Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Cultura-n dubă, bacalaureatu-n autocar

Cultura-n dubă, bacalaureatu-n autocar

Noua psihoză pe teme de învățământ e că acum trec prea mulți copii de examenele școlare. Și urmează celei potrivit căreia treceau prea puțini. Până acum, copiii erau prea proști și sistemul prea slab. Acum, că trec mulți pe subiecte mai ușoare, sunt tot proști, iar sistemul e corupt. Totul a culminat cu implicarea SRI și a poliției în examentul de bacalaureat. Acolo unde toată frauda cu subiecte de examen din țară s-a strâns într-un (singur) liceu; și ăla din Rahova. Pentru condimentarea mediatică a subiectului, cică doamnele profesoare și-ar fi ascuns șpaga-n sutiene. Sper că erau mari cupele și mici atențiile. De bărbați n-am aflat încă unde și-au pitit foloasele (ne)cuvenite, dar stau geană pe ecran. Or fi avut elastic la budigăi. După ce-au băgat cultura-n dubă, oamenii legii au mutat BAC-ul în autocar. (integral, aici)

UPDATE: Ministrul Educației, despre cazul Bolintineanu

Comentarii

comentarii

Similar Posts

26 thoughts on “Cultura-n dubă, bacalaureatu-n autocar

  1. asa este,au luat spaga dar au salarii mici. si apoi de ce sa inceapa tocmai cu ei,la un liceu amarat din rahova sectorul care este? ce altii nu iau spaga? e revoltator sa-i bagi asa in autocar,au demnitatea lor de dascali.

  2. Vad ca azi, 1 iulie 2013, au izbucnit, asa… ca din senin, doua dude (una mai cruciala pentru omenire ca cealalta): sora lui Sergiu Nicolaescu (Dzeu sa-l odihneascaa) face dezvaluiri si “frauda” cu subiectele la romana la Bac. Din fericire SRI-ul e implicat, deocamdata, numai in una dintre ele. Asteptam cu sufletul la gura sa aflam deznodamantul.

  3. Doamne, cat ma bucur! Sa ii ia sa bage la zdup si pe ei si pe aia de au dat spaga.
    Cand se face dreptate incepem sa le gasim circumstante atenuante, gen salarii, conditii de munca, etc. In rest ne plangem ca Romania nu da inainte din cauza coruptiei.
    La mai multe autocare!

  4. Oricât ar fi de scandaloasa purtarea celor in cauza, nu se justifica titluri in emisiunea Rtv de genul… cum folosesc profesorii chilotii pt spaga….Scoateti niste titluri de toata rusinea…exagerati si nu aveti dreptate.

  5. Culmea e ca daca tot furau, macar sa fure cu ceva mai mult bun simt. Cand vezi ca nu sunt pic de rezultate sau “erori” de la cer la pamant, chiar sa nu-si puna lumea un semn de intrebare.
    Sincer cred ca astea-s un fleac ca sa-i tina pe astia ocupati.

  6. Frauda s-a descoperit la Bolintineanu. Dar frauda este peste tot. Camerele de supraveghere sunt degeaba. Cea mai mare frauda se face in centrele de evaluare unde exista “oameni specializati” sa caute si sa distribuie tezele cui trebuie. Am constatat acest lucru cand s-au anuntat comisiile la Vaslui. Primii care vin cu listele cu pile sunt inspectorii. O seara plcuta!

  7. Am auzit ca maine baga pui la macelarie. SRI-ul o fi aflat? O fi pe faza?
    Doamne, in ce hal am ajuns (iara)!

  8. @victor
    PDL cere reluarea bacului pe motiv de frauda. Astia o iau dupa vadim! De fapt, stai ca sunt mai tari ca vadim. Macar ala avea treaba numa’ cu alegerile… :))
    Pentru astia “strigatul” fraudei si cerutul reluarii a devenit un act recent. Daca o tin tot asa si cand o sa castige ei insisi (daca) vor cere reluarea alegerilor pe motiv de frauda. Nu m-as mira ca si la meciurile de fotbal sa ceara reluare, si la black friday sa ceara reluare :))

  9. E de un sinistru complet toata povestea. Cireasa de pe tort o pun cu migala reporterasele cu intrebarea – descoperitoare de mare spaga – “s-au strans banii de protocol?”

