Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Cum am semnat pentru Mircea Diaconu

Cum am semnat pentru Mircea Diaconu

Am în spate o experienţă a gesturilor publice spectaculoase şi controversate. De la susţinerea făţişă a candidaturilor lui Sorin Oprescu şi Crin Antonescu, în totală contradicţie cu interesele de moment ale trustului pentru care lucram atunci, până la semnătura dată în direct pentru candidatura faimoasei Eba şi memorabilul interviu pe care i l-am luat celei care ieri acuza alţi lideri politici decât tac-său de nepotisme şi amantlâcuri. În registrul ăsta, mi-a făcut plăcere să-l ajut (cât am putut s-o fac) şi să semnez Pentru Mircea Diaconu. Mi se pare nefiresc şi revoltător ca o instituţie a statului să cenzureze dreptul la candidatură. Şi, cu atât mai mult, mă irită să fiu ameninţat de un lefegiu plătit din impozitele mele, lalolaltă cu o sumedenie de concetăţeni, că voi fi considerat complice cu infractorul. Nu (mai) e treaba mea dacă actorul mare intrat în politică, ironizat vulgar ieri de o semialfabetizată obraznică, va şi ajunge europarlamentar au ba. La fel cum nu e treaba mea dacă omul devenit subiect de presă e o minune sau doar un actor politic iscusit. Am un vot la îndemână şi, la nevoie, ştiu să mi-l folosesc. Dar, cu siguranţă, e treaba mea să nu dau ochii peste cap a spaimă că scursurile infecte detaşate-n media şi toată structura securistică a unui individ bolnav de putere şi control absolut se încordează, aproape fără opoziţie, împotriva libertăţii colective de decizie.

patzaichin

P.S. Lui Mircea Diaconu i-a luat mai bine de jumătate de ceas să părăsească sediul România TV. Pentru că, fără să-i pună cineva ori să le sugereze ceva, o mulţime de oameni (din regia de emisie până la pază) a făcut coadă la semnături. Şi, uite-aşa, gestul meu privat a devenit, după ce a ajuns în eter, unul colectiv. Pentru că, asaltată de rău şi de urât, lumea are nevoie de poveşti frumoase şi de eroi.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

62 thoughts on “Cum am semnat pentru Mircea Diaconu

  1. Victore,
    Din cate inteleg eu, institutita statului care-i “cenzureaza dreptul la candidatura” lui Mircea Diaconu nu o face gratuit, fiindca nu i-a placut de el cand l-a jucat pe Branzovenescu.
    “Cenzura” vine dintr-o decizie a tribunalului. Mircea Diaconu a facut o greseala pentru care, in urma unui proces, a primit o pedeapsa care-i interzice sa candideze la functii publice (in general, nu la functia de senator pe care a detinut-o).
    Sper ca BEC sa nu-i accepte candidatura. Nu fiindca este Mircea Diaconu, sau fiindca este liberal, ci fiindca hotararea judecatoreasca ii interzice sa candideze la functii publice.
    In plus, Mircea Diaconu ar trebui sa returneze salariul primit de la Senat pe perioada in care a fost in incompatibilitate (adica de la data la care ANI a constatat incompatibilitatea pana la data la care si-a dat demisia sau pana la data la care a primit o sentinta definitiva). Acelasi lucru ar trebui sa-l faca orice alt demnitar/functionar aflat in incompatibsi care pierde procesul cu ANI.
    In sfarsit, tu, eu si orice altcineva avem voie sa sustinem pe cine vrem: pe Diaconu, pe Becali, pe Popescu, protejarea fluturilor cu aripi albastri etc. Cui nu-i place, sa ne pupe in CURsul saptamanii viitoare. Este o optiune personala care nu inseamna ca este nici corecta si nici gresita.

  2. Iubesc propaganda pentru alegerea lui Diaconu. Nu conteaza ca e complet ilegal sa candideze, sau ca are loc o manevra masiva de “brain-washing” in Romania, pur si simplu sa vad atatia jurnalisti (majoritate care nici macar nu sunt jurnalisti 🙂 care fac propaganda pentru alegerea ilegala a unui individ in Parlament este incredibil de amuzant si unul din cele mai interesant lucruri intamplate in jurnalismul romanesc de la bataile organizate pe vremea lui Nastase. Sincer, mi se pare apogeul decaderii presei din Ro.

    Situatia e atat de amuzanta incat nu m-am putut opri si mi-am pus si eu semnatura. Pe principiul “some people just want to see the world burn” 🙂

  3. Am mai scris ca libertatea e greu digerabila.Dar,daca asa a decis tribunalul,vorba lui bigradu!Stii cum e vorba aia-depinde de care parte a pulanului esti.Cind tu impui regulile,e bine.Cind iti vine rindul sa respecti regulile impuse de tine in trecut,nu mai e asa usor.Vorba lui Gigi saracu-sa asculte telefoanele ca nu am nimic de ascuns,eu sunt patriot!Credea saracul ca e de partea corecta a pulanului,pina a primit una in moalele capului.Tuturor celor care azi sustin o mirsavie,cindva le va veni rindul sa o ia pe cocoasa!
    Felicitari pt cele doua parti ale emisiunii de aseara!Cred ca i-ai rupt pe micuti la audiente!

