Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 2 > Exclusivitate pe cuvânt de onoare

Exclusivitate pe cuvânt de onoare

Îmi plac oamenii care se ţin de cuvânt. E chestie, în primul rând, de caracter şi, în al doilea rând, de educaţie. Respectarea cuvântului dat – a oricărei promisiuni, fie ea publică sau privată, a regulilor, în general – e unul dintre fundamentele dezvoltării normale a unei societăţi. A devenit aproape o axiomă spusa plină de năduf că politicienii nu se ţin de cuvânt. Numai că eu mă bucur de fiecare dată când reuşesc să găsesc acele excepţii care confirmă regula. Azi e, din nou, una dintre acele zile.

Cu zile bune înainte de Congresul PNL, m-am gândit că ar fi interesantă o ediţie specială de Vorbe grele cu Victor Ponta şi Crin Antonescu invitaţi. Sunt doi dintre oamenii (nu neapărat politici) pe care-mi face plăcere să-i invit. Şi care, în cei trei ani de emisiune, m-au onorat deseori cu prezenţa lor necondiţionată; şi când eram pe val, şi când nu era extrem de indicat să te afişezi alături de mine. Au făcut, împreună sau separat, la mine-n studio şi nu doar acolo, opoziţie: în propriile partide sau faţă de puterea politică. Acum sunt, constituţional vorbind, tot în opoziţie, dar amândoi şi-au câştigat între timp puterea-n propriile partide. Calităţi combinate în care mi se pare firesc să-i vedem la treabă…

Amândoi au acceptat, fără nici o rezervă, invitaţia mea. Şi, din ziua în care ne-am înţeles, şi-au asumat furiile generate de orgoliile de multe ori extrem de stupide ale realizatorilor de emisiuni şi nu au apărut împreună pe nici unul dintre posturile tv. Asta deşi au beneficiat de invitaţii-n emisiuni cu rating incomparabil cu al meu şi, în general, al Antenei 2. Orice relaţie solidă se construieşte, în primul rând, pe bază de încredere. Mă bucur că am avut încredere în cuvântul lor de onoare. Aşa că deseară, de la 21, vă aştept pe Antena 2, la Vorbe grele, cu Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

94 thoughts on “Exclusivitate pe cuvânt de onoare

  1. Wow! Abia astept. Bravo Ciutacu. Sincer am crezut ca vor fi impreuna si la Gadea dar nu a fost sa fie. Te vad deseara! Stiu ca tu pui intrebari mai interesante dar eu as vrea, daca se poate, sa stiu cum vad ei invatamantul romanesc pentru ca am senzatia ca incultura bantuie aduce voturi basestilor (ca gen de persoana). Vorba aia grea din Cel mai iubit dintre pamanteni “Mai putin cu filozofia si mai mult cu tractoria” apropo de ospatari si tinichigii auto. Merci oricum pentru ca-i ai impreuna.

  2. indeamna-i sa urle din toate puterile sa faca opozitie adevarata sa desfiinteze puterea asta fascista care se instaureaza incet incet. au toate atributele si sunt persoanele potrivite. in nici un caz nu trebuie sa existe concurenta intre ei atat timp cat incet incet se instaureaza dictatura lui basescu.

  3. Wow!
    Întâlnire de gradu’ Zero!? 😉
    Tare-mi doresc ca, cei doi Preşedinţi, să se dovedească a fi “cei mai viteji şi mai drepţi dintre…”, întreaga perioadă cât vor avea puterea în partidul lor. (Nu c-ar fi mare lucru speranţa, atunci când vorbesc politicienii. Pot oricând s-o întoarcă ca la… Oprescu, şi să nu le crape obrazu’ de ruşine. :P)

  4. Foarte bine! Să-i vedem! Da, da, îmi place mult ce-am citit! Pentru că nu voi înceta să sper.

  5. E ok ca sunt parolisti.
    Insa mie mi se pare ca gresiti(voi presa) cand ii doriti pe amandoi in acelasi timp in studio. Am vazut ca si aia de la irealitatea ii anuntasera candva, si banuiesc ca si Gadea ar fi dorit sa-i aiba concomitent in studio.

