Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Cum nu vreau eu să devin simpatic

Cum nu vreau eu să devin simpatic

Părerea mea, asumată public, despre votanţii lui Băsescu şi ai PD-L e cunoscută majorităţii celor care mă urmăresc, iar celor nimeriţi întâmplător aici le-o scriu pe scurt. Ca să pui pentru a doua oară la rând ştampila pe portocalii şi pe candidatul lor trebuie să fii, într-o ordine aleatoare, tâmpit, membru PD-L (cu riscul de a fi dat afară de la slujbă în cazul pierderii alegerilor) sau părtaş la jaf cu ei. Oamenii inteligenţi (mulţi seduşi în 2004 de discursul justiţiar ipocrit al mitocanului şi acriţi de ceea ce atunci părea tirania fără de sfârşit a lui Năstase), cei neimplicaţi politic (ori, după caz, membri şi simpatizanţi ai altor formaţiuni) sau aceia care nu fură împreună cu bandiţii oranj nu l-ar fi putut vota cu repetiţie, decât cu arma la tâmplă, pe cel mai penibil preşedinte din istoria republicană a României.

Acest blog nu a fost, nu este şi nu va fi, niciodată, prizabil pentru simpatizanţii şi votanţii lui Băsescu, dar, dacă au considerat că au ceva de replicat, nu i-a împiedicat nimeni s-o facă. Singura condiţie, indusă şi aia, a fost să se abţină de înjurături de peluză şi de la repetarea veşnicelor plăci (tocite, deja) pe bază de tonomate, moguli, ruşi, pixeli albaştri şi alte asemenea texte prefabricate-n laboratoarele Cotrocenilor şi împinse-n piaţa din ce în ce mai scelerată a dezbaterilor publice. Orice răspuns cât de cât argumentat, la subiect, a fost publicat, cu riscul de a isteriza publicul clasic oricum radicalizat al blogului, fără nici o oprelişte. Aşa va fi şi de acum înainte, la fel cum emisiunea omonimă de pe Antena 3 va găzdui şi oameni din partidul dominant care trebuie să răspundă unor întrebări publice sau care, din punctul meu de vedere, chiar au ceva de spus.

Ceea ce schimb, chiar imediat, e modul de tratare a comentariilor. Simulacrul de dictatură a proprietarului va deveni o dulce amintire. Voi fi mai catâr ca oricând. Intoleranţii, rasiştii, lobotomizaţii, activiştii politici (indiferent de culoarea lor) nu fac parte din publicul meu ţintă. Poate să urle-n cor toată ceata de dreapta a lui Piţigoi, că tot nu mă îndoi. Pot să mă acuze de pactizare cu duşmanul toţi vitejii mascaţi, ascunşi după draperii (eventual, sub pilote) şi care se alintă că se bat cu Băsescu sub pseudonime, că nu mă impresionez deloc. Aici e curtea mea!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

132 thoughts on “Cum nu vreau eu să devin simpatic

  1. Hai nu mai fi modest. Conduci cel mai bun Journal din Ro, esti unul din cei mai talentati gazetari, ai unul dintre cele mai vizitate blog-uri si esti o figura media foarte injurata. Cu tine am terminat. In legatura cu Mircea: intamplator a dat examen la ASE la “cibernetica”, ca ,deh, suna mai interesant in acele vremuri, dar el tot “real “a facut saracu’ in liceu si facultate. A cumparat o fabrica, a pierdut-o, are contracte de publicitate…

  2. Faci cum doresti, e blogul tau. LA fel, mi se pare normal.
    Cat despre romanismul romanilor di dinculoo di Prut,e mai mult decat evidient in Chisinau, undi peste 90% vorbiesc dulsea limba rusa.

  3. Nu te-ai plictisit sa mesteci aceleasi clisee ?
    Stim cu totii ca 5 milioane de inapoiati l-au votat pe chelios, asta e acum..hai sa comentam si altceva…uite era interesanta emisiunea cu Serghei, in care spunea ca Dan Diaconescu ar putea sa faca ceva..tu erai arogant si il ironizai ba chiar il banuiai de naivitate pe Serghei Mizil, cand acesta spunea ca omu’ e deja bogat si n-ar veni la putere sa fure si sa distruga tara…
    Stii, si tu si Badea, sa mesteci cliseul ca suntem distrusi din cauza poporului si ca tara e praf..intr-adevar, este, dar ca jurnalist asa genial care esti tu, ofera si tu o solutie ?
    Tu ce-ai facut, pe cine ai votat ?
    Crin Antonescu era solutia unui popor civilizat?
    Nimeni nu are nici o alternativa, toata antena 3 da in putere, si pe buna dreptate…dar cand vorbim de o alta solutie gen partidul poporului sau cum se numeste partidul ala de la OTV, toti radem si ragaim ironici, DE CE ?!
    ALTA SOLUTIE AI TU ?!