    Adica aia 5 lei per cap de vita furajata! …

    Iar implicarea SRI-ului arata cata dreptate e in sloganul “Romania stat politienesc”. Sau poate n-am aflat noi si a terminat SRI-ul cu marile probleme de evaziune fiscala protejata la nivel inalt dar si cu actiunile de subminare ale statului, economiei si societatii de tot felul de personaje cu iz de dirijati de “agenturili straine” …

  10. Pt. generatia mea, scoala insemna totul. Acolo socializam, acolo invatam, acolo mai lua cineva o cafteala, acolo admiram d nele profesoare cochete, acolo ne-am descoperit. Fara tv, fara sri, fara droguri si etnobotanice. Daca tot are sri atatea resurse si timp liber, ii rog frumos sa desfiinteze si retelele de baieti cu pachetele din fata scolilor si a liceelor si sa monitorizeze aceste magazine de vise, unde se vand copiilor de pana in 14 ani, etnobotanice si tigari electronice. Sa avem o reforma in invatamant, unde scoala sa fie scoala, pornind de la salarizare si icadrare cadre, pana la codul de conduita al elevilor. Apoi, sigur, putem vedea cati tampiti mai scoate scoala romaneasca…
    Cat despre spagi…se dadeau si inainte si se vor da intotdeauna. Din pacate avem absolventi cu mastere care sunt europarlamentari, senatori, deputati si ministri, care sunt analfabeti. Acolo ar trebui sa se strige frauda si sa se implice sri. Pana nu vom restabili un sistem de valori, ierarhii, remuneratie si specializari…degeaba. Educatia incepe cu respectul pt. inaintasi si se termina cu o rugaciune.

  11. Ar trebui pedepsiti intr-un fel sau altul destul de drastic. Nu neaparat ca mi-as dori eu raul lor, dar sa se invete minte. Orice masura drastica este bine venita in vagauna asta de tara. Poate ne mai vine si noua mintea la cap.

  12. L-am auzit pe Vlad Pietreanu raspunzand unei ascultatoare radio ca SRI nu a descurajat preventiv actiunea ca ar fi compromis flagrantul. Ce vorbesti Fratz? Iti plac militienii ce-si zic politisti care pun radarul fix la 50 de metri la iesirea din localitate? Preventia care descurajeaza comiterea greselii este cu mult mai eficienta. Ispita exista la un popor hamesit. Iar pe Vladut cu mari pretentii intelectuale il povatuiesc sa fie basist pe fata ca pe dos pare sereist. Am ziso.

  13. De ce supararea mea dati in militieni nu inteleg. Ei sunt de vina ca aia nu au invatat nimic si s-au bazat pe copiat. Si apoi ce conteaza cat au dat, 50, 500, tot mita se numeste. Ne comparam cu cei de-afara tot timpul, dar numai cand ne convine noua.
    Sotia mea e in sistem, nu se mai duce la supraghere de 3 ani, dar ultima oara cand a fost a intrebat-o o eleva cum se scrie Creanga, cu “ie” sau “doar cu e”. De asta ce mai ziceti?
    Asa ca sa vina autocarele! In toata tara!!!

  14. eu cred ca problema este mai nuantata, actualul sistem de invatamant romanesc creat dupa chipul si asemanarea lui funeriu, permite porcaria ce se inatampla in prezent. daca se dorea un sistem performant era suficient sa se finanteze doar scolarizarea personalului necesar economiei nationale pe locuri la facultati serioase, cu sustinerea unor exemene de admitere dificile care ar fi cernut candidatii. restul candidatilor puteau sa-si faca studiile contra taxa urmand ca dupa absolvire sa se orienteze eventual la nivel european. nu cred ca este corect ca dupa scolarizarea unor doctori(de exemplu) acestia sa plece bine mersi, dar pentru scolarizarea lor sa platim noi iar de capacitatile lor sa beneficieze, ei…iar intro tara saracita adusa la nivel de colonie, cu o salarizare mizerabila sa te mai miri, ca unii pun botu ca rata la muci, la cativa firfirici?

  15. @cetateanul gogu: oricat l-as detesta, nu Funeriu e cauza intregului dezastru din invatamant

  16. Personal nu înţeleg de ce acest bacalureat, pieptănat anual, trebuie să fie o barieră în viaţă, cu admis-respins.
    Dacă doreşti ierarhia unei generaţii la acel moment, acordă tuturor celor înscrişi diplomele de bac, cu drepturi egale, de genul, an 3013 al 150.000 din 160.000, evental şi nota sau notele obţinute. După bac mai ai mult de muncă, se schimbă opţiunile şi în final viaţa îl aşează pe fiecare la locul potrivit 🙂

  17. Nici eu nu inteleg care e miza Bac-ului. Duduie Romania de locuri de munca sau ce? Diploma de Bac este egala cu zero pe piata muncii. La fel cea de studii superioare. Trebuie sa ai puternice abilitati de sclav obedient ca sa mai ai o minima sansa sa te bage cineva in seama, in putina economie care inca mai functioneaza, altfel ingrosi o statistica.