    E ca un concurs de frumusete intre barbati. Inteleg ca si oamenii+media vor sa vada catre cine sa se indrepte dar mi se pare cam aiurea pentru amandoi. Si cam devreme.

  6. multumim ca il invitati pe dl.Presedinte Crin Antonescu in emisiune mai ales azi cand iar se incearca incalcarea Constitutiei prin tentativa celor de la putere de a-l da jos pe dl.Geoana.

  7. Felicitari nene! Sa vedem!
    @ tyler
    Aia nu cred io ca o sa se intimple prea curind.
    Nu ca n-ar fi nentu’ Victor in stare sa-i cheme, da aia doi mai iute s-ar impusca unu’ pe alalalt decit sa accepte.
    Banzai!

  8. Sa speram ca vor fi la fel de deschisi fata de media (in general, nu doar fata de OTV si B1) si la fel de onorabili si in cazul in care unul se va muta la Cotroceni in 2014 (poate chiar mai repede?). Cine stie … poate ii convingi ca emisiunea ta merita sa aiba drept invitat un presedinte de tara si obtii o promisiune.

  9. Chiar sunt curios ce o sa iasa din “confruntarea” celor 2. Toate ca toate sper sa nu se certe, ba din contra sa fie si mai aprigi in lupta contra PDL’ului care a devenit o ciuma pentru tara asta ..

  10. Mie nu-mi suna bine asta: “invitaţii-n”. O fi avand sens, dar eu nu reusesc sa-mi imaginez pe cineva care sa pronunte asa…

  11. Ar fi “misto” daca venea si Boc. Sa se vada ce mare diferenta e. Dar astia nu stiu sa ascuta coasa! Nici sa dea cu mopu’ si nici sa bea multe paharele cu Gigi.

  12. Se pare ca “ne-a crescut” o noua clasa de politicieni : cei care se si tin de cuvantul dat.
    Am zis ca “ne-a crescut” pentru ca nu i-am crescut noi, dar nici n-au rasarit din neant, erau acolo si abia acum i-am descoperit…
    Sa le punem si niste incredere ca apa la radacina si poate facem de-o pepiniera ! 🙂

  13. Domnilor!Nu credeti ca solutia alegerilor anticipate ar fi cea mai buna pt a anihila efectul asa-zisilor independenti din Parlament?Pt ca este clar ,pt cei care inca mai gandesc in tara asta ,ca majoritatea in Parlament s-a modificat datorita dezertorilor si nu prin vointa populara.Structura politica a Parlamentului a fost decisa la alegeri.Ii rog pe cei doi invitati sa initieze o dezbatere publica,cat se poate de serioasa,sustinuta de sondaje de opinie si dialog cu populatia,cu privire la relevanta alegerilor asa-zis “uninominale”.Sunt convinsa ca peste 80% din votanti habar nu au avut ce PERSOANE au votat(cu exceptia cazurilor f mediatizate sau personalitati sportive/culturale) si au votat, practic, liste de PARTID.Si ii mai rog pe invitatii dvs. sa-si mobilizeze oamenii din teritoriu,sa fie mult mai “vocali” si sa discute mult mai mult cu populatia,fiecare pe segmentul lui de reprezentativitate(studenti,pensionari,mici intreprinzatori,etc).TREBUIE sa stopam extinderea CIUMEI PORTOCALII!!!!

  14. impreuna? in acelasi timp? dar sa nu fie ca la Gadea, ca mi-am luat o mare teapa.
    inteleg ca diseara incepe campania pentru prezidentialele din 2014. superb! dar chiar asa: boc cel scurt nu vine?

