Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Cititorii întreabă, Tonomatu’ răspunde

Cititorii întreabă, Tonomatu’ răspunde

Nu mai facusem de ceva vreme exercitiul asta. Dar vine o vreme cand toti trebuie sa ne-ntoarcem la popor; cu multa smerenie. Deci voi ma intrebati, iar eu raspund. In termeni cuviinciosi, ca suntem tractir serios si n-as vrea sa roseasca fetele mari ori sa-mi ies eu din minti. Ce nu rezolv live completez la noapte, din tonomateca.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

303 thoughts on “Cititorii întreabă, Tonomatu’ răspunde

  1. Victoras(cum zice d-l Vali Stan) de ce nu renunti la fumat? Chiar nu vad rostul acestui obicei. Nu iti lipseste nimic. Daca de tine nu iti pasa gandeste-te la familia ta(in special la copilul tau). Te rog fara raspunsiri gen “nu e treaba ta” sau “nu vreau”, intelegi tu, fara aroganta(cu toate ca nu cred ca asa ceva este posibil). Oricum trecand peste asta din partea mea doar Respect. Multumesc.

  2. in afara de Badea, avem alt contracandidat care sa-i faca fata tatucului? Din clasa politica ma refer.

  3. de ce nu mai foloseste la stiri(cele de pe antene cu precadere) sintagma psd+pc?
    de ce cand domnul piedone deschide o usa trebuie sa auzim la stirile antenei 3?antena a inceput sa fie pt piedone ceea ce e tv neptun pt mazare

  4. @jim: nu coordonez eu stirile A3. nici mie nu-mi place cantarea lu’ Piedone.
    @dog: inevitabilul Oprescu, in anumite circumstante.
    @Radu: pur si simplu, nu mi-am propus.

  5. vreau sa va interesati in mod serios cît va fi bugetul presedentiei.Tare mi-e frica sa nu se dubleze.Doar o să alegeri prezidenţiale,nu???

  6. Crezi oare că băiatul tău se va realiza aici în ţară?Am o fată de 15 ani şi mă gândesc la ea cu inima strânsă-ce o aşteaptă aici,iar dacă pleacă noi cum putem trăi fără ea…

  7. vad ca dintre politicienii preferati (lista noastra coincide, cu exceptia lui Ponta…) lipseste Orban. sa fie din iuteala de mana?
    cad despre Badea, senzatia mea e ca i s-a urcat la cap. in plus, a inceput sa vada totul in negru, parca ar fi platit de cineva sa-si prostdispuna publicul. de aici cred ca i se va trage si la audienta.

  8. @brazvan: la Orban, nu-i iuteala de mana, ci dezamagire. Badea-si gestioneaza singur cariera. pana acum, se pare ca n-a facut-o rau.

  9. Domnule Ciutacu,de ce nu-mi postati comentariul? “Nu aveti sange in instalatie?”. L-ati anulat de 4 ori la “Mintiti,dati afara si cu banii luati” si de 2 ori aici.Mai incerc odata si daca il refuzati iar,vi-l trimit pe e-mail la redactie ca pe “Scisoare deschisa catre romani”.

  10. Chiar dacă nu mi-aţi răspuns personal la întrebări (sau nu am văzut eu, că port nişte dioptrii), am regăsit răspunsurile la întrebările mele, adresate altor persoane.
    Vă mulţumesc!!!

  11. @C. Bojan: o fi vreo scapare. multe intrebari s-au repetat.
    @marian dobrescu: fiindca n-are legatura cu tema si nu ma intereseaza

  12. Domnule Ciutacu,dumneavoastra aprobati postarea comentariilor si hotarati care sa fie postate si care nu?Daca da,sper sa fi citit si comentariul meu pe care vi l-am trimis de 5 ori si n-a aparut nici odata.E greu sa lupti cu cei cu adevarat puternici care te pot strivi instant si atunci preferi sa te prefaci ca nici usturoi n-ai mancat,nici gura nu-ti miroase. Va multumesc.

  13. 1.Credeti ca ‘licuriciul mare’ o sa-l mentina in functie pe…
    Ce parere are Vladut despre desenele animate in care exista multa violenta?

  14. “@marian dobrescu: fiindca n-are legatura cu tema si nu ma intereseaza
    De Victor Ciutacu pe 29 January 2009 la 7:24 pm”. Intrebare:cu care tema n-are legatura?.Titlul este “Cititorii întreabă, Tonomatu’ răspunde”,deci nu conteaza tema! Un alt cititor v-a intrebat :
    “De Stefanescu Vlad pe 29 January 2009 la 2:47 pm.Credeti in masonerie si in interesele acestei organizatii ? Daca da, cine credeti ca sunt reprezintantii acesteia in Romania.”.Nu i-ati raspuns acestui cititor.E foarte interesant sa ne spuneti ce credeti si ce stiti despre acest subiect.Va multumesc.

  15. Stau si ma intreb de ce acest curent impotriva fumatului ? Trebuie sa fie si un profit, undeva, in spatele acestei strategii neghioabe.In buzunarul cui intra? In spatele acestei bune intentii, este ceva care-mi scapa… n-a sa-i cred niciodata ca sunt ingrijorati de sanatatea fumatorilor. Pot spune ca-i doare-n cot.
    Toti sunt oripilati cand te vad fumand.Ipocritii! Dar cu viciile lor, ascunse sau la vedere cum ramane?

  16. @Victor Ciutacu. Nu! Chiar, pe bune, vă mulţumeam, că doar n-oi fi eu buricu’ pământului… Câtă vreme întrebările erau cam aceleaşi…

  17. Va rog sa ma scuzati,am sarit peste raspunsul dat lui Stefanescu Vlad la 4:08 pm.Nu va mai deranjez cu nici o intrebare incomoda.Oricum ramane valabil ce v-am scris in comentariul nepublicat “va admir pana-n panzele albe !”.

  18. @marian dobrescu: v-am raspuns si ati insistat. nu ma intereseaza, momentan, parerile dumneavoastra despre masonerie. daca o sa am nevoie de ajutor, voi striga dupa el.
    @Arch_Taistelu: 1. asta mi-am dorit intotdeauna. 2. fotbalul.
    @G_mar: sper sa da, cred ca nu.

  19. daca tot ne-aţi dat liber la imbecilităţi asumate şi putem să întrebam orice în limitele decenţei, desigur, mai înainte aş face o afirmaţie:aveti un hanorac portocaliu. Întrebare: de unde l-aţi cumpărat?
    Vorbesc serios: vreau să-l propun uniformă.

  20. apropo de intrebarea cu dl ursu.. ‘oarecum neutra’ suna foarte ambiguu.. despre mandatul de ministru de interne al sau ce parere ai?

  21. @zincabeiu: chiar va orbit tigara toate sentimentele, nu mai aveti pic de umanitate ramasa acolo macar intr-un colt al constiintei? despre ce interes poate fi vorba? eu cand o vad pe mama mea fumand (am 16 ani si am nevoie de ea sanatoasa) pur si simplu mi se rupe inima la gandul ca ar putea sa pateasca ceva din cauza unei prostii(in spetza viciul la care nu va renunta , dupa atitudinea pe care vad ca o are, decat dupa ce va fi patzit ceva). si chiar daca ar fi vorba de vre-un “interes”(chiar nu stiu cum ati putut debita o prostie atat de crasa, in stare pura) in niciun caz acest interes nu poate trece peste cel al marilor companii producatoate de tigari. Oricum este o chestiune care ma depaseste avand in vedere si varsta mea. In orice caz, traind in Romania, mi se pare normal sa aveti suspiciuni legat chiar si de acest lucru. Numai bine!

    @Victor: daca plamanii dvs ar avea maini si picioare cred ca v-ar trage o mardeala sa nu va mai trebuiasca. scuzati exprimarea argotica. sunt constient de faptul ca indemnul meu(un oarecare pampalau de pe blog) nu va valora mai mult decat o ceapa degerata pentru dvs, dar indemnul mai multor pampalai s-ar putea sa valoreze mai mult. Baieti daca va pasa de Victor alocati timp si pentru un indemn antifumat. Mi-a placut prestatia dvs din seara aceasta si de seara trecuta la Sinteza Zilei. Multumesc pentru atentie si succes in continuare la mogul:).

  22. Buna seara domnule Ciutacu.Credeti ca va candida Crin Antonescu la alegerile prezidentiale,impotriva lui Basescu?Cine are mai mult sanse sa-l invinga pe Basescu,Sorin Oprescu sau Crin Antonescu?

  23. 1) Nu vi se pare ca, uneori, Badea are ceva de adolescent frustrat? Pacat de el, ca e baiat inteligent.
    2) Nu intleg ce-a rezolvat Cristoiu cu plecarea de la Sinteza? Mi se pare ca s-a legat la cap fara sa-l doara. Nimeni nu i-ar fi zis ceva, daca ramanea. Motivul lui mi se pare pueril.

  24. Salut,
    Ati spus ca fotbalul este hobby-ul dvs.Care este echipa preferata,si daca credeti ca fotbalul romanesc mai scapa vreodata de toti “mascaricii” astia de patroni si de conducatori, ca din punctul meu de vedere baietii astia care conduc fotbalul il vor nimici cat de curand,si daca credeti ca vor mai aparea jucatori de valoare in fotbalul ramanesc,ca deocamdata in afara de 2,3 nu prea avem asa ceva.Ar terbui un antrenor strain la nationala?

  25. Domnule Ciutacu, n-am avut de lucru şi, de mai bine de patruzeci de ani, m-am trezit şi eu tonomat. Mă rog, unul de provincie… Aşa că, de la tonomat la tonomat, dacă mi se permite, aş dori să zic şi eu câte ceva.
    Văd pe micul ecran fel şi fel de acuzaţi. Ăla zice că ălaltul a zis şi, de multe ori, este întrebat un altul despre ce a zis ăla sau celălalt… Bunăoară, Tăriceanu zice că sunt bani în nu ştiu care Fond, iar Boc îl contrazice, spunând că nu e adevărat, aceia sunt bani fictivi, bani doar în capul lui Tăriceanu (citândul – vai! – pe Kant)… De ce nu sunt aduşi musiii pe stică, unul lângă celălalt, alături de nişte specialişt în domeniu, să demonstreze ce şi cum stau lucrurile. Ca să avem şi noi, până la urmă, o informaţie. Căci, dacă e informaţie, s-o ştim şi noi, nu?
    Asta ar fi o părere…
    A doua se referă la interminabila discuţie cu angajaţii care, chipurile, se bat de muscă la serviciu, îşi beau cafeaua (eventual croşetează; nu, nu se mai croşetează la serviciu, căci dna Udrea nu lucrează la televizor, ca să zic aşa…), dar nu reiese de niciunde o analiză a domeniilor cu pricina, căci sunt destule. De fapt, în emisiunea, pe care o urmăresc, dlui Gâdea s-a tot vorbit de măsuri fără nişte motivări anume… Dar să revin la cei care se bat de muscă. Vă dau un exemplu, de la noi din provincie. Aici, ca şi în ţara pe care Zeus vrea să o reorganizeze, dar teritorial, nu esenţia, funcţionează încă direcţiile sanitare şi direcţiile agricole. Ce fac cei de la direcţiile sanitare, atâta vreme cât casele judeţene de sănătate au preluat, în cea mai mare măsură, frâiele bugetare, căci în privinţa competenţelor pentru bunul mers al sistemului (în plan local măcar) acestea lipsesc cu desăvârşire… La fel se întâmplă şi cu direcţiile agricole, acestea transformându-se din forul, chipurile, diriguitor al sarcinilor de partid şi de stat, într-un fel de bancă în şi prin care se rulează banul public. Sigur, şi cei de la sănătate şi cei de la agricultură nu prididesc cu întocmirea situaţiilor… Nemţii, la nivelul landului, au câte un consilier al autorităţii locale pe probleme de sănătate, pe probleme de agricultură, de învăţământ – şi, eventual, câte un economist în domeniu -, nu o armată de prinzători de muşte.

  26. Ati spus mereu de CTP ca e bun profesionist, dar are prob de caracter. La ce va referiti anume?
    Ati lucrat cu el in redactie. Asa e si-n realitate ca la tv?

  27. O singura intrebare: cum se face ca Boc a luat si el moda lui Basescu de a impune in conferintele de presa un anumit numar de intrebari din partea ziaristilor? Unde s-a mai vazut asa ceva?

    Conferinta de presa nu e doar ca sa isi faca ei imagine, trebuie ca ziaristii sa aiba posibilitatea de a pune cat mai multe intrebari. De-aia stau pe la usile lor ore intregi si ii transmit in direct catre popor.

  28. imi pare bine sa aflu ca in viata reala esti altfel decat ca la tv fiindca faci o impresie destul de nasoala la tv, succes!

  29. Este foarte interesanta initiativa asta !
    Promit sa pun si eu o intrebare !
    Nu citii toate comentariile , dar dupa parerea dumitale , cam cine o sa candideze pentru functia de primar general al Capitalei , daca Sorin Oprescu ajunge presedintele Romaniei ?
    Si cine crezi dumneata ca o sa ajunga primar general al Capitalei in aceasta situatie ?

  30. @romania inedit: citeste mai sus si vei gasi raspunsurile mele.
    @Snake: imi pare bine ca-ti pare bine.
    @Adina: eu n-am mai auzit de moda asta in afara Romaniei.
    @boban: nu cred ca-s eu in masura sa-l judec public pe CTP. da, dupa parerea mea de om care a lucrat mai bine de trei ani cu el, are serioase carente de caracter si atat am de spus.
    @Cosmin: tin cu Dinamo, dar nu mai sunt disperat. asta-i fotbalul, astia-s mascaricii. nu doar la noi e asa. da, de ce sa nu mai apara fotbalisti de valoare? n-ar suna rau un strain antrenor la nationala.
    @cosy: nu si nici nu caut.
    @manix: 1. ba da. 2. asta ne intrebam si noi, tonomatele.
    @Irina & Carmen: nu-s nici Mafalda, nici nepotul lui Nostradamus.
    @Rares: un mandat cu mult zgomot si putine rezultate.
    @Arch_Taistelu: cele de ziare/agentii de presa.
    @Co2: e prima oara cand aud asta. nu stiu ce sa raspund.

  31. Eu zic ca, daca ai putea sa iti faci o emisune gen :,,In gura presei” ai avea mai mult succes ca M.Badea, sau poate ar fi o idee buna sa facetti o emisiune impreuna, (asa ca sa moara realitatea de ciuda)

  32. Vine acum treaba că ar trebui să-i dovedească suspectului de la Braşov faptul că se afla acolo la momentul producerii faptei. Va fi greu. Stiu cazuri în care suspectul a avut urme la locul faptei (în varful stâlpului din mijlocul câmpului) şi procurorul nu a făcut nimic.

  33. de ce sa nu mai apara fotbalisti de valoare?…pentru ca n-au sansa,pentru ca n-au posibilitatea sa-si arate valoarea,atat timp cat “mascaricii” nu sunt la conducerea unui anume club din dragoste pentru sportul rege ci pentru a face banu’ gros sau pt a spala banu’ gros…oricum ideea e ca nu prea au treaba cu fotbalu’…si v-am intrebat asta deoarece nu mai avem oameni valorosi afara,parerea mea e ca nu poti face treaba la nivel international cu jucatori de la Steaua,Dinamo sau Rapid (dupa modul cum arata aceste echipe la ora actuala)..apropo sunt stelist,dar nici eu nu ma mai omor cu fanatismu’ de mult, imi pare rau totusi ca nu mai avem jucatori de care sa ne mandrim afara…toti care pleaca afara “nu se adapteaza dom’le”…n-au valoare de asta nu rezista,si plus de asta n-au mentalitate de castigatori,bine asta-i o problema generala in sporturile de echipa romanesti, si legat de un antrenor strain eu zic ca e absolut necesar sa vina unu strain,sau unu care sa fie impartial pentru ca eu zic ca acest mofturos si nesimtit,eu unu m-am saturat de figurile lui mai ales dupa cum s-a comportat dupa europeanul din vara si in relatiile cu presa dar mai ales prin lipsa de decizie,impotenta din punct de vedere decizional si tactic de care a dat dovada in meciul cu Olanda ,asta de “face selectia” nationala aduce jucatori la prima reprezentativa pe interese parerea mea.Oricum si eu sper sa mai apara jucatori bun ca avem de unde.Hai Romania!

  34. De unde aveti atata vlaga sa mai faceti fata si sa scrieti si pe blog despre toate lucrurile penibile care se petrec in tara , ca se petrec foarte multe . Nu este intrebare la misto , chiar va admir ca mai puteti face fata .

  35. Stimate Domnule Citacu,
    As vrea sa stiu opinia dumneavoastra intr-o chestiune legata de ce se intampla acum la noi in tara: La sfarsitul anului 2008 am colaborat cu o societate din Anglia (Spinnaker) lamurindu-i sa omologheze si in Romania un sistem inteligent pentru securitatea valorilor. De aproximativ 4 luni ma chinui sa informez potentialii utilizatori. Am trimis peste 100 de e-mailuri (daca as sti cum se intituleaza casa de schimb valutar de la Brasov sa putea sa verific daca i-am trimis e-mail cu cateva zile inainte de eveniment) in care le prezentam avantajele utilizarii sistemului. Am trimis informatii despre acest sistem si catre societatile specializate in transportul valorilor si ????, am trimis e-mail si catre unele IJP si ???
    Dumneavoastra ce credeti. Daca vreti sa cunoasteti detalii privind acest sistem accesati http://stecrida.creation-website.com
    Cu multumiri

  36. Multumesc pentru raspuns !

    Asta inseamna ca cele mai mari sanse le are Sorin Oprescu , iar mircea geoana o sa fie pe locul trei .

    1 .Credeti ca daca Mircea Geoana candideaza la presedentia Romaniei ( chiar daca nu vrea o sa fie nevoit sa faca asta ) , o sa mai fie presedintele PSD daca nu o sa ajunga presedintele Romaniei ? ( eu nu cred ca o sa ajunga presedintele Romaniei )

    2. Eu cred ca dupa alegerile prezidentiale o sa avem un nou guvern , posibil si un alt prim-ministru , indiferent cine o sa ajunga presedintele Romaniei in urma scrutinului din noiembrie sau decembrie . Dumneavoastra ce credeti ?

    3. Daca Ion Iliescu mai putea sa candideze , credeti ca il ” batea ” pe traian basescu si ajungea presedintele Romaniei ?

    4. Daca erati la Realitatea Tv , credeti ca va lasau sa aratati diverse aspecte ale vietii politice romanesti , adica mai puteati fi atat de vehement impotriva lui traian basescu si a elenei udrea ? Eu ma indoiesc !

    5. Ati intrat vreodata pe blogul meu http://contact.romania-inedit.ro ?

    6. O sa fiti nasul lui Mircea Badea , avand in vedere ca eu cred ca o sa se insoare cu top-modela ? O sa-l naseasca Marius Tuca ?

    7. De ce nu mai faceti inca un copil ?

    8. Eu sunt nascut in 04.06.1975 ! Dumneavoastra cand sunteti nascut ?

    9. Ati spus deja ca nu sunteti decat coleg cu Mircea Badea , asa ca nu va intreb daca ati auzit ca Mircea Badea se gandeste sa se mute la o alta televiziune daca nu obtine o marire de salariu !

    10. Sunteti prieten cu serban mihailescu ?

  37. Dasi nu am siguranta ca mesajul meu o sa il cititi sau ca o sa il luati in considerare, doresc sa va propun o nuoa teme ( poate ca trebuia sa va sriu despre ea in alta parte dar nu stiu unde ) cu privire la noua oportunitate ivita in urma deciziei de la HAGA.
    Nu ii lasati sa vanda si zacamintele acestea.
    Chiar de acum trebuie inceputa o campanie de promovare a potentialului economic a acstei stari de fapt nou create…………”astia” sunt in stare sa vanda tot ; daca se poate intr-un week-end cand e lume la munte sau amortita de aburi din pahare cu picior inalt.
    Putem sa exploatem noi.
    Firmele sa fie romanesti.
    Avem ingineri.
    Avem mana de luctu ieftina (nu ca prima categorie nu ar fi inclusa in cea de a doua ).
    Avem acum si posibilitatea legala.
    Avem oare si vointa necesara?
    Sa transformam o victorie a diplomatiei romanesti intr-o oportunitate a tot ceea ce inseamna inginerime……inteligenta…….management romenesc.
    M-a luat valul.
    Nu am vrut sa va trasez eu sarcini ce si cum sa faceti.
    Cu respect.

  38. Domnu’ doctor, am o problema, daca ma puteti rezolva, sarumana. Ce medicament imi recomandati impotriva starii de voma provocata de politiceni si banci? Nu vreau sa ajung la operatie, daca ma intelegeti… ‘traitz si sarumana

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.