Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > S-a rupt lanțul de iubire; liber la măcel

S-a rupt lanțul de iubire; liber la măcel

Ponta i-a transmis lui Băsescu, în direct la România TV, că faimosul pact de coabitare poate fi folosit de acum ca hârtie igienică. În timpul anunțului, a dat drumul scrisorii oficiale. Chiar dacă-i târziu, iar eu îmi păstrez opinia că mizeria aia de document nu trebuia nici măcar negociată, nu semnată, bine că a făcut gestul și acum. Papirusul ăla blestemat, de existența căruia-s vinovați în egală măsură Ponta, Antonescu și Dragnea, declarat ieri țeapă de semnatarul de la Cotroceni, n-a făcut altceva decât să-i lungească viața politică lui Băsescu. Sinistrul trebuia presat de la înălțimea celor 70% mandate din Parlament și izolat. Era ca peștele scos din baltă. Mai horcăia olecuță, dădea-n tremurici și stingea lumina. L-au dat la apă și a înviat. Cu teroriștii nu stai la tratative, fiindcă generezi precedente periculoase. Intri în forță peste ei cu mascații și închizi jocul. E cinic și sângeros, dar extrem de eficient.

De-acum e care pe care. O să fie sânge pe pereți în campania electorală. Dacă Ponta nu-i blat cu Băsescu. Mă încăpățânez să nu-l cred capabil de o asemenea ticăloșie. Fie și pentru că, în perspectivă postelectorală, n-are nici un interes să-l încurce ăla.

UPDATE: Executia ritualica a lui Voiculescu, trofeul de sfarsit de mandat al lui Basescu, marcheaza startul delirului. Ce-a fost pana acum e nimic…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

28 thoughts on “S-a rupt lanțul de iubire; liber la măcel

  1. Apropo de sânge… Mai știu și că Bogdan Chirieac e destul de alunecos, dar tot a zis despre ”baie de sânge” la final de mandat băsescian.

    Și eu cred că Băsescu nu pleacă așa, oricum. Vedem…

  2. De acord 100% cu ce ai scris.

    Respect ca ti-ai luat o masura de prevedere in legatura cu posibilitatea de blat.
    Un text cu mult bun simt.

  3. “Dacă Ponta nu-i blat cu Băsescu” – eu zic ca inca sunt pe blat. ceva de genu’ – ponta victimizat de basescu si lipsa unui contracandidat serios din partea dreptei … e aproape sigur victoria premierului dupa alegerile din aceasta toamna.

  4. Pentru mine, cel putin, e prea tarziu. Adica te-a terfelit unul in toate pozitiile ca i-ai permis dupa care, iti scuturi poalele si zici:”Gata ba’ ca io’s o doamna!?”

  5. Sânge în campania electorală? După cum se prezintă lucrurile, o să fie o bătaie cu rahat.

    Priviţi din exterior, cred că arătăm ca nişte cimpanzei în blugi. Mai puţin cimpanZEUS, el s-a dezbrăcat şi se antrenează să-i dezbrace şi pe alţii. După cum ne-a anunţat, Victor Ponta este primul pe listă. Dar cine ştie, poate-l salvează Ramses cu leii. O să fie festival.

  6. de unde naiba atata sange ? ca basescu are un amestec de alcool si fiere, iar pe ponta il banuiesc ca are niste ulei de transformator.. ponta a pus laba pe cateva unelte din servicii, basescu s-a enervat ca niste slugi au dezertat inainte de termen si s-a apucat sa injure. in buna traditie crestineasca, respectivii securisti din partea nevazuta a puterii vor negocia in spatele usilor inchise o pace reciproc avantajoasa, ca nu’s tampiti sa se bage la bulau unii pe altii – ramane tarisoara vulnerabila sa devina prospera prin accident istoric .. oricum e balamuc mare, dna si sri fac sondaje sa ne arate cat de mult ii iubeste poporul, seful sie calca consemnu’ si se autopropune sluga suprema la licurici, procuroarea comunista macovei vrea si ea pe scena, neamtzu’ asteapta sa-i zica merkel toate cele doua cuvinte din urmatorul discurs de candidat prezidential, udrea baga batzul prin gard si-n curtea lu’ ponta si-n curtea lu’ blaga, poate se face prafu dens si isi pierd urma pana stie fiecare unde si sub ce steag se regrupeaza .. bine ca ne-au ramas seminte si bere de la campionatul mondial.

