Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Promo Udrea: turism de urs și hârtoape

Promo Udrea: turism de urs și hârtoape

Şeful statului, beneficiar prin tradiţie al dezvăluirilor de presă despre oricine altcineva decât el, simte ca un copoi mirosul deranjului. Aşa că se străduieşte să-şi extragă blonda preferată din mocirlă şi s-o mute din bătaia puştii. Chiar cu riscul ca el, marele informat şi denunţător al înţelegerilor financiare toxice dintre politicieni şi media, să pice de ridicol închizând ochii la mormanul de bani pe care l-a cheltuit ministrul Turismului ca să-şi cumpere imagine şi, mai ales, protecţie.

Ideal ar fi ca, dincolo de traficul cu stele/margarete de clasificare şi înaintea finanţării proiectelor fantasmagorice pe bază de saivane cu oi sau de telegondole ştiinţifico-fantastice, diriguitorii veşnic invocatei priorităţi guvernamentale să conştientizeze că, la ce infrastructură nu avem, singurul turism pe care-l putem promova e cel de aventură. O fi oarecum vintage să bagi maşina (altuia) prin hârtoape, să-ţi faci trebuincioasele nevoi în fundul curţii şi să dai piept cu ursu’ prin staţiune, dar la Safari ne bat oricând Kenya şi Namibia, iar campionii turismului mondial scot bani din civilizaţie, nu din primitivism.

Mai mult, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

80 thoughts on “Promo Udrea: turism de urs și hârtoape

  1. @zizicu: gsp avea o sumedenie de acte, iar noi citam din cartile de colorat valoarea contractelor si defalcarea cheltuielilor 🙂 ne gandim sa luam si noi niste meditatii de jurnalism si nu stiam de unde. merci ca ne-ai luminat!

  2. “campionii turismului mondial scot bani din civilizaţie, nu din primitivism.”

    Adevarul absolut in ceea ce priveste perspectiva turismului in Romania.

  3. E foarte rau si urat ce se intampla la guvernare. Ei au facut fata “cu succes” intro economie mutanta si se cred buni afaceristi. Ei au creeat regulile economice astea din tara de nu au legatura cu realitatea.
    (sa nu ma intelegi gresit ca am ceva cu cei care au castigat mult si cum; foarte bine, eu nu am reusit sa incalc niste principii probabil proaste; da’ Nenica, fa ceva cu o parte din ei; nu numai speculatii si sa nu-i mai duca pe afara)
    Eu sant panicat de cand am auzit de “banii lui Isarescu” dusi la banci. Nu se tipa suficient pe tema asta. La inceput am crezut ca o sa facem fata cu imprumutul, ca venirea crizei o sa insemne inceputul unei economii sanatoase (nu am cum sa am toate informatiile pe care ei nu le pot procesa). Acum sant disperat.
    Si cat de prost sa fii sa reduci cheltuielile cu personalul cu 20% si sa arunci pe idiotenii multi bani. Evident ca o sa plece tot cei care muncesc. La bugetari cica sant platiti in functie de competenta. Adica seful pus politic o sa aprecieze colegii de partid in functie de contributii.
    Eu stiam ca nu trebuie sa cheltui putin, pentru a avea bani, ci trebuie sa castigi, sa produci multi. Acum asta ne trebuia: pensionari si someri.
    Sa-i puna la treaba pe TOTI bugetarii si sa faca ce scrie in fisa postului. Sa vezi ce vin banii, si pe termen scurt si pe termen lung. Sa se respecte legea DE TOTI (si de Mazare; sa faca puscarie; la banii lui nu a avut un consilier sa-i spuna sa nu puna svastica; incompetenta; d’aia nu se face nimic bine; diletanti – toti – lautarii cu talent canta bine dupa ureche dar nu si “bip-uri multe” astia)
    Ce studii a facut Udrea si ce prognoze are, in legatura cu actiunile ministerului? Sa spuna: Investesc Xlei in …. si in 15 luni(3 sau 3 ani) rezulta X+3Xlei. (mai bine le-ar zambi frumos la astia cu bani de la noi si iar convinge sa-si faca in tara concediul, intro vila de-a lui Ceausescu)
    Sa stii ca sant n exemple de incompetenta la toate nivelele. Nu intuite ci le stiu pe pielea mea (in afara de impozite).
    Sa fie bine si la vara cald!
    Numai bine!

  4. Virginica a devenit mitocana,dupa parerea lui Cristoiu?!L-a fortat poporul sa recunoasca treaba asta.Vad ca PSD-ul se cacaie (nu am folosit intamplator termenul),in cazul SPIRU HARET,desi solutia e simpla,foarte simpla.Dar eu nu sunt la guvernare ,asa ca nu am chef sa le dau mura in gura.Pentru cei de la stat,va anunt ca aveti probleme si mai mari in propria ograda.Ca nu va verifica nimeni ,asta -i alta treaba.

  5. Ciutacule,

    De cand cu noua campanie vizavi de Udrea, au crescut sau nu vanzarile JN ?

