Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Crăciun cu Grigore Leşe. Ultimii rapsozi

Similar Posts

87 thoughts on “Crăciun cu Grigore Leşe. Ultimii rapsozi

  1. Imi pare rau ,dar trebuie sa va marturisesc,sunt un pic dezamagit de aceasta emisiune cu Dl. Lese .
    Va recomand sa va alegeti mai cu grije interlocutorii .
    Dl Lese a reusit cu palaria pe cap sa lase impresia unui taran lipsit de bun simt si parvenit avand cum era de asteptat repere morale pe : Patapievici ,Liiceanu ,PLesu !
    Poate nu as fi asa dur daca nu vedeam mai inainte o emisiune pe TVR1 cu Stefan Hrusca facuta de Eugenia Voda !
    Sa fim foarte clari nu urmaresc TVR1 si alte posturi basiste ,suntem de aceeasi parte a baricadei, va rog insa daca aveti posibilitatea sa vedeti in reluare dialogul cu Hrusca ,este impresionant !!
    Va doresc sarbatori fericite !

  2. Citind si celelalte comentarii de pe blog parca inteleg mai bine ce ni se tot intampla in istoria noastra recenta !
    Lipsa unor reguli si repere pentru a distinge intre bine si rau face ca distanta dintre agonie si extaz sa tinda la zero!
    Pacat !!
    Sa speram insa ,ce altceva putem face ,ca anul care vine va fi mai bun !

  3. Doamne! Am vazut emisiunea cu G.Lese dupa extraordinarul spectacol DEGEABA al lui Tudor Gheorghe. Cand am auzit ca un Gheorghe(Lese) zice ca modelele lui sunt Plesu si Patapievici mi-am dat seama ca Tudor Gheorghe canta DEGEABA iar tinerii din decembrie chiar au murit degeaba!
    Sarbatori fericite si La multi ani!

  4. A fost o seara de neuitat. OMUL, ARTISTUL, CETATEANUL DASCALUL, PARINTELE ,TUDOR GHEORGHE a mers din plin la sufletele noastre.Nu este iesire publica a OMULUI TUDOR GHEORGHE care sa nu ne incante. Am lacrimat la multe din spusele sale iar la “am gonit copii din tara” am izbucnit in plans pentru ca asta am si facut. Acum sunt intr-o tara normala, departe de noi si de deznadejdea ce ne acopera dupa atatia ani DEGEABA. A fost o seara magica.
    Dar apoi ca unul care apreciez revenirea folclorului adevarat am stat si la Ciutacu. Si am vazut de ce nu mergem inainte. Atunci cand primesti de la stapan, este musai sa te guduri si sa-i pupi….. Asta fac si modelele lui Lese: Liiceanu, Plesu si Patapievici care au principala calitate ca l-au ajutat pe el. Are un pret mult prea mic.Cand nu vor mai putea sa-l mituiasca se va dezice de ei.
    Inca odata multumim INTACT pentru darul de CRACIUN.

  5. CRACIUN FERICIT , VICTOR !!!…
    CRACIUN FERICIT SI UN AN NOU MAI BUN PENTRU TOTI CEI CARE POSTATI AICI !!!…

  6. M-am lamurit cum sta treaba si cu marii rapsozi. Deocamdata n-am vazut unul care sa nu pupe mana care-l hraneste. Argumente logice, morale si institutionale ar avea toti, dar se codesc s-o faca, pentru ca si cultura trece tot prin stomac. Si te mai miri de ce Plesu@co. pupa-n cur puterea… Asta e, cine sare cu banu, ala-i laudat si slujit. Noi inca (luati in mare, ca si popor), inca n-am invatat ca pastrarea unei conduite care sa-ti permita sa te privesti in oglinda fara sa-ti fie rusine, este necesara si in fata celor care ne platesc sau finanteaza. Asa ca pana cand exemplele gen nea’Stan se vor inmulti, ramane valabila conceptia lui Badea conform careia primul lucru pe care tre’ sa-l intrebi pe un om cu care ai de gand sa schimbi mai mult decat un salut, ar fi:”De unde-ti castigi banii? Cine te plateste?”. Odata ce ai lamurit asta, stii sigur ce cur pupa.

  7. Va doresc ca sărbătorile magice să va umple sufletul de linişte, să va dea sentimentul împlinirii, să va aducă sănătate şi zile senine şi să-i ţină lângă d-voastra pe cei dragi! Sărbători fericite!