  7. Ponta cu Basescu sunt blat. Asta este ultima parte a pactului de coabitare si Basescu isi face datoria. Pactul de coabitare era ca Ponta in prima faza din momentul semnarii sa-l mentina pe Basescu in functie pana la incheierea mandatului iar Basescu il va ajuta pe Ponta sa ajunga presedinte cu o ulterioara protectie dupa din partea lui Ponta. Ce va fi vom vedea oricum se pare ca se profileaza programul lui Ponta in campania electorala…jos Basescu! Cum o vom duce domnu’ Ponta cu d-voastra presedinte? Raspuns -jos Basescu Cum veti aborda chestiunile de politica externa domnu’ Ponta? Raspuns -jos Basescu!

  8. Scurt istoric: despre Antonescu ii spuneam unei amice prin 2012 ca e demagog. Ii mai spuneam insa si ca a adus PNL-ul unde n-a fost ever [la paritate cu PSD-ul] si ca are calitati de lider. Am crezut ferm ca stie ce face in primavara. M-am inselat. N-a stiut, a jucat prost si a pierdut – cel putin momentan – tot… Grav e ca odata cu el s-a cam dus si PNL-ul…

    Despre Dragnea nu comentez altceva decat faptul ca mie mi se pare corupt pana-n maduva oaselor dar – ce ironie ca se aplica mai tuturor liderilor reali ai PSD – este un capabil administrator (al saraciei). Cand o sa fie premier (daca nu intra la puscarie intre timp) o sa vedem daca ma insel.

    Despre Ponta raman la parerea de la discursul sau de la votarea guvernului Ungureanu. E blat cu Basescu. Despre PSD, un partid pe care-l consider qvazi-totalitar in apucaturi, nu cred ca e sau ca a fost blat cu Basescu vreodata (nici in faimoasa guvernare din 2009). Insa despre Ponta… Istoria lui Ponta si mai ales a celor care l-au cocotat pe culmile conducerii PSD si a tarii e des intersectata cu Basescu. Trecand peste ce spune public Ponta actiunile lui substantiale au fost in sensul unei bune intelegeri cu Basescu. TOATE!

    Imi exprim si eu o opinie si mai vedem peste ani: Ponta e omul cocotat in varful PSD (si) cu sprijinul lui Basescu in scopul asigurarii linistii reciproce. Trecand peste Gargara victoria lui Ponta ii va asigura o deplina liniste personajului de la Cotroceni dupa ce va fi nevoit sa vacanteze palatul…

    In tot circul asta de 3 parale in care noi nu contam singura sansa sa curga sange cum spune Ciutacu ar fi ca Dragnea sa fie umflat. Dintre toti “adversarii” lui Basescu Antonescu e curatat politic (si se tot speculeaza ca definitiv pe baza de santaj la consoarta), Ponta afara de praful in ochi pentru prosti e blat si Dragnea e in expectativa.

    Nu cred ca o sa fie sange cum crede Ciutacu – dar gargara la televizor o sa fie multa. Pt. ca in primul rand au toti prea mult de pierdut…

  9. Un fel de PS: Ponta credea ca si-a asigurat un puternic sprijin media. Realitatea si Digi nu exista, B1 se pregateste sa sara in barca la semn dar oricum nu conteaza iar Romania TV (no offence Victore) e oficios PSD. Antena 3, adica postul care conteaza cat restul la un loc, cam fara jena pt clamata independenta jurnalistica l-a pupat in dos pe Ponta cu drag si spor (cu mici exceptii). Presupunerea mea e ca sprijinul a fost la schimb cu scaparea patronului… Numai ca vedem si noi executia in direct (apropo cred ca marea majoritate isi da seama ca Voiculescu e facut cu probe rizibile insa la fel cred ca majoritatea vrea sa-l vada bagat, in orice fel, la racoare). Ori de ceva zile/saptamani se vede asa o schimbare de ton transmisa public prin diverse atitudini si mesaje. Au (re)inceput sa se puna prin unele emisiuni intrebari pe bune reprezentantilor PSD (unii care venisera gata de a li se ridica mingea la fileu fiind prinsi in ofsaid grav de noua atitudine nu prea servila … en fin e comedie). Mesajul din ce inteleg eu e sa se miste Ponta si sa fie scapat domn profesor de abuz… Ca e abuz nu contesta nici dracu. Dar nu prea-l vad pe Ponta facand ceva sa-l curme… De aici s-ar putea sa i se traga multe (si rele) lui Ponta in campanie mai ales daca apre vreun candidat surpriza… de tip Diaconu…

