Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Exerciţiu de transparenţă cu Emil Boc

Exerciţiu de transparenţă cu Emil Boc

Domnule prim-ministru,

Pe fondul scandalului Ridzi, mass-media se sfâşie că n-are răspuns la întrebarea existenţială Cine-s mai corupţi, pesediştii sau pedeliştii? Întrucât sunt convins de buna credinţă a ministrului Tineretului şi Sporturilor şi, prin extensie, de a întregului Executiv, iar dumneavoastră sunteţi un om cinstit şi dintr-o bucată, eu vă propun să facem împreună un mic exerciţiu public de sinceritate şi de transparenţă.

Dumneavoastră daţi un ordin scris ca toate ministerele şi structurile subordonate lor (agenţii, companii, regii autonome) să vă trimită toate contractele de consultanţă încheiate cu toate societăţile comerciale care au acţionari sau asociaţi ziarişti (sau, după caz, pe drepturi de autor, cu ziarişti persoane fizice) din toate trusturile de presă din România, iar eu promit că le voi publica integral. Cred că ambele părţi ar ieşi pe deplin câştigate din micul nostru demers. Dumneavoastră ce părere aveţi?

Excelenţei Sale Emil Boc, prim-ministru al Guvernului României

Comentarii

comentarii

Similar Posts

111 thoughts on “Exerciţiu de transparenţă cu Emil Boc

  1. buna ziua dl.victor ciutanu.am si o intrebare, daca bugetul min.tineretului a fost golit pe 2 mai , cu ce bani, unde si cand, se vor mai tine cursurile scoli de vara (universitatea de vara).cu ce lectori, cu ce cursanti ? sunt sigur ca totul va fi transparent, si cei ce au lipit afise pt pd in campanie vor merge la mare pe bani statului ! vacanta palcuta ! poate va intalniti la costinesti cu tineri pd ! 🙂

  2. Secretara Boc nu misca un deget pina nu intreaba seful. Acest proces necesita bineinteles cinste si coloana vertebrala pentru faptele rele facute in acte. Ceea ce n-am vazut pina cum la Boc. Greu de crezut ca acest demers sa aiba succes inainte de alegeri, iar dupa alegeri se vor gasi (sau inventa) multe scuze complet inutile si absurde.

  3. @ROXANA…cred ca e GREGOIRE ECRIVAIN(dar s-ar putea sa ma insel,am uitat multa franceza)

  4. Cred ca postul asta a fost sursa de inspiratie a Domnului Cristoiu. “Şedea pe canapea şi-şi mirosea subţiorile…”

  5. Am avut un soi de revelatie cand mi-am dat seama ca Boc va fi urmatorul tap ispasitor. Basescu o sa ii dea la gioale de nu o sa se vada, astfel Basescu va scapa in toamna si va castiga alegerile. Cu orice pret. Daca o sa va amintiti la vremea aceea, cand Bog o sa fie calcat in picioare de Basescu, va rog sa imi dati un mail sa imi spuneti atat – Da. (: O seara faina.

  6. Nea Ciutacule !

    Te rog io tare mult ,fa cumva si publica un studiu de prefezabilitate sau chiar de fezabilitate daca poti ( sa pui mana pe unul) indiferent pe ce tema , sa vad si eu cum se fac averi din condei din laptop si din fraiereala cu tupeu .Cine zici ca apreciaza daca studiili e bune?E multe intrebari acilea.Vreau si eu sa fac studii de fezabilitate poate ies din foame.
    Vacanta placuta!

  7. Azi am comentat pe blogul Andreei Vass, dar voi sunteti prieteni mei si asa ca sa va delectez putin va anexesez alocutiunea, sper sa intelegeti ce am vrut sa spun?

