Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > De ce a căzut Voiculescu. Exponentul Sistemului a pierdut lupta cu Sistemul

De ce a căzut Voiculescu. Exponentul Sistemului a pierdut lupta cu Sistemul

UPDATE: 10 ani de parnaie si confiscarea sediilor televiziunilor, plus a tuturor proprietatilor certe si a activelor din strainatate, se cheama executie. Sentinta asta n-are nici o legatura cu dreptatea. Parca-i viol cu talharie, combinate cu trafic international de droguri si de carne vie.

Ăsta nu-i un text pentru cei care au numai certitudini. Nu scriu pentru depozitarii umorilor politice. Mă lasă rece și inflamările, și ideile preconcepute. Încă există o categorie de oameni care mă interesează. Cei care gândesc cu propriile capete.

N-am avut o relație privilegiată cu Voiculescu. El nu s-a topit niciodată după mine, eu l-am evitat cât am putut. Cadrul personal a fost exclus, cel profesional a fost extrem de soft. Am rezistat atâta amar de vreme-n trust, de unde am plecat fără ca măcar vreunul dintre noi să simtă nevoia unei discuții de final, fiindcă Voiculescu nu s-a băgat peste mine. Tucă m-a apreciat și m-a învestit cu încrederea lui, iar Gâdea, trebuie să recunosc, a ținut foarte mult la ideea lui de a-mi oferi posibilitatea să fac o emisiune. La ziar mi-am făcut treaba, la televizor am făcut cifre care, transformate-n bani, acopereau cu vârf și îndesat costurile emisiilor realizate și-i rămânea mogulului suficient pe deasupra. Să plătească destui oameni care, din varii motive, atunci nu performau, dar care azi pozează-n campionii pereni ai ratingului.

Eu și Voiculescu n-am reușit să strângem o medie de o întâlnire față-n față pe an. Pentru că, pe de o parte, ca un capitalist de sistem ce se afla, omul discuta cu directorii societăților (ceea ce nu mi s-a întâmplat să fiu), iar, pe de altă parte, eu m-am străduit să nu fac personală o relație pe care nici unul dintre noi n-a dorit-o. Șase ani, cât am avut emisiune pe două dintre posturile din Intact, nu l-am invitat niciodată. Și, o scriu fără să clipesc, nici el nu s-a autoinvitat. Nici măcar vreo aluzie subtilă, prin intermediari, n-a făcut. Ce spun băieții, că datorită faptului că au avut libertatea de a vorbi a crescut Antena 3, e perfect adevărat. Da, cu amendamentul că relația Voiculescu-Băsescu devenise ireparabilă. Și, da,cu remarca mea răutăcioasă că, la capitolul antibăsismului din Intact, se aplică perfect zicerea istorică a ilegaliștilor de odinioară “puțini am fost, mulți am rămas”.

Despre proces, o să încerc să fiu cât de concis pot. Pentru că lumea deja știe. A fost o mascaradă, o execuție publică împănată cu argumente populiste și cu termeni care să-i inflameze pe săraci și pe proști împotriva bogatului care le-ar fi luat pâinea de la gură. Grivco, societate comercială care funcționa legal, nu omul Voiculescu, a cumpărat de la stat ICA, o altă societate comercială. A achiziționat acțiuni, nu active (terenuri, clădiri etc). Asta înseamnă, incluzând (desigur) și activele, angajații (cu lefuri cu tot), activul și pasivul societății, necesitățile investiționale. A luat-o ieftin? Da, foarte ieftin! E ilegal să cumperi ieftin? Nu! E ilegal să dai șpagă la stat ca să-ți vândă ieftin. A probat cineva vreo dare/luare de mită? Nu! Există vreo depoziție a vreunui inculpat că a fost presat de un anume decident politic să subevalueze patrimoniul ICA în favoarea Grivco sau că, după privatizare, a beneficiat de vreo subită generozitate a lui Voiculescu? Nu! Banii, pentru acțiuni și investiții, au venit dintr-un cont bancar și s-au dus într-un alt cont bancar. Cu raportare obligatorie la toate organismele specializate ale statului. După ce fuseseră, în prealabil, produși din activități comerciale și impozitați de același stat. Unde-i spălarea de bani? Nu e! Valoarea prejudiciului, stabilită la 60 milioane euro, ar fi hilară dacă n-ar fi tragică. Să spui că Voiculescu a beneficiat în 2002, când valoarea terenurilor nu se compara nici măcar cu aia de azi, de o pleașcă socotită la valoarea din 2008, vârful bulei imobiliare, e dovadă de rea-credință, nu de prostie. Se face caz de finanțarea trustului de la ICA. Profund fals, manipulator cu rea-credință. Clădirile și/sau terenurile ICA au fost puse gaj, în favoarea Antenei 1, nu a Antenei 3, pentru garantarea unei linii de credit, nu a unui credit. Banii stau, în cazul ăsta, la bancă. Beneficiarul poate trage din ei când are nevoie. Și-i pune la loc, cu dobânda aferentă, după ce nu-i mai folosesc. A executat Raiffeisen un singur activ din curtea ICA? Nu! Deci beneficiarul a achitat obligațiile, banca și-a încasat dobânda, a plătit impozite la stat.