    Asa pe final mai zic ceva: cazul ICA e o semi-gainarie imobiliara. Ca domle e drept de folosinta nu proprietate pe terenuri ca bla, ca la, pana la urma pe ce teren e turnu Intact? Intreb si eu… Diferenta dintre Voiculescu si multi alti “oameni de afaceri” din Romania e ca daca aia lua ICA ii dadeau afara pe toti si inchideau institutul. Voiculescu e un fel de oligarh cu fata umana. El a procedat relativ moral fata de angajatii ICA si din ce se pare si destul de legal.

    Raman 2 intrebari: cum a ajuns ICA aproape de faliment si privatizare avand atatea si atatea active ce puteau fi utilizate pt a-si asigura existenta (mai ales terenuri din a caror inchiriere puteau sa traiasca bine mersi decenii)? E un smen vechi si des aplicat. Legal impotriva lui Voiculescu probabil ca nu s-ar putea dovedii intr-un proces pe bune mai nimic. Smenul ramane insa: bagi in faliment ca sa privatizezi iar la privatizare castiga cine trebuie. Ca la jde hectare in Bucuresti e insultator pt inteligenta gainii sa crezi ca la o privatizare pe bune se prezenta practic doar un “investitor”…

  10. parerea mea este ca il supraevaluezi grav pe ponta.

    1.pactul de coabitare nu-l impiedica pe ponta sa faca ceva daca chiar vroia sa o faca.

    2.in privinta conflictelor directe basescu are inregistrarile. si ideile. faze gen mto,pisicut etc sunt idei de ale sale si ponta le contracareaza foarte prost(zi-mi o faza facuta de ponta echivalentul mto-ului de exemplu)+mai are inregistrari.

    3. ponta uita de iohanis. ponta cu iohanis se va bate la presedintie nu cu basescu. basescu e doar o diverisune(relativ buna)

    repet ponta nu e capabil sa o dea parte in parte cu basescu.nu a fost nici cand usl-ul era pe val nici acum cand e in declin

  11. Ca ne convine ca nu ne convine, Basescu, ca si politician, a fost si este unul dintre cei mai abili din ultimii 25 ani. De la inaltimea celor 70% din parlament l-a facut pe Ponta sa ii intinda un pact. Si asta nu la inceput de mandat, ci tocmai la sfarsitul mandatului 2.
    Ca ne convine ca nu ne convine, constitutional Basescu pleaca de la Cotroceni in Noiembrie (decembrie). Urmeaza un nou ciclu. Ca o sa fie Ponta, johannis, Predoiu, nu stim.

    Dar sa banuim pe Ponta si Basescu de blat mi se pare totusi cam prea multa fantezie. Si utilizez termenul de fantezie intr-un mod delicat, fiindca ceea ce vad la televizor (A3, RLT, RL, B1) mi se ca toti, invitatii si moderatorii, sunt de-a dreptul paranoici.

    Oricum Ponta fara Basescu e gol, exact asa cum spune si @dorubr.

  12. mai bine un sfarsit de groaza decat o groaza fara de sfarsit…si unul si celalalt tot un drac, numai ca…de unul ni s-a acrit, probabil ca de celalalt v-om fi scarbiti cat de curand…cine stie?

  13. daca Ponta nu i-a facut felul dupa referendum,de ce as crede ca o va face acum?