    Fiara.

  6. @Fiara: habar n-am, comercialu-i total separat de editorial. stiu ca-n prima zi, la Suceava, a disparut de pe tarabe de la prima ora. nici nu pot sa nu-l banuiesc pe nedrept pe Flutur 🙂

  7. doua aspecte ar fi de mentionat vis-a-vis de madam udrea:
    1. nu e chiar asa de priceputa cand vine vorba de ciordeala
    2. are si pe cineva de-o “iubeste” si sifoneaza la presa

    cat despre mazare, mi se parea suficient de inteligent incat sa-si mentina un low profile. da’ poate m-am inselat…

  8. Desi nu prea te plac sa stii ca sunt total de acord cu tine in ceea ce o priveste pe Elena Udrea.
    Cel mai mult ma inciudeaza faptul ca vad o cucoana total nepregatita in postul de ministru pe cand oameni bine pregatiri, profesionisti sunt lasatipe margine.

  9. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Eu apreciez foarte bine aceasta campanie vizavi de Udrea,ca trebuia cineva sa o faca ,indiferent de comentarii.Stiti Dvs. ce aveti de facut,fara sa va dea cineva meditatii la jurnalism si sa va lumineze unii(cred ca ei au nevoie de asta).

    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  10. @dimitri: nu-i vorba de placut sau nu (ca doar nu ne luam), ci de legitimitate sau nu a demersului jurnalistic. unii spun ca dam in Basescu, altii ca facem bine. noi continuam sa scriem, indiferent de piedici si de costuri. punem pe hartie si pe Net cat avem. decizia politica nu ne priveste direct.

  11. Aflu in timp real ca Zeus-ul celor de la Cotidianul joaca in echipa cu Spiru Haret! Sa-i vezi maine pe baieti (I.T.Morar, Patrasconiu) cum schimba macazul de pe linia de astazi!

  12. Ciutacule,

    Pai eu zic ca va pasa de demesrul asta din moment ce iesiti pe + la cascaval pe fomita asta, nu ? De ce nu faceti o campanie despre actele de coruptie din Turkemenistan (ala care s-a facut statuie aurita care se invarte dupa Soare) sau despre situatia Bibiotecii Natioanale.

    Forta otv-izarea, nu ?

    Fiara.

  13. @Fiara: noi iesim prost, ca n-am incasat. unde-i otevizarea? ca dam in gat jaful bugetului de stat? daca da, atunci e otevizare. Ridzi era mic copil la topit banii, crede-ma. si am vazut ceva ciordeli la viata mea de tonomat.

  14. daca aratati toate manglelile blondei… se duce base. ati vazut ultimul sondaj? cel cu crin pe 2, peste geoana. n-am mai fost la vot din 2004, dar in toamna merg, am datoria sa-mi indrept greseala 🙂

  15. Domnule,
    V-ati lamentat la emisiunea Gabrielei Firea ca dvs. personal nu aveti ceva cu E.U.-C. V-a reprosat cineva ceva ? Daca da, spuneti CINE ? In rest, daca sunteti un barbat cu sange in aparat, continuati. Daca nu, este problema dvs. Un FIS mare , inseamna compromiterea dvs. si a JN ! Veniti cu lucruri concrete si lumea va va aprecia. Prea multa vorbarie strica… Daca nu, s-ar putea sa para a santaj. Daca nu aveti ECHIPA, nu veti reusi. Tolontan a avut echipa…

  16. Ciutacule,

    Pe fond ai dreptate. Forma aduce a OTVizare. si pe mine ma irita cum mulg bugetul, dar preferam o forma mai frumoasa. Adica sa nu zici: “Talharul” ci “persoana care isi insuseste bunuri ce nu-i apartin”. La fel cum, e drept tu doar marginal , v-ati legat de baiatul dnei Placinta. Ma asteptam la o forma mai eleganta. Forma voastra e OTVizata pt. ca asta se vinde (poate gresesc). De aia cred ca nu sunteti mai “soft in limbaj”.

    Gresesc ?

    Fiara.

  17. Ciutacule,

    Scuze de 2 mesaje, dar vreau sa fiu informat corect despre ce face Guvernoiul, dar vreau o forma non-otv . Nu mai zi “desfacator de conserve” ci “dispozitiv pt. scos produsele piscicole dintr-o incinta metalica, ermetic inchisa”.

    A nu se intelege ca te invat / iti da eu lectii cum sa iti faci JN (eu sunt inginer ca si tine). Eu iti zic ce as vrea sa vad si ce am vrut sa zic prin OTVizare. Nici nu vreau sa faci cum sugerez eu, voiam doar sa iti explic si sa ma scoti din tunel daca gresesc…

    Fiara.