  8. flower-power… o hora calai cu victime si buchete de flori in miini.
    aia cu furturile noi cu intelepciunea si iertarea muribundului catre ucigas.
    si pe urma stam de ne intrebam de ce nu iese lumea din casa… o sa iasa atunci cind o sa le intre cutitul in os si nu mai au incotro pt ca oricum nu se simt reprezentati de nimeni!

  9. Dupa ce-am citit comentariile, am devenit curios si am vazut si eu inregistrarea emisiunii de aseara… E clar ca – din convingere sau interes – Lese s-a inregimentat in tabara portocalie si vom avea ocazia sa-l vedem tot anul viitor participand la campanie alaturi de ei (mai ales de Noua Republica). Dar asta e strict treaba lui si nu are a da socoteala nimanui pentru asta. Numai ca si Ciutacu are acelasi drept… Si aici ajung la partea care m-a scarbit de-a binelea la emisiunea asta care s-a vrut una speciala, de sarbatori: rapsodul a venit setat sa-si pedepseasca gazda, ca represalii la aprecierile facute in ultima vreme cu privire la Plesu, in special. Carevasazica asta e marele bun-simt ardelenesc, sa spui: “Nu se poate sa stergi cu Plesu pe jos, ca uite ce-a facut Plesu PENTRU MINE…” Ce logica-i asta ?! Ar trebui sa uitam ca sunt niste nemernici, doar pentru ca Patapievici ii finanteaza un proiect (din banii nostri, nu ai lui), Liiceanu ii publica albumele iar Plesu i le prefateaza ? Ar trebui sa-l credem ca romanii n-au dus-o nicicand mai bine, doar pentru ca nu mananca nimeni de pe jos painea si merele pe care le-a vazut el aruncate ? Iar capacul l-a pus la ora 22:28, cand i-a aplicat lui Victor un neveu in plina figura (citez cu aproximatie: “Trebuie sa-ti zic ceva SI TIE, ca ai niste rautati […], sunt niste oameni care vegheaza si urmaresc sa se-ntample lucruri bune pentru tara si nu bat toata ziua din gura la televizor”), dupa care – imediat, pentru a bloca orice replica – a-nceput sa horeasca, ranjind a batjocura… Nu stiu, intre alti interlocutori, poate ca scena asta n-ar fi aratat atat de rau, dar inteleg ca cei doi sunt un soi de prieteni… Ar fi putut, daca tinea musai, sa-i faca lui Victor,in particular, reprosurile pe care le considera necesare, dar el a vrut (sau asa i s-a cerut de catre binefacatorii lui) ca ofensa asta sa-i fie servita public, intre colinde, pe teren propriu.

  10. Postacii organului, Lese e un zeu pe scena. Nu-l mai muscati de tur ca va rupeti dintii. Mai cresteti, scoateti-va aburul nebuniei urii din cap!
    Incomod Lese, felicitari don Ciutacu inca o data ca l-ai invitat. Pacat ca nu ati dat-o in mistica soarelui si zoroastrisme…

  11. @all: desi oarecum ma asteptam, sa mor daca pricep impartirea lumii in alb si negru si, evident, revarsarea asta de ura colectiva la adresa lu’ Grigore. daca striga Jos Basescu, acum era Dumnezeu pe blog. uite ca n-a facut-o! e un artist care are dreptul la propriile optiuni politice, pareri si simpatii. calitate in care a fost invitat. Vorbe grele nu functioneaza ca un pluton de executie a tripletei Plesu-Liiceanu-Patapievici si nici pe post de guerilla anti-Basescu. cand am ceva sa le reprosez cetatenilor mai sus mentionati, o fac eu direct, cu suficienta vehementa, n-am nevoie de ajutoare din exterior. invitatii mei, opozanti sau simpatizanti ai regimului, sunt liberi sa se exprime, sa aprecieze ori, dupa caz, sa deteste diverse persoane publice din Romania. si asa va fi intotdeauna cat timp voi face eu emisiunea asta!

  12. @ Bubulea
    Inregimentarea lui Lese in tabara portocalie nu este “strict treaba lui”, pentru ca, fiind o persoana atat de cunoscuta, iti dai seama cata lume influienteaza cu spusele lui, cati oameni (in special din mediul rural, care nu au posibilitatea sa se informeze prea mult) ii asculta vorbele si-i urmeaza indemnurile? Pentru el regimul portocaliu este bun pentru ca il ajuta, asa ca il ridica in slavi, iar oamenii il asculta si-l cred.