  14. sunt de acord cu constantin, va fi o bataie cu rahat…exact ca la grabinita lu’ bula, sadinta de com, toti stau pe olite si arunca cu cacat unul in altu’

  15. Daca Ponta este blat cu Basescu , probabil manevra este facuta peste tara asta . Undeva intr un birou de la FMI&co . Caci absolut toti politicienii evita sa spuna ca tara asta traieste pe datorie . Imprumutam bani la greu . Nu putem sa respiram fara imprumuturi . Miliarde si miliarde de euro . Pe banda rulanta .Lumea nu pricepe !
    Cat despre sange …. am senzatia ca Voiculescu o sa fie executat . Exact acuma in luna august cand e cald afara si toata lumea este in concediu . Chiar daca se va face un abuz , nu se vor gasi suficiente persoane dispuse sa protesteze . O tipe A3 , o sa faca audienta uriasa dar nimic mai mult . Vine luna septembrie , incepe scoala….etc .Lumea uita repede ce s a intamplat cu 2 saptamani in urma . Plus ca Voiculescu nu este Raed Arafat sa genereze simpatia mai multor oameni . Voiculescu este doar un descurcaret . Nu medic cum este Arafat care a fost catalizatorul protestelor din 2012. Urmeaza si alegeri in scurt timp . Lumea stie ca o sa aiba stampila in mana si chipurile schimba ceva . Nu mai este nevoie de proteste .
    Cine il executa , a gandit o bine .

  16. Ponta nu are credibilitate cand vorbeste despre ruperea asa zisului pact..
    Acest pact si-a avut rostul sau recunoscut cu cinism de bassescu, atata timp cat exista acea uriasa majoritate care l-ar fi spulberat pe uzurpator..
    Dupa ce Antonescu a spart aceasta majoritate predand partidul gastii bassiste, era evident ca bassescu va face orice sa-si ingroape adversarii.
    Dar sa vii acum cand oricum momentul a fost depasit sa te dai erou intre eroi ca ai rupt un pact a carui existenta oricum nu se mai justifica, nu este decat figuratie de doi bani si o evidenta incercare de a ne lua de prosti….
    Pai bine mai nene Victor Viorel zis si Ponta, la vremea semnarii pactului,
    Geaba a strigat poporul, geaba a tipat si strada, geaba am urlat la tine pana mi s-a umflat glanda, aroganta si tradarea te-au facut sa te tii bine.
    Dar sa vii acum la mine cu vrajeala asta goala este ca si cum mi-ai spune inca odata…
    SA TRAITI BINEEE…!!!

  17. Despre pact, cred ca i-a folosit mai mult lui Ponta. Nu stiu care pe cine a pacalit, dar o perioada, vreo 6 luni asa dupa semnare, Basescu a fost linistit, fara spume. Asta l-a ajutat pe Ponta, guvernul, ratingul de tara, cale libera in instalarea si insurubarea unor mecanisme ale PSD, whatever. Pe vremea aia Basescu se dadea la Antonescu iar Antonescu il musca de urechi pe Basescu. Cand ambii au vazut ca atunci cand doi chori se bat al treilea se insurubeaza, au inceput intalnirile dintre ei. Pe teme externe, of course. 😀

    Despre blat, nici mie nu-mi vine sa cred ca exista. Intre Ponta si Basescu. Cred insa altceva.

    Basescu, aflat de la referendum in genunchi, avea optiuni limitate. Al treilea mandat nu-l poate avea. Pe Nuti n-o alege nimeni presedinte de tara. Astfel ca trebuia sa salveze ce mai putea. Asta era functia de premier si asa a inceput sa se vehiculeze ideea respectiva iar Basescu sa se dea cunoscator in ale functiei. Insa pentru a deveni premier ai nevoie in primul si in primul rand de un partid cu multe procente, cat mai multe. El nu era genul de persoana care sa fie propusa premier de un guvern de uniune nationala, sau de “dreapta” ori de “stanga”, sau asa ceva. Isi facuse dusmani peste tot.