  15. Cred ca veti reusi sa o moderati in asa fel incat sa fie depasite limitele diplomatice si, totusi, sa se incadreze in ele. E necesar ca acesti doi domni sa demonstreze ca se poate face politica si in alt fel… MAcar sa nu ni se ia si bruma de speranta care mai exista…

  16. Sa fie cu noroc. Si sa nu ramana doar un simplu vis: unul Presedinte, celalalt Prim-Ministru. ” CA CARICATURILE” 🙂 ce le-avem azi merita doar scuipati…

  17. da,orice ar spune toti morarii(fie e ioan t.,sau radu)antenele reusesc sa supravietuiasca tocmai datorita unor asfel de emisiuni.cei doi ar trebui intrebati despre o eventuala strategie comuna impotriva lu’ boc,sau,poate, despre poezie ,poate asa toti pupincuristii intelectuali ai puterii isi vor da seama ce au piedut,si ei si noi,pulimea.

  18. Sper sa fi o emisiune incitanta in care sa se vorbeasca si de actiuni impotriva puterii.Ma refer si la acte clare si precise, ca o contrapondere la ceea ce se intampla azi. Pana acum nu au iesit cu nici un PROIECT mai de Doamne ajuta.
    Emisiune placuta .

  19. Citesc frecvent pe Ciutacu si sunt de acord de cele mai multe ori cu aceste comentarii.Sunt foarte curioasa sa citesc si ceva de la PDL,de aceea va rog sa-mi indicati si mie citeva bloguri(nu Voinescu sau Preda)

  20. D-le Ciutacu,

    V-am auzit aseara ca ii aveti invitati pe cei doi astazi.Felicitari ,si o emisiune cu succes si un dialog(de fapt,trialog)transant,sincer.
    Va doresc din tot sufletul,numai bine!

    IoanaP

  21. cind vad comentarii din alea pupincuriste, gen “lavinia” imi vine sa scuip de scirba.
    asta-i probabil falanga liberala care o sa duca partidul la 30%. lol.

  22. salut victor, poti sa ne spui si noua dak e adevarat ca Traian a ajuns in japonia? incep sa se lege vorbele lu Valium cumva, Vadim pardon?

  23. @andulimbaiute: nu se leaga nimic, e-n programul lui oficial anuntat. da, e-n vizita-n Japonia. daca-l ascult pe nebun, varsa carabusi in poala imparatului

  24. Va fi,probabil,o întâlnire cu manusi.Nici nu se poate altfel,dată fiind situatia gravă în care ne găsim cu totii.Este demoralizantă însă durata(în ani) pe care ar trebui să se întindă o camaraderie,totusi fortată,între exponentii a două curente ideologice care ,în conditii normale,sunt antagonice.
    MULTUMESC PENTRU GĂZDUIREA ACESTUI COMENTARIU.

  25. Intreaba-l pe Ponta,ce a fost in capul lui atunci cand i-a promis sefia senatului lui Diaconescu.Trebuiesc organizate alegeri anticipate,ca asta nu mai este parlament ci BA-LA-MUC.

  26. Chiar aveam nevoie de o veste buna in noianul asta de vesti proaste. Chiar ma intrebam de ce nu au aparut pana acum impreuna. Din cauza de Ciutacu. 🙂

  27. Asteptam cu real interes confruntarea intre dreapta-dreapta si stanga-stanga, in mijloc avandu-l pe “catcher-in-the-rye” care va veghea cu ochi ageri ca nu cumva mingile aruncate sa lezeze in vreun fel pe cei doi jucatori; ca sa fie asigurat fair-play-ul absolut. Succes!

  28. De data asta, va trebui sa-ti scoti redingota de la naftalina si sa faci o emisiune de gala, caci asta seara, veti fi trei domni care va veti purta ca atare.
    Nu conteaza ce veti spune, ci cum veti spune!

  29. Năstase – norocul Ticălosului

    Lipsit de luciditatea politică necesară, Adrian Năstase l-a instalat în 2004 pe cel mai ticălos preşedinte din câţi a avut România vreodată (obligându-l pe Vadim să-şi consume orgoliul în prostia lui cea mare), fapt confirmat şi de Iliescu în urmă cu 2 ani.
    Constant în această lipsă de luciditate politică, Năstase a regizat recentele alegeri ale preşedintelui psd, detronându-l pe Gioană, şi pe cale de consecinţă producând criza parlamentară declanşată astăzi la Senat, cu posibile efecte catastrofale pentru psd , opoziţia minoritară şi bietul popor român.
    Ponta are o misiune ingrată la alegerile preşedintelui Consiliului Naţional al PSD din
    11.02.2010, care ar putea tranşa perspectiva “ prelungitei crize Năstase”, prin alegerea lui Gheorghe Nechita. Va lua el acest examen de maturitate ?