basescu-stolojan-voiculescu

A fost Voiculescu securist? Dacă mă întrebați pe mine, ca și Băsescu, da. Dar nu asta s-a judecat în instanță. A făcut avere inventând penicilina, îndulcitorii fără zahăr sau iphone-ul? Nu, a prosperat, bazându-se pe banii strânși până-n Revoluție, pe relațiile dezvoltate în timp, dar și pe influența politică, din activități de comerț. Nici asta nu s-a judecat. A greșit că n-a predat trustul de presă șacalului politic Băsescu? Nu, asta i-a prelungit supraviețuirea. Dac-o făcea, era de mult executat, ca și Vântu. A ales să se bată, într-un care pe care cum n-a mai existat altul după Revoluție, cu el. Și a pierdut. Pentru că nici un exponent, fie el și la vârf, al Sistemului nu poate câștiga bătălia cu Sistemul. Orice produs are un ciclu de viață. Al lui Voiculescu a expirat.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

146 thoughts on “De ce a căzut Voiculescu. Exponentul Sistemului a pierdut lupta cu Sistemul

  1. sau poate voiculescu este doar un hot care a ajuns unde ii este locul:la puscarie.

    iar la privatizarea ica elemente de genul anuntarea licitatiei intr-un ziar cu tiraj de 200 de exemplare arata clar infractiunea.

    voiculescu e vinovat si o sa stea un ii e locul:la inchisoare

  2. @delavrancea: tu esti d-ala plin de certitudini. redefinesti si Codul Penal. deci nu mai postezi la mine de acum incolo. si n-are nici o legatura cu Voiculescu. doar ca am reinceput sa-mi selectez interlocutorii

  3. Gresit Victore – ciclul de viata (ca om cu putere ma refer) al lui Voiculescu e departe de a fi expirat.

    Va fi condamnat. La cat? 5-6 ani maxim. Iese in 2. Si am o veste proasta pentru multi… Iese fix inainte de campania din 2016. Cand, functie de blaturile dintre basisti si pontisti, Basescu s-ar putea sa-si joace libertatea prin tribunal.

    Trustul de presa ramane – nu vad cum ar puta fi desfiintat. Iar razbunarea va fi crancena. Asta insa cu o conditie fundamentala: Gadea (pe care personal nu-l inghit considerandul manipulator pana-n maduva oaselor si inclinat catre pupincurism fata de unii puternici ai zilei) sa reziste. Vom vedea.

    Un amanunt, asa, trecut oarecum cu vederea: avocatul care a inceput ingroparea publica si discreditarea completa a sistemului basist vine din Politie. Politie din care in fapt a plecat si s-a sustinut revolta impotriva sistemului atunci cand acesta era la apogeul puterii. Ca demonstratii pe bune n-am facut noi “civilii” care (si ma includ dar in mai mica masura decat pe altii) stam ca oile. Nu, primii care pe bune au contestat atotputernicul din deal au fost tablagii din Politie. Abraham pe care se chinuie unii cu trese pe umeri sa-l rezolve e exponentul altora cu trese… Care nu-s basisti si impotriva carora a fost pe bune represiune.

    Daca o sa fie sange Victore o sa fie din combinatia de dorinta de razbunare atat a lui Voiculescu cat si a unei parti din sistem.

    In Romania nu exista o unitate si o coerenta reala intre structurile care compun sistemul. Din contra. Nu politicienii or sa produca sangele clamat la figurativ de Ciutacu. Ci tot sistemul prin lupta din interiorul sau.

  4. Pui problema ca si cand sendinta de condamnare s-ar fi dat deja.

    Cum spunea fratele lu’ statu-de-drept … e mersul facut ?

  5. @Mahorcu: n-am nici un dubiu. maine-l ridica
    @Radu Alexandru Vasilescu: trustul va fi sugrumat financiar. cu implicarea directa a institutiilor statului de drept. pe model Realitatea. va dura ceva mai mult. fiindca Voiculescu a fost infinit mai precaut, financiar si legal, decat Vantu

  6. De cine? Basescu pierde parghiile institutionale directe in decembrie. De Ponta?

    Si bun – trustul e sugrumat. Sa zicem ca se inchide A3.

    Eu am o veste proasta rau de tot pt cei care au vise umede pe tema asta (si multi sunt din media) – daca Badea isi pune emisiunea doar pe net si o face pe un webcam lumea-si baga net sa-l vada.

    Si asta e cazul pt multi. Trustu poate pica. Nu cred insa ca A3 poate fi inchisa. Si chiar daca ar fi – publicul nu dispare.

    Chiar daca ajung sa transmita dintr-o garsoniera si raman 2-3 ca restul se predau e suficient sa existe acolo Badea si Gadea.

    Badea, pe care iarasi nu-l idolatrizez deloc da deloc – isi merita tot raul care va sa vina pentru ticalosia vis a vis de protestele cu Rosia Montana cand urla pe acolo – si e pe caseta – ce atata protest ca blocheaza strada – (halal!), ei bine Badea nu o sa se predea nici mort. Cheia e Gadea. Dar nici pe Gadea nu-l vad pe post de spalator de putina daca se imput lucrurile (inclusiv financiar).

    Si mai e o problema aici – reactia populara. Tu stii bine ca au iesit vreo cateva mii cand cu CNA-ul. Daca astia vor sa execute A3 inclusiv eu (care repet – de unii de acolo imi e sila pt pupincurismul la adresa lui Ponta inclusiv pe chestiunea Rosia Montana) o sa ies sa protestez.

    Boc a picat cu cateva sute de oameni determinati in strada si pe fond de nemultumire populara.

    Daca Ponta pune botul la tarasenie si se raliza efortului de a inchide A3 cam cat crezi ca rezista … in Bucurestiul anti-PSD … cu un public enorm al A3 … si fara varianta represiunii pe care nici Basescu nu a putut sa o implementeze la apogeul puterii (fiind, printre altele, nevoit sa aduca jandarmi de la Ploiesti pt ca astia de aici nu reactionau se pare la ordine … ca idee ca am trait timpurile alea…).