  4. “pe cel mai penibil preşedinte”
    e de fapt singurul ales de 2 ori consecutiv.
    si dupa parerea mea e cel mai de succes politician roman al democratiei romanesti.
    Vrei nu vrei o sa mai ramana pe scena publica el putin vreo 20 de ani.

  5. @jemoi: sa va spalati cu el pe cap! da’ ideal ar fi s-o faceti la voi, in strainatate, nu sa decideti pentru noi.
    @Doctor House: da, domnu’ Dan si cu Serghei sunt cuplul-solutie. ii stiu bine pe amandoi, la fel cum stiu si ce i-a manat in politica 🙂

  6. Am 27 de ani si nu am votat niciodata. Nu m-a convins nimeni niciodata cu nimic, incat sa le pun stampila in frunte. In toate campaniile electorale aproape zilnic am vomat de scarba celor care imi promiteau viata minunata. Aveau asa o mutra de prosti…

  7. Mai Victore , te-or napadit “paduchii” … 🙂 Nu ca ar fi o problema , dar sunt atat de “subtirei” si obositori cu aceleasi vechi discursuri rasuflate si diversiuni ieftine — persiflarea ideii de Antonescu-Presedinte , FARA ARGUMENTE PERTINENTE! — (didi , Doctor House , jemoi ,etc.), iar faptul ca unii “se obosesc” sa scrie din strainatate nu ii exclude din tagma asta ; dimpotriva …! “Bigradu” ce mai apare cu cate ceva nou , dar de multe ori vine si el cu sabloanele imprimate mental la scoala de partid .
    Dar s-ar putea sa gresim noi , iar repetarea la nesfarsit a acelorasi sabloane idioate sa nu fie o dovada de imbecilitate din partea lor , ci un act constient si voluntar; posibil ca este o componeta ESENTIALA a mega-mecanismului de manipulare a maselor si spalare a creierelor .
    Sincer , in privinta asta nu pot sa dau un raspuns sigur ,pt. ca n-am facut scoala ASTA (a “baietilor inteligenti”) ! 😉

  8. @Dan: las’ ca au votat altii “bine” si pt. tine … Si-acum traieste ce-au votat ei !

  9. @theodore: esti la inceput, ai o idee generoasa, da’ mai lucreaza la gramatica

  10. Buna seara d-le Ciutacu,

    Aveti dreptate din nou.
    Vreti,nu vreti ,sunteti foarte apreciat-e prea putin “simpatic”,cum ati definit subiectul , la valoarea Dvs.
    Imi place fotografia:mi-aminteste de una a marelui scriitor Marin Preda…Sper sa va hotarati sa va apucati si de scris si altceva-jurnalistica merge jnur,dar sigur va veti surprinde chiar si Dvs.de ce veti asterne pe hartie…

    Cu mult respect,
    IoanaP

  11. @Antonescu
    “end of story” Model şoric! Cam ca chestia aia ce-o porţi pe post de obraz.
    Adică io viu la tine, te fac de căcat, ţie nu-ţi convine şi mă tragi de urechi, io mă ofusc şi-ţi trîntesc uşa, după ce mi-ai dat de înţeles că ar fi mai bine să plec.
    N-am nevoie de astfel de compatrioţi! Nu voi ne daţi nouă papa, că pînă una-alta îi cam invers! Aşa că , nene Antonescule, mata ştii bancu’ cu timpu’?
    Din respect pentru nenea Victor nu ţi-l zic aici. De vrei să-l afli, cată-mă!
    Banzai!