  30. VICTORE,
    ROAGA-I SA SE LUPTE DIN TOATE PUTERILE ASA CUM A VOTAT POPORUL :
    SAREA SI POSTA SA NU FIE DATE LA MOGULI!

  31. Victore va dau la toti o tema de rumegat 🙂 !
    Poate nu aici ar fi trebuit sa postez dar …

    Daca PDL pune mana pe sefia senatului…si sef al senatului ajunge o sluga a lu` Basescu… iar Base isi da demisia..poate fi numit prim-ministru Basescu ? Astept pareri ! :))

  32. Romania este o tara de poveste.
    O tara in care nimic nu este ceea ce pare a fi.
    Credeti-ma pe cuvant!

    La noi, in Romania, salariile cresc scazand, pensiile sunt tot mai mari, fiind reduse. Medicamentele gratuite trebuie cumparate. La robinet, apa calda curge rece, iar apa rece nu este potabila. Traim in frig, platind tot mai multa caldura. Platim asistenta medicala gratuita. Avem un preşedinte care spune mereu adevărul, dar fiecare promisiune a lui se dovedeşte a fi o minciună. Culmea, la fel se întâmplă şi cu primul ministru!
    Premierul stie intotdeauna ce vrea “romanul” fara sa il intrebe vreodata. Banii tarii sunt tot mai putini si avem tot mai multi miliardari. Poporul primeste tot mai mult iar numarul saracilor creste zilnic. Cel mai performant guvern ales de parlament este acela care tocmai fusese destituit pentru incompetenţă.
    Fiecare ministru jură azi, cu mâna pe biblie, că doreşte binele poporului şi de a doua zi porneşte un program menit să-l distrugă.
    Salariile profesorilor au crescut cu 50%, prin reducerea cu 15%. Într-un singur an au fost create 200 000 locuri de muncă şi ca urmare numărul şomerilor a crescut cu 300 000.
    Este garantată libertatea de exprimare a cetăţeanului datorită efortului serviciilor speciale de a le asculta, în fiecare clipă, discutiile si telefonul.
    Libertatea presei este sfântă, de aceea ajung în stare de faliment tot mai multe ziare antiguvernamentale.
    S-a redus cu peste 60% numărul taxelor şi impozitelor, dar platim cu 20% mai multe taxe si impozite.
    S-au desfiinţat peste 100 agenţii guvernamentale, prin creşterea numărului angajaţilor în plată al acestora cu circa 10%.
    Cabinetul premierului a fost micşorat, desfiinţat chiar, prin angajarea în plus a câtorva zeci de consilieri personali ai primului-ministru
    Constituţia este respectată de guvernanţi prin încălcarea fiecărui paragraf al ei, sub îndrumarea atentă a primului ministru care este doctor în drept constituţional. Din nou, culmea, la fel procedează şi preşedintele!
    Legile cele mai bune în România sunt cele care nemulţumesc pe toată lumea.
    Avem şi o instituţie denumită Direcţia Naţionala Anticorupţie care a obţinut rezultate remarcabile în lupta împotriva corupţilor, fără să fie condamnat vreun corupt. Ca urmare, fără nici un corupt, am devenit ţara cea mai coruptă din Europa. Deşi 60% din alegătorii cu drept de vot au optat pentru un preşedinte sau altul, adevăratul şef al statului a fost desemnat de “flacăra violet”. O campanie electorală de câteva sute de milioane de euro a fost plătită cu numai circa cinci milioane.
    Am fost o ţară fără premier două luni, având concomitent în funcţie trei
    prim-miniştri: unul demis, unul interimar şi unul desemnat.
    Imprumuturile externe împovărătoare, menite să scoată ţara din criză, adâncesc şi mai grav criza.
    Avem o armată tot mai puternică cu o dotare tot mai precară.
    Am intrat în Uniunea Europeană, trăim mai bine dar o ducem de două ori mai prost.
    Speranţa de viaţă este tot mai mare prin creşterea fără precedent a mortalităţii.
    Şcoala este gratuiă pentru toţi copiii, plătindu-se taxe scolare tot mai mari. Pentru copiii preşcolari s-au infiinţat mai multe grădiniţe datorită reducerii drastice a numărului celor existente. Analfabeţii nu numai că pot citi, ei chiar învaţă legea circulaţiei şi obţin permisul deconducere.
    Turismul a cunoscut o creştere nemaiîntâlnită, ca urmare a scăderii numărului turiştilor cu peste 50% faţă de anul precedent.