    Eu cred ca multi isi fac vise umede vis a vis de inchiderea trustului sau reducerea lui la nulitate.

    Problema e ca n-ai ce sa pui in loc pe zona asta. Ca emisiuni asa mai ai tu o emisiune la care te poti uita fara sa adormi … si cam atat. Dar iti spun sincer si la tine cand e masa plina ma apucau nervii si mutam pe discovery sau pe A3 pt ca mestecau unii din invitati nimicuri in direct, ordonat si pe rand.

  7. Bănuiai că Voiculescu și implicit,A3 vor avea necazuri atunci cînd ai plecat la RTV?Nu-i neapărat sa răspunzi.
    Cred ca ceva ilegalităti a facut Voiculescu,însă dosarul ăsta e tras de păr.Eu,nu înteleg de ce se ține morțis să bagi la brutarie oameni de afaceri,oameni politici și nu se merge pe recuperarea prejudiciilor,anularea privatizarilor,amenzi enorme,limitarea drepturilor cetatenesti?
    Si, daca tot îi bagi la brutărie fă un dosar ca lumea,nu mai sunt meseriași in procuratură,sau ăia nu execută comenzi politice?
    Nu stiu daca Nastase si-a anuntat intenția de a se adresa CEDO,dar cred ca avînd motivările fără probe,cu telepatii sau cazul Remeș ar putea să câstige.

  8. Victore vezi tu…de 10 ani de cand tot o arde asta(ne-ales la al 2 lea mandat, votat cu “DEMISIA” la referendumul din 2012 s.a.m.d.), privatul este din ce in ce mai disperat, pe cale de disparitie si banii(aia de circulat pentru care statul-gen Basescu “Statul sunt eu”- isi trage parnos calumea) sunt din ce in ce mai putini. Privatul la care eu fac referire, nu e privatul reprezentat de investitiile straine alias companiile multinationale care sug parnos la greu din care statul ia mizeria de sub unghia degetului mijlociu. Si banii facuti de multinationale sunt aia facuti pe spatele angajatilor/romanasilor si sunt injectati(banii) in marea lor majoritate AFARA. Ooooff, si-i mai vezi(pe toate drumurile ii vezi) si pe dobitocii angajatii/romanasii de multinationale cum o mai ard aiurea plutind in aburi de MARIE-JEANNE cu nasul pe sus(ca daca ia batut umpic pe crestet si le-a dat oscior, nea-investitorul strain, ei se cred/vad buricu’ pamantului) cheltuind/imprumutand in rate viata. Da, ei sunt aia care fac cozi la statiile de benzina cand pretul la benzina creste.Da, ei sunt aia care te imbrancesc in trafic,in magazine in mai si peste tot si care o mai ard si in trend-uri(care sunt dictate dupa bunul plac al….investitorului) crezand ca parerile le apartin.Aiurea, nu le mai apartin demult. Dar nu asta ma demoralizeaza pe mine in seara asta. Sunt demoralizat cand vad ca astia multi de multinationale, o ard cu Basescu primul presedinte reformator din Romania.PAUZA.Ma duc sa borasc si revin, sunt totusi mai sensibil decat ma credeam……Da.Timpul imi arata ca-s din ce in ce mai sensibil….Si cum ziceam/scriam: cu Basescu sus si cu……Voiculescu la puscarie. O ard ei intr-una: ca Voiculescu e cah, ca a furat dom’le si trebuie sa faca neaparat puscarie si ca(ATENTIE!) BASESCU BINE LE FACE. BASESCU-CURATA TARA.
    Poti sa intelegi aici porcia?procesul de rahatizare a cetatenilor? Voiculescu mi-a captat atentia, cand devenind ceva solid in privatul romanesc, a reprezentat acel ”altceva” decat puterea straina cu reprezentant roman(Basescu “Statul sunt eu”). Reprezentant roman pentru puterea straina, ales(in 2004). Reprezentand acel ”altceva”, s-a pus in practica DE-MO-CRA-TI-A. Aaaah de-ar fi fost la putere un Ratiu cu ”voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”. Dar nu.Din 2004 Basescu cu ai lui au facut ravagii. Ravagii in stilul comunistilor veniti la putere dupa ’45. Neintelegand piata,jucatorii,privatul,regulile etc. Neintelegand si punand in practica neintelegerea apeland la moto-ul URII INTRE SEMENI ”MOGULII VAND TARA ETC!”. Da, nu mai continui, constientizez prea mult horro la ora asta
    Semnat: unul din putinii Cei care gândesc cu propriile capete

  9. Nu era nevoie de corectare draga domnule !
    A fost 100 % perfecta exprimarea . Traian si Basescu .
    Traian este ala adevarat care spune tot ce ii trece prin cap . Iar Basescu este ala care asculta de consilieri si citeste de pe foaie .
    Usor usor , diferenta a inceput sa se vada . La inceput , era destul de bine mascata .
    Odata cu varsta , omul nu a mai fost asa de eficient .
    Este ca un detergent , 2 in 1 . Numai ca acum formula chimica nu a mai tinut . Moleculele au luat o razna !

  10. Nu citesc prea des Blogul asta, dar cand se mai intampla cate ceva trag cate o tura si pe aici.
    NU te inteleg de ce pozezi in omul care nu-I tine apararea lui Voiculescu. sa fim seriosi omul asta numai afaceri cinstite nu a facut. Hai sa fim seriosi nu sunt basist( si ala are bube cat cuprinde) dar cine-I vinovat sa plateasca. Ce pot sa inteleg eu acuma e ca cumva tii apararea acestui om si il victimizezi prea mult. Oare chiar nu ai ceva interese sa scrii atatea in favoarea acestui “Infractor” pentru ca asta este pana la urma.
    Probabil ca acest coment te va supara si o sa imi blochezi accesul.
    Sanatate si Dl. Dan sa primeasca pedeapsa ce o merita.

