Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Hai să citim în cor dosarele anticorupţie

Hai să citim în cor dosarele anticorupţie

Intelesesem din declaratiile publice ale lui Traian Basescu si Daniel Morar – oameni pe care cica trebuie sa-i cred, fiindca sunt niste inalte autoritati ale statului – ca nu exista imixtiuni in activitatea DNA si ca nimeni, cu exceptia procurorilor de caz, nu are acces la datele si probele din dosarele penale. Se pare ca intelesesem gresit, dat fiind ca seful statului ne-a anuntat, intr-o iesire la TVR, ca inspectorii de la Bruxelles au verificat dosarele si au concluzionat ca totu-i OK la DNA.

Mai jos aveti fragmentul exact din discutia Luca Niculescu – Traian Basescu.

Luca Niculescu: Şi Daniel Morar la şefia DNA?

Traian Băsescu: Nu e o condiţie obligatorie. Dar ar fi o eroare ca atunci când ai o instituţie despre care cei care te monitorizează spun că funcţionează bine, tu să spui nu, pun alt şef. Iar raportul e foarte clar, şi în mod deosebit raportul tehnic, apreciază activitatea procurorului-şef DNA. Pentru ce nu vreau să am continuitate într-o zonă în care cei care mă monitorizează spun că e în regulă? Credeţi că dacă ar fi existat… şi văd că în ultima perioadă se diminuează presiunea pe acest subiect, credeţi că dacă Morar ar fi fost manipulat politic nu s-ar fi observat imediat la Bruxelles? Sunt oameni cu prea multă experienţă. Dar când au venit şi au făcut controalele la DNA au văzut şi conţinutul dosarelor. Şi îşi dau seama că sunt fapte şi nu decizii politice.

Pe final de dimineata ploioasa, am si eu vreo trei intrebari nevinovate.

1. In baza carui act normativ din legislatia in vigoare – numar, data de aprobare, Monitorul Oficial – se uita inspectorii de la Bruxelles in dosarele lucrate de DNA?

2. Cine altcineva – in afara doamnelor si domnilor de la Bruxelles – si in ce scop a mai vazut continutul dosarelor de coruptie?

3. As putea si eu – legal, cum altfel? – sa citesc transparent, pentru documentare jurnalistica, dosarele ministrilor PD-L inca tinute la sertar de procurorii DNA?

P.S. Am intrebat-o si pe Mona Pivniceru, presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, ce parere are despre citatul de mai sus.

Victor Ciutacu: Doamna Mona Pivniceru, pe mine m-a frapat ceva. Când au venit şi au făcut controalele la DNA, domnii de la Bruxelles, au văzut şi conţinutul dosarelor. Staţi puţin, noi dorim să-l inculpăm pe Năstase cu ajutorul procurorilor de la Bruxelles, de la Înalta Poartă? Eu ştiam că de dosare se ocupă procurorul de caz. Poate sunt eu demodat…

Mona Pivniceru: S-ar putea ca dumneavoastră să ştiţi mai bine despre ce-i vorba.

Mai multe despre justitia romaneasca, pe Monitoring Media

Comentarii

comentarii

Similar Posts

40 thoughts on “Hai să citim în cor dosarele anticorupţie

  1. 1 Actul normativ “Asa vrea muschiu’ matelotului” art 3,14 paragraf m-UE
    2 Niste dudui blonde
    3 Desigur , ti se poate aranja o vizita la dna oricand. Vi o data iesi alta data…

  2. 1. lol, faca-se voia Lui
    2. In afara de EL, Carmaciul, nici macar cei care le-au scris. Au fost copiata intr-o tehnica straveche folosita de scribi, fiecare a x-a pagina astfel incat nimeni luat in parte sa stie intregul continut.
    3. lol2. Niciodata “legal”. Si chiar si ilegal, ca sa le poti citi trebuie sa cunosti Codurile Eterice stravechi, pre-cuneiformice si pre-runice, care sunt rezervate doar Marilor Initiati ai Carmei si in care au fost incriptate aceste manuscrise. Aceste dosare vor fi ascunse pe insula serpilor, dupa ce ne-o vor da-o ucrainenii inapoi, iar peste 2000 de ani vor sta la baza noii Biblii Portocalii mentionata de Frank Herbert in Dune. Vor fi “Stenogramele de la Marea Neagra de langa Tara Moarta”.
    Cum naiba de nu ai inteles inca?!? Aveam pretentii de la tine, Victor… Si pe viitor fa bine si tine-ti blasfemiile pentru tine, sa nu atragi mania Domnului Capitan.

