaba!

  34. Mda… RIP M.J.
    E ca si cum ceva din mine s-a dus odata cu el…copilaria mea.
    E dezgustator totusi ca toti cei care spuneau ca e pedofil , bolnav psihic acum ii fac statuie…
    Dar , nimic nou .

    Sanatate D-le Ciutacu.

  35. @Sergiu: mandru ca suntem singurii carora nu le-au murit reflexele. rating in ziar? iata un concept nou. bani de unde? din vanzarea unei cozi de tiraj pe care am apucat s-o blocam in tipografie si care era oricum comandata?

  36. Lui ozzy osbourne…
    Am revenit doar ca să-ţi mai citesc odată comentariul.
    “Insi care au torpedoul plin de Guta si Florin Parizer,lacrimeaza acum in direct, spunand ca omenirea trece prin momente dificile datorita mortii megastarului.”

    Punctul pe “i”, ochit şi lovit! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.