  12. Mare parte dintre cei ce l-au votat pe basescu sunt cei carora in anul trecut li s-au injumatatit salariile.L-au votat in mare parte pentru a-si conserva situatia in care se aflau angajatii prefecturilor, consiliilor locale si judetene,ai pietelor, cei civili si chiar necivili ai politiei si jandarmeriei, TESA din spitale si directii de sanatate, etc. Pe toti cunoscutii mei din aceste categorii ii trageam de limba, fara sa arat ca eram antibasist si toti imi recitau poezia cu sarea, Vintu, mineri, etc.Oameni care pina atunci nici nu mergeau la vot erau deodata activi politic. Facea vreun garoi politica in anii ’90?Acum fac de la imnuri electorale pina la organizat trupe de soc.Unii isi merita soarta- ca Vadim care facuse o alianta cu PDL la nivelul consilierilor de Bucuresti, nu?

  13. @romeo muntean: cred ca tre’ sa vorbesti cu unul dintre cei mai in voga creatori, care m-a imbracat pentru acea sedinta foto, una dintre putinele pe care le-am acceptat 🙂

  14. Ce e cel mai trist este ca inca sunt cetateni care desi au fost loviti in plin de “solutiile anticriza” luate de meseriasii din guvernul Basescu nu ar recunoaste nici morti ca au fost protagonistii povestii cu aruncatul pietroiului in balta. Cei zece intelepti (care or fi aceia)vor avea treaba, nu gluma, dupa ce se va termina cu dictatura portocalie.

  15. Excelent articol, perfect de acord.Nu stiu daca ai sau nu vreo legatura, dar sincere felicitari Fundatiei pentru Ingrid Alexandra Radu!

  16. Nu stiu de ce ne mai miram in legatura cu porcariile pe care le face incrucisatorul. Astazi am avut un nou soc cand am vazut ca 5 persoane, pe care le consideram destul de inteligente, in principal datorita functiilor pe care le ocupa, mi-au spus ca inca mai cred in pixelul albastru. Si ca chioru’ face lucruri bune pentru tara! Cum sa mai crezi ca acel film este trucat, sau cum sa crezi ca nemernicul asta a facut macar un lucru bun! Iar pentru Ioana S. : chiar nu cred ca cei plecati in strainatate si care nici nu se gandesc sa se mai intoarca in Romania, ar trebui sa-mi aleaga mie presedintele. Cu atat mai putin daca habar nu au ce se intampla in tara. Am doua cunostinte care l-au votat pe Basescu pentru ca “lupta impotriva coruptiei”, si cand s-au trezit la realitate ( acum vreo doua luni… cam tarziu din pacate ) s-au mutat in Germania pentru ca aveau la cine sa se duca, iar eu am ramas tot aici sa-l vad pe gunoi mancand rahat in continuare! Astfel de persoane ar trebui sa stea acasa in ziua votului! Votul nu este obligatoriu! Daca neuronul tau nu-ti da macar un motiv inteligent pentru a pune stampila pe un candidat, STAI ACASA!!!

  17. @alex: absolut nici una, da-i transmit Sandrei Stoicescu. ea conduce fundatia, la ea sunt banii si decizia.

  18. Eu inca o astept pe Nuti la tine in emisiune.Am aflat niste chestii avocatesti despre ea.Ca intre colegi asa.Noi ,astia din breasla ,suntem rai de gura.Eu totusi sper sa isi faca oleaca de curaj.M-a amuzat azi ce zise Base,a redescoperit istoria.Ooooooo!E bine ca se studiaza si la varsta asta.Astept si autonomia teritoriala data pe nimic.

  19. @ Nostradamus pe 4 January 2011 la 20:58
    Corect! Tot respectul!
    Am multă consideraţie pentru cei ce măcar se obosescsă meargă să puie ştampila, treaba lor pe ce. Nu-i bai că nu-s io de acord cu opţiunea lor. Pentru ăi de preferă să stea acas’ şi să caine după aia că n-o ieşit ce-or sperat ei, n-am! Cît despre ăia care nu învaţă nimic şi, după 5 ani, ştampulează aceeaşi meclă… Ăia poa’ să meargă dracu’! Liniştiţi!!!
    Banzai!