  11. referitor inchidere A3.
    asta cu inchisul nu este palpabila din mai multe puncte de vedere. Este mult prea stabila financiar si mult prea ancorata in societate ca sa o poti inchide. Legea nu o incalca. Si mai este ceva, nici macar cei care nu o plac nu isi doresc inchiderea ei.
    Cea mai tare “gogoasa” este asta cu “Basescu si-a dorit subjugarea A3”. Vax albina. Ce trust a mai subjugat el ? B1 ?!! Adevarul?? Hotnews ?!! In primul rand ca ei sunt de dreapta si au dreptul la propria opinie, precum si A3, Romania Tv si Realitatea sunt de stanga si au dreptul la propria interpretare a faptelor. In al doilea rand B1+Hotnews+Adevarul nu fac rating nici cat Romania Tv+Realitatea. Iar A3 e sus de tot.
    Nu va mai victimizati acolo sus, ca aici jos noi ne uitam si la unii si la altii si putem sa rationam fara ajutor.

    Badea, Gadea ?!! Manca si ei o paine. Turcescu ?? La fel si el. Se aseamana.
    Dar sa vina Badea si sa debiteze ce a debitat pe facebook acum cateva zile cu privire la un coleg ziarist concurent, in ochii mei il descalifica ca … orice.

  12. nu știu de ce dar cred că fie vor da o pedeapsă mică, eventual cu suspendare. Despre Antena3, la cifrele ei de audiență, publicitatea va veni în continuare, parteneriatul cu CNN va ajuta la asta.. greu de crezut că nu se vor descurca și independent. Recunosc, nu îmi plac emisiunile lor pe tema mogulului, mi se par cam trase de păr dar în rest știu să facă rating și asta aduce publicitate. Dacă în premieră și Carmen Avram rămân în echipă vor continua și vizibilitatea externă și premiile și din decembrie cred că Sistemul băsist se va dezintegra.. mai ales dacă acuzațiile contra slugilor din DNA se vor confirma și vor cădea băsiștii de acolo. Iar cum nu văd un om de dreapta spre Cotroceni, ori Ponta, ori Oprescu vor semna grațierea și toată fâsâială asta de proces cu consecințele sale se va termina. Sper să văd că începe procesul lui Băsescu, pentru multele lui fapte și să termine cariera politică la Rahova. Nu am certitudini despre ce se va întâmpla, ce am scris sunt mai mult speranțe.

  13. @tim: nici nu-i nevoie sa intelegi. nu-i neaparat un motiv de fericire sa fii capabil sa gandesti singur, nu sa iei de bun tot ce ti se serveste. da’ poti incerca sa citesti. legile ar fi un bun inceput. chiar daca-s publicate cu litere mici si strica ochii
    @bondescu: aveau de atunci, dar nu de asta am plecat. orice om sanatos la cap trebuia sa se astepte ca Voiculescu nu va apuca-n libertate plecarea lui Basescu

  14. “Voiculescu, a cumpărat de la stat ICA… A luat-o ieftin? Da, foarte ieftin! E ilegal să cumperi ieftin? Nu!” Jiji nu cumva a fost condamnat tot pt asa ceva? Ce probe au stat la baza condamnarii lui Nastase? Am ajuns sa consider ca traiam intr-o tara mai normala atunci cand nu eram in UE… Insa cred ca si noi, populatia, avem o mare parte (daca nu cumva cea mai mare parte) din vina, prin lipsa noastra de reactie…
    PS: minister al justitiei mai avem si noi? daca da, cu ce se ocupa? vinde cuie in talcioc? o pozitie oficiala a ministrului, fie ea si scrisa pe genunchi, nu meritam?

  15. …Parafrazându-l pe H. Böll, seară de seară facem o fotografie de grup cu Bercea, comoara noastră națională și internațională , negustor priceput, spadasin abil (cuțitar nu-mi sună bine), peacemaker neîntrecut, de vreme ce pe ruși și pe americani mai că i-a împăcat în draga Oltenie…

    N-ar fi bine, la o adică, să-l „exportăm” pe Mondial în Gaza, ori în Irak, sau Afganistan, să ducă el o găletușă cu apă luată chiar de-acolo, de la apa mare, să stingă cât ai zice pește flăcările războaielor? (se-aude că Lavrov și Kerry au făcut deja cerere să-l viziteze, fiecare vrea să fie primul la vorbitor… sper ca dom’ Corlățean să nu rămână de căruță…)
    🙂
    P.S. Prefer să nu spun nimic despre un om (Voiculescu) a cărui noapte va fi, cu siguranță, grea.

  16. De acord ca maine il condamna.Probleme grave legate de acest caz ar fi destule.Cum se face ca judecatorul Mustata taman acum cand trebuia sa se pronunte in acest dosar l au gasit ca e corupt…celalalt s a pensionat…daca nu l judecau pe Voiculescu si ma judecau pe mine sau pe altii interesa pe cineva daca judecau stramb sau nu?Cum pot cei doi judecatori noi sa se pronunte intr o luna intr o speta asa complicata?cine vine si spune ca asta e justitie independenta traieste in alta lume.

