Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Cum nu vreau eu să devin simpatic

Cum nu vreau eu să devin simpatic

Părerea mea, asumată public, despre votanţii lui Băsescu şi ai PD-L e cunoscută majorităţii celor care mă urmăresc, iar celor nimeriţi întâmplător aici le-o scriu pe scurt. Ca să pui pentru a doua oară la rând ştampila pe portocalii şi pe candidatul lor trebuie să fii, într-o ordine aleatoare, tâmpit, membru PD-L (cu riscul de a fi dat afară de la slujbă în cazul pierderii alegerilor) sau părtaş la jaf cu ei. Oamenii inteligenţi (mulţi seduşi în 2004 de discursul justiţiar ipocrit al mitocanului şi acriţi de ceea ce atunci părea tirania fără de sfârşit a lui Năstase), cei neimplicaţi politic (ori, după caz, membri şi simpatizanţi ai altor formaţiuni) sau aceia care nu fură împreună cu bandiţii oranj nu l-ar fi putut vota cu repetiţie, decât cu arma la tâmplă, pe cel mai penibil preşedinte din istoria republicană a României.

Acest blog nu a fost, nu este şi nu va fi, niciodată, prizabil pentru simpatizanţii şi votanţii lui Băsescu, dar, dacă au considerat că au ceva de replicat, nu i-a împiedicat nimeni s-o facă. Singura condiţie, indusă şi aia, a fost să se abţină de înjurături de peluză şi de la repetarea veşnicelor plăci (tocite, deja) pe bază de tonomate, moguli, ruşi, pixeli albaştri şi alte asemenea texte prefabricate-n laboratoarele Cotrocenilor şi împinse-n piaţa din ce în ce mai scelerată a dezbaterilor publice. Orice răspuns cât de cât argumentat, la subiect, a fost publicat, cu riscul de a isteriza publicul clasic oricum radicalizat al blogului, fără nici o oprelişte. Aşa va fi şi de acum înainte, la fel cum emisiunea omonimă de pe Antena 3 va găzdui şi oameni din partidul dominant care trebuie să răspundă unor întrebări publice sau care, din punctul meu de vedere, chiar au ceva de spus.

Ceea ce schimb, chiar imediat, e modul de tratare a comentariilor. Simulacrul de dictatură a proprietarului va deveni o dulce amintire. Voi fi mai catâr ca oricând. Intoleranţii, rasiştii, lobotomizaţii, activiştii politici (indiferent de culoarea lor) nu fac parte din publicul meu ţintă. Poate să urle-n cor toată ceata de dreapta a lui Piţigoi, că tot nu mă îndoi. Pot să mă acuze de pactizare cu duşmanul toţi vitejii mascaţi, ascunşi după draperii (eventual, sub pilote) şi care se alintă că se bat cu Băsescu sub pseudonime, că nu mă impresionez deloc. Aici e curtea mea!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

132 thoughts on “Cum nu vreau eu să devin simpatic

  1. No comment la decizia ta . Si cum la ce ai scris n-am ce comenta , e hotararea ta suverana , ca sa zic asa , musai tre’ sa fiu off-topic . 🙂 Scuze , da’ nu ma pot abtine . N-am vazut pe nimeni (poate citesc si eu prea putin) comentand ceea ce se intampla la PRM , povestea cu sediul . Sigur ca Vadim nu e si nu va fi decat un personaj pitoresc al scenei noastre politice , dar totusi ceea ce face mi se pare inacceptabil . E acolo o hotarare judecatoreasca , buna-rea , n-ai decat s-o contesti intr-o instanta superioara , iar el o sfideaza prea nonsalant . Nu stiu , poate nu inteleg eu bine , dar nu ar trebui sa fie obligat si el sa respecte legea . Buna-rea , ca o fi mafia imobiliara sau camarila basista , nu conteaza . Tu ce crezi ?
    Scuze de off-topic , dar am vazut ce a facut si azi cu executoarea aceea si nu m-am mai putut abtine . 🙂

  2. Uite ce scrie prietenul tau rizoaica: “VINOVAT, pentru ca regimul Boc-Basescu n-a cazut la motiunea de cenzura din 15-06-2010, este ziaristul Victor CIUTACU! Cei ce doresc mai multe relatii sa ma contacteze la Tel.0723966732.”! Si-a facut blog 😀 Sigur nu ii esti foarte simpatic 🙂

    Cei care instiga la ura impotriva pensionarilor se pot “bucura” de oarecare “atentie” din partea proprietarului acestui blog? Stiu ca chat-ul nu este incurajat 🙁 .