  13. @ Victor Ciutacu
    Impartirea lumii in alb si negru este produsul acestei guvernari, care, prin magariile comise, ne-au facut sa-i uram atat de mult incat ne este foarte greu sa acceptam macar un cuvant de lauda la adresa acestei calamitati portocalii.
    Si sa stii ca cea mai mare parte a romanilor ii uraste, ii uraste!
    Te rog, nu ne judeca prea aspru, asa sunt oamenii, patimasi.

  14. pai invita-l si pe basescu eventual la un pahar de suc… sa-si spuna parerea de cum ne fura noua banii si vrea sa ne omoare copii in calitatea lui de artist in bisnita securist-marinareasca

  15. Victor… daca oricum sintem toti niste tembeli anti-basisti macar poti sa o consulti pe Mihaela (Nicola) in privinta perceptiei publicului actual asupra exprimarii tale. Sper ca macar ea sa aiba o atingere asupra perceptiei tale vizavi de lumea inconjuratoare. Este un specialist de valoare in materie de consiliere (inclusiv politica).

  16. @Victor Ciutacu:

    Nu ma refeream la faptul ca e Basist. N-are decat. Si eu sunt Dinamovist, altu’ poate-i sofer, sau cine stie, poate chiar Bulgar. Fiecare poate sa fie sau, dupa caz, sa sustina pe cine vrea in viata asta, atata timp cat sustinerea lui nu imi pericliteaza mie existenta. E democratie, asa ca-i liber la sustinere.
    Eu ma refeream la altceva si am avut retinerea sa vorbesc despre asa ceva in prima postare, dar daca tot ma incluzi la “revarsare de ura colectiva” si ma consideri a avea doar capacitatea de a “imparti lumea in alb si negru”, consider ca e firesc sa pun punctul pe i.
    Uite un dialog gazda-invitat care mie mi se pare ca patineaza foarte riscant pe marginea bunului simt:
    V: Si al 3-lea model te rog!
    L: Horia Roman Patapievici, nu-i model?
    V: Nu! Din punctul meu de vedere…
    L: Cum sa nu fie! Omul aista… Cum sa nu fie model pentru mine, daca el, asa, a finantat un proiect un an de zile, asa, “Ultimii rapsozi”, asa, m-a invitat acuma…
    V: Stai ma un pic, faptul ca H.R.Patapievici ‘comite’ si fapte bune, asta nu-l transforma intr-un model, asta vroiam sa spun.
    L: Numa’ bune, Victore! Numa’ bune-o facut!
    V: Tu ai citit scrierile lui despre poporul Roman, asta pe care-l canti tu?
    L: Le-am citit, am citit, le-am citiiit si trebuie sa spun inca ceva. Ca trebuie si inteles ce-o scris.
    V: Pai…poate avem nevoie de traducatori.
    L: Nu de traducatori.
    V: Dar de ce avem nevoie?
    L: Avem nevoie de constiinta. Sa stim cine suntem pe lumea asta.
    V: Nu suntem cei mai viteji dintre traci. Aici ai dreptate.
    Acest fir al dialogului urmeaza firul acestei idei pana in momentul in care rapsodul vine cu exemplul despre painea si marul aruncate in scara unui bloc, de unde deduce domnia sa ca Romania o duce bine. “Mai bine ca amu, n-o fo’ niciodata”. Deduc astfel ca prezenta unor produse de panificatie si a unuor fructe, pe jos, in scara unui bloc, anuleaza complet foamea unui procent al populatiei Romaniei extrem de mare si aflat in crestere.
    Dar lasand la o parte tema Basista sau dupa caz, anti-Basista a acestui aspect al dialogului, eu unul, in calitatea mea de invitat, nu as avea tupeul (ca sa nu-i spun altfel), sa-i spun gazdei privindo-n ochi ca n-a inteles ce-a scris Patapievici, si ca are nevoie de constiinta, intelegandu-se astfel ca actualmente nu poseda.
    La acest dialog as adauga totusi si faptul ca de cel putin doua ori a aruncat scurt si la obiect, tema conform careia “nu ar trebui sa mai vedem si sa prezentam doar raul din tara asta” (am citat cu aproximatie), referindu-se clar din punctul meu de vedere la politica trustului din care emisiunea in care era invitat, face parte.
    Cele cateva aluzii la inversunarea anti-Basista a realizatorilor A3 care prezinta doar in negru ‘realizarile’ unei conduceri sub a carei oranduire zace mancarea pe jos in scarile de bloc, la care se adauga si ‘indrazneala’ de a-i spune verde-n fata unui om care te invita intr-o emisiune premiata APTR, ca nu stie sa inteleaga textele unui saltimbanc si ca n-are constiinta, plus faptul ca a catadicsit sa nu critice (cu toate ca are motive), conducerea care-l ‘sponsorizeaza’ pe diferite cai, imi dau mie dreptul (in calitatea mea de cetatea consumator de audio-vizual), sa consider ca rapsodul Lese Grigore a fost protagonistul unei incercari timide, dar indraznete, de inceput de campanie electorala in randul oamenilor de cultura care inca sunt invitati si dau curs invitatiilor A3.