  17. Grivco a cumparat actiuni de forma. Actiuni pe care oamenii din anturajul PUR si Grivco (care faceau parte din CA si AGA al ICA) le-au tinut cat mai jos ca pret, grevand activele ICA, folosind acte pentru terenuri la preturile din 1994, fara a lua in calcul inflatia. Nu actiunile societatii il interesau pe Voiculescu (et co = Grivco), nici cladirile, nici propasirea neamului prin Institutul de Cercetari Alimentare, sa nu fim ipocriti, ci terenurile, care inca din 2003 valoarau, conform unei expertize la dosar, 2,4 mil euro. Licitatia a fost una cu cantec: au participat doar Grivco si Mencinicopschi, cu mentiunea ca Menci n-a stiut de unde a avut bani sa participe, cine i-a varat in cont, nu l-a interesat, conform propriei declaratii, nici macar sa afle cine mai participa la licitatie, cine castigase! Licitatia l-a interesat ca si un bilet pus la loto pierdut pe undeva. Cel putin asa reiese din rechizitoriu, pe care l-am parcurs.

    Unde e spalarea de bani?

    “(1)Operatiunea juridica de orice fel [dobandirea in nume propriu si donarea actiunilor ICA], efectuata in scopul impiedicarii identificarii originii ilicite, a situarii, a circulatiei, a titularului real al dreptului de proprietate ori a existentei altor drepturi cu privire la un bun, de catre o persoana care, fie a cunoscut [DV], fie a prevazut din imprejurarile concrete, ca acesta provine din savarsirea unei fapte prevazute de legea penala [privatizare frauduloasa], chiar fara a cunoaste natura acesteia, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”.

    Daca acuzatiile procurorilor ca privatizare ICA a fost frauduloasa se sustin pe prbe (si sunt unele concrete la dosa), atunci Dan Voiculescu (presedinte PUR, actionar majoritar GRIVCO) ori era la curent cu ce se petrecea, ori era un fraier de care membrii propriului partid si angajatii Grivco nu tineau seama. Fiecare poate trage ce concluzii vrea.

    Exista multi saraci si prosti care cred, pe nedrept, ca DV a pus umarul la nenorocirea tarii, dar exista si multi saraci si prosti care il considera un om de nadejde, slujitor al dreptatii si adevarului si un bun roman, in curs de sanctificare.

  18. Tudor, lui Stan Mustata nu-i pria lumina reflectoarelor, pe care invevitabil un dosar ca ICA o aducea. Smenurile lui se faceau mai bine in penumbra. Sau poate nu, poate ca Mustata era un om de isprava care n-a vrut sa pearticipe la o “executie publica”. Mai lua si el cate o spaguta, dar era om bun.

  19. Si un PS: daca ar exista o evaluare independenta care sa arate ca statul a luat mult mai putin decat ar fi fost cazul dar nu se poate dovedii ca Voiculescu a facut ceva ilegal ci doar a profitat de prostia statului atunci raspunderea penala nu dispare, ci ea ramane insa “beneficiarii” calitatii de inculpati trebuie sa se schimbe si sa-i cuprinda pe toti reprezentantii statului care s-au ocupat de privatizare. Inclusiv pe tatal doamnei Daciana, al carei sot este domnu’ Ponta… Fiindca dl. Sarbu era ministru al agriculturii la privatizarea paguboasa… Poate inteleg si altii de ce Ponta (care de profesie e procuror si s-a prins demult de problema) nu se zbate deloc sa-l scape pe colegul spiritual de guvernare…

  20. Si eu sunt convins ca-l baga….pe de alta parte sunt convins ca nea Cucu din decembrie o sa intre la scadenta….Deja timid incep baietii sa se sparga…Eu cred ca faptul ca l-a combinat pe Nastase,faptul ca Ponta a pus-o pe madam Kovesi(din punctul meu de vedere perfect santajabila) sunt doar pasi spre parnaie pentru Base…..Una peste alta iti mai ridici si A3 in cap si ai tabloul perfect….

  21. De ce nu intrebi si asta: “A cumparat ilegal Voiculescu pamant la un pret de 60 de ori mai mic decat trebuia folosindu-si influenta?” Ca asta s-a judecat. Faptul ca Voiculescu a fost sau n-a fost securist sau ce a facut el cu trustul Intact nu ma intereseaza. pe mine ma intereseaza ca e infractor “beyond resonable doubt”.

  22. Citez din articol “Clădirile și/sau terenurile ICA au fost puse gaj, în favoarea Antenei 1, nu a Antenei 3, pentru garantarea unei linii de credit, nu a unui credit. ”

    Dragule esti in eroare. Linia de credit este credit. Daca vei avea curiozitatea sa intrebi la o banca serioasa cu oameni calificati vei primi un raspuns de felul BANCA noastra are o paleta intreaga de credite pentru persoane fizice si pentru segmentul corporat (societati). La corporate avem urmatoarele credite: LINIE DE CREDIT, CREDITE PE OBIECT, OVERDRAFT ETC.

    Nu doresc neaparat sa apara pe site ci doar o remarca ca ati primit emailul si sinteti de acord sau nu. Puteti daca se poate sa-mi trimiteti pe scurt un email pe adresa data.In functie de raspuns va pot da niste idei. Am fost in sistemul bancar 20 ani.

    Cu respect.
    Nu uita ca esti român.