  20. @shogunu’ Am terminat discutia dupa ce eu si Victor am spus ce-am avut de spus si nu avea rost sa o continuam. Avem pareri diferite, fiecare cu argumentele sale si nu avea rost sa ne pierdem energiile si timpul doar ca sa ne aflam in treaba. Vezi te rog si comentariul lui Victor. Cat despre bancul cu timpul, e la fel de inteligent si amuzant ca si tine 😉

  21. Poate pesedistii si ceilalti opozanti n-ar trebui
    sa mai promita nimic,sa se concentreze doar pe
    realizarea unor alegeri corecte.Am vazut la o
    emisiune ca s-au alocat mai multi bani inca de
    anul acesta agentiei electorale centrale,daca am
    denumit corect institutia.Am vazut tot la televizor, cu ocazia acelei sarbatori a romilor
    de la Costesti ,ca presedintele pe care l-au
    cinstit si l-au votat,desi a lipsit de la
    sarbatoarea lor ,le-a trimis toata dragostea lui ,ca-i iubeste.Si m-am gadit la o imagine cu
    Crin Antonescu jucand si el hora cu aceiasi
    oameni,tot pentru niste voturi.Nu cred ca ar
    putea deveni reala.Si nici trimitandu -le
    mesaje de dragoste,nu mi-l pot inchipui.Dar o
    vad pe doamna Udrea imbracata cu costumul lor
    national si jucand cu candoarea ei specifica
    in hora lor.
    Daca vreti sa stiti, eu cred ,din ceea ce am
    vazut la televizor si in jurul meu,ca toata
    puterea lui Basescu se datoreza unor furturi de
    voturi care au inceput de la suspendarea sa
    A furat nu numai voturi ,a furat ce-a putut din
    toate partidele,a cheltuit bani grei pe
    cumparaturi.Si ce mai oameni cumparatii astia
    Chiar s-a gasit si o eminenta care sa -i faca
    bucuria de a jupui ceva de la toti pensionarii,
    nu s-a putut cat a vrut el la inceput,dar tot
    a ciupit ceva.
    Sunt de acord cu domnul Valentin privitor la ce
    ne asteapta.

  22. Daca tot putem multumi prin intermediul tau Sandrei Stoicescu pentru Ingrid Radu,vreau sa o fac si eu .Este colega de clasa cu fiica mea si e un copil tare muncitor.
    Acum ca tot ne-am incins atata vreme la foc portocaliu si fierbem in suc propriu as vrea sa spun ca nici eu nu sunt de acord cu voturile “srainataturilor”.Am adormit cu Geoana presedinte si ne-am trezit vai mama noastra.Azi s-au mai intamplat “neste chestii”…Si daca tot l-au evacuat pe Vadim…
    Cea mai placuta intoarcere de situatie ar fi acu’dupa promulgarea Legii invatamantului, UDMR-ul sa faca ce stie mai bine,adica sa preacurveasca si sa se”ia” cu opozitia spre “tragerea” pe din dos a dragalasului PDL…

  23. L-am văst nene Antonescule, l-am văst!
    Bancuri bune mai ştiu. Da’ sună mai bine “pe limba mea”. Unu fain îi ăla cu raţa… 😉

  24. @Doctor House: da, domnu’ Dan si cu Serghei sunt cuplul-solutie. ii stiu bine pe amandoi, la fel cum stiu si ce i-a manat in politica 🙂

    Poti te rog sa fii serios si sa-mi spui atunci ce solutie exista, daca e una ?
    De glume si comentarii distructive suntem buni toti, cand e de construit ceva fugim …sunt curios daca am avea un stat adevarat si un guvern respectiv un presedinte mai de Doamne’ajuta, ce emisiuni ai mai face tu cu Badea 🙂 cand nu mai e de batjocura, esti pierdut..asa meltenisme si ironii ieftine stim toti sa facem, pana incepem sa ne maturizam.

  25. Apropo de curte, ce părere aveţi de simpatia pentru exrege care invadează media de la un timp?
    E o soluţie monarhia constituţională?
    Dacă aş avea sută la sută convingerea că da, chiar aş prefera să ies în stradă, cu riscul de a deveni victimă, decât să mai suport mizeria asta în care trăim fără să putem face ceva! În afară de indignări şi răbufniri, nu ne alegem cu nimic!

  26. PS: Nu ma refeream la emisiunea ta, tot respectul pentru ceea ce faci acolo la ” Vorbe Grele” ci ma refeream doar la interventiile de la Sinteza Zilei pe care le ai..si la emisiunea lui Badea care fara Basescu ar fi dat afara de la Antena probabil, sanatate!

