Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Cum l-a executat Kovesi pe Vântu în Evz

Cum l-a executat Kovesi pe Vântu în Evz

Cătălin Tolontan a încercat, cândva, să argumenteze, într-un text logic, că stenogramele convorbirilor dintre Vântu şi ziariştii Realitatea nu aveau cum apărea în presă fără să fie date cu dedicaţie de către una din părţile implicate. Evident că buldogii democraţiei cătuşelor, clasicii beneficiari ai scurgerilor din dosare, au băgat-o pe aia cu dosarele publice şi datele puse la dispoziţia mass-media, cu operativitate şi în deplină transparenţă, de justiţia reformată. Evident că minţeau. Şi mai jos aveţi dovada. Ele s-au livrat, odată cu rechizitoriul şi în acelaşi timp cu trimiterea lui către Tribunalul Bucureşti, de către Laura Codruţa Kovesi, procuror general al României, între alţii, celui mai detestabil slujitor al regimului, Mircea Marian, bănuit pe nedrept că ar fi jurnalist. Care, isteţ şi prevăzător nevoie-mare, a simţit nevoia să împărtăşească şi cu alţii bucuria de fi util şi de a vedea nişte ziarişti târâţi în noroi. Ca de fiecare dată, orice secret electronic pe care-l ştiu doi oameni devine, prin forward, ştire de interes public. Dacă de la homunculul ăla frustrat pe care-l strâng chiloţii n-am pretenţii, mă aşteptam ca ditamai procurorul general al republicii să fie măcar atât de precaut încât să trimită marfa de oriunde altundeva decât de pe adresa de mail de serviciu. Făcea naibii, la nevoie, un cont – să zicem lulutza – de mess şi rezolva cazul execuţiei mogulului eolian în Oficios.

P.S. Fiindcă zilele astea iar se face paradă publică de profesionalism şi deontologie în interiorul breslei, promit că acesta este primul episod dintr-un serial despre uneltele politicului şi/sau ale structurilor de siguranţă naţională din redacţii. Pe măsură ce intru în posesia informaţiilor necesare, le voi livra, bucată cu bucată, spre consum, amatorilor de senzaţii tari şi de adevăruri dureroase, dar necesare.

UPDATE: Instituţia de presă direct interesată de acest subiect, Realitatea TV, cea mai afectată din punct de vedere al credibilităţii de publicarea stenogramelor, tace adânc de vreo câteva ore. Să nu se înţeleagă iar managementul Asesoft cu administratorii Realitatea Media asupra lipsei ingerinţelor editoriale?

UPDATE LA UPDATE: Procurorul general confirmă, dar schimbă, în comunicat, vinovat, adresa de expediţie

ULTIMUL UPDATE: După ce a minţit în direct la Antena 3 şi după ce Codruţa a confirmat trimiterea mailului, Marean s-a sucit şi el. Acum recunoaşte în scris că l-a primit; ca toată lumea. E ca la iPad-ul lui Boc. Cum rămâne cu toţi proştii de propagandişti ai pixelului albastru, care stăteau în gură cu nu s-a trimis, nu s-a primit?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

188 thoughts on “Cum l-a executat Kovesi pe Vântu în Evz

  1. Victore, felicitari! Mi-o picat bine povestea asta cu covesi (io scriu ca unu care n-o facut geografie in limba maghiara), cam tot la fel de bine ca si atunci cand ai dat in vileag de unde posta la tine pe blog comentarii pro-boc o alta cretina : CANCELARIA PRIMULUI MINISTRU!

  2. este un avertisment cu victima colaterala ?
    (in sensul ca `va avem la mana cu toate mailurile compromitatoare` )….who`s next

  3. Subscriu si eu la ce a zis alex. Marean insusi a intrat la Dana Grecu si a zis ca nu are si nu a avut niciodata legaturi cu hand-puppetul lui Basescu. Sunt curios daca era si el inclus pe lista lu’ puppet; daca da, q.e.d.

  4. Procurorul general e penibil,nu e platit din bani publici ca sa faca show.Eu astept demisia cucoanei.Se stie ca cele mai bune anchete sunt cele realizate cu discretie si cu profesionalism.De aia lupta anticoruptie e o mare vrajeala la noi.Dar tin sa subliniez ca Realitatea e independenta. 🙂

  5. Acuma poze de astea nu-i greu de făcut, eu cel puţin pot să le fac şi nu-s specialist, dar percepţia contează. Nu trebuie toţi convinşi ci doar suficienţi 🙂

  6. Bai cum dreaq ai manarit iar mailurile astea ? iar bagi in gura presei “oame” nevinovate. Si tot tu … ce sa zic, esti si arogant si genial ! Cred ca trebe sa te uiti bine in spate cand te duci noaptea tarziu acasa, nu de alta dar cica mai pica si avioane noaptea 🙂 Hai sa traiesti si la mai mare !!!