    In plus, cred ca este firesc sa devenim “radicali” atunci cand se atenteaza direct la viata noastra si la valorile specific si profund umane. Si cum altfel poti sa te bati cu Base, decat in vorbe pe Net?! Stiu ca Badea vrea sa se bata cu bete (si eu as vrea 😀 , si nu doar cu Base), dar m-as mira sa i se dea satisfactie 😉 .

  3. @Adi: pe fond, nebunu’ are dreptate, da’ a avut grija sa porcaie pe toata lumea de-a lungul timpului si nimeni nu sta sa-i asculte argumentele. a mai fost odata evacuat si, cand i s-a repartizat noul sediu, i s-a garantat (de catre acelasi stat) ca e liber de sarcini si revendicari. exista o contestare nejudecata inca la executare, titlul de proprietate e smenuit, iar retrocedarea e rezolvata pe baza de mafie imobiliara. in plus, daca Basescu nu respecta hotarari judecatoresti neexecutorii, de ce ar respecta Vadim unele unde executarea e inca in stadiul de contestare?

  4. Victor,
    In interviul cu Serghei Mizil, acesta ti-a spus (reprosat) la un moment dat ca voi (Antenele) ati contribuit la alegerea lui Basescu (lucru pe care il cred si eu). Din pacate nu i-ai raspuns lui Serghei (cel putin eu nu am vazut acel pasaj).

  5. @bigradu: e parerea lui; mai noua, e drept 🙂 si Lese i-a considerat pe Patapievici, Liiceanu si Plesu educatori ai natiunii si nu l-am scuipat pe clop. eu ma pot certa cu oamenii, dar nu si cu parerile lor

  6. Domnule Ciutacu am o rugaminte, nu mai bagati in porcaiala damboviteana basarabenii. Am observat de mai multe ori, ca insistati pe 2-3 teme despre basarabeni in care va inselati.
    1. Basescu a castigat fiindca l-au votat basarabenii
    Nimic mai fals. La ambasada Romaniei din Chisinau au fost aproximativ 12.000 de votanti. Aceste voturi daca nu ar fi existat tot Traian Basescu devenea presedinte. Mai mult decat atat 12 mii de voturi din Chisinau sau din Sinaia in rezultatul final au aceeasi pondere. Iar basarabenii au avut de ales intre o persoana care a deblocat procesul de redobandire a cetateniilor si una care reprezenta un partid care a blocat acest proces. Mi se pare o alegere perfect justificata.
    2. Romania nu este primita in spatiul Schengen din cauza faptului ca au fost acordade cetatenii
    Sa inteleg ca si Bulgaria a acordat cetatenii basarabenilor, deoarece in scrisoarea franco-germana se vorbeste despre ambele state.
    3. Statul roman nu trebuie sa acorde cetatenii fiindca basarabenii iau cetateniile ca sa mearga sa lucreze in vest
    Toate canalele de stiri dau inainte de Craciun si inainte de Paste reportaje de la vama Nadlac. Din ce se poate observa vin de la munca din vest persoane din Suceava, Iasi, Botosani, Cluj, Timisoara, Craiova etc. Prin urmare remarc ca nu doar basarabenii pleaca la munca in vest, ci si moldovenii, oltenii, ardelenii. Este un lucru normal despre care nu stiu de ce se mai comenteaza. Cu ce este un cetatean romana din oltenia mai indreptatit sa plece la munca in vest decat un cetatean roman din basarabia? Unde este problema sau imi scapa mie ceva? Am ajuns sa vad cum un reprezentat al etniei care ne-a adus “faima” in Europa (Madalin Voicu), adica nu un roman ci un cetatean roman vorbeste despre faptul ca romanii din basarabia nu ar trebui sa primeasca cetatenie. Daca vreti ca acest subiect sa fie tratat serios, faceti o editie de Vorbe Grele in care sa aveti si un interlocutor care cunoaste realitatile (nu cum a facut V. Stan in Conexiune cand a luat arma si a tras in basarabeni). Imi pare rau ca intelectuali de marca, formatori de opinie importanti si inteligenti trateaza acest subiect cu atat de multa superficialitate.

