Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Devoalarea unei minciuni jenante

Devoalarea unei minciuni jenante

Colegii de la Antena 3, în focul polemicii cu Traian Băsescu, au difuzat secvenţe din Zig-Zag cu Ion Cristoiu de duminică, 31 mai 2009, în care a fost prezent clipul Elenei Băsescu. Numai că emisiunea a fost înregistrată joi, 28 mai 2009. Mai mult ca sigur, responsabilii de campanie ai Elenei Băsescu au uitat să mai intervină pentru o emisiune înregistrată deja. Am făcut această precizare nu pentru a-l apăra pe Traian Băsescu de acuzaţia c-a minţit, ci dintr-un motiv mult mai important. Se confirmă că, într-adevăr, vineri, 29 mai 2009, Traian Băsescu ştia că o parte din banii alocaţi Zilei Tineretului a mers “neînregistrată” direct la cele două trusturi de presă . (Ion Cristoiu, pentru Jurnalul Național)

Un om care pune piciorul în televiziune și mai și realizează o emisiune ar trebui să știe că publicitatea se bagă, din MCR, totdeauna, în direct. Știe și Ion Cristoiu chestia asta, dar mizează pe naivitatea voastră și/sau pe lipsa de informare a cititorilor. Emisiunea Zig-zag cu Ion Cristoiu, care a avut-o invitată pe ElBa, nu a constituit o excepție. Iar clipul Elenei Băsescu, ăla nou, prezentat și la mine-n emisiune (chiar în premieră), a fost adus special pe CD în Antena 2 și Antena 3. (un tocșoist prost, pentru cei sătui să fie scuipați și să li se spună că plouă)

Comentarii

comentarii

Similar Posts

64 thoughts on “Devoalarea unei minciuni jenante

  1. Ciutacule,

    Tare faza. Daca publicitatea e LIVE, dpv tehnic, cat ar dura ca a imi retrag clipul ? (tehnic). Si daca imi retrag clipul, dai banii inapoi ? Plata cand se face ? 50% inainte , 50% dupa ca in cartier ?

    Cat despre Spiru, tu esti inginer si te prinzi, de la Pieleanu (comentator) n-am pretentii. Ia fa un calcul: 2009 – 19 = 1990. Cand intra UTC-istii la facultate ? la 18-19 ani. Ce s-a intamplat in 1990 dpv demografic ? S-a terminat cu noi – decreteii. Deci a scazut titanic natalitatea -> s-a dat drumul la avorturi si a venit “guma de sters SIDA” careia ii facea reclama Arsinel. Iar acum se simte asta. A scazut populatia si acum si nu mai sunt candidati; altfel nu sarea nimeni. E bataia pe candidati. Fa si tu socoata. Ce rezultat ai ?

    Fiara.

  2. bravo domnule, instinctele nu ma inseala si azi mi s-a comfirmat parerea care incepuse sa mi se formeze despre maestru. ma declar un pitifelnic. eu cred, sper ca tot scandalul ritzi si tot ce implica el inclusiv continuarea cu madama blonda udrea, pentru care va felicit, sa fie primul cui in cosciugul politic al jucatorului. desi sunt convins ca si la udrea se vor daca nu chiar s-au gasit mizerii mult mai mari, cred ca o sa fie mult mai greu de doborat. jucatorul o tine bine in brate.
    oricum lupta merita.

  3. Te mira? Se stie ca politicienii sunt doar niste marionete. Faptul ca Basescu nu e perfid si ca se da de gol se stie. Oricum, noi romanii, ne trezim incet, incet. Sunt curios cand vom fii treji ce se va intampla cu “voma” asta?

  4. @Fiara: nu se baga clipurile-n MCR fara confirmare de la platitor si nu se retrag la viteza, e un proces tehnologico-financiar temeinic 🙂 da, e bataie pe studenti. iar Spiru era prea tare pentru Canetmir, cam asta-i secretul…

  5. Ciutacule,

    Si cu banutul ? Daca am o revelatie si imi retrag clipul, dai banii inapoi ? Sau cand marc banutul ? (ca la fete – inainte) ? 50-50 (ca in cartier) ? sau ca domnii (dupa) ?

    Fiara.

  6. Chiar nu-l mai înţeleg. Parcă nu mai este I.C. E ca şi cum i s-ar fi implantat un cip cu o altă identitate. Pe bune, îl regret pe vechiul Ion Cristoiu. Am înţeles că se retrage până după alegeri. Cică, să nu fie nevoit să ia partea cuiva. Ca să vezi!
    Cineva, i-a arătat pisica moartă şi l-a speriat rău de tot?! 😉

  7. @Fiara: in industria asta nu prea se plateste inainte, ca la curve. cand vrei neaparat, insa, iti poti retrage clipul inaintea difuzarii emisiunii.