  4. Felicitari Victor.Felicitari tuturor celor care au semnat pentru Maestrul, Mircea Diaconu.Daca nu ne iubim valorile, nu suntem Romani !!!

  5. Domnule bigradu( ceva gen doi colonei?!?) sunteti in eroare grava, din mai multe directii:
    – daca exista dubii in ce priveste o hotarare a unei instante, ai dreptul sa urmezi o cale de atac, chiar si extraordinara. Maestrul Diaconu doreste ca judecatorii de la BEC sa dea un verdict,daca are sau nu voie sa-si exercite dreptul de a fi ales;
    – in ce priveste salariul de parlamentar, daca Parlamentul( Senatul) in speta se considera indrituit sa-i ceara inapoi salriul, ar face-o sigur, daca ar avea baza legala. Curtea de Conturi este cea ce controleaza aceste cazuri. Nu am auzit sa existe asa ceva, probabil ca domnul senator si-a exercitat indatoririle pentru care a fost mandatat sa ocupe scaunul de senator pana si-a dat demisia.
    Oricum, aveti dreptul sa faceti orice comentariu, asa cum eu am dreptul sa nu va accept punctul dumneavoastra de vedere. La buna vedere!

  6. Nu e de mirare, il sustii si pe Gica Popescu desi e in puscarie. E la moda sa tii cu cei aflati in afara legii, pentru ca sunt idolii multor oameni care traiesc la televizor, cersit sau furat. Legea e lege, nu se discuta doar se aplica, indiferent daca ne convine sau nu, ea exista cu un scop, unii inca nu-l inteleg. Oricum semnaturile voastre sunt irelevante. Nu am nimic cu dl. Diaconu, dar cand s-a apucat de politica a incetat a fi un mare actor, acum profeseaza pe maidanul politicii dambovitene unde nimic nu inseamna performanta, deocamdata.

  7. @lucian: poti sa ma denunti la ANI, ca sa ma redenunte ei la Parchet ca-s complicele infractorilor. daca n-ai adresa, ti-o dau eu. e pacat ca marile spirite sa nu fie ajutate sa se intalneasca.
    @all: ati si citit hotararea judecatoreasca invocata de ANI impotriva candidaturii lui Diaconu sau scrieti din auzite?

  8. E interesant cum ne referim la o decizie a Justitie. Cine a citit decizia sa ridice mana. Eu am citit foarte atent decizia si Inalta Curte a decis ca Dl. Diaconu nu este vinovat. El a facut tot ce ii statea in putere ca sa nu se afle in incompatibiltate. In prima zi de ales al Senatului a cerut opinia comisiei juridece a Senatului. Care a confirmat ca nu se afla in incompatibilitate. Acuma avem si o problema institutionala. Senatul face legile – detine spiritul legii ca institutie. Justitia aplica legile. Intrebarea este credem in spiritul legii sau in interpretarea ei ? Discutia devine filosofica – sa revenim la lege:
    Constitutie: ARTICOLUL 38
    În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii români au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în Parlamentul European.
    Legea 144 de functinare a ANI articolul 49: [cu excepţia celor elective] – este Parlamentul European – electiv ?
    Sa fim seriosi, nu suntem judecatori, Mircea Diaconu cere doar ca BEC-ul care are 5 judecatori in componenta, sa ii spuna daca poate sau nu sa candideze. Iar adunarea de semnaturi nu poate fi considerata ilegala. Sub nici o forma – verificata cu cel putin o duzina de avocati printre care si Maestrul Bolcas.

  9. Mathei,
    Nu cred ca se pune problema sa-ti impun parerile mele. Nici tie si nici altora. Oricum nu aici.
    In privinta Parlamentului care ar trebui sa ceara banii inapoi de la Diaconu (dar nu numai) am oarecari retineri.
    Parlamentul se comporta ca un grup de cocalari care se acopera unul pe altul in speranta ca atunci cand unul din ei va face o prostie, ceilalti ii vor returna favorurile facute altora si-l vor acoperi.
    In mod normal, tribunalul ar fi trebuit sa-i ceara lui Diaconu (si celorlalti incompatibili) sa plateasca salariile incasate pe perioada de incompatibilitate.
    Toti cei care sunt declarati incompatibili de ANI contesta in instanta (evident si de netaguit fiind in dreptul lor constitutional) dar prelungesc cat mai mult procesele (pe tehnicalitati) si intre timp incaseaza bine-merci banii de la stat. Din toata chestia asta se aleg cu un salariu bun pe o perioda de cativa ani, fara nici un risc. Banii aia trebuie dati inapoi.