    Si atunci interesul lui electoral s-a intalnit cu acela al PSD. El avea interesul sa-si creasca platforma care sa-l “impuna” premier (sau sa-i de ceva cat mai important de facut dupa 2014) iar PSD-ul avea nevoie ca PNL (dupa greseala ruperii USL) si PDL sa faca cat mai putin. Astfel au acaparat campania de europarlamentare. Asta nu mi se pare blat.

    PSD ca PSD, e cale lunga pana la el, dar Basescu nu are nici un interes ca pe dreapta lui draga sa existe altcineva mai puternic decat el. Paradoxal, interesul electoral al lui Basescu este sa castige Ponta.

    Nu stiu insa daca este si interesul lui personal avand in vedere promisiunile facute la televizor de Ponta. Sunt convins ca exista destui si prin “dreapta” care-i cam poarta sambetele lui Basescu(remember Marginean via Blaga) dar cred ca acolo are destui oameni despre care stie multe si pe care-i poate “linisti” la o adica.

    Daca e sau nu blat o sa vedem in prima faza uitandu-ne pe cine ataca mai tare in campanie. Si o sa fim siguri atunci cand o sa le vedem sau n-o sa le vedem pe YBA&EBA la vorbitor.

  18. Citat “Da’ nu pricep care-i satisfacția”

    Pai am sa incerc eu o explicatie. Personal am sentimente perfect neutre vis a vis de Voiculescu. Nu-l vad nici ca pe mogulul cel rau dar nici ca pe domn’ profesor aka imaculatu om de afaceri.

    In opinia mea Voiculescu este un om al sistemului comunist, mai precis al DIE din cadrul Securitatii, om care la caderea comunismului si pe fondul dizolvarii Securitatii s-a trezit singurel, fara sef (institutional) direct, mai toti fiind prin beciurile Armatei sau grabiti sa-l pupe-n cur pe Roman, Voican sau Iliescu ca sa-si rezolve soarta personala.

    Pe acest fond in opinia mea Voiculescu, avand acces la niste conturi care erau practic ale DIE (adica ale Romaniei) si-a insusit niste sume (mari pt acea data dar altfel relativ mici pt ce tepe s-au dat si ce bani s-au furat in 1990 in vidul ala legislativ lasat cu intentie de Iliescu).

    Pe baza acestor sume (repet in opinia mea – e o speculatie) Voiculescu a urmat traseul pe care asa de plastic l-a descris odata Mircea Diaconu: “Sa traiti, tovarasu! Am inteles: ma privatizez!”.

    Pana la acest punct Voiculescu e perfect odios. Un alt nomenclaturist (acoperit) care s-a culcat slujbas al regimului comunist si s-a trezit capitalist. De aici decurge Victore si ura multor romani fata de el. Multi, intr-o forma sau alta spun cam ce am spus si eu mai sus despre el.

    De aici insa Voiculescu s-a diferentiat de multi alti comunisti transformati peste noapte in capitalisti pe banii statului adica ai romanilor. Spre deosebire de multi altii Voiculescu nu prea a dat tepe publice (gen FNI gen privatizari cu cantec gen tot ce stii bine ca s-a intamplat prin anii 90) iar mai tarziu nu prea a bagat botul in borcanul cu miere al afacerilor cu statul. Zic nu PREA.

    Voiculescu, cu tot trecutul si traseul presupus mai sus, odios si perfect penal altfel, chiar a construit ceva in tara asta. Sub conducerea lui, pe bune si prin munca niste multi, mai rai, mai buni, mai destepti sau mai prosti, si-au castigat o paine cinstita. Printre ei si gazda blogului.

    Asta il face pe Voiculescu un capitalist pe bune iar cuplat cu activitatile sale caritabile il transforma ii confera un rol pozitiv in societate. La asta se adauga si modul in care trustul sau de presa a avut, cu suisuri si coborasuri, cu omniprezentul pupat in cur al PSD-ului (care e vechi, nu dateaza din 2012 ci de prin anii 90) efectuat de unii (subliniez: de unii) din trust, ei bine acest trust a avut totusi un rol pozitiv, demascand tot felul de nenorociri si furtisaguri facute de toti (iara zic … mai slabut cu PSD-ul caruia i s-au trecut cu vedere sau au fost musamalizate (in sensul in care n-au fost prezentate) comparabil mai multe chestii decat restului).