    S-au luat măsuri hotărâte de întărire a economiei prin desfiinţarea a câte 20 000 de firme lunar.

    Deşi, prin străduinţa guvernului, se produc anual 10 pâini pe cap de locuitor, fiecare cetăţean are asigurată cel puţin o pâine în fiecare zi

    Agricultura noastră poate hrăni 80 de milioane de oameni, ca urmare peste 80% din mâncarea zilnică a românului este adusă din alte ţări

    Petrolul produs de noi este cel mai ieftin din lume.
    Cum reuşim? Îl plătim cu preţul cel mai mare din Europa. Cu gazele se întâmplă la fel.

    Construim în fiecare an sute de kilometri de autostradă şi ca urmare avem autostrăzi tot mai puţine
    Şi gropile din carosabil devin tot mai numeroase întrucât le astupăm continuu cu asfalt

    Oricare altă ţară cu atâtea minuni adunate laolată ar fi dispărut demult. Noi existăm!

    Mai sunt şi alte minuni în ţara asta. În România, minunile nu se sfârşesc niciodată! Şi asta fiindcă şi noi, românii, suntem un popor de poveste. Alegem mereu şi mereu conducătorii cei mai capabili de minunăţii!

    Poveste adevărată, scrisă de un cetăţean adevărat al acestei ţări adevărate.

  33. Domnule Ciutacu sunt sigur ca domnul Antonescu e de acord cu ideea ca partidul stat al lui Nastase nu a fost desfiintat niciodata. El a existat si va exista atita timp cit romanii vor acest lucru. Uitati-va in ce hal suntem la nivel politic si social in acest moment. Suntem un 0 absolut

  34. Sper sa nu se certe avand in vedere ca pericolul il reprezinta pd-ul si basescu. Ar trebui, macar pt cei ca i-au sustinut, sa faca o opozitie unita. Mai ales in cazul lui V. Ponta care da niste declaratii pe care, in ultima vreme, nu le mai inteleg.

  35. Cand i’am vazut ca vin”in coloana cate unu”la Gadea,m’am suparat putin.Meriti felitari pentru ca’i aduci umar la umar,la vorbe ta.Conteaza ca oamenii,Ponta si Crin,sa nu se simta intepeniti in clisee tip Realitatea sau Antena 3.Apropo,calca’ti pe inima si lasa’i pe ei sa vorbeasca mai mult.Sa vad. BAFTA.

  36. Felicitari pentru aceasta exclusivitate.Sper sa faceti rating mai mare decat Champions League.Si daca tot i-ati prins impreuna mai repetati-le faza cu “geaba vii, geaba te duci,geaba mai rupi la papuci”.Mai ales lui Ponta.

  37. Dom’le, vad pareri si pareri, eu una stiu: baietii astia sunt altfel si sper sa aiba decenta si inteligenta de-a fi ceea ce se asteapta de la ei. Personal, cred ca prima lor grija e sa ne scape de ciuma portocalie. Ca se calca cu staga pe dreapta ori invers, pt cine mai are capu’ pe umeri in tara asta conteaza mai putin! Amintiti-le ca lucrurile evolueaza intr-o directie care nu ne mai da nicio speranta, deci sa se intrebuinteze!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.