  10. pentru bigradu
    pigradu cocoşeză toate postările de pe acest blog. la cît de capitalist pretinde că e, te şi miri cînd mai are timp de investiţii analitice/s. dar nu-i treaba mea. însă îmi plesnesc nervii cînd citesc cum justifică orice rahat băsist. dacă ar fi citit mai mult decît ceea ce emite biserica sfîntului băsău, ar fi aflat care a fost evoluţia incompatibilităţii lui mircea diaconu (cu acea hotărîre de la senat). pe zi ce trece, românia translatează pînă-n ultima venă a vieţii cotidiene decorul procesului lui josef k. absurdul lucrează cot la cot cu justiţia. aia independentă. grotescul unor sinecurişti activaţi mai ceva ca lazăr, cel cu patul în spate, mai dă şi el un picior în cap unei românii feliate de demenţă. nebunia se plimbă pe sînge mediatic.
    mai are rost să ne apărăm de cîntarul justiţiei? păi nu e dat totul aprioric? băsism apodictic! rinocerii ne vor confraţi. unii se cedează de bunăvoie, din lipsă de vedere dincolo de ţarc, alţii pe leafă.

  11. Din pacate esti singurul jurnalist pe care l-am vazut eu declarand clar si hotarat ca este foarte grava amenintarea domnului de la ANI! Eu personal am strans vreo 45 de semnaturi si in primul moment m-am simtit si amenintata si intimidata si santajata public de catre un inalt functionar al statului! M-am gandit cum este posibil sa se produca asa ceva si nici o institutie a statului sa nu reactioneze? Daca mi-as putea permite sau daca as gasi o Casa de avocatura straina care sa ma reprezinte pro bono as da in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului doua institii: Avocatul Poporului si Parlamentul Romaniei!
    Avocatul Poporului pentru nereprezentare si Parlamentul Romaniei pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu, ambele cu repercursiuni asupra respectarii drepturilor omului in Romania! Parlamentul se tot vaita ca nu poate face decat comisii si sa constate dar nu este adevarat!!! Parlamentul poate schimba legi! Ar fi bine daca ar intelege toti cei din Parlamentul Romaniei ca ei sunt alesii Poporului (roman) nu alesii Popoarelor!

  12. insist sa nu va jigniti. si, daca insistenta mea e tratata cu sictir, incep si banez. nu ma deranjeaza controversa, eu insumi o incurajez, dar astept argumente, nu mascareala

  13. Dumnezeule mare, cata prostie zace intr-unii…Cata justitie de piata Obor ii anima pe multii atotcunoscatori cu aptitudini de postaci, de aici si de pretutindeni…
    Valeu, ANI a zis ca Diaconu e naspa, afara cu el…. Sa-i luam banii, leafa lui de senator si a neveste-si de actrita, ca au supt banii poporului, huooo….
    Oameni buni, chiar nu vedeti ca aici nu discutam de candidatura lui Mircea Diaconu, ca incompatibil, ci de candidatura unuia din afara sistemului? Miile de oameni semneaza pentru o candidatura care nu apartine unei rubedenii de partid, oamenii (si aici ma includ si pe mine) s-au saturat de Daciene, Adine si Ebe, s-au saturat de partide, de TOATE si de FIECARE partid, pentru ca orice denumire ar avea e sinonim cu inselatorie, minciuna, parvenitism.
    Lumea, prin semnatura de adeziune, acorda un vot negativ instituiilor perverse cu giumbicsi in frunte, partidelor putrede de coruptie, mutrelor invechite si imbuibate, in esenta isi exprima nemultumirea fata de intreaga “clasa politica” (nefericita alegere de termen, “gasca politica” se potriveste mai bine). Lumea, prin acest val de sustinere ia partea celui nedreptatit, isi arata dispretul fata de tot ce inseamna politicieni, partide, doctrine, etc. Rationamentul este “Ne-am saturat de astia din politica, sa vina oameni care au facut ceva in viata lor”. Sunt gata sa pariez ca daca Mircea Diaconu va fi lasat sa candideze va obtine un scor enorm. Si as paria, desi asta nu se mai poate confirma, ca daca Mircea Diaconu ar fi ramas pe listele PNL nu ar fi avut parte de atata sustinere si simpatie populara. Maestre, votul meu va apartine.

  14. Ati facut ceea ce trebuia.

    Am procedat si eu la fel:i-am trimis un plic cu semnaturi la Teatrul Nottara.Sper sa-l fi primit la timp.

    Respect.