    Nu incerc sa fac o paralela, caci nu ma simt in stare si nici nu-si are rostul, dar imi rasare in minte un alt nume de rapsod Roman contemporan cu noi, care are concerte constant si care-i iubit teribil de catre Romani. Tudor Gheorghe. Nu l-am auzit vreodata jignindu-te in vreo emisiune si nici facand propaganda pro sau anti ceva da capo al fine intr-o emisiune Vorbe Grele. Intre noi fie vorba, nu cred ca rapsodul Lese Grigore ar fi deranjat daca si-ar fi aratat sustinerea pentru o anumita parte a baricadei scurt si decent, destul de clar pentru a fi inteles, si ar fi continuat discutand despre domeniul in care activeaza de 40 de ani (conform spuselor domniei sale). Dar faptul ca pe toata durata emisiunii sunt insirate tot felul de laude aduse puterii, combinat cu reprosuri aduse criticilor puterii, imi dau mie dreptul sa consider ca rapsodul Lese Grigore, merita a fi macar criticat. Nu indraznesc a ma referi nicidecum la cariera sa in domeniul culturii Romane, dar in ce priveste prestatia sa de om politic, combinata cu anumite momente ale dialogului in care imi era mie jena de felul cum vorbea cu gazda emisiunii pe care o urmaream, consider ca nu-s deloc aratabil cu degetul ca si cum as fi vreun ultras anti-Basist, incapabil sa vada sau sa inteleaga altceva, atunci cand incerc sa-l critic pe rapsodul Lese Grigore. Dupa o astfel de emisiune sa aiba taria sa incaseze si critici, daca tot o arde PDL-ist si lauda tot ce-i in tara acum, laolalta cu toata sleahta de intelectuali fara atitudine.

    P.S.: Dupa emisiunea de aseara, incerc sa-mi dau seama care ar fi diferentele intre rapsodul Lese Grigore si Maria Ciobanu, sau Corina Chiriac… Sau Mihai Constantinescu, care vorba aia, ii iubea pana si pe cainii vagabonzi…

  17. @Dan: nu sunteti tembeli, nu te mai dragalsi, sunteti orbiti. ceea ce-i cu totul altceva. pe Basescu l-am si invitat de cateva ori, da’ n-a gasit de cuviinta sa accepte. mai avem amandoi timp. n-am nevoie de Mihaela. la publicitate ma bate oricand, la meseria asta nici nu sufla-n fata mea. si asa e normal sa fie.
    @Catalin: ma topesc dupa modul in care te simti tu jignit in numele meu si pentru mine. apropo, Lese e premiat si el de APTR 🙂
    @all: farmecul Antenei 3 e ca-i unicul post tv unde se intampla lucruri

  18. “sunteti orbiti” 🙂 abia acum au inceput sa deschida ochii dupa 22 de ani in privinta mafiei structurilor securitatii

    p.s. sa-l inviti pe basescu… e prost ca nu vine, cel putin scapa de un incomod (adica tu)

  19. @Dan:

    Dupa ce am constatat ca nici macar la marea confruntare Basescu-Geoana, nu au reusit sa fie puse incomodele intrebari, am mari dubii ca Victor Ciutacu ar face-o, daca Basescu ar accepta invitatia.
    Primul care a facut-o a fost Badea, care (sub acoperamantul pamfletului) a formulat totusi intrebarile pe care le evita Basescu de ani de zile: de unde are fi-ta 1 milion de coco pentru casa?; de ce ti-ai dat casa singur?; unde-i flota?; ai facut sex cu Udrea?; de unde ai atatia bani, atata timp cat tu esti bugetar de 20 de ani?; cum adica “a vrut sufletelul ei barbat sef la SIE, a avut sufletelul ei barbat sef la SIE”?; de ce incalci Constitutia constant?; etc.
    Mi-e dor sincer de confruntarile 1v1 din anii 90. Nici o intrebare incomoda n-ar fi ramas neadresata intr-o confruntare directa. Dar ne-am emancipat. Nu se mai cade sa atacam sub centura.
    Tu ai impresia ca vreun jurnalist, chiar si cei de la A3 (poate doar Badea daca a avut o zi grea si a intrat in rosu vazand in fata ochilor doar jugulare bune de smuls), ar adresa vreodata intrebarile alea? Sa fim seriosi. Ei doar singuri in fata ecranului le adreseaza, in eter. Fara ‘andrisant’ langa ei. Ciutacu a avut-o in studio si pe EBA. La A2, dar era extrem de urmaribila emisiunea, chiar si acolo. Si a fost mai gentleman decat James Bond dupa ce a condus acasa o dama bine, beata crita, neprofitand de ea. Si Raluca Turcan a fost si tot fara intrebari incomode s-a lasat. Zici ca-i un fel de cod nescris al bunului simt dus la extrem. Bunul simt ca si concept, este clar discriminat pozitiv in ce priveste A3. Precum negrii din America si bozgorii din Romania. Ultimul intrebator al naibii a fost Tuca. Si sa zicem ca si CTP a fost destul de incisiv de cate ori a avut ocazia. In rest, sunt doar realizatori respectabili, dar exagerat de responsabili. 🙂

  20. Si daca tot e sa ne democratzim, iti spun ca pentru mine, dupa stralucirea lui Tudor Gheorghe a venit semi-intunericul lui Lese. Slab, slab rau de tot si fara argumente pentru a-i aprecia vorbele. A fost o seara care ar fi fost bine sa se incheie doar cu gandul la Tudor Gheorghe. Poate si pentru ca ne-am obisnuit ca la « Vorbe grele » sa vedem personaje mai carismatice. Asta n-a fost. A fost mult sub asteptari.

  21. @Victor Ciutacu: Nu stiu daca-n mesajul de la 18:41 te-ai referit (si) la mine, dar fac (din nou) precizarea ca nu i-am negat dreptul de a sustine pe cine vrea si de a-si alege modelele pe care le pretuieste. Ceea ce m-a starnit sa-mi spun parerea despre emisiunea de-aseara a fost tocmai pornirea lui de a va/ne contesta dreptul de a “sterge pe jos” cu niste oameni detestabili, doar pentru ca au fost baieti buni cu el. Si mi-a mai displacut cum a sugerat ca “bati din gura” toata ziua la televizor (in timp ce puterea se chinuie sa faca lucruri bune pentru tara) si cum a ranjit dupa aia, in timp ce triluia cantarea aia. Stiu, o sa-mi spui ca n-ai nevoie sa-ti ia cineva apararea, dar eu doar observam, nu-ti luam apararea… Consider ca un oaspete trebuie sa-si respecte regulile de curtoazie (cam aceleasi cu ale gazdei), cu atat mai mult cu cat exista o relatie de prietenie intre ei.

    @MIHAELA: Ai dreptate in tot ce ai spus, dar, din pacate, si eu am dreptate: e strict treaba lui Lese daca isi da cinstea pe rusine, sustinand pana la capat cel mai corupt, abuziv si anti-democratic regim de dupa ’89, in schimbul unor avantaje ce tin de cariera lui si de bani, la urma urmei (pe care le-ar obtine oricum, in mod sigur, si daca ar ajunge opozitia la guvernare). Daca n-o fi avand si alte motive, de dosar…

  22. Emisiunea ar fi avut un succes deosebit daca ar fi ramas in parametri muzicii, atat de dragi, de altfel. Ar fi fost la fel de savuroasa ca cea despre calatorii cu Bogdan Teodorescu care, intre noi fie vorba, este mult mai avizat sa se pronunte pe teme social-politice decat Grigore Lese. Domnul Lese trebuia sa vorbeasca despre muzica si doar atat.

  23. Victor Ciutacu: ai fost batjocorit de Lese–punct! Telespectatori: ati fost ridiculizati de Lese.

    Omu’ are cel putin o conditie mentala chestionabila. Oscileaza in gandire mai ceva decat un monitor cardiac. Trebuie sa fi fost cel putin pe etnobotanice. Nu trebuie sa fii un “rocket scientist” sa-ti dai seama ca Lese sufera cel putin de un atac ischemic minor, ce naiba!? Chiar ne mintim in halul asta?