  8. Ciutacule,

    Si daca de fapt meciul e Cantemir – Spiru, atunci de ce s-a legat Cati si de Petre Andrei de la Iasi ? Doar din cauza lui Tompea ? Sau la diversiune – ca sa fie 2 , nu numai Spiru ?
    Vezi, teoria asta nu prea sta in picioare, dar poate ma luminezi tu…

    Fiara.

  9. Tocmai am vazut-o la stiri a3 pe calareata blonda. Nu se mai hlizea sagalnic, nu mai canta la fluier, nimic. Era asezata la ditamai biroul de ministru, very serioasa si pusa pe treaba. Si nu are nimic impotriva sa fie cercetata de o comisie. Nu a cheltuit ilegal bani pe publicitate.Bla, bla…
    Cat despre Cristoiu, ce sa mai zic?! Cat poate sa fie omul asta de viclean! Vine cu chestia asta abia acum, dupa ce dl. Gadea&comp. au intrat in vacanta, ce lighioana!

  10. Protestez!!! NU mai am la ce sa ma uit la tv, urmaream si eu doua emisiuni romanesti, Sinteza si pe Badea, si acum sunt in vacanta, imi spune cineva pt cat timp???
    Yeah, stiu sunt off topic, dar subiectul Udrea & Co l-am tot comentat, am ramas fara pareri.

  11. @no_sweet: Badea-i la munca, Gadea e-n concediu pana pe 10 august

  12. Aproape că nu mai există diferențe între odele duioase și grețoase semnate de Jack și odele furioase ale lui Mihăieș, TRU, sau ITM. Doamne ajută, bine că dispare din peisajul Antenelor. Și de la Jurnalul, sper! Asta ar mai lipsi, în editorialul găzduit de JN, să vă spurce pentru dezvăluirile despre Udrea, după ce, acum două săptămâni a încercat să dinamiteze ancheta GSP și exclusivitățile din Jurnalul, spunând peste tot, pe unde putea, că ancheta Ridzi e de fapt, servită, și nicidecum rodul unor investigații.
    Și PS-ul din finalul odei e tot praf de adormit cretinii. În noua sa calitate de admirator fanatic al clanului Băsescu, Jack de Găgești-”campionul” absolut al consecvenței- o porcăie cu poftă pe Mungiu-Pippidi, NU pentru lipsa de fidelitate a acesteia față de tabăra din care a făcut parte, până de curând- așa cum ipocrit o acuză ”divul” , ci pentru că editorialistu’ la final de contract are, din vremurile cederisto-teveriste, o aprigă răfuială cu doamna în cauză.

  13. Lumea e in concedii, Eba e istorie si Udrea poate sa fie cap de afis numai daca e filmata calare pe Basescu…poate mai la toamna ati avea mai mult succes cu campanii d-astea…mai ales ca lumea-i saturata dupa atata Ridzi.

  14. La Spiru Haret pute rau si unor politicieni le miroase a parfum!
    Este cumva un parfum de DNA?

  15. Incep din ce in ce mai mult sa ma gandesc la o varianta, care s-ar putea sa nu fie totusi asa de fantezista. Cum ar fi..daca Ridzi si cu Udrea au fost dinadins menite sa fie destituite intr-un mod dramatic de Basescu? Adica gandeste-te…ce are de pierdut daca nu iese presedinte? TOT. Ce are de castigat? TOT. deci este probabil singurul lui scop momentan. Si atunci vine cu urmatorul plan…Isi pune cei 2 locotenenti, (Ridzi si Udrea)…in functii ministeriale, profita de pozitia lor pentru a-si finanta campaniile (Ridzi – EBA / Udrea – Basescu), si apoi intr-o miscare regizata, le ia gatul la amandoua, le sacrifica spre deliciul spectatorilor, mai ceva ca imparatii romani in arena. Si faptul ca cel care a inceput scandalul Ridzi este nenea Tolontan este inca un semn de intrebare. Daca e sa ma intrebi pe mine, mai mult ca sigur ca Udrea va cadea…dar mai aproape de data alegerilor, iar Basescu va aparea iar ca si comandantul suprem care isi sacrifica apropiatii pe altarul adevarului…Asa o fi? Ce zici?

  16. E foarte greu, dacă nu imposibil de demonstrat că banii “căştigaţi” de Ridzi s-au dus la Elena Băsescu pentru afişe şi clipuri.
    Diferenţa este că acum are cine să ne spună chestia asta, fără a fi pedepsit după aceea.

