Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > Muncitori, talente, vedete şi piscuri…

Muncitori, talente, vedete şi piscuri…

În orice domeniu există muncitori, talente, vedete şi piscuri. Aşa cum piscul fotbalului se numeşte Diego Maradona, al atletismului Carl Lews, iar al baschetului e Michael Jordan, cel al showbiz-ului s-a chemat, până azi noapte, la ora 1, Michael Jackson. 1 s-a născut, 1 a prestat, 1 s-a ratat, la 1 a murit. Şi 1 rămâne pe veci…

Există, încă, din ce în ce mai rar, momente când îmi aduc aminte cum e să fii mândru că eşti ziarist. Azi noapte mi s-a întâmplat iar. Când Jurnalul Naţional a fost singurul ziar din România, după ştiinţa mea, care a scos un tiraj suplimentar; de fapt, o ediţie specială. Nu l-am văzut la Bucureşti şi nu credeam că voi ajunge să caut ca un căpiat prin arhiva electronică a JN unicul text pe care l-am scris vreodată (iunie 2005) despre cel pentru care s-a introdus în dicţionar cuvântul megastar.

UPDATE: Mulţumesc, în numele echipei Jurnalului Naţional, pentru felicitări, dar, nominal vorbind, cei care şi-au dovedit profesionalismul în crucea nopţii se numesc Anca Aldea, Violeta Fotache, Sebastian Eduard, Valentin Buga şi Cristian Severin. Pe care (cu excepţia ultimului, pe care l-am sculat eu din somn) i-a urnit de acasă Marius Tucă. Mă-nclin cu cea mai sinceră admiraţie în faţa lor…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

178 thoughts on “Muncitori, talente, vedete şi piscuri…

  1. ah! am uitat: poti disocia omul de artist. Ce facea pe scena conteza nu ce facea acasa. La fel si Pavarotti. Nu ma intereseaza omul cu toate defectele si toate tampeniile pe care le-a facut sau nu. Vocea era minunata, melodiile le ascult cu mare placere – la multe stiu si versurile pe dinafara. 😀

    rest in peace.

  2. M. Jackson a fost si va ramane regele muzici POP acum sus la stele se va intalni cu alte stele Elvis – Freddy Mercury- John Lennon ce voci ce caractere .pacat R.i.P

  3. comparatia dintre Michael Jackson si un manelist nu e doar fortata… e blasfemie.
    M.J. a revolutionat si muzica si ideea de show si de clipuri muzicale. nu trebuie sa fii un fan inrait M.J. si nici un ascultator de muzica pop ca sa-l consideri pe acest om un geniu.

    imi pare rau ca a trebuit sa-si petreaca ultimii ani tarat prin scandaluri jegoase si procese tampite. nu merita asa ceva.

  4. Requiescat in pace!……Sau mai pe romaneste pentru cei cu 10 la latina mai tineri….Dumnezeu sa-l odihneasca….

  5. @Idy O’ Tool:

    Pentru ca tot am avut discutia asta de 43245576 de ori azi,
    am sa reiau si aici mentiunile cu pricina:

    1. E de bun simt sa ne delimitam gusturile
    de capacitatea de a recunoaste calitatea.

    2, Celebritatea la nivelul la care a trait-o M.J.
    nu este un atribut, este o institutie, daca vrei,
    e o forma de individualitate din total alt film
    decat cea pe care o traim noi.
    Una e sa fii individual inchis in coltul tau de lume,
    alta e sa fii individual deschizand larg usa
    si lasand pe oricine sa-ti invadeze unicul colt
    de care ai sa te bucuri vreodata in viata asta.
    Celebritatea in forma asta inseamna a trai cu constiinta
    ca nu vei rezista decat daca atunci cand o lume intreaga
    se joaca practic cu creierul tau si cu rezistenta ta nervoasa,
    tu trebuie sa te joci cu creierul unei lumi intregi
    si cu rezistenta lor la calitate, poate pe baza de gusturi
    confundate cu unealta suprema de masurare a potentialului.