    Lese = Dan Puric. Vorbeste cu o usurinta inspaimantatoare despre absolut nimic. Incercati o concluzie la spusele lui Lese…pe bune, chiar tebuie sa ai ceva deficienta ca sa nu-ti dai seama ca omul e consumat.

    …Next!

  24. grigore lese este un mare artist.urias.ar fi fost mai bine daca ati fi vorbit doar despre muzica.ca om este un pitic.

  25. Cei care-l judecati pe Grigore Lese dupa simpatiile pe care le are (Plesu, Patapievici, etc), in loc sa-i ascultati cu atentie cantecul, gresiti fundamental.

    Mergeti la Bistrita sau in Maramures si o sa vedeti sute de oameni dintr-o bucata, precum Lese, care isi expun judecatile simple fara sa-si faca probleme ca nu stiu ce gandeste lumea despre ei.

  26. Pitici sunteti cei care il huliti si il judecati cu atata usurinta, bolnavilor! Ala care faci pe doctorul, ai stat tu sa-l investighezi, cel care se lauda ca l-a cunoscut.. asa se poarta un prieten, rage ca magaru peste tot? Eu ii urmaresc emisiunile, la radio si tv de ani buni.
    Macar va multumesc ca imi aratati cum nu trebuie sa fiu eu si ce inseamna greseala patimilor nascute din politica. Pur romanesti, de altfel, adica acu iti da cu bata in spinare, acu cinsteste cu tine o tuica si iti plange pe umar ca e lumea rea si nimeni nu il intelege. Acum e in psd, acu in unpr, apoi trece la liberali si, dezamagit de vreo amanta poc la pdl sa se razbune, ca el e om de valoare. Toate astea inecat in spirturi scumpe si pofte porcine.
    Cred ca devin enervant pentru don Victor deja, dar o analiza a publicului emisiunii/blogului/postului unde lucreaza cred ca ar fi foarte interesanta. Observ ca don Ciutacu e printre putinii de la postul asta care ar putea sa faca rating si jurnalism si la Vocea Ghizdavestiului.

  27. Grigore Lese trebuie privit si tratat ca un rege, el e regele muzicii autentic traditionale. Eu fac diferenta intre popular si traditional… Muzica populara e cea cantata de Dolanescu si cea traditionala cantata de Lese, diferenta de la cer la pamant! Un an bun domnule Ciutacu!

  28. N-am putut sa inteleg niciodata teoria asta conform careia unui geniu trebuie sa i se accepte orice… Daca un “zeu” tine neaparat sa coboare de pe scena si sa se exprime in legatura si cu alte teme decat cele care l-au ridicat pe piedestal, isi asuma riscul de fi tratat la fel ca oricare dintre noi, muritorii. Avem destule exemple – Gheorghe Zamfir, Dorel Visan, Dan Puric – de oameni care te lasa cu gura cascata cand se afla pe scena si care se umplu de ridicol in afara ei. Sa-l mai adaug si pe Ilie Nastase ? Cat de penibil sa fii, cand sustii – si acum, dupa 15 ani – ca atunci cand ai intrat in politica habar n-aveai ce faci, ca ai fost folosit fara scrupule de niste oameni rai (la varsta de 50 de ani)?! Daca vrei sa ramai toata viata (si dupa…) zeu, rege, imparat sau bulibasa al arenei, stai in patratica ta, pentru a nu da ocazia multimii sa vada cat esti de prost/ticalos/dus cu pluta… Iar tu, ceaprazarule, sper sa mai fii pe aici si cand o candida Lese pentru partidul lui Neamtu (cerandu-ne voturile pentru a i le duce lui Basescu, ca sa ne mai stapaneasca inca patru ani), ca poate o vrea careva sa te faca si pe tine “postac pitic si bolnav al organului”.

  29. Bine punctat, Bubulea. Da, e posibil si acest scenariu, dar nu cred ca e plauzibil. Lese a declarat peste tot ca nu face politica, nu il intereseaza.
    Daca eu insa as deveni ridicol, asta nu ar face pe altii sa scape de ridicol, nu?