  23. Şi eu cred din păcate, că Voiculescu (care chiar dacă n-o fi fost uşă de biserică, acum a fost executat) a pierdut meciul, nu cu Băsescu ci cu tot sistemul creat de Băsescu. A pierdut acest meci însă datorită impotenţei USL , a idioţeniei a lui Ponta şi Antonescu, şi din păcate, şi a indiferenâei unei naţiuni care doarme în timp ce Băsescu împreună cu sistemul său mafiot ascuns sub aşa zisa denumire de “instituţii ale statului”, “justiţia independentă” sau “statul de drept”, ne calcă pe cap. O foarte foarte mare vină în toată povestea asta o au, după părerea mea şi sindicatele, ONG-uri, societatea civilă care sub o formă sau alta, ar fi trebuit să organizeze acţiuni ample de schimbare în forţă până la urmă a acestui regim, care a supus la abuzuri cetăţenii acestei ţări. După părerea mea, România-i terminată definitiv şi irevocabil din foarte multe puncte de vedere. Mă îngrozeşte însă faptul că încă sunt printre noi, mulţi handicapaţi mintal sau nenorociţi care sprijină obedient şi halesc cu nesaţ tot ce le vâră propaganda băsistă pe sub nas, cum din păcate constat că şi la acest articol postat de dvs. , au şi sărit de cur în sus cu dementul lor psihopat cu tot.

  24. Victore dupa ultimele evenimente eu nu cred ca vreun judecator are curajul sa condamne chiar pe NIMIC.Daca ar fi Matei,Livia Stanciu atunci as fi fost sigur dar asa mai este o speranta pentru Voiculescu ca judecatoarea chiar sa fie meseriasa(asa cum am auzit ca este) si sa nu-l aibe pe nasu-n suflet.Daca stau insa si ma gindesc cum a fost desemnat acest complet !!!

  25. EMILE- I-a definitia de la pct.1 pe care ai produso si alatura urmatorul fapt.” a cunoaste sau a prevedea comiterea unei infractiuni” si vezi
    ca acest aspect a fost cercetat de procurori care au dat NUP,deci unda verde iar definitia ta cade si poti sa ti-o bagi undeva !

  26. in lupta cu sistemul orice parte a sistemului pica, este si cazul lui voiculescu…ai perfecta dreptate cand afirmi ca ambii exponenti ai sistemului au securit…experienta de zeci de ani in sistemul de securitate ma face sa recunosc ca ai perfecta dreptate.

  27. Morala articolului regasita in ultima remarca “pentru că nici un exponent, fie el și la vârf, al Sistemului nu poate câștiga bătălia cu Sistemul. Orice produs are un ciclu de viață” mi se pare cea mai importanta parte a articolului.

    Acest mesaj ar trebui sa rezoneze in mintea lui basestilor, kovesilor, tulusilor, hainelilor, zegrenilor pt. ca, ca orice produs al sistemului, au si ei o perioada de viata, o data de expirare. Data aia la unii se apropie maine, la altii poimaine iar la unii poate peste 5-10 ani. Cu totii vor plati cu dobanda si penalizari pentru toate greselile. Sistemul, ca si banca, are timp. Sistemul nu pierde niciodata. Sistemul nu-i un om. Sistemul e un flux de oameni care curg continuu, generatie dupa generatie. Pt. o parte a sistemului basestii si kovesii reprezinta azi Steaua Nordului. Pt. urmatoarele generatii ale sistemului acestia nu sunt altceva decat niste viitori fosti inculpati.

  28. Sunt total de acord cu d-stra ,f. bine ati punctat adevarul ,imi pare rau de d-nul Voiculescu dar toti sustinatorii politicii ceausiste trebuie sa dea socoteala mai devreme sau mai tarziu. Acum i-a venit randul sa plateasca si o va plati ,a sustinut in interes propriu un regim opresiv ,inuman ,dezumanizant .A deturnat voturile noastre aliindu-se cu cotoroanta de la Cotroceni si astfel maidanezul si-a facut guvern ,acum da socoteala .Nu plecam de pe Pamant pana nu traim o parte din gesturile facute altora.Din destinul vechilor securisti este bine sa invete noii securisti.
    Astept sa-l vad si pe maidanezul de cotroceni la brutarie ,merita din plin.

  29. “Pentru că nici un exponent, fie el și la vârf, al Sistemului nu poate câștiga bătălia cu Sistemul.”

    “Dacă o împărăţie se va dezbina în sine, acea împărăţie nu mai poate dăinui”

    Q: expirarea lui Voiculescu = perpetuarea la varf a lui Basescu ? (in caz contrar Cine este Stapanul real al sistemului ticalos/ticalosit deranjat de A3 ?)

  30. @spongebob: la cumparatul de 60 de ori mai ieftin ai raspunsul intr-un text pe care nu esti in stare sa-l pricepi. Pe mine ma intereseaza putin spre deloc ce te intereseaza pe tine. Dat fiind ca esti plin de certitudini, nici tu nu mai ai privilegiul de a comenta aici. Iti faci blog si-l tragi in teapa pe Voiculescu, iti dai foc in piata publica, scrii la Tapalaga si te aplauda aparatorii statului de drept, ai alternative. Eu nu simt nevoia sa-mi fie poluata existenta mai mult decat mi-am propus sa accept