  6. Domnule Ciutacu, permiteti-mi ca in urmatoarele randuri sa ma transform un pic in “pupincuristul” lui Michael. E ciudat ca zic asha despre un om ce a trecut in nefiinta, dar de fapt el a murit doar trupeste, spiritul lansat in 1971 odata cu prima prestatie solo dainuie in continuare. Am doar 25 de ani, nu am apucat perioada lui de maxim, dar nu stau sa dau download pe net la vreo melodie a lui Guta, ci prefer Bill Whitters:)), dar mi se pare ca toata viata lui Michael Jackson e o pilda, o viata ce ne arata ca firea umana e de neinteles…..Succes, bani, fani extaziati….asta e partea frumoasa si cu care trebuie sa ramanem……scandaluri, faliment, si probleme psihice pe de alta parte. Rezumat: Un mare talent, un geniu al m,uzicii, dar un Om cu reale probleme…..ca toate Geniile….
    PS. Va rog sa scuzati mesajul prea lung!

  7. Ciutacule,

    Cand era vorba de muzici, parca erai fan Eurythmics. Maical cel mai complet ? Parca era Freddie Mercury ala mai barosan. pt. mine Maical are cateva melodii bune (geb “Beat it”), dar nu uitam ca era un produs Pepsi-Cola. E adevarat ce ziceti voi la Antena celor 3 ca la primul concert au fost 70.000 de insi, dar sa nu uitam ca era primul concert dupa ’89 in regia lui Nea’ Nelu. Atunci a venit si Carreras cu Pavaroate si au fost la fel de multi, nu ?

    Forta Autobuzul !

    Fiara.

  8. ce bine ar fi daca am invata sa nu mai comparam queen cu ileana sararoiu, vijelie cu jackson si asa mai departe. fiecare isi are publicul lui. de asta n-o sa ma pun contra celor care-l blameaza pe baiatul asta. care, de fapt, a fost un fenomen. daca unora sau altora nu le-a placut, asta e treaba lor. cum, la fel, e treaba celor care l-au ascultat si il mai asculta inca. omul a facut istorie. din multe puncte de vedere. pornind de la stil – copiat de mii de oameni de muzica, la dans – inutil sa discutam – si pana la vanzari. ce-a facut cu fata lui, e doar o chestiune de gust. ce-a facut cu viata lui, e doar o chestiune interpretabila (pentru ca adevarul nu-l stie nimeni). cert este, insa, ca a reprezentat mult in muzica. si stiu o gramada de oameni de varsta mea – sunt batran si bolnav – care s-au intristat azi fie si numai pentru ca toate posturile de radio au difuzat piese pe care-si faceau chefurile in adolescenta. sa nu mai fim, asadar, ipocriti. recunoasterea valorii face parte din testul de civilizatie pe care tot incercam sa-l trecem. iar “valoare” nu inseamna doar ce-ti place tie.

  9. Nu sunt un obisnuit al forurilor, dar nu inteleg de ce lumea care posteaza nu se semneaza cu numele intreg, ci recurge la tot felul de id-uri….

  10. Buna ziua d-le Ciutacu,

    E bine ca respectati valorile si publicati ceea ce trebuie in asemenea situatii.Sunt momente cand timpul se opreste parca si uitam de toate mizeriile vietii cotidiene.
    A fost un megastar pe care unii nu l-au placut,dar a marcat o epoca.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    Cu pretuire,
    IoanaP

  11. Daca pana acum 10% din populatia planetei (si speculez cu procentajul) nu a auzit de Michael Jackson, incepand de azi cu siguranta vor auzi.
    Probabil asta inseama sa fi nemuritor in adevaratul sens al cuvantului.
    Sa ramai in sufletul, inima si gandurile a milioane de oameni si sa influentezi alte milioane.

  12. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si liniste!
    Sunt momente cand trebuie sa uitam o clipa de toate mizeriile societatii in care traim si sa ne gandim la cei care au marcat totusi o epoca,chiar daca nu i-a placut toata lumea.
    Felicitari ca stiti sa respectati valoarile care raman in istorie , va doresc numai bine si un week-end placut!

    Cu aceiasi pretuire,
    IoanaP

  13. S-a stins extraterestrul muzicii pop.

    In Rai e sarbatoare.

    Pe pamant sa mai format un ocean. De lacrimi.

    Michael Jackson va trai vesnic prin muzica lui.

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

  14. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa isi gaseasca linistea acolo in dreapta lui D-zeu pentru ca el a fost copilul lui Dumnezeu. Felicitari Victor Ciutacu, felicitari Jurnalul National, felicitari Trustului Intact. Sunteti cei mai buni.

  15. Mi se pare cel putin suspect cum mor unii de infarct, asa dintr-odata, fara preinfarct, fara preavize. Stiu ca suna a teoria conspiratiei, dar daca luam la puricat netu’ gasim sute de cazuri de oameni incomozi, pentru unii sau altii, care au murit “foarte natural” din cauza unui infarct masiv. S-a intamplat si in Romania cu cativa. Tot asa in jur de 50 de ani (plus sau minus).