  30. Omul a fost invitat sa ne vorbeasca sau sa ne cante despre ultimii rapsozi…sau ceva de genu’,din cate intelesei eu din promo.Faptul ca a inceput sa ne spuna ce tepe a luat el…si sa ne prezinte cd-urile lui(ca la supermarket) si mai ales sa-mi spuna mie ce bine o duc eu(mai bine ca oricand) si sa ma mai faca si ANIMAL(ca cica de-asta nu-i intelegem noi pe aia de-s modelele lui…ca nu avem constiinta,deci in consecinta suntem niste animale) nu ma face pitic si nici bolnav CEAPRA.Sa-ti reamintesc argumentul invitatului de ce “cutare” e modelul lui?…pai cum sa nu fie ….uite cat bine mi-a facut.Imi mentin singura exclamatie…W…T…F.Daca se rezuma la cantat si vorbit despre lucruri la care incontestabil este MARE…nu cred ca vedeai vreun comment “negativ” aici.

  31. respectele mele dl.Victor;gresesti(parerea mea) cand spui cum ca “nu ai nevoie….” in diferitele raspunsuri adresate cititorilor acestui subiect;ba ai nevoie de toti cei care comunica cu tine(la 54 de ani sper ca nu imi vei raspunde cu ceva de genul de respect,pentru ca,in momentul cand m-am hotarat sa scriu parerea mea pe blogul tau, automat respectul si decenta limbajului sunt conditii de baza purtarii unui dialog);ai nevoie de toti pentru ca fara “acesti toti care comunica virgula cu tine” nu ar exista blogul tau…expandand, nici tu si nici emisiunea pentru care esti platit sa o gazduiesti.citez din exprimarea ta:
    1.”…cand am ceva sa le reprosez cetatenilor mai sus mentionati, o fac eu direct, cu suficienta vehementa, n-am nevoie de ajutoare din exterior…”
    2.daca imi permiti(si chiar daca nu imi permiti),mai citez din diferitele tale raspunsuri adresate celor care isi exprima parerile despre emisiunea moderata de tine ca auto-aprecieri despre tine si modul in care “imparatesti” emisiunea “Vorbe Grele”:
    …la meseria asta nici nu sufla-n fata mea”
    sau despre expresia “ma topesc” de mai jos:
    “…@Catalin: ma topesc dupa modul in care te simti tu jignit in numele meu si pentru mine…”
    este cel putin desconsiderare si jargon expres de genul “d’aia nu mai pot eu(Victor Ciutacu, in context,adicatelea)dupa modul in care…etc”
    In anii ’70,prin clasa a 5-a, cand ma trimitea tata(care venea de la schimbul doi de la…de unde aducea el banutzi in casa in care stateam in gazda)sa tin rand pentru ca a doua zi de dimineata se dadeau “ceva de pui” si venea mama sa “imi tina locul la rand” si eu la ora 8.00 mergeam la scoala si ne dadea doamna invatatoare lucrare de control la materia…ar’metica, tare as fi vrut sa fii tu in locul meu…in toate diminetile in care TREBUIA SA FAC ASTA…astea erau vremurile…sa te mai intreb cati ani aveai in anul 1970?…si nu am murit…am invatat ceva din experienta asta si ma mandresc ca am trait acele vremuri,copil fiind…mi-au dat putere sa rabd si sa-i urasc pe comunisti si pe “cateii” lor…dar nu fac din asta un stindard, cum fac multi dupa revolutia din ’89(care revolutie din ’89 nu a fost deloc ce s-a dorit sa fie,dar asta e alt subiect)…
    De ce ma tem eu acum este faptul descris de un cititor al acestui subiect, citez:
    “…Nuuu, nuuu, nu vreu aia cu rom, rom, telecom…”
    …de asa ceva sa ne temem toti cei care mai facem umbra pamantului la 50 si ceva de ani…pai cei care sunt platiti din impozitele noastre(apropo, nu sunt bugetar, am un PFA cu obiect de activitate mentenanta tehnica de calcul…nu sunt multumit de rezultatul raportului munca/obligatii catre stat…dar asta este…poate eu sunt vinovat, poate politica statului, poate…alte cauze pe care nu le “percep” eu momentan(dl.Mircea Badea va poate lamuri cu ce se mananca meseria asta pe care o profesez eu si de care sunt mandru – ca o paranteza acum, pana in anul 1996 am fost mecanic de locomotiva si am “renuntat” la meseria asta din cauza “nepotismului” existent in Depoul CFR…unde am fost repartizat dupa absolvirea Liceului 12 CFR Bucuresti…ce vrenuri);
    daca nepotii si nepoatele pe care avem bucuria si fericirea(imposibiul de descris pentru cine nu-i are)sa-i tinem pe genunchi si sa le colindam ca pe vremuri, iti spun cuvintele “o vreau pe aia cu rom,rom,telecom” inseamna ca am trait degeaba…si stii, Victore ca educatia de acasa, in momentul asta de restriste pentru ROMANIA,nu se compara cu sufletul (care nu se mai pune) in educatia primita la gradinita sau la scolarizarea de pana in clasa intai de la scoala….nu esti tu de vina, nu sunt cei care isi spun parerile pe blogul tau, poate eu sunt de vina ca nu mai am nici un cuvant de spus in familia de unde am si eu nepoti…deh, libertatea adusa de internet…nepotul meu ma provoaca sa joc, in reteaua de acasa, jocuri cu distrugere nave galactice, altfel nu ma lasa sa il tin in brate(tu cum ai proceda in situatia asta?)
    Ai observat ca nu critic dpdv politic pe nimeni…nu ca as fi multumit cu ce exista in tara mea…dar, in afara de “strutii” care spun ca ne meritam conducatorii pe care-i avem momentan, ar fi o idee ca tu, Victor Ciutacu, cel putin prin emisiunile pe care le medezi, sa devii un lider al oamenilor liberi si cu adevarat devotati binelui lor propriu si al familiei lor…pentru ca de aici pleaca totul, tot angrenajul asta in care suntem cu totii…respectele mele pentru tine,ca om si pentru emisiunile si subiectele pe care le vei gazdui in viitor.