  17. Buna Victore!
    Daca madame’ Cati a pornit razboiul asta mare trebuia sa se inarmeze bine,nu pornesti un razboi cu munitie numai ptr. o zi!In fiecare zi se motiveaza si le intoarce ca la Ploiesti dar nu spune ca presiunea care se exercita asupra ei vin de la politisti,jandarmi,vamesi si alti reprezentanti ai ordinii restrictive din Romania,caci se stie ca toti si-au indeplinit studiile in puncte de studiu universitare care de multe ori iti e greu sa le gasesti si pe harta asa ca astia or s-o lase moarta sau o zburatacesc pe ministra care a muscat ca o asa cum e ea!!!

  18. E jenant! Insa am atata doza de subiectivism in mine incat nu-l mai citesc demult pe Cristoiu! De nu dadeai link la editorial necitit ramanea si acuma! E atat de scarbos sa vezi un om ale carui pareri au contat cum se schimba peste noapte cu 180 de grade! Stau si ma intreb care ii sunt motivele reale deoarece am convingerea ca nu sunt pe gratis! Chiar e adevarat oare ca vrea sa o puna pe fi-sa consiliera la eba?

  19. Oare de ce ‘perseveram’ in a ramane ‘naivi’ si ‘creduli’ chiar si atunci, cand dovezi incontestabile de ‘viclenie’, de ‘fatarnicie, de ‘ipocrizie’, de ‘perfidie’, de ‘minciuna’, de ‘siretenie’, de ‘smecherie’ ne sunt oferite?
    De ce “raul” castiga mai rapid teren decat “adevarul”? De ce nu putem aprecia macar, la justa valoare, ‘lupta gladiatorilor’din presa, si media in general, impotriva ‘fiarelor salbatice ‘ de la ‘carmuirea tarii’?
    Din comoditate, din lasitate, din lehamite, din indeferenta poate? Sa-i sustinem macar, sa-i incurajam, cum a facut un cititor azi, scriind: “Oricum lupta merita” sa fie dusa mai departe”!

  20. tocsoist prost…. era link? Ca nu merge 🙂
    Sau doar ai subliniat asa…

  21. telectualule, dar tocmai asta spunea si cristoiu:”… stia ca a mers, NEINREGISTRATA, la cele doua trusturi”

    dar tu nu mai ai timp sa auzi, intrase fisa, pac! tonomatul intra in PLAY direct!

  22. Ce interesant ar fi!
    sa stim cam cine a absolvit din sfera politicii si a inaltilor functionari publici si nu numai, aceasta
    mult discutata universitate siru haret,poate are cineva ceva materiale?!

  23. singura problema sunt DNA, Curtea de Conturi si alte institutii care stau drepti in fata lui Zeus. asa ar exista si dovada ,,legala”, in rest nu cred ca e un om de buna credinta si cat de cat informat sa creada altceva

  24. iertati-mi ignoranta, da’ ce legatura au Cristoiu & EBa cu Spiru Haret?

  25. Eu deja mi-am format o parere despre Udrea,Cristoiu ,Basescu,etc.Vad ca cei de la PSD o dau cotita in legatura cu situatia de la SPIRU.”Prostanacul” ar trebui sa ii intrebe pe specialistii in drept din partid,nu aia din anturajul lui,ci aia adevarati,care au refuzat elegant postul de ministru al justitiei,pentru ca le era greata de Basescu(cei ca Barsan,de exemplu).De principiul aparentei de drept a auzit careva?Asa cum un om se duce sa se casatoreasca la starea civila si i se elibereaza actul,fara ca omul sa stie ca are in fata un functionar care nu are dreptul sa faca acel lucru,actul ramane valabil,chiar daca acel functionar a fost un escroc.Asa si in cazul SPIRU,cat timp pe acele diplome se afla antetul ministerului educatiei ,nu poti sa vii acum sa le declari false.Ca pot fi luate masuri ca de acum inainte sa nu se mai intample acest lucru sau ca acele forme de la id sa intre in legalitate,asta e alta discutie.Dar ma intreb si eu ce fel de universitati de stat avem noi,atata timp cat oamenii platesc locurile pe care intra la facultati.Sunt universitati de stat sau private?Mie imi apare un fel de concurenta neloiala a acestora fata de cele private,plus ca cele de la stat sunt “protejate” ,nu-i asa, de eventualele indiscretii ale publicului,chiar de stat.Sunt multe de discutat,depinde din ce punct de vedere privesti.Hai Geoana, ca ti-am dat mura in gura!