    Ca patron de presa Voiculescu polarizeaza dar nu se poate spune cu subiect si predicat ca a controlat punctual ce fac jurnalistii din subordine existand destul de multi care au atacat partenerii politici ai omului politic Voiculescu, fara ca acesta sa ridice un deget in sensul ascunderii sub pres.

    Ce vreau sa spun – Voiculescu nu cred ca e vazut (in afara unor extremisti) ca personaj eminamente bun sau rau, dar punctul de la care se presupune (cu destule dovezi insa) ca el a plecat (adica banii DIE) il face odios in ochii multora care pt faptul ca e pe fond un profitor al caderii comunismului il vor la parnaie, chiar daca activitatea sa ulterioara este, prin comparatie cu cea a altor imbogatiti ai anilor 90, eminamente pozitiva.

    Si mai e ceva – iarasi in afara unor extremisti nu cred ca e cineva care sa vada in alb si negru dosarul ICA. Ca se comit abuzuri e vizibil de pe Marte. La fel de vizibil este insa si motivul strict imobiliar al preluarii ICA si modul delirant in care a fost bagat in faliment acel institut de un profesor (de asta data pe bune) care era director si s-a inscris brusc dupa privatizare in partidu de buzunar voiculescian. Apropo: este jenant, dar absolut jenant, cum acest domn Mencinicopschi se jeleste mare pe la A3 ca vai dar vai el a semnat ca primaru si responsabil era contabilu si alti exprti. Auzi bre – ca altfel n-am cum sa zic – matale erai director si luai leafa de director nu ca esti frumos si destept ci pt ca aveai ras-pun-de-re. Faptul ca-ti clamezi propria dobitocie in materie economica nu te scuza de raspundere pt aprobarea prin semnatura a actelor. Ca daca erai asa integru iti dadeai dracu demisia cand constatai ca habar n-ai si semnezi damboulea neste docomente.

    Culmea dosarului ICA e ca in afara unor probe care sa arate ca Voiculescu i-a dat spaga lu Menci si lu Sarbu (stiti d-voastra ministrul agriculturii care a ordonat privatizarea) sau ca a manipulat licitatia de privatizare nu prea exista motive de bagat varanu’ la parnaie… Insa Menci et co s-ar putea sa fie puscariabili (intr-un proces pe bune) pt. falimentarea institutului…

    Cam atat despre motivele urii sau iubirii de Voiculescu. Nimic nu-i alb sau negru. Totul e fix ca Romania: maro(nu gri)…

  19. Pentru mine este de neimaginat ca un individ cu aspectul fizic, incultura si tarele psihice si psihologice ale unui marinar care a stat pe mare doar 12 ani, fiind in mod clar omul securitatii de dinainte de 1989, sa fie ales si reales in fruntea tarii. Cu un comportament de bisnitar, care nu respecta nici o lege, n-are mama, n-are tata! Fara indoiala, el a fost si mai este (!) apreciat de cei asemena lui!

  20. cei care cred ca macelul se va incheia o data cu sfarsitul erei basiste se imbata cu apa rece. daca dna-ul e de porc, de ce structura primeste 1/4 milion de euro pentru tehnica operativa si angajeaza 50 de ofiteri operativi?
    in republica procurorilor, primul pas spre normalizarea situatiei si insanatosirea justitiei ar fi, schimbarea statutului procurorului care nu ar mai trebui sa fie magistrat iar al doilea judecatorul de instructie….ceea ce moi nu vom vedea niciodata…

  21. Victore,
    Am doua intrebari:
    1. Ce se intampla daca nu se semna pactul?
    2. Ce se va intampla acum ca Ponta a denuntat pactul?