  32. Desi a trecut ceva timp dela emisiunea cu Grigore Lese, inca mai am gustul amar al unei deceptii. Trebuia draga dle Ciutacu sa-l inviti sa cante si atat. Daca ai curiozitatea sa-ti revezi emisiunea sunt sigur ca vei regreta invitatia de a “dialoga” cu Lese. Omul e o contradictie dela a la w.. Cred ca Vanghelie sau Becali ar fi fost mai coerenti. Pacat eu stiam ca altul este standardul emisiunilor tale. Se mai intampla – nu stii de unde sare epurele. In rest un an nou cu multa sanatate si ramaneti in continuare CEI MAI BUNI

  33. Toata stima si admiratia pentru maestrul Tudor Gheorghe. Cat despre Lese , ca artist sau om de cultura e eclipsat de omul de nimic care e, pigmeu.

  34. Imi pare rau ca trebuie sa-i contrazic pe unii dintre antecomentatori, dar d-ul Grigore Lese este cel care merita ascultat, nu d-ul Tudor Gheorghe. In primul rand, d-ul Gheorghe nu este muzician (si cu atat mai putin nu este etnomuzicolog), dansul este un actor, iar spectacolele sale reflecta asta. Dansul isi “seduce” publicul, creandu-le iluzia ca daca este carismatic, atunci stie si despre ce vorbeste. Or asta este o greseala. D-ul Gheorghe cunoaste muzica pe care o prezinta din inregistrari ascultate la MTR, or dansul nu intelege ca din acele inregistrari nu poti extrage decat aspectele folrmale ale muzicii, nu si latura spirituala a ei. Nu poti sa intelegi “psihologia muzicala” a unei culturi fara sa traiesti in acea cultura. Ca dovada ca dansul a iesit la inaintare cu muzica lautareasca, nu cu folclor taranesc (care in Oltenia a disparut). Or muzica lautareasca, desi are radacini in folclorul romanesc, nu este reprezentativa pentru spiritul romanesc, ci pentru conlocuitorii nostri romi. Aceste aspecte profunde, subtile ale muzicii d-ul Gheorghe nu le cunoaste, spre deosebire de domnul Lese care a trait folclorul romanesc si il cunoaste “din interior”. D-ul Lese este un personaj dificil, cu greu as putea spune ca il agreez, dar cand vorbeste despre folclor stie despre ce vorbeste, pentru ca dansul il cunoaste la nivel intim, nu doar la suprafata. Aici este diferenta esentiala dintre cei doi. Ca sa concluzionez: daca vreau sa ma simt bine, ma duc la Tudor Gheorghe, daca vreau sa aflu despre spiritualitatea romaneasca asa cum se regaseste ea in muzica traditionala, atunci ma duc la Grigore Lese.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.