  7. @Antonescu: intai de toate, la Dambovita asta unde se porcaieste lumea stau moldovenii cu mana intinsa. desi nu-s de acord cu scrisele dumneavoastra, am luat act de rugaminte. dar, cu regret, va informez ca nu va pot satisface pretentia. pentru simplul motiv ca, deocamdata, 12.000 de cetateni romani care traiesc in Moldova, alaturi de alte cateva zeci de mii de cetateni care traiesc oriunde altundeva in lume, dar in nici un caz in Romania, si-au bagat picioarele-n viitorul a aproape 20 de milioane de cetateni care inca se incapataneza sa traiasca in Romania. care 20 de milioane de cetateni isi alesesera alt presedinte. nici ala grozav, chiar departe de standardele de competenta si bun-simt necesare, dar era alegerea lor, nu a altora. cat despre Madalin, daca-mi e permisa o parere, e mai roman decat toti moldovenii de peste Prut la un loc.

  8. Pai si atunci de unde radicalismul impotriva celor care au pareri (politice) diferite de ale tale?

  9. @bigradu: daca eram radical, zburai demult. esti cea mai vie dovada ca, daca argumentezi si nu reciti pe nerasuflate placile dictate de Lazaroiu & co, scrii bine merci pe blogul asta.

  10. După părerea mea orice comentariu pro sau contra fată de un personaj sau o faptă în discutie trebuie să fie civilizat,fără excese,chiar dacă are continut critic,sau(de preferat)este o ironie bine structurată.În ceea ce îl priveste pe CVT,în legătură cu scandalul asupra sediului,ca de obicei acesta si are si nu are dreptate.În orice caz,manifestarea sa(colerică)nu are nimic civilizat în ea.

  11. Sunt de acord cu dumneavoastra, trebuie sa fi ori tampit ori membru PD-L ca sa il mai votezo o data pe Basescu. Adica nu te-ai saturat 5 ani de zile ca mori de foame in tara asta (aici exclud parlamentarii) si il mai votezi o data… cata minte trebuie sa ai. Cat despre Vadim bine a facut, cum sa ai pretentii de la el cand nu putem avea pretentii de la Base

  12. victore, mai uiti de o categorie de votanti de’ai lui basexul. in provinvcia in care locuiesc, exista o comunitate macedoneasca bine reprezentata, structurata in trei semintii, cipani, firseroti si verioti, dominata de cam 6=7 familii.
    familiile in cauza au cam pus monopol si pe pd’l si pe pnl, in devalmasie, regasesti veri in ambel tabere…la virful ambelor partide.
    ei bine, ca sa revin la electoratul orange, astia, la vot, se comporta ca si maghiarii la recensamint, voteaza in functie de familia de care apartin si de familia dominanta la ei in localitate, astfel dupa alegeri s’a putut vedea ca in unele comune sau sate paractic votul a fost dat in baza unor considerente etnice.
    daca nu crezi intreaba’l pe radu tudor de clanul culetzu, asta ca sa dau primul exemplu ce’mi vine in minte.
    aaa si mai intreaba’l de ce intre mazare si geoana au fost tensiuni, oare din cauza unora din clanul shapera?:)