  7. Faptul că a trimis mail cu un rechizitoriu unui ziarist întră sub incidenţa vreunei legi sau e doar lipsă de moralitate / etică profesională din partea doamnei procuror?

  8. Am si eu cateva intrebari si nedumeriri. Si, in plus, vreau sa lansez si un avertisment. Amical, desigur.

    Q1) Nici din postarea ta si nici din comentarii nu am inteles daca (presupunand ca e-mailul in cauza e real si ca ai si probabilul fisier atasat trimis odata cu acel mesaj) fapta asta incalca vreo lege. Repet, habar nu am care este substanta juridica / legala a acuzelor si, in lipsa acesteia chiar evit sa ma pronunt. (Chestiunea morala sa zicem ca nu ma intereseaza la aceasta etapa.)

    Q2) Fisierul atasat cuprinde stenogramele in forma “bruta” (neprelucrate) ori “periate”?

    Cat despre “grijile” celor de mai sus, cred ca te-ai inflamat prea tare. Sunt convins ca multi dintre cei care te-au avertizat au fost de buna credinta. Si, judecand numai dupa datele pe care le-ai facut publice, evident ca erau dusi cu gandul la idea ca poti fi victima unei inscenari.

    Eu unul chiar banui ca in viitor ai sa fii tinta unor tentative de intoxicare (poate ai fost deja, da’ nu ne-o spui si noua…), atata vreme cat esti unul (din pacate dintre extrem de putinii din trust) dintre jurnalistii credibili. Evident, ma refer aici nu la publicul bocitoarelor isterice, ci la cei cu capul pe umeri.

  9. Buna seara d-le Ciutacu,

    Va rog spuneti-mi,ce sa mai facem in situatia aceasta?!

    Eu,asa cum sunt,parca ma simt depasita…

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    IoanaP

  10. kodrutza assange sau laura codrutza assange?
    wikileaks kovesi.
    continuati, va rog…

  11. Cam multi portocalii au luat foc.
    Semn rau.
    Oare ce-o sa fie la anu’,cand vor fi adevaratele razboaie?!?
    Pacat,ca romanashii au inceput sa se obisnuiasca cu orice abuz al puterii.
    Pute tot mai tare,cam ca-n anii ’50.

  12. Vorbim de Besoiu c-a turnat,fara sa luam in seama si cum aratau acele vremuri.
    Dar de colaborationistii din prezent nu mai zicem nimic.
    Ce-i opreste pe cei precum Mircea Marian,sa-nceteze de a mai fi atat de ingaduitori cu puterea.

  13. OFF TOPIC (nu stiu unde sa-ti scriu)

    Este frumos si deontologic sa-l dai in gat pe Baronu’, vecinu’ si pretenu’ tau (relatia de prietenie e doar o supozitie, 99% fara fundament), la ore de maxima audienta, ca e dilar de droage (sic!)… Daca vine maine-poimaine pulitzia si se autosesizeaza din oficiu ca te-a auzit pe TV si-l salta pe Baronu’… nu-l ai pe constiinta? Sau te pui martor? 😛

  14. Purulent Portocaliu, principiul aplicat de kovesi se traduce asa:

    LEGEA LIBERULUI ABCES LA INFORMAȚIILE TOALETEI PUBLICE !

  15. @all: dupa Codruta, Marean s-a sucit si el. recunoaste ca l-a primit; ca toata lumea. e ca iPad-ul lu Boc 🙂

  16. @gigi: pe Baronu’ il stie si-l tolereaza politia, deci n-am nevoie de trairi deontologice

  17. Văd că nu vrei să ne spui ce implicaţii are în Codul Penal fapta asta. O băgăm pe Codruţa la puşcărie sau nu? :))

  18. Din doua una:ori astia, ai lu`Base, fac politie politica si ziaristii sunt colaboratorii lor, ori ziaristii sunt atat de de puternici incat procurorii sunt colaboratorii lor platiti.
    In ambele cazuri se incalca legea.
    Inteleg sa le trimita rechizitoriul, ca tot devine public, dar de ce le trimit extrase din inregistrarile cu viata personala a celor urmariti penal?

  19. Nici macar un aurolac nu ajunge la puscarie din atat.E cel mult abuz in serviciu,daca s-o gasi cineva sa studieze.Dupa o asemenea situatie era demisa intr-o tara normala.

