Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Devoalarea unei minciuni jenante

Devoalarea unei minciuni jenante

Colegii de la Antena 3, în focul polemicii cu Traian Băsescu, au difuzat secvenţe din Zig-Zag cu Ion Cristoiu de duminică, 31 mai 2009, în care a fost prezent clipul Elenei Băsescu. Numai că emisiunea a fost înregistrată joi, 28 mai 2009. Mai mult ca sigur, responsabilii de campanie ai Elenei Băsescu au uitat să mai intervină pentru o emisiune înregistrată deja. Am făcut această precizare nu pentru a-l apăra pe Traian Băsescu de acuzaţia c-a minţit, ci dintr-un motiv mult mai important. Se confirmă că, într-adevăr, vineri, 29 mai 2009, Traian Băsescu ştia că o parte din banii alocaţi Zilei Tineretului a mers “neînregistrată” direct la cele două trusturi de presă . (Ion Cristoiu, pentru Jurnalul Național)

Un om care pune piciorul în televiziune și mai și realizează o emisiune ar trebui să știe că publicitatea se bagă, din MCR, totdeauna, în direct. Știe și Ion Cristoiu chestia asta, dar mizează pe naivitatea voastră și/sau pe lipsa de informare a cititorilor. Emisiunea Zig-zag cu Ion Cristoiu, care a avut-o invitată pe ElBa, nu a constituit o excepție. Iar clipul Elenei Băsescu, ăla nou, prezentat și la mine-n emisiune (chiar în premieră), a fost adus special pe CD în Antena 2 și Antena 3. (un tocșoist prost, pentru cei sătui să fie scuipați și să li se spună că plouă)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Devoalarea unei minciuni jenante

  1. @Devirusare
    Nu are cum sa treaca.

    Uite asta:

    Până la demisie, Ridzi a reuşit să dea fără licitaţie alţi 880.000 de euro unor firme datornice la stat, dar abonate la bani publici.

  2. faza cu publicitatea care intra live o stie si unu ca mine care nu lucreaza in televiziune … e un lucru logic… doar ca maestrul incearca (si reuseste cu multe succesuri) sa cada si mai rau pe linia valorii impusa de mine

  3. Eu am o nedumerire:
    Inteleg ca bunul simt (mai ales cand vine vorba de cineva trecut de a doua tinerete) iti dicteaza sa fii cuviincios si, poate, chiar sa tolerezi anumite iesiri ale personei in cauza, dar chiar toti Jurnalistii (da, cu J mare) trebuie sa inghita mojiciile unuia care a fost (ca, cel putin pentru mine, nu mai e de mult)lider de opinie si a format (si inca bine!) multi confrati din breasla?
    Cred ca cineva, in afara zonei vizibile a media, ar trebui sa-l informeze ca scleroza poate afecta pe oricine, fie el “parintele” presei postrevolutionare sau nu, si ca e vremea, daca tot se retrage pana la alegeri, sa ramana retras. Nu de alta, dar este al dracu de trist sa vezi un maestru porcait in comentariile la propriile editoriale. Inteleg ca scleroza afecteaza “uzul ratiunii” si el nu-si mai da seama, dar sa se faca de ras in vazul (ca nu stiu daca “cititul” e corect) celor care odata l-au admirat e pacat, si de aceea va rog sa gasiti o cale sa-i explicati.

    Cu stima si scuze petru frazele interminabile,
    Grasu’

  4. Nu prea l-am mai urmarit pe domnul Cristoiu de cand a plecat de la emisiunea domnului Gadea. Am avut un soc cand l-am auzit in timpul emisiunii Strirea zilei. Nu se mai oprea din laude aduse Elenei Basescu. De unde schimbarea asta?

  5. Eu chiar nu inteleg schimbarea de atitudine a tovarasului Cristoiu! Asta daca nu e vreun joc care face parte din “recuzita INTACT”!
    Cu publicitate sau fara, Eba este europarlamentar.