  26. Iata teoria mea:

    Cand Artizan s-a dus la firma care vindea spatiul publicitar a fost o negociere. Cel mai probabil ea a decurs asa.
    Iti platesc atat pentru clipurile MTS si rezerv atata=x spatiu (a cumparat o optiune de cumparare pe un mediaplan) pentru viitoare clipuri pe care ti le voi comanda ulterior. Facturam la 2 sau trei luni.
    Basescu si-a dat seama ca Ridzi$Artizan au facut o prostie uriasa – se pusesera singuri in lui Voiculescu care nu facea absolut nimic ilegal incheind un contract amiabil cu o firma privata care-si lua prea putine garantii comerciale.
    Atunci a oprit difuzarea clipurilor … iar plata pentru cele difuzate in timpul campaniei nu a mai venit de la Artizan, ci din alte conturi. Legatura EBA-baniiMTS nu se mai putea proba material, ci numai prin marturia directorului lui Voiculescu – usor de decredibilizat. Restul e tehnica cetii.

  27. Densitatea cea mai mare de haretisti pe mp este la politie… la ei nu merge orice facultate ca doar sunt oameni ai legii…ei trebuie sa aiba la “baza” dreptul.
    Fi-mi-ar scarba sa-mi fie!

  28. Ciutacule,

    N-are nici o legatura insa se vede treaba a Spiru e subiectul fierbinte si cred ca lumea e deja saturata de Ridzi & EBa & Cristoiu. Cred ca si de Udrea e saturata. Lumea deja “stie” si oricum in memoria colectiva condamnarea judiciara nu are prea mare valoare, mai mult cea populara (in sec. high-tech -> televizorul). Baga un nou sujet si a vezi cum se focalizeaza.

    Fiara.

  29. Am fost in afara subiectului,nu de dragul lui Geoana,ci pentru ca treneaza situatia ambigua si sunt oameni afectati.Poate citeste careva…

  30. Scuzati-mi ignoranta si mie, dar eu nu inteleg jalea asta dupa Cristoiu. Plecarea lui de la Sinteza Zilei a fost cel mai bun lucru care i s-a intamplat emisiunii, Cristoiu era plictisitor in emisiune, nu prea nimerea nimic in general din ce se intampla, editorialele sale in JN sunt si ele plictisitoare si pline de platitudini, cu greu pot termina unul cand chiar imi fac curaj sa citesc.
    Intotdeauna mi s-a parut amuzant cu putin ridicol felul in care tot studioul la Sinteza il tinea pe Cristoiu numai in “Maestre” in sus si in jos iar acum sunteti in conflict deschis cu el. Era clipul ala electoral pe Antena 3 cenzurat de CNA care zicea “Alege-ti cu grija stapanii”, eu va zic voua (echipa Sinteza Zilei) “Alegeti-va cu grija idolii si maestrii”
    Numai bine.

  31. Să reascultăm, domnule Ciutacu, ce spune Eba. Eba spune, sau lasă clar să se înţeleagă acest lucru, că tatăl său nu e dictator pentru că presa e liberă. Asta îi spune lui Ion Cristoiu, îi spune că presa e liberă. E liberă, pentru că tatăl său o lasă să fie liberă… Maestrul nu reacţionează nicicum, nu sesizează. Chiar să nu fi sezizat, dumnealui care despică firul în patru, luând părţile pe rânt 1,2,3…, mă îndoiesc. Reluaţi pe post această declaraţie a politicianului Elena Băsescu, după cum o “titrează” maestrul, şi întrebaţi-i şi pe alţii ce înţeleg din cele spuse. Poate sunt eu tâmpit, mai ales că am avut proasta inspiraţie să merg şi la şcoală…

  32. Ma intreb ce s-a-ntamplat cu maestrul Ion Cristoiu?!
    De la o vreme ii place ce nimanui cu scaun la cap,nu-i ma place.
    Cum sa admiri o fata de 30 de ani al carei singur merit e ca e”fata lu’tata”?!
    Sper sa fie vorba doar de acea criza a barbatului de 60 de ani.

    Bashin Traiescu

  33. Pentru invingerea lui Basescu trebuie mobilizat votul negativ al nehotaratilor.
    Marinarul mizeaza pe o prezenta redusa la vot asfel pupinbasestii vor reprezenta destul de multi pentru alegerea lui base pentru un nou mandat.