  13. Dar nu stiu de ce am impresia ca tara s-a impartit in trei categorii: scarbiti (si au de ce), portocalii (poate si foamea e mare) si anti-portocalii (rosii, galbeni, etc.).Oricum pe cand un exemplu de portocaliu care are intr-adevar ceva de spus? unde-l gasesti? Traiesc la dracu-n praznic si nu mi-am bagat picioarele in tara, am fost pur si simplu alungat de ei (ce faci cand iei azi o amenda ca nu ai raportat programul la primarie, maine ca nu te-ai autosesizat la nu stiu ce comisie ca ti-ai imprumutat firma cu niste bani, etc? – sunt din P. Neamt, cine stie pricepe). Am carat oameni aproape cu japca dupa mine ca sa voteze contra diavolului la Liege. Erau de completat hartoage!
    Astia au furat, cine si-a bagat picioarele sunt increzutii din actuala-fosta opozitie care nu au mirosit nimic, nu au cascat gura unde e pb., niste autosuficienti.
    Lasa-i sa vorbeasca, ca cine are a citi pricepe.
    Chiar trebuie sa intru pe blogul lui Preda ca sa ma distrez?

  14. Nu stiu daca mai apare, ca singura categorie din care sigur nu fac parte e “activisti politici”, la restul (intoleranti, rasisti, lobotomizati) s-ar putea sa depinda de perspectiva. Si pe langa asta ma mai tin si de chat 🙂

    Intoleranta sunt cu siguranta, de fapt, si anume cu sleahta de gioarse care sunt pe val momentan, pentru ca deja, prin scarbosenia lor, ma degradeaza si pe mine ca fiinta, de cate ori ii tot injur si critic. Cred ca tine de intoleranta mea principiala la nesimtire.

    Nu e cel mai penibil presedinte, nicidecum, este din punct de vedere al structurii sufletesti cel mai odios personaj de pe fata pamantului. Fata de toti ceilalti odiosi, si am avut cativa, este singurul pe care poporul nici macar nu il mai suspecteaza ca ar avea un tel, un ideal oricare ar fi el, o preocupare pentru si fata de poporul asta.

    El si neamul lui, si toata sleahta de portocalii de fapt, reprezinta tot ce putea produce mai imputit societatea romanesca, mai gretos si mai scarbos. Sunt niste submediocri cu totii si din absolut toate punctele de vedere, niste rebuturi care intr-o societate in care cu adevarat fiecare ar fi responsabil pentru fiecare, fara servicii, pedepse, fisc si alte organe, nu ar avea nici cea mai mica sansa de supravietuire, ei ar fi primii pe lista de aruncat la lei.

    De exemplu unul ca Baconsky – mai nou mare anticomunist, cand ta-su ii canta ode inainte de culcare cand era mic – nici n-ar avea acces la procreare, la cat e de slinos, ca doar nu degeaba a vrut initial sa se calugaresca. Sau una ca Nutzi, cate nu fac trotuarul cu background-ul ei. Sau bietul Boc, cum ar fi tot dat el si azi la coasa fara spor, dar nici macar nu i-a placut munca.

    Ce ma dezamageste e faptul ca, ocupandu-ne timpul cu ei, nu ne mai putem ocupa destul cu lucrurile care ar fi de facut in Romania sa ajungem si noi odata cu capul sus in lumea asta. Dar cu siguranta am putea incepe prin a il face pe Basescu sa devina penibil, adica a ne bate joc de el si ce ii e sfant lui. Si asta nu prin bancuri ca pe vremea raposatilor, ci in fata, in transmisiuni in direct, in conferinte de presa, prin zeflemea si batjocura la limita calomniei.

  15. O decizie corectă, Victor Ciutacu!
    Trăim nişte vremuri atât de riscante, încât “toleranţa” miroase a “paraîndărăt”. (E foarte posibil să nu fie cea mai fericită formulare pentru ceea ce voiam să zic. )
    Oricum, m-am săturat şi eu de cei care-şi încep comentariul cu “Nu că aş fi un admirator al lui Băsescu, dar…” şi urmează zgomotul produs de pupătura buzelor intervenientului la comisura feselor prezidenţiale.