    Buna stimata d-ra consilier, astazi vreau sa fiu mai filozof dar sa explic urmatorul lucru, sa faci introspectie in trecut, sa cuantifici prezentul pentru a fi predictibil viitorul.
    La ce bun istoria, pentru a stabili un ciclu de orice natura ar fi el trebuie sa ai o baza de date, o istorie. Ce face statistica prin cuantificarea unor stari produce o aplatizare a fenomenelor, adica medierea pe pas variabil de timp, dar fundamentul statisticii este probabilitatea, probabilitatea ca un anumit element sa iasa dintr-o multime pentru un numar repetabil de incercari. Daca facem o reprezentare a acestor incercari ajungem la curba de distributie iar reuniunea acestor evenimente duce la curba de repartitie. Ce inseamna curba de repartitie inseamna si curba de siguranta. Ce spune statistica distributia este continua daca repartitia este continua. Fizic daca ai continuitate in siguranta, procesele decurg predictibil, adica distributia de eveniment este si ea continua.
    Sa cobor de la taramul abstract, daca facem curba sigurantei in investitia politica atunci avem surprize, este cvasicontinua pe cicluri, dar de la un ciclu la altul avem salturi evolutive sau involutive. Ce inseamna asta, la nivel politic decizional apar histerezisuri si sincope. Cumulul de histerezisuri da dimensiunea entropiei intr-un sistem. Statistic se traduce printr-o crestere exponentiala a exponentilor Lyapunov fizic se traduce in grad de zgomot alb.
    Acum sa trec la notiunea de sistem, un sistem de oricare natura ar fi este compus din senzor, cale motorie, receptor si feed-backul intre receptor si stimul. Ce a facut politicul pana acum?, mult zgomot alb, adica a vehiculat o cantitate foarte mare de informatie difuza ce a dus la un nivel entropic ridicat al sistemului.
    In ecologie Dancoff are un principiu, sitemul trebuie sa primesca atata informatie incat sa nu denatureze feed-backul. Feed-beckul poate fi considerat pseudostimul pentru o stare de perceptie viitoare, pseudostimul ce prin comparatie cu noua informatie din starea viitoare regleaza nivelul perceptiei, prin prea multa informatie se poate produce o supraincalzire a sistemului care poate duce la coplas sau la anihilarea informatiei, anihilare ce este generatoare de zgomot alb.
    In sistemul nostru politic la avem pe amandoua si astazi rezultatul este foarte mult zgomot alb, entropie si nonperceptie. Sistemul nostru politic este in colaps, aproape inutil, de ce?, zgomot alb la acelasi nucleu principial.
    Am ajuns la concluzia ca nu suntem in criza, la momentul declansarii mecanismelor crizei noi nu eram obictul ei ci conditionati de faptul ca suntem piata emergenta. In alta ordine de idei nu traiam cu PIB-ul real ci cu unul virtual caci suportul PIB-ului nostru nu este dat de economia intrinseca ci de economia globala ce ne conditioneaza. Ce se urmareste prin criza in economii emergente, forta de munca ieftina si singurul nostru produs de export este forta de munca cam atat, restul sunt frectii. Noi nu avem economie, resurse, avem sclavi care vor munci atat la noi cat si in tarille UE. Asta e adevarul.
    Politicienii nostri nu sunt capabil sa faca un lant economic (echivalentul lantului trofic), ne considera elemente parzite care traim pe carca lui. Scuze, dar este jalnic sa te imprumuti la banci comerciale sa dai salarii, aici se vede nulitatea intregii clase politece de la 90 pana acum. Toti sunt de vina, trebuie sa-i epuram prin vot, falimentul Romaniei se datoreaza ca am concesionat resursele, serviciile. Va intreb de ce la noi sunt cele mai scumpe servicii din Europa, cea mai scumpa mancare?, as intreba si altele dar imi este sila uneori sa si intreb.
    Singurul lucru in tara asta care mai e al nostru mai este suprafata agricola si ea ne va scoate si din criza si nevoi daca nu nemernicii astia de diriguiesc tara or avea tupeul sa concesioneze si pamantul strainilor. Din ce se traieste azi?, din uzufructul pamantului, din faptul ca esti independent energetic.
    Asa ca stimata d-ra nu trebuie sa cautati solutii anticriza, incercati sa-i spuneti lui Boc ca subventia in agricultura trebuie sa se duca in procentul cel mai mare acolo unde este produsul primar, nu la abatoare, nu la morari, nu la cei ce fabrica painea.
    Trebuie sa fiti seriosi si sa incercati sa nu mai mintiti, SUNTEM O TARA FALIMENTARA si renasterea va veni numai din ce e al nostru adica pamantul si frumusetile tarii, stimulati agroturismul, dar nu clientelar ci numai pentru cine merita sa faca asta.
    Dar sa revin la teoria sistemelor, cu cat sunteti mai incoerenti cu atat va actiona feed-backul negativ, raspunsul maselor va fi indiferenta si cei de la tara vor plati soferului sa meraga la oras cu DOUA OUA SI UN MORCOV.

  8. domnul Ciutacu,tot respectul pentru dumneavoastra,sunteti un om istet si nu va mai bateti capul cu masele stricate deal de emil boc-piticul porno care nu poate ajunge nici pana la microfon.e vai de capu lui.ce a meritat ceausescu,la fel merita si animalul asta mic,impreuna cu bossul lui dictachiorul mariner basescu cu sirena lui elena udrea si cu toata gasca lor de talhari si hoti.de ce nu vorbeste nimeni de hotelul ala de 3miliarde de euro din dubai a lu basescu si elena udrea?sau nu stie nimeni domnul Ciutacu?intrebati ”lumea” care stie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.