  34. Ceva nasol i se intampla maestrului, nu se poate sa se fi tampit subit, prea da cu mucii-n fasole zi de zi, si mereu numai in avantajul marinarului si-al matroazelor sale, incapatanat impotriva cursului firesc al lucrurilor, atragandu-si automat ura si/sau ironia tuturor celor avizati. Daca o face pt bani, e urat dar macar ar stii pt ce da cinstea pe rusine. Daca e santajat, ar fi interesant de stiut pt care chestie, tomnai maestrul verticalitatii ziaristicii desavarsite. Daca insa o face din convingere, Cel de sus luandu-i probabil mintile, reuseste intr-o maniera epatanta sa-si dea la gioale si sa demoleze bucata cu bucata mitul maestrului ziaristicii romanesti postrevolutionare, manjindu-se inexplicabil si manjindu-i si pe cei ce-l mai apara! Oricum, va mai intra odata in cartea recordurilor autohtone si la capitolul “cea mai brusca, deplina si spectaculoasa transformare deontologica dintr-un critic crancen, intr-un pupincurist desavarsit”, tot de dupa revolutie, desigur. Acu’ ce poti sa mai zici?! Cica si reclama negativa-i buna, bun ce-o fi, numai sa iesi in fata! Si iese, sa recunoastem!

  35. @Nea Victore,

    legatura e asa:

    Daca Eba nu ar fi facut romano-americana ar fi facut Spiru Haret. Si Cristoiu e un fel de Spiru Haret al presei (Nea Ioane, asta te costa 2 kile de tuica de Gagesti). Deci, deducem ca, pana la urma, legatura se face daca avem viziune! =))=))=))

  36. offtopic – articolul “Suicid in parcul Cismigiu” – sper sa aveti o reactie la porcaria de articol scisa de o anume Claudia Daboveanu in editia de azi in “promovarea” Cismigiu & comp.

  37. la spiru au terminat dreptul la id jumatate dintre toti politistii. Vreo 3 deputati si senatori au studiile acolo, de beizadele nici nu mai zic!

    pile puternice are spiru nu-i daraman un consilier al androneascai doar ca-i de la cantemir!

  38. ei, nu e nicio problema. EBA a avut spoturi si pe 4 iunie (e drept, la celalalt mogul). Da’ cre’ ca erau niste emisiuni inregistrate prin 2008:)
    (scuze daca s-a mai zis, eu acum am avut curiozitatea sa ma uit pe monitorizari)

  39. dovada ca mircea badea idolul vostru a ajuns sa-si insceneze ”laptopul in fum” de disperare ca nu mai face rating..penibil!!!

  40. @daniel: idolul cui? d’aia ne abureste Cristoiu, ca si-a dat Badea foc?

  41. Nu cred ca-i corect cum se pune problema.Care e problema cu Cristoiu???Nu mai convin spusele lui???Ce interes ar avea EBA sau Basescu ca intr-o emisiune cu Eba sa mai apara si clipurile publicitare????Si daca au aparut dovedeste ceva???? Ca Basescu minte???Au fost singurele care au aparut. De CE???? Cam dupa ureche???Partizanatul politic din partea celor autodeclarati independenti”cu optiuni”,mi se pare extrem de jenant.In rest numai de bine

  42. @vianu: asa e, nu-i deloc corect sa-ti minti citirorii; nici in beneficiul lui Basescu, nici in general. si nici telespectatorii, ca pierzi audienta 🙂

  43. Ca domnul Cristoiu a luat-o razna in ultima vreme este evident, dar eu cred ca optiunea lui de-a fi de partea baseciana ii apartine. Nu mai cred in jurnalistul I.C. obiectiv si impartial de cind a descoperit “inteligenta vie” a EBei. Tabara sustinatoare baseciana, insa este in continua modificare, azi e Ridzi, miine nu-i, azi sint niste ziaristi, miine dispar si ei, iar Udrea nu-i mai presus de altii. Atita timp cit va fi necesara marinelului nostru va fi protejata, cind ea va deveni prea “zornaitoare” (vezi Ridzi) nimic n-o sa-l determine pe Basel s-o mai protejeze. La T.B. totul este de unica folosinta cu o singura exceptie familia sa si interesele strict personale.
    Daca vorbim de Spiru, problema are cam 2 laturi distincte: una politica (ce lupta PSD-ul pentru stirpirea coruptiei) si una materiala (ca doar primul milion de euro este facut ilegal). Spiru nu este singura facultate probleme, uita-te numai la Universitate cum se iau unele examene (fara atentii pentru profesori nici nu ajungi sa promovezi), insa cineva a devenit prea lacom, asa ca i se da la cap. Profesionalismul celor de la Spiru este dovedit de un individ (de circa 60 ani) care a facut simultan 5 facultati. Eu am facut doar 2 scoli odata, facultatea de constructii si o scoala postliceala de arhitectura si era sa-mi dau duhul si nu aveam decit 24 de ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.