  16. R.I.P
    Felicitari JN, si un mare “huo” lui Lucian Mandruta, care a fost de doi lei azi dimineata

  17. Nu mi-a placut niciodata muzica lui si m-a scos din sarite la vremea respectiva isteria cu spume pe care le-o provoca unora.
    Dar chiar mi-a parut rau cand am auzit de dimineata de moartea lui, fie si macar pentru felul in care a esuat omul asta si pt faptul ca a fost, pana la urma, unul din reperele culturii pop cu care am crescut.

  18. @DevNULL
    Asa e, frate. Acum e pe o plaja in Aruba cu Elvis si Cobain.
    Just beat it…

  19. Si ce mult muncea pentru revenirea lui pe scena, prin concerte, seria carora trebuia sa inceapa la 13 iulie!!!
    Cuvantul ‘megastar’ a fost inventat pentru ‘Marele Disparut’, dar nu era destul de sonor, si fanii lui au mai adaugat si cuvantul ‘super’; astfel Michael Jackson a devenit ‘super-megastar” cu steaua lui cu tot.
    Mare pierdere pentru noi toti!
    Intr-un fel de paranteza indraznesc sa va indemn “Don’t waste yourself away”!(lucrand pana tarziu in noapte, citind toate comentariile si gandindu-va la replici), “Slow down!”, ca avem mare nevoie de Dvs.

  20. @Razvan Alexandru

    Chiar si numai pt cei 300 milioane de dolari pe care MJ i-a donat saracilor si bolnavilor, si tot merita respectat.

  21. Si ce mult se trudea, sa revina pe scena, in forma de odinioara; sa recucereasca ceea ce a pierdut! Si era asa de aproape sa-si vada visul din nou implinit, 13 iulie! N-a fost sa fie! S-a stins facand ‘cardiac arrest’.Mare pierdere pentru noi toti!
    Intr-un fel de off-topic, indraznesc sa va indemn “Don’t waste yourself away”!( citind comentariile si raspunzand la ele; usor se ajunge la epuizare!), “slow down”! ca tara are mare nevoie de Dvs. Felicitari ca iar ati demonstrat ca sunteti genial!

  22. N-am fost fan MJ. N-am dansat pe muzica lui. Mi-a placut insa si am ascultat-o oriunde si oricand. N-am schimbat postul.
    In primul rand, nu poti fi si STAR (MEGASTAR) si MORAL.
    Din pacate, asta nu li se mai intampla nici presedintilor, premierilor sau oamenilor politici.
    Din cele mai vechi timpuri, ARTISTII,
    incepand cu DA VINCI, continuand cu PICASSO, REMBRANDT, EMINESCU, PAVAROTTI si ajungand pana in zilele noastre la MARADONA, TYSON si altii, se stie ca toti au pacate, pot face gafe, au superstitii sau tracuri. Unii artisti se drogau sa poata sa picteze opere de arta, sau sa conceapa poezii fabuloase. Altii, inainte sa se urce pe scena, consumau alcool.
    TOTI AU AVUT SAU AU CIUDATENII. ALTFEL NU SE POATE.
    Daca n-ar fi avut defecte, s-ar fi gasit cine sa le inveteze. Pentru stiri, barfe, telenovele, etc.
    Personal de la ARTISTI, nu trebuie sa ne hranim decat cu VIZUAL si AUDITIV. Asta ne va mangaia latura KINESTEZICA (ne va unge suflete astea terfelite de mizeria asta de viata) si nimic mai mult.
    Fara ARTISTI, indifernt din ce domeniu sunt ei, LUMEA n-ar avea ISTORIE CULTURALA.

    Fie ca el sa ramana in mintile si-n inimile tuturor si tie felicitari pentru stire.
    Un DERBEDEU din SEBASTIAN.
    AI GRIJA DE TINE! GOD BLESS YOU! AMIN.

  23. @ ismiema

    Ships with celebrity.
    Despre asta e vorba.
    Cand ajungi sa faci din fiecare final de concert “sfarsitul lumii”,
    nu mai exista nici un dubiu, acolo te-ntalnesti
    si cu sfarsitul vietii private.

  24. D-zeu sa-l odihneasca! Eram prea mica at cand el era pe val, ca sa-i inteleg muzica. Am inteles-o ceva mai tarziu!

  25. @Razvan Alexandru: Frate ai inteles perfect ce vroiam sa spun. M-ai dat pe spate cu remarca ta de bung gust.