  31. Vezi Victore, au invadat pana si aici cu textele “Dl. Dan sa primeasca pedeapsa ce o merita.” “voiculescu e vinovat si o sa stea un ii e locul:la inchisoare”.Teleportatii din vremurile feudale, cu ADNul stagnat in vremurile noastre, care aveau la ordinea zilei sa mai mearga intr-o piata si sa priveasca la o alta vrajitoare cum arde pe rug si sa parieze care o loveste intre ochi cu piatra de data asta. Capatana taiata si atarnata la poarta cetatii dom’le este INTERESUL. Mai putin interes il reprezinta faptul, ca omul asta era un JUCATOR pe piata privata in Romania si facea ca banii sa circule caci NUMAI BANII CARE CIRCULA ASIGURA PROSPERITATEA. ok si daca va intra la bulau, dupa ce mai toti monstrii mitologici din comunism vor fi intemnitati ce faci tu cu MARELE MONSTRU BASESCU “Statu’ sunt eu”? Care habar n-are de privat si n-a avut niciodata. Nu a investit un leu la viata lui. Uite ce porcie iese cu asa zisele lui investitii in agricultura. Uite ce OALA CU LATURI reprezinta toti din spatele lui:Udrea,Boc,Berceanu,Videanu,Macovei etc. Ce facem cu toti tiparii din trusturile de PROPAGANDA BASISTA? Este o foarte mare diferenta intre acel om care face o tranzactie cu BANII LUI DIN BUZUNAR si acel om care face tranzactia de pe postul institutiei de la stat cu BANII ALTORA(CONTRIBUABILOR). Noi inca suntem la stadiul de a scoate furcile si topoarele, deranjati vizibil pe PRIMUL MILION al aluia care l-a facut si a facut si alte multe peste si NU LE ARE DEPOZITATE CI LE ARE IN CIRCULATIE. SI suntem frustrati ca n-am apucat sa furam mai mult dupa MARELE JAF DE DUPA ’89 decat el, sau daca am apucat, s-a ales praful. Hai sa spunem lucrurilor pe nume: BASESCU este invrajbitorul(MARELE MONSTRU MITOLOGIC din comunism) care se duce din trib in trib si arata cu degetul si striga tare “HOOOOOOTUUUU!!!!!EL EEEEE!!!!TREBUIE SA PLATEASCAAAA!!!” si reactia tuturor? furci,topoare,pietre si torte si restul nu mai conteaza. Da-o-n ma-sa de bunastare si prosperitate. Lasa ca alea le asigura strainul cu investitiile lui gen 95% din banii produsi pe gospodariile noastre PLEACA LA EI IN TARA(pe gospodariile lor, alea de le tot pozam cand plecam in concedii) si restul de 5% raman bastinasilor cu furci si topoare care ce sa vezi or sa mai doarma si vis-a-vis de temnita plina cu MONSTRII MITOLOGICI. Asta-i realitatea. Asta-i pactul cu UE,NATO ce mai vreti voi. IA INCERCATI VOI SA PRODUCETI UN BAN ROMANESC, AL VOSTRU SA VEDETI CAT DE GREU E. CONCEPTUL DE “INVESTITIE PE TERMEN LUNG” ESTE INEXISTENT. SUNT PERMISE DOAR TUNURILE. ATAT. SI E DIN CE IN CE MAI GREU. De A3 nu-mi fac griji, are toate sansele sa se propulseze si mai mult pe piata caci Voiculescu Dan va deveni, spre cosmarul Basescului, MARTIR. Sa vedeti voi propaganda basista cum va scormoni ceva-ceva stralucitor,tipator si adanc inradacinat in constiinta multimii. Pe Voiculescu Dan din varan o sa-l faca HIDRA.Ca vai vezi doamne, i-am taiat capul si au crescut 2. Si iarasi preocuparea pentru BUNASTARE va fi lasata de izbeliste pentru ca strainul sa nu aibe dureri de cap cand CUMPARA BUNASTAREA ROMANEASCA APROAPE MOCA, O TRANSFORMA IN BUNASTARE STRAINA SI O VINDE SCUMP AICI.

  32. Mi-a fost de ajuns cand a spus acum in fata jurnalistilor la iesirea de la politie: “puteam sa ii rog pe cei de la antena 3 sa il lase in pace pe basescu”.

    Pai cum vine asta, nenicule? Cum e cu libertatea presei clamata cu toata gura de voi toti? Asta inseamna pentru voi libertatea presei? Sa spuna ce si cand vrea securistul felix? Se autodenunta, saracu de el.

    In plus, cum sa joci rolul preacuratului cetatean care nu a facut nimic pentru ca nu s-a intamplat nimic cu privatizarea ICA, cand exact el a cerut in instanta schimbarea incadrarii in “tainuire”. Pai ce a tainuit daca sustine ca nu s-a intamplat nimic necurat? Ah, sa il bage pe el la tainuire…ca doar a stiut ca ceilalti au facut ilegalitati. Adica sa ajunga ceilalti la inchisoare si el liber. Asa de mult ii pasa de cei carora le plangea de mila.

  33. Sper doar ca familia lui sa continue ce a inceput omului cu Antena 3 si Jurnalul, cel putin. Pentru ca sa fim drepti, fara Antena 3 probabil nu aflam de Bercea si altele poate nici peste 50 de ani la declasificarea dosarelor. Voiculescu sa fie tare si sa ii pregateasca lui Basescu un loc la el in celula, pentru ca, din pacate, nu am niciun dubiu ca va fi condamnat in urma acestui simulacru de proces…

  34. Feriți-vă de chilipiruri! Cam asta ar fi morala poveștii. Chilipirurile sunt doar pentru stăpânii României, nu pentru cetățenii ei.
    Ar trebui să facem o lungă listă cu chilipirgii pe care-i așteaptă pușcăria. Azi, pe unii. Mâine, pe ceilalți.
    Între timp, să privim cu admirație de câte chilipiruri au avut parte în viața lor recentă și magistrații.

  35. Hai sa o luam asa: si Basescu si Voiculescu sunt suficienti de precauti in a nu lasa dovezi palpabile. Asta ii face nevinovati? Atitudinea A3 privind furaciunile cu terenuri cu acte in regula… Acea spalare de bani evidenta a lui basescu (parerea mea) de ce nu se repeta aceeasi atitudine? Daca tot e sa ne folosim capul zic sa l folosim pana la capat nu?