    Intr-o societate NORMALA,o institutie nu are dreptul sa cenzureze un drept

  15. PNL l-a exclus de pe liste pe Mircea Diaconu dupa ce a citit hotararea judecatoreasca sau din auzite? (Eu, ca cetatean, nu sunt tinut sa citesc sentintele judecatoresti ale orisicui, ca se numesc Diaconu, Gigi Becali sau Adrian Nastase – si nu pot fi invinovatit pentru asta.) Ce vrea sa demonstreze Mircea Diaconu prin strangerea celor una suta mii de semnaturi, ca PNL e un partid de fripturisti? Si e de fripturisti de cand nu-l mai sustine neconditionat pe el sau dintotdeauna? Suna ca atitudinea altui Mircea, Geoana, cand a fost mazilit din PSD ca nu mai facea parte din gasca.
    Desigur ca nu e ilegal sa stranga semnaturi pentru candidatura sa ca independent, dar nu inteleg demersul. Si daca BEC o va invalida, cum cred PNL, de vreme ce l-a exclus pe Diaconu de pe liste, si ANI? 🙂

    Mihai, din comisia juridica a Senatului facea parte la acea vreme si domnia sa George Laurentiu Becali (care nu cunoaste tabla inmultirii, pot sa pariez!)? Nu pot sa spun ce fac si ce-ar fi trebuit sa faca si Mircea Diaconu pe acea comisie.

  16. E ceva să-ți poți permite, chiar și la postul TV al prietenului Ghiță al lui Ponta, să demontezi mizeria propagată azi de Antena 3 cu privire la ”anchetarea lui Crin de către senatori”. Cu atât mai mult cu cât o mai faci și în doi timpi și trei mișcări, chiar dacă, evident, cu ajutorul lui Ghișe. Că doar de-aia l-ai și chemat în emisiune, să dea niște răspunsuri. 😉

    P.S. Din câte am citit eu astăzi, DC News s-a poziționat cât de cât corect față de ”știrea” dată de A3, prezentând declarația lui Puiu Hasotti, iar Cotidianul nici nu s-a mai complicat cu ultima făcătură PSD-Antena 3.

  17. Sunt sigura ca va strange semnaturi peste necesar ,la noi in oras mereu era coada ,a fost o buna mobilizare, a venit din suflet,intrebarea este daca-l lasa sa candideze .
    Frumoasa a fost si emisiunea din aceasta seara.

  18. Diaconu s-a pus pe strans autografe pentru o cauza nobila , spune el, eu ii spun ca poate sa stranga si 780.000 ca nu-i folosesc la nimic . Chiar nu inteleg ce vreti stat de drept sau totalitarism ?Hotarati-va ,mai oameni buni , nu de altceva , cortina sta sa cada ! Dictatura usoara !

  19. Inainte de certurile clasice ale romanilor, in general despre lucruri pe care nu le cunosc decit din ceea ce le sopteste vintul si ramul, ar trebui totusi incercat sa vedem daca cineva chiar stie cu ce anume se ocupa parlamentul numit european. Nu de alta dar cred c-ar trebui sa cunoasca pentru ce se agita de parca s-ar imparti cistigurile de la Euroloto. Altfel nu cred ca sint prea multi cei care chiar cunosc ce face acest parlament pentru ei in tara in care 77% nu prea au habar cu ce se ocupa parlamentul romanesc.

  20. @pietro: deci dictatura incepe dupa o eventuala acceptare a candidaturii? si cine-i dictatorul care va aboli democraticul regim Basescu?

  21. Totul ar fi sunat foarte bine si frumos:actor important din romanica dat afara din pnl de catre antonescu -intre noi fie vorba,la ora actuala cel mai idiot politician din toata fauna care se perinda pe la tv si demn urmas al lui geoana-daca nu s-ar vedea ca cei care il trag de sfori sunt deoparte psd cu organ de presa rtv ,iar pe alta parte voiculescu + a3.Din momentul ala se duce dracu’ toata buna credinta si naivitatea.Asa ca ,nimic nou sub soare:inca un fripturist care se vede dat la o parte de la ciolan si care ar face orice pt.”binele natiei”. Hai sictir

  22. In drum spre birou aud la radio ca pentru Cati Andronescu ICCJ a zis ca poate candida(de pe listele PSD)desi era tot intr-un fel de bla-bla…. cu incompatibilitati, Ani,… De ce la PSD au facut liste cu tot cu incompatibili si au lasat justitia sa decida, iar la PNL a fost scos Diaconu si pus Helvig(care si el are ceva cu incompatibil)?

  23. oameni buni ,chiar nu credeti ca mai sunt si astfel de romani ?…care sa va vrea binele voua !!!…chiar toti sunt fripturisti si vanduti ?…refuz sa cred…e drept ,apar rar…da’ cand apar ,nu-i balacariti…

  24. @samos:
    eu am inceput campania asta. Nici macar nu sunt in Romania. Nu am vorbit in viata mea cu angajati A3 sau RTV. Nu am vorbit cu nimeni. Tot eu am fost si unul din cei care au initiat campania Salvare Pentru Smurd.
    Sunt si eu un nenorocit de ciumpalac ?
    Singurul motiv pentru care m-am implicat este ca nu mi se pare normal ca ANI – institutie a statului sa interzica ceva. E ca si cum procurorul te incrimineaza si da si decizia.
    Hai sa lasam BEC-ul sa clarifice problema. Are 5 judecatori de la Inalta Curte. Poate o sa citeasca si ei legea si sa decida care e solutia.
    In rest nu ma intereseaza daca Diaconu participa, castiga sau nu.