  3. Victore, nu ca as vrea sa-l fac mincinos pe baselu, da’ esti sigur ca cineva s-a uitat in acele dosare? zic si eu, poate baselu s-a gandit sa il laude pe morar cum ca domn’e nici aia de la brucsel n-au avut ce sa-i bage de vina.

  4. Singura solutie pe care o vad pentru curatarea clasei politice din punctul de vedere al dosarelor (care au legatura cu fosta securitate) este trecerea a 2 generatii.
    Cat priveste rezolvarea problemei cu dosarele de la DNA: pedepse aspre pentru coruptie, o justitie independenta (si anchetarea dosarelor de catre UE ar putea fi o solutie, chiar daca deocamdata fantezista). Stii, e ca la fotbal cand se aduceau arbitri straini la partidele ‘importante’.
    La asa tara asa DNA si corupti pe masura. Ni-i meritam

  5. Concurs pentru executarea unui bust al lui Basescu.
    Comisia examineaza mai multe propuneri venite de la ICR si la un moment dat descopera cu stupoare ca unul dintre candidati s-a prezentat cu un bust…cu doi sini mari si frumosi.
    – Ce-i asta, dom`le?? Cum iti permiti, bla, bla
    – Sa vedeti, nu-s iconoclast, e doar o alegorie; de la sinul drept suge PDL`ul, de la sinul sting suge PSD`ul.
    – Da? Si restul societatii romanesti?
    – Pai, mi-ati comandat bust…

  6. & D.N.A.,k toate pseudoinstituiile statului asta inexistent,functioneaza pe sistemul:”mircea,fa-te ca lucrezi!” asa au inceput zorii democratiei & libertatii romanesti,tot asa se vor sfarsi. in bezna la propriu. ma rog,la d.n.a. e “dan’ele,fa-te ca lucrezi! am inteles,sefu’,sa traiti!” oare astia de la u.e.,daca tot se uita fara jena in dosarele lu’ dan’el morar comandat de-un marinar,nu-si dau seama ca un stat anacronic,k romania,nu are voie sa existe?

  7. O profesoara explica elevilor ca ea este PD-L-ista si le cere elevilor sa ridice mana cine este PD-L-ist. Toti ridica mana, cu o exceptie: Bula. Profesoara il intreaba pe Bula: – De ce nu ridici mana? – Pentru ca nu sustin PD-L. Surprinsa, profesoara il intreaba in continuare: Daca nu simpatizezi cu PD-L, atunci cu cine simpatizezi? – Cu PNL, raspunde Bula. Profesoara insista: – De ce esti PNL-ist? – Tatal meu e PNL-ist, mama si fratele meu la fel… Din cauza asta si eu sunt PNL-ist. – Bine, replica profesoara, dar acesta nu este un motiv pentru a fi PNL-ist. Tu nu ai de ce sa-ti urmezi neaparat familia. De exemplu, daca maica-ta ar fi postituata si drogata, tatal tau alcoolic si traficant, fratele tau hot si corupt, atunci, tu ce ai fi? – Cu siguranta PD-L-ist, zice Bula.

  8. Locul 1- DOSARUL FLOTA! Tiranul tot vorbeste de cinste,corupti,dreptate…bla,bla,bla! TRAIAN BASESCU ESTE ACTUALMENTE UN INCULPAT!DE CE S-A SUSPENDAT JUDECAREA DOSARULUI FLOTA?! PENTRU CA ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI?! DACA ESTE ASA DE CURAT, DE CE NU A ACCEPTAT JUDECAREA IN CONTINUARE A ACESTUI DOSAR?!
    DEJA BASESCU PRODUCE GREATA, FOARTE MULTA GREATA. DOAR SA FII TAMPIT SA-L MAI CREZI PE ACEST CIRCAR!
    A FOST MINISTRU, PRIMARUL GENERAL AL CAPITALEI, DE 5 ANI APROAPE, ESTE PRESEDINTELE ROMANIEI. SA-MI SPUNA CINEVA UN SINGUR LUCRU BUN PE CARE L-A FACUT ACEST OM POLITIC NUMIT BASESCU TRAIAN?!
    AM 2-3 AMICI CATE MI-AU ZIS CA-L VOR VOTA DIN NOU! I-AM INTREBAT MOTIVATIA. TREBUIE SA EXISTE MACAR O MICA MOTIVATIE CAND IL VOTEZI PE CINEVA,PAREREA MEA! NU AU STIUT SA-MI RASPUNDA!
    Victore, uite un subiect pentru o viitore emisiune: DE CE L-ATI MAI VOTA INCA O DATA PE TRAIAN BASESCU!?