  18. Victor, dincolo de demersul tau pur jurnalistic, lucru care ma intriga este malitiozitatea de care dai dovada cand vorbesti de cei de la rtv care au luat diurne de la Udrea, cand stii prea bine ca de diurne au beneficiat si reporteri de la Antena 3. Eu inteleg ca esti la trustul Intact dar totusi cred ca toti suntem colegi. Repet, iti sunt alaturi in demersul tau jurnalistic de a o “da in gat” pe blonda lui Basescu, da de la asta pana la niste “trepadusi” care incearca si ei sa castige un ban e cale lunga. Si eu am “primit” sponsorizari de la Copos cand ducea copii la hotelurile din Poiana ca sa scriu “reportaje” calde, da nu e mita, nu te supara e doar cumparare de spatiu. Adica, daca eu iti dau 10.000 de ron sa scrii realist dar cu tenta pozitiva despre persoana mea nu ai scrie???

  19. @bogdan
    E clar,la cat a pupat in dos trustul INTACT pe TIRAN si acolitii sai,tot parandaratul la astia a venit:-))

  20. Sper ca demersul vostru impotriva acestei parvenite sa nu ramana fara rezultate ,fie el in forma OTVizata sau nu

  21. Sint nevoita sa recunosc faptul ca e mult mai simplu de urmarit din strainatate ceea ce se intimpla in tara. Probabil si pentru ca e deja facuta o oarecare selectie, poate si pentru ca se mai pastreaza o mica, mica licarire de speranta ca lucrurile se vor schimba. Dupa cca o saptamina petrecuta in Bucuresti am realizat cit dezinteres, cita scirba , cit sictir au reusit acesti imbecili sa arunce asupra majoritatii. Mitza Biciclista era copil m inor fata de “legalizatele” de astazi iar fantii sint de-o neam-prostie care te paralizeaza.
    Sper ca utzica s-o ia pe urmele lui Ritzica , presa sa-si aiba bine infipti coltii in rotunjimile ei rubensiene., Ramine de vazut.
    Felicitari celor care au participat la “caderea” duduii.Sper ca voi asista si la caderea Soarelui cocalarilor.

  22. Interesant cum prin intermediul ministerului turismului se organizeaza -in localitati conduse de primari PDL -tabere de o saptamana atribiute discretionar clientelei PDL cu varsta intre 14-25 de ani…toate astea din bani publici!!!
    Tabara ,platita de noi,contribuabilii este la Eforie.Pana si transportul “turistilor” este asigurat cu microbuze ale scolilor din localitate,desi majoritatea dintre ei nu mai sunt elevii acelor scoli de cativa anisori!

  23. Seara buna
    Daca tot pune umarul toata lumea, hai ca ma bag si eu si, cu bunavointa lui Victor, postez cateva link-uri, cu rugamintea sa identificati d-voastra coincidentele:)
    Deci, onor ministerul pupezei ( daca pe ailalta au botezat-o cotofana, asta e pupaza clar), a deschis ieri “ofertele pentru achiziţia serviciilor de realizare a unei campanii publicitare cu titlul „Turist în România” în perioada 01 august – 25 decembrie
    2009.”
    Pentru ca, la fel ca si in cazul Ridzi Pitzi interesante au fost firmele care au plimbat banutul, cine sunt singurii ofertanti, aflati aici:
    http://www.turism.gov.ro/ro/comunicate-presa/246/comunicat-de-presa-20-07-2009/
    Despre unii dintre cei de mai sus, aflati lucruri interesante aici:
    http://www.sfin.ro/articol_15372/statul_a_ars_milioane_de_euro_in_advertising.html
    si aici:
    http://www.antena3.ro/stiri/politica/ministrul-mediului-a-atribuit-un-contract-de-publicitate-in-valoare-de-500000-euro_74284.html
    Deocamdata atat.

  24. Badea are dreptate!
    La ce sa chemi oamenii din alte tari p’aci pe la noi?
    Ca sa-ti bati joc si de ei?
    Nu le mai ajung romanii?
    Pe ce drumuri sa circule puzderia aia de turisti?

    De fapt,aici e vorba de o pura antireclama,pentru ca cine apuca in aceste vremuri,sa vina pe meleagurile noastre,neavizat,altadata nici nu va mai veni si va spune si tuturor prienilor,vecinilor,rudelor lui sa nu mearga prin”land of choice”.
    Vor veni p’aci doar cei care sunt dornici de senzatii tari.

  25. Cu Nuti va fi mult mai greu decat cu Ridzi. Dar si cu aceea, in afara faptului ca si-a dat demisia, pun pariu ca nu se va intampla nimic.
    La nevoie si madam Udrea isi va da demisia, asta dupa ce va mai produce niste euroi pentru prezidentialele de la toamna.
    Tot nu inteleg unde este MAREA IZBANDA?!
    Basescu este la ora actuala pe primul loc in sondaje, foarte departe de ceilalti!

  26. chiar daca lumea ar spune ca “latra” presa si ursu(politicul) merge mai departe fiti convinsi ca ursu s-a cam speriat.TINETI-O TOT ASA.BRAVO SINTEZA! BRAVO CIUTACU! BRAVO BADEA!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.