    PS.
    ce se intampla daca BEC-ul zice ca are voie sa candideze ? Il aresteaza cineva pe H. Georgescu pentru abuz in functie ? Eu m-am simtit amenintat, am platit o echipa de 6 avocati sa imi confirme ca nu fac ceva ilegal – desi bunul meu simt imi spunea ca nu e gresit, dar pentru o secunda am avut o strangere de inima

  25. @cristian pantilimon
    Cristian,
    Trebuie sa recunosc ca sunt flatat de faptul ca imi citesti posturile, le numeri, imi tii minte preferinte si iti amintesti pseudonimul meu. Cred ca-ti incarci memoria cu niste lucruri care nu merita, dar, ca sa te citez “nu-i treba mea”.
    Principala greseala a lui Diaconu a fost ca a intrebat comisia juridica. Aia cred ca si acum rad de cat de “fraier” si lipsit de diligenta poate fi omul. Cateva motive:
    1. parlamentul este (si a fost) populat cu incompetenti a caror principal obiectiv este sa se puna la adapostul legii prin imunitate.
    2. parlamentul este (si a fost dintotdeauna) o anexa a guvernului. Daca socotesti ce procent din legislatie este initiat de parlament cred ca vorbim de “single digits”, ceea ce inseamna ca de 25 de ani platim degeaba un organism care nu-si face treaba.
    3. parlamentul face legi, nu le aplica. Cei care si-au dat cu parerea in privinta incompatibilitatii lui Diaconu (comisia juridica a Senatului) nu erau aceeasi cu cei care au facut legea, deci era mai dificil sa stie (mai bine decat niste judecatori) ce au vrut sa spuna cei care au facut legea. Oricum, era irelevant: parlamentul nu are putere judecatoreasca (se cheama “separarea puterilor in stat”).
    Asa ca, Diaconu este victima propriei superficialitati si a lipsei de diligenta. Este mare pacat, pentru ca in viata sa profesionala a fost profesionist si harnic (diligent).
    Prin urmare, cred ca Diaconu nu trebuie sa candideze la PE. Mai mult, nu cred ca merita sa candideze, pentru ca nu-si stie interesul, nu stie sa-si faca (noua) meserie cu profesionalism si diligenta.
    Tot atat de adevarat este ca daca ar fi sa aleg intre Diaconu si alti politicieni, Diaconu ar fi alegerea mea in mai mult de 90% din cazuri. Dar asta este resultatul unei selectii foarte proaste de cadre facute de partidele din Romania.

  26. Nu am avut placerea de a semna pentru dl.Mircea Diaconu dar daca apare pe buletinul de vot la europene promit ca ma duc la vot .Pana acum nu am votat in 20+ani decat odata si atunci nu de placere dar decat Vadim mai bine Iliescu … Sper sa fie in regula la BEC si apoi sa vina toata lumea la vot din listele semnate plus altii ca mine …

  27. A reusit d-l Mircea Diaconu sa obtina peste o suta de mii de semnaturi!!!

    Ma bucur din tot sufletul si sa ii ajute Dumnezeu!!!
    Respect.

  28. Cu cat se dau cu curu’de pamant basoii si ciocoii cu atat mai sustinut va fi Mircea Diaconu. N-au decat sa il opreasca sa candideze de data asta, data viitoare numarul de voturi va fi si mai mare.
    Am inteles ca ANI&co nu vor ca el sa candideze, dar mai mult, cica nici noi n-avem voie macar sa semnam pentru el. Uite ca semnam, na. Mai grav o sa si votam cu prima ocazie si daca ni se refuza aceasta ocazie o sa le facem intr-o zi o vizita, cu cat mai tarziu cu atat mai multi si mai pregatiti vom fi. C-asai romanul, nu iese in strada, dar si cand iese, sa te tii ciocoiule, caci orice-ai face ïti va fi mormantul incununat cu flori”.

  29. Povestea asta a candidaturii lui Mircea Diaconu e la fel cu cea a gratierii lui Gica Popescu. Sau a lui Gigi Becali.

    Unul a facut biserici si a dat bani la oameni saraci, de ce sa stea in puscarie? Altul a dat goluri pentu Romania, a adus bucurie, de ce sa stea in puscarie? Celalalt a jucat in filme frumoase si in piese de teatru, de ce sa nu fie lasat sa candideze?