  27. @Doctor House: du-te, bai, baiatule, in manelaria ta, la OTV, unde salveaza lumea Dan si Serghei, daca Antena 3 ti se pare detestabila. stau rau cu rabdarea si n-am nici chef, nici vreme sa te luminez pe tine. hai s-o lasam asa. suntem niste realizatori de cacat, suntem platiti sa-l atacam pe presedinte si fara el am fi fost morti. dar, ghiceste, stii cine-i platit de stat, din impozitele mele si ale lui Badea, intre alte surse finantare, sa gaseasca solutii? hai sa-ti iau aerul: Basescu!

  28. Probabil ca si Dan o fi vreun jeg..n-am detalii despre el ca om sau ce invarte “sobolanul”..credeam doar ca e o solutie, sau macar aveam iluzia ca poate sa fie unu mai bun ca astia de sunt acum la putere…
    “la fel cum stiu si ce i-a manat in politica ”
    n-am detaliile tale, vorbesc din punctul de vedere al unui telespectator, imi cer scuze daca te-am jignit cu ceva, emisiuni placute in continuare si numai bine!

  29. Victore,

    pune sampania la rece! Il evacueaza pe Vadim. Avem o traditie din a ne executa tiranii cu ocazia evacuarilor.
    Ii dau dreptate excentricului. Nu poti fi evacuat doar cu o ordonanta prezidentiala (un fel “asumare portocalie a raspunderii”).
    Cat despre retrocedari in fals, geme centrul Clujului de retrocedari semnate de bok pe baza unor certificate de nastere si deces scrise de manuta asimetricului pe formulare sutite de cand era primariu la Bucale.

  30. “Cine a avut nenorocul să urmărească emisiunile de Televiziune din perioada Sărbătorilor, s-a întrebat, desigur, printre altele, dacă “mogulii” nu sînt, de fapt, mînă în mînă cu Puterea absolută care ne controlează, chiar dacă o părticică a ei este deghizată, vremelnic şi de ochii lumii, în Opoziţie parlamentară.”

    Lumea a inteles mersul cooperativei, pana la sfarsitul anului se va intra adanc cu matura in farsa “moguli”- “partide” – “presa” – “dikachioru”!

  31. domnu Ciutacu , Nu ca “dr House” mi-ar fi vre-un simpatic.

    Nu ca tu sau eu am avea aere de Hristosi sa ne rastignim pentru binele natziei.

    Daaa totusi daca vrem “mai binele” si nu-l primim cadou sau mostenire poate ca ar mai fi cazul ca acu la 20 de ani de le nelinistea din Decembrie, sa mai ni-l facem si singuri.

    Adica daca e prea multa incultura si marlania ne conduce sfidator poate ca ar trebui ca atunci cand nu ne dauneaza sa promovam cultura pe care o consideram NOI cultura autentica daca agentzii ei ne sunt indigesti.

    Acum intrebarea se pune daca HRP si Liiceanu sunt cultura sau ma rog Cornea asa cum mi se parea mie mai acu 15 ani si poate ca si tzie si daca nu (si din ce-ai scris mi-e tot mai clar ca nu si si mie tot asa mi se pare) ce punem in loc.

    Caci, ca sa ai gradina nu destul sa sapi sau sa plivesti de buruieni trebuie sa mai si rasadesti ceva, trebuie sa mai si uzi locul.

    Si desigur cum am mai spus-o mai sus poate ca nu e treaba ta sa itzi rastignesti ratingul tau asa mic dar decent cat este pe altarul culturii sau macar al culturii dialogului gen hard talk daaaa sincer:

    Daca nu tu atunci cine, daca nu acuma atunci cand ?

    Uite ce ai facut cu Lese a fost un act de cultura inca 3 din astea (nu cu el cu altzii desigur) intr-un an si tzi-ai facaut norma.

    PS ai vazul dialogul la hard talk dintre ministru de externe al Ungariei si inlocuitoarea lui Stephen Sackur? Cum tzi s-a parut ? Oare si la ei de ce Martonyi nu a accepta interviul cu Stephen Sakur si a preferat-o pe mai blajina Sarah Montague?

    Sincer , oare de ce ?