  16. Imi amintesc perfect seara zilei de 1 octombrie 1990 in caminul studentesc din Avram Iancu din Cluj (ce-mi veni ? 🙂 ) . Tocmai sosise un grup de vreo 100 de basarabeni la studii (primii basarabeni pe care ii cunosteam) . Noi eram absolut entuziasmati , mie cel putin mi se parea ca pana la unirea-n cuget si-n simtiri mai avem cateva luni . Erau obositi , saracacios imbracati (chiar dupa standardele noastre de atunci) . Am intrat cu ei in vorba , erau destul de rezervati . Apoi s-a aflat ca s-a facut o greseala , ca trebuia sa fie debarcati in Hasdeu (cam 1.5-2 km mai departe) si ca sunt nevoiti sa mearga pe jos pana acolo pentru ca autobuzele care i-au adus sunt plecate . Ne-am oferit , vreo 15-20 de studenti , sa-i ajutam sa-si duca bagajele . Pe drum m-am imprietenit cu unul dintre ei si pe drum , in cele 15-20 de minute , am discutat politica cu el . Intre altele i-am marturisit si entuziasmul meu legat de inevitabila reintregire nationala . Raspunsul sau a fost ca o maciuca care m-a trezit : “noi avem alte prioritati acum” , mi-a zis . Atunci am inteles ca nu ne iubesc . Intre timp am aflat ca si noi avem partea noastra de vina pentru asta (intre 1918 si 1940 , Basarabia era in Romania Mare o regiune la fel de saraca , daca nu chiar mai saraca decat fusese ca gubernie tarista) . Oricum , am inteles ca ne desparte un hau . Cam atat …

  17. Dragag Victore,
    Se prea poate ca ai informatii (noi) pe care eu nu le am, insa cu riscul de a ma repeta, eu nu cred ca niste hai sa zicem zeci de mi de romani “din afara” au inclinat balanta inspre marinar. Sint convins ca aici in vest s-a furat ATIT CIT ERA NEVOIE ca sa iasa cine trebuia. Si unde s-am produs mirlaneala, pai in Italia, Spania si Franta, unde PDL-ul a avut grija sa-si trimeata oameni sa “organizeze” si sa NUMERE. Deh, ginta latrina. Oare de crezi ca in Olanda, Germania sau Suedia treaba nu le-a iesit? Pentru ca acei care pleaca la munca in nord sint croiti un pic mai altfel, pentru ei conteaza cuvintul dat, calitatea, etc. Pe aici ciorditorii si aburistii nu fac pui prea multi. Si asta o stiu toti, incepind cu cel mai proaspat student venit acu o luna, si terminind cu veteranii comunitatii printre care ma numar si eu.

    Si chiar daca lucrurile ar sta cum spui tu, gindeste ca toti banii comunitari care ar trebui sa revina Romaniei, in special cei nerambursabili, sint platiti de cei din vest, inclusiv de romanii stabiliti aici de ceva vreme. Crezi ca acest “mic” amanunt le da acestor romani din diaspora europeana acelasi drept de a alege pe cine vor ei ca si celor ce s-au incapatinat sa traiasca acasa?

  18. @purcelix: intre granitele Romaniei, presedintele ales se numeste Geoana. despre drepturi cetatenesti si contexte se poate glosa o zi si-o noapte, dar nu despre asta am scris eu aici. doar i-am raspuns omului.

  19. @purcelix

    Misto, acum si emigrantii sunt categorizati in fct. de tara pe care au ales-o. Of, of. Pe cand in functie de originea sociala, motive, etc.? Daca emigram in Groenlanda nu mai eram latin?

  20. Ca veni vorba de Geoana, chiar nu se mai sufla o vorba despre rezultatele alea masluite ?

    Macar din cand in cand (o data pe zi ?) sa se reaminteasca chelului tichia de margaritar.

  21. @Victor Ciutacu
    1. Stau cu mana intinsa fiindca au fost sacrificati in ’40 ca sa traiasca restul romanilor liberi.
    2. Si eu consider ca doar cei care au buletin romanesc ar trebui sa aiba drept de vot. Insa nu trebuie sa omiti ca rezultatul este dat si de votul a inca 4,5 mil. din Romania.
    3. “cat despre Madalin, daca-mi e permisa o parere, e mai roman decat toti moldovenii de peste Prut la un loc”
    Se pare ca n-ai auzit despre:
    1. Grigore Vieru “Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul”
    2. Ion Aldea Teodorovici
    3. Paul Goma
    4. Nicolae Costin
    5. Gheorghe Ghimpu (in timp ce prietenul tau Madalin o tinea in chefuri cu Nicu Ceausescu, acest om era trimis in Siberia fiindca lupta pentru unitatea romanilor. A fost primul la 27 aprilie 1900 care a dat jos drapelul sovietic și a arborat tricolorul pe clădirea Parlamentului, iar asta cand URSS inca exista)
    6. Nicolae Sulac
    Imi pare rau ca ai astfel de abordari, dar asta spune doar ca nu ne cunosti.