    Brucan s-a inselat amarnic cu cei 20 de ani. Au trecut 25 aproape si romanii inca n-au inteles ca daca avem niste legi sau le respectam cu totii sau le schimbam cu altele pe care sa le respectam cu totii.

    Altfel spus, de ce sa facem exceptie pentru Mircea Diaconu? Schimbam/anulam legea incompatibilitatii si oricine poate sa fie si parlamentar si director si primar si presedinte de consiliu judetean si orice isi mai doreste.
    La fel si in cazul celor 2 mentionati pentru gratiere, de ce sa facem exceptie pentru ei? Mai bine schimbam legile si mai plateste taxe si impozite la stat doar cine doreste!

  30. Marile bucurii dureaza putin.Dar satisfactia este maxima si intensa.In 2012,dupa alegerile din decembrie am trait un moment de bucurie intensa si scurta,am vazut cum culoarea protcalie a unei persoane cunoscute s-a schimbat in cel mai negru negru.A durat putin,aproape imediat Ponta a dat semnalul ca drakkul nu este chiar atat de negru si omul si-a revenit (fie vorba intre noi portocaliul s-a schimbat in galben,omul fiind “de dreapta”prin definitie si cu maini de gestionar prin natura).A durat putin dar Dumnezeule mare a fost intens si a meritat.Am semnat pentru Mircea Diaconu si am simtit aceeasi imensa satisfactie si inca o simt cand citesc unele postari.Ii ustura rau de tot.Pentru ca adevarul este ca Mircea Diaconu,dincolo de orice alte considerente a reusit,fara o structura de partid in spate,sa stranga semnaturile catorva zeci de mii de romani care pur si simplu isi striga disperarea si sila fata de ceea ce,printr-o sintagma prafuita si uzata se numeste “clasa politica”.Ustura tare de tot,ai?Cruda realitate este ca nu ii mai vrem pe acesti impostori.semnaturile pentru Mircea Diaconu sunt de fapt un referendum asupra credibilitatii politicenilor romanesti.Este un referendum despre refuzul tupeului de mahala devenit regula de comportament.Dincolo de frasuielile obisnuite,politicienii romanesti se simt bine in troaca cu injuraturi.Basescu este doar unul dintre ei.Fara suparare dar singura realizare a noii stele a politichiei romanesti,d.Antonescu,este ca “are vorbele la el” si ca ii tine piept demisului.D e parca visul romanilor este sa vada un spectacol in care doi insi se mistocaresc unul pe celalat.Urmarind o emisiune imediat dupa spargerea USLE la care participa si Mircea Diaconu am remarcat stinghereala cu care lua apararea sefului de partid.I-am urmarit interviurile dupa rejectul primit la candidatura pentru PE si apoi cele spuse dupa demisia din PNL.Nici o urma de raca,nici o frustrare si nici un fel de incriminare a unor jocuri de culise altminteri reale.Pur si simplu un om care vrea sa demonstreze ca se poate sa iti aperi drepturile fara sa racnesti ca un apucat si fara sa te dai virgina dupa ce te-ai tavalit cu cel pe care acum il injuri.Dar se pare ca merita sa dai la o parte din drum un om ca sa iti promovezi persoanele de interes.Se poarta!

  31. Dap, de la escroc sentimental in Filantropica, la escroc electoral in Romanica, distanta e de fix 7-8000 euro, impozabili la sursa-n Bruxelles. Pe principiul diaconesc, nu vad de ce Nastase n-ar candida la prezidentiale cu cazierul la vedere, daca ar fi sustinut, pe baza de semnatura si CNP de localnicii din Cornu.

  32. Victor, am semnat. Nu neaparat din vreo convingere, dar doua motive tot am avut. Primul, Mircea Diaconu mi se pare a fi cel mai salubru personaj politic la ora actuala. Al doilea, uite-asa de-al dracului, ca-mi place cum fac clabuci toti propagandeii si trepadusii astia care ameninta in stanga si-n dreapta. Si ma gandeam chiar sa fac si un autodenunt la A.N.I., poate-mi face ala vreo plangere. Chiar vreau sa-mi faca astia dosar, asa am motive.
    P.S. Propagandeilor, uitati aici articolul 25 alin. 2 din Legea 176/2010. Luat cu copy – paste, cum va place voua sa spuneti.

    (2) Persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor alin. (1) sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdictia de 3 ani opereaza potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unui conflict de interese sau a unei stari de incompatibilitate.

    Si propagandeilor, o candidatura se poate contesta in instanta. Cica e pe justitie libera si independenta, nu pe asa vrea muschii mei. Legislatia le spune cu subiect si predicat, dar trebuie citita, si nu de catre draga voastra EBA pentru ca nu o sa intelegeti nimic.