  6. @ Traduceri autorizate, DAA, Costin Tanasescu

    Problema domnului Cristoiu (ma incapatanez sa-i spun – inca – domn) este ceva mai veche. Inca de cand era la “Sinteza zilei”. Daca urmariti activitatea dumnealui din ultimul an (cea “in direct”, pentru ca la scris poti reciti si, eventual, modifica) veti observa lipsa crunta de idei, poticneala, imposibilitatea de a crea o fraza coerenta, cu inceput si sfarsit, pierduta intre “deci inca o data”, “stati sa ne intelegem” si alte ticuri verbale neverosimile la cineva de valoarea (fosta) dumnealui.
    Eu, pentru asa ceva am doar 2 explicatii:
    – una mai putin verosimila tocmai datorita elocintei de care dadea dovada odata, si anume ca, obisnuit cu singuratatea biobliotecii Academiei si lipsit de exercitiul vorbirii, dl. Cristoiu gandeste mult mai repede decat se poate exprima si nu-si da seama ca nu explica toate conexiunile pe care le face in cap rezultand o fraza fara inteles
    – a doua, care mie mi se pare mai verosimila: incercand sa se mentina la “altitudinea” de odinioara si sa fie elaborat, pur si simplu UITA ce a vrut sa spuna initial.

    Cu stima,
    Grasu’

  7. Un pic de offtopic: inainte de vacanta, numele lui Ion Cristoiu tot mai aparea promo la A3 inainte sa inceapa Sinteza Zilei(tot scria Sinteza Zilei cu Mihai Gadea & Ion Cristoiu)

    Sper sa remedieze echipa 😀

  8. teoria relativitatii in varianta ghici ghicitoarea mea – cams asa jongleaza politicienii cand e vorba de adevaruri incomode…

  9. MIERCURI, 22 Iulie 2009, 19:52
    Răspuns Jurnalul Naţional referitor la deplasările jurnaliştilor la evenimentele de promovare a turismului românesc în perioada 2001-2009
    MINISTERUL TURISMULUI

    Direcţia de Comunicare

    NR. 705/22.07.2009

    Către: Elena Stan, redactor departamentul Economic, JURNALUL NAŢIONAL

    În perioada 2001-2009, excepţie făcând anul 2004, pentru care informaţiile nu se găsesc în arhivele Ministerului Turismului, la acţiunile de promovare în străinătate a României ca destinaţie turistică, organizate de instituţia care reprezenta autoritatea naţională de turism în diferite momente (fie că a fost vorba de minister sau agenție), au fost înregistrate un număr de 284 participări ale jurnaliştilor, cheltuielile totale fiind următoarele:

    – pentru cazare: 1080 GBP, 13.950 USD, 2200 CHF, 7280 DM, 106.843 EURO

    – pentru transport: 431.471 lei

    – pentru diurnă: 297 GBP, 5660 USD,1240 CHF, 3906 DM, 30.369 EUR

    Vă prezentăm datele solicitate comparativ, pentru anii 2008 şi 2009:

    Anul
    Nr. ziaristi
    Diurna
    Cazare
    Transport

    2008
    80
    10.164 eur

    1.847 usd
    34.023 eur

    4.485 usd
    174.274 lei

    2009
    46
    5.355 eur
    18.080 eur
    82.912 lei

    Referitor la numele acestor jurnalişti, informaţia este exceptată de la accesul la informaţiile de interes public, conform Legii nr. 544 din 2001, art. 12, lit. d).

    Vă aducem totuși la cunoștință datele care vă privesc:

    – ­în anul 2007 aţi participat la Târgul de la Berlin, unde aţi primit 157,5 EURO diurnă, costurile de cazare suportate de minister pentru dvs. fiind de 600 EURO, iar cele de transport de 1.370 lei.

    ­- în anul 2008 aţi participat la Târgul de la Berlin unde aţi primit 192,5 EURO diurnă, costurile de cazare suportate de minister pentru dvs. fiind de 750 EURO, iar cele de transport de 1.793 lei.

    Deplasarea jurnaliștilor la evenimentele de promovare a turismului românesc este, în prezent, reglementată de HG 1719/2008 și de HG 314/2009.

    Biroul de presă

    Tel: 021 20 70 769

    Fax:021 20 70 768

    [email protected]

  10. strigator la cer!nu stie sa lege doua cuvinte,la ce naiba o mai dau astia in televiziune?!

  11. pana la urma, eba e “consiliata” de fata ardeiului? altfel, am inteles ca fata e bine “dotata” cu mai multe clase… nu prea se vede efectul la eba…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.