  32. Mi se pare extrem de trist (nici macar nu mai este revoltator..doar trist) ca traiesc intr-o tara in care niste oameni sanatosi la cap (adica nu lobotomizati) iau in considerare sa-l voteze pe Diaconescu presedinte. Este foarte trist insusi faptul ca intr-o tara civilizata exista aceasta optiune pe masa.
    De multe ori incerc sa ignor evidentele…ma uit in alta parte cand vad batai pe mancare gratis la TV, incerc sa ignor bataia pe aghiasma sau ritmurile de manele ce acompaniaza fumul de la gratar, ma prefac ca nu aud politicieni slinosi, agramati, ridicoli si neciopliti care ne conduc, incerc sa nu bag in seama batranii daramati de bautura si saracie…
    Dar apoi imi dau seama ca intr-o tara in care Basescu a fost reales de peste 5 milioane de oameni, ca intr-o tara unde DD poate sa aiba sperante la 10% din totalul de voturi, evidentele pe care tot incerc sa le ignor, reprezinta crunta realitate si oricat voi incerca sa le ignor, aceasta realitate nu va dispare.
    Multi spun ca ducem lipsa de modele autentice..si asa este. Cu doar o mana de oameni de calitate, nu poti face o revolutie in mentalitate. Lipsa modelelor poate permite accesul in cultura populara a unor caricaturi tabloide si de prost gust. Dar tare mi-e frica, ca si daca ar sta intelectualii veritabili pe gard ciorchine ca strugurii, poporul asta pervertit si indobitocit de 20 de ani de mizerie tabloida tot la OTV ar ajunge.

  33. Domnu’ Ciutacu, Mircea Badea e economist?! Oau! Acum ceva vreme zicea ca e inginer (ceva cu cibernetica).

  34. Mai avem viitor ? Sistemul de valori este prabusit la noi, incompetenta, furturile si ticalosia acestor zombipdl-isti ne-au distrus orice speranta. Cu toate dovezile clare de coruptie si minciuna actualii conducatori prospera iar opozitia este zero.

  35. Votantii PDL pot fi si altfel decat zici tu…cu memorie as zice eu. Adica isi aduc aminte de jaful PSD din anii 2000-2004 cand Nastase si PSD erau in tot si in toate si cand Iliescu a scos sintagma “baroni locali”. Cat despre dictatura actuala…eu vad ca Basescu, dictatorul este luat la misto de Bendeac, este facut harcea parcea de voi la A3…nu vad ca s-ar restrange libertatea de exprimare, libertatea de asociere la manifestatii contra puterii…nu inteleg ce fel de dictatura este atat timp cat poti sa faci ce doresti?!

  36. Domnule Ciutacu, Victor Ciutacu,

    S-a dat drumul la jaf în stil mare !

    Interesant mi se pare că în afară de dat drumul la jefuirea ca în codru din bunurile poporului, deci şi ale tale, stimabil cititor al acestor rânduri – prin vocea ministrului Finanţelor – care doreşte impozitarea sumelor dobândite ilicit ! – asta ca o simplă observaţie, aşa pe scurt, se mai acordă nişte competenţe Curţii de Conturi care precis vor deveni o pălărie prea mare pentru angajaţii acestui organism al statului (curios e că nu mă simt ca făcând parte din “stat” deşi ar trebui) care vor ajunge la discreţia puterii politice care e sursa potlogăriilor făcute în domeniul achiziţiilor publice – sursă nesecabilă de venituri de sub/peste 55.000 lei !

    Ştiu ce vorbesc dar mi-e frică.

    Mi-e frică de când am avut Legi promulgate şi nerespectate de Guvern şi mai ales de când n-am ştiut să dau un răspuns, măcar politicos, la întrebarea ce mi-a fost adresată de fie-mea (născută în 15.12.1989, la Timişoara), cum că : de ce mi-e frică să mă adresez Prefecturii, Curţii de Conturi, Poliţiei, Gărzii Financiare sau unor “organe abilitate” ca răspuns la presiunile ce se exercită asupra mea, un umil slujbaş în domeniul achiziţiilor publice ?

    Şi eu aş dori să nu devin simpatic doar că la mine poate fi ca în bancul cu Bulă Bulaev Bulov căruia – s-a zvonit – Sovietele Supreme i-ar fi făcut cadou o maşină Volga, în dar, însă răspunsul Erevanului a sosit cu promptitudine : Totul este ADEVĂRAT, doar că n-a fost vorba de maşina Volga ci de bicicleta Sputnik şi nu i s-a dat ci i s-a luat !