  36. E o inflatie subita de postaci basisti deliranti. Nu pot abera ei orgasmic cat pot bana eu

  37. Caracterul omului se vede din modul in care intelege sa isi cistige existenta – meseria pe care si-o alege, colaboratorii si angajatorii pe care ii accepta. Ca si tine am si eu o familie. Asta nu inseamna ca as accepta vreodata sa lucrez pentru un Voiculescu, un Vintu sau un Becali. A sugera ca ai fi un om “ok” care “doar” s-ar fi ocupat in mod corect de bucatica lui in masinaria mediatica a lui Voiculescu este o fandoseala. Poate ca tu chiar crezi in asta dar din afara lucrurile se vad altfel.

  38. @Alin: asta e, nu toti putem fi la fel de capabili, de morali si de selectivi ca tine. Sunt convins ca tu lucrezi pentru unul care, dupa moarte, va fi canonizat de BOR. Esti un norocos

  39. Mda .. spalarea de bani (care chiar era o aberatie) a picat. Doar ca i-au dat 10 ani … ca sa iasa DUPA alegerile din 2016 …

    L-au rezolvat.

  40. Eu pe astia ca Alin i-as vrea someri vreo 6 luni. Sa fumeze chistoace si sa-si numere banutii din buzunar. Sa aiba vreo 70-80 bani ca sa NU le ajunga de-o paine.

    Dupa care din doua, una: ori trece Basescu (eventual Nuti) pe acolo si-i arunca in scarba diferenta, ori isi mentine inaltele standarde morale, nu accepta ce i se ofera sau ce gaseste, si face foamea in liniste si cu demnitate. 😀

  41. Acum inteleg de ce ati plecat de la Antena 3, renuntand la notorietatea pe care o capataserati acolo prin munca.

  42. Sentinţa s-a dat, nu mai ai cum să comentezi (nu tu, Victore, zic în general).

    Problema se pune altfel: va fi A3 şi/sau tot trustul închis/ă sau vor fi mai… “strânşi”?

  43. 10 ani si confiscarea terenului pe care exista cladirea antenei3 :))
    bai oameni buni, noi cat ii mai rabdam pe astia?

  44. Scurta analiza pe sentinta:

    1. Spalarea de bani a picat – juridic sentinta e mult mai greu atacabila dupa ce au scos aberatia asta.

    2. Pe batraneii ale caror poze ar fi putut fi lipite ritualic alaturi de poza lu domn’ profesor pe ecrane (cu tot transferul de simpatie) i-au condamnat… dar cu suspendare – adica instanta a aratat intelegere fata de varsta acestora si situatia lor si a evitat sa-i bage la inchisoare pe final de viata. Sentinta devinge greu atacabila moral. Le ramane celor care-l apara pe domn’ profesor sa-l cam apere doar pe el, pe Menci si pe fostu ministru… Greu…

    3. Se dispun confiscari … Aici e o problema – in baza carei evaluari s-a estimat prejudiciul si se dispun confiscarile… Problem. Da oricum mediatic nu conteaza prea mult asta e mai mult asa ca semnal…

  45. Ti-am citit comentul dimineata…si i-am dat share…cata dreptate ai in cele spuse.Nu il plac , nu il cunosc nu am primit bani de la Voiculescu…dar atat cat ma pricep sunt convinsa, ca totul e facut la comanda marinarului suprem al tarii pentru care am semnat sa plece…basescu.Chiar daca vb urat pentru o doamna..toti au orgasme pe fb de azi dimineata si aici ma refer la aia de nu au creier..cei de la adevarul,labeunutv…si alte posturi ,ziare .Toti in schimb “le plang de mila angajatilor din trust” SI SE BUCURA NESPUS CA V-OR RAMANE FARA LOC DE MUNCA.Stau pe ANTENA 3 si ascult condamnarile in procesul TELEPATIA.Ia rupt pe toti si asta din cauza urii nemarginite pe care o are basescu pt toti care l-au vrut plecat.Chiar daca nu am mai comentat la dvs pe blog, pentru mine ramaneti un om valoros cu principii si cand ve-ti spune hop la vreo campanie, ma voi alatura.O zi frumoasa

  46. @Cristian

    Dragul meu,

    1. Domnul Ciutacu iti poate confirma din Google Analytics sau orice alta aplicatie de acest tip ca postez din Marea Britanie.

    2. Nu sta in puterea ta sa ma infometezi pe mine. Nici in cea a lui Basescu sau Voiculescu. Vezi tu, sint medic, lucrez in strainate si ca sa nu fiu nevoit sa imi scad standardele am plecat din tara.

    Mi-am zis sa te lamuresc pentru ca mi se pare ca esti intr-o mare eroare.

  47. Buna miscare ai facut cu plecare de la Antene, Victor.

    Nu ma pot pronunta legat de ingineriile financiare facute de Voiculescu insa pot sa constat ca este condamnat definitiv si deci vinovat.

    Am totusi o intrebare, cine este capabil sa controleze in sistem judiciar (procurori, judecatori Tribunal, judecatori Curtea de Apel, Curtea Suprema)? Iar daca aceasta persoana exista, care este mecanismul care explica aceste puteri dumnezeiesti? Telepatie? 🙂

  48. Victore reactiile de genul asta a oamenilor de la Antena 3 i-au dat putere si legimitate lui Basescu. Daca e sa ma intrebi pe mine Nastase, Voiculescu, Vantu si restul de mila carora plange “gasca Antena 3” au primit prea putin. Insa pe de alta parte astept sa-i vad langa ei pe Basescu, Videanu, Udrea, Cocos … plus alti anonimi pentru care capitalismul a insemnat insusirea bunurilor statului la preturi derizorii sau prestarea serviciilor pentru stat la preturi obscen de exagerate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.