  33. Articolul de lege nu-i este favorabil lui M. Diaconu. Din el rezulta destul de limpede, dupa mine, ca nu va putea candida. In esenta, Georgescu ala are dreptate. Nu are deloc dreptate si nici macar dreptul sa spuna ca suta de mii de semnatari sunt complici. La ce? Oamenii care au semnat pentru Diaconu nu doar ca nu se fac vinovati de nimic, dar nici nu vor iesi prost. Majoritatea, cel putin a celor de aici si conform propriilor declaratii, au semnat din simpatie pentru om/artist, pentru ca Diaconu e mai prizabil decat cei mai multi politicieni, ca sa-i dea peste bot lui Georgescu, etc., nicidecum pentru ca Diaconu ar avea dreptate in cazul de fata.

    Mircea Diaconu, in schimb, va iesi prost cand ii va fi respinsa candidatura. Nu va putea spune ca n-a stiut. Sau daca o va spune, va fi mintit. Nu-ti trebuie doctorate in Drept ca sa intelegi ca, in conformitate cu legile in vigoare, o persoana aleasa intr-o functie publica si declarata incompatibila nu potea candida timp de 3 ani pentru o alta functie eligibila.

  34. Cei care au semnat pentru Mircea Diaconu nu l-au trimis in PE, ci doar i-au dat sansa sa se apere de o insitutie evident controlata politic (ANI), care nu e instanta. Speta pe care o instanta trebuie sa se pronunte e destul de simpla: are ANI dreptate cand spune ca decizia de incompatibilitate se aplica si posturilor eligibile (cu exceptia celei ocupate inainte) sau nu? Fara depunerea candidaturii la BEC, cu totii am fi ramas numai cu gargara mediatica. Acum, daca ANI si depune oficial contestatie la BEC, o sa avem o decizie pe care omul, daca ii e nefavorabila, o poate ataca pana la CEDO si o sa aflam cu totii cam care sunt drepturile pe care le are el si, in extenso, oricare dintre noi.
    In ce ma priveste, eu am semnat convins fiind ca omul Mircea Diaconu merita sansa asta, nu fiinca ar fi Mesia sau salvatorul vietii politice din Romania sau ca ce mult iubeste tara si ce bine o sa ne reprezinte el la Bruxelles.

    Giumbix de la ANI poate fi inculpat pentru abuz in serviciu pentru ca i-a amenintat pe cei care semneaza. Eu, ca cetatean, nu trebuie sa judec spete juridice, semnarea pentru candidatura orisicui e un drept cetatenesc, care nu implica si verificarea valabilitatii juridice a candidatului. E treaba judecatorilor de la BEC sa valideze sau nu candidatura/candidatul.

  35. Este o victorie imensa impotriva acestui anus contra naturii numit ANI! Dar, exista si riscul ca unii, trimisi de dusman (care nu doarme niciodata) sa completeze tabelul cu date false si apoi sa reclame la BEC sau aiurea lista depusa de Dl. Mircea Diaconu, pentru verificarea conformitatii.

  36. Ce imi plac astia de umbla cu justitia in gura. Tot timpu’ jubileaza ca un adolescent frivol, se gudura de bucurie cand se mai intampla cate o mojicie, ca deh, ce sa ii faci domne justitia e pentru toti. Meanwhile…Cristian Preda ar inchide A3 (televiziunea nu autostrada) ceea ce pentru aceeasi juveti banuiesc ca e legitim si corect sa o auzi de la nr.1 pe lista pt europarlamentare al PMPitilor. Noi sa fim sanatosi, EBA presedinte!!!

  37. Cer scuze pentru off topic, dar tocmai am văzut o fază genială la B1, care ştiu că o să-ţi placă.
    La Mihai Jurcă, ex-meteo, acutal realizator de talk-show-uri, era invitat Miron Cozma. Jurcă îl întreabă pe luceafărul huilei dacă va candida la prezidenţiale, Cozma spune că da, că l-au rugat oamenii pe stradă să candideze, că el a fost roacker înainte de ’89, nu comunist, apoi vrând să pluseze şi să arate că el e un spirit altruist care se sacrifică pentru ţară a slobozit următoarea frază antologică: ” românii să ştie că eu am făcut închisoare pentru oameni, nu pentru mine”.

  38. Eu sunt sustinator PNL, atata timp cat este An tonescu presedinte. Nu ma pronunt asupra legalitatii candidaturii lui Diaconu. Habar n-am. Diaconu a fost senator si ministru al culturii sprijinit de PNL. Nu stiu care sunt intentiile lui Diaconu, dar putem evalua consecintele deciziei sale: face mult rau PNL-ului. Actorul din Filantropica nu tine cont de asta, iar pentru mine este o problema. Diaconu nu numai ignora pe cei care l-au sprijinit, dar ii si loveste (in)direct prin actiunile sale. Nu ii pasa ca este un simplu instrument politic/mediatic al adversarilor PNL. La urma urmei, beneficiul este reciproc, nu-i asa? Mircea Diaconu, un om principial. Unde este recunostinta, unde este loialitatea? De ce nu tine cont de context, de situatia aproape disperata a PNL-ului? Comportamentul sau lasa un gust amar care tinde spre dezgust.