  22. @bigradu: 1. continua scandalul, da’ tot il punea premier. i-au fortat americanii si cu UE sa puna pe hartie mizeria aia. 2. au motive legitime sa se spurce. nu ca n-ar fi facut-o pana acum. paradoxal, avantajat iese Ponta, ca are campania gandita pe antibasism

  23. Sa inteleg ca pana acum n-a fost scandal si ca nu ar fi avut motive legitime sa se spurce. Din cate am vazut eu, valoarea acelui pact nu facea nici macar cat cerneala cu care a fost scris (costul hartiei, presupunadu-se ca fiind mai mare:)).
    Apropos de avantajul lui Ponta, vad ca Radu Tudor, pe blogul lui, nu face decat sa-i cante-n struna lui Basescu: “Curaj a avut. Eu idei mai am”.

  24. nu mai cred un cuvant din gura lui ponta, il vad un fel de basescu cu 20 de ani mai tanar, are aceleasi apucaturi: usor smecher, vorbe la bascalie, minte cand ii convine, un limbaj populist,” priceput ” la toate… deci cu cine seamana?!

  25. @Radu Alexandru Vasilescu:sper ca aveti dreptate: a trecut ceva timp dupa zguduiala din decembrie, pana ce structurile de securitate ‘pe bune’ ale statului roman si-au revenit, au inceput sa reconstituie actele contabile si bancare si au inceput sa le ordone ‘baetzilor’ care au crezut, cativa ani after, ca au scapat turma cu banii serviciilor cu tot:Show me the money!
    Incet, incet, unii mai repede, altii mai greu (vezi dom’ profesor dr. DV) sunt facuti sa priceapa ca, oricat cheag ai strans si oricati maestri de spagat ai adunat la masa, cu sistemul nu te pui, nu poti iesi din el decat cu picioarele inainte, si ordinele se executa ever, indiferent cate lovilutii capitaliste ai pus la cale.

  26. @Radu Alexandru Vasilescu: Guess who’s next? Hint: a reaparut recent pe sticla cu un autoPR de liberal autentic, prezidentiabil, salvatorul natiunii de clasa politica ticalosita, etc… Extra hint: facturi de incasat in ianuarie 1990, clienti instruiti sa plateasca in alte conturi decat cele de pana atunci, and stuff… Si dsa. a receptionat ordinul: Show us the money!
    PS: nu replicati cu ‘Basescu securistu’ ca bufurile cu blugi si carpete nu au putut rivaliza vreodata cu smenurile cu, sa zicem, ciment sau mobila. Doar daca o fi vandut vreodata incarcatura de titei depe Biruinta! Hmmm… chiar asa, domnu’ Gadea dormi? Ce este asa greu sa aduci martori (fie si ai lui Iehova 🙂 ) ca Basescu a vandut titeiul de pe Biruinta?

  27. @Coplan: daca ai fi avut curiozitatea sa-l asculti pe Basescu, l-ai fi auzit spargandu-se in ancheta ca banii i-a facut din buf. nu-i nevoie sa-l cauti pe Gadea, sa te scoata din bezna. la urmatoarea aluzie la religia oricui zbori!

  28. Vis a vis de cum a facut Basescu avere eu am o opinie oarecum diferita. Conform unor declaratii publice ale doamnei Maria prin 94-95 ei bani nu aveau cat sa se lafaie…

    Lui Basescu i se imputa flota. Imi permit sa speculez CA CAzul flota e ceva mai complex. Eu cred ca acolo Basescu a executat ceva intocmai si la timp si ca a beneficiat direct dar nu prea mult. Cam asa imi explic eu si motivul pt care in dosarul ala nu s-a facut pe repede inainte progres cand Basescu era vulnerabil politic… Cine si cum a beneficiat nu stiu dar imi e greu de tot sa cred ca premierii din perioada aia precum si cei care se ocupau de reorganizare serviciilor secrete erau straini de poveste. La fel cum nu cred ca Iliescu nu stia. Ar fi fost cam greu sa se vanda flota altfel intr-o perioada complicata in care s-au dat multe tunuri numai ca asta prin amploare le cam depasea pe toate…

    Despre cum si cand a facut bani multi Basescu eu speculez ca daca s-ar vrea un raspuns pe bune ar fi cazul sa se ia la mana perioada 96-2000 si 2000-2004 (mai ales ultima). Asta nu o sa se faca dintr-un motiv simplu – Basescu a stiut tabla-mpartirii si ar pica prea multi si prea vechi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.