  20. Eu cred ca arestarea polistilor si vamesilor e politica.De ce cred asta?
    Fostul sef al vamii Ploiesti e aparat de o avocata foarte buna,fost procuror sef.
    Aceasta apara niste indivizi ce l-au batut pe unu` si l-au bagat in coma.A stat 3 luni in coma,internat in Germania.Razvan Cosma il cheama.
    Opt insi l-au batut pana aproape l-au omorat.Ei sunt liberi…
    Ce a facut fostul sef al vamii Ploiesti?A luat mita.Aceasta avocata nu a reusit sa il tina in libertate ca pe cei acuzati de tentativa de omor in stare agravanta.Ceva nu se leaga…
    Am aflat ca cei opt fac parte dintr-un clan ce sponsorizeaza un partid aflat la guvernare.
    PS: off topic…

  21. Are oarecum legatura cu subiectul.

    Victor, te-ai gandit vreodata pana unde poate merge gandirea diabolica a lui Base? Daca, asa cum se procedeaza in sah, Base isi pregateste rocada mare, peste regina Udrea, cu tura Boc. Daca urmatorul presedinte al romaniei va fi inevitabil Boc, pentru ca Base sa ne faca o surpriza de prim ministru? Eu unul sunt sigur ca Boc va veni dupa, insa nu sunt sigur de viitorul acestei tari, care, asa cum spune Mircea, va cam disparea de pe harta…

  22. Salut Victore,

    Sper să nu se înțeleagă că iau apărarea cuiva, nici lui alcor și cu atît mai puțin coanei kovesi, dar din punct de vedere strict tehnic imaginile prezentate de tine sînt egale cu zero și par o intoxicare (tu fiind ținta, nu inițiatorul). Nici măcar faptul că ai mailul nu înseamnă mare lucru, ceea ce se vede la prima vedere (prin simpla deschidere a mesajului într-un program de mail) este extrem de ușor de falsificat. Și ca să n-o mai ardem aiurea (dar deontologic, desigur), spune-mi de la ce adresă și ce mesaj vrei să primești și voi încerca să te servesc: [email protected] e bine? Mergem mai spre vest, unde licuricii-s cîtă frunză și iarbă, spre un [email protected]?

    Ceea ce încerc să spun este că în lipsa unei semnături electronice criptate corespunzător (iar uneori chiar și în prezența ei), mailul putea fi „fabricat” relativ banal. Cred că și alcor și ceilalți încercau să spună același lucru, dar nu sînt născut ieri să nu știu că, pînă la proba contrară, oricine poate avea motive ascunse, incluzîndu-mă aici, evident, și pe mine.

    Nu știu cum aș putea să dovedesc că n-am nici un fel de afiliere sau simpatii politice, dar îți stau la dispoziție oricînd, adresa de mail cu care am comentat aici de fiecare dată e pe bune și conține numele meu real, tocmai pentru că n-am nimic de ascuns. De altfel subiectul mi-este atît de indiferent (ca mai tot ce se întîmplă în țara asta, mi-am pierdut demult speranța că se va mai schimba vreodată ceva în bine aici – că de mai rău e întotdeauna loc), încît singura mea motivație este de a-ți oferi o opinie de profesionist, legată strict de partea tehnică. Dacă ar fi fost vorba despre un email de la Bianca lui Bote către Sexy Brăileanca, mesajul meu ar fi fost același.

    Toate (mailurile) cele bune.

  23. @Tudorminator: tu esti in stare sa ma crezi ca stiu si am la dispozitie mai multe decat am postat?

  24. prietene, poti sa dai FULL HEADERS la email si sa ne postezi si noua aci ? nu de alta dar se poate vedea acolo statia, data, serverul initial de unde a fost trimis … etc.
    ar fi foarte interesant si le-ai inchide gura GUVIZILOR basisti care mai comenteaza pe bloguri si pe la tv.

    ave

  25. Is curios daca avocatii lui Vantu pot face ceva cu mizeria asta a lui covesi. Intr-o tara normala asa o situatie ar fi anulat procesul pe motivul ca acuzatul nu poate ave un “fair trial” daca procurorul general face “scurgeri” din dosar catre presa.

  26. D-le Ciutacu tocmai azi vorbeam despre profesionalismul dumitale si faptul ca faci dreptate. Asa ca ghiciti de la cine, de la d-l Theodor Purcărea. Daca va spune ceva despre numele asta, e profesor la Universitatea Romano-Americana, membru onorific al Camerei de Comert si Industrie si a lucrat prin toate forurile astea europene si in cadrul Parlamentului. Si iata ca profesionalismul a venit si nu s-a risipit. Ati venit cu dezvaluirea soc soc ca la Kanal D. Asa ca Doamne ajuta la cat mai multe dezvaluiri.