  39. Cred precum mulți din țara asta, că cei ce la ANI sunt dirijați de oamenii lui Băsescu,sunt niște trepăduși care caută nod în papură oamenilor politici, și nu numai, care deranjează. Mircea Diaconu era unul dintre ei. Cum se face că Eba nu e în conflict de interese fiindcă a candidat la europarlamentare și e fiica președintelui?

  40. Liviu,
    Eu cred ca daca ai nelamuriri in privinta conflictului de interese al Elenei Basescu, sa le intrebi pe Adina Valean si pe Daciana Sarbu. Sunt convins ca iti vor da raspunsuri mai mult decat satisfacatoare.

  41. sunt unul dintre cei 25% de romani care sunt simpatizantii pnl si ai presedintelui antonescu si ma simt discriminata pentru modul in care nu regasesc in programele televiziunilor mesajele pnl si mai ales ale liderului sau antonescu, cu alte cuvinte vad zi de zi , ceas de ceas presedintii tuturor celorlalte partide, iar pe presedintele antonescu nu-l mai vad si nu-l mai aud la nici o televiziune de luni de zile , eu stiu si cred ca si la noi in romania televiziunile trebuie sa respecte optiunile politice ale tuturor romanilor

  42. Îmi place asta: “Pentru că, asaltată de rău şi de urât, lumea are nevoie de poveşti frumoase şi de eroi.”
    Frumos spus, profund adevăr!

  43. Victore, am avut in zilele din urma ocazia sa ma conversez cu oameni cu ceva stiinta juridica. Candidatura lui Diaconu cred ca a izvorat dintr-un soi de obida a omului. de inteles, dealtfel. Insa strict juridic, el europarlamentar nu va fi, indiferent ca i se va valida ori nu candidatura. Pentru ca exista un set de proceduri de validarea a mandatelor la Parlamentul European. Iar mandatul lui (presupunand ca va fi ales – si, dupa cum vad io, daca va ajunge sa candideze, va obtine sigur peste 230.000 de voturi, necesare in varianta cea mai optimista a unei prezente la vot destul de semnificative) nu va fi validat. Pentru ca incalca sumedenie de reguli / norme: conflict de interese, decizie juridica definitiva de incompatibilitate. Asa ca, fiind avertizat ca cei care il sustin pe Diaconu stiu foarte bine toate acestea, intreb si io: la ce bun aceasta candidatura???

    PS Mi se pare mie ori ai lasat-o mai moale cu blogul?

  44. @alphas: aici sunt de acord cu tine, problema ar trebui sa fie ridicata la validarea mandatului, nu la candidatura. m-am cam acrit nu de blog in sine, ci de lipsa unor subiecte legitime si interesante la dezbatut

  45. As putea sa-ti trimit un excel din care rezulta ca, pe langa interesul evident de a-l “rade” din viata publica pe Antonesc si de a inmuia cerbicia unor lideri PNL, din afacerea cu MD PSD-ul are de castigat si direct, electoral. Practic, de la 550.-600.000 de voturi in sus pentru MD, dupa redistriburea datorata invalidarii mandatlui, PSD-ul ia un mnadat suplimentar, iar PNL-ul, prin disiparea alegatorilor intre PNL si MD pierde, la final, minim unul. Practic de la un scor 15-7 pentru PSD, se poate ajunge la un scor 16-6. Ceea ce pentru Crin ar fi o adevarata catastrofa!…

  46. Aceasta strangere de semnaturi arata,in primul rand,ca oamenii participa cu aplomb la orice proiect sau sprijina liber ,fara mobilizare de partid orice persoana in care cred.Pentru toti actorii politici ar trebui sa fie o lectie. De aspectul legalitatii sa se ocupe cei care sunt in drept sa o faca . NU E NORMALA amenintatarea, venita de la ANI,catre semnatari.

  47. Victore,
    Daca MD are probleme juridice, care vor duce la invalidarea mandatului, care este scopul exercitiului de a candida?
    Presupunand ca mandatul ii va fi invalidat, aceasta se va intampla ca urmare a faptului ca MD a incalcat niste legi. Prin urmare, candidatura sa in alegeri ar trebui sa-i fie interzisa (ca urmare a unor hotarari judecatoresti).
    Lui MD nu i se incalca nici un drept, doar i se aplica niste hotarari judecatoresti care-i restrang anumite drepturi pentru ca MD a incalcat niste legi.
    Prin urmare, de ce sa se iroseasca resurse penttru o candidature care, se pare, va fi nevalidata, in varianta in care ar “castiga” in alegeri mandatul PE.
    Din pacate MD da dovada de mult egoism, care se pare ca este o trasatura nationala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.