  22. @Antonescu: faptul ca sase oameni dintr-un ALT stat au simtit romaneste nu va face mai putin responsabili de realegerea ilegitima a unui tiran. end of story! altul e subiectul pe care-l abordez aici.

  23. Am un caz concret, o persoana dublu licentiata, a doua facuta in Europa. S-a intors in Romania si a votat: Basescu. Este o persoana inteligenta, onesta, bine intentionata . Ceea ce am sesizat in neregula in argumentatia sa ,a fost ca principalul partid de opozitie este vazut ca nereformat in strainatate,etichetat ca un partid de comunisti, asociat cu Iliescu, etc.Nu e vina votantului, care nu a avut informatia corecta, ci a PSD-ului care nu si-a promovat politica in strainatate, care nu a folosit media interna si internationala in acest scop ,dar si a altor cai de informare.

  24. Victor, stim asta. Tu repeti pentru portocalii cu creierul spalat, pentru ceilalti e precum “apa e uda, focul arde, etc”.

  25. @Adi 1 octombrie 1990??? – Rep. Moldova si-a declarat independenta la 27 august 1991, nu aveau cu sa fie studenti basarabeni in Romania in 1990. Asta nu inseamna ca nu sunt in basarabia persoane care considera ca cel mai bine e sa existe doua state. Numai ca oamenii respectivi au trait sub doua ocupatii 1812-1918 stapanire tarista si 1940-1991 sovietica (nu cred ca ati vrea sa stici ce inseamna din punct de vedere ideologic stapanarea sovietica). Raducioiu dupa doua luni nu mai stia romana, iar noi in Basarabia dupa o suta si ceva de ani de stapanare ruseasca nu toti am uitat sa ne iubim neamul. Rusii ne-au anexat administrativ, dar nu la toti au reusit sa ne ia si sufletele.

  26. @Antonescu & Adi: v-as fi recunoscator daca v-ati continua in privat mica disputa privind romanismul de peste Prut.
    @Mery: nu stiti chiar toti, ca altfel nu v-ati isteriza cand invit pedelisti la emisiune. si alora care stiu e bine sa li se fixeze cunostintele.
    @Ioana S: uite d-aia insist eu ca ar trebui sa voteze numai traitorii in .ro. cat despre perceptiile dublului licentiat, am mari dubii privind discernamantul lui.

  27. De aici :”mulţi seduşi în 2004 de discursul justiţiar ipocrit al mitocanului şi acriţi de ceea ce atunci părea tirania fără de sfârşit a lui Năstase”, mie mi se potriveşte doar de la ” acriţi” încolo. Asta pentru că pe Băsescu îl ştiam cum arată şi mai mult aproape nimic. Concluzia e că N-AI VOIE să mergi neinformat la vot. Dacă nu ştii într-o proporţie covârşitoare despre ce e vorba ( că sută la sută e imposibil ), mai bine stai acasă. Oricum, cred că mi-am răscumpărat greşeala din 2004, şi nu mă refer doar la referendumul din 2007 şi alegerile de acum doi ani.

    Cât despre toleranţă / intoleranţă, vreau să le spun unora, din când în când, că-şi pierd vremea. Nu de alta, dar să ştie şi şefii lor şi să evalueze rezultatele în mod corespunzător.
    :mrgreen:

  28. @ Victor

    Eu n-am polemizat cu nimeni . Mi-am amintit o experienta personala de care sunt absolut sigur . Sigur ca am fost influentat de un comentariu de aici , dar nu m-am referit la nicio tema din acel comentariu : nici la votul basarabenilor , nici la aderarea la Schengen , nici la acordarea cetateniei … Imi pare rau ca ce-am spus a provocat reactii , dar n-am intentionat asta .