  27. @Victor
    Cum eu traiesc cu 7 ore in urma ta vad totul in reluare(si nici chiar pe fiecare zi, recunosc). Aici se munceste:) Asadar iarta-ma ca iti scriu cu intarziere. Plecand de la premiza ca esti un baiat cu o inteligenta normala si deci ai verificat si poti proba dincolo de orice indoiala omeneasca faptul ca mailul e “pe bune” nu ma pot impiedica sa-mi pun o intrebare; cu o mina siderata: chiar atat de prosti sunt astia din capu’ satului? Sa trimita asa ceva de la o adresa oficiala? Parca pare o situatie clinica, la modul cel mai propriu. Ce petrea marinescu e acolo? Gradinita?… Pe de alta parte ai ales sa pui articolul la o anume categorie, asa ca… Iar despre faptul ca ar fi si pe aici vreun pixel albastru… zau ca e hilar. Ori este si atunci madam e incompetenta sa permita uzul propriei adrese ori nu este si atunci madam face parte din cea mai veche profesie a istoriei. In ambele situatii nu are ce cauta pe scaunul de-l ocupa.
    Iti doresc sanatate si nervi tari, ca in tara aia… ai nevoie.

    P.S. si off topic: Daca vrei sa vezi o campanie electorala in stil canadian uita-te pe siturile de aici. Ca avem alegeri pe 2 mai.

  28. Evident ca toata lumea era convinsa ca ai si alte “probe”. Dar si astea ar putea fi masluite. Unele mai usor, altele mai greu. Evident, intr-o alta situatie. Ca in acest caz ele au capatat atributul veridicitatii prin confirmarea celor implicati. Schioapa, e drept, dar tot confirmare ramane.

    Revin cu intrebarea de mai sus: este ilegal ca informatiile din dosare, periate bine şi, mai ales, CORECT, sa fie puse la dispozitia presei? Ca daca nu e ilegal, eu chiar am o problema: nu prea pricep, vorba englezului, “what’s the point”. Repet, habar nu am cum sta treaba cu gestul in sine de a da informatii presei, strict din perspectiva normei juridice (probabil Codul Penal). In lipsa acestei lamuriri nu am nici un temei nici sa condamn, nici sa laud ce s-a intamplat.

    Presupunand ca furnizarea catre presa de informatii se face onest si din dosare a caror cercetare s-a incheiat, eu unul chiar sunt adeptul acestui lucru. Vreau sa subliniez ca asta inseamna ca dosarele sunt periate strict prin eliminarea numelor martorilor ori a persoanelor intamplator implicate, ca si a chestiunilor care ar putea dauna altora, neimplicati şi nevinovati, fie ca este vorba de persoane, de afaceri ori de altceva.

    Evident, cand se selecteaza dosarele din care se fac publice informatiile ori, dintr-un dosar anume, informatiile care sunt communicate şi care nu dupa criterii partizane – convenabile cuiva şi daunatoare altcuiva – atunci situatia este de-a dreptul condamnabila. Nu mai vorbesc de faptul ca pot sa imi imaginez ca se mai şi denatureaza informatiile şi, astfel, se ajunge sa se influenteze fara temeiuri solide opinia publica. In acest cazuri suntem in plina perversiune.

    PS In ceea ce priveste povestile privind drepturile la viata privata, tra-la-la…, sunt un adept al intruziunii fara mila in viata privata a persoanelor publice. Iar in viata si biznisurile politicienilor, cu atat mai abitir. Cui nu-i place, sa stea acasa.

  29. Victore esti PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR DOCENT HONORIS CAUSA MAGNA CUM LAUDE in a arata porcariile astora a ,,ultrademocratilor” a ,,luptatorilor pentru justitie” ! Niste escroci ordinari !!!
    Avea dreptate Vanghelie : ,,Astia ai lu’ Basescu e atita de prosti ca nu-i duce capu’ ” !

  30. Tara condusa de portocalii este tara lui “e si ce daca”.
    1)Baselu a boxat cu un copil in vazul tuturor,”e si ce daca”;
    2)Anastase a furat in parlament,”e si ce daca”;
    3)O lege promulgata pe motiv de reforma invatamantului nu se aplica,”e si ce daca”;
    4)Udrea gestioneaza dezastruos 3mlrd euro,”e si ce daca”.
    etc.