  37. WOW !!!…
    Imi place fotografia !… Super ! Dai clasa la multi ! Esti un adevarat domn …
    La multi ani !!!…

  38. “Deocamdata, 12.000 de cetateni romani care traiesc in Moldova, alaturi de alte cateva zeci de mii de cetateni care traiesc oriunde altundeva in lume, dar in nici un caz in Romania, si-au bagat picioarele-n viitorul a aproape 20 de milioane de cetateni care inca se incapataneza sa traiasca in Romania.”

    Desi seamana foarte dubios cu “n-a mancat salam cu soia”, eu sunt de acord, sa nu mai votam noi astia din diaspora pentru cei din Romania. Nu mi se pare o prioritate, nu mi se pare nici foarte conform cu principiile statului de drept, dar fiind o situatie exceptionala in Romania si avand dovada ca rezultatul ar fi fost altul, ok.

    Dar cu incapatanarea de a trai in Romania am si eu o problema, fiindca, in marea lor majoritate, cei care inca traiesc in Romania, in afara de parazitii care traiesc din 89 pe banii contribubilului, cu foarte mici exceptii sunt doar doua categorii: cei neputinciosi, care din diverse lipsuri – ca nu vorbesc decat romana, ca n-au pe nimeni in afara (or mai fi?), ca n-au curaj sa se avante in necunoscut – si cei comozi, care traiesc dupa motto-ul unde nu curge pica, mai primesc una alta de la mama sau tata, fac un mic compromis ici, dau o mica limba colo, si traiesc asa in mizerie sufleteasca, dar cat de cat confortabil fara sa se speteasca dar si fara sa avanseze prea mult.

    Eu in asta nu prea vad incapatanarea, inversunarea patriotica de a te sacrifica pentru tara ta, ca sa construiesti ceva. Dar poate ca ma insel. Si da, e o diferenta daca emigrezi in nord sau emigrezi in Italia, chiar si numai pentru faptul ca e mai usor sa inveti italiana decat suedeza, avand ca limba materna romana.

    Dar oricum ar fi, noi toti emigrantii avem o experienta – ca exemplu la mintea cocosului, numai grija de a-ti plati la timp curentul, ca nu e mama aici sa se ocupe, te responsabilizeaza fortat – care ar putea fi utilizata in folosul tarii. Si ar fi pacat sa ramana aici, unde nu foloseste tarii noastre.

  39. Am prieteni in Chisinau…am prieteni in Spania…am prieteni in Italia …am prieteni in Canada…insa cu cea mai mare placere as fi de acord ca cei din diaspora sa nu mai aiba voie sa voteze…mai ales ca majoritatea din acesti prieteni ai mei spun ca nu s-ar mai intoarce vreodata in tara…atunci de ce se mai chinuie sa voteze?…Ei au votat linistiti cu marele Base si eu care stau in tara aici trebuie sa sufar pentru actiunile votului lor…

  40. @didi: esti de-a lor, mami. te-ai tinut tu olecuta demna, ai bagat-o p’aia ca nu l-ai suferit pe Basescu pana sa-l reevaluezi din cauza Antenelor, da’ tot ai scapat-o p-aia din manulaul de comunicare a micului pedelist cu “nu e dictator, ca va lasa sa-l mascariti la tv si nu va aresteaza”. sunteti atat de fraieri, incat va spargeti in ancheta fara nici un fel de efort 🙂
    @Mihai_B: ma doare la 10 km in fata spitului ce crede Basescu despre blogul meu si, in particular, despre mine
    @emigranta in München: daca m-ai intreba pe mine, dar n-o faci, ti-as spune rautacios ca ati plecat din Romania fiindca n-ati fost in stare sa va realizati aici si ca majoritatea romanilor din strainatate presteaza (oare de ce?) munci mult sub calificarea lor. da’ n-o fac. si n-o fac fiindca va respect dreptul la optiune. ati ales sa traiti in afara granitelor si, daca mai conteaza, cred ca ati facut bine. insa asta nu ma impiedica sa nu fiu de acord ca voi sa-mi decideti mie viitorul. pentru simplul motiv ca eu, nerealizatul si nevorbitorul de limbi straine care suge de la stat, platesc impozite aici, nu voi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.