  29. @Victor Ciutacu: are dscernamant,verificat.
    Da’ a fost prea mult timp rupt de realitatile romanesti.

  30. Off topic sau nu :

    Ungurii conduc Romania … Ca o curva ce-si ridica fustele cand la unul cand la altul , acest partid va fi in toate guvernele .
    Bravo lor !!!…
    Nu m-ar mira sa avem in viitorul apropiat un presedinte ungur !!!
    Romania asta e o platforma ocupata de cretini !
    I s-a pierdut dreptul de a fi denumita TARA …
    E prea mult spus !!!…
    De-abia astept sa ne spuna Europa : MARS DE-AICI !!!… Deocamdata ne scuipa si se pisa in capul nostru , ca mai au de luat bani de pe-aici !!!…

  31. Corect si clar (pt. cine intelege si vrea sa inteleaga limba romana !) . 😛
    PS: interesant primul post , a lui @LIA. 🙄

  32. Acu’ geaba plangem in naframa, marinaru’, cu sau fara ajutorul naiba mai stie cui, de-aici ori de-aiurea, e jupan si dumnezeu peste tarisoara, n-avem opozitie activa, mai schelalaim pe bloguri, mai devenim ritosi pe la emisiuni, geaba, caravana portocalie isi vede de drum peste grumazurile noastre, peste destinele noastre. Va plati marinaru’ probabil candva, sa mor daca in clipa asta imi pasa daca n-o vedea chipul Domnului, daca l-or frige dracii in smoala ori daca vadim ori crin l-or arunca, vietas, in ocna! Si, apropo, misto reprezentatia de azi a vadimului, am mai spus-o si-o repet: daca si-ar fi ponderat manifestarile, si-ar fi pastrat discursul si ar fi depus minim de efort pt a ajunge la inima poporeanului, vadim era presedinte de acum 10 ani. Faptul c-o ia invariabil, razna, -desi e clar ca are dreptate- ii anuleaza orice sansa de-a izbandi! Si noua, de asemenea!

  33. @valentin: singura legatura, fortata, cu subiectul pe care as putea-o gasi e la capitolul “intoleranta”

  34. Foarte bine, ai tot dreptul, in fond e blogul TAU. By the way… pe siturile prezidentialo-udrene poate posta oricine, orice, cind vrea si cum vrea? Ma indoiesc. Cit despre votantii basisti, nu imi iese din minte cu nici un chip ce a zis una odata, intrebata daca a primit ceva stimulente in campania prezidentiala… Citez din memorie: “ne-a dat faina…ne-a dat o piine…ne-a dat salam… ne-a dat de toate, e bine, sa traiasca.” V-a dat…iar dupa aia v-a dat afara de la serviciu, v-a taiat ajutoarele, v-a impozitat pensiile, v-a taiat salariile. Da, v-a dat… Dar tare scump ne-a costat pe toti pomana pe care VOI ati primit-o. Domnule Ciutacu…. m-am saturat, tara asta se duce de ripa iar poporul suveran pune umarul cu tot sporul… ca tace si accepta toate mizeriile lui Basescu si a gastii lui. Credeti ca circul de azi de la PRM a fost intimplator? Nu cred… tocmai azi, cind Legea educatiei a fost declarata constitutionala? L-au stirnit pe Vadim, stiind ca se aprinde usor, ca sa fie un subiect de discutie iar educatia sa treaca in derizoriu (parerea mea, poate gresesc).

  35. Coana Europa se pare ca nu ne mai vrea.Asa ca imi aduc aminte ,am auzit sau am citit nu mai retin , cum ca Ceausescu ii spunea unui potentat al zilei ca daca tara va fi invadata precum Cehoslovacia anilor 1968 Europa va avea parte de un “Vietnam” pustiitor.O fi fost un simplu zvon dar in mod sigur coana Europa are zilele numarate.