  18. Cum intram in sistemul preuniversitar ca profesori?- examene(scris si practic).
    Cum evoluam in cariera?- prin grade- examene(scris, oral, inspectii).
    Cum obtinem functii de conducere(inspector general, inspectori, director) in sistem?- inainte de 2006- prin concursuri aranjate. Dupa 2006- prin numire.
    Cine face numirile? de sus in jos-pe linie politica sau pe baza de cunostinte, relatii de interese, prietenie.
    Concluzie- meritocratia functioneaza numai atunci cand vrei sa intri in sistem si cand vrei sa obtii gradele (cu unele abateri si aici).
    De ce pleaca sau vor sa plece cei mai buni angajati? nu e evident? pentru ca ajung sa fie evaluati si condusi de cei care nu au nicio competenta sau (chiar daca sunt competenti) sunt corupti sau coruptibili prin modul in care au ajuns in functii de conducere.
    Noua lege stabileste un “mecanism al dosarelor” prin care se constituie corpul de experti in management. Iar dosarele… unii si le confectioneaza in 24 de ore. Toti cei care sunt in momentul de fata numiti in functii de conducere fac parte din acest corp de experti. E praf in ochi pentru cei care nu cunosc sistemul.Exista firme private care au in oferta cursurile necesare pentru a obtine diplome necesare in dosar…restul ti-l ofera sistemul, daca ai ceva activitate.
    Si profesorii stiu asta, ca au directori corupti sau coruptibili…si de aici la ce vedem, nu e mare mirare.
    Pestele de la cap se impute!

  19. Imi place mult articolul tau, e rezonabil. As continua retoric:
    Sa pui toate tunurile pe un liceu din „(sud) vestul salbatic” al Bucurestiului nu cred ca face decat sa acopere fraudarea endemica a examenelor. De ce se accepta ca sonorul camerelor de supraveghere sa fie oprit (nu ar fi prevazut in metodologie), de ce profesorii universitari (cativa, macar, erau incoruptibili) refuza sa mai vina presedinti de comisii, iar directorii de scoli fac cu schimbul, unul presedinte la liceul celuilalt, de ce oficialii sugereaza profesorilor in comisiile de evaluare sa ridice notele candidatilor, de ce toata lumea vrea note mai bune (indiferent de consecinte)? De ce elevul analfabet ajunge sa dea bacul si are pretentie sa ia 7 pe o lucrare de 2.50?
    Pentru ca ne-am porcit, nu mai avem caracter si pentru ca suntem tratati ca in lagar (noi, profesorii): torturati cu semnale contradictorii, cu cerinte absurde si permisivitate irationala.
    Profesorii „exista” doar in perioada examenelor, cand devin importanti, de conjunctura, si pentru alte categorii. Profesorii s-au enclavizat, probabil pentru ca „put a second-hand” (cum zicea un elev).
    Asta nu justifica deloc bagarea hartiei de 100 de lei la sutien, dar explica in oarecare masura acest comportament deviant, antisocial.
    I-as pune pe profesori (pe majoritatea, nu exemplarele alfa care au intrat in politica)alaturi de pensionarii nostalgici, plini de fiere si predispusi la accidente cerebrale. O sa ajunga sa se bata pe ciolanul cu fasole dat de Vanghelie si o sa fie in prima linie la deschiderea unui supermarket.
    Pentru ca le-a fost facut praf respectul de sine si de meserie.

  20. verificati cum au fost numiti directorii si inspectorii din sectorul 5.multi provin de la Liceul Bolintineanu (vezi scolile: 135,2,148,147,130,150).

  21. Dezbaterea e total pe langa realitate.
    Toata lumea se cearta si se ancheteaza pe rezultatele unui examen care:
    1. nu garanteaza un job
    2. nu garanteaza fericirea in viata
    3. nu garanteaza o educatie morala si sociala

    Daca s-ar face un examen de picurat apa pe hartie igienica ar avea aceeasi relevanta ca BAC-ul romanesc.

    Cei care dau BAC-ul acum o sa imi dea dreptate peste 3-6 ani dupa terminarea unei facultati sau daca sunt intradevar masochisti peste inca 3 ani dupa un doctorat umilitor.

    Concluzia tinerii vor fi sabotati de efectul de turma, parinti, societate si stat de 3-9 ani de viata.

    Dar e bine ca se cearta pe un BAC corect.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.