  31. Vai de mine cata prostie in tara asta!Totul se rezuma la agenturi straine pt unii.Altii inteleg gravitatea faptului,si anume,probe din dosare,dosare intregi sunt fwd catre anumiti umili,slugi,limbrici ca sa facem gargara in loc sa tipam de foame.De ce nu a gresit adresa de mail si sa trimita la tine,la mine sau la SOV?Mi-este o imensa scarba pt.felul lor de a minti,se pare ca nici asta nu le prea mai iese in ultimul timp.

  32. Vin si eu cu un comentariu la tine pe blog Victore.

    Citez din Lege: “în art. 11 din Legea 677/2001 sunt prevăzute anumite excepţii, dar acestea nu sunt aplicabile organelor judiciare, ca operator de date cu caracter personal, întrucât acestea se referă la prelucrarea datelor care se efectuează în scopuri jurnalistice, literare sau artistice.”

  33. Nenea Victor,fapta prin care acest presupus email a ajuns in posesia ta,are iz penal(Art.195 CP)…daca celalalt nene,Marean depune plangere penala pentru violarea corespondentei(asta in caz ca chiar a primit acel email,desi eu nu cred asta)…atunci va trebui sa pui la dispozitia parchetului mai multe date decat un simplu screenshot(inclusiv headerele complete ale acelui presupus email).
    Astept cu nerabdare evolutia evenimentelor,urmand sa-mi fac mea culpa daca ai 100% dreptate.
    Daca insa e o facatura…o sa ai coloana vertebrala sa iesi pe post sa iti ceri scuze?
    PS.NU am nici o afiliere sau afinitate politica.Faptul ca mi-ai banat IP-ul nu schimba nimic,din contra…

  34. @Emilia: te-am banat pentru exces de postari pe aceeasi tema, nu pentru continut. si o voi face iar daca nu te opresti. vad ca s-a schimbat propaganda: nu mai e fake, e infractiune informatica. gresita si pista asta! nu i-a umblat nimeni in calculatorul homunculului, s-a dat singur in primire.
    @alphas: mie-mi spune extrem de multe modul asta de operare, penal sau nu. fiindca nu e nici prima, nici ultima oara cand se intampla asta. se confirma un mecanism de eliminare a celor incomozi regimului. si se face, mai des, in cursul urmaririi penale, cand datele din dosare sunt secrete si apar pe site-uri. cat despre intruziunile in viata privata, sorry, aici ne despartim categoric.
    @Rani: pot, dar, deocamdata, nu vreau 🙂

  35. Inca una din pirandele bulibasei isi da in stamba,fara sa-i pese de ceva/cineva,atat timp cat are spatele asigurat.Intr-o tara de mamaligari masochisti,”javra ordinara” aplaudat /adulat de cohorte de pupincuristi isi permite absolut orice.Ma astept ca intr-o zi, sa decreteze ca toti cei neatinsi de cretinismul portocaliu,sa fim spanzurati dupa ce ne procuram sapunul si funia.Pun pariu ca ar fi destui care ar accepta conditia.
    Din viermuiala basistilor,imi dau seama ca ai avut dreptate cu mailul baschetbalistei(nu-i pot recunoaste alte functii,decat cel mult pe cele biologice),dar bineinteles ca vor nega,in stilul caracteristic,orice evidenta/realitate.

  36. Victor, ai si tu niste comentatori pe acest blog de tot rasul, ma mir cum isi gasesc fundul cu ambele maini si cum nu se sufoca uitand sa respire. Toti dupa 89 si-au batut joc de noi, avand desigur si acordul nostru tacit. Dar ce fac nenorocitii astia de acum este strigator la cer. Si cu cat sunt mai multe dezvaluiri si lucruri care ii incrimineaza, cu atat ei sunt mai tupeisti, nesimntiti si lipsiti de orice constiinta. Ceea ce prezinti tu este de o gravitate extraordinara si nicaieri in luime asa ceva n-ar fi trecut neobservat. Dar acum toti sunt cu Popa in gura, pe toti ii aia grija de razmerita dintre Vantu si Ghita, asta cand nu sunt 100% preocupati de Iri si Zavo.

  37. Victor felicitari! Citind mesajele postate vad ca-i jale mare! 🙂 Si pare ca nu mai functioneaza pixelul albastru! Mama lui de pixel! 🙂

  38. Felicitari. Ai demonstrat clar ca dna procuror general personal face tele-justitie politica.

  39. Aș avea și eu o dorință: să își mute Băse biroul de la Cotroceni într-unul din Casa Presei. Ar avea randament mai mare 🙂

  40. oare de ce lasi impresia ca iar vrei sa-l scoti pe eolian alb si imaculat?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.