  26. Aveam posterele lui pe toti peretii camerei mele, aveam insigne cu el prinse de rucsac si de blugi si de geci, ii scriam numele pe toate caietele, tin minte si acum versurile la aproape toate melodiile, am si acum piesele lui pe mp3 player… cand a venit in romania, m-am certat cu mama si nu am vorbit cu ea doua saptamanai, pentru ca nu m-a lasat sa ma duc la concert (eram prea mica)… atunci cand am gasit caseta cu albumul BAD in original mi-am dat totii banii pe ea… generand alt scandal cu mama… l-am adorat cand eram mica, l-am respectat si apreciat intordeauna, pentru mine ramane, asa cum ati zis si dvs., 1, UNICUL… Imi pare rau… R.I.P. Michael!

  27. Nu sunt fan,dar despre un aşa ARTIST, de azi totul e legendă.Dumnezeu să-l aşeze în locul meritat!

  28. A fost prima imagine fata in fata cu occidentul. Cand ma gandeam la america imi venea intotdeauna in minte Michael Jackson.

  29. Asa cum ai zis si tu…in fiecare domeniu exista cate un “geniu”…Pacat,mare pacat…Asculta “They don’t care about us”…Cand e vorba de mergeti la vot,de platiti taxele sau de orice alte prosteli de genu’,mereu,imi vine in minte melodia asta a lui Michael…
    Sanatate…

  30. R.I.P. MJ… Megastar pe bune. Toata lumea comenteaza, si ma omoara ipocrizia celor ce il cred un ratat. Daca a facut un rahat cu viata lui a facut-o cu a lui nu cu a ipocritilor. Daca a si-a facut rau, e doar treaba lui, a fost viata lui, si cu viata ta ai dreptul sa faci orice ce vrei tu, atata timp cat nu ii deranjeaza pe cei din jur. Si-a schimbat culoarea? Ei si ce, si tutele isi pun silicoane, doar sa fie niste tute cu tate. Lafel cum nu trebuie sa omoram manelisti, doar pt ca le place muzica proasta (parerea mea). Bravo Michael. Oricum stai linistit MJ, te-ai dus intrun loc mai bun decat jungla asta numita “Pamant”. Nu eram fan, dar l-am admirat pentru ce a facut in muzica, si mia placut toata muzica lui…

  31. P.S.

    “We can’t go on
    Pretneding day by day
    That someone, somewhere will soon make a change
    We are all a part of
    God’s great big family
    And the truth, you know love is all we need”

    P.S. 2

    “When you’re down and out
    There seems no hope at all
    But if you just believe
    There’s no way we can fall
    Well, well, well, well, let us realize
    That a change will only come
    When we stand together as one “

  32. Foarte mare pacat ca s-a dus…una din putinele persoane care chiar au avut un talent iesit din comun. Omul asta si-a dedicat practic viata muzicii. D-zeu sa-l odihneasca.

  33. FELICITĂRI D-LUI CIUTACU și JURNALULUI NAȚIONAL!M. JACKSON a fost un ARTIST unic, o piatră de hotar în istoria muzicii contemporane.Un muzician complex și complet-compozitor și orchestrator de excepție, dansator genial, showman inimitabil. Dar a fost, în egală măsură, și un experiment eșuat în lumea showbiz-ului, un experiment medical eșuat și un pariu pierdut al lui Dumnezeu. I-a dat acestui muritor tot ceea ce și-ar putea dori o ființă umană, I-a pus lumea la picioare, în schimbul bucuriei de a trăi și de a fi recunoscător pentru faptul că el a fost alesul.Numai că Michael Jackson, ca și alții înaintea lui, a ales să moară prematur.De ce a vrut el ca Dumnezeu să piardă (a câta oară?) acest pariu? RIP

  34. Nu îmi place să critic, însă am văzut câteva postări, de pe acest blog, care s-au gândit că e mai ok să comentezi fraza cu ziarele şi topul…când puţin mai sus se scria, foarte frumos, despre cel mai mare artist al tuturor timpurilor.
    Nu aveţi leac…în invidie v-aţi născut…acolo v-eţi sfârşi.

  35. ne-a parasit un Zeu, Michael Jackson !
    in schimb am ramas cu vedete gen: Sexy Braileanca, Magda Ciumac, Vasile Tuturiga si Oana Zavoranu, nume care vor ramane incontestabil in istoria umanitatii. Viitorul suna bine !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.