  36. Victore (scuze ca ma exprim direct) iti urez pentru Noul An sanatate si aceeasi verticalitate! Iar pentru cei care au votat a doua oara aceeasi culoare, il citez pe un anonim din Salaj care a rostit urmatoarele vorbe memorabile: Sa traiti cum ati votat!

  37. Sunt de acord.Dar pentru inceput ia-l si pe Mircea cu tine sa-ti dea curaj. Si sa mi-i incaleci pe baietii astia de la Putere sa le “mearga fulgii”

  38. @Un cetatean dezgustat: arat eu ca si cum ar trebui sa ma tina Badea de mana?

  39. Chiar nu arati! Dar impreuna ati face un cuplu teribil! Poate lumea mai are nevoie si de echipe( haite?!!) nu numai de lupi singuratici! Mai reflecteaza…

  40. Salut Victor, Parerile tale si a lui Mircea Badea le impartasesc si eu. Sunt si eu revoltat pe Basescu si PD-L, am intalnit tineri care au aceleasi pareri ca mine, sunt revoltati si asa mai departe. DAR! surpriza, am intalnit si oameni care ar fi votat cu PD-L decat PSD, ei sunt constienti ca PD-L a facut tampenii si nu ii aproba, dar dupa aceti 20 de ani de “democratie” nu mai vor PSD. Parerea mea este ca PSD are numele patat cu cuvintele “comunisti” si “hoti”. Stiu foarte bine ca pd-l nu mai are ce cauta la conducere, dar nu mai putem propune pe viitor ca oferta de coducere psd, oameni nu ii vor susutine 100%… Parerea mea este ca avem nevoie de o forta noua, nu PNL neaparat, nici in ei nu au incredere mare. Ar trebui sa promovam tineri intr-un fel sau altul, eu momentam am 19 ani, ma atrage politica, desi stiu ca nu am nici o sansa. Cu respect ISM

  41. De exemplu, nu faceti echipa buna cu Gadea, care este un baiat fin, cu umanioare. Voi doi sunteti ingineri, adica niste duri. Mereu m-am gandit la acest gen de echipa!Chiar daca va iau toti ratatii la mishto!Ca sa nu ma spun ca voi doi sunteti si foarte buni manageri in media…

  42. @Un cetatean dezgustat: Badea-i economist. si nici unul dintre noi doi nu-i vreun manager de presa.

  43. Iti imaginezi cum ati arata amandoi muscand de jugularele potentatuui care a venit in emisiune cu lectia invatata si cu ipodul de partid?. Si asa au mai ramas vreo 6-7 dupa muscaturile fetelor si baietilor de la A3..

  44. @elena: poate gasesti , la cele constatate de tine , o posibila explicatie , la primul comentariu din acest post … 😉
    Mentionez , ca cele prezentate acolo , eu , unul , am constatat ca fiind posibile , de cel putin acum vreo jumatate de an …! 🙁
    Si nu pt. ca as fi Mafalda , ci pt. ca dovezile sunt chiar sub ochii nostri , in viata noastra zilnica , in faptul ca f. putin din ce ni se intampla pare aleator !!!!!! Tot ce avem de facut este sa punem cap-la-cap acest “puzzle al evenimentelor” …
    Si ultimul argument: toata lumea spune ca incompetenta si dezastrul spre care se indreapta Romania s-ar datora DOAR imbecilitatii actualilor guvernanti …!!! Dar , oare , asa o fi ???
    Victore , esti inginer , iar matematica , TEORIA PROBABILITATILOR , spune ca NU poate fi ALEATOR sirul acesta NESFARSIT de lucruri negative si gresite care se intampla Romaniei !!! 🙄 Victore , si cel mai imbecil om de pe pamant , facand niste fapte PUR ALEATOR , nu poate sa aibe mai mult de 65-70% de decizii proaste , negative ; statistic NU SE POATE … TREBUIE sa fie CEVA VOLUNTAR ca sa ai o rata de 85-95% evenimente si decizii proaste si negative .
    Asta e parerea mea , acest film nu face decat sa mi-o intareasca . Dar oare cand va veni “pasul 4” si CARE (CUM) va fi el …???

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.