  9. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Nu stiu daca va raspunde cine trebuie ,corect,la intrebarile Dvs.Sunt,in contextul actual,intrebari retorice,zic eu.Chiar credeti ca va va da cineva raspunsuri pertinente?!Eu,nu.
    Poate e valabil acel raspuns al doamnei Mona Pivniceru:”S-ar putea ca dumneavoastră să ştiţi mai bine despre ce-i vorba. ”
    Mi-a placut foarte mult emisiunea de aseara-poate are timp doamna Pivniceru sa revina.

    Cu tot respectul,
    IoanaP

    P.S.Daca imi permiteti,v-as trimite prin mail, o adresa care am primit-o azi de la MMFES/CSEPHA,care m-a last paf.As face asta sa vedeti in ce sistem traim si cred ca o sava cruciti si Dvs.
    Am sa i-o trimit prin mail presedintelui care a semnat-o-e si medic pe deasupra.

  10. victore parca nu ai stii cum e cu astea ai mei sunt curati aia is asa si pe dincolo dosarul bordurilor a fost curat de la un cap la altul si cati altii.problema cu D.nul basescu e ca iar la luat gura pe dinainte ca de obicei nu cred nici eu ca asa numitii inspectori de la Bruxelles si-au “bagat”nasul in dosarele aleapolitica la nivel european nu se face din fericire ca pe dambovitza cu metodele care deja e consacrata in clasa politica romaneasca .cred la fel ca altii ca base a vrut doar sa epateze fara sa se gandeasca macar inainte ce “perla”scoate din guritza.Dar ma intreb cand s-a gandit el inainte de a da cu “barda la mai toate interventiile lui verbale.ne mai auzim ne mai vedem

  11. @Alanegru Daca il lauda pe nedrept pe Morar, tot mincinos se cheama. Eu am invatat un lucru de la basescu (nu merita b mare de tipar), sa iau “de bun” inversul a ceea ce spune el…
    P.S. Victore, poate reusesti sa vorbesti cu Andreea Cretulescu sa-si relanseze si ea blogul, ca am multe sa-i spun. Scuza-ma ca apelez, dar caile eoliene mi se par cenzurate…

  12. Nici nu mai stiu ce atitudine sa iau.
    Pe de o parte nu ma surprinde ce face,nimic nou sub soare,pe de alta parte draculetzul interior imi sugereaza ca nu se poate sa-l contemplu si sa astept sa-i treaca.
    In definitiv e seful unui stat si trebuie sa respecte regulile.
    …Acum citeva zile era un nene,la Realitatea, care povestea cum s-a chinuit citeva luni sa-l rada pe nea Nicu.Avea de toate,poate ceva credulitate in plus.Infine,dupa cum s-a vazut n-a reusit.
    Pare cam radicala pozitia mea,dar…daca am lua legatura cu el ?
    In definitiv si marinerul are cam aceleasi apucaturi ca celalat,executatul.
    Facem o cheta,deschidem un cont?

  13. Tind să fiu de părerea lui Alanegru. Dacă ar fi să credem că ŞI ĂIA încalcă legea, de ce-am mai spera la ceva (orice!) bun, corect, democratic, venit dinspre ei?

    Aseară, Sociologul mai că m-a adus în aceeaşi stare în care era şi el! Ce mi-ar fi plăcut să fie la un pas-doi de mine… Bine că aveam ecranul între noi!

  14. Ca sa nu mai ramana repetent si anul acesta, mamita, mam-mare si tanti Nuti ar trebui sa-i confiste sticlele de whisky,sa-i dea jos costumul de marinel, si sa-l duca pe tanarul Base la Brucsel ca sa-si dea corijentele in materie de diplomatie si politica externa.
    Ce va mirati asa, domnule Ciutacu? Parca e prima oara cand Base aiureaza cu ochi deschisi ca sa vada boborul ca mai iese si el din tara fara vize de la ambasade?

  15. @Victor,
    Sunt putin offtopic, dar, daca poti si ai informatii, e adevarat ca Patriciu va cumpara Antena3? Sau e doar un balon de spuma?

  16. inca ceva pt. tov. basescu: daca u.e. n-a reushit sa vada Coruptia din romania,nici magar cand s-a gimbit la dosarele lu’ morar,sigur a vazut-o Marele Licurici…din spatiul cosmic. sigur ati vazut gluma aia de 2 bani a lui jay leno,oricum mai scumpa k tara noastra. cica sunt 3 lucruri facute de om,care sunt vizibile din spatiu: piramidele,marele zid chinezesc & coruptia din romania.

  17. @cineva: am raspuns si la topicul anterior, o voi face si aici, fiindca vad ca subiectul suscita interes. in primul rand, Dan Voiculescu nu se consulta cu Victor Ciutacu in business (si nici in alt domeniu), deci n-am ceritudini. in al doilea rand, e un soi de dezvaluire fara nici un fel de surse, facuta in ziarul gratuit Curentul, controlat de Elena Udrea. a doua zi, dupa tipicul basescian al dezinformarii in cascada, a fost prezentata de Ioana Talpes la Radu Moraru. pe Talpes nu-l cred nici mort, pe Udrea nici atat, iar Voiculescu si Patriciu nu sunt citati. personal, ma lasa rece numele patronului

  18. Ciutacule,…
    e de rau. Astia au scos tot ce inseamna control, si-i pun sa faca bani din orice pt. ca nu au bani la buget. Dupa ce ca si asa traba megre naspa si ca economia e sub pamint, nu la pamint, vinzarile ai scazut dramatic, romanii cumparindu-si doar de mincare, garda, sanepidul, protectia consumatorului, si altii ca sunt multi au inceput sa dea oama in societatile comerciale facind jaf si prapad, taind amenzi din te miri ce si pentru orice. SUNT DISPERATI !!! Au fost amenintati ca vor fi pusi pe liber daca nu aduc bani la buget si in ritmul asta multi vor trage obloanele…si atunci de unde bani ? DISPERAREA,… E CUVINTUL LA ZI AL ROMANILOR,…CRED CA IN FOARTE SCURT TIMP NE VA LUA DRACU` PE TOTI. Restul e vrajeala !!!

  19. @Victor,
    Scuze daca te-am enervat, mai ales ca n-am vazut ca ai mai facut referire la acest subiect. Am priceput.

  20. asa si trebuie sa fie o relatie patron-angajat Victore nu de slugarnicie ci de oameni egali aviz lingusitorilor.ne mai auzim ne mai vedem

  21. @cineva: nu m-am enervat, e o chestie de interes general si merita lamurita.

    UPDATE: “Intact nu a avut nevoie nici de infuzie de capital şi nici nu a vândut vreodată vreuna dintre companii”, se mai spune în comunicat, precizându-se că Intact Media Group a fost şi va rămâne o afacere de familie, fiind un trust de presă “cu capital integral românesc”. “Presiunile pe grupul media sunt multe şi din direcţii diferite, fie politice, fie economice. Nu accept ca munca tatălui meu să fie folosită drept instrument de şantaj. Mă bucur că Antenele stârnesc atât interes, dar asigur toţi oamenii care muncesc alături de noi că Intact Media Group rămâne o afacere de familie”, a declarat Camelia Voiculescu.

  22. daca tot esti aici Victore ce parere ai apuca guvernul inflorirea liliacului eu zic ca nu se va trezi marele mamut(psd) si o sa fie anul asta un balamuc cum rar ne-a fost dat sa vedem de la revolutie incoace.ne mai auzim ne mai vedem

  23. Uite ca ai trait s-o faci si p-asta: Victor Ciutacu in direct cu telespectatorii, ascultatorii si cititorii…

  24. apropo si de dorintza arzatooare a lui base de a schimba Constitutia credeti ca le-a iertat treaba cu referendumul asa ca isi doreste cu ardoare sa schimbe regula asa ca nimeni niciodata sa nu-l mai poata da jos (eventual o alta revolutie)

  25. Cred ca tovarasul presedinte s-ar fi referit la faptul ca inspectorii europeni ar fi avut acces la o sumarizare a cazului – sau o scurta descriere. Sunt sigur ca ei nu au analizat probele si provenienta acestora cum fara doar si poate nu au privit cazurile din punct de vedere al fezabilitatii lor. Comisia europeana a vrut sa vada implicati in dosare oameni din toate partidele politice – ca inculpati evident – pentru a identifica o oarecare independenta politica. Practic comisia cauta forme si asta a primit desi fondul este cu totul altul.
    Comisia europeana are printre alte obligatii sa verifice aplicarea legilor si principiilor europene in statele membre – avand rol de serviciu civil al uniunii. Cred ca in baza actului de aderare a Romaniei la UE comisia si-a exercitat acel drept legitim insa pacat ca nu si-a asumat atributii extinse incat sa caute dincolo de prezentarea cazurilor.
    Nu cred ca e important cine a mai vazut dosarele ci mai ales in interesul cui sunt ele instrumentate. Daca ar fi vorba de cine ar fi o lista prea lunga si sigur ca daca se vrea o aparenta echidistanta politica poate fi pastrata.
    In mod legal nu e obligatoriu ca orice persoana care nu e parte implicata sa aiba acces la detaliile cazului pentru a proteja evident partile implicate. Ceea ce e pacat in cazurile de care e vorba.

  26. DAR DESPRE FAPTUL CA IN ACEEASI EMISIUNE BASESCU A AFIRMAT CA EL GARANTEAZA CA INTERCEPTARILE COMUNICATIILOR NU SE FAC DECIT LEGAL, CE PARERE AVETI? DE UNDE STIE? VA MAI ADUCETI AMINTE DE CAPITANUL BUCUR DIN SRI, CARE A PREZENTAT CASETELE CU CONVORBIRILE INREGISTRATE ILEGAL DE SRI? SA INTELEGEM CA BASESCU ESTE CADRU ACOPERIT AL TUTUROR COMPARTIMENTELOR DE TEHNICA OPERATIVA DIN SERVICIILE SECRETE ROMANESTI, DE POATE AFIRMA ATIT DE LINISTIT ACEST ASPECT?

  27. La 3 intrebari 3 raspunsuri:

    1.In baza aceluiasi act care autoriza ascultarea telefoanelor lui Campeanu [era un paragraf mic pe ultima pagina, nu l-ai vazut tu].
    2.Cine trebuie, pentru ca ii interesa.
    3.Fireste ca nu. Pentru ca nu ai sapca.

    La noi sa incerci sa gasesti o baza juridica pentru ce fac “alesii” e ca si cand ai incerca a masori apa cu rigla. Nu merge.

  28. Am înţeles, deci prezidentu’ spunea în subtext că nu numa’ bruxelles-iştii ştiau ce e în dosare, că mai ştia şi altcineva… Ehe, iar a comis-o! “Şi îşi dau seama că sunt fapte şi nu decizii politice”, zice Băsel… Da’ el de unde ştie???

  29. Cu regret va dau o veste d-le Ciutacu. Nu se ocupa de dosar procurorul de caz , se ocupa cine TREBUIE si daca se ocupa BINE ,ramane in functie.
    Asa este in orice stat democratic facem haz de necaz.

  30. Inca o data ma mir cum drakku de a primit comanda unei nave maritime si mai ales cum a trecut de doctorul Burbea (navigatorii mai in varsta il tin bine minte pe Burbea de la Policlinica din port!)?Hotarat lucru omul a schimbat brevetul de clc cu un certificat de capacitate de plutas…

  31. europa are acces la orice tine de Romania. Bruxelles stie cati dumicati de paine mancam pe zi si cati litri de apa.

  32. Cred ca este simplu de aflat cine au fost inspectorii si pot fi intrebati daca au vazut si continutul dosarelor, astia raspund, ca e treaba sensibila si de transparenta.. functionarii europeni sun prea fricosi si “fraeri” ca sa minta cu tupeu pe fata.
    oricum sincer nu de asta nu dorm eu noaptea.. ca au vazut aia dosarele.. la noi nu se scapa de coruptie decat cu o rascoala de moda veche ca la 1907, cu luatul in furca .. si dat foc, nu cu abureala si vrajeala aia de revolutie…”jos comunismul “, 2 3 cantecele si 5 actori ieftini la TV sa intretina suspansul..

  33. am vazut alaltaieri un satelit pe cer,mergea ca o stea calatoare, cu viteza, ma gandeam ca ohooo, ce monitorizati suntem, oare e a lui Base’? :)) sau e a opozitiei pt. Base :))

  34. Nu cred ca ar trebui sa ai acces la dosare :).
    1. Pentru ca studiindu-le ai putea pune intrebari pertinente la care pentru a raspunde ar trebui si ei sa se uite in dosar
    2. Persoanele anchetate ar putea sa aiba dubii cu privire la “sinceritatea” anumitor persoane care le-au promis ca dosarele sunt facute doar